Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok. Nagyon (79 db)

Mit csináljak vele? Anyósom máris nyúlkál a hasamhoz, pedig még csak 8 hetes vagyok. Nagyon zavar.

De hogy mondjam meg neki, amikor olyan lelkes. Biztos megsért?dik majd. Titeket nem zavarna?

Legjobb válasz: ha anyósom akkor nem ha vadidegen akkor igen. lelkes? akkor jól jársz szerencsés vagy ... sok anyukának le se sz....ják a nagyszülök amig várandós és akkor se ha már megvan a baba. én engedném biztosan szeret téged is mint a fia választottját és ezt nem szabadna hagyni hogy elmúljon. nekem is jófej anyósom van szeretem mert nagyon jó lelkü de a hasamat nem fogdosta messze lakott amikor ott voltunk megkért hogy ráteheti-e a kezét... megengedtem. akkor kerültünk közelebb amikor már megszületett és imádja az unokáját. nem akadályozom semmiben.

ha anyósom akkor nem ha vadidegen akkor igen. lelkes? akkor jól jársz szerencsés vagy ... sok anyukának le se sz....ják a nagyszülök amig várandós és akkor se ha már megvan a baba. én engedném biztosan szeret téged is mint a fia választottját és ezt nem szabadna hagyni hogy elmúljon. nekem is jófej anyósom van szeretem mert nagyon jó lelkü de a hasamat nem fogdosta messze lakott amikor ott voltunk megkért hogy ráteheti-e a kezét... megengedtem. akkor kerültünk közelebb amikor már megszületett és imádja az unokáját. nem akadályozom semmiben.
Én a helyedben annyit mondanék neki viccesen, hogy még nem rugdos és majd szólsz, ha lesz "értelme" megérinteni a hasadat. A késõbbiekben meg nem kell olyan pillanatnak eljönnie, amikor "értelme lenne". ;)
A kérdező hozzászólása: az odaköltözést még nem mondta, de az a sejtésem, hogy elméletben már gondolkodik rajta... én se szeretném. fõleg az elsõ heteket, napokat szeretném majd hármasban tölteni. és nem Vele hármasban...
Nekem meg az anyósom közölte, hogy szülés után odaköltözne hozzánk...szeretem õt, aranyos, csak sok. Azt hiszem ilyenkor tényleg nem segít semmi csak, hogy udvariasan elmagyarázod neki, hogy te ezt nem szereted. Nekem biztos megsértõdne, és évekig emlegetné, de egy idõ után tuti megenyhülne. :)
Én utáltam, ha bárki is hozzáért a hasamhoz (férjemen kívül). Elõtte sem fogdostak, akkor terhesen sem kellene. Szépen udvariasan közöltem, hogy ezt nem csinálják mert nem szeretem, és mindenki megértette.
Hát igen, fura hogy így mindenki a hasunkat fogdosná:) nekem is zavaró volt, de még az is mikor ültem a kanapén, szüleim jobbról balról simogatták a hasam, dumáltak a gyerekhez, és még csókolgatták is a hasam, vagyis az unokát:) Na majdd ha elkezd mozogni a baba a pocakban jobbesz, legalább is én akor szívesen mutattam, mondtam hogy fogják meg a hasam és érezzék õk is, barátnõk nagyon élvezték! Kibírod egyszer egyszer, majd ha megszületik örülni fogsz hogy lesz aki pesztonkálja míg te pihensz stb. Ne vedd el a lelkesedését, lehet rosszul esne neki ha szólnák, gondolom szeret mint a lányát ha már a hasad is fogdossa!
kérd meg... ha megmondod mit szeretnél biztosan megérti de ha nem tudja... tudod néma gyereknek.. erre késöbb is szükséged lesz hogy beszélgessetek mert ha meglesz a baba akkor meg kell beszélni hogy merre hány méter hogy mit szabad és mit nem. szerintem üljetek le. ameddig jószándékú minden megbocsájtható és még a 30 éves tanácsok is kacagtatóak. de ha eltávolodtok akár emiatt akár más miatt az már nem könnyen viszzaforditható és ne kelljen elkezdeni magyarázkodni.. érted?
A kérdező hozzászólása: Én is azt várnám tõle, hogy legalább elõtte kérdezze meg.
A kérdező hozzászólása: Csak az a rossz, hogy én egy picit visszahúzódóbb, távolságtartóbb vagyok alapból. És õ ezt nem veszi észre, vagy nem akarja? És ahogy õ nyit, pl. ilyenekkel, én érzem, hogy záródok be az irányába. Csak rosszabb lesz. Ugyanakkor tudom, hogy szeret/szeretnek mindketten az Apósommal.
Én is utáltam már a terhességem elött ha a hasamhoz nyúlnak.... Én kerek perec megmondtam, persze kulturáltan hogy ne érjenek a hasamhoz mert nem szeretem, mivel a párom nagynénje 1 emelettel feljebb lakik, s ha már meglátott szaladt a hasamhoz... Egyébként némelyik baba pl utálja ha a pocihoz érnek s begörcsölhet töle persze késöbb, nem kora terhességnél. Szóval korán kell tisztázni, s megsértödnek akkor így jártak...mi lest akkor ha megszületik? Folyton kézbe kapkodják???? Finoman közöld vele.... 37 hetes kismama

8 hetes vagyok, nagyon fáj a fogam, vehetek be valami gyogyszert? . A fogorvost kerülném! Félek.

Legjobb válasz: Algopirint és Panadolt vehetsz be.Érzéstelenítõt pedig fogsz kapni, bármilyen kezelést is kapsz.Nekem nagyon elromlottak a fogaim, hármat is kellett húzni sajnos.Abban egyetértek, hogy a gyulladt fog nagyon sok galibát okzhat, érdemes lenne rászánnod magad.Nekem is azt mondta a doki, jobb idõben menni, hátha még menthetõ a dolog.Ne félj!

Algopirint és Panadolt vehetsz be.Érzéstelenítõt pedig fogsz kapni, bármilyen kezelést is kapsz.Nekem nagyon elromlottak a fogaim, hármat is kellett húzni sajnos.Abban egyetértek, hogy a gyulladt fog nagyon sok galibát okzhat, érdemes lenne rászánnod magad.Nekem is azt mondta a doki, jobb idõben menni, hátha még menthetõ a dolog.Ne félj!
úgy is el kell menned fogorvoshoz, meg ahogy elõttem mondták jobb nem lesz :( meg ugye amiért a baba elveszi a kálciumot csak magadnak teszel rosszat :( jobbulást
Vehetsz be Panadolt, idönként de nem rendszeresen.Sajnos többet árthatsz ha kihagyod a dokit.Lehet valami gyulladás vagy lyukas is.És, hogy szenvedsz az sem tesz jot a kisbébinek.
sajnos a rossz fog nem gyógyul meg jobban jársz ha most keresed fel a fogorvosod, mert késõbb lehet, hogy nem fog adni érzéstelenítõ inyjekciót!
nem akarlak riogatni de egy gyulladt fog akár vetéléshez is vezethet. érdemes felkeresni a fogorvot, amúgy is kötelezõ terhesség alatt.
Algopyrinnel és fõleg panadollal többet árthatsz magadnak, mintha elmész a dokihoz! Õk egyébként olyan érzéstelenítést használnak szükség esetén, ami nem árt a babának, csak helyileg hat! Menj el, ess túl rajta, mert késõbb jobban fog fájni! A rossz fog tényleg vetélést és koraszülést okozhat.
Az elõzõ válaszoló vagyok: õszintén szólva legalább 12 hetes koromig semmilyen gyógyszert nem szednék.. (Szerencsére nem volt szükségem rá egész idáig, most 37 vagyok). Vigyázz magadra!! :)
Keress olyan orvost, aki jó, és már is nem kell féni! Irány a fogorvos! Mert ez mégcsak a kezdet, mi lesz késõbb, ha már most gyulladásban van egy...?! Én oylan dokit találtam, akinél semmit nem érzem, közben zenét hallgatok, és pihenek a székben. Ilyet kívánok mindenkinek. Én sorban megcsináltatom az összeset... És akkor megtettem, amit lehetett. Persze szájöblítõ és fogselyem gyakran többet ér, mint a fogkefe...Persze azt sem szabad hanyagolni.

8 hetes vagyok, nagyon hányingerem van szinte egész nap. A hasam szurkál, cicim nagyon érzékeny. Nincs semmiféle vérzésem. Ugye minden rendben van odabent és nem lesz vetélés a vége?

Progeszteront szert is kapok.

Legjobb válasz: Ja! Ezeket a tüneteket azért írtam, mert elvileg tudom, hogy jót jelentenek, nem azért mert a tünetek miatt aggódom!

A kérdező hozzászólása: Ja! Ezeket a tüneteket azért írtam, mert elvileg tudom, hogy jót jelentenek, nem azért mert a tünetek miatt aggódom!
Ne aggódj, ha nem vérzel és nincs erõs görcsöd, akkor biztos minden rendben! Gratulálok a picihez!
nem kell aggódni nem lessz semmi gáz csak nyugi ezk csak rendes tünetek nem ilyesztöek
Nyugi, én 6 hetes vagyok és dettó ugyanez, néha kis szúrás hastájékon, a cicim nagyon fáj és sokszor van hányingerem, ettõl még nem lesz vetélés!!!
Szia! Én totál ellenkezõje vagyok a tüneteidnek, és engem meg pont ezért öl meg az ideg, hogy minden rendben van-e. Úgyhogy azon kívül, hogy mázlista vagyok, nagyon megnyugtattak, hogy nincs semmi baj. Annyira nyugodt a szervezetem, hogy már miden gyanús, és egybõl parázok. De ez is, és a te eseted is teljesen természetes. 7hetes kismama
Nyugalom, nagyon sokunknak kellett gyszert szedni az elején a hormonpótlás miatt, ne aggódj nem lesz baj, meglátod hogy elmegy az idõ.Én is a 12. hétig paráztam mindenen, az idõ is alig ment, és már félidõs is vagyok.Neked is elszalad, és ne aggódj minden rendben odabent.Boldog babavárást!

8 hetes vagyok, nagyon viszeresek a lábaim. Felvennének ezzel táppénzre?

Legjobb válasz: Táppénzre a háziorvosod vesz, a nõgyógyásztól ehhez egy javaslatot kell kérni, de természetesen felvesz. Mivel anyagi haszonnal neki az nem jár, ha te minél tovább dolgozol, bármilyen panasszal táppénzre mehetsz, hiszen egyik orvos sem kockáztathatja meg, hogy esetleg valami baja legyen a babának. Nyilván a visszértõl nem lehet baja, de ez esetben a te szervezeted kevésbé bírja a terhelést, amire viszont oda kell figyelni! Jó babavárást! :)

Táppénzre a háziorvosod vesz, a nõgyógyásztól ehhez egy javaslatot kell kérni, de természetesen felvesz. Mivel anyagi haszonnal neki az nem jár, ha te minél tovább dolgozol, bármilyen panasszal táppénzre mehetsz, hiszen egyik orvos sem kockáztathatja meg, hogy esetleg valami baja legyen a babának. Nyilván a visszértõl nem lehet baja, de ez esetben a te szervezeted kevésbé bírja a terhelést, amire viszont oda kell figyelni! Jó babavárást! :)
Táppénzre engem a nõgyógyász vett fel, még mikor a 6. hétben voltam, és azóta is táppénzen tart. A munkahelyen veszélyes anyagokkal dolgoztunk, és e miatt kellett betegállományba vonulnom. Beszélj a nõgyógyászoddal vagy háziorvosoddal, szerintem biztos kiír táppénzre. Üdv.: 34. hetes kismama
1. vagyok. A táppénzes dolog úgy zajlik, legalábbis itt Szfváron, hogy aki fehérvári, azt a nõgyógyász táppénzre veheti, aki pedig vidékrõl jár be nõgyógyászati rendelésre, anak valóban csak javaslatot ad, de arra a háziorvosnak ki kell írnia. Tehát az elsõ lépés(legalábbis itt) a nõgyógyász.
Az én nõgyógyászom, mikor kiderült, hogy terhes vagyok rögtön azt kérdezte, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Lehet, hogy ez dokifüggõ, de szerintem ez épp elég ok a táppénzre. Nyugodtan szólj az orvosodnak, ha nem magándoki, akkor is!

Normális az hogy már most nagyon fájnak a lábaim? 8 hetes vagyok. Nem tudom, hogy ez a terhesség miatt, vagy netán az időváltozást érzem meg?

Legjobb válasz: Szia! Én 11 hetes vagyok és már egy hónapja fájnak a lábaim!!Néha nagyon nehéznek érzem a lábaimat néha meg egyszerüen csak fáj és húzodik.Én 10 éve vendéglátásban dolgozom/még most is/.Az orvosom azt mondta hogy ez természetes-többet kell pihentetnem és felpolcolnom különben késöbb még jobban fog fájni! Gratulálok a picihez! Vigyázz magatokra!!

Szia! Én 11 hetes vagyok és már egy hónapja fájnak a lábaim!!Néha nagyon nehéznek érzem a lábaimat néha meg egyszerüen csak fáj és húzodik.Én 10 éve vendéglátásban dolgozom/még most is/.Az orvosom azt mondta hogy ez természetes-többet kell pihentetnem és felpolcolnom különben késöbb még jobban fog fájni! Gratulálok a picihez! Vigyázz magatokra!!

Nagyon idegesít hogy a körülöttem élők egyfolytában napjában többször kérdezik hogy hogy vagyok. Persze jó hogy törődnek velem, de már sok, hogy mindíg ezt kérdezik. Mintha valami bajom lenne.8 hetes vagyok. Mit mondjak nekik?

Legjobb válasz: Nyilván egyenként nem tudják, hogy aznap már õk az ötvenedikek, akik megkérdezik... Mindenki azt hiszi, hogy aznap csak õ kérdezte meg :) Engem az elsõ perctõl kismamának hívnak a munkahelyemen és elõször zavart, mert aggódtam, hogy baj lehet, és akkor milyen rosszul fog majd kijönni, de most már szeretem, kezdek hozzászokni, meg a kérdésekhez is. Hidd el ha egy hétig nem kérdezné a kutya sem, hogy érzed magad, nagyon rossz lenne! Sajnos egyébként ha baj van, sokszor nem lehet érezni, ha elhal a baba odabent, semmi jele nincs akár 1-2 hétig sem :( De ezen ne is gondolkozz, csak válaszolj mindenkinek, hogy minden rendben van, mert ezzel odabent is ezt erõsíted :)) És a pozitív gondolatok pozitív dolgokat szülnek :) Boldog babavárást! 20 hetes kismami

szia! sajnos, lehet, hogy ehhez hozzá kell szoknod. lesz idõ, amikor majd mindenki azt kérdezi: mocorog már? és most mozog? fiú lesz vagy lány? hogy van a picurka? :) néha tényleg idegesítõ, de általában tényleg csak kedvesség. Nekem van rokonom, aki mindig úgy kérdezi meg hogy "Hogy vagy?", mintha már össze kellett volna dõlnie a világnak. Hát az tényleg idegesítõ, mintha ilyenkor el kellene kezdenem panaszkodni, hogy ez fáj, az fáj. Hát ezt a szivességet nem teszem meg, egyrészt mert nincs is ennél jobb dolog a világon, mint babát várni (még akkor is, ha épp fáj valami, vagy épp rosszul érzem magam), másrészt mert hiszem, hogy a pozitív gondolkodás segít is átlendülni a nehezén. Ettõl eltekintve általában szívesen veszem a hasonló kérdéseket, mert tudom, hogy õszinte érdeklõdés, és tényleg kíváncsiak rá, hogy jól vagyunk e.
Nyilván egyenként nem tudják, hogy aznap már õk az ötvenedikek, akik megkérdezik... Mindenki azt hiszi, hogy aznap csak õ kérdezte meg :) Engem az elsõ perctõl kismamának hívnak a munkahelyemen és elõször zavart, mert aggódtam, hogy baj lehet, és akkor milyen rosszul fog majd kijönni, de most már szeretem, kezdek hozzászokni, meg a kérdésekhez is. Hidd el ha egy hétig nem kérdezné a kutya sem, hogy érzed magad, nagyon rossz lenne! Sajnos egyébként ha baj van, sokszor nem lehet érezni, ha elhal a baba odabent, semmi jele nincs akár 1-2 hétig sem :( De ezen ne is gondolkozz, csak válaszolj mindenkinek, hogy minden rendben van, mert ezzel odabent is ezt erõsíted :) ) És a pozitív gondolatok pozitív dolgokat szülnek :) Boldog babavárást! 20 hetes kismami
És mi lesz még késõbb!?Amikor már látszani is fog, hogy babát vársz! Akkor még az is megfogja kérdezni, hogy jól érzed-e magad akivel egyébként max. köszönõ viszonyba vagy. Meg amikor majd többes számban kezdenek el beszélni rólad! Na nekem az a nagy kedvencem! És a pocak simogatás! Mintha köztulajdon lenne... Sajna ezzel tényleg meg kell tanulni együtt élni, mert az emberek ilyenek. :)
Szia! Csak válaszold azt, hogy köszönöm jól vagyok! És gondolj bele, még ezután jön, hogy hány hetes vagy? mikorra vagy kiirva? fiu vagy lány? hogy fogják hívni? és miután mindezt elmondtad, azt mondják, mindegy, hogy mi lesz, egészséges legyen. Aztán jönnek a de hideg van rátok, jajj ebben az idõben hogy birod? szöveg. De tudod mit, én ugy gondolom, ha te megállnál egy kismama ismerõsöddel beszélgetni, miket kérdeznél? Nem ugyanezt? dehogynem. mert például hogy jönne ki az, hogy nem kérdeznél tõle "olyan" dolgokat, ami az állapotára vonatkozik, akkor miket tudnál kérdezni? mondjuk hülyén jött volna ki, ha tõlem megkérdezték volna, hogy mi ujság a munkahelyen, mikor tudták, hogy nagy pocakkal nem dolgozom már, vagy olyan kérdések, amik nem jól jönnek ki. gondolom érted, mire akarok célozni, inkább kérdezzék meg 100-an, mint senki, mert akkor meg rosszul esne. 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy megértetted mire akartam kilyukadni utolsó válaszoló! Ahogy jól megfogalmaztad örülök és el is várom hogy érdeklõdjön mindenki, de hogy 1 ember óránként hívjon hogy mi van, még jól vagyok-e ugye? Ettõl csak inkább beparázok és elkezdek aggódni, hogy tudnak valamit...?? Az hogy idegenek majd meg fogják kérdezni az tök jó dolog a mai világban. Ne úgy értsétek amit írtam hogy nem akarom hogy megkérdezzék egyátalán...SÕT...de ne fél percenként ugyan az az ember
Szia! Amit írzs, hogy naponta többször megkérdik, biztosan tényleg idegesítõ, de gondolj arra, hogy a szeretet jele, hogy aggódnak. Engem idegenek (!) is leállítanak, hog milyen szép a pocakom (fogdosni nyilván nem engedem), és mikor szülök, stb. Annyi kedves emberrel hoz össze a terhesség, hogy el vagyok ámulva. Ebben a személytelenné váló világban ez szerintem nagy szó! Nekem is minig jó egészséget kívánnak és mosolyognak, ez mindig jólesõ érzéssel tölt el, még akkor is, ha egy nap kb. 30x kell válaszolni ugyanazokra a kérdésekre (hogy viselem, nincs -e túl meleg, baba neme, neve, stb). Lehet, hogy azért van jó érzésem, mert Budapesten élek, ahol az emberek egyre érzéketlenebbek egymással, nem is tudom. Ha valaki aggódó arccal érdeklõdik "És hogy vagy, hogy viseled ezt a meleget / a nagy terhet, stb?", én mindig azt válaszolom, hogy minden rendben és ngyon élvezem a terhességet. Tuti, hogy legközelebb nem aggódva kérdezik! Sok boldogságot! 33 hetes kismama
Én ma döbbentem le, mikor vérvételen voltam, és egy hölgyet kérdeztem melyik ajtónál kell várni, és a végén mondta hogy jó egészséget. csodálkoztam, hogy vannak még ilyen emberek. Sokaknak még a buszon sem állnak fel.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Félre ne értsetek! Nem az idegesít ha egy ismerõs megkérdezi hogy vagyok, hanem hogy a családtagjaim, pl a tesóm egy nap 20szor felhív és mindíg megkérdezi. 1nap 100 szor. Ez idegesít. Kérdezzék meg nyugodtan akár naponta, de hogy egy nap egy ember többször!!! Az már kicsit sok.
Sziasztok, 38 hetes vagyok, úgyhogy tõlem is jó sokan kérdezik már, tényleg idegesítõ a legelején is, de fõleg a vége felé....:) Viszont tényleg zavarban vannak mit kérdezzenek. Voltatok már kórházban súlyos beteget látogatni? Ott is ez a félszeg szituáció, hogy mirõl beszélj vele. Üsd el annyival, hogy jól, és kérdezz vissza, na és nálad mi újság? Mindenki magáról szeret beszélni úgyis.:) Amúgy meg tényleg rosszul esne az is ha nem kérdeznének semmit. Az embernek ilyenkor semmi nem jó. Fõleg a végén..:) Arra meg ne gondolj, hogy valami baj lehet. Miért lenne? Kitartást, szép hónapokat, jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Gondolom ha baj lenne vagy nem lenne ott a pici (felszívódik, elhal) akkor véreznék?! Nem tudom hogy hogyan mondjam meg nekik hogy ne kérdezgessék már egyfolytában. Nem akarom õket megbántani, mert aranyos tõlük hogy törõdnek velem, de ez már idegesítõ! Én is aggódok és kár hogy nem látok bele a pocimba.
az elõzõ válaszoló vagyok, a hassimogatást én szépen elhárítottam, azt pedig egyértelmû, hogy a babával minden rendben!
Nem bántod meg õket azzal, ha õszintén megmondod, hogy téged zavar az aggódásuk. Nyugtasd meg õket, hogy nincs okuk rá.
És én mit mondjak annak, akirõl tudom, hogy utálja, hogy babát várok, mégis állandóan megkérdezi, más nem is érdekli, és hallom a hangján, a hangsúlyon, hogy azt várja, hogy mondjak neki valami rossz hírt, hogy elhalt, vagy beteg, vagy valami, amit csámcsogni tudna...? Ha szeretettel kérdezik, akkor szeretettel el lehet hárítani, a tied még jobb eset. Szép babavárást!

Nagy bajban vagyok. nemetorszagban elek. megismertem egy spanyol fiut akitol terhes lettem. nagyon akart egy babat. ö egy hettel ezelott nyomtalanul eltunt szulei is engem kerdeznek hogy mit tudok rola. most megtartsam a babat vagy ne? 8 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én nem mondom hogy tartsd meg, hiszen nem ismerem a körülményeidet. Neked kell tudni, hogy mit akarsz. Ha adottak rá a körülmények, tehát nem fenyeget az a veszély, hogy babástul az utácra kerülsz, meg nem lesz mit ennetek, akkor az már jó. De a másik, ami fontos, hogy ha a fiú nem kerül elõ, és egyedül kell felnevelned, képes leszel arra, hogy ne érezz keserûséget a gyerekkel szemben, amiért az apja elhagyott? Ha úgy érzed, képes vagy megbirkózni a feladattal, csak akkor tartsd meg, de ha van benned kétely és úgy érzed, hogy nem bírnád egyedül, nem tudnád gondját viselni, akkor azért nem érdemes egy babát megszülni. Szóval te tudod, hogy mi az, amire képes vagy. Ja, mielõtt bárki azt mondaná, hogy én abortusz-párti vagyok, hát nem vagyok az. Én megtartottam a fiamat, pedig az õ apja is lelépett, nagyon jól meg is vagyunk ketten, de ha nincs ilyen szerencsém, hát ...

nemlehet hogy nem szabad akaratábol ment el? és ha elrabolták? te ere nemgondoltál?
Én nem mondom hogy tartsd meg, hiszen nem ismerem a körülményeidet. Neked kell tudni, hogy mit akarsz. Ha adottak rá a körülmények, tehát nem fenyeget az a veszély, hogy babástul az utácra kerülsz, meg nem lesz mit ennetek, akkor az már jó. De a másik, ami fontos, hogy ha a fiú nem kerül elõ, és egyedül kell felnevelned, képes leszel arra, hogy ne érezz keserûséget a gyerekkel szemben, amiért az apja elhagyott? Ha úgy érzed, képes vagy megbirkózni a feladattal, csak akkor tartsd meg, de ha van benned kétely és úgy érzed, hogy nem bírnád egyedül, nem tudnád gondját viselni, akkor azért nem érdemes egy babát megszülni. Szóval te tudod, hogy mi az, amire képes vagy. Ja, mielõtt bárki azt mondaná, hogy én abortusz-párti vagyok, hát nem vagyok az. Én megtartottam a fiamat, pedig az õ apja is lelépett, nagyon jól meg is vagyunk ketten, de ha nincs ilyen szerencsém, hát ...
Vessetek a mokusok ele, de szerintem jegyeztesd elo magad az utolso lehetseges idopontra abortuszra. (meg van 3-max 4 heted) Addig adj idot magadnak felfogni, es eldonteni, alaposan atgondolni.Az idopont nem jelenti, h el is kell menni. Lehet, h addig elokerul a fiu is. Ha ugy dontesz, vallalod, gratulalok, de ha ugy, nem tudod, en megertelek, 17 hetes kismama
Tartsd meg! Hisz egy élet fejlõdik benned nem olthatod ki! Aki elveteti nem felejti el mindig utánaszámol, most lesz egy éves, most megy elõször iskolába, most érettségizik, tehát én ajánlom hogy tartsd meg.
kapsz 300 Eurot, vagy ha meloztal papiron, annak a 65%-t. Ugyis minden jo lesz!
meghát.Majd elõkerül egyzser
A kérdező hozzászólása: nagyon szerettuk egymast.ez faj a legjobban a bizonytalansag.
Szia. Szerintem is tartsd meg a babát, ha nem kell nélkülöznie.. Ezt nem értem. A barátod tutda, hogy terhes vagy és eltûnt?? Hogyan tûnt el?? Ez elég szomorú lehet.... Mit gondolsz, hol lehet?? Nem hagyott semmit maga után?? Ez nagyon furcsa... Remélem, amar elõkerül.
Ne is gondolkodj rajta, szerintem is tartsd meg! Nagy boldogság és határtalan öröm lesz, meglátod. Még akkor is, ha most úgy tûnik, hogy nehéz lesz megbírkózni vele. Sokunknak olyan nehezen sikerül. :( Élvezd, hogy egy kis lélek növekszik benned! Sok boldogságot és jó döntést kívánok neked!
Szerintem is tartsd meg!
Szerintem mindenképpen szüld meg a babát. Ha semmiképpen sem tudnád felnevelni akkor add örökbe. Sok pár örülne neki. (Pl. nekünk sem jön össze a baba a feleségemmel - félre ne érts, nem azért írom, mintha a gyerekedre pályáznék) Kevés olyan anyukáról hallani, aki megbánta, hogy nem vetette el a gyerekét, olyan nõröl viszont sokról, aki megbánta, hogy elvetette. A párod után meg szerintem rendõrségi keresést kellene indítani, ha nyomtalanul eltûnt. Lehet, hogy bûncselekmény áldozata lett. De ha csak elõled bújkálna - amit egyébként nem hiszek - akkor is jobb, ha megtudod, hogy rá nem számíthatsz. üdv: Gyuri

"Kezdő" kismamik, hogy várjátok az uh-ot? Én nagyon izgulok, szorongok. Vajon ez meddog tart? És mással is így van? 8 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia!Én már 31 hetes vagyok,de még mindig szorongok,ha megyek uh-ra.Ne izgulj,semmi gond nem lesz.Csak szerintem ez már megmarad örökre.

Szia!Én már 31 hetes vagyok, de még mindig szorongok, ha megyek uh-ra.Ne izgulj, semmi gond nem lesz.Csak szerintem ez már megmarad örökre.
én csak a 12. hétig izgultam nagyon (annyi idõsen vesztettem el egy babát), utána mintha elvágták volna. Persze, most is izgulok, de azért az már rengeteget segít, ha érzed, hogy mozog, akkor tudod, hogy nagy baj nem lehet. 24 hetes pocis
az elsõ babámmal szinte mindegyik UH elõtt majréztam, hogy biztos most mondanak valamit, mindig sokat kellett várni, és az idõ alatt alig éreztem mozogni.... most 7hetes vagyok, és most azon izgulok, nehogy valami gond legyen abból, hogy emelgetni kell a 11hónapos fiam, meg fájdogál a hasam-tudom ez NORMÁLIS mégis aggaszt még meg sem született de máris agyon aggódjuk miattuk magunk :-)
Én nagyon várom. A dokim aranyos hölgy. Kedvesen megmutatja a picit, magyaráz. Utánna nagyon boldog vagyok. 10 hetes múltam. Februárban ennyi idõsen vetélésem volt. :( Nagyon várom a 12. hetit. Úgy remélem, hogy jó híreket hallok! Ne izgulj, nagy élmény lesz látni , hogy dobog a kis szíve. Boldog babavárást!
En is nagyon izgulok mindig. Ma megyek a 20 hetes uh-ra es mai napig felek, hogy nehogy valami rosszat mondjanak de kozben meg alig varom, hogy lathassam a babat. :) Eloszor 7 hetesen voltam, elotte is iszonyatosan izgultam de ahogy meghallottam a szivvereset megnyugodtam. Utanna vartam, hogy leteljen a kritikus 12 het, utanna azert, hogy a down szures jo legyen, most meg, hogy mindent rendbe talajanak a baba szerveivel mert ma azt fogjak vizsgalni. Szoval mindig lesz mar amin aggodni fogunk mi kismamak. :) Boldog babavarast mindenkinek!
én hétfõn megyek 8 hetes uh-ra. De nagyon izgulok, mondjuk én félek mindentõl. Gondolok itt arra, hogy 1, 5 év próbálkozás után magától összejött, és állandóan azon jár az agyam, hogy ugye minden rendben lesz? Mindenki azt mondja, hogy hülyeség ilyeneken agyalni, meg csak pozitivan gondolkodjak.
Én is így vagyok. :( Ráadásul nekem 8 hetesen volt egy vetélésem. Jövõ héten, épp 7 hetesen megyek uh-ra, már nagyon várom, de annál jobban félek...
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csak én vagyok ilyen szorongó. :) Jó tudni, hogy más sem olyan nyugodt, mintha vérnyomásmérésre menne. Nagyon nehezen jött össze a baba, volt már 3 inszemináció, nem sok eredménnyel. Aztán a 4. elõtt már nem jött meg. :) Ugyan azon agyalok, mint az utolsó válaszadó, hogy nehezen jött, nehogy legyen valami baj. Megvolt a 8. hetes uh. 14.7 mm a baba. :)

Létezik az hogy már most nagyon fáj a derekam? 8 hetes vagyok, ülőmunkát végzek!

Legjobb válasz: szia..én 5 hetes vagyok..és esküszöm neked hogy majd leszakadok..ha a hátamon fekszem néha akkor is..én eljöttem táppénzre mert fizikai munkát végzek.ugyhogy erre készülj fel..és nekem is irták hogy még csak ezek után jön a java.

szia..én 5 hetes vagyok..és esküszöm neked hogy majd leszakadok..ha a hátamon fekszem néha akkor is..én eljöttem táppénzre mert fizikai munkát végzek.ugyhogy erre készülj fel..és nekem is irták hogy még csak ezek után jön a java.
Igen, létezik. Nekem is fáj, fájt idõnként a derekam már az elejétõl kezdve. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát nem mondom, hogy otthon nem jobb, de úgy gondoltam hogy megpróbálok dolgozni, ameddig bírom. Aztán lehet nem sokáig, mert már most "fáj" az ülés.
Szia! Igen, létezik, mert az izületek kilazulnak, készül a szervezeted a szülésre. Kíméld magad amennyire csak tudod. Boldog babavárást, üdv

8 hetes terhesen nagyon rosszul vagyok, miért?

orzasztóan rosszul vagyok hol a hányás hol az ájulás kerülget most meg ugy fáj a gyomrom hogy levegőt nem kapok görcsöl a gyomrom ráadásul farkas éhes vagyok és semmilyen kaja nem jó! Tudom hogy ez ilyenkor természtese, de mit tegyek? valami házipraktika.. van ugy hogy napokig tök jól vagyok

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy voltam (most 10hetes vagyok) . Éhes voltam, de semmit nem tudtam megenni, vagy kijött, fájt a gyomrom, szó szerint.... Igazából Én vettem cukormentes Reniee-t, elszopogattam minden nap egyet (az volt a gyanúm hogy sok a gyomorsavam) , és utána már tudtam enni. Rettentõen idegesített, hogy semmit nem kívánok. Aztán elkezdtem terhes vitamint szedni (és attól vagy nem, ebben nem vagyok biztos) , de mióta szedem sokkal jobban vagyok. Jobb a közérzetem, és tudok enni. Emellett nekem jót tett még a hideg tej, a hideg víz, és az Actimel! Kitartás, azt hittem Én is hogy ez sose lesz jobb, és lekopogom, most már istenes :)

Szia! Én ugyanígy voltam (most 10hetes vagyok) . Éhes voltam, de semmit nem tudtam megenni, vagy kijött, fájt a gyomrom, szó szerint.... Igazából Én vettem cukormentes Reniee-t, elszopogattam minden nap egyet (az volt a gyanúm hogy sok a gyomorsavam) , és utána már tudtam enni. Rettentõen idegesített, hogy semmit nem kívánok. Aztán elkezdtem terhes vitamint szedni (és attól vagy nem, ebben nem vagyok biztos) , de mióta szedem sokkal jobban vagyok. Jobb a közérzetem, és tudok enni. Emellett nekem jót tett még a hideg tej, a hideg víz, és az Actimel! Kitartás, azt hittem Én is hogy ez sose lesz jobb, és lekopogom, most már istenes :)
Szia, én is 8 hetes vagyok, már beléptem a kilencedikbe és hát mintha én írtam volna ki a kérdést. Elõzõ terhességemnél is így voltam...a 9.hét volt a legnehezebb. Azt vettem észre hogy nem szabad megéhezni. Nekem se esik jól semmi és sokat kell próbálgassam h mit is tudnék most megenni. Talán a narancs meg a kivi ami bejött és a ropi, de mindent csak 2 napig tudok enni és aztán megutálom. Bántanak a szagok.Gyenge vagyok. A magnézium b6 segíthet még.
A kérdező hozzászólása: szedem az elevitet meg a magne b6 ot rendszeresen egy nap sem marad ki, de nem javul pedig 6 hete szedem :( ropit és a tejet kipróbálom
Szia, én is ugyanígy voltam és nekem semmi nem segített. Minden nap volt (egész nap) hányinger, napi többszöri hányás stb... A 16. hét körül maradt abba a rosszullét. 30hkm
Szia! Én ugyan ebben voltam a 8-9 héten rettentõ rosszul voltam. Azt olvastam ilyenkor a legmagasabb a Hcg a szervezetben. Most átléptem a 10 hétbe és mintha elvágták volna az émelygést. :) remélem nem is jön vissza. Sajnos az étvágyam még mindig rossz. Egyél azt amit megkívánsz és abból is keveset. Elõbb hagyd abba mint ahogy érzed , hogy jól laktál. Mivel a gyomor 20 perc késéssel tudja közvetiteni az agynak , hogy elég volt. Többször egyél keveset és ha nem megy le semmi akkor háztartási kekszet próbálj rágcsálni. Nálam még a gyümölcsös orbit vált be reggelente , meg a cola vagy gyömbér. A gyomrod is valószínû a puffadástól fáj, erre még nem nagyon találtam gyógymódot , csak a kieresztést :) És már annak örülök ha van inger ami kiküldi belõlem a gázt :) Illetve este ha nem fekszel le üres gyomorral , pár darab keksz segít akkor valószínû reggel kutya bajod se lesz. Nekem ezek váltak be. Boldog babavárást :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!