Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes van (339 db)

Az lehetséges, hogy nálunk a növekedési ugrás nem 6, hanem 8 hetesen van?

Olvastam, hogy 6 hetesen megnövekszik az étvágyuk... stb. Na mi ilyet 6 hetesen nem tapasztaltunk, most viszont 8 hetesen igen. S?t tovább is alszik éjszaka, mint eddig.

Legjobb válasz: én pont úgy tudom, hogy 8 hetesen és 3 hónaposan van növekedési ugrás, és valóban így volt nálunk is.

én pont úgy tudom, hogy 8 hetesen és 3 hónaposan van növekedési ugrás, és valóban így volt nálunk is.
Minden baba más..., nála most jött el az ideje.
Lehetséges, nekünk sem akkor volt, amikor a könyvek írták.

Angelsounds szívhangfigyelővel esélytelen hogy halljam a baba szívhangját 8 hetesen? Van esetleg, aki már korán hallotta?

Legjobb válasz: Szia, nekem is ilyen dopplerem van. A konkrét kérdésre nem tudok válaszolni, mert én a12. hétben voltam, amikor megvettem, de akkor már tudtuk használni, lehetett hallani a szívverést. Amúgy jó cucc, én nagyon szeretem.

Szia, nekem is ilyen dopplerem van. A konkrét kérdésre nem tudok válaszolni, mert én a12. hétben voltam, amikor megvettem, de akkor már tudtuk használni, lehetett hallani a szívverést. Amúgy jó cucc, én nagyon szeretem.
A kérdező hozzászólása: Én nem vettem, csak barátnõmnek van és holnap találkozom vele.Azt mondta megkeressük a babám szívhangját de sztem nem fogjuk hallani.
Nekem is van, elvileg a 12. héttõl hallhatod. Mondjuk sztem ez is olyan, hogy kinek mikor mozdul meg a baba. De ha nem találjátok, ne idegesítsd magad!!! 19 hetes kismami
Szia! Én 20 hetes vagyok, most vettem egy ilyen dopplert, anyum szülésznõ õ javasolta!Ebben már rutinos, a babóm nagyon mocorgott így csak néha egy-egy pillanatra hallottuk, de köldökzsinorban hallani lehet az áramlást!Szerintem jó dolog érdemes megvenni, mert ha már jó ideje nem mocozik a bébi, akkor legalább megnyugszol ha hallod!De ezt sem szabad túlzásba vinni! Kellemes babavárást!

Miért van az hogy most csak 8 hetes lehet először menni a nőgyógyászhoz?

Nem értem, hogy miért nem lehet menni pl. 6 hetesen? Én két gyereket is szültem(2001;2003) most úgy néz ki hogy a 3. gyereket várom. Nem értem mert annó már 6 hetes meg tudták mondani hogy terhes vagyok. Úgy tudom hogy 5-6 hetesen már pulzál a kis szíve? akkor miért kell menni két héttel később? Meg azt sem értem hogy miért vagy az első ultrahang a 12 héten amikor ez régen nem így volt?

Legjobb válasz: Mert fejlõdik a rendszer. 5-6 hetesen nem mindenkinek van szívhangja, jobb is ha nem megy akkor senki, csak 8 hetesen. Akkor már mindenkinek szokott lenni. Senki nem tiltja meg, hogy 5-6 hetesen menjél, csak a doki sem akar felesleges aggódást.

Mert fejlõdik a rendszer. 5-6 hetesen nem mindenkinek van szívhangja, jobb is ha nem megy akkor senki, csak 8 hetesen. Akkor már mindenkinek szokott lenni. Senki nem tiltja meg, hogy 5-6 hetesen menjél, csak a doki sem akar felesleges aggódást.
Hol van az írva, hogy kell? Én mindkét terhességnél 5 hetesen voltam. Annyi volt a lényeg, hogy akkor igen vagy nem, illetve jó helyen ágyazódott-e be. Ha méhen kívüli, derüljön ki idõben, de minden rendben volt, megnyugodtam.
Nem beszélve arról, hogy az a 2 hét sokat jelent, jobban meg tud tapadni a pici. Egészségesebb ebbõl a szempontból, hogy nem rohansz egybõl vizsgáltatni.
Szerintem orvosa válogatja. Én 6 hetesen tudtam meg hogy várandós vagyok. Azt hogy hány hetes, azt ultrahang alapján mondták meg. Ja és ez 2010-ben volt. Ezért gondolom hogy orvosa válogatja.
Én kb 5 hetes lehettem mikor elmentem, 1 hét múlva hívott vissza uh-ra, ahol már volt szívhang. :)
6 hetesen is megtudják mondani hogy terhes vagy-e vagy sem! :-) Én szerintem még nem is voltam a 6. hétben de megtudta mondani hogy minden rendben, méhen belüli és minden OK. Azt írta a papíromra h korai terhesség és vissza rendelt a 9. hétre.
Nincs ilyen szabály, hogy 8 hetesen lehet menni elõször. Én is voltam már 5 hetesen, a petezsák látszott, de szívhang még természetesen nem, és visszarendelt 3 héttel késõbb, mert csak akkortól élõ egy terhesség, ha szívpulzálás is kimutatható. De miért vagy így felháborodva? Elmondod a teljes szituációt? Hátha úgy jobban el tudjuk magyarázni.
Nem azért küldenek el, mert nem tudnak elöbb eredményt mondani, hanem mert nagyon sok terhesség a 6. és 8 hét között megszakad magától. Ha a nö úgy tudja, hogy terhes 6 hetesen és utána kiderül, hogy elhalt a magzat, akkor sok esetben komolyabb pszichikai gondjai lesznek emiatt, ha viszont a 8. héten kiderül, hogy nem terhes - és elötte nem állapitottak meg semmit, akkor tudomásul veszi, hogy tévedett és sokkal kevésbé viseli meg.
A kérdező hozzászólása: Én meg értem mindegyik érvet én csak azt nem értem hogy miért van ez? Most hogy 8 év eltelt a legutóbbi terhességem óta teljesen mások most a szitúációk! Anno 6 hetes megállapították hogy minden rendben van és van szívhang most meg elhajták az embert hogy mennjen vissza 2 hét múlva. Én ezt nem értem ha fejlõdik az orvos tudomány akkor miért egyre késõbben lehet pontos eredményt kapni?
Ez lehet, hogy abban az intézményben "szokás" ahol voltál. Én elsõ alkalommal 5 hetesen voltam, második alkalommal pedig szerintem 7 hetesen és a doki közölte velem, hogy ez még nincs szerinte 7 hetes - másnap UH-n közölte, hogy 6hét 5 nap. Ennyire pontosan is lehet ezt tapintással tudni... De van egy csúnya dolog általában nagyvárosokban: nem szeretik a "felesleges" munkát. Sajnos akadnak védõnõk, akik 9 hét elõtt nem akarnak kiskönyvet írni, merthogy addig még annyi minden történhet. :(


Elvileg 11 hetes terhes vagyok gyakorlatilag 8. Baj van talán? Igaz a ciklusom 21-45 nap közé tehető.

Legjobb válasz: Semmi baj! Én mikor azt hittem 8 hetes vagyok, csak 4-nek mondtak. Nekem is rendszertelen a ciklusom. A doki azt mondta, pontos terhességi idõt majd a koponyaméret alapján számít a 12. hét után. Mára (23.hét) nagyon nagy a babám és már majdnem bejön az én 8. hetes számításom, mert már 2x mondták 1 héttel idõsebbnek. :)

Semmi baj! Én mikor azt hittem 8 hetes vagyok, csak 4-nek mondtak. Nekem is rendszertelen a ciklusom. A doki azt mondta, pontos terhességi idõt majd a koponyaméret alapján számít a 12. hét után. Mára (23.hét) nagyon nagy a babám és már majdnem bejön az én 8. hetes számításom, mert már 2x mondták 1 héttel idõsebbnek. :)
Szia. Nyugodj meg, nincs semmi baj, ez a rendszertelen ciklus miatt van így. Nálam is ez a helyzet, elvileg 30 hetes vagyok, gyakorletilag 28. Az én ciklusaim is hasonlóak voltak. Ha volt szívhang az uh-on, nincs okod aggodalomra. Boldog babavárást!
Nyugi, nekem 65 napos ciklusaim voltak. Mikor elõször mentem dokihoz, elviekben már majdnem 8 hetesnek kellett volna lennem, de csak 5 hetesek voltunk. Mikor pedig elmeséltem neki, hogy mindig össze-vissza jött meg, megnyugtatott, hogy nincs semmi baj, késõbb volt PÉ, mint egy 28 napos ciklusnál, azért kisebb a baba. Mikor a 8. héten mentem Uh-ra, akkor már csak 1 héttel volt lemaradva az utolsó mensihez képest, a 12. héten pedig már csak 4 nappal. A 16. héten pedig 2 nappal. Nyugi! Ahogy nõ a baba, látni fogod, hogy folyamtosan pontosítani fogják a szülés várható idejét.
Szia! Nekem folyamatosan kisebb volt a babám, de a dokim megnyugtatott, hogy késõbb volt pém. Épp ma voltunk UH-n és mostanra érte utol magát. Az én meglátásom szerint csak egészséges legyen, kint mad ráér megnõni :-) Boldog babavárást! 30 hetes kismami
megkérdezhetném nektek mikor lett kb.poztív a tesztetek?mert nekem is rendszertelen, és tünetem van, csak nega a teszt a 44.napon.
Utolsónak. NEkem rendszeres ciklusaim vannak, az utolsó mesihez képest feltételezett fogantatás után 10 nappal nekem már volt egy + tesztem. (ez olyan teszt ami a menzesz várható ideje elõtt 5 nappal már kimutatja)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ megnyugtattatok. Mindenkinek boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Én a 38. napon csináltam elõször tesztet ami pozitív lett. Igaz az eredmény elég halovány volt.

8 hetes terhes vagyok a doki azt mondta január végén menjek vissza. Normális ez? Annyit mondott a 12 hetes uh-t majd a kórházban csinálják. Pedig nála is van uh és jeleztem is neki hogy hozzá szeretnék járni továbbra is.

Legjobb válasz: A 8.hét után nekem is csak a 11-13 hetn kell mennem Down szürésre,addig azt sem tudom,hogy minden rendben van-e,de ugy látszik ez a normális 10 hetes kismami

A 8.hét után nekem is csak a 11-13 hetn kell mennem Down szürésre, addig azt sem tudom, hogy minden rendben van-e, de ugy látszik ez a normális 10 hetes kismami
Szia!Szerintem nem kell aggódnod.Az én dokim 2 hetente visszahív, pedig jól vagyok - én már arra gondolok, hogy simán lehúz egy vizsgálat/6000ft.Ha nincs semmi panaszod elég a 12.hetes Uh után visszamenned, hogy kiértékelje az eredményed.Nekem is a kórházban csinálják az Uh-t, pedig nála is van. Ha nem szimpatizálsz vele, akkor válts dokit. 12 hetes kismami
a kötelezõ u.h.-ot (12.heti, 18.heti, 36.heti)a kórházban csinálják. nekem havonta kellett a dokimhoz járni.õ adta a beutalókat. sok boldogságot 4hónapos kisfiú anyukája
Szia, nekem magánrendelésen csinálja a 12-13hetes uht, amúgy minden mást majd az sztk rendelõben. Én kértem, hogy ne keljen a kórházba mennem, személyes okokból... Amúgy, ha nem piszkál folyton uhval, és kiírt minden vizsgálatot felvett terhes gondozásba, akkor semmi gond sincs...
Szia, én 6-12. hét között egyáltalán nem voltam dokinál, vagyis beszéltünk de meg se vizsgált, hiába fogadott orvosom, én elment egy magánklinikára a 12. heti genetikai uh-ra mert ott csináltak dvd-t, kombinált tesztet stb. Na csak annyit akartam mondani hogy 6 hétig nem tudtam semmi biztosat a babóról, de nem volt semmi probléma szépen fejlõdött:) 14 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat.

Van akinek az orvos a méhtapintása után azt mondta, hogy nem terhes, de utána beigazolódott az ellentéte? (7-8 hetesre gondolok)

Legjobb válasz: Hát elég béna orvos lehet! 7-8 hetesen már jócskán nagyobb a méh! Nekem már 5 hetesen érezte a doki!

Hát elég béna orvos lehet! 7-8 hetesen már jócskán nagyobb a méh! Nekem már 5 hetesen érezte a doki!
Miért volt pozitív teszt például? Mik az egyéb, terhességre utaló jelek?
A kérdező hozzászólása: Csak késés, 2 hét késés után mentem el orvoshoz, utána rá pár nappal meg is jött. Tesztet még csak 1 hét késésnél csináltam, de - lett, utána már nem is csináltam teszetet, inkább elmentem az orvosomhoz.
Szerintem akkor nem vagy terhes!
az hogy megjött neked. az ne tévesszen meg egy kicsit sem. vegyél még egy tesztet és csináld meg, mert valakinek akkor is megjön ha teherbe esett. ne bízz semmit a véletlenre. jobb ha biztosra mész.

Van-e arra még esély, hogy a 8 hetes ónémetjuhász kutyusomnak leszálljanak a heréi?

Tegnap kapta meg az első hormonkezelést és pénteken jön a második. Ha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, örömmel fogadnám! Igazán jó tenyésztőtől vettük, a rejtettheréjüség nagy valószínűséggel kizárt.

Legjobb válasz: Ne aggódj 8 hetes még simán lejöhet . nekem 2 kutyám is volt akiknek 7-8 hónapos körül maradt lent végleg!

Ne aggódj 8 hetes még simán lejöhet . nekem 2 kutyám is volt akiknek 7-8 hónapos körül maradt lent végleg!
Egyszer régen egy ó. snauzeremnél volt ilyen gond.Nem használt a kezelés. Nem a tenyésztõ hibája, ha véletlenül bejön egy ilyen kölyök.
Hasonló esetben, ha a kiskutya már a szívéhez nõtt a gazdinak, akkor normális tenyésztõ a fele pénzt vissza szokta adni.
Elõfordul az ilyesmi. Persze, a szokásos a helyzet...megszerettétek a kiskutyát. Csere helyett nem volt más alternatíva a tenyésztõ részéról?
Nem hiszem, hogy lejön, de ha meg is történik, nagyon etikátlan lenne az ilyen kutyát tenyésztésbe venni. Szóval kár hormoninjekcióra járni, csak ablakon kidobott pénz.... Inkább tedd el az árát ivartalanításra. Kérj helyette egy másik kölyköt (teljesen más vérvonalból) és mielõtt elhozod, bizonyosodj meg róla, hogy lent van mind a kettõ-
A kérdező hozzászólása: Az orvos rendesen áttapogatta, akkor sajnos még útba se volt lefele a here. Igen, van szerzõdésünk. Nem értette, hogy fordulhatott ez elõ, természetesen mondta, hogy akkor cseréljük ki, de az már nem lehetséges, annyira a szívünkhöz nõtt.
Lehet, hormon nélkül is lejön az a here. Le lehet hozni kézzel? Van-e szerzõdésed a tenyésztõvel?
A kérdező hozzászólása: természetesen tisztában vagyok azzal, hogy örökölhetik majd az utódok, de még nem beszélhetünk rejtetthereségrõl! ha ez viszont beigazolódik akkor nem lesz tenyészkan belõle, nagyon jól tudom, hogy etikátlan lenne. és persze egybõl felhívtam a tenyésztõt is, elmondása szerint minden kölyköt megvizsgáltatott 6 hetes korukba és nem észlelték a problémát. azért írtam erre a fórumra, hogy hátha kapok valami pozítiv visszaigazolást azoktól, akikkel történt már ilyen és egy kicsit megnyugodhatok.
Ha egy kutyát tenyésztésre vesznek, már nem jó pont a mesterséges beavatkozás. Még ha le is jön a here, ugye tudod, hogy ezt örökítheti is majd a kutyád? Miért nem a tenyésztõvel beszéltél elõször a gondodról?
Mi is így jártunk a kutyánkkal, 8 hetesen mikor elhoztuk még nem volt lent neki. Az állatorvos azt mondta ez már probléma, van rá még némi halvány esély, hogy lejön, de ilyenkor már lent kéne lennie. Vártunk 10 hónapos koráig, nem jött le, végül ivartalaníttattuk, mert ha bent marad a hasüregben nagyobb eséllyel rákos lesz. Szerintem is túlzás a hormonkezelés.
A kérdező hozzászólása: németjuhászoknál, 6 hetes korukra (azt követõ 2-3napban) le kell jönniük, ezért gondolta azt a doki, hogy ezt megpróbálja, mivel tudja, hogy tenyészteni szeretnénk.
Hormon szerintem is kár volt. Fél éves koráig simán lejöhet. Bár már nem biztos, mert egyik ismerõsömnek a szuka kutyája kapott hormoninjekciót és jóval késõbb tüzelt és nagyon vérzett is. De az állatorvos azt gondolta, hogy ha 8 hetesen nincs lent az már baj?? Nem 8 hónap?
A kérdező hozzászólása: hát elég vegyes válaszok :D de azért köszönöm mindenkinek:) igen, komoly célokkal vettem, bízom a legjobbakban!
Kár volt nekiesni a hormonnal.
az gond ha 8 hetesen nem szálltak még le?:D az én labimnak 3-4 hónaposan száltak le és most makk egézséges :D
Nem fog lejönni, a hormonkezelés felesleges pénzkidobás.
Gondolom komolya céllal vetted a kölyköt, de én biztos nem kezeltetnék hormonnal egy ilyen fiatal kutyát. Tudom, hogy van ilyen eljárás, de én soha nem szerettem a hormonkezeléseket.
Halvány esély van, de én inkább beletörõdnék, és nem kezeltetném hormonnal. Mikor, hány hetesen került hozzád?

8 hetesen 3 mm-es a baba mérete, a doki azt mondta, hogy még vár egy hetet hogy fog-e fejlődni, van valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: http://www.mamanet.hu/component/content/article/161-alapinfo.. 5 és fél hetesen akkora. 8 hetesen már másfél centis a kicsike minimum.

http://www.mamanet.hu/component/content/article/161-alapinfo.. 5 és fél hetesen akkora. 8 hetesen már másfél centis a kicsike minimum.
Szia, második vagyok. Nagyon sajnálom, sajnos tudom milyen rossz ez. De amint lehet, próbálkozzatok és lesz baba. Mi is így voltunk és most már rendben van a baba. Nektek is lesz!
Nagyon sajnálom!Mielõbbi felépülést, és egészséges terhességet, babát kívánok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, Nagyon kedvesek vagytok, hogy válaszoltatok és bíztattatok. Ma voltam orvosnál, és sajnos igazatok lett mert most már szívhang sem volt és nem fejlõdött tovább sem, így a héten megyek mûtétre. Remélem hamarosan terhes leszek ismét, nektek pedig kívánok sikeres terhességet.
Szia! Nekem volt egy terhességem ahol tapasztaltam ilyet sajnos :( Nekem a 6.héten volt kb 3mm de már akkor azt mondta az orvos hogy nagyobbnak kéne lennie...és kéne hogy legyen szívhang...nagyon nehézkesen indult fejlõdésnek: 3 naponta jártam UH-ra de nem sok jó eredménnyel jöttel el...Volt aztán szívhang de nem megfelelõ! Aztán 1 hét múlva már semmi! Missed ab lett belõle :((( Most nagyon bizakodó vagyok 6hét+5naposan voltam UH-on akkor volt 8, 2mm a babám és volt szívhangja. Ma vagyok 9hetes ma megyek ismét! Ám, kívánom neked is hogy minden rendben legyen...lehet hogy csak elszámolták...Bár azért ennyit nem nagyon téved az orvos! Ha voltál orvosnál írd meg mi lett az eredmény! Drukkolok!!!
Szia! Én ezen a héten vagyok 8hetes, most nem voltam ultrahangon. De múlt héten (7.hét) igen, akkor 9mm-es volt.....
3. vagyok.Szívhang?
Valóban nem a legjobb...nekem 7 hetesen 10.8 mm volt.Biztos, hogy 8 hetes vagy?Nem lehet, hogy késõbb fogant?9hkm
Szia, nekem volt ilyen rossz tapasztalatom. Ez sajnos nem jó, nekem ez vetéléssel végzõdött. Már nagyobbnak kéne lennie. Reménykedj!!
Ne keseredj el, a következõ baba annál egészségesebb és erõsebb lesz! Pihend ki magad, és próbálkozzatok! SOk szerencsét!

Mennyit eszik 8 hetes tápszeres babád egy nap? Kakival hogy álltok? Ha baj van vele mi segített?

Az én kisfiam borzasztóan hasfájós és szorulásos, eddig ezeket próbáltuk: espumisan, infacol, édeskömény tea, kamilla tea, köményes tea, angol víz és ezek mellett természetesen tornáztatás, masszírozás. Nem váltak be.

Legjobb válasz: 8 hetes és ennyi mindent használtatok? Akkor valószínû, hogy egy dolgot nem használtál elég ideig, hogy hasson. Sajnos tápszeres babáknál elég gyakori a szorulás. Akár 5 napig sem kakilnak. Viszont ne várd meg az 5 napot, hanem 3 naponta hõmérõzd, hogy at se bántsa a pociját. Nekem is tápszeres volt és az is a most 8 hós kislányom, viszont soha nem volt hasfájós. Én arra gondoltam, hogy a tápszer fajtája lehet az oka. Kislányom Humana Ha Startot ivott 6 hós koráig, most pedig Humana Ha 2-t. Próbáljátok ki, kérd ki orvosotok tanácsát is.

8 hetes és ennyi mindent használtatok? Akkor valószínû, hogy egy dolgot nem használtál elég ideig, hogy hasson. Sajnos tápszeres babáknál elég gyakori a szorulás. Akár 5 napig sem kakilnak. Viszont ne várd meg az 5 napot, hanem 3 naponta hõmérõzd, hogy at se bántsa a pociját. Nekem is tápszeres volt és az is a most 8 hós kislányom, viszont soha nem volt hasfájós. Én arra gondoltam, hogy a tápszer fajtája lehet az oka. Kislányom Humana Ha Startot ivott 6 hós koráig, most pedig Humana Ha 2-t. Próbáljátok ki, kérd ki orvosotok tanácsát is.
Laevolac szirup, és hõmérõzés.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szorulása már nincs amióta a Milupa Milumil HA-ról váltottunk a Milupa Komfortra, ami direkt hasfájós és szorulásos babáknak van, viszont még így is nagyon bántják a szelek és nagyon megkínlódik a kakival (ami egyébként elég híg). A gyerekorvos szerint 1 hétnél nem érdemes semmivel sem próbálkozni, ezért tudtunk ennyi mindent kipróbálni. Köszönöm a válaszaitokat.

Mit csináljak? Mert a babám 8 hetes és tegnap este 23-9 ig aludt akkor evett maj nyüglödött és 11:15kor elaludt mikor keltsem fel enni? 8 hetes és ez van mindig igy cak 4szer eszik naponta, 180akat.

Legjobb válasz: Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át,egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi

Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át, egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi
Hát akkor mit vársz szegénykétõl nem csoda, hogy ennyit alszik hiszen nagyon jó evõ még csak 2 hónapos és napi 4x180-an!!!!!! Annak meg csak örülj, hogy átalussza neked az egész éjszakát és nem kell mellette virrasztanod!
Az én babám most 13 hetes és most eszik 125-öt három óránként. Szóval örülj neki, hogy ilyen jó babád van és semmiképp ne keltsd fel, ha éhes úgyis felkel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!