Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes van. Vettem (5 db)

A táp neve nélkül nem lehet adagot írni.
A kérdező hozzászólása: hát az a gáz hogy ez ezt egy zacsiba tette bele az eladó. mert a csomagolása kiszakadt.
A kérdező hozzászólása: úgyhogy csak úgy nagyából kérdem hogy általában hány grammot kell adni egy 8 hetes kutyának?
Csak hogy lásd a kérdésed logikátlanságát: Úgy nagyjából hány grammot eszik egy ember egy nap?
Azért nem mindegy a táp fajtája, mert van, amelyikbõl akár 1 kilót is adhatsz egy nap, és van, amelyikbõl 40 dekát. Ezek a számok csak viszonyításhoz vannak, nem irányadóak.
Ugorj el a boltba és kérdezd meg holnap, utána segítünk! :)

Van egy 7-8 hetes kiskutyánk és most vettünk a hasán észre egy csomót, kb cseresznye nagyságú, kicsit kisebb. Mit javasoltok. Nem lehet simán csak köldök maradvány?

Azt hittük, hogy köldök csonk, de neten rákeresve mindenki azt írja, h sérv. Írták azt is h 4hónapot kell várni, h elt?nhet, megh a sérv nem okoz gondot. De h az orvosok javasolják a m?tétet, csak a pénz miatt, vagy tényleg jobb? . Sokan írják, h csak szépséghiba.

Legjobb válasz: Én is javaslom a mûtétet,mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....

Én is javaslom a mûtétet, mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....
Utolsónak: Már magzati korban "kialakul" rá a hajlam: "A köldöksérv mindjárt a köldökcsonk leválása után jelentkezik. Oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban." Valamint nem túl reprezentatív a mintád :oP
11:24-es ezt ugye te sem gondolod komolyan?!A sérvnek nincs semmi köze ahhoz hogy honnan való a kutya!Az enyém tenyésztõtõl való, 8 hetes, sérves és ha mûtétre kerülne sor akkor a beavatkozás árát õ állja!
Az már inkább gáz h valaki amikor ez kiderül nem akar vele foglalkozni és annyit mond csak rá h szépséghiba...
11.24: a sérv olyan dolog ami bárhol elõfordulhat.
Tekintve h a sérveknél fennáll a kizáródás veszélye, így veszélytelennek azért nem lehet mondani. Ha köldöksérve - és nem lágyéksérve - van, az magától elmúlhat - mivel ennek oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban -, de ha késõbbiekben is megmarad 4-5 hónapos korban, akkor már indokolt a mûtét.
Igen, sérv lehet és elmúlhat, azaz bezárul a hasfal és nem dudorodik ki tovább (jobbik eset). Egykori kutyámnak 'elmúlt'. Kövesd mindig a pénzt, érdeket és meglátod a valós szándékot.
mIT MONDJAK? HOGY EZÉRT NEM KELL SZAPORÍTÓTÓL VENNI?
Tapasztalatból mondtam. Nekünk 2 tk-s kutyánk van és mind2 nek gyönyörû a köldöke, mert normálisan lett elvágva. Ellentétben anyummal aki a vizsláját egy nénitõl vette, és sérve van a kutyának. Eddig nem láttam tk-s kutyát sérvvel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Mindenképpen orvos lesz. Csak reméltem, hogy el lehet elkerülni. De az egészsége mindennél fontosabb.Csak ugye pár hetes és az altatás kis korban komplikált. S egyébként ha "körbe masszírozom a csomót, mi az a jel , ami arra utal h nyitva van? tehát vmi nyitott seb? vagy micsoda? elnézést ha buta kérdés volt, de fogalmam sincs. köszönettel
Ne neten kérdezd, VIDD EL, hogy lássa a doki saját szemével, és vizsgálja meg, mit lehet vele kezdeni. Ha mûteni kell, akkor most, míg nincs nagyobb baj, ha meg nem kell, mert nem indokolt, akkor azt is megmondja. Neten nem lehet reális választ kapni semmilyen orvostól.
El felejtettem írni neked ! Ha a kicsinek ott a "bibinél" egyhelyben körbe -körbe maszírozod , akkor érezni fogod , hogy nyitva van e a sérvkapu , ha igen akkor sérves , de lehet hogy csak a köldökcsonk leesésénél maradt ott egy nagyobb darab bõr , és az lóg ott , amire te azt hiszed hogy sérv. De persze minden képpen nézzesd meg egy Állatorvossal ! :)
Attól függ, mekkora. És persze a kutya méretéhez képest. Szerintem több orvosnak mutasd meg, több véleményt tudsz, ha az egyikben nem bízol. Mint már írtam, a mi orvosunk azt mondta, hogy annyira picike, hogy ne nyúljunk hozzá, nem fog tovább nõni. Közepes testû kutya és akkora, mint a kisujjam utolsó percének vége. Nem lett sem kisebb sem nagyobb. Majd az ivartalanításkor eltûnik ez is.
A kérdező hozzászólása: hát én már nem tudom, h eltûnhet, nem tûnhet. egy másik fórumon egy másik állatorvos azt írta, h elmúlhat. :S ill egy oldalon ezt találtam : Az állatorvosok gyakran javasolják a kutya tulajdonosainak, hogy a sérveket operáltassák meg mihamarabb, de a "várj, majd meglátod" stratégia gyakran megment a mûtéttõl. Nah most?!!
Azért ez ilyen egzaktul nem igaz. Örökítheti! Láttam már köldöksérves szukát, igaz, olyan pici volt neki, hogy nem is mûtötték meg. A vemhességkor pedig el is tûnt. És két alomból egyetlen utódjának sem lett.
Tenyésztõnél is születhet sérves kölyök ! Nekem csak tk-s , tenyészszemlés, kiváló minõségû kutyáim vannak , akik közül nem egyet külföldrõl hoztam nem kevés pénzért, ha így jobban tetszeik akkor egy fél vagyonért ! A kutyák betegségektõl mentesek (amirõl papír is van ) ! Kiállításon szinte rendszerint gyõzünk velük ! Mi más kell ? Mégis ha van alom , mert ugye felesleges almot nem hozunk le , csak ha megvan egy bizonyos "létszám"(min. 1, 5-2 évente) akkor is volt hogy született sérves kölyök! Õt csak hobbi célra , ivartalanítási szerzõdéssel adom oda, és persze 5 hónapos korban a mûtét árát megtérítem a leendõ gazdinak! Tehát tenyésztõnél is születhet sérves kölyök! De mindegy ..... hmm .
sok minden okozhat köldöksérvet. Nálunk pl. azt mondta az orvos, hogy túl dagi volt a kölyök, azért nem záródott rendesen. Két ilyen kutyám is volt. Az egyiknek megmûtötték, a másiknak azt mondta az orvos, hogy felesleges, mert olyan kicsi. Nézesd meg orvossal a következõ oltás alkalmával. Ha meg is mûti, az is csak egy 10 perces kis varrás, még el sem altatja, csak kicsit bódítja hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Hát ha tényleg nem múlik el 4hónapos korára akkor mindenképpen orvos, nem lenne jó, ha ezen múlna az egészsége.
Egy jukat érzel ! Ami azt jelenti a sérv nyitva van ! Üdv

8 Hetes vagyok és ma vettem észre hogy picit barna folyásom van ez mit jelent?

Legjobb válasz: Nekem az orvosom azt mondta, hogy minden ilyen dologgal hivjam fel ot, mert lehet, hogy nem jelent semmit, de jelenthet rosszat is. En elmennek vizsgalatra, biztos, ami biztos!

Nekem az orvosom azt mondta, hogy minden ilyen dologgal hivjam fel ot, mert lehet, hogy nem jelent semmit, de jelenthet rosszat is. En elmennek vizsgalatra, biztos, ami biztos!
Teljesen egyetértek az elõttem válaszolóval. Az én dokim is azt mondta a legelejétõl, hogy ha bármikor vérzés vagy barnázás lenne, egybõl hívjam. Inkább nézzenek meg feleslegesen.
Szia! Azonnal menj dokihoz!!! Én az elsõ babánkkal amikor elkezdtem barnázni akkor már sajnos nem volt sehol sem, felszívódott. Most a második terhességemmel(ami gyakoralatilag elsõ baba lesz), szintén elkezdtem barnázni, és kaptam rá gyógyszert és még volt hogy utána egyszer szinte ömlöttem, és azt is hittem hogy most is nagy lesz a baj, de hála Istennek semmi baj csak veszélyeztetett lettem és sokat kellett feküdnöm. A lényeg ne emelj, és most pihenj sokat! Reméljük nem lesz semmi gond! Azért is menj orvoshoz, mert az aggódás sem jó, no meg ha véletlen, a baj jele is lenne, bizonyos esetekben még visszafordítható, gyíógyszerrel. Sok sikert. 31 hetes kismama
Lehet, h hormonpotlassal lehet segiteni, Utrogestan stb, de ahhoz is gyorsan orvoshoz kell menned, h felirhassa.
Én is 8 hetesen barnáztam, a doki megvizsgált, nem talált semmit, el is múlt. Majd 11 hetesen újra elõjött, egy hétig barnás folyásom volt és aztán egyik reggel elöntött a vér, aznap voltam 12 hetes, irány a kórház, megállapították, hogy van egy haematomám, ez egy bevérzés, a méhlepény nem túl jó helyen tapadt, szóval most már 1 hete csak fekszem és még 1-2 hétig kell, mert még mindig barnázok. Javaslom, nézesd meg magad az orvossal, nehogy ebbe a helyzetbe kerülj!
Menj orvoshoz!!!!!Én is barnáztam, gyogyszert is kaptam.Sajnos a 8.héten elhelt a magzat.Tehát irány a doki!!!!!Szoritok!

8 hetes kiskutyám van. Vettem neki egy meleg kutya ágyikót, de sosem abban alszik, hanem a hideg parkettán. Megfázhat ott?

Nem szeretném...

Legjobb válasz: hat termeszets,hogy nem fog az agyikojaban aludni,mikor odabujhatn amelled,gondolja o ezt!!!de akkor se engedd neki,hogy melled bujjon,es tedd ot mindig vissza az agyikojaba,es ha lehet tegyel neki ennivalot valahova ahol lassa,de nem eri el,es be kene vallnia,hogy ott marad az agyban ,mert lassa az ennivalot,es ahogy ott ul mond neki,hogy helyedre es majd csak megtanulja :)

hat termeszets, hogy nem fog az agyikojaban aludni, mikor odabujhatn amelled, gondolja o ezt!!!de akkor se engedd neki, hogy melled bujjon, es tedd ot mindig vissza az agyikojaba, es ha lehet tegyel neki ennivalot valahova ahol lassa, de nem eri el, es be kene vallnia, hogy ott marad az agyban , mert lassa az ennivalot, es ahogy ott ul mond neki, hogy helyedre es majd csak megtanulja :)
Tedd az ágyát a Tiéd mellé közvetlenül! Sokkal szívesebben bele fog menni, ha a közeledben lehet. Aztán ha nem akarod, hogy az ágyad mellett aludjon, pár hónap múlva tedd fokozatosan távolabb, míg oda nem érsz vele, ahol szeretnéd, hogy legyen.
Azért fekszik a parkettára, mert melege van.Nem fog megfázni a kutya nem hülye csak nem tud beszélni.
A kérdező hozzászólása: A láz elveszi az eszem....fájnak
Mivel 33 hetes vagy algopirint ne vegyél be semmiképp, csak paracetamol tartalmút, amíg nem megy 38 fölé nagy baj nincs, próbáld a hûtõfûrdõt.Ne félj nem lesz baj, csak ne hagyd hogy a lázad tartósan 38 fölött legyen.Én 13 hetesen 4 nap alatt 6 szemet vettem be panadolt, és nagyon jól vagyunk.Napi 1-2 szemtõl nem lesz baj, nem tizesével szeded.Mielõbbi jobbulást!
Kedves második válaszoló! Rosszul tudod, algopirynt és semmilyen pirynszármazékot nem ajánlatos terhesen szedni, és paracetamol tartalmúakat igen. Amúgy egy felnõtt szervezetnek kevés a fél tabi, bevehetsz egészet nyugodtan. Szerintem menj dokihoz, mert bármi okozhatja a lázat, jobb ha megvizsgál. Mielõbbi gyógyulást.
Rubophen vagy Panadol!
A kérdező hozzászólása: köszi:)
A kérdező hozzászólása: reggel kezdõdött, orvossal beszéltem, akkor mit is vegyek be?
Paracetamol tartalmú gyógyszereket nyugodtan szedhetsz! A lázadat pedig mindenképp le kell húzni, 2 napnál tovább veszélyes lehet a babára! Beveheted a szokásos adagot, remélhetõleg ettõl 1 nap alatt lemegy. Ha reggelre nem csökken hívd fel a dokidat!
Az én orvosom is rubophent ajánlott lázra, de utánajártam, és ez a gyógyszer paracetamol tartalmú, így ezt elvileg nem szabad szedni. Helyette pl. Algopyrin szedhetõ a terhesség egész ideje alatt.
Hogy tisztázzuk:a láz a babára is veszélyes lehet.Mivel úgy látom ez nem most kezdõdött, így jobb lett volna ha elmész egy dokihoz, és megkérdezed, hogy mit is szedjél.Amúgy forró tea, nyakig takaró.Meg hûtõfürdõ.Az majd lehúzza. Ha holnap is lázas vagy akkor ügyelet.
http://www.babanet.hu/faq/terpat24.php Én itt olvastam arról, hogy milyen lázcsillapítót lehet bevenni terheség alatt. (Itt pl. az Aspirint preferálják)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!