Találatok a következő kifejezésre: 8 mg és (5 db)

8 mg Syncumar-t és 1000 mg Keppra-t szedetnek velem naponta, meghalok tőlük, milyen alternatív módszerrel lehet kiváltani természetesen szigorú controll mellett?

Legjobb válasz: Ezt csak szakember tudná megmondani biztosan, de ez egy laikus fórum. Az epilepszia és a véralvadási problémák kezelésére szerintem, sajnos, nincs alternatív gyógymód, én legalábbis még nem hallottam róla. Egyébként a Keppra napi 1000 mg-os dózisa a legalacsonyabb, kezdõ adagnak számít.

Ezt csak szakember tudná megmondani biztosan, de ez egy laikus fórum. Az epilepszia és a véralvadási problémák kezelésére szerintem, sajnos, nincs alternatív gyógymód, én legalábbis még nem hallottam róla. Egyébként a Keppra napi 1000 mg-os dózisa a legalacsonyabb, kezdõ adagnak számít.
A kérdező hozzászólása: Szedtem már 2000mg Keppra-t is, de tavaly szép lassan megfeleztük....De a Syncumar-ra ne mondd hogy alapadag...!?A gyógyszertárban mikor kiváltom a cuucot, mindig kérdezik:-Biztos hogy ennyit kell szednem...?!Ez elképesztõ mennyiség!!
A Syncumart én is sokallom, azt hiszem 2-3 mg a szokásos. Megindokolta az orvos, miért kell ilyen sokat szedni belõle? Esetleg errõl érdemes lenne a kezelõorvosodon kívül más szakorvost is megkérdezni, biztos ami biztos.
A syncumarnak nincs "szokásos"adagja.A véredben az INR-töl függ.Orvosi ellenörzés mellett szedhetö, renszeres vérvétel kisérete mellett.A syncumár véralvadásgátlo, nem hallottam még, hogy van e természetes szer helyette.
A kérdező hozzászólása: Állítólag a lilahagyma....
Én javasolnám, hogy az említett gyógyszerek mellett próbáld ki az Alveo-t. Egy havi felnött adagja 13500, -Ft. Semmiféle káros mellékhatása nincsen. Alkalmazható minden gyógyszer mellett. Az egy havi szedés utáni kontrol megmutatja a hatásosságát. Csak belföldre postázok! Csoki bácsi
Az elõzõ válaszból kimaradt, hogy egyetlen esetben ellenjavalt: Transzplantáció esetén nem szabad használni, mert erõteljesen javítja az immunrendszert.
A kérdező hozzászólása: Miröl is van szó tulajdonképpen? Csak hogy értsétek jobban;egy kullancscsípésbõl kialakult agyvelõgyulladáson estem át kettõ éve, ezt rosszul kezelték, kaptam egy agytrombózist a korházból hazafelé menet, fél oldalra lebénultam, meg kellett tanulnom ujra járni, stb, a keppra-t az epilepszia-veszély miatt kell szednem, a véralvadásgátlót meg a trombózis ujboli kalakulását elkerülendõ.Most már jól vagyok, még sörözni is szoktam :) , csak ezeket a szarokat kéne elhagyni végre....33 évesen még korai, hogy a táskám tablettákkal van tele, mint egy -már bocsánat- kisnyugdíjasnak.....:(
Akkor hagyd el, csak úgy. És igyál sok sok vizet! Én is ezt teszem 26 évesen, mert elegem van a véralvadás gátlásból! Legjobb vérhígító a víz.:) Lehet, hogy rákra is hajlamom van, mégsem védekezek ellene. És akkor mi van? Neked nem hullik a hajad, meg a fogad nem romlik ezektõl a saroktól? Hát több kárt okoznak, mint hasznot. inkább mégegy trombózis, minthogy teljesen tönkremenjek és ne ehessek egészséges zöldségeket. TEljesen természet ellenes a diéta is és elhitetik a ma emberével, hogy ez egészséges. Minden másom leépül, de nem kapok több trombózist( amit lehet, amúgy se kapnÉk) Gondviselés is van, nem kell minden ellen bebisztosítani magunkat.

Az orvos szerint nem elég zsíros a tejem. Ez lehetséges? Babám 8 hónapos, naponta 6x szopizik és 150-200 mg gyümit eszik délelőtt, ugyanennyi főzeléket délután.

Sokszor 3 óránként kér enni, a doki ezért mondja, hogy nem elég tápláló a tejem. Egyébként szépen növekszik a baba, 3 hónapos korára megduplázta a születési súlyát, 7 hónaposan megháromszorozta. A kutacsa elég lassan húzódik össze, ezt is a tejemnek tudják be. Nem értem én ezt, a babám elégedett, pisil, kakil eleget.

Legjobb válasz: Na és mi van ha 3 oránként kér enni, szerintem ez még normális.Az én kislányom 14 és neki is nehezen huzódik össze a kutacsa, de már 3 hónapós korátol tápszeres, ebben nincs semmi összefügés tapasztalataim szerint.

Na és mi van ha 3 oránként kér enni, szerintem ez még normális.Az én kislányom 14 és neki is nehezen huzódik össze a kutacsa, de már 3 hónapós korátol tápszeres, ebben nincs semmi összefügés tapasztalataim szerint.
Nem kell neki tápszer, a tejed optimális összetételû mindig. Bízz magadban! A dokid gondolom 50+ éves, elavult tudású "szakember".
Ne hagyd magad!Teljesen jól csinálsz mindent!Ekkora ökörséget hogy nem tápláló a tejed!A tej összetétele mindig alkalmazkodik a gyermek igényéhez.Ugyan így jártam az elsõ gyermekemmel és el is ment a tejem a hülye tápszertõl!Mindenkire hallgattam csak magamra és az ösztöneimre nem! Ügyes vagy csak így tovább!
A kérdező hozzászólása: Ja és azt mondta, hogy adjak neki egy kis tápszert is. De minek? Mikor és mi helyett?
Ne hagyd magad, jól csinálod:) Nekem el se fogadja a tápit, még a cumit se! Most 1 évesen kezd el jobban enni a kicsim.Õ ma evett meg egy harmad üveget. Mi dokink is 50+, de soha nem javasolta a tápszert inkább a hozzátápit. Meg többször egyen... 7, 3kiló 75 cm s már 1 éves elmult. Õ fél évesen forgott, kuszni 8hósan kezdett, 10hósan mászni, ma már lépeget s már néha megáll pár mp-re. Szóval ne aggódj:) S anyudnak meg én javaslom az lll oldalát olvasgassa.
Jó, ez így más, a más, szilárd étel adásával egyetértenék én is. azt nem értem, hogy az amúgy bõ tejû anyukának ugyan miért kellene tápszereznie a babát azért mert nem forog. Amúgy meg tényleg vannak ilyen babák, akiknek késõbb jön meg a kedve a nagy evésekhez, mondom, az enyém hatalmas gyerek, de ha hagynám, õ is csak szopizna. Ja, és a nagy súlya ellenére 4 hósan forgott, 7 hósan mászott, 8 hónaposan felállt, és 2 ujjnyi a kutacsa, a doki semmit nem mond, kapja a d-vitamint.
A kötelezô (azt hiszem, 6 hósan?) ortopédiai vizsgálaton ultrahanggal nézik, kialakult-e a gyerek csípôjében a csontmag. Az egyik barátnôm szoptatott és igen nagy darab, virgonc babájának ez hiányzott. Azt javasolták neki, hogy igyon kalciumot és ô is egyen D-vitamint. És minden rendbe jött. Szerintem ha kételkedsz, ahogy az egyik válaszoló írta, vidd el vérvételre meg ortopédiára, ha hiányzik valami, tudni fogod, mi az, és segíthetsz rajta célirányosan, ha pedig nem, akkor tudni fogod, mennyire hallgass a dokira ezentúl. Egyébként 9 hós babám és 31 éves jómagam is 3 óránként eszünk :)
Úristen, még vannak ilyen orvosok?Ügyesen csinálod, ne hallgass rá!Én is így csináltam a naggyal, sose kapott tápszert, mégis 10 hónaposan egyedül ment, mindent gyorsan csinált./a sógornõm babája meg tápszeres és most 17 hónaposan kezd lépegetni segítséggel!/a mozgásfejlõdés alkati adottság és nem anyatej-tápszerfüggõ!A kutacsa a D vitamintól nem az anyatejtõl függ, de én úgy tudom 1 éves korában kell összehúzódnia.Az én lányom is 8 hónaposan ennyit szopizott, kis gyümi, kis fõzelék, semmirõl nem késtünk le, husit késõbb evett, azóta is imádja.A kicsivel-5 hós-is így fogom csinálni, én megkérdeztem egyébként a doki bácsinkat, szerinte az anyatej tökéletes táplálék, minél késõbb táplálok hozzá, annál jobb, a tápszereket meg egyenesen "szar"nak nevezte.Amíg a babád elégedett, boldog, addig csak az ösztöneidre hallgass!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a hozzászólásokat!!
szerintem cserél le a dokit megteheted amúgy hallgass a babára ö jobban tudja úgyis :-))
ami meg a mozgás illeti nekem a fiam 6 hónaposan még meg sem fordult nem h mást !! ahogy lettem úgy maradt igaz volt vagy 9kg és csak a tejtõl aztán egyszer csak elkezdte és 10 hónaposan elindult :-) igaz 1.5 éves koráig nem is hizott csak 1.5 kg a lányom már 3 hónaposan fordult 9 hónaposan járt ö alig érte el a 8 kg 1 éves korára minden baba más a tied olyan amilyen :-)) ha boldog és mosolygós akkor mindent jól csinálsz
Ja és annyit mondott menjek el a DM-be és vegyek neki valamit. Azt hiszem azt mondta a DM-s nem tudom hányas akármit szeretni szokták a babák, de bármilyen tejital vagy micsoda jó neki. De ismétlem, én nem adtam végül, hanem a kiegészítõ táplálékra gyúrtam rá. A szomszédom meg kétszer délben-este adott neki fõzeléket. Õ sem tápszert adott. valaki tanácsolt egy 8 hónaposnak való étrendet.
De éhezett (és ezt mondta meg és nekem is tápszert javasolt) és ez a súlyától független volt. és végül is nem tápszert adtam neki, hanem átvariáltam az étkezését. És beláttam, hogy igaza volt, mert elõtte nekem nem tûntek fel a jelek. Csak utólag. És szoptattam még 23 hónapos koráig.
Nem teljesen értem, az utolsóelõttit, azt mondod, a te 70 éves dokid is ezt mondta, mégse lett nagynövésû a kislányod, ergo?? Te magad is azt írod, hogy nincs összefüggés. A nem elég tápláló anyatej túlhaladott nézet, vannak orvosok, akik tévednek, ezt úgy írom, hogy orvoscsalád gyereke vagyok, édesanyám is háziorvos, de sosem tudott minket szoptatni, nem is szól bele, hogy hogy szoptatok. Kedves Kérdezõ! 3 óránként eszem én is, pedig 29 éves vagyok! Az én kislányom is szopik még napközben, pedig 10 hónaposan 10 kiló és 80 cm. NE HAGYD MAGAD!!
olyan tényleg nincs, hogy nem jó a tejed!! Tényleg lehet, hogy csak kényelmesebb a babád!Amúgy meg okosan van ez kitalálva, a szervezeted a babának adja azokat a vitaminokat, amik kellenek a fejlõdéséhez!Ezt az is mutatja, hogy sok anyuka foga tönkre megy szoptatás alatt. Amúgy meg szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy a dokit az a bizonyos tápszercég egyik képviselõje befizette valami jó kis utazásra, vagy adott neki orvosi cuccokat, hogy reklámozza a termékét....sajnos ez így megy, szóval ne foglalkozz senkivel, csak szoptass nyugodtan!
hát nézd, ha csak mondta volna, legyítenék én is, De ha a kutacsa meg a csontozata sem korának megfelelõ, én azért megfontolnám, hogy változtassak a táplálkozásán. Vagy elvigyem egy szakemberhez. Mert attól, hogy 50 felett van, még nem kell leszólni. Sõt. Lehet hogy épp ezért sokat tapasztalt ember.És ránézésre megmond dolgokat. De persze a te gyereked, kísérletezz, hátha tényleg a dokid hülye. Mert az is lehet. De én 8 hónapos babával már nem kísérleteznék, nem annyira fontos számára az anyatej, hogy ehhez ragaszkodj. Hanem változtatnék az étkezésén, kérnék vérképet (immunkémiát, teljes vérkép)elvinném szakorvoshoz, aki érdemben tud a kutacsáról, csontozatáról mondani valamit. mert nekem a tejem nem volt tápláló, bementem a rendelésre és ránézésre mondta a doki (jó, szerintem õ már 70 felett is van) és igaza volt, teljes mértékben. De nem mondott semmit sem a mozgásfejlõdésérõl, sem a csontozatáról, sem a kutacsával nem volt baj. És egyébként rá egy hónapra azt mondta, igen rendben van, holott 1 évesen nem volt 9 kiló. Úgyhogy nem a súlya miatt mondta. Sõt ugyanolyan sovány most is és mindig kérdezem és mondja, most rendben van. Holott most 3 éves és 12 kiló. Úgyhogy én nem hiszem, hogy a súlynak, súlygyarapodásnak köze lenne ehhez.
Olyan nincs hogy nemjó a tejed!!Az idõsebb orvosok szokása ezt mondani! Próbálj meg kiváltani több cicizést étkezésre! Pl:Reggel tejpép, aztán 11körül gyümi, gondolom utána szundizik!Mikor felkel, kínáld fõzelékke, és utána estefelé is adhatsz neki tejpépet, vagy gyümölcszószt rizzsel, vagy ugyancsak fõzeléket!És tönn folyadékot kínálj neki!A fiam ugyan ilyen volt!Most 11 hónapos, és most kezd nappal leszokni az állandó cicirõl!Ugyanezzel a módszerrel!De az pedig hogy 6* szopizna nem baj!Tápszer butaság lenne már ennyi idõsen elkezdenni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kicsit megnyugodtam. Ja, még azt is mondta az orvos, hogy azért lassúbb a mozgásfejlõdése (most kezd kúszni és forogni is hat hónaposan kezdett oda-vissza), mert a tejem nem elég erõs és ez kihat az õ csontozatára. De a gyerek majd ki csattan, csak szerintem lustább az átlagnál.
Azt szajkózzák, egyik füleden be, másikon ki. Sajnos a hülye régi dolgok beléjük rögzültek:-(((
A nagylányom még egy éves kora után is 3 óránként kért enni (ekkor persze már fõleg rendes kaját, a szopi már csak 3-4x volt). A fiam kb. 2 hónapos korától inkább 4 óránként evett, míg a kislányom teljesen összevissza, néha 3, 5-4 óránként, néha meg 2-2, 5 óránként. Úgy etesd a gyereket, ahogy kéri! Ha a kutacsa lassabban húzódik, esetleg emeld meg a D vitaminját (ezt mondjuk orvossal kéne megbeszélni, de a tiédet én szívem szerint lecserélném :()
A kérdező hozzászólása: Igen, 50 körüli, de anyut is felbújtotta és most mindketten ezt szajkózzák. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Boldog és mosolyog, állandóan csak rugkapál és kacag :) Nagyon jókat alszik nappal és éjjel is, amikor ébren van akkor pedig nagyon vidám, pörög-forog. Én is azt gondolom, hogy teljesen rendben van :)


8 hetes terhes vagyok, és nem tudom szedhetem-e az Egistől a 20 mg-os B6 vitamint, használhatom-e herpeszre a Fenivir 1% nevű krémet?

Legjobb válasz: B6ot szedhetsz, de akkor már magnéziumot is szedj mellé, mert erõsítik egymás hatását. Herpeszre meg inkább richtofit, az gyógynövényes.

B6ot szedhetsz, de akkor már magnéziumot is szedj mellé, mert erõsítik egymás hatását. Herpeszre meg inkább richtofit, az gyógynövényes.
A B6-ot természetesen szedheted, de a krémrõl ezt találtam. Ha terhes vagy gyermekét szoptatja, a Fenivir1 krémet kizárólag kezelõorvosa kifejezett utasítására alkalmazhatja, minden más esetben ellenjavallt a készítmény használata a terhesség vagy szoptatás idõszakában.
A kérdező hozzászólása: Köszi minden választ!!! aranyosak vagytok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!