Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok. 2 napja (25 db)

8 hetes terhes vagyok 2 napja nagyon rosszul érzem magam a hasam megy egyre lejebb. mitől lehet?

Legjobb válasz: Hogy érted hogy megy egyre lejjebb? A puffadástól érezheted szerintem. A rosszullétek elmúlnak, 12-14 hetesen, nekem is voltak, és néha szörnyû volt. Tudom mit érzel. Kitartás! 15 hetes kismami:)

Hogy érted hogy megy egyre lejjebb? A puffadástól érezheted szerintem. A rosszullétek elmúlnak, 12-14 hetesen, nekem is voltak, és néha szörnyû volt. Tudom mit érzel. Kitartás! 15 hetes kismami:)
A kérdező hozzászólása: Úgy értem hogy olyan a hasam mint terhesség elõtt.
próbálj meg csak jóra gondolni, és ne gondolj a terhességre. pl.:egy jó sex, vagy egy jó hétvége a családdal vagy hasonlo
Ez még semmit se jelent. Valószínû eleinte jobban puffadtál de mostmár kezd alkalmazkodni a szervezeted a terhes hormonokhoz. Vagy nem ettél olyasmiket. Vagy rosszullét miatt kevesebbet eszel, akkor is laposabb lehet a hasad. Ilyenkor a méh még szinte alig nagyobb. Nekem a 12 hétig semmi változás nem volt a hasamon.

Kétségbe estem! Most mit tegyek? A párommal vannak problémák. Eddig akarta a babát, most 8 hetes vagyok, nem is volt semmi gond, de vagy 2 napja teljesen furán viselkedik..

Az el?z? kapcsolatomból van már egy 5 éves lányom, most költöznénk össze a párom lakásába tavasszal, én szeptember vége fele szülnék. Szóval a páromnak kételyei vannak, hogy nem fog tudni "eltartani" 4 embert. Teljesen megváltozott. Gyedet én is fogok kapni, nem kell engem eltartani, de ? ezt nem így látja...Volt hogy sokat veszekedtünk tavaly majd kibékültünk, és akkor fogant a baba. És fél hogy csak addig lennék normális, még nem lehet elvetetni. Egyedül nem tudnék eltartani 3-unkat. Fél hogy "elrontja " az életét...

Legjobb válasz: Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??

Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??
Szia! Te írtad le, hogy veled van baja...Tehát tudod a választ már nem akar téged.:(Egy közös gyerek pedig mindenképp összekötne és ezt nem akarja.Ha most nem hagy el, akkor nemsoká.... Lépj te elõbb!!!
Nagyon sok jó választ kaptál. Valamitõl megijjedt a párod.Lehet õ sohase lesz családcentrikus.Ha ilyen könnyen meggondolja magát , akkor nem elég férfi.Fõleg a te állapotodban ...vigyáznia kellene rád;nem értem. Egy utolsó próbálkozásom lenne még feléje, mégpedig az hogy: Rendben (MIKI? LAJOS? akárki)nem tartom meg.Biztos ezt akarod?Kérnék idõpontot a nõgyógyásztól, de mindezt úgy , h tudjon róla a párod is. Ha nem ellenezné, ha nem szólna közbe...akkor elhagynám. Ha megtudnám magamnak engedni anyagilag akkor megtartanám.Lehet egy rossz barát ráijjesztett, hogy majd elhízol stb.
Szia, Egy történet egy most 20hetes kismamáról: Terhes lett áprilisban a párjától, akkor 2éves kapcsolatban. 8hetes terhes volt amikor a férfi teljesen meghülyült, és közölte nem kell neki a gyereke. A lány nem sokkal elõtte elvetélt egy babát, amit a férfi úgy megsiratott, mert családot akart a lánnyal. Most mikor volt egy élõ magzat már nem kellett, és jöhetett bármi, nem volt hajlandó vállalni a családját. 11hetesen a lány feladta a harcot egy életért, amit mások akarnak élni, és már õ is gyûlölte a gyermekét. Elvetette. Csak azért, mert az anyagias világban minden emberi kapcsolt elmúlt, meggyõzték, hogy neki is az a legfaszább döntés, amit hozhat... Szeptemberben egy új pár mellett újra terhes lett, és a férfi nem hogy 6hónap után elhagyta volna, nem. Együtt közösen várják a fiukat, pedig nem milliomos család, csak valóban szeretik egymást, és nem az a fontos, hogy akkor 2évig el kell tartson három embert, hanem együtt kéz a kézben harcolnak. A picinek az anyánk, az apának mindene megvan/lesz. Azóta a lány boldog, és ragyog, mert valóban anya lehet/lesz. Ha a párod egy beszélgetéssor után sem akarja a gyermekét, akkor javaslom, hogy hagyd el. Lehet, hogy a legszörnyûbb napjaidban találod meg azt a férfit, aki a lányodnak is az apja akar lenni, és a saját gyermekéért még ölne is, ha bántani akarják... És nem az lesz számára kicsinyesen a fontos, hogy a seggét levédje, mert felelõsnek kell lenni egy életért. Beszéljétek meg újra, mi fontos neki, ugyanis õ is ott volt, mikor a picike esélyt kapott az életre. Ha semmi sem gyõzi meg, akkor neked kell eldöntened, mit bírsz ki. Sok sikert.
Már bocsi, de mi az, hogy veled van baja?? Felneveltél már egy gyereket, tudod, mi a dörgés, nem? Miért viselkedik így egy terhes nõvel? Ilyenkor olyan mérges vagyok... megcsinálni, azt meg tudja, de felelõsség... Remélem rendbe jösztök és boldog jövõtök lesz. (Lehet, hogy csak beijedt, nem...? )
nem tudom mi a baja veled. De TE mit szeretnél??megtartani??Terveztétek babát?? ÉN megtartanám, de ez én vagyok.
A kérdező hozzászólása: én megtartanám persze! akart õ is gyereket persze! meg én is tesót a lányomnak, de hogy mikor arról nem beszéltünk. Nem védekeztünk rég óta. Szóval ha akart volna, akkor tehetett volna ellene...
A kérdező hozzászólása: én nagyon szeretném, de én már egyszer megütöttem a lábam hogy egyedül maradtam a lányommaal. Szóval tudom milyen, és mégegy babával nem szeretném ezt tenni. Másrészt 2 gyerekkel nehezebben is találnék párt, de ez már a legutolsó dolog lenne. tulajdonképpen ki nem mondta hogy vetessem el, csak utal rá. Azonban az is fura, hogy õ már 31 éves, se kutyája se macskája (ill 1 kutyája van). és azt is mondta, hogy neki a babával nincs baja, cska velem...!!!
Elképesztõ pasik futkosnak a világban, aki ugyan nem védekezik, de aztán ítélkezni azt tud utólag.Nem akarlak bántani, nagyon sajnállak téged, mert tudom hogy 8 hetesen az ember lánya mennyire sérülékeny egyébként is.Soha ne dönts a gyereked kárára, ne vedd el az életét azért, mert nem kelletek az apjának.(az ilyen az nem apa!)Egyébként én is úgy gondolom, hogy talán egy "jó" haver tõmte meg valami negatív dologgal a fejét, mert sok ilyet hallok.remélem hogy jól fogsz dönteni, és sok sikert kívánok neked az életben, és könnyû szülést!Drukkolok neked! Egy 30 hetes kismama
Szia! Szerintem még ne aggódj, nálunk is hasonló történt. A párom, mikor meglátta a tesztet mindenkinek elmondta, hogy kisbabánk lesz. Aztán egy nap minden megváltozott...már 10 hetes terhes voltam, mikor közölte, hogy 2hetem van eldönteni, mit akarok, mert ö nem akarja ezt a gyereket! Mondtam, hogyha egyedül is maradok, ezt a gyereket én akarom! Rá 3 napra elmentünk ultrahangra (ahova elöször nem akart jönni!) és mikor meglátta a gyerekét, könnybelábadt a szeme! mikor hazaértünk bocsánatot kért, ugyanis fogalma sem volt róla, hogy már ilyen fejlett a baba! Ha pasiknak általában kézzelfoghatóvá kell tenni a babát, akár uh segitségével! Kitartás! :-)
Azért írd majd meg h mire jútottatok.Drukkolok neked , bárcsak minden rendbe jönne köztetek.

8 Hetes kismama vagyok 2 napig volt egy kis véres folyásom nagyon meg ilyedtem Mitől lehet ez? Voltam dokinál de nem sokra mentem vele.

A leleten amit a doki adott ez áll:A hátsó falon vékony haematomás csík...Annyit mondot a hogy Egy ideig most ne legyek eggyüt a párommal meg ne erőlködjek ....Aki tudja irja már le nekem hogy mit jelent ami leleten van??Mire figyeljek???És hogy ettől el mehet a babám????

Legjobb válasz: Nyugi! Nekem is volt a dokim adott rá gyógyszert+ 3hétig nem dolgozhattam kizárólag feküdnöm kellett. Így felszívódott és két egészséges babám született. Kizárólag rengeteget feküdj kérj gyógyszert a dokitól és 90%esély, hogy megmarad.

Nyugi! Nekem is volt a dokim adott rá gyógyszert+ 3hétig nem dolgozhattam kizárólag feküdnöm kellett. Így felszívódott és két egészséges babám született. Kizárólag rengeteget feküdj kérj gyógyszert a dokitól és 90%esély, hogy megmarad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...:D remélem semmi baj nem lesz.Hát pihenni feküdni nem sokat tudok mert van egy két éves örökmozgo kisfiam de amennyit tudok pihenek..A doki nekem semmi gyogyszert nem irt ki..vagy kérjem én ????
kérdezd meg tud-e valamit ami hasznos és igenis kérd te!


8 hetes kismami vagyok, 2 napja enyhe hasmenésem van, mit javasoltok?

Legjobb válasz: diéta, fõtt krumpli, rizs, alma, és Normaflor a élflóra helyreállítására!

diéta, fõtt krumpli, rizs, alma, és Normaflor a élflóra helyreállítására!
ja és egyelõre több folyadék, és ha nam változik a helyzet doki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsokat.
háztartási keksz, sok bubi nélküli víz, pároltrízs magában, fõttkrumpli Jobbulást! Nekem ezek váltak be.

8 hetes vagyok és 2 napja szúrkál mindkét petefészkemnél. Ez normális, nem kell megijednem?

Legjobb válasz: szerintem ne ijedj meg nekem is ez volt és a védõnõ mondta h ez természetes

szerintem ne ijedj meg nekem is ez volt és a védõnõ mondta h ez természetes
Nekem is szúrkált, hol itt, hol ott, minden rendben volt. 19 hetes kismama

8 hetes terhes vagyok. 2 napja elmúlt "minden" kellemetlen panaszom (émelygés, mellérzékenység). Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben biztos felkeresném a dokimat, a biztonság kedvért! Ilyen akkor szokott történni, ha megszûnnek a terhességi hormonok, azaz a magzattal lett valami....de nem minden esetben!Menj el orvoshoz! Kívánom a legjobbakat! Üdv

Szia! Nem akarlak megijeszteni, de én a helyedben biztos felkeresném a dokimat, a biztonság kedvért! Ilyen akkor szokott történni, ha megszûnnek a terhességi hormonok, azaz a magzattal lett valami....de nem minden esetben!Menj el orvoshoz! Kívánom a legjobbakat! Üdv
Erõs görcs nem volt?Vagy váladékozás?Szerintem is keresd fel a dokid, lehet nincs semmi, de jobb tudni.Szoritok!
Szerintem semmi baj, velem is így volt. Ne félj, bár tényleg jobb , ha orvos biztosít róla, de nem kell megilyedni. A tünetek jönnek mennek...
Nekem is volt ilyen, aztán újult erõvel visszatértek a panaszok, és el sem múltak a 14. hétig.
Nyugodj meg elõször is!! Beszélj az orvosoddal, és a legfontosabb, ne ghondolj egybõl a legrosszabbra, minden oké lesz, amúgy van ilyen , hogy elmúlnak a tünetek, és nincs semmi gond, de az orvos tud megnyugtatni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért felhívtam az orvosomat, megnyugtatott, hogy semmi okom az aggodalomra, örüljek, hogy jól vagyok, az ultrahang sem mutatott olyat, ami rendellenes terhességre utalna. (1 hete voltam)
Utolsó válaszoló vagyok, látod minden oké, fel a fejjel, lesznek még olyan tüneteid, hogy csak na:-)))

8 hetes kismama vagyok. 2 napja fehér folyásom van, viszketek, és a vizeletemben is látható. Ez normális?

Legjobb válasz: Menj orvoshoz, fertõzés lehet, amit kezelni kell! Jobbulást!

Menj orvoshoz, fertõzés lehet, amit kezelni kell! Jobbulást!
A viszketés sose normális, fertõzés lehet.
Fertõzés. Valószínû gomba ilyenkor fogékony rá az ember lánya. Kétségbe nem kell esni mert ha kezelve van nem lesz semmi bajod se a babának! Menj orvoshoz!
Normális fertõzés...Menj gyorsan orvoshoz, hogy kezelni tudják, és semmi baj nem lesz.-)
Szia, menj orvoshoz és vetess kenetet, mert a gomba is lehet ezerféle. Nekem nagyon csúnya fertõzés lett belõle, mert nem kezeltek rendesen, pedig fogadott orvosom van...Ne hagyd magad, harcolj ki minden vizsgálatot az érdeketekben. Én Canesten kúpot kaptam és használt. Ne aggódj, ez nem jut el a babához!

Lehet 8 hetes terhes vagyok.2 hete nagyon erős szédülésem volt egész nap hánytam. Pár napig még szédültem aztán elmúlt. De a héten megint rosszul lettem. Ez terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.

Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.
Mi az hogy lehet? Most vagy terhes vagy vagy sem. Teszt vagy valami?
Miért csak lehet????
tesztelj, es nodoki!! en 8 hetesen mar ketszer voltam nodokinal! elsore csak azt vizsgalta, hogy méhen beluli e a terhesség aztan a 8-9. heten mar tobbmindent meg ultrahangos képek is készultek mar akkor rakszuresen voltal? és 8. hét utan mar vedonohoz is el kene menni, mert a nogyogyasz, abba fog irni, es a korhaz is kerni fogja, anelkul nem kapsz tamogatast.
Csinálj tesztet!!! Ha most elmész dokihoz, õ is azzal kezd, de egyébként azt hiszem már kézzel is tapintani tudja! Menj el!

25+2 hetes vagyok. A cukorterhelésem 2 óra löty megivás után 8.2 lett! Az éhgy 7 Sok édességet és szölöt ettem a vérvétel elötti napokban. De 2 hete az éhgyomrim 4.2 lett. Volt vkinek ilyen? Mi a diéta? Elég diétázni?

Amiota tudom nem eszem édességet de éhes vagyok.Megismétlik a vizsgálatot?Jövöhéten fogad csak a diabetologus.Árthat ez a babának?2 hét alatt mi történhetet?Az amit ettem igy jelentkezhet?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az éhgyomri 4,4 lett, a cukros lötyi után 10,7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7,6 lett az orvosnál a cukrom.

Szia! Nekem az éhgyomri 4, 4 lett, a cukros lötyi után 10, 7! Gondolhatod!Pedig egy hónapja semmi fehérkenyeret, cukrot, lisztet, tésztát nem eszek, és ha apum méri, tök normális. Amúgy elõzõ este fagyiztam, szóval lehet számít mit ettünk elõzõ nap. Hamarosan megyek dokihoz, kiváncsi leszek õ mit mond. Addig is én neten kerestem szénhidrátos táblázatot, és próbálok inkább húst, zöldséget enni, és teljes kiõrlésû kenyeret. Meg ha tudom, számolom a grammokat, hogy egy nap ne egyek 180-nál több gramm cukrot. Ja, én már egy hónapja diétáztam, mikor ezt a magas értéket mutatta, elõtte 7, 6 lett az orvosnál a cukrom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi hogy irtál nekem annyira keveset ettem ma hogy rosszul voltam az éhségtöl most hogy ettem 1 szelet kenyeret 3 szelet sajtot kezdek jobban lenni a babám is aktivabb lett:) Remélem megismétlik a vizsgálatot hihetetlen hogy nálad is milyen értékeket mértek!!!Remélem nálad is minden rendben lesz!Szia

Volt /van itt olyan aki dohányzott az első trimeszterben, mondjuk a 8. hétig? Lett valami baj? 5 hetes vagyok, elszívok egy nap 1-2 szál cigit, tudom nem szabadna.

Legjobb válasz: Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)

Szia! Láncdohányos voltam, napi akár 2 doboz, amikor elkezdtük tervezni a babót akkor napi 1 doboz! Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok azonnal leraktam. Nehéz volt mert a férjem is nagy dohányos. Nem ítéllek el, de hidd el, hogy káros a picinek. ha nagyon nem bírod vegyél e-cigit van nikotin mentes folyadék is. Próbáld meg lerakni! nekem sikerült! Csak annyi, hogy átállítod az agyad. 9 hónap az egész, mi az az Õ életéhez képest ?! :) Próbáld meg megéri :)
Bizony nem. A családunkban a sógornõm is elszívott egy-két szálat végig a terhessége alatt, aztán asztmás lett a gyermek. Na most vagy ettõl, vagy nem ettõl. Én nem kockáztatnám a helyedben. Valahogy magamat okolnám egész életemben, hogy 9 hónapra nem tudtam abbahagyni a cigizést...
szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok, és még legalább 1 hónapig cigiztem utána mert nem tudtam letenni! Aztán kiírtam ide 1 kérdést, hogy az a napi 1-2 szál árthat e? És bizony árthat! Legtöbben lehurrogtak, hogy milyen anya leszek ha 9 hónapra nem tudom letenni!? Bûntudatom támadt, hogy igazuk van és másik naptól már rá se gyujtottam. Nehéz volt megállni, mert párom is cigizik, sõt még most is az 19 hetesen, de muszáj! Gondolj arra, hogy abban az 5 percben amig elszívsz 1 szál cigit, addig a babád fuldoklik! E miatt a mondat miatt tettem le leginkább a cigit! A 9 hónapot és a szoptatási idõt ki lehet bírni! Nehezen, de kibirható! :)
Szerintem meg nem kellene magadat nyugtatgatni. A cigi káros és kész. Hiába jön ide pár ember, és mondja azt, hogy neki nem lett baja, ha a te gyerekednek éppen lesz. Ne arról próbáld magad meggyõzni, hogy ez nem gáz és nyugodtan szívhatsz napi 1-2 szálat, hanem arról, hogy ez káros, és a gyerekedet kellene elõtérbe helyezned.
Az én anyám is végig dohányzott terhesség alatt (több, mint 30 éve a doki mondta, hogy ne hagyja abba, mert rajtam jelentkeznek elvonási tünetek, max. 5 szálat engedélyezett). Soha nem voltam beteges, orvosnál az elmúlt 10 évben egyszer voltam felfázással. Nyilván az a legoptimálisabb, ha nem dohányzik, de ha nagyon-nagyon kell (mert bizony van ilyen), akkor inkább 1-2 szál, mint az idegbaj! Mindenképpen törekedj rá, hogy teljesen letedd. A másik oldala a dolognak, hogyha mégsem sikerül és tényleg valami lesz a gyerekkel (asztma, allergia, stb.), akkor rajtad múlik, hogy mennyire fog bántani a lelkiismeret. Mert valóban úgy van, hogy hiába írja sok ember, hogy neki nem lett baja, mi van ha a tiédnek mégis lesz? És nem bántani akarlak, mert én is elszívtam néhány szálat, mikor ki voltam borulva, az én gyerekem is nagy már és nem beteges egyáltalán (túlhordással, 4 kg felett született). De végig rettegtem, hogy nehogy baj legyen...
Anyám végigdohányozta velem a terhességet. Az elsõ 3 évemben élet és halál közt lebegtem, mert végig asztmatikus hörghurutom volt, amit végülis kinõttem, de nem múlt el rajtam nyomtalanul, még most is fogékonyabb vagyok felsõ légúti megbetegedésekre, mint az átlag. Hugom most hasonló cipõben jár, terhes és nem tudja letenni azt a kib..szott cigarettát, legszívesebben a fejét lerúgnám, de felnõtt nõ, nem mondhatom meg mit csináljon...
Szia! Én az 5. héten tudtam meg, hogy terhes vagyok és azonnal letettem a cigit, de addig úgy füstöltem (sajnos!), mint egy gyárkémény. Több példa van arra, hogy végigdohányzott terhességbõl semmi baja nem lett a babának, de ellenpélda is akad bõven, úgyhogy szerintem nem érdemes kockáztatni, fõleg nem az elején! Sérült gyerekekkel dolgozom és valószínûleg többükkel nem lett volna semmi probléma, ha az anyukájuk meg tudja tagadni a káros szenvedélyeit. Nem vagyok orvos, nincsenek kimutatásaim, de biztos vagyok benne, hogy nem tesz jót a kicsinek a cigaretta (dohányzás-->koraszülés-->egy csomó probléma és rendellenesség kialakulásának lehetõsége).
Szia! Én végig dohányoztam a 9 hónapot (nem vagyok rá büszke és még egyszer nem tenném) de szerencsénk volt és a lányomnak nem lett semmi baja. Sem koraszülött, sem alacsony súlyú, sem asztmás nem lett. Makk egészséges a mai napig is (4éves elmúlt). Természetesen hagyd el azt az 1-2 szálat is, és ha van még kérdésed írj nyugodtan privátot is. Éva
Amíg nem volt ez a dohányzás ellenes hisztéria, nagyon sok nõ dohányzott és otthon is dohányoztak. Még sem születtek asztmás, vagy egyéb beteg gyerekek. Ettõl függetlenül, okosabb, ha abbahagyod a dohányzást.
Nem akarlak elítélni, de ha 10 emberbõl 5 azt mondja, hogy nem lett baj, akkor megnyugszol és tovább dohányzol? Mindenképp hagyd abba! Lehet, hogy annak a kevés gyereknek, akinek nem lett baja, csak szerencséje volt.
Aki bagózik a terhesség alatt, a világ legnagyobb prolija és erre az a legszarabb mentség, hogy "van, amikor kell" az a pár szál, még terhesség alatt is. Ha olyan súlyos nikotinfüggõségrõl van szó, hogy az már a terhesség kihordását veszélyezteti (mert ilyen tényleg van), akkor orvosi felügyelet mellett lehetõség van nikotinpótlásra. Egyébként a cigi 90%-ban pszichikai függõség, a nehezén túl lehet lenni 2-3 hét alatt. Tényleg nincs kifogás arra, hogy a gyereked vérébe nyomatod a szén-monoxidot meg a az égésbõl felszabaduló kátrányt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!