Találatok a következő kifejezésre: 8 honap elég a (14 db)

8 hónapja szedtem a lindynette fogamzásgátlót és multhét vasárnapp vettem be az utolsó szemet mert nem akarom máár szedni. Még van 1 évem az iskolából és rá nemsokra kisbabát szeretnék. Elég az az 1 év hogy szüneteltetem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.

Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.
Persze. A gyógyszer abbahagyása után a szervezetnek kb.4-6 hónapra van szüksége, hogy ismét helyrerázódjon, és megint legyen peteérés. Valakinél elõbb, valakinél késõbb.
Nem mindegy? Elõbb már nem tudod abbahagyni, a gyerekvállalás elõtt pedig úgyis elmész nõgyógyászhoz. Felesleges kérdés.

Közel 8 hónapja próbálkozunk párommal, de eddig még nem sikerült teherbe esni. A menszeszem elég rendszertelen. KB 32-40 nap közötti szokott lenni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: mi is már 8 hónapja próbálkozunk, ami nem egy nagy idõ még. Nekünk sem sikerült még semmi, de nem csüggedünk. Ti se tegyétek. Mi már voltunk a párommal spermaszámláláson, és ott minden tuti. Én nézem ovu teszttel a pé-met, és azzal is minden okés. Mérem a hõmet minden reggel, és próbálok egészségesen étkezni, valamin aloés termékeket használok. pl.: berry gél, royal jelly tabletta, és a teájuk. a ciklusod rendszertelenségével voltál már dokinál? Ajánlom az nén dokimat, írj privátot.

mi is már 8 hónapja próbálkozunk, ami nem egy nagy idõ még. Nekünk sem sikerült még semmi, de nem csüggedünk. Ti se tegyétek. Mi már voltunk a párommal spermaszámláláson, és ott minden tuti. Én nézem ovu teszttel a pé-met, és azzal is minden okés. Mérem a hõmet minden reggel, és próbálok egészségesen étkezni, valamin aloés termékeket használok. pl.: berry gél, royal jelly tabletta, és a teájuk. a ciklusod rendszertelenségével voltál már dokinál? Ajánlom az nén dokimat, írj privátot.
Próbáljatok együtt lenni amikor csak jólesik, de ne stresszeljetek rajta, és ne a babaprojekt legyen a fõ cél, hanem hogy szeretitek egymást.Szex utén ne szaladj mosakodni, emeld magasra a csípõd, vagy tedd fel a falra a lábad.Sikerülni fog, csak nyugodtan.Sok sikert!!
na mi is pont igy vagyunk. nekem is a ciklusaim 32-40 között ingadoznak. minden ok csak peteérés nemmindig van. de akkor neked sem mindig van. én várok mert ha lesz akkor lehet hogy pont sikerül. nemmegyek dokihoz, hiszem hogy igy is sikerül, csak több idõbe telik, mint annak akinek mindig van peteérése.
LH tesztet szoktál csinálni?
Szia!Az én vérzésem is rendszertelen, 15 hónapja próbálkozunk.A nõgyógyászom javasolta a meddõségi kivizsgálást, a rendszertelenség miatt.Ciklusaim hossza:33-39 nap.Rendeltem ma LH teszteket, azzal fogok próbálkozni.Hónapok óta homeopátiás készítményt szedek, eddig mindhiába.Kivizsgálásra nem akarok menni! Próbálj ne görcsölni rajta!Tudom nehéz, de most már én is ezt teszem.Sok sikert!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy 19 éves lány vagyok.
Keress olyan partnert, akivel elég sûrûn lehet csinálni.
A kérdező hozzászólása: De minden elég jól megy köztünk kivéve a szexet.
És ezen igényedrõl beszéltél vele is? Illetve arról, hogy mi az oka, amiért nem közeledik? Mert erre nektek kell megtalálni a választ, mi csak azt tudjuk tanácsolni, hogy üljetek le beszélni róla! Máshogy nem megy.
Jó gyorsan kiégtetek...
mi lesz idõsebb korban ha mással is így leszel. de elképzelhetõ hogy a párod unt+ és más újdonságra vágyik .

Mikor van peteérésem? 24. napon vagyok, 12 napja tesztelek, de sosem volt erősebb a teszt csík. Halvány mindíg. A ciklusom elég rendszertelen, 8 hónapja hagytam abba a f. gátlót, azóta 30-38 napos. Nyák-hő még nem teszteltem. Gondoltam elég az ovteszt.

Legjobb válasz: Ha a ciklusod hosszából levonsz 14 napot kb akkor lehet peteérésed. A legjobb ha délután tesztelsz és elõtte kb 2 órával kevés folyadékot iszol. /Bár ebben a nagy melegben nem tudom hogyan oldod meg/Vérvételen még nem voltál, hogy megnézzék a hormonjaid jól müködnek-e?

Ha a ciklusod hosszából levonsz 14 napot kb akkor lehet peteérésed. A legjobb ha délután tesztelsz és elõtte kb 2 órával kevés folyadékot iszol. /Bár ebben a nagy melegben nem tudom hogyan oldod meg/Vérvételen még nem voltál, hogy megnézzék a hormonjaid jól müködnek-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi-szépen!Elvileg mindent úgy csináltam(kevés folyadék..), igaz 1 nap kimaradt a tesztelésbõl. Hormonvizsgálaton nem voltam, most terveztük hogy nekiállunk babát csinálni, és kiváncsi voltam hogy hogy van ez a p.érés dolog nálam. Hát nem tudom... lehet kéne vérvétel??
Szia! Amikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését elküldött az orvosom UH-ra, hogy megnézzék van-e peteérésem. Ez is lehetne egy megoldás. Nekem a gyógyszer abbahagyása után 1 évre sikerült teherbe esnem. Persze ez nem törvényszerû.

Az normális, hogy 8 hónap nem volt elég arra, hogy feldolgozzam, a barátom szakított velem?

Õ volt az els? szerelmem,, meghalnék érte, úgy szeretem. Az egészségem is megkárosodott azóta, több m?tétem is volt, annyira belebetegettem. Annyit mondott szakításkor, már nem érzek irántad szerelmet. 1 évig voltunk együtt, mindig azt mondta, tökéletes vagyok neki. Tényleg szeretett, de megromlott a kapcsolatunk. Nem tudok belenyugodni. Valami tanács?

Legjobb válasz: hasonlón estem/esem át én is, csak az a lány, vagyis lény, még meg is alázott...

hasonlón estem/esem át én is, csak az a lány, vagyis lény, még meg is alázott...
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, úgy néz ki, nem értesz meg. Nem kell, hiszen egész más a temperamentumunk, a hozzáállásunk, és az érzéseink. Elnézést, nem nyafogok. Majd akkor mond ugyanezt, ha valakit, akit igazán szeretsz, elveszítesz.
elégszer szakítottam ahhoz, hogy tudjam, nem jó érzés, sõt, nagyon rossz. de belesüppedni nem szabad, csak magadnak ártasz vele, és senkinek nem használsz.
A kérdező hozzászólása: És sosem érezted azt, hogy õ az a valaki, akivel az egész életed le akarod élni? Mert a felszínes, komolytalan kapcsolatok után lehet, hogy nem fáj annyira a szakítás, de vannak esetek, amikor igen. Egyébként meg nem olyan egyszerû, hogy egy iskolába járunk, mindig látom, és tavaly nyáron ilyenkor még együtt voltunk. Boldogok.. olyan rossz visszagondolni
hát próbálkozz be nála, újból... ha nem zavarja túlságosan, lehet belõle még jó..
A kérdező hozzászólása: Na ez, amit most írtam, ez a nyavalygás. nem pedig az, hogy szenvedek Érzed a különbséget?
A kérdező hozzászólása: 22.10-es, megtenném, csak már nem szerelmes belém Bár ha tudnék benne újra szerelmet ébreszteni.. Szerinted lehet esélyem?
ezt én nem tudom megmondani... nekem nem sok sikerem volt... de minden megeshet.
A kérdező hozzászólása: Ha voltál már ilyen helyzetben, elmesélnéd, mi történt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
na, pl. ezt a nyafogást fejezd be. nem a külvilág felé, fõleg nem felém, hanem magad felé. gondolkodj már...van aki a Te korodban a szüleit veszíti el, mégpedig végleg, mégis megy az élet tovább. és nem fokmérõje a szerelemnek az utána való nyafi...tudod, hány ilyen lesz még? mi lesz Veled, ha mindtõl így kiakadsz?
én megértelek, és együttérzek. aki azt mondja, hogy ez önsajnálat, vagy rögeszme, vagy ehhez hasonló, az más temperamentumú, ami nem hinném, hogy probléma lenne. nem tudom mi lehet a megoldás.
Hát fura hogy 1 év együttlét neked elég volt ehez. De ne aggódj én 3 évig szenvedtem így :D Hány éves vagy egyébként?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Hogyan tudtál túllépni a dolgon?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.
Sehogy, hozzászoktam. azóta sincs senkim :D
A kérdező hozzászólása: a neved a korodról árulkodik Zordan? akkor nem kérdezem, hány éves vagy :)
nem, nem ormális. nézd tovább kell lépni, ez már önsajnálat, és ha nem lépsz, rögeszme lesz, ami még rosszabb. töltsd ki az idõdet értelmes dolgokkal (olyannal, amit szeretsz), legyél nyitott a világra és az életre, el fog múlni! de minnél jobban rágódsz rajta, annál nehezebben esel rajta túl, és ez nem jó.
A kérdező hozzászólása: Napietus, lehet hogy te még nem szerettél senkit istenigazából, de ez nem önsajnálat. Egyszerûen annyira szerettem, hogy nem bírom felfogni. És próbálom visszatartani a sírást, de nem megy. Minnél jobban próbálom érezni magam, annál rosszabb. Hidd el, az önsajnálat a legrosszabb dolog, amit tehetnék, nem teszem, de mit csináljak, hogy tartsam vissza a sírást, ha egyszerûen meghalok érte, úgy szeretem?
Igen 24 éves vagyok. 16 és fél évesen jöttem össze a lánnyal. 20 éves korunkban szakítottunk.
írj egy privit, és majd válaszolok, de most mennem kell...

8 honap munka elég a gyedhez?

sziasztok..kiderült hogy 6 hetes terhes vagyok.az lenne a kérdésem hogy májusban leszek ott egy éve de mivel nehéz fizikai munkéát végzek elszeretnék menni március elejétöl táppénzre..és jogosult vagyok a tgyásra ,gyedre?elég a munka viszonyom.?azt mondták elég...de nem tudom.

Legjobb válasz: Szia, az a lényeg, hogy 180 munkanapon át biztosított legyél. Tehét ha márciusban elmész táppénzre, semmi gond. De mindenképpen kérdezd meg a TB-nél, ilyen ügyekben mindig szoktak segíteni.

Szia, az a lényeg, hogy 180 munkanapon át biztosított legyél. Tehét ha márciusban elmész táppénzre, semmi gond. De mindenképpen kérdezd meg a TB-nél, ilyen ügyekben mindig szoktak segíteni.

Valami csodaszer? Szoptatom 8 hónapos kislányomat és lassan csont és bőr leszek. Tejem van elég, de kicsit ilyesztő, hogy 60 kg-ról 43-ra fogytam a hónapok alatt. A védőnő szerint a szoptatástól fogytam így le.

Van valami vitamin vagy valami csodaszer?Rengeteget eszem mégsem hízok.

Legjobb válasz: Folyamodj drasztikusabb módszerhez,muszáj megtanulnia enni.Neki is az a legjobb,ha egy életerõs egészséges anyukája van,erre gondolj az elválasztásnál.1-2 hét nehéz lesz,de nem fog éhen halni,ha nem szoptatod tovább.Neki már szüksége van a fehérjékre és a vasra,ami a húsokban,halban,májban van.Próbáld neki gyümivel keverni,hátha úgy jobban elfogadja.Sok sikert:))

Folyamodj drasztikusabb módszerhez, muszáj megtanulnia enni.Neki is az a legjobb, ha egy életerõs egészséges anyukája van, erre gondolj az elválasztásnál.1-2 hét nehéz lesz, de nem fog éhen halni, ha nem szoptatod tovább.Neki már szüksége van a fehérjékre és a vasra, ami a húsokban, halban, májban van.Próbáld neki gyümivel keverni, hátha úgy jobban elfogadja.Sok sikert:) )
Már régen kellene kapnia más kajákat is.6 hós kor után már nem elég a baba fejlõdéséhez, ha csak anyatejet kap.
Nem kell bogyókkal tömni magad, már elég nagy ahhoz hogy ne kelljen szopnia. Szerintem magadra is gondolnod kéne nem csak rá.
Ez a baba kiveszi az összes életenergiádat, az összes vitamint, gondolom õ vasgyúró, te pedig csontváz vagy. Én ajánlok neked egyet hagyd abba a szoptatást! Ha a védõnõ ezt nem mondta, akkor elég buta szegény. 8 hónapos baba már kapott annyi anyatejet, hogy az immunrendszere biztosan okés már tõle.
Én ugyanígy jártam, bár én 13 hónapos koráig húztam-sajnos. Az egész ciklusom felborult az utolsó két hónap óta-most 15 hónapos, de mindig nem vagyok jól, ez volt a hab a tortán. Ragya lett a bõröm, összevissza jön meg-borzasztó. Én is fogytam sokat, hullott a hajam, éjjel-nappal szopott a fiam. Gondolj magadra mielõtt te is így jársz.
Szia!Csodaszernek nem mondanám amit javaslok, de elég sok embernek beválik, és vitaminpótlásra sem utolsó: Béres csepp+ C-vitamin(ezt együtt kell szedni amúgy is) A Béres csepp étvágyat csinál, így hátha neked is segít abban, hogyha többet eszel, szedsz magadra egy kis súlyt. Egy próbát megér, ha más nem tud javasolni valami egyebet! Jó pihenést!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem fogad el cumisüvegbõl semmit, bébikaját is csak a gyümölcsöseket.Állandóan a cicit kéri.Örömmel szoptatom ameddig csak tudom.Ezért gondoltam valami nagyon jó vitaminfélére.
én amikor nagyon elkezdtem fogyni, FLP-s vaniliashake-t ittam a kaja mellé napi 1szer. a fehérjedúsabb változatot. sok vitamin is van benne, nekem bejött. http://www.flpshop.hu/testsuly_kezeles/60_forever_lite_ultra.. drága, de nem kell sok belõle, én még az elsõ dobozt fogyasztom, karácsony óta, mióta rendben van a súlyom, és energikusabb vagyok, azóta már nem iszom minden nap.

A múlt hónapban egy szem fogamzásgátlót nem tudtam bevenni, és a következő levelet nem 7 nap szünet hanem 8 nap szünet után kezdtem szedni. Ha a párommal együtt vagyok elég így is a tabi v kell óvszer is?

Legjobb válasz: Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.

Sosem lehetsz elég óvatos, ezért inkább használjatok óvszert is, és majd csak a következõ levélnél lesz elég a tabi.
Biztos h elég, az elsõnek ne higyj!Azért van benne 21 db h biztos legyena dolog, szal ne ijedj meg semmi baj nem lesz.De ha nagyon félsz akkor gumi is legyen.
2. válaszoló, nem azért van benne 21 szem, hogyha kihagyod, ugy is vedjen. Rajta van a tájékoztatón, hogzy mi van, ha 1 syzemet elfelejtettél. Én 1szer hasmenés miatt vettem be 2õt egy nap és nekem a dokim azt javasolta hogy 7 napig máshogy is védekezzek.
Egyetértek az elsõ válaszolóval, ebben a hónapban védekezzetek másképp, mert így megbízhatatlan a fogamzásgátló hatás. Legalábbis én ezt tenném.

8 hónapos babám egy hónapja hintázik térden, és hátrafelé kúszik, oldalra is megy/körbe. Mászni még nem tud, de most már fel tud ülni magától. Mennyi ideig hagyjam ücsörögni egyszerre? Imád ülni és játszani, de nem tudom elég erős-e már a háta hozzá?

Nem támaszkodik meg ülés közben, szépen tud játszani. Csak aggódom, hogy nem erőlteti-e ez meg a hátát túlságosan.

Legjobb válasz: Hogyha magától ül fel, akkor hagyd amíg jólesik neki. Érzi, hogy mennyit bír.

Hogyha magától ül fel, akkor hagyd amíg jólesik neki. Érzi, hogy mennyit bír.
Egyáltalán nem kell korlátozni, ha magától felül, akkor pontosan tudja, meddig jó úgy neki.
Ahogy írták, pontosan. :) Ültetni nem szabad, de ha maga teszi, hagyni kell. 8 hónapos kora óta fel tud állni a lányom. Állandóan állt, le sem lehetett ültetni. Anyósom közölte, hogy le kell ültetni, nem szabad hagyni. Jó mondom és rúgjam ki a bokáját? Dokinõ mondta, hogy hagyjam, ha elfárad, majd leül. Ez van az üléssel is. Elfekszik, ha elfárad.

Az a problámám-ami elég ciki és furcsa is egyben- hogy a fenekemen úm megrepedt a bőr, úgy, ahogy a terhesség 8-9. hónapjában szoktak előjönni a terhességi csíkok a terhes nők hasán, csak nekem ez a fenekemen jelentkezett. Mitől van ez?

15 éves lány vagyok, és hát ugyebár fejl?döm. Na de kérem! Attól még hogy megn?tt egy kicsit a fenekem, a b?rnek is meg kell repednie? Mi lehet ennek az oka? El fog valaha múlni? Elég ronda... mihez kezdjek?

Legjobb válasz: Sok lánynak megreped a bõre, emiatt ne érezd rosszul magad. :) Elmúlni sajnos nem fog, csak halványodni az évek folyamán. Szerintem a hirtelen fejlõdés/növés az oka és a bõröd nem volt elég rugalmas hozzá.

Sok lánynak megreped a bõre, emiatt ne érezd rosszul magad. :) Elmúlni sajnos nem fog, csak halványodni az évek folyamán. Szerintem a hirtelen fejlõdés/növés az oka és a bõröd nem volt elég rugalmas hozzá.
Ezt hívják növekedési csíknak. Túl gyorsan nõtt meg a popsid, a bõröd pedig nem bírta tartani vele az iramot. A Frezydermenk van egy nagyon jó krémje erre (Prevenstria), én is ezt vettem a fiamnak - igaz neki a hátán jöttek elõ - de még idejében elkezdtük használni, úgyhogy szemlátomást javultak a dolgok. Rossz hír: ezen a torna sajnos nem fog javítani... :(
tornázz, az valamit enyhíthet rajta, de elmúlni nem fog.
Sajnos ha már megrepedt, többé nem fog elmúlni. Kozmetikai igéretek vannak ugyan, ám ezekkel csak a pénzt csalják ki a hiszékeny nõkbõl. A textília eltakarja, ne aggaszt magad miatta. Ne is foglalkozz vele, fogadd el. Így is lehetsz boldog, hidd el. Az okáról fogalmam sincs.
Hirtelen relatíve sokat híztál és oda rakodott le. Nem valami rugalmas a bõröd...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!