Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok. Tegnap (34 db)

8 hetes vagyok. Tegnap volt egy kis rózsaszínes-véres folyás, ma reggel egy csepp barnás, ez jelenthet bajt?

olyan a hasam mint a vízzel teli lufi,rossz érzés. csak 2 hét múlva kell mennem a dokihoz.

Legjobb válasz: Szia Szeritnem keresd fel az orvosodat gyorsan,mert lehet,h semmi baj nicsen,de ha van akkor O tud segiteni,h minden rendben legyen. Drukkolok,h semmi baj ne legyen,de tenyleg meg ma menj el hozza,az a biztos,es akkor fogsz igazan megnyugodni Te is,h a babaval minden rendben. 23 hetes kismama

Szia Szeritnem keresd fel az orvosodat gyorsan, mert lehet, h semmi baj nicsen, de ha van akkor O tud segiteni, h minden rendben legyen. Drukkolok, h semmi baj ne legyen, de tenyleg meg ma menj el hozza, az a biztos, es akkor fogsz igazan megnyugodni Te is, h a babaval minden rendben. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi. úristen! azt sem tudom hogy jutok el a dokimhoz, de majd a párom hazajön bevisz valahova. nagyon meg vagyok ijedve. Már két év ota próbálkoztunk.azért köszönöm a választ.
Szia! Èn is egy 23 hetes kismama vagyok. Persze, menj el dokihoz, biztos, ami biztos! De azért nyugodj meg, szerintem nem lesz semmi baj. Velem is ugyanez volt. Söt az elsö 3 hónapban, mikor elvileg a mensimnek kellett volna megjönnie, kb. akkor volt mindig 1-2 napig barnás pecsételésem, aztán elmúlt. Nekem azt mondták, a hormonok dolgoznak, és a mensi környékén ez normális az elsö 3 hónapban. Ja, a puffadás is normális, nekem is volt. Sajnos már az elején én is kigombolva tudtam hordani a nadrágjaimat. De nem sokára el fog múlni az is. Ne izgulj! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszönöm. pont most jönne meg a második az igaz, de rémisztõs volt, ki sem akartam jönni a vcbõl. A nadrágot én sem tudom begombolni. köszi

8. hetes vagyok, tegnap voltam hüvelyi ultrahangon. Ma reggel egyszeri, viszonylag sok, sűrű folyást tapasztaltam. Ez baj, vagy "csak" kitisztul az orvos által használt zselé, vagy mi?

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy baj. Nekem is sizonyat folyásom volt mind két terheségemnél. Doki mindig néz PH-t de normál folyás, néha sárga is, néha vízszerü. A hüvely ezzel tisztít, de ha már most több folyásod van a vége felé iszonyat sok lesz szerintem.

Nem hiszem hogy baj. Nekem is sizonyat folyásom volt mind két terheségemnél. Doki mindig néz PH-t de normál folyás, néha sárga is, néha vízszerü. A hüvely ezzel tisztít, de ha már most több folyásod van a vége felé iszonyat sok lesz szerintem.
Az ilyen vizsgálatok után mindig tapasztalható némi folyás. Ha szagtalan és nem túrós illetve szokatlan színû na meg persze nem kíséri fájdalom akkor nincs semmi baj. De megnyugtatásodra hívd fel az orvosod.

Nem baj? 8 hetes vagyok, tegnap lett volna aktuális a havim, ha nem lennék babás. Pár csepp vér volt este (azóta semmi), ezt vehetem normálisnak, vagy nem lenne szabad? A hasam amúgy nem fájt, és nem is volt darabos, csak pár csepp halvány piros.

Legjobb válasz: úgy tudom ez az a bizonyos emlékezõ vérzés, a szervezeted össze van zavarodva, hogy most kéne vérezzél, de mégse vagy valami ilyesmi. azt szokták mondani, ha nem jár görccsel akkor semmi baj nincs! pihenj sokat, és ne aggódj azzal többet ártasz! max hétfõn hívd fel az orvosod, hogy õ is meg tudjon nyugtatni! sok pihenést, és jó egészséget kívánok Nektek!

úgy tudom ez az a bizonyos emlékezõ vérzés, a szervezeted össze van zavarodva, hogy most kéne vérezzél, de mégse vagy valami ilyesmi. azt szokták mondani, ha nem jár görccsel akkor semmi baj nincs! pihenj sokat, és ne aggódj azzal többet ártasz! max hétfõn hívd fel az orvosod, hogy õ is meg tudjon nyugtatni! sok pihenést, és jó egészséget kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! én is hallottam már ilyenrõl, de azért ijesztõbb, ha magadon tapasztalod. remélem tényleg nem jelent gondot! ha esetleg valakinek szintén volt ilyen, annak megköszönném, ha írna, megnyugtató lenne olvasni, hogy nem vagyok egyedül ezzel! :)
Én most lépek a 12.hétbe és kb 6 hetesen jelentkezett ez elõször!Nekem inkább olyan rózsaszínes , sötétebb nyák féleség volt.el is rohantam a dokihoz, de akkor még csak petezsákot látott, és mivel a nagyobbat még szoptatom így semmit nem írt fel.azóta már 2x voltam uh-on, és teljesen jól fejlõddik a babám.Ja és néha még most is elõfordul "ilyen"pici vérzés féleség!Remélem nem lesz baj!
Nekem nincs ilyen problémám viszont már sokat hallottam olyanról, hogy volt akinek végig volt mensese, sõt volt olyan is aki emiatt nem is tudta, hogy terhes.
nekem a 6. héten volt enyha színes folyás és azt mondta a doki, hogy a rendes havi vérzés idején és "normális". De persze csak kis mértékben! Ha erõsödbne, azonnal menj orvoshoz. Nekem elmúlt és nem jött vissza, a napokban szülök.
Nekem is volt a 8. héten, akkor amikor erõsebb napjaim lettek volna a mensinél. Nekem csak reggel jelentkezett az elsõ wc-re menéskor, utána lezuhanyoztam és egész nap semmi, ez ismétlõdött 3 napig, utána semmi. Nekem nem is vérzés volt hanem olyan nagyon sötét barnás morzsalékos folyás. Megijedtem de a dokim megvizsgált és szerencsére mindent rendben talált. A védõnõm is azt gondolta hogy a mensim köszönt vissza. Mesélte hogy nem egy kismamája volt már akit ez végig kísért a 9 hónapon keresztül.
Én mennék a dokihoz. Sosem jó. A mensi a progeszteron emelkedettsége miatt marad el terhességben. Lehet, hogy kevés a progeszteronod. Én egyszer emiatt vetéltem el. A mostani terhességnél már az elejétõkl kaptam a progeszteronpótlást kúp formájában. Tuti nem várnék. Én mindig éjfélkor mentem, és nem bántam meg!! A vérzés sosem jó a terhesség alatt. Attól, hogy vannak ellenpéldák, a többségnél akkor is rosszat jelent. Sok szerencsét!
Szerintem is szólj errõl a dokinak mindenképp. Én is kb. ennyit véreztem a 8. hétben, egybõl fenyegetõ vetélélssel táppénzre is küldtek és feküdnöm kellett. Nem biztos, hogy nálad bármi baj lenne, de nem árt, ha egy doki ránéz. Mindegyik azt mondja, hogy terhesség alatt a vérzés sosem jó. 26h km

Kb 8 hetes vagyok, tegnap elött együtt voltunk a párommal, ha valami baj lett volna akkor utána lett volna vérzésem? Vagy még mindig lehet?

Nagyon ovatosak voltunk,de én kicsit aggodok nehogy valami baj legyen.Lehet hogy "hülye" vagyok de sokat beszélek már most is hozzá hogy maradjon velünk.Persze apának nem mondom mert Õ még jobban aggodik mint én nehogy baj legyen velünk.Neki mégse mondhatom el hogy aggodom mert képes lenne sehova se engedni egyedül.Igyis ha megye valahova és teheti jön velem.Ugy vigyázz rám mint egy hímestojásra:) Els? baba és sokat vártunk rá.

Legjobb válasz: Nem lesz baj nyugi! Ha nem okoz gondot óvatos szex-el a terhesség végéig lehet élni:-) De nem kell túlaggódni a terhességet sem, örülj neki és légy boldog, de aggodj mindenen az sem tesz jót.

Nem lesz baj nyugi! Ha nem okoz gondot óvatos szex-el a terhesség végéig lehet élni:-) De nem kell túlaggódni a terhességet sem, örülj neki és légy boldog, de aggodj mindenen az sem tesz jót.
Ne aggódj, az neki is jól esik!!!Olvastam a terheskönyvben, h az orgazmus után a babák is egy jót alszanak.Szval hajrá!Sok boldogságot!2 gyerekes anyuka
Ha az orvos nem tilt el a szextõl akkor nyugodtan lehet semmi baj nem lesz de ha kicsit fáj vagy nem jó akkor szüneteltessétek a dolgot egy rövid ideig

8 hetes vagyok tegnap kellett visszamennem a dokihoz és még csak hozzám sem nyúlt. Elküldött a klinikára uh-ra. Hasi lesz vajon vagy hüvelyi?

6 hetesen voltam el?tte dokinál akkor még csak a petezsák látszott. Tegnap reméltem hogy lesz szívhang de még csak meg sem vizsgált.Most azt sem tudom van szívhang vagy nincs.

Legjobb válasz: Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.

Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.
A doki nem vizsgál meg feleslegesen. Az uh mutatja ki a szívhangot, de akkor is csak a doki látja. Hallani azt mondták nekemis, hogy 20 hét után, de nekem még akkor sem mutatták meg, csak láttam, hogymozog a babám és a papíron élõ magzat volt.( A 12 hétig hüveolyit csinálnak, utána hasit.
Én is 6 hetesen voltam utoljára, és ma megyek újra.Holnap leszek 9 hetes.Nekem eddig hüvelyi uh. nem volt, csak hasi, és nálam is csak a petezsák látszott.Én is a szívhangra vagyok kiváncsi.Nem hallani akarom, csak tudni, hogy van.Gondolom te is erre gondoltál, csak a többiek félreértették. Szerintem bármelyik uh.-át csinálják, kiderül, hogy van-e szívhang, csak nem értem, hogy miért kellett a semmiért elmenni a dokihoz... Biztos minden rendben lesz, ne izgulj.Gratula a babócához!
HA magán orvosnál vagy és fizetsz érte köteles megvizsgálni, fõleg ha kéred.Én minden egyes alkalommal kérek uh felvételt is a babáról, kb a 12dik hétig hüvelyit szoktak csibnálni, nekem azt mondta az orvos ez a pontosabb, viszont a 12dik héten a nyaki redõ mérésnél nekem már hasit csináltak és utánna a doki is 4 napra rá-és mégis meg uh-zott, pedig csak 4napja voltam, igaz kértem, hogy láthassam:) Ha sztk-ba jársz, ideje elgondolkodni, hogy szeretnéd végig csinálni a terhességet, már így a 8dik héttõl kételyek közt hánykolódva vagy nyugodtan, mert van egy megbízható dokid.?Sztem nézz utánna egy másiknak, szabad orvos választás van és ennyit megérdemel a baba is, hogy a mamája biztonságba érezze magát a dokival szemben, nem?Amúgy nekem a hatodik héten nem volt még szívhang, de a 8dikon már dobogott a pici szive, szerintem a tiednek is így van:) ne aggódj, hallgatni, meg a kh-zi uh-nál lehet , meg a védõnõnél.Gratula a picihez:) egy 16hetes kismama

Tegnap voltam uh-on. 8 hetes vagyok, a babám 15.9mm. A doki nem mondott semmi konkrétat csak azt, hogy pénteken ismét uh. Miért kell 3 nap múlva ismét uh? Babám mérete jó?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen volt 13 mm,úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom,de ez ismét "kiváló példa" arra,milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának,hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?

Az én babám 7 hetesen volt 13 mm, úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom, de ez ismét "kiváló példa" arra, milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának, hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?
Én csak azt nem értem, miért nem kérdeztél rá atta, hogy miért kell újra menned!? Mert azt bizony csak az orvosod tudja megmondani, mi nem. Nem megszokott az, hogy ilyen hamar menned kell megint és ha nem tudsz valamit és nem kérdezel akkor... Én mindíg mindent megkérdezek inkább kétszer, mint egyszer sem! A baba mérete az biztos hogy jó, talán a szívverését nem látta még rendessen. Sok sikert, én drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!
A mérete jó. De miért nem kérdezted meg, hogy miért kell visszamenned? Akkor nem kéne izgulnod. Sok olyan doki van, aki csak akkor mondja el, hogy mi az ábra, ha kérdez a kismama. Bátran kérdezz, õ az orvos, az a dolga, hogy mindenrõl tájékoztasson.
Karácsonykor volt rendelés? Nem kekeckedni akarok, csak úgy feltûnt hogy tegnap írtad, és tegnapelõtt voltál uh-n, azaz 25.-én. Na mindegy, biztos valahol fogadtak. Szerintem minden rendben a baba méretével. Azért érdemes lett volna megkérdezned a dokitól, hogy miért kell megint menned, hiszen rólad van szó. Nem biztos hogy én az orvost hibáztatnám, te érdeklõdj!

Van, aki barnázott az esedékes mensi idõpontjában terhesen? Vagy vérzett? Én 8 hetes vok, tegnap kellett volna mensiznem, nagyon fáj a fejem, és barnázgatok, napi 1-2szer, keveset.

Legjobb válasz: Én kifejezetten azt hittem, hogy megjött a mensim. Ezért már nem is teszteltem. Itt van az én szerelmetes kislányom 7 hetesen a karjaimban.

Én kifejezetten azt hittem, hogy megjött a mensim. Ezért már nem is teszteltem. Itt van az én szerelmetes kislányom 7 hetesen a karjaimban.
7. vagyok, azt ne felejtsd el, hogy itt mindenki laikus, a saját tapasztalataiból tud tanácsokat adni. Az orvosod viszont millió ilyet látott már, pontosan tudja, hogy mikor kell pánikolni. Ha megbízol az orvosodban, akkor rá kellene hallgatni :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is a méhszájtól jön, nem is kaptam rá hormont De itt beparáztatják folyton az embert, hogy irány hajnalban az ügyelet, meg cseréljem le a dokim, meg stb. Aztán csak elbizonytalanodom.De akkor talán hormonok nélkül is megmaradhat a babám, ha egészséges kis embrio.
Nekem is volt a 4. és a 8. héten is. Azt mondta a nõgyógyász, hogy a nõk elég nagy részének vérzékeny a méhszája a terhesség elején, nálam onnan jött a vérzés. A 8. hét után teljesen megszûnt, most fejeztem be a 37. hetet, nem szedtem rá semmilyen hormont, simán dolgoztam, gyalogoltam is - hegyoldalon lakunk napi 20 perc hegynek föl estenként, néha bevásárlás után.
En nem tudnek holnapig varni... 1 hete hajnali 2 kor pecsetlo verzesem volt... Mondanom se kell rohantam az ugyeletre. Inkabb foloslegesen menjek.. 22hkm
Én is. Azt hittem egy újabb sikertelen hónap, a gyanús az volt hogy másfél-2 hétnél jártam és még nem múlt el, akkor jött az isteni megérzés: mi van ha....jól éreztem. Progeszteron pótlás volt, nem kis adag, de minden okés lett, még 3 hét és itt a kisfiam :)
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál múlt héten, akkor vérezgettem. Nem adott semmit, nem a méhbõl jön, embrióval minden ok. Holnap uh megint. Remélem, minden ok lesz.
Nem az esedékes mensi miatt van. Lehet progeszteron hiány. Nekem az volt, ennyi idõsen kezdõdött. Menj orvoshoz, õ ad gyógyszert. Ha ez a probléma és nem pótolják a progeszteront, akkor vetélés a vége. Szóval nem játék. De egy hematóma sem az.
Pont 8 hetesen hematoma miatt. De a barnazas lehet progeszteron hianyra utalo jel is. Szerintem menj el dokihoz.
Nem beparáztatni akartunk, hanem elmondani a saját tapasztalataink alapján a véleményünket. Én pl nem írtam, hogy hajnalban indulj meg az ügyeletre. De ha hormonprobléma lett volna, akkor ajánlatos minél hamarabb felkeresni egy nõgyógyászt. Örülök, hogy ennél kisebb a gond. Egyébként nekem is egészséges kis embrióm volt (hisz, van egy egészséges 3 éves kisfiam), de lehet bármilyen egészséges, progeszteron nélkül nem tud megmaradni. És ez így lesz a következõ terhességemnél is, nagy-nagy valószínûséggel. 3-as voltam.

Tegnap barnáztam. Ma semmi.8 hetes vagyok, utrogestant szedek. Mi lehet?

A dokimat felhívtam és azt mondta hogy valószín? a menzi miatt mert mostanában lenne esedékes. De utrogestan mellett? Remélem minden rendben. Ma már semmit nincs, tegnap is egy kicsi volt. Nem görcsölök csak szúrkál a hasam néha.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ezek még jók is, amiket leírtál. A barnázás nem baj, csak piros, meg rózsaszín ne legyen... A görcsölés pedig normális, ugyanúgy fáj, mintha meg akarna jönni. Ez el fog múlni. Nyugodj meg, nincs semmi baj! Gratulálok, és sok boldogságot a babához!

Én úgy tudom, hogy ezek még jók is, amiket leírtál. A barnázás nem baj, csak piros, meg rózsaszín ne legyen... A görcsölés pedig normális, ugyanúgy fáj, mintha meg akarna jönni. Ez el fog múlni. Nyugodj meg, nincs semmi baj! Gratulálok, és sok boldogságot a babához!
Szia!Nem akarlak megijeszteni, nekem ugyanigy volt 2hete.Hétfön barnáztam, szurkált a hasam.Szerdán bevéreztem, rohantam a dokihoz, kiderült, h egy vérömleny van a baba mellett, de a baba jol van.5nap korház szigoru fekvéssel, gyogyszer, szuri, és eltünt onnan a vérömleny.Nálad lehet, h nem igy lesz, remélem, csak leirtem neked, h ilyen is lehet.Jo babavárást!
A kérdező hozzászólása: Ma is csak egy pici volt a törlésnél, de a betéten semmi. Jövõhéten megyek dokihoz. Remélem nem lesz több. Köszönöm a válaszokat. Ha utrogest. mellett is elmenne akkor azért mert nem életképes, így nem lehet mit tenni. Boldog babavárást!

Meddig kell tartani a vetéléstől? Ez az első baba, 8 hetes vagyok. Múlt héten voltam orvosnál, már volt szivhang. Tegnap óta szurkál a hasam. Lehet attól, hogy most lenne a menzesz ideje? Mikortól nyugodhatok meg egy kicsit?

Legjobb válasz: Szia!A 12. hétig a legnagyobb az esélye, de ha nincs különösebb oka, azért nem kell izgulni. Az, hogy szurkál a hasad, valószínûleg a megváltozott állapottól van. Viszont ha nagyon idegesít, inkább mindig menj az orvoshoz, mert az sem jó, ha állandóan idegeskedsz.

Szia!A 12. hétig a legnagyobb az esélye, de ha nincs különösebb oka, azért nem kell izgulni. Az, hogy szurkál a hasad, valószínûleg a megváltozott állapottól van. Viszont ha nagyon idegesít, inkább mindig menj az orvoshoz, mert az sem jó, ha állandóan idegeskedsz.
A vetélés, illetve a baba elhalásának veszélye a terhesség egésze alatt fennál, még az utolsó hetekben, napokban is történhet tragédia. A hivatalos "megkönnyebbülés" a 12. hét, utána már sokkal sokkal kisebb az esély a vetélésre. De nem szabad ilyenre gondolni, gondolodj pozitívan, az agy nagy úr, a szervezeted engedelmeskedik neki!!! Nem lesz baj, nyugi:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Pénteken voltam orvosnál, minden rendben volt, azért még igy is nyugtalanitó.
igazuk van az elöttem válaszolóknak, még a szurkáláshoz annyit, hogy akár egész 9hónap alatt lehet ilyen enyhébb, mensis szerû érzésed. boldog babavárást
Sajnos baj bármikor történhet, de az elsõ 12 hét a legveszélyesebb. Amúgy kár ilyenen agyalni! Nekem is volt a 8. hét körül enyhe hasgörcsöm, olyasmi mint a menstruációs görcs, de másnapra elmúlt. Megkérdeztem a dokim, aztmondta ne aggódjak, nincs semmi gond, ez elõfordul. Lehet, hogy a méhtatrtó szalagok nyúlását érzed. Amúgy megnyugtatlak, hogy a 12. hét után máson fogsz aggódni, ezek az anyai hormonok...csak nem szabad túlzásba vinni! Nyugi és boldog babavárást!

8 hetes kismama vagyok és tegnap óta nagy erősen görcsöl a hasamalja mindkét oldalon felváltva. Ez normális?

Nem tudtam éjszaka aludni, nagyon fájt a petefészkem körül, valamint a derekam, egészen fent.

Legjobb válasz: Szerintem nem... Én is 8 hetes vagyok nekem is voltak meg vannak néha mensis görcseim de nem tart sokáig és nem mondható erõsnek.Nem vérzel?Kaptál valamit arra,hogy ez a baba megmaradjon.Nekem utroznom kell a 12-hétig.Szerintem ha nem múlik menny be az ügyeletre.

Szerintem nem... Én is 8 hetes vagyok nekem is voltak meg vannak néha mensis görcseim de nem tart sokáig és nem mondható erõsnek.Nem vérzel?Kaptál valamit arra, hogy ez a baba megmaradjon.Nekem utroznom kell a 12-hétig.Szerintem ha nem múlik menny be az ügyeletre.
A nagyon erõs görcs nem normális dolog..be kellene menj egy szülészeti ambulanciára az van 20.-án is! A gond azzal van, hogy mivel pont a mensi idején van a 8. hét ezért ha elõfordul vérzés arra is lehet fogni, hogy terhesség alatt megjön, de arra is , hogy baj van..ezt sajnos nem lehet tudni. Szerintem szedd magad és valakivel menj az ügyeletre, mert akárki akármit mond, egy kicsi életrõl van szó, amiért mostantól te vagy felelõs. Remélem nem lesz baj, aggódni nem kell, mert az nem segít!
A kérdező hozzászólása: Köszi rendik vagytok, ha otthon lennék, nem lenne problémám. de mivel Angliában élek, itt nem kapok segítséget, mert úgy tartják, csak a 12. héttõl kell óvni a babát. reggel azt mondta a doki menjek haza, pihenjek, ha vérzek, menjek kórházba. ultrahangot sem csinálnak, majd csak a 12. héten.(azt mondta, csak vérzésnél indkolt-szinte sajnálom, hogy em hazudtam) Most találtam egy privát dokit, aki sok pénzért megnézi, de majd csak kedden. most már egyébként nem fáj, de nem tudom ez meddig tart. a tüneteim még megvannak (hányás, hányinger), ez még tartja bennem a lelket.
Ha a hányás megmaradt, az nagyon jó jel! Sok-sok pihenés!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!