Találatok a következő kifejezésre: 8 hetesen lehet (334 db)

Miért van az hogy most csak 8 hetes lehet először menni a nőgyógyászhoz?

Nem értem, hogy miért nem lehet menni pl. 6 hetesen? Én két gyereket is szültem(2001;2003) most úgy néz ki hogy a 3. gyereket várom. Nem értem mert annó már 6 hetes meg tudták mondani hogy terhes vagyok. Úgy tudom hogy 5-6 hetesen már pulzál a kis szíve? akkor miért kell menni két héttel később? Meg azt sem értem hogy miért vagy az első ultrahang a 12 héten amikor ez régen nem így volt?

Legjobb válasz: Mert fejlõdik a rendszer. 5-6 hetesen nem mindenkinek van szívhangja, jobb is ha nem megy akkor senki, csak 8 hetesen. Akkor már mindenkinek szokott lenni. Senki nem tiltja meg, hogy 5-6 hetesen menjél, csak a doki sem akar felesleges aggódást.

Mert fejlõdik a rendszer. 5-6 hetesen nem mindenkinek van szívhangja, jobb is ha nem megy akkor senki, csak 8 hetesen. Akkor már mindenkinek szokott lenni. Senki nem tiltja meg, hogy 5-6 hetesen menjél, csak a doki sem akar felesleges aggódást.
Hol van az írva, hogy kell? Én mindkét terhességnél 5 hetesen voltam. Annyi volt a lényeg, hogy akkor igen vagy nem, illetve jó helyen ágyazódott-e be. Ha méhen kívüli, derüljön ki idõben, de minden rendben volt, megnyugodtam.
Nem beszélve arról, hogy az a 2 hét sokat jelent, jobban meg tud tapadni a pici. Egészségesebb ebbõl a szempontból, hogy nem rohansz egybõl vizsgáltatni.
Szerintem orvosa válogatja. Én 6 hetesen tudtam meg hogy várandós vagyok. Azt hogy hány hetes, azt ultrahang alapján mondták meg. Ja és ez 2010-ben volt. Ezért gondolom hogy orvosa válogatja.
Én kb 5 hetes lehettem mikor elmentem, 1 hét múlva hívott vissza uh-ra, ahol már volt szívhang. :)
6 hetesen is megtudják mondani hogy terhes vagy-e vagy sem! :-) Én szerintem még nem is voltam a 6. hétben de megtudta mondani hogy minden rendben, méhen belüli és minden OK. Azt írta a papíromra h korai terhesség és vissza rendelt a 9. hétre.
Nincs ilyen szabály, hogy 8 hetesen lehet menni elõször. Én is voltam már 5 hetesen, a petezsák látszott, de szívhang még természetesen nem, és visszarendelt 3 héttel késõbb, mert csak akkortól élõ egy terhesség, ha szívpulzálás is kimutatható. De miért vagy így felháborodva? Elmondod a teljes szituációt? Hátha úgy jobban el tudjuk magyarázni.
Nem azért küldenek el, mert nem tudnak elöbb eredményt mondani, hanem mert nagyon sok terhesség a 6. és 8 hét között megszakad magától. Ha a nö úgy tudja, hogy terhes 6 hetesen és utána kiderül, hogy elhalt a magzat, akkor sok esetben komolyabb pszichikai gondjai lesznek emiatt, ha viszont a 8. héten kiderül, hogy nem terhes - és elötte nem állapitottak meg semmit, akkor tudomásul veszi, hogy tévedett és sokkal kevésbé viseli meg.
A kérdező hozzászólása: Én meg értem mindegyik érvet én csak azt nem értem hogy miért van ez? Most hogy 8 év eltelt a legutóbbi terhességem óta teljesen mások most a szitúációk! Anno 6 hetes megállapították hogy minden rendben van és van szívhang most meg elhajták az embert hogy mennjen vissza 2 hét múlva. Én ezt nem értem ha fejlõdik az orvos tudomány akkor miért egyre késõbben lehet pontos eredményt kapni?
Ez lehet, hogy abban az intézményben "szokás" ahol voltál. Én elsõ alkalommal 5 hetesen voltam, második alkalommal pedig szerintem 7 hetesen és a doki közölte velem, hogy ez még nincs szerinte 7 hetes - másnap UH-n közölte, hogy 6hét 5 nap. Ennyire pontosan is lehet ezt tapintással tudni... De van egy csúnya dolog általában nagyvárosokban: nem szeretik a "felesleges" munkát. Sajnos akadnak védõnõk, akik 9 hét elõtt nem akarnak kiskönyvet írni, merthogy addig még annyi minden történhet. :(

8 hetesen lehet hogy a szívhangot hallottam?

Otthoni ultrahangos szívhangfigyel?vel azt hiszem megtaláltam a babám szívhangját,de nem vagyok biztos benne hogy az volt.Távolról lehetett hallani egy viszonylag gyors de teljesen szabályos susogást.Az lehetett?

Legjobb válasz: 8 hetesen már van szívhang, szóval lehet, hogy azt hallotad!:)

8 hetesen már van szívhang, szóval lehet, hogy azt hallotad!:)
13:57-es vagyok ismét. Én vaterán vettem és az eladó mondta, hogy õ is hallotta a 12. héttõl. Ettõl függetlenül persze sztem hallhatod. A mozgást is mindenki máskor érzi. A 18. hét sztem durva, mert nekem már 2 hete meg van és hallottam elsõre! 18 hetes kismami
Szia! Szerintem 2 dolog lehet. 1. Vagy el van számolva a terhességed és akkor a babád szívhangját hallottad. 2. Vagy valami mást hallottál. (a te szív hangod) Nekem a védõnõ azt mondta a 18. hét környékén lehet hallani elõször a szívhangot.
Sziasztok! Én a 31 hetes vagyok, eddig 2szer sikerült elcsípnem a szívhangját, csak a köldökzsinór pulzálását hallottam eddig mindig. Mondjuk ez azért lehet, mert mellsõ fali a lepény, ezen kívül mindig eltáncol a kütyü elõl, a védõnõ is megszenved vele:) Boldog Babavárást!
Kizárt!!!!!!A szivhangot csak akkor hallod ilyen készülékkel ha a méh kiemelkedett a kismedencébõl.Ez miután nem a 8. héten történik igy amit hallottál az a saját szivhangod volt!!!!!
150 verés percenként a kicsié ha nem annyi a tiéd volt.
Igen.
AngelSounds? :-)
A kérdező hozzászólása: Angelsounds....ezért kérdeztem, mert tudom hogy elvileg csak a 12.héttõl, mondjuk nekem már most elég nagy a hasam is.A sajátom nem lehetett mert kb kétszer olyan gyors volt mint a sajátom.
13.57-es vagyok. Azért kérdeztem, mert elvileg ezzel a 12. héttõl hallhatod.

Befogadtunk egy kiscicát úgy 8 hetes lehet, milyen oltásokat kell neki beadatni, mikor és mennyiért? Két gyermekem van mire vigyázzak?

Legjobb válasz: Szia! Vidd el állatorvoshoz és õ megtudja mondani pontosan.Féregtelenitõ tabletta vagy masszát biztos kap majd,macska nátha ellenit is.Gyerekekre nem veszélyes ha megkapja az oltásokat és a féregtelenitõt.De azért ne nyalogassák a szõrét:))..A macskát pedig úgy foghatják csak meg ha a fenekét is tartják!

Szia! Vidd el állatorvoshoz és õ megtudja mondani pontosan.Féregtelenitõ tabletta vagy masszát biztos kap majd, macska nátha ellenit is.Gyerekekre nem veszélyes ha megkapja az oltásokat és a féregtelenitõt.De azért ne nyalogassák a szõrét:) )..A macskát pedig úgy foghatják csak meg ha a fenekét is tartják!
Elöszõr féregtelenítõt és kombinált oltást kap. Majd 1 hónap múlva ugyanezt, ezután 3-4 hét múlva mehet a veszettség elleni is. Igazából nekem az állatorvos azt mondta, hogy ez is elégséges a macskáknak, ha nagyon félted, akkor macskaleukózist megkaphatja, meg a fertõzõ hashártyagyulladás ellenit, de ezek is 2 oltásosat és évente kell ismételni mint a kombináltat és a veszettség ellenit és ezek drágábbak is. A kombinált nekem 4200ft volt/oltás. Veszettség ellenit még nemkapott, de az is 5000forint környékén fog mozogni. Vegyél valami kisfésût a cicának és fésülgesd meg néha (ha rövidszõrû akkoris) és akkor nem fog minden összeszõrözni (feltéve ha lakásba is bemegy). Mennyire picik a gyerekek? Mert ha picibaba van akkor oda kell figyelni, hogy a kiscica odakuporoghat mellé, és esetleg ha a baba fejére fekszik, akkor megfulladhat! Szóval meg kell nevelni, hogy lehetõleg a pici ágyához ne menjen. Ennyi jutott eszembe, nagyon nincs extra igénye a macskának, de ha picik a gyerekek, akkor arra is kell figyelni, hogy ne nyúzzák agyon a cicót :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pontos válaszokat. Volt már benti cicánk, de nagyon régen. Igen beengedjük a lakásba csak a szobába nem annyira. A gyerekek 3 és 9 évesek. Köszönöm a segítséget.
Mondd, ha az oltásokat úgyis az állatorvos fogja beadni, akkor miért nem rögtön tõle kérdezed meg? Nyilván õ tudja a legjobban, fõleg a saját árait...
A kérdező hozzászólása: Hát azért mert ez az oldal azért van hogy feltegyük a kérdéseinket, nem csak az unatkozók elfoglaltságára. Különben meg nálunk nem úgy mûködik hogy átmegyek a szomszédba ahol van állatorvos, valószínüleg csak egy két hét múlva tudok menni és ezért szerettem volna tudni hogy mégis mire számítsak. Érdekel még valami???

Bichon havanese kiskutyust (8 hetes) mennyi idos kortol lehet furdetni?

Legjobb válasz: Ezzel nem értek egyet hogy 3 hónap felett. Pár hetes kiskutyákat is lehet fürdetni,sõt pl uszkárokat amerikai és egyéb tenyésztõk már 4 hetesen nyírják a pofijukat és fõnõzik a szõrüket. Én kutyámat is 8 hetesen fürdettem elõször,sõt elsõ nap.. Muszáj volt,pisilt aztán belefeküdt rögtön. Amúgy száraz sampont szerezz be,vízzel meg bármikor kiszedheted a szõrébõl a koszt. Samponos fürdetés 2 havonta maximum,lehetõleg ne bobival :)

Ezzel nem értek egyet hogy 3 hónap felett. Pár hetes kiskutyákat is lehet fürdetni, sõt pl uszkárokat amerikai és egyéb tenyésztõk már 4 hetesen nyírják a pofijukat és fõnõzik a szõrüket. Én kutyámat is 8 hetesen fürdettem elõször, sõt elsõ nap.. Muszáj volt, pisilt aztán belefeküdt rögtön. Amúgy száraz sampont szerezz be, vízzel meg bármikor kiszedheted a szõrébõl a koszt. Samponos fürdetés 2 havonta maximum, lehetõleg ne bobival :)
Bármikortól, de kutyasamponnal évente maximum csak 2x szabad különben tönkremegy a bõre normál flórája.
3 hónap felett...ha addig szükséges, akkor csak vízzel. Évente pedig max 4-szer ajánlatos.
A havanese-t havonta simán lehet fürdetni.:) Az enyémet amikor 12 hetes korában elhoztam, a tenyésztõ megfürdette.Kiállításra is járunk, a legtöbb kiállító 3 hetente fürdeti a kutyáját.VISZONT csak jó minõségû samponnal és balzsammal.Itt nézelõdj: groomstuff.hu vagy zanni.hu
Hja, bocs, én állatorovosok véleményét mondttam, nem megszállott tenyésztõkét. Akkor fürdesd nyugodtan:)

Hány hetesen látszott első babánál, hogy terhes vagy.8 hetesen mintha már látnám, de lehet puffadás, és persze most nem merem behúzni a hasam mint eddig?

Legjobb válasz: Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.

Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.
16 hetesen
15 vagyok... Pontozzatok nyugodtan azért, mert leírtam, valamit.
elsõnél 16 hetesen... most 6 hetesen van akkora hasam ugy fel vagyok fujodva..a nacijaimat alig birom begombolni..( most 6 hetesen akkora a puffadástol. nem volt az elsõ terhességnél nagy pocak na most kiváncsi leszek mekkora lesz...
Utolsó vagyok. Amúgy én a régi ruháimat hordom, mert nem híztam sokat és rám jön minden, ami nyúlósabb. Ugyanazt a farmert hordom, mint régen, mert csípõ farmer és nem ér fel a hasamig. Nekem ezek a ruhák a kényelmesek, mert a kismama rucikat nem kedvelem, mert minden nacinak hasközépig érõ dereka van és jobb szeretem ha a naci nem a hasamon van, hanem alatta. De ez csak az én véleményem. :)
Nekem 15-16 hetesen már látszott. Elõtte is mondták, hogy nõtt már a pocim picit, de még addig nem volt terhes has formája annyira. :) 16. héttõl már terhes hasnak mondták idegenek is, de nem volt nagy és még most sem túl nagy. :) 34 hkm
9 hetes vagyok második baba, de már kiszurják. Olyan mintha 13 14 hetes lennék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aki nem tudja nálam se látja még természetesen de én ugye figyelem... gondolom más is igy van ezzel. És a maásik, ahogy mondjátok, mostmár azért próbálom kerülni a szûk farmert, inkább szoknyát hordok, az alá befér minden
8 hetesen már kicsit látszott, és akkor kezdtem kismama szoknyákat, nadrágokat is hordani, mert minden más szorított. De akkor ikreket vártam, gyorsabban nõtt és nagyobb is lett a hasam, meg alapvetõen vékony alkat voltam... :)
12 hetesen már látszik. Egy része biztosan puffadás, de ilyenkor természetesen nem húzza be az ember, és nem szorítja szûk farmerbe :) Gratulálok! :)
Kb. 22 hetesen volt már mindenki számára egyértelmû, hogy babát várok. Persze elõtte is volt már pocakom, de az csak a férjemnek és nekem volt feltûnõ. 8 hetesen ez még csak puffadás.
16 hetesen kezdett latszani, de akkor is inkabb olyan volt mint ha hiztam volna egy kicsit hasra. ismeretlen nem mondta volna, hogy babat varok. 48 kg voltam akkor. igazi terhes pocakom a 22-23. hetre lett :) 33hkm
10 hetesen már látszott idegeneknek is. Hatalmas pocim is lett... :) 34 hkm
17 hetesen látszott.
pici púpocska, amit én és a párom észlelt csak a korábbi alakomhoz képest meztelenül már 6 hetesen. láthatóbbá a 11. hét környékén vált, de mivel az télen volt, a pulcsi és a kabát simán takarta és még korántsem volt annyira szembetûnõ, bár egyértelmûen terhespocak formája volt. "letagadhatatlan" nekem elég késõn, csak a 22. hét környékétõl volt.
16 hetesen már látszott valamicske hasam, de kb olyan volt, mintha egy két kilót felszedtem volna hasra. 20. hét után volt igazából egyértelmû a külvilágnak, hogy baba miatt nõ a hasam.
16-17 hét körül...addig semmi nem volt, nem hogy puffadás nem volt, de még inkább befele horpadtam a -5 kg-tól.....alig voltam 45 kg...:S
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki pontozott le, sajnálom

Lehet repülni 8 hetes terhesség alatt?

Valahol hallottam, hogy nem ajánlott az els? 12 hét el?tt repülni. Ez így van? Miért? Most csináltunk tesztet, ami pozitiv lett és kb. 3-4 hetes lehetek....kb. De már va egy befoglalt repjegyünk okt. 5-12-re. Mit tennétek?

Legjobb válasz: Szerintem sem lesz gond. Ráadásul tudod, a terhességet nem onnan számítják, amikor "elkészült" a baba. Lehet, hogy benne van még plusz 3-4 hét, és akkor már el is telt a 12 hét :) Bár azt nem értem, hogy ha most 4 hetesnek gondolod, akkor október 5-ig hogy lesz 8 hetes :(. Sok boldogságot!

Szerintem sem lesz gond. Ráadásul tudod, a terhességet nem onnan számítják, amikor "elkészült" a baba. Lehet, hogy benne van még plusz 3-4 hét, és akkor már el is telt a 12 hét :) Bár azt nem értem, hogy ha most 4 hetesnek gondolod, akkor október 5-ig hogy lesz 8 hetes :(. Sok boldogságot!
Repulj nyugodtan.
Nyugodtan repülhetsz.
Szia, én repültem, amikor 9 hetes voltam, Berlinbe. A fiam most 1 éves.
Én repülnék. Nem ajánlott, de én rendszeresen repültem 9-10 hetes terhes koromig, nem lett semmi baj. Biztosításod legyen, az sosem árt! Jó utat!

8 hetes lányom mostanában, sokat sír, sokszor még levegőt se vesz. Nagyon rémisztő. Mi lehet a baja?

Eddig csak anyatejes volt, tegnna lemértem a vacsiját, 2 cicib?l 60at evett.Kapott még 30 tápot.Akkor jóllakott, de kés?bb újra ordított, éjfélig.Nappal se éjjel se alszik jól, és keveset.Néha fáj a hasa.Szerintetek mit tegyek?

Legjobb válasz: 90 ml nem kevés egy 8 hetes babónak? Legalábbis az én kisfiam 7 hetes és ettõl jóval többet eszik.

90 ml nem kevés egy 8 hetes babónak? Legalábbis az én kisfiam 7 hetes és ettõl jóval többet eszik.
Próbáld meg mellre tenni, elõtte persze kicsit vedd a válladra, hátha megnyugszik..(...muszáj tápot adni neki??? szerintem szoptass sûrûbben, s beindul a tejed, ha attól tartasz kevés)
meg az ilyen picik hasfajosak is lehetnek.az enyem is az volt.ezt majd ki novi.de ilyenkor jobb ha nem adsz uvegbol tejet neki, uveg ivasbol levegot szivhat es ez is rosszat tesz a gyomranak.az enyemmel igy volt.es azota is csak szoptatom.nyugtassa is, tedd ot tobszor mellre, es ringasd, vagy aludjatok egyutt.foleg ha meg levegot sem vessz ahogy irod.minalunk 2honapig volt, hogy csak ringatas, es cici nyugtatta.sok sikert

Ma voltam uh-on. Az uh szerint 6 hetes vagyok, ha viszont kiszámoljuk 8 hetes. Ez mitől lehet? És most akkor 6 v 8?

Legjobb válasz: Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes,pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.

Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes, pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.
Uh-on a méretek alapján számolnak, így 6. hetét éli a baba. Orvosilag a terhesség 8 hetes. Mivel azt az utolsó mensitõl számítjuk.
nekem is két hét eltérés volt. amikor a nódokim a vérzésem alapján számolta akkor 12hetes voltam, de az uh-n 10hetes, és nekem azt mondták, hogy az uh számit.hát nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez nem jutott volna az eszembe!
nekem úgy tûnik fordítva mondod.. Az utolsó mensid elsõ napja óta eltelt 8 hét ha jól gondolom.. Az ultrahang pedig a baba mérete alapján adja meg a terhességi hetet..tehát ha az uh azt mondta 6 hetes a terhesség, akkor azt jelenti, hogy valami miatt két hét az eltérés.. Ez ilyenkor lényegtelen, az a fontos, hogy a szívhang meglegyen és tudd az utolsó mensi idejét..a 12 hetes uh-n pontosítják majd a terhességi kort , akkor már jobban megállapítható.
Nekem is csináltak 6 hetesen 8 hetesen és 10 hetesen UH-ot. Elõször az mondták Nekem is hogy a 8 hetes 6 hetesnek felel meg, a 10. héten pedig utolérte magát és akkor már 10 hetesnek mondta a doki. Nyugi a következõ Uh már jobb lesz.
Nekem is így volt, de 12 hetsen már 12 hetes voltam mensi és baba kora szerint is!

Lehet 8 hetes terhes vagyok.2 hete nagyon erős szédülésem volt egész nap hánytam. Pár napig még szédültem aztán elmúlt. De a héten megint rosszul lettem. Ez terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.

Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.
Mi az hogy lehet? Most vagy terhes vagy vagy sem. Teszt vagy valami?
Miért csak lehet????
tesztelj, es nodoki!! en 8 hetesen mar ketszer voltam nodokinal! elsore csak azt vizsgalta, hogy méhen beluli e a terhesség aztan a 8-9. heten mar tobbmindent meg ultrahangos képek is készultek mar akkor rakszuresen voltal? és 8. hét utan mar vedonohoz is el kene menni, mert a nogyogyasz, abba fog irni, es a korhaz is kerni fogja, anelkul nem kapsz tamogatast.
Csinálj tesztet!!! Ha most elmész dokihoz, õ is azzal kezd, de egyébként azt hiszem már kézzel is tapintani tudja! Menj el!

Nagyon aggódom! 7-8 hetes fajtiszta ragdoll kiscica hasmenéssel. Mi lehet az oka?

Négy napja került hozzánk a kiscica. Els? két napban kemény volt a széklete, de tegnap elkezdett hígulni és mára már teljesen híg volt, s?t estére már vér is volt benne. Csak ma 4-5 alkalommal volt wc-zni és mindig fosott. Pisilni ma nem is pisilt. A gazdi akit?l vettük azt mondta, hogy ajánlott Royal Canin 34-et adni neki, de ezt itt ahol élünk nem lehet az állatpatikában kapni, ezért netr?l rendeltünk, de sajnos még 1-2 nap míg az megjön. Viszont ennie addig is kell valamit és whiskas junior nedves tápot adunk neki. Ez az egyetlen amit hajlandó megenni. (Szóval étvágya az van, egyébként nem is kicsi. Van hogy óránként a táljához somfordál.) Száraz tápot még nem eszik. Tejtermékeket is adtunk neki a volt gazdi javaslatára. Abból is próbáltunk többet is, de egyiket sem fogyasztotta nagyon, csak keveset: zsírszegény tej, anyatejpótló porb?l készült tej, whiskas macskatej meg zsírszegény tejföl. Egyébként interneten olvastam olyat, hogy hasmenés lehet a környezetváltozástól, újtól való félelemt?l is a cicának, de nem tudom. Az a helyzet hogy nagyon aggódom érte, mert az el?z? cicánk betegségben halt meg és nagyon nehezen viseltük. Õ meg még olyan kis fiatal, gyenge, érzékeny a szerevezete, hogy nagyon féltem mindent?l. Nem rég került hozzánk és hát nem nagyon tudunk még mi sem kiigazodni rajta, mikor mi a baja, mit miért csinál stb. ezért próbálok segítséget kérni témában jártasabbaktól!

Legjobb válasz: 4 napja van nálatok,ideje lenne elvinni az orvoshoz. Gondolom a következõ oltása is esedékes 8 hetesen. lehet e coli fertõzése, lehet sokminden baja. Jobb ha minél elõbb látja az orvos. (miben pusztult el az elõzõ cicátok? mikor? fertõtlenítve lett minden utána?)

4 napja van nálatok, ideje lenne elvinni az orvoshoz. Gondolom a következõ oltása is esedékes 8 hetesen. lehet e coli fertõzése, lehet sokminden baja. Jobb ha minél elõbb látja az orvos. (miben pusztult el az elõzõ cicátok? mikor? fertõtlenítve lett minden utána?)
Na most én valamit nem értek. Vettetek SZAPORÍTÓTÓL kiscicát (Nem megmondtam, hogy az? Ilyet tenyésztõ NEM csinál!), pórul jártatok, és most azon aggódtok, hogy megtudja??? És onnan akarod a következõt is? Halál komolyan ezt a nõt akarjátok még ezek után is támogatni és adni alá a lovat?? Az ilyenek addig csinálják, amíg van aki megveszi tõlük a "termést"...
A kérdező hozzászólása: Mikor mi mentünk a cicáért, akkor is nagyon kábák voltak és nekünk is ezt mondta, hogy azért mert éppen akkor ébredtek fel. Na mindegy, persze nem fogunk szólni neki. Mi örülünk hogy jól van a mi kis cicánk és reméljük ez már így is marad. Köszi az infókat és a válaszokat egyébként!
A kérdező hozzászólása: Hát ez gyönyörû... Mi telefonon tartottuk a kapcsolatot a gazdival folyamatosan. Mindig felhívtuk ha valami baja volt a cicának hogy mit kéne, hogyan kéne. Ilyenkor mindig rákérdeztünk hogy a többi kiscica (a testvérei) hogy vannak, mi újság velük. Telefonba mindig egybõl rávágta gondolkodás nélkül hogy velük minden rendben, és hogy a többi gazdival is tartja a kapcsolatot telefonon és senkinél nem volt még semmi probléma, csak nálunk. Ez azért durva. Most mit tervezel? Teszel valamit az ügy érdekében? Beszélsz a csajszival? Mi igazából gondolkodtunk rajta hogy felhívjuk, de rájöttünk ha eddig ment a telefonba a hazudás szemrebbenés nélkül, akkor most sem lesz másképp. Mindenesetre a többi cicaimádónak jó lenne tudni róla, hogy nem feltétlenül érdemes ott cicát vásárolni! Legalábbis ilyen fiatalon nem. Azért a ragdoll meg a birman cicafajta (amiket õ adott el) nem hiszem hogy ilyen sorsot érdemelnének...
Ugyanonnan hoztuk igen. Azért hasonlított annyira a miénkre. nézd csak http://www.facebook.com/photo.php?pid=18075758&l=bcf6d2c2d1&..
A kérdező hozzászólása: De ha minden igaz a soroksári úton mentünk mi is sokat kifele aztán lefordultunk jobbra.
A kérdező hozzászólása: Mi Budapest külvárosában vettük, egy csinos fiatal fekete hajú csajszitól. Ebbõl már kiderülhet számodra hogy egy helyrõl vannak e.
ugyanúgy néz ki, mint a miénk volt. véletlenül nem Soroksárról hoztátok? :O
A kérdező hozzászólása: Oooh, de sajnálom. :\ Õszinte részvétem. Mikor a miénk beteg volt nekem folyton csak az a gondolat volt a fejemben és nem hagyott nyugodni hogy "csak nehogy meghaljon". Szörnyen féltem tõle, de végül hálaistennek felépült és most minden rendben vele. Azóta már 10 hetes múlott, remélhetõleg már elég erõs a szervezete és nem lesz semmi gond vele. Itt egy videó róla, ahol megnézhetitek milyen tündéri kiscica: http://www.youtube.com/watch?v=6MFWCiI-Tls
Rendben van a cica? Mi 3 hete vettünk egy 6 hetes kis ragdollt, és egy hét múlva meghalt. :( Neki is hasmenése volt, elvittük orvoshoz, onnan állatkórházba és egy óra múlva már meghalt szegénykém.
Reméljük minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Egész este ébren voltunk vele és figyeltünk rá. Etettük, itattuk nehogy legyengüljön, kiszáradjon szegényke, bár nehéz így hogy nem tudjuk mitõl van a baja. Mindenesetre éjjel volt hányás is. Egyébként a kedve, ereje megvan a cicának. Dorombolva ébred, nyugodt, kedves a nézése és az étvágya még mindig megvan. Most indulunk állatorvoshoz nyitásra székletmintával és rendesen felkészülve minden kérdésre. Majd írok hogy mit mondott a doki!
Az én fajtatiszta macskám egyszer evett bele a házimacska kajájába, és iszonyatosan büdös híg széklete lett tõle. Tényleg túl fiatal a cica.
A gazdi igazán adhatott volna egy pár hétre elegendõ tápot abból, amit ott kapott, ha már ilyen korán elüldözte szerencsétlent az anyja mellõl. Sajnos nagyon rossz tapasztalataim vannak ezzel, vigyazzatok mert könnyen kiszárad a kiscica és elõfordulhat, hogy komoly baja van. De az orvos segít biztosan, drukkolok nektek!
A véres székletbõlegy kicsit tegyetek egy zacsiba, vagy tégelybe. ha e coli (és az szokott véres lenni ilyen kis kölyköknél) akkor azt a laborban kitenyésztik (2 nap), és ha biztos, akkor hamar meg lehet gyógyítani.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy négy napja van nálunk, de az elsõ két-három napban még semmi jel nem volt hasmenésre és vér is csak ma este jelentkezett a székletében, ilyenkor meg már nem tudtuk elvinni állatorvoshoz, de holnap az elsõ dolgunk lesz. Az elõzõ cicánk már több, mint 4 éve, hogy elpusztult így nem hiszem hogy bármi jelentõsége lenne rá nézve. RC-t eddig még nem kapott tudomásunk szerint, csak ajánlotta nekünk a volt gazdi, hogy ezt ajánlott neki adni majd. Az oltásokra pedig odafigyelünk és megkaptunk minden értesítést a gazditól hogy mikor vigyük és hogy majd az állatorvos úgyis mindent tudni fog. Egyébként igen, emiatt mi is aggódtunk, hogy még milyen kis fiatal a cica és hogy jobb lett volna ha kicsit idõsebb.
Hát, úgy látom, sikerült egy szaporítótól kölyköt venni. Elég sok tenyésztõ honlapján jártam, de ilyen cicát jó helyrõl nem kap az ember 12-14 hetes kor elõtt. Akkor adják oda, ha megkapott minden oltást és biztosan egészséges. A tápot már megvehettétek volna eddig is, nagyon nem tettetek jót azzal, hogy a RC után (ha tényleg azzal etetett) Whiskast adtatok neki.... Ettõl simán lehet hasmenése, de a vér miatt én komolyan aggódnék. Az komoly gondot, fertõzést jelezhet. Ne találgass, holnap azonnal vidd el egy jó orvoshoz.
Utolsónak: Az elõzõ cicáért fizettünk nem keveset, sajnos egy héten belül kimúlt. A következõ cicát térítésmenteset hozhatnánk el majd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!