Találatok a következő kifejezésre: 8 napon gyógyuló sérülésért (1 db)

8 napon túl gyógyuló sérülésért fel lehet jelenti, akkor is ha csak lila folt?

Egy osztálytársn?mmel összeszólakoztunk, megpróbált nekem behúzni egyet, de nem hagytam, viszont rendesen visszarúgtam. Acélbetétes bakancsom van. Aztán még utána is verekedtünk, akkor én estem neki, de azért, mert provokált. A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló. Ezzel tényleg feljelenthet? Ezzel fenyeget?zik. xDD Szerintem ha meg is teheti, abszolút felesleges, hiszen csak 2 lila folt. Ha betörtem volna a fejét, vagy kinyomom a szemét, az ok... Na, de így? :S És ezzel az er?vel én is feljelenthetném, mert nekem meg a fél arcom fel van dagadva, és az is kék-zöld, és rágalmazásért... És különben is, önvédelem volt, másodszorra meg Õ provokált. Szerintem elég gyerekes, másokkal is szoktam verekedni, volt már jóval komolyabb baj is, nade feljelentés... Ja és nem vagyunk 18, de gondolom ez egyértelm?...

Legjobb válasz: Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??

"A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló." A "8 napon belül gyógyuló" kifejezés nem azt jelenti, hogy 8 nap múlva már semmilyen (fizikailag látható) nyoma nincs a sérülésnek..
Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??
A két lila foltra nem fog orvos kiadni nyolc napon túl gyógyuló szakvéleményt. Mégha "haver" az a doki, akkor sem. Pláne ha feljelentéshez kell. Ha meg nincs orvosi lelet, akkor NEHÉZ (nem lehetetlen!!!) a feljelentés. Szabálysértési eljárást mindenesetre kezdeményezhet. Ha nyolc napon túl gyógyul, akkor az már büntetõ kategória lenne.
Ha feljelent tuti mindketötöket megvizsgál az orvos. de ha csak orvoshoz megy orvos is hívhatja a rendört ha úgy látja. amúgy én is átestem a tini koron, és úgy gondoltam, hogy egy lány ne verekedjen, az a legnevetségesebb dolog a világon. nekem mindig volt annyi eszem hogy frappánsan vissza tudjak szólni, és egy provokációra mindig tudtam olyat felelni hogy a másik meghátráljon. ha vereketsz azt mutatja, hogy nincs annyi eszed hogy szavakkal megvédd magad. amúgy nem írtad hogy lány vagy-e, de milyen az hogy egy tinilány acélbetétes bakanccsal rugdalózik, hát elég szégyen. ha meg fiu vagy annál gusztustalanabb nincsen mint hogy lányokat verjél.
Szerintem simán feljelenthet. Amivel talán tudod magad védeni, hogy elmész dokihoz, hogy legyen nyoma a "feldagadt fél arcodnak", ha esetleg... Akkor nem tûnik el nyomtalanul.
kérdezö szanalmasan vagy... mitakarsz te 13évesen verekedni? és nelegyel büszke arra h acelbetettel labonrugtal vkit és a legszanalmasabb h azon megy a viita h feljelentitek egymasst.. szanalmas... amikor nekunk van balhenk nem 13évesen nem osztalytarsakkal hanem "kökemeny utcai harcok" pankok vagyunk vertunk mar miis minket is vertek megsem mentunk soha feljelenteni senkit....
Õ kezdte, mert visszaütött? Tényleg szánalmas óvodás vagy! Hova jut a világ???
Szép... óvatosabbnak kéne lenni a verekedéssel, azt nemtudom, hoigy feljelenthet e téged ill te õt, de az biztos hogy akár mind 2tõtöket kicsaphatnak az iskolából. Az acbet az nembaj ha hordod, nekem i s van és biztosságot ad vminnyire ha olyan helyeken mászkálok. azért probáld meg kerülni a verekedést, ha tudod. És jobbulást és remélem azért nem ment a szemed kárára olyan nagyon a verekedés.
Ha rendõrségi ügy lesz belõle arra számíts, hogy az iskola nem fogja jó szemmel nézni. Ha perre viszik az ügyet lehet sokat kell majd fizetni anyukádéknak. Aki rendõrségre megy mert egy az egyben nem tudja elintézni a dolgát (nem csak verekedéssel, szóban is megoldható szinte minden) arra ujjal mutogatnak, hogy nézdd ki ez a csicska ne is nézz rá mert feljelent!
Azta.. Én se vagyok még 'öreg' de felháborító a mai tizenévesek viselkedése! Tanácsolni tudom, ne tedd meg mégegyszer mindezt, rá fog menni a karriered... Hisz ha büntetett elõéletû vagy, sokmindentõl megfosztod önmagad. De ha neked mindez öröm, akkor hajrá, szúrd el az életed már most:)
Nekem is van acélbetétes bakancsom és bizony nekem is beszólnak, engem is provokálnak, de soha nem jutott eszembe az, hogy acélossal rugdossak, elintézzük szóval.Rettentõ komoly következményei lehetnek.És lány létedre verekszel?Ez igazán nevetséges.
Csak 14 felett vagy büntethetõ. (emlékezzünk a blaha lujza téren szurkáló cigányra...:)
Nahát gratulálok!
Érdekes egy életetek lehet... :) Ugyan egyáltalán nem érdekel, hogy miért veritek egymást; végülis a ti dolgotok, semmi közöm hozzá. Csak egy kicsit nevetséges. Nem az, hogy veritek a másikat, hanem az, hogy nagy vagányan idejössz ezzel a kérdéssel, játszod a kemény csajt, miközben legbelül be vagy sz*rva az utólagos következményektõl. Szánalmas vagy. :( Nem ártana, ha gondolkodnál, mielõtt cselekszel. Nem az erõszakkal van bajom, az igazából nem izgat. Hanem azzal, hogy ész nélkül teszed. Ráadásul kõkeménynek is gondolod magad. Az ilyen, önmagukat keménynek gondolók szokták a leghamarabb a süllyesztõben végezni ... nemhiába. Ész és higgadtság nélkül az erõ önmagában édeskevés. Ne lepõdj meg, ha nem úgy végzed majd, mint ahogy eltervezted...
A kérdező hozzászólása: 13 évesek vagyunk (majdnem 14). De mostmár jóval nagyobb baj van. Tegnap is verekedtünk, és ököllel akkorát kaptam a bal szememre, hogy nem látok. Illetve látok, de csak foltokat. Ma megyek orvoshoz, lesz látleletem, és akkor majd meglátjuk ki fog kit feljelentgetni. És köszi a segítséget :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nos. Köszönöm hogy megosztottad velem, hogy szerinted ez gusztustalan, de ez engem nem érdekel. Ha szerinted gusztustalan, ne nézz rá. Lány vagyok. És szerintem inkább hordjak acélbetkós bakancsot, és védjem meg magam vele, minthogy emos legyek, és felvagdaljam az ereimet. Nem megy orvoshoz, nincs orvosi papírja, nem tud feljelenteni, csak ennyire voltam kíváncsi, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Õ kezdte. Az elején csak önvédelem volt, aztán meg mondott dolgokat, amire a nyugodt ember is felpofozta volna. De én nem vagyok nyugodt ember, ezért nem csak felpofoztam. Nincs orvosi papírja, azthiszi, hogy ennyivel fel tud jelenteni.
Valahol gáz, hogy a "8 napon túl gyógyuló sérülések" keresésre ez az ovis szintû "ereszdelahajamat" kérdés a második találat a Guglin.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mekkora hatalma van felettem egy rendőrnek?

Közlekedési szabálysértést követtem el, el ismerem.
Kérte a papírjaim, odaadtam kiszabta a helyszíni bírságot, aláírtam innentől nála volt a labda kb 20 pece szarakodik a kocsiba miután megkérdezem h. elmehetnék e a cba-ba aminek a bejárata előtt voltunk hogy vegyek egy rágót meg valami innivalót...hisz nála van minden papírom ott áll a motorom is meg sietek is meg én úgyis előbb végzek mint ő hisz nekem ez 2 perces művelet ő meg már majdnem fél órája "eljár" de nem, nem lehet nekem ott kell végig szobroznom...most ennek így kellett lennie h. parancsolhat nekem mint egy kutyának és levegőt sem vehetek vagy csak én vagyok a hülye hogy ezt hagytam...
Kíváncsi vagyok minden válaszra kivéve az agresszív kötekedős stb válaszokra nem. Leginkább a papírforma érdekelne h. mit kell és mit nem kell megtennem.

16

Rendőrök. Miért jó rendőrnek lenni és miért szerettek ott dolgozni?

Miért jó rendőrnek lenni és ott dolgozni Magyarországon?
Gondolom jól fizetnek.

8

Milyen szakot kell végezni az RTF-en, hogy közép/felsővezető lehessek az NBH-nál / AH-nál?

6

A diplomatákat és a hasonló fontos embereket kik védik egy konferencián stb? (a testőreiken kívül? )

Tehát arra gondolok ha pl. itt vannak nálunk az ilyen-olyan elnökök (unio stb)akkor őket a rendőrök védik vagy kik?

2

Előfordulhat, hogy egy házi őrizetest őrző rendőröknél géppuska van?

Nem is olyan messze a házamtól van egy házi őrizetes tag, akit már nagyon sok ideje őriznek, mindig ott áll egy rendőrautó, van ott mobil wc is meg egy lakókocsi is nekik, és tegnap a késő esti órákban éppen jött ki a retyóból egy rendőr, és egy géppuskának látszó eszköz volt a hátán.
Persze nem kizárt,hogy rosszul láttam mert sötét volt, de valami biztos volt a hátára rakva, én fegyvernek láttam, de a tévedés jogát fenntartom.
Nem tudom miért lenne rá szükség, ezért a kétely.

10

8 napon belüli sérülés esetén milyen büntetésre számíthatok?

Volt egy közlekedési balesetem. Gépjárművel összeütköztem egy biciklissel napnyugta előtt fél órával kb. A bicikli nem volt kivilágítva. Az hogy ki volt a hibás vitatott. Tanú nem volt így kettőnk egymásnak ellentmondó vallomása és a helyszínelés alapján fognak határozatot hozni. A kerékpárosnak 8 napon belüli sérülése lett. A helyszínelő rendőr azt mondta, hogy nem mondd még semmi konkrétat majd értesíteni fognak, de előfordulhat hogy mindkettőnket hibásnak fognak kihozni.
Ilyen esetben mekkora büntetésre számíthatok?

7

Valaki leírná esetleg, hogy rendőrségi felvételi eljárásnál még mindíg mentességet élvez fizikális felmérésből az, akinek Országos Rendészeti Csapatversenyen elért dobogós helyezései vannak. Illetve azokat az eredményeket nézik-e?

2

Mennyire nehéz egy fizikai alkalmasság a rendőr képzéshez?

2

Nektek erről mi a véleményetek?

Itt Miskolcon egy rendőr ismerősöm mesélte, hogy a következő utasítással küldték őket az utcára " A cigányokat ne büntessétek csak a magyarokat mert a cigányok úgyse fizetik ki inkább leülik a büntetést. "

4

Egy kis KRESZ! Vasúti átjárón áthaladás szabályai? Segítség! Mi a különbség?

KRESZ 39.§
(3) A vasúti átjáró előtt a 98., 99., 99/a. vagy 99/b. ábra szerinti jelzésnél, vagy a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt meg kell állni, ha
a) bármely irányból vasúti jármű közeledik,
b) a teljes sorompó vagy a félsorompó sorompó rúdja nem teljesen nyitott helyzetben áll vagy mozog,
c) a teljes sorompót kiegészítő fényjelző berendezés, illetőleg a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad,
d) a teljes sorompót kiegészítő berendezés hangjelzést ad,
e) fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést nem ad,
f) vasúti jelzőőr ,,Megállj'' jelzést ad,
g) a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra nincs lehetőség,
h) ott ,,Állj! Elsőbbségadás kötelező'' jelzőtábla van.

5) Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha
a) a teljes sorompó mindként sorompó rúdja nyitott véghelyzetben áll, és esetleges fényjelző és/vagy hangjelző berendezése jelzést nem ad,
b) a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad,
c) a vasúti jelzőőr ,,Megállj'' jelzést nem ad,
d) a (2) bekezdésben meghatározott folyamatos áthaladásra lehetőség van.

BÜNTETÉS:
A 3. bekezdés „b,c,e,h” pontjainak megszegése esetén 30 000 Ft-os büntetés jár.
Az 5. bekezdés „b” pontjának megszegése esetén pedig 60 000 Ft-os büntetés jár

Mi a különbség? például ha a 3. bek c pontját figyelem azt jelenti, hogy a piroson nem mehetek át. De az 5 bek. is azt jelenti, ha nem ad villogó fehér fényt akkor csak a piroson megyek át!

Vagy ha az 5. bekezdés „a” pontját nézem és a 3. bekezdés „b” pontját nézem? A B-ben egyértelműen le van írva, ha mozog a sorompó nem mehetek át. Az A-ban, pedig az, hogy csak akkor mehetek át, ha nem mozog. Tehát ha ezt megszegem, akkor csak mozog az a sorompó és akkor már a másik pontba is ütközik. Ilyenkor mi van vagy milyen büntetést kapok??

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!