Találatok a következő kifejezésre: 8 hetesen a babának, (181 db)

8 hetes a babám és 110-eket eszik kb.2, 5-3 óránként. Szerintetek túletetem?

Jó kis husi, de enne állandóan. Mit csináljak? Mennyit szokott enni egy ennyi id?s baba? Anyatejes

Legjobb válasz: Anyatejes babát nem lehet túletetni. Akkor adj neki, amikor kéri, és annyit, amennyit kér. Így rendben lesz. Hogy mennyit "szokott", azt nem tudom, sosem mértem a gyerekeimet, nincs mérlegünk...

Anyatejes babát nem lehet túletetni. Akkor adj neki, amikor kéri, és annyit, amennyit kér. Így rendben lesz. Hogy mennyit "szokott", azt nem tudom, sosem mértem a gyerekeimet, nincs mérlegünk...
Egyetértek a 4-essel. Az én Kisfiam 130-at evett 3 hetesen 3 óránként. Rettegtem, hogy duci lesz. Most 5 hónapos, úgy kell beleimádkozni az ennivalót, 4 óránként nem eszi meg most a 130-at. Van, hogy napközben 9 órán át nem hajlandó enni...
8 hetes tapszeres babam kb 90-110-et evett. Most 4 hos es 150-et 3 orankent. Sztem nem eszik veszesen sokat. Ha igenyli, etesd :)
Az anyatejet cumisüvegbõl kapja, vagy szoptatod?
8 hetes Picurkám még napi 800 ml-eket evett. Akkor féltem a túletetéstõl, most 5 hónapos és napi 500-550-600 ml-t eszik. Visszasírom, amikor jól evett. Ha a babád így érzi jól magát, akkor ne vond meg tõle a kaját és ne adj kevesebbet. Most ennyire van szüksége.
A kérdező hozzászólása: Szopizik a babám, és szereti a hasát, csak az orvos szerint túletetem mert husi. köszi a válaszokat
Én úgy tudom szopis babát nem lehet túletetni, annyit szív ki, amennyire szüksége van.

Mar menstrualok is? Csak 8 hetes a babam, es szopizik is

amit kaptam fogamzasgatlo gyogyszert attol nem szabadna verezni vagy tevedek?AZALIA-t

Legjobb válasz: szerintem tuti a gyógyszertõl. nekem elõször 8 hós korában jött meg.

szerintem tuti a gyógyszertõl. nekem elõször 8 hós korában jött meg.
Én is azáliát szedek, mikor elkezdtem rá 2 hétre én is véreztem egy kicsit, de azóta semmi. Igaz még csak 3 hónapja szedem. De az orvosom is azt mondta hogy a gyógyszertõl volt.
nálunk is 8. Hét van és én is elkeztem vérezni na, de én nem szedek semmit... Hogy van ez vajon? ...
Én nem szedek gyógyszert. De nekem a 9. héten jött meg elõször. Paráztam veszettül, hogy valami baj van vele, mert kicsit más volt a menzim. Állaga, színe is. De rá 5 hétre is megjött. Úgyhogy biztosan a menzi volt már a 9. héten is.
A kérdező hozzászólása: akkor addig amig szedem nem kene megjönnie?

Ha 8 hetes a babám 2250 grammal született és most 4700 gram jól fejlödik vagy túletettem?

Legjobb válasz: Gratulálok, nagyon szépen fejlõdik a babád! :-) 2 hónaposan már megduplázta a születési súlyát, amit csak 6 hónaposan kell! :-) Ha anyatejes a baba, akkor nem tudod túletetni! :-) A kis súllyal született babák arányaiban sokkal gyorsabban fejlõdnek, mint a nagyobb súllyal született társaik. Hamarosan le fog lassulni a súlygyarapodása, ne aggódj!

Gratulálok, nagyon szépen fejlõdik a babád! :-) 2 hónaposan már megduplázta a születési súlyát, amit csak 6 hónaposan kell! :-) Ha anyatejes a baba, akkor nem tudod túletetni! :-) A kis súllyal született babák arányaiban sokkal gyorsabban fejlõdnek, mint a nagyobb súllyal született társaik. Hamarosan le fog lassulni a súlygyarapodása, ne aggódj!
jól fejlõdik :) ilyenkor nõnek a leggyorsabban :)
én 12 kiló voltam egy évesen, aztán 3 és féllel születtem :) a ovlt munkatársam babája meg már elsõ két három hétben kinõtte a kis ruhácskáját, ami elõtte ráment. inkább fejlõdjön, ha nem kell neki a papi kakor ugysem eszik többet, a felesleget meg ugyis kiválasztja a szervezete :) a kiló az meg sokmindentõl függ, a baba hosszától, csontozatától is :)
A kérdező hozzászólása: 52 cm most és 50 cm volt születéskor
A kérdező hozzászólása: Tápszeres

8 hetes a babam es anyatejes. Termeszetes hogy ilyen hamar megjott a menzeszem?

Legjobb válasz: Nekem 5 hetes volt, hogy megjött, és minden honapban rendszeres volt. Természetes, amugy, mostmár védekezni kell, ha nem akartok hamar még egy kisbabát. A tej ilyenkor kevesebb volt nekem, arra odafigyeltem, hogy olyankor többet ittam, többször tettem mellre, ittam alkoholmentes sört, 11 hónapig szoptattam.

Nekem 5 hetes volt, hogy megjött, és minden honapban rendszeres volt. Természetes, amugy, mostmár védekezni kell, ha nem akartok hamar még egy kisbabát. A tej ilyenkor kevesebb volt nekem, arra odafigyeltem, hogy olyankor többet ittam, többször tettem mellre, ittam alkoholmentes sört, 11 hónapig szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors valaszt. Udv
Én is így voltam, nekem a 7. héten jött meg, és utána rendesen minden hónapban, szoptatás mellett.
Szerintem teljesen természetes. Nekem is 1-2 hónap után!

8 hetes a babám 4700gr. Napi 7-szer eszik 120 ml és minden kajcsi után 3 napja nagyon sír. Az orvos szerint ne adjak neki töbet, mert így is bukik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: tápszeres a babám ezt elfelejtettem fent megjegyezni.Az innivalót viszont nem fogadja el.

A kérdező hozzászólása: tápszeres a babám ezt elfelejtettem fent megjegyezni.Az innivalót viszont nem fogadja el.
Nem bírod túletetni, adj neki, amennyit kíván. Nem lesz ez végig így, lassulni fog a mohósága, elég egy kis betegeskedés, fogzás, ha a napi rutin vmiért felborul...stb.
Próbálj csak 100 ml-t adni neki és utánna adj a szájába cumit.Nekem bevált, lehet, hogy fáj a pocija, adj neki espumisan cseppet, vagy infacolt, vagy mecsek baby kömény-kamilla teát.De kérdezed meg az orvost vagy a védõnõt, hogy melyik jobb a babádnak.Lassacskán próbáld kitolni az etetések közt az idõt, mindig 10 percel késöbb adj neki enni és lassan beáll a 4 órás etetésre és így legalább tudsz neki adni vízet, teát eteések között.Sok sikert, tudom, hogy ez sok sírással fog járni, de nekünk is sikerült!!!Kitartás.:)

8 hetes a babám és nem akar enni! Napi 4X eszik 100-135 ml, és ennyi akárhogy erőltetem, többet nem ezt is nehezen. Ez megy már 2 hete. Miért? Valami baj van? Aggódom!

Legjobb válasz: Ha 4X eszik naponta, és több, mint 100 ml-t, akkor igazán nem mondhatod, hogy nem eszik. Szerintem a baba tudja mennyi kell neki, ha éhes lenne, enne. Említsd meg a dokidnak, majd mond valamt:-) A babáknak vannak korszakai, általában elhagyják az ilyen dolgokat..

Ha 4X eszik naponta, és több, mint 100 ml-t, akkor igazán nem mondhatod, hogy nem eszik. Szerintem a baba tudja mennyi kell neki, ha éhes lenne, enne. Említsd meg a dokidnak, majd mond valamt:-) A babáknak vannak korszakai, általában elhagyják az ilyen dolgokat..
Az kevés!Nekem 12hetes a babám és 3óránként eszik kb 12-15ml..8hetsen 2-2.5 óránként evett 80-120ml...A lényeg, hogy hízzon mi mindig mérjük..ha nem fogy de pár napig stagnál a súlya akkor nincs gond, de ha azután sem hízik akkor gond van!
Lehet, hogy vérszegény.Egy vérvételbõl nagyon könnyen megállapítható.Írnak fel neki vmilyen vaskészítményt(mi pl Maltofer cseppeket kaptunk), aztán megjön az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Minden héten vesznek tõle vért, mert volt egy fertõzése, tehát vérszegény nem lehet.A vérképe teljesen jó, nem mutat eltérést.
Szia! Szerintem nem kevés az amit eszik. Szegénykémet sajnálom a sok vérvétel miatt. Kislányomnak 6 hetesen az elhúzódó sárgaság miatt vettek vért mert õ sem akart nagyon enni és azt a fájdalmat és kinzást amit akkor õ átélt azt hittem hülyét kapok és sirtam én is vele együtt. Ráadásul nõvér hiány miatt nekem kellett lefogni. Most 12 hetes és néha most is csak 90ml-t eszik és van hogy egy nap 10x. Megkérdeztem a dokit hogy ez miért lehet hogy 12 hetes és az eddigi életében a legtöbb amit eddig megevett az 1x volt 160 ml. Õ azt mondta hogy lehet hogy azért mert kisebb a gyomra. Igaz a terhességem 32.-ik hetében mondta is az uh-s doki hogy kicsi a haskörfogata. Kicsi súllyal is született. Próbáld ki hogy ha nem sir az éhség miatt hogy üvegbõl eteted meg minden második evésnél és akkor csak fele annyit adsz neki mint amennyit szopizna. Ettõl késõbb úgyis megjön az étvágya, majd hozzászokik és egy idõ után csak kialakul az hogy kénytelen többször többet enni. Nálunk is igy sikerült a napi 5 helyett ma már 8-ra emelni az evések számát és most már annyit eszik amennyit akar és 3 vagy 2-2, 5 óránként. De ne adj neki két evés közben más inni valót mert attól is megtelhet és azért nem akar enni.
Egyáltalán nem kevés. Az enyém ugyanennyit evett és ugyanennyiszer. Egyszerûen nem volt hajlandó gyakrabban, vagy többet enni. Szépen gyarapodott, jókedélyû volt, mára pedig 3 éves, örökmozgó, izmos kis óvodás hölgy, aki alig-alig beteg hála az égnek. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hízik a babám, tehát nem aggódom! Tegnaptól meg mintha jobban enne, lehet ilyen idõszaka volt :)

Jelenleg 8 hetes a babám, 2-3 hét múlva le szeretnénk menni a Balatonra csak 1 napra. Bírja egész nap a parton? Viszünk neki sátrat, ott ehet aludhat, árnyékba van. Vízbe természetes nem visszük.

Legjobb válasz: Én csak akkor vinném, ha van természetes árnyék, vagy nyitott napernyõ, terasz, ilyesmi. Ezek a kis sátrak hiába vetnek árnyékot, a part mentén irtóra felforrósodnak, és nem jár bennük a levegõ. Én múlt szombaton voltam a gyerekeimmel egy kis tó partján, de ott árnyas volt, sok fa vette körül az egészet. Ja a picim 3 hetes volt akkor. Végig feküdt a babakocsijában (szúnyogháló nagyon hasznos!), a jó levegõn szinte végig aludt, amikor nem szopizott. Két dolog kérdés számomra: az utazást bírja-e oda-vissza ugyanaznap? (az enyém autóban sokszor üvölt, és nem a meleg miatt, mert légkondis), illetve hogy ha szuper kánikula lesz, akkor az mennyire jó neki... Minden esetre ha mentek, ügyelj a gyakori folyadékpótlásra (szopira, ha van)

Én csak akkor vinném, ha van természetes árnyék, vagy nyitott napernyõ, terasz, ilyesmi. Ezek a kis sátrak hiába vetnek árnyékot, a part mentén irtóra felforrósodnak, és nem jár bennük a levegõ. Én múlt szombaton voltam a gyerekeimmel egy kis tó partján, de ott árnyas volt, sok fa vette körül az egészet. Ja a picim 3 hetes volt akkor. Végig feküdt a babakocsijában (szúnyogháló nagyon hasznos!), a jó levegõn szinte végig aludt, amikor nem szopizott. Két dolog kérdés számomra: az utazást bírja-e oda-vissza ugyanaznap? (az enyém autóban sokszor üvölt, és nem a meleg miatt, mert légkondis), illetve hogy ha szuper kánikula lesz, akkor az mennyire jó neki... Minden esetre ha mentek, ügyelj a gyakori folyadékpótlásra (szopira, ha van)
A kérdező hozzászólása: A kis sátrát is árnyákba raknám.... Autózni szeret, sûrûn megyünk és végig alszik.
mi 6 hetesen vittük elõször, bírta, jól érezte magát. de aparton csak annyit töltöttünk, amíg párom úszott egyet, aztán meg én. a házban gyakorlatilag folyamatosan aludt, csak enni kelt föl.
Nyugodtan viheted.Semmi baja nem lesz árnyékban , jó levegõn.Kellemes pihenést nektek!
A kérdező hozzászólása: Köszönjük! :)

8 hetes a babám. Normális, hogy eszik, és utána alszik is? Tápszeres, és egy nap 5 eszik kb mindig 130ml. Jo?

Legjobb válasz: Normális, hogy rögtön alszik utána és a mennyiség is okés :)

Normális, hogy rögtön alszik utána és a mennyiség is okés :)
SZia! Nekem a lányom ennyi idõsen 15 ml-t evett meg. így híznak igazán, mikor alszanak evés után :)

Hogy lehet az, hogy a menstruáció alapján 8 hetes a babám, de a doki a méretekből azt mondta, hogy 9 és fél? Ez gyakran előfordul?

első babámat várom, bocs, ha nem értek még hozzá. Csak érdekelne, hogy másnál is volt-e ilyen, és hogy később maradt -e az eltérés.

Legjobb válasz: gyakran, fõleg az elején, nem kell vele foglalkozni:)

gyakran, fõleg az elején, nem kell vele foglalkozni:)
Persze, hogy van. Majd a 12. heti UH-nál is változtatnak.
még lesz pár kiírt szülés idõpontod nyugi :) de a 12. hetinél megállapított méret alapján lesz a végleges, tök mindegy te mikorra saccolod a petetérést meg hányadik napja volt a menstruációdnak.
Valószínûleg a félidõ elõtt fogant, lehet, hogy egybõl menses után! Örülj neki!
A kérdező hozzászólása: azért nem értettem, mert pontosan tudtam mikor van ovum. hõmérõztem. és az alapján a 15. napon volt peteérésem. de akkor a 12. heti uh-on kiderül :) köszönöm a válaszokat!

Milyen gyakran fertőtlenítitek a cumit, cumisüveget, bimbókiemelőt, műanyag kanalat? 8 hetes a babám

Legjobb válasz: Az elején minden használat után aztán kb.3 hónap után ritkábban.Mi igy csináltuk:-) Most Egy éves a Kisfiúnk,néha még fertõtlenitek...

Az elején minden használat után aztán kb.3 hónap után ritkábban.Mi igy csináltuk:-) Most Egy éves a Kisfiúnk, néha még fertõtlenitek...
Az elsõ 3 hónapig mindig lefertõtlenítettem. Most heti egyszer. amúgy meg mosogatószeres vízzel mosom meg.
minden használat után még mindig 6 hósan.
Szia! Én ilyenkor még minden használat után lefertötlenítettem, most 7 hós a babám, már csak heti szinten :) Minden jót
én az elejétõl fogva csak minden másnap :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!