Találatok a következő kifejezésre: 8 honap elég (19 db)

8 hónap elég az alapok elsajátítására gitározásnál?

8 hónapja tanuluk akusztikuson szeretnék váltani elektromosra. Még nyúzzam az akusztikust vagy már válthatok elektromosra? Amyúgy mik az alapakkordok és egyéb alapdolgok?

Legjobb válasz: Alap akkordok: C dúr, G dúr,A dúr, D dúr, E dúr, F dúr, E moll, A moll, D moll. Általában ezekkel szokás kezdeni, aztán jöhet a többi.

Elektromoshoz nem értek, de akusztikus gitáron ezekkel az akkordokkal bõven el lehet boldogulni.
Alap akkordok: C dúr, G dúr, A dúr, D dúr, E dúr, F dúr, E moll, A moll, D moll. Általában ezekkel szokás kezdeni, aztán jöhet a többi.
8 hónapja tanulsz akusztikuson játszani és még nem tudsz akkordokat???? Akkor miket tudsz? Hiszen ez az alap... Inkább gondold át az életet mert ezek szerint 8 hónap alatt semmit sem tanultál...
ha elektromoson akarsz játszani, akkor miért nem kezdtél el azon tanulni? Ha közben jöttél rá, hogy váltani akarsz, akkor pedig minél hamarabb. Hányszor kell még elmondani, hogy az akusztikus gitár NEM az elektromos gitár kistestvére, és elõzménye..?!:D Vedd meg az elektromost, és lepõdj meg, hogy semmit sem fogsz rajta tudni csinálni szinte, mert nem azon tanultál
Jó, ha mélyebben belemegyünk, nyilván, de elég bátor kijelentés volt, hogy semmit nem fog tudni csinálni.
attól függ, mit nevezünk annak a szintnek, aki tud játszani. Nem egy petrucci szintre gondoltam, de mondjuk ha akusztikus gitáron már minden tankcsapda számnak mennek az akkordjai, és a kezébe vesz egy szólógitárt, a legprimitívebb tankcsapda szóló nem fog menni, mivel még életében nem csinált egy igazi nyújtást, és egyáltalán nem szólózhatott túl sokat. Vagy pl ott az ACDC. Elég egyszerû szólók vannak benne, de nem mostanában fog menni. Pl most hallgattam egy srácot, 2éve gitározik klasszikuson, szinte neki vannak a leg-elõremutatóbb produkciói a tanszakon, és egy éve vett egy elektromos gitárt is. (szóval 1év akusztikus után vett szólót..). 1 év után még egy rolling stones szóló is nehezen ment volna neki, pedig gyakorol rendesen, de alapvetõen máshogy szólaltatsz meg egy hangot akusztikus, és szólógitáron. De nem õ az egyetlen ilyen ismerõsöm, sokszor láttam már ilyet
#6 Te akkora emeletes ökör vagy.. Mi az, hogy semmit nem fog tudni?? Azért ennyire nem súlyos a helyzet. Tény, hogy vannak különbségek, de alapvetõen ha az egyiken tudsz játszani, a másikon is menni fog..
A kérdező hozzászólása: Nem közben jöttem rá hogy elektromoson akarok játszani, az elejétõl tudtam hogy váltani fogok, de akusztikuson is szerettem volna valamennyire megtanulni játszani.
A kérdező hozzászólása: És milyen gitárokat ajánlotok, ha max 60.000 Ft-ot szeretnék kiadni rá? Amúgy rockot és metált szeretnék játszani.
A kérdező hozzászólása: Amúgy akkordok, amiket tudok: C, Cmaj7, Cadd9, D, Dmaj7, Dsus4, Dsus9, Dm, E, Em, F, Fmaj7, Fadd9, Fm, G, A, Am, Asus4, Asus9, B, D/C, G/H, G/Fisz, E/Gisz, A7sus4, A7, Hm
A kérdező hozzászólása: Tudok akkordokat, hol írtam hogy nem tudok? -.-" Azért kérdeztem hogy mik az alapok, hogy be tudjam lõni magam hogy hogy álook kb. Jó oké, ennyibõl nyilván nem lehet pontosan megmondani, de kíváncsi voltam.
Tudom, elnézést, átfogalmazom:) Szóval, amit megtanultál akusztikuson, azt tudni fogod elektromos gitáron is, de még majd csak lehet közben fogsz rájönni, hogy mennyi új lehetõség lakozik még a szólógitárban. Ez nem azt jelenti, hogy hangszerként több, vagy jobb, mint az akusztikus, hanem hogy másabb, így ezáltal újabb technikákkal fogsz megismerkedni. De amit elsõnek írtam, semmi olyan célom nem volt vele, hogy eltántorítsalak a zenéléstõl, mivel az egy jó dolog, hanem hogy fel ne add, ha szokatlan lesz, és sok új dolog lesz:D

Közel 8 hónapja próbálkozunk párommal, de eddig még nem sikerült teherbe esni. A menszeszem elég rendszertelen. KB 32-40 nap közötti szokott lenni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: mi is már 8 hónapja próbálkozunk, ami nem egy nagy idõ még. Nekünk sem sikerült még semmi, de nem csüggedünk. Ti se tegyétek. Mi már voltunk a párommal spermaszámláláson, és ott minden tuti. Én nézem ovu teszttel a pé-met, és azzal is minden okés. Mérem a hõmet minden reggel, és próbálok egészségesen étkezni, valamin aloés termékeket használok. pl.: berry gél, royal jelly tabletta, és a teájuk. a ciklusod rendszertelenségével voltál már dokinál? Ajánlom az nén dokimat, írj privátot.

mi is már 8 hónapja próbálkozunk, ami nem egy nagy idõ még. Nekünk sem sikerült még semmi, de nem csüggedünk. Ti se tegyétek. Mi már voltunk a párommal spermaszámláláson, és ott minden tuti. Én nézem ovu teszttel a pé-met, és azzal is minden okés. Mérem a hõmet minden reggel, és próbálok egészségesen étkezni, valamin aloés termékeket használok. pl.: berry gél, royal jelly tabletta, és a teájuk. a ciklusod rendszertelenségével voltál már dokinál? Ajánlom az nén dokimat, írj privátot.
Próbáljatok együtt lenni amikor csak jólesik, de ne stresszeljetek rajta, és ne a babaprojekt legyen a fõ cél, hanem hogy szeretitek egymást.Szex utén ne szaladj mosakodni, emeld magasra a csípõd, vagy tedd fel a falra a lábad.Sikerülni fog, csak nyugodtan.Sok sikert!!
na mi is pont igy vagyunk. nekem is a ciklusaim 32-40 között ingadoznak. minden ok csak peteérés nemmindig van. de akkor neked sem mindig van. én várok mert ha lesz akkor lehet hogy pont sikerül. nemmegyek dokihoz, hiszem hogy igy is sikerül, csak több idõbe telik, mint annak akinek mindig van peteérése.
LH tesztet szoktál csinálni?
Szia!Az én vérzésem is rendszertelen, 15 hónapja próbálkozunk.A nõgyógyászom javasolta a meddõségi kivizsgálást, a rendszertelenség miatt.Ciklusaim hossza:33-39 nap.Rendeltem ma LH teszteket, azzal fogok próbálkozni.Hónapok óta homeopátiás készítményt szedek, eddig mindhiába.Kivizsgálásra nem akarok menni! Próbálj ne görcsölni rajta!Tudom nehéz, de most már én is ezt teszem.Sok sikert!!!!!!

8 hónapja szedtem a lindynette fogamzásgátlót és multhét vasárnapp vettem be az utolsó szemet mert nem akarom máár szedni. Még van 1 évem az iskolából és rá nemsokra kisbabát szeretnék. Elég az az 1 év hogy szüneteltetem a gyógyszert?

Legjobb válasz: Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.

Nem kell egy év szünet, dehogy! Honnan vetted ezt a butaságot? 2-3 hónap védekezést szoktak javasolni a tabi abbahagyása után babavállalás elõtt, de annak is csak az oka, hogy helyreálljon a normál ciklus, lehessen tudni a peteérés idõpontját, és a terhesség pontos korát.
Persze. A gyógyszer abbahagyása után a szervezetnek kb.4-6 hónapra van szüksége, hogy ismét helyrerázódjon, és megint legyen peteérés. Valakinél elõbb, valakinél késõbb.
Nem mindegy? Elõbb már nem tudod abbahagyni, a gyerekvállalás elõtt pedig úgyis elmész nõgyógyászhoz. Felesleges kérdés.
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy 19 éves lány vagyok.
Keress olyan partnert, akivel elég sûrûn lehet csinálni.
A kérdező hozzászólása: De minden elég jól megy köztünk kivéve a szexet.
És ezen igényedrõl beszéltél vele is? Illetve arról, hogy mi az oka, amiért nem közeledik? Mert erre nektek kell megtalálni a választ, mi csak azt tudjuk tanácsolni, hogy üljetek le beszélni róla! Máshogy nem megy.
Jó gyorsan kiégtetek...
mi lesz idõsebb korban ha mással is így leszel. de elképzelhetõ hogy a párod unt+ és más újdonságra vágyik .

Mikor van peteérésem? 24. napon vagyok, 12 napja tesztelek, de sosem volt erősebb a teszt csík. Halvány mindíg. A ciklusom elég rendszertelen, 8 hónapja hagytam abba a f. gátlót, azóta 30-38 napos. Nyák-hő még nem teszteltem. Gondoltam elég az ovteszt.

Legjobb válasz: Ha a ciklusod hosszából levonsz 14 napot kb akkor lehet peteérésed. A legjobb ha délután tesztelsz és elõtte kb 2 órával kevés folyadékot iszol. /Bár ebben a nagy melegben nem tudom hogyan oldod meg/Vérvételen még nem voltál, hogy megnézzék a hormonjaid jól müködnek-e?

Ha a ciklusod hosszából levonsz 14 napot kb akkor lehet peteérésed. A legjobb ha délután tesztelsz és elõtte kb 2 órával kevés folyadékot iszol. /Bár ebben a nagy melegben nem tudom hogyan oldod meg/Vérvételen még nem voltál, hogy megnézzék a hormonjaid jól müködnek-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi-szépen!Elvileg mindent úgy csináltam(kevés folyadék..), igaz 1 nap kimaradt a tesztelésbõl. Hormonvizsgálaton nem voltam, most terveztük hogy nekiállunk babát csinálni, és kiváncsi voltam hogy hogy van ez a p.érés dolog nálam. Hát nem tudom... lehet kéne vérvétel??
Szia! Amikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését elküldött az orvosom UH-ra, hogy megnézzék van-e peteérésem. Ez is lehetne egy megoldás. Nekem a gyógyszer abbahagyása után 1 évre sikerült teherbe esnem. Persze ez nem törvényszerû.

Az normális, hogy 8 hónap nem volt elég arra, hogy feldolgozzam, a barátom szakított velem?

Õ volt az els? szerelmem,, meghalnék érte, úgy szeretem. Az egészségem is megkárosodott azóta, több m?tétem is volt, annyira belebetegettem. Annyit mondott szakításkor, már nem érzek irántad szerelmet. 1 évig voltunk együtt, mindig azt mondta, tökéletes vagyok neki. Tényleg szeretett, de megromlott a kapcsolatunk. Nem tudok belenyugodni. Valami tanács?

Legjobb válasz: hasonlón estem/esem át én is, csak az a lány, vagyis lény, még meg is alázott...

hasonlón estem/esem át én is, csak az a lány, vagyis lény, még meg is alázott...
A kérdező hozzászólása: Sajnálom, úgy néz ki, nem értesz meg. Nem kell, hiszen egész más a temperamentumunk, a hozzáállásunk, és az érzéseink. Elnézést, nem nyafogok. Majd akkor mond ugyanezt, ha valakit, akit igazán szeretsz, elveszítesz.
elégszer szakítottam ahhoz, hogy tudjam, nem jó érzés, sõt, nagyon rossz. de belesüppedni nem szabad, csak magadnak ártasz vele, és senkinek nem használsz.
A kérdező hozzászólása: És sosem érezted azt, hogy õ az a valaki, akivel az egész életed le akarod élni? Mert a felszínes, komolytalan kapcsolatok után lehet, hogy nem fáj annyira a szakítás, de vannak esetek, amikor igen. Egyébként meg nem olyan egyszerû, hogy egy iskolába járunk, mindig látom, és tavaly nyáron ilyenkor még együtt voltunk. Boldogok.. olyan rossz visszagondolni
hát próbálkozz be nála, újból... ha nem zavarja túlságosan, lehet belõle még jó..
A kérdező hozzászólása: Na ez, amit most írtam, ez a nyavalygás. nem pedig az, hogy szenvedek Érzed a különbséget?
A kérdező hozzászólása: 22.10-es, megtenném, csak már nem szerelmes belém Bár ha tudnék benne újra szerelmet ébreszteni.. Szerinted lehet esélyem?
ezt én nem tudom megmondani... nekem nem sok sikerem volt... de minden megeshet.
A kérdező hozzászólása: Ha voltál már ilyen helyzetben, elmesélnéd, mi történt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
na, pl. ezt a nyafogást fejezd be. nem a külvilág felé, fõleg nem felém, hanem magad felé. gondolkodj már...van aki a Te korodban a szüleit veszíti el, mégpedig végleg, mégis megy az élet tovább. és nem fokmérõje a szerelemnek az utána való nyafi...tudod, hány ilyen lesz még? mi lesz Veled, ha mindtõl így kiakadsz?
én megértelek, és együttérzek. aki azt mondja, hogy ez önsajnálat, vagy rögeszme, vagy ehhez hasonló, az más temperamentumú, ami nem hinném, hogy probléma lenne. nem tudom mi lehet a megoldás.
Hát fura hogy 1 év együttlét neked elég volt ehez. De ne aggódj én 3 évig szenvedtem így :D Hány éves vagy egyébként?
A kérdező hozzászólása: Sajnálom. Hogyan tudtál túllépni a dolgon?
A kérdező hozzászólása: 17 éves vagyok.
Sehogy, hozzászoktam. azóta sincs senkim :D
A kérdező hozzászólása: a neved a korodról árulkodik Zordan? akkor nem kérdezem, hány éves vagy :)
nem, nem ormális. nézd tovább kell lépni, ez már önsajnálat, és ha nem lépsz, rögeszme lesz, ami még rosszabb. töltsd ki az idõdet értelmes dolgokkal (olyannal, amit szeretsz), legyél nyitott a világra és az életre, el fog múlni! de minnél jobban rágódsz rajta, annál nehezebben esel rajta túl, és ez nem jó.
A kérdező hozzászólása: Napietus, lehet hogy te még nem szerettél senkit istenigazából, de ez nem önsajnálat. Egyszerûen annyira szerettem, hogy nem bírom felfogni. És próbálom visszatartani a sírást, de nem megy. Minnél jobban próbálom érezni magam, annál rosszabb. Hidd el, az önsajnálat a legrosszabb dolog, amit tehetnék, nem teszem, de mit csináljak, hogy tartsam vissza a sírást, ha egyszerûen meghalok érte, úgy szeretem?
Igen 24 éves vagyok. 16 és fél évesen jöttem össze a lánnyal. 20 éves korunkban szakítottunk.
írj egy privit, és majd válaszolok, de most mennem kell...

8 hónap szoptatás után már alig van tejem. Elég tejpépet adnom reggel és este vagy tápszert kell adnom?

Legjobb válasz: Akkor este próbálj a jóéjt tejcibõl adni neki,ezek extra laktatóak,pont azért,hogy ne ébredjen fel éjszaka a baba enni. Üdv 1 válaszoló

Akkor este próbálj a jóéjt tejcibõl adni neki, ezek extra laktatóak, pont azért, hogy ne ébredjen fel éjszaka a baba enni. Üdv 1 válaszoló
Szia! Gyümölcsöt fõzelékeket már adsz neki? Pl:Reggel szopi, akkor gondolom több tejed van, tízóraira tejpép, ebéd fõzelék, uzsi gyümölcs, ha nem lakik jól vele adhatsz még tejpépet, vacsira pedig szopi, illetve ha igényli vannak a jó éjszakát tejpótlók.De nagyon széles a választék babaételekbõl könnyen találhatsz neki ennivalót, fõleg ekkora babának már.És persze szopiztasd csak amikor igényli továbbra is. Minden jót, üdv
Vagy az esti szopi mellett adhatsz neki tejpépet is, az jobban megmarad a pocakban, esetleg "tejberizst", gyümölcsrizst, ezek is tartósan jóllakottságérzetet keltenek. Vagy lehet kapni ezt a jóéjtpapit, ez valami tejbegríz szerûség, de a grízt vízben is megfõzheted neki és ízesítheted gyümölccsel, vaníliás cukorral (vagy még jobb egy kis vaníliarúd), fahéjjal.
A védõnõm szerint a tápszer sokkal egészségesebb mint a tejpép. A tejpép tele van cukorral. Az anyatej után a tápszer a legkedvezõbb táplálék, ami adható a babának.
A kérdező hozzászólása: Persze már eszik fõzeléket, gyümölcsöt stb reggel és este szopizott de ugy veszem észre hogy már kevés a tej mert éjszaka 3 óránként is felkel enni.
valaki sorra lepontozta a válaszokat...tudna okosabbat írni? Az elsõ válaszoló nagyon jól leírta és utána a kiegészítése is jó!

8. hónapban úgy felidegesítettem magam, hogy össze-vissza kiabáltam (elég hangosan). Árthattam?

Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Fizikálisan semmiképp. Lelkileg viszont se a Babódnak,se Neked nem jó ez,de ezt nélkülem is tudod.:) Ne aggódj,néha mindenkinél felmegy a pumpa! 35 hetes kismami

Fizikálisan semmiképp. Lelkileg viszont se a Babódnak, se Neked nem jó ez, de ezt nélkülem is tudod.:) Ne aggódj, néha mindenkinél felmegy a pumpa! 35 hetes kismami
phu...csatlakozom az elöttem szolokhoz. fizikailag nem, lelkileg igen, bár én ha tudnád hányszor szakítottam a párommal, és ha nem szakítottunk akkor nagyon veszekedtünk amibõl megint csak szakitás lett.és van egy nagyon nyugodt kiegyensúlyozott babám, nem azt mondom h jot tesz, csak azt, hogy nem tettél olyat amibe a baba komolyabban sérült volna.

7 vagy 8 honapja probálkozunk babával eddig semmi eredmény. Az utolso menzim elég furcsa volt sötét, alvadt vérdarabos volt. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Az én dokim azt mondta, hogy lehetett az is hogy a baba megfogant, de nem sikerült a méhfalra letapadia. De bármitöl lehet. Orvos biztos többet tudna rola mondani.

Az én dokim azt mondta, hogy lehetett az is hogy a baba megfogant, de nem sikerült a méhfalra letapadia. De bármitöl lehet. Orvos biztos többet tudna rola mondani.
Szia! Az alvadt vérdarab nem jelent valami jót. Szerintem konzultálj a dokiddal.
Szia pont ebben a cipõben járok szeptember óta próbálkozunk babával.Nekem ez lenne a második.Nem mmindig tudunk középidõben együtt lenni, de próbálkozunk eddig néhányszor produkáltam tüneteket de semmi .Ebben a hó-ban már azt hittem sikerült 5 napot késet de tegnap megjött elég sok és nagy alvadtvérdarabos.Szerintem vagy baba lehetett de akkor jobb inkább most menjen el mint késõbb, vagy olyat is hallottam hogy eddig nem volt mindig peteérésem és ezért nem volt erõs mennyiségû a mensim. Szerintem ne aggódj nagyon keress fel orvost ha teheted én is ezt fogom tenni a közérzetem jó, nincsennek erõs görcseim de ha te valamelyiket tapasztalod azonnal ügyelet!!!!!!
egyel folsavakban gazdag etelt az segit teherbe esni.nekem bejott.sok sikert!!!

8 honap munka elég a gyedhez?

sziasztok..kiderült hogy 6 hetes terhes vagyok.az lenne a kérdésem hogy májusban leszek ott egy éve de mivel nehéz fizikai munkéát végzek elszeretnék menni március elejétöl táppénzre..és jogosult vagyok a tgyásra ,gyedre?elég a munka viszonyom.?azt mondták elég...de nem tudom.

Legjobb válasz: Szia, az a lényeg, hogy 180 munkanapon át biztosított legyél. Tehét ha márciusban elmész táppénzre, semmi gond. De mindenképpen kérdezd meg a TB-nél, ilyen ügyekben mindig szoktak segíteni.

Szia, az a lényeg, hogy 180 munkanapon át biztosított legyél. Tehét ha márciusban elmész táppénzre, semmi gond. De mindenképpen kérdezd meg a TB-nél, ilyen ügyekben mindig szoktak segíteni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!