Találatok a következő kifejezésre: 8 napon gyógyuló sérülésért (1 db)

8 napon túl gyógyuló sérülésért fel lehet jelenti, akkor is ha csak lila folt?

Egy osztálytársn?mmel összeszólakoztunk, megpróbált nekem behúzni egyet, de nem hagytam, viszont rendesen visszarúgtam. Acélbetétes bakancsom van. Aztán még utána is verekedtünk, akkor én estem neki, de azért, mert provokált. A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló. Ezzel tényleg feljelenthet? Ezzel fenyeget?zik. xDD Szerintem ha meg is teheti, abszolút felesleges, hiszen csak 2 lila folt. Ha betörtem volna a fejét, vagy kinyomom a szemét, az ok... Na, de így? :S És ezzel az er?vel én is feljelenthetném, mert nekem meg a fél arcom fel van dagadva, és az is kék-zöld, és rágalmazásért... És különben is, önvédelem volt, másodszorra meg Õ provokált. Szerintem elég gyerekes, másokkal is szoktam verekedni, volt már jóval komolyabb baj is, nade feljelentés... Ja és nem vagyunk 18, de gondolom ez egyértelm?...

Legjobb válasz: Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??

"A lábán csak 2 lila folt van (igaz elég nagy, gyakorlatilag lila a lába), de 8 napon túl gyógyuló." A "8 napon belül gyógyuló" kifejezés nem azt jelenti, hogy 8 nap múlva már semmilyen (fizikailag látható) nyoma nincs a sérülésnek..
Ha orvosi látleletet vetetett fel, akkor feljelenthet. Ha nincs orvosi papírja, akkor szerintem nem tud feljelenteni. De azért ezen neked is gondolkodni kellene egy cseppecskét. Mi van, ha egyszer nem csak 2 lila folt lesz a következmény??
A két lila foltra nem fog orvos kiadni nyolc napon túl gyógyuló szakvéleményt. Mégha "haver" az a doki, akkor sem. Pláne ha feljelentéshez kell. Ha meg nincs orvosi lelet, akkor NEHÉZ (nem lehetetlen!!!) a feljelentés. Szabálysértési eljárást mindenesetre kezdeményezhet. Ha nyolc napon túl gyógyul, akkor az már büntetõ kategória lenne.
Ha feljelent tuti mindketötöket megvizsgál az orvos. de ha csak orvoshoz megy orvos is hívhatja a rendört ha úgy látja. amúgy én is átestem a tini koron, és úgy gondoltam, hogy egy lány ne verekedjen, az a legnevetségesebb dolog a világon. nekem mindig volt annyi eszem hogy frappánsan vissza tudjak szólni, és egy provokációra mindig tudtam olyat felelni hogy a másik meghátráljon. ha vereketsz azt mutatja, hogy nincs annyi eszed hogy szavakkal megvédd magad. amúgy nem írtad hogy lány vagy-e, de milyen az hogy egy tinilány acélbetétes bakanccsal rugdalózik, hát elég szégyen. ha meg fiu vagy annál gusztustalanabb nincsen mint hogy lányokat verjél.
Szerintem simán feljelenthet. Amivel talán tudod magad védeni, hogy elmész dokihoz, hogy legyen nyoma a "feldagadt fél arcodnak", ha esetleg... Akkor nem tûnik el nyomtalanul.
kérdezö szanalmasan vagy... mitakarsz te 13évesen verekedni? és nelegyel büszke arra h acelbetettel labonrugtal vkit és a legszanalmasabb h azon megy a viita h feljelentitek egymasst.. szanalmas... amikor nekunk van balhenk nem 13évesen nem osztalytarsakkal hanem "kökemeny utcai harcok" pankok vagyunk vertunk mar miis minket is vertek megsem mentunk soha feljelenteni senkit....
Õ kezdte, mert visszaütött? Tényleg szánalmas óvodás vagy! Hova jut a világ???
Szép... óvatosabbnak kéne lenni a verekedéssel, azt nemtudom, hoigy feljelenthet e téged ill te õt, de az biztos hogy akár mind 2tõtöket kicsaphatnak az iskolából. Az acbet az nembaj ha hordod, nekem i s van és biztosságot ad vminnyire ha olyan helyeken mászkálok. azért probáld meg kerülni a verekedést, ha tudod. És jobbulást és remélem azért nem ment a szemed kárára olyan nagyon a verekedés.
Ha rendõrségi ügy lesz belõle arra számíts, hogy az iskola nem fogja jó szemmel nézni. Ha perre viszik az ügyet lehet sokat kell majd fizetni anyukádéknak. Aki rendõrségre megy mert egy az egyben nem tudja elintézni a dolgát (nem csak verekedéssel, szóban is megoldható szinte minden) arra ujjal mutogatnak, hogy nézdd ki ez a csicska ne is nézz rá mert feljelent!
Azta.. Én se vagyok még 'öreg' de felháborító a mai tizenévesek viselkedése! Tanácsolni tudom, ne tedd meg mégegyszer mindezt, rá fog menni a karriered... Hisz ha büntetett elõéletû vagy, sokmindentõl megfosztod önmagad. De ha neked mindez öröm, akkor hajrá, szúrd el az életed már most:)
Nekem is van acélbetétes bakancsom és bizony nekem is beszólnak, engem is provokálnak, de soha nem jutott eszembe az, hogy acélossal rugdossak, elintézzük szóval.Rettentõ komoly következményei lehetnek.És lány létedre verekszel?Ez igazán nevetséges.
Csak 14 felett vagy büntethetõ. (emlékezzünk a blaha lujza téren szurkáló cigányra...:)
Nahát gratulálok!
Érdekes egy életetek lehet... :) Ugyan egyáltalán nem érdekel, hogy miért veritek egymást; végülis a ti dolgotok, semmi közöm hozzá. Csak egy kicsit nevetséges. Nem az, hogy veritek a másikat, hanem az, hogy nagy vagányan idejössz ezzel a kérdéssel, játszod a kemény csajt, miközben legbelül be vagy sz*rva az utólagos következményektõl. Szánalmas vagy. :( Nem ártana, ha gondolkodnál, mielõtt cselekszel. Nem az erõszakkal van bajom, az igazából nem izgat. Hanem azzal, hogy ész nélkül teszed. Ráadásul kõkeménynek is gondolod magad. Az ilyen, önmagukat keménynek gondolók szokták a leghamarabb a süllyesztõben végezni ... nemhiába. Ész és higgadtság nélkül az erõ önmagában édeskevés. Ne lepõdj meg, ha nem úgy végzed majd, mint ahogy eltervezted...
A kérdező hozzászólása: 13 évesek vagyunk (majdnem 14). De mostmár jóval nagyobb baj van. Tegnap is verekedtünk, és ököllel akkorát kaptam a bal szememre, hogy nem látok. Illetve látok, de csak foltokat. Ma megyek orvoshoz, lesz látleletem, és akkor majd meglátjuk ki fog kit feljelentgetni. És köszi a segítséget :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nos. Köszönöm hogy megosztottad velem, hogy szerinted ez gusztustalan, de ez engem nem érdekel. Ha szerinted gusztustalan, ne nézz rá. Lány vagyok. És szerintem inkább hordjak acélbetkós bakancsot, és védjem meg magam vele, minthogy emos legyek, és felvagdaljam az ereimet. Nem megy orvoshoz, nincs orvosi papírja, nem tud feljelenteni, csak ennyire voltam kíváncsi, köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Õ kezdte. Az elején csak önvédelem volt, aztán meg mondott dolgokat, amire a nyugodt ember is felpofozta volna. De én nem vagyok nyugodt ember, ezért nem csak felpofoztam. Nincs orvosi papírja, azthiszi, hogy ennyivel fel tud jelenteni.
Valahol gáz, hogy a "8 napon túl gyógyuló sérülések" keresésre ez az ovis szintû "ereszdelahajamat" kérdés a második találat a Guglin.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen lámpát használtak?

Pár napja kihívtuk éjszaka olyan 02:00 fele a rendőröket,mert üvegcsörömpölést halottunk az egyik szomszédos épülettől ahol nem voltak otthon.Kijöttek és bevilágítottak a kertbe.Olyan erős zseblámpájuk volt,hogy a kaputól kb a 20m-re lévő házhoz simán elvilágítottak,de még tovább is tudtak vele.Az egyik fölvilágított az egyik fára és az égen látszott a fény.Milyen lámpát használtak.Lehet ilyet kapni?

15

Tudom így igazolni magam? (Bővebben lent)

Lesz egy fesztivál, amire nem akarok iratokat vinni, nehogy elhagyjam, de ha rendőr jön akkor tudnom kéne igazolni magam, ezért arra gondoltam, hogy a személyigazolvány azonosítóját meg a lakcímkártyámét leírom egy papírra. Ezt elfogadják a rendőrök?

3

Van egy kis problémám, van valakinek ötlete, hogy mit tudnék tenni ebben a helyzetben?

Még januárban dolgoztam au-pairként Kunszálláson, és mivel ez nem hivatalosan elfogadott munka Magyarországon, így szerződés sem készült. Viszont, 3 nap múlva a szülőknek el kellett utazni Németországba magánügyi dolog miatt, nem is az a fontos, hanem az hogy nekem hazakellet jöjjek, mert minek legyek egyedül a házban. úgy volt hogy 3 napot lesznek ott, hiába hívtam az anyukát, hogy mikor mehetek vissza, csak hárított. Majd másfél hét múlva közölte, hogy mégsem kellek nekik. Megígérte hogy elküldi az ott maradt cuccaimat. Nos, azóta is küldi. Már sokféleképpen próbáltuk elérni, de semmi, a közvetítő is próbálta de már nekik se veszi fel a telefon, az sms-ekre nem reagálnak.

Ha bemegyek a rendőrségre, és ezt így elmondom, tudnak e nekem valamiben segíteni? Hisz papírom nincs róla hogy ott voltam, bizonyítani nem tudom, hogy az én cuccom van ott, annyi, hogy a közvetítő is tudja nekik mondani, hogy ez így volt. Ötlet?

2

A környezetemben két ember lehet hogy kiakar rabolni, vagy raboltatni. Hogyan ijeszthetném el őket a szándékuktól?

Egy a munkahelyünk.

2

Van olyan rendőr aki már dobott el petárdát?

Mert azt pont bünteti a rendőr,de kitudja,lehet magánéletében sok rendőr szokott eldobni petárdát.
Vajon van ilyen rendőr?

7

Milyen büntetéssel büntetik ma a lopást Magyarországon?

20 e alatt tudom,hogy csak megrovás,de amúgy milyen büntetés jár 20 e ft-feletti érték ellopása esetén?

4

Ha hamis adatokat adok meg a rendőröknek akkor utána lehet bizonyítani hogy ki volt?

Arra gondolok, hogy ha például csinálok valamit és helyszíni bírságnál nincs nálam semmilyen irat és bediktálok valótlan adatokat. Vagy valaki más valós személyazonosságát akkor megúszom? Mert bizonyítani nem lehet, hogy ki volt az illető aki ezt megtette.

3

A közvetítői eljárást az ügyész dönti el hogy létrejöhet-e? És benne van az erkölcsi bizonyítványban ez?

2

A NAV-nál hátrány a színtévesztés?

Ha nem, akkor mik a feltételei annak, hogy NAV-os lehessek ?

2

Ha van egy bankrablás és a rendőrök nyomozókutyát avatnak be, akkor igaz, hogy a kutya elveszti a szagot, ha az íllető felszállt egy buszra?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!