Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok. 2 (65 db)

Kérlek olvasd el, és ha tudsz segíts? ! 33 éves vagyok, van 2 gyermekem (2 apától). Egy éve találkoztam valakivel, szép, jó volt, stb, terveztük a gyereket, 8 hetes vagyok, elhagyott. Akkora súly van a lelkemen, hogy az õrület határán vagyok!

Elvetetni nem akarom, de nincs más választásom, nem érdemli meg ez a szemét, de 3 gyerekkel egyedül?

Legjobb válasz: Az szép!Gondoltál volna erre elõbb!1 év nagyon kevés idõ arra,hogy igazán kiismerj valakit.De amint látom,nem tanulsz a hibádból. 2 gyerek,2 apa...

Az szép!Gondoltál volna erre elõbb!1 év nagyon kevés idõ arra, hogy igazán kiismerj valakit.De amint látom, nem tanulsz a hibádból. 2 gyerek, 2 apa...
A kérdező hozzászólása: Kaptam hideget, meleget is, de nagyjából felvázolnám jobban a helyzetet. Nagyobbik gyermekem 11 éves, az õ apukája a családját választotta(apa, testvérek, stb, hagyta, hogy éhezzünk, szó szerint, a fizetését oda tette. Kisebbik gyermekem 5 éves, az õ apukája elgépezte, elitta a pénzt, ha szólni mertem monoklikat, agyba fõbe verést kaptam. Ez a fent írt apuka rossz kapcsolat után ismert meg van egy autista 7 éves gyermeke, visszaköltözött ehhez a kapcsolatához, csupán a gyerek miatt mondván a gyerekének szüksége van rá. Hezitálok nagyon nagyon rég óta, hogy mit tegyek, a nagy fiam nagyon örül neki, a családom kézzel lábbal védekezik, hogy vetessen el. A pénz nem érdekel, mert jól keresek a gyedem jó lesz relatívan, kevesebbet is be tudok osztani, csak normális hozzáállású véleményeket vártam...
Akkor megkérdezem harmadjára is. Milyen segítséget vársz tõlünk????
A kérdező hozzászólása: Csak tanácsot, megértést, vagy normális ésszerû hozzáállást, hozzászólást, mert koránt sem biztos, hogy meghagyom a babát.Ezen hezitálok, hogy maradjon e vagy nem, mert ésszerûen gondolkozva nem szabad megmaradjon, de terveztük, akartuk, hallottam, hogy ver a szíve.
Kb 3 hete ver a szíve. Ha el akartad volna vetetni már megtetted volna. Vagy 12 hetes elött 1 nappal akarod megöletni?
Kérdezõ, nyilván kapsz majd mindenféle válaszokat. De hidd el, ezt mi nem dönthetjük el helyetted. Én is úgy gondolom, hogy az a baba már él, és Te vagy az anyukája, de nem mondhatok semmit a sorsáról. Nem én döntök, pedig minden meg nem született babáért vérzik a szívem.
Ezt tényleg nem dönthetjük el helyetted.És õszintén sajnálom, hogy ilyen "férfiakkal" hozott össze az élet. De ha anyagiak nem akadály akkor szerintem tartsd meg!!Az a pici nem tehet róla, hogy ilyen az apja!
Helyetted nem tudunk dönteni. Megértem, hogy nehéz a helyzeted, de csinálj egy mérleget. Egyik oldal: akartad a babát, gyerkõc is akarja, hallottad a kis szívét..stb. Másik oldal: Fel tudsz-e nevelni egyedül 3 gyereket (párkapcsolatot egyedülálló 3 gyerekes anyukaként szerintem felejtsd el) Lenne-e segítséged? (szülõk, testvér) Mennyire biztos a munkahelyed, ha mondjuk elveszted, van-e lehetõséged másikat találni (végzettséged alapján)? ...stb. Itt most az érzelmi rész áll szemben a gyakorlati kérdésekkel. Te tudod, melyik az erõsebb.
"Gratulálok" a lepontozáshoz...!
Nagyon nehez valaszolni, foleg igy ismeretlenul. En mindenesetben a baba elete mellett voksolnek, ugyanis, ahogy elottem is irtak, mar dobog a pici szive. Fel a fejjel, minden rendbe jon. Nem a rokonok velemenye a fontos, nem az, amit itt idegenek irnak, hanem az, hogy egy uj emberke novekszik most benned. Kitartast kivanok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt hiszem ma döntöttem! Októberben Uzsoki kórház, nem fogom megbánni, Isten velem van, a családom meg majd megbékél idõvel, tanítói állásom van, állásom lesz utána biztosan .Rengeteg olyan jelet kaptam, ami a baba megtartására utal. Szerintem kislány lesz:)
Gratulálok, jól döntöttél :)
de jó:) örülök, hogy sikerült döntést hoznod, és hogy a baba mellett döntöttél!Megbánni biztos nem fogod:) És én ismerek olyat, aki 3 gyerekkel maradt magára, késõbb rátalált a szerelem, azóta van közös gyerekük is:)
Gratulalok en is, nagyon jo dontes! Sok boldogsagot nektek!
Ez nagyszerû! Sok-sok boldogságot!
Szia hogy vagytok?
Mindenképp tartsd meg és add örökbe, ha nem tudod egyedül felnevelni úgy, ahogy szeretnéd.
Igazad van, köszi! Nem lettem kevesebb, csak nem értem. Mint ahogy a kérdezõt sem értem, kár, hogy nem válaszol, hogy milyen segítséget vár! Nem értem mi alapján lehet egy ilyen kérdésnél pontozni. Itt nincs hasznos, vagy nem hasznos válasz, mindenki csak leírja a saját véleményét.
Pont ugyanaz, mint ami az én kommentemért járt, mert azt írtam, nem k, vagy ha az, mit sem számít. Ne is törõdj vele! Nem Te lettél kevesebb ettõl, hidd el.
ki tudna neked itt segíteni a saját hülyeségeden? ... három gyerek, három apa ... lehet köpködni a véleményem, de a harmadikat bûn megtartanod
jaj de sajnálom...:( örökbe adás nem gondolkoztál??mármint megszülöd és örökbeadod
Szerencsere meg pont van idod az abortuszra. Epeszu ember ket kulonbozo apatol szarmazo gyerek utan akkor se vallal be egy harmadikat egy 3. ferfitol, ha azt hiszi, az elete szerelme.
Hat tudod mit kedves legelso " En is ha dudom hogy elesek elotte leulok" mindenki nem lehet olyan szerencses az eletbe mint pl te! Orulj annak hogy nem te kell tanacsot kerj es ne parasztkodj. Ne is figyelj ra nem te vagy az egyeduli ha ugy erzed hogy nem tudnad ellatni akkor bizony ne vallald vannak nehez dontesek az eletbe de az ember el kell hogy turje oket!
Ha jól emlékszem, neked már volt 2 vagy 3 abortuszod. Miért nem tudsz védekezni??
Valamit nagyon elszúrsz a párválasztással, ha ennyire nem tartósak a kapcsolataid. Szegény gyerek nem tehet semmirõl! Tedd inkubátorba, ha nem tudod felnevelni!
Milyen segítséget vársz?
Istenem, miért lenne "ordas nagy k"? Miért olyan biztos? És még ha az is lenne, amit kétlek, akkor mit számít ez most? Kár azért a gyerekért!
Azért annak oka van, ha tervezett gyereknél valaki 8 hetesen ott hagyja a kismamát. Érdekes lenne meghallgatni a másik félt is. És ez teljesen független attól, hogy mennyi ideje vannak együtt. A háttért nem ismerhetjük, tény, hogy vannak olyan tìpusú nõk, akik "vonzzák" a nem nekik való pasikat. Ez a gyerek téma igen kényes. 3 gyerek egyedül. Azért oda háttér is kell. És nem lehet elvárni mindezt egy 4. pasitól. Nagyon gondold át mit teszel kérdezõ!
"Azért annak oka van, ha tervezett gyereknél valaki 8 hetesen ott hagyja a kismamát. Érdekes lenne meghallgatni a másik félt is." Nos nalunk anno 12 hetesen dontott ugy apuka, hogy o megis inkabb nem akar gyereket..... Ennyi volt az oka, szinten tervezett terhessegnel....
A gyerek tervezésnél azért nem árt megbeszélni a dolgokat. Hihetetlen, hogy néhány férfi úgy gondolkodik a családalapításról, mintha csoki fagyit kérne vanília helyett...! "Ja, bocs, inkább mégsem ezt akarom". Az ilyen ember csoda, hogy magáról tud gondoskodni. És az a legdurvább, hogy hihetetlen színészi tehetséggel képesek elõadni a "szeretett" nõnek, hogy õk mennyire vágynak a gyerekre. Mert valljuk be, nem lehet mindig a nõ a hülye azért, mert elhiszi a szép szavakat. A férfiak eleinte azt gondolják a gyerek egy cuki baba, aki az is marad, és ha fáraszt, csak kiveszem belõle az elemeket, mint egy játékból. Aztán ha realizálódik bennük, hogy ez mégsem csak ennyibõl áll, akkor lelépnek. Természetesen ez csak annak szól, akinek inge..
Minden esetre tényleg szívesen meghallgatnám egy ilyen ember verzióját is, aki otthagyta a kismamát. Az nem indok, hogy "mégsem akarom". 12-es és 14-es voltam.
Kate Winslet is most szülte meg a 3. gyerekét a 3. apától. Nos, róla is megvan a véleményem, akármilyen nagy színésznõ is. Bár mentségére legyen mondva, hogy valószínû õ sem így tervezte, hogy 3 gyereke hérom különbözõ apától legyen. Azért egy év ismeretség után bevállani egy babát elég merész húzás. No, de ha minden szépnek és jónak tûnt, akkor biztosan örült annak a kérdezõ, hogy végre ilyet talált, akivel minden szép és jó. Aztán bummm. De a bumm-ot elõre nem láthatta, ha minden szép és jó volt. Ha nem tudod felnevelni, akkor a már meglévõ gyerekeidnek is jobb, ha nem teszel ekkora terhet még az õ nyakukba is.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 33 éves, több mint egy éve együtt van (volt) a párjával, tervezték is...most nem lényeg a másik két gyerek én a kérdezõ helyébe ezt a kérdésbe bele se írtam volna csak a jelenlegi helyzetet, mert úgy talán kapott volna értelmes választ és ne csak k(u)rváznátok itt. Barátnõmék 3 év után mikor meglett a közös lakás, minden rendezõdött, tervezték a babát, barátnõm abbahagyta a gyógyszert egybõl össze is jött nekik a baba a pasi meg beijedt és kidobta barátnõmet, a gyereket se látogatja. ja és 1 év múlva összejött egy 2 gyerekes anyával a srás. Hozzáteszem nem volt olyan fiatal 35 éves volt a srác gyönyörûen elvoltak és akarta is a babát..ezzel csak annyit akarok hogy ezt sose lehet elõre tudni, soha nem ismerheti ki eléggé az ember a másikat...Kérdezõ ezt csak te tudod, hogy bevállalod-e a harmadik babát. Korban még most jó vagy, te érzed hogy anyagilag megengedheted-e (bár én utálom mikor valaki erre hivatkozva veteti el a gyereket, de mindenkinek a saját döntése...)Két gyerek után azért már tudod a szépségét és a nehézségét egy gyerekvállalásnak. Nem vagyok annyira topon a témában, de úgy tudom 3 gyerek után már nagyobb támogatásokat kaphatsz, de ebbe tényleg nem vagyok otthon. Mennyi idõsek a gyerekeid? Ha esetleg nagyobbacskák már akár velük is beszélhetsz errõl, hogy szeretnének-e egy kistesót, segítenének-e neked. Nálunk a 6 éves kislány is rengeteget tud segíteni. Nem azt kell nézni, hogy hány apától, stb..hanem hogy lesz 3 gyönyörû gyermeked. De ezt tényleg csak te tudhatod, hátha párod is csak megijedt és visszamegy hamarosan hozzátok.
Nem akarok kötekedni, de mi lepontozni való van azon, hogy megkérdeztem, hogy milyen segítséget vár a kérdezõ?
neharagudj de három gyerekkel még egyedul is nagycsaládos lennél néz utána mi jár mijen anyagi jutatás jár s kedvezmények, 2 gyerekhez nem sok kedvezmény jár.

8 hetesek vagyunk, naponta éreztem enyhe menzi érzést! Ma meg a jobb oldalon meg lent középen szurkál meg fájdogál! 2 hete voltam orvosnál csinált ultrahangot minden rendben volt! Mi lehet?

Legjobb válasz: változnak belül a dolgok,nekem is fájt folyamatosan a hasam.én már 19 hetes vagyok,de ma nekem is ilyen érzésem van.azt mondják,nyúlnak a szalagok.a dokim pedig azt mondta,hogy amíg nincs vérzés és nagyon erõs görcs,addig nincs baj.

változnak belül a dolgok, nekem is fájt folyamatosan a hasam.én már 19 hetes vagyok, de ma nekem is ilyen érzésem van.azt mondják, nyúlnak a szalagok.a dokim pedig azt mondta, hogy amíg nincs vérzés és nagyon erõs görcs, addig nincs baj.
Szia csatlakozom nyugi én is mondtam neki hogy fájdogál a pocim de nincs semmi baj megnyugtatott nyulnak a tartó szalagok és a baba csinálja a helyet magának mert ugye iszonyatos gyorsan nõ és bent is iszonyatosan gyorsan nõnek és nyomja arrébb a szerveidet a méh és az fáj nekem is fáj az elejétõl 9 hetes vagyok és még mindig fáj de jól vagyunk és Te is ne aggodj boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: köszönöm!és jo baba várást!:)
Csak megerõsíteni tudom a fenti két válaszolót!!!!! Én februárban szültem és nekem is fájt szinte végig. Szurkált, nyomott. Ha nagyon zavar, pihenj le!!!!!!

Voltatok terhesen fogorvosnál fogathuzni? én 8 hetes vagyok és ma kihuzták a fogamat de félek hogy tul sok inyjekciot (2) adott a doki. lehet baja a babának?

Legjobb válasz: Szóltál neki,h babás vagy? Ha igen,akkor tudja mit csinált,és nem lesz baj.Én még hónapokkal ezelõtt,mikor elkezdtük a babaprojektet,akkor szóltam neki,h lehet babás vagyok (én az amalgám tömések miatt szóltam,mert hallottam róluk sok rosszat...).Azt mondta a doki,hogyha pocis vagyok,vigyem a kiskönyvet,és ennyi,akkor úgy végzi a dolgát!

Szóltál neki, h babás vagy? Ha igen, akkor tudja mit csinált, és nem lesz baj.Én még hónapokkal ezelõtt, mikor elkezdtük a babaprojektet, akkor szóltam neki, h lehet babás vagyok (én az amalgám tömések miatt szóltam, mert hallottam róluk sok rosszat...).Azt mondta a doki, hogyha pocis vagyok, vigyem a kiskönyvet, és ennyi, akkor úgy végzi a dolgát!
Az érzéstelenítõ csak helyileg hat. A bábához nem ért el, nyugi! Az orvosok tudják, mit szabad kismamáknak és mit nem! Sõt! Szükség esetén még a fogröntgen is megengedett, persze, megfelelõ óvintézkedés mellett. Ja! helyi érzéstelenítést akár szülés közben is kaphatsz, akkor sem árt, sõt még szoptathatsz is utána rögtön. http://www.babazo.hu/szakertok/20090322-kismamak-fogaszati-e..
Szia! Én 31hetes km vagyok, és kb. 2hónapja járok fogorvoshoz, a fogaim tetetem rendbe. Van dolga elég, sok a szuvasodás, van lyukas is, és a régi töméseket cseréli. Hetente egyszer megyek, majdnem mindig kapok érzéstelenítõt, de cseppet sem aggódok. Semmi baja nem lehet tõle a babádnak, nagyon sok helyen olvastam, és Te meg csak egyszer kaptál. Úgyhogy végképp ne aggódj. Jó babavárást:)
Nekem 3 fogamat húzták amióta pocis vagyok és semmi baj nincs miatta.Mindenképpen szólni kell hogy babát vársz, de a szuritól nem lehet baja a babónak. 28+3hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat de most nagyon meg vagyok ilyedve, szoltam neki hogy babát várok.
Nyugi, nem lesz semmi baja a babádnak! Én pocisan csináltattam a fogaim, mert elég erõs terhességi fogínygyulladásom van, és ha nem tömi be a rossz fogaimat a doki akkor pár hónap múlva nem lenne gondom a fogammal. Mondtam neki hogy babás vagyok. Második trimeszterben nyugodtan lehet érzéstelenítõt kérni, nem okoz problémát. 28h km

Kétségbe estem! Most mit tegyek? A párommal vannak problémák. Eddig akarta a babát, most 8 hetes vagyok, nem is volt semmi gond, de vagy 2 napja teljesen furán viselkedik..

Az el?z? kapcsolatomból van már egy 5 éves lányom, most költöznénk össze a párom lakásába tavasszal, én szeptember vége fele szülnék. Szóval a páromnak kételyei vannak, hogy nem fog tudni "eltartani" 4 embert. Teljesen megváltozott. Gyedet én is fogok kapni, nem kell engem eltartani, de ? ezt nem így látja...Volt hogy sokat veszekedtünk tavaly majd kibékültünk, és akkor fogant a baba. És fél hogy csak addig lennék normális, még nem lehet elvetetni. Egyedül nem tudnék eltartani 3-unkat. Fél hogy "elrontja " az életét...

Legjobb válasz: Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??

Te mit szeretnél??Most mondja h ne tartsd meg a babát??
Szia! Te írtad le, hogy veled van baja...Tehát tudod a választ már nem akar téged.:(Egy közös gyerek pedig mindenképp összekötne és ezt nem akarja.Ha most nem hagy el, akkor nemsoká.... Lépj te elõbb!!!
Nagyon sok jó választ kaptál. Valamitõl megijjedt a párod.Lehet õ sohase lesz családcentrikus.Ha ilyen könnyen meggondolja magát , akkor nem elég férfi.Fõleg a te állapotodban ...vigyáznia kellene rád;nem értem. Egy utolsó próbálkozásom lenne még feléje, mégpedig az hogy: Rendben (MIKI? LAJOS? akárki)nem tartom meg.Biztos ezt akarod?Kérnék idõpontot a nõgyógyásztól, de mindezt úgy , h tudjon róla a párod is. Ha nem ellenezné, ha nem szólna közbe...akkor elhagynám. Ha megtudnám magamnak engedni anyagilag akkor megtartanám.Lehet egy rossz barát ráijjesztett, hogy majd elhízol stb.
Szia, Egy történet egy most 20hetes kismamáról: Terhes lett áprilisban a párjától, akkor 2éves kapcsolatban. 8hetes terhes volt amikor a férfi teljesen meghülyült, és közölte nem kell neki a gyereke. A lány nem sokkal elõtte elvetélt egy babát, amit a férfi úgy megsiratott, mert családot akart a lánnyal. Most mikor volt egy élõ magzat már nem kellett, és jöhetett bármi, nem volt hajlandó vállalni a családját. 11hetesen a lány feladta a harcot egy életért, amit mások akarnak élni, és már õ is gyûlölte a gyermekét. Elvetette. Csak azért, mert az anyagias világban minden emberi kapcsolt elmúlt, meggyõzték, hogy neki is az a legfaszább döntés, amit hozhat... Szeptemberben egy új pár mellett újra terhes lett, és a férfi nem hogy 6hónap után elhagyta volna, nem. Együtt közösen várják a fiukat, pedig nem milliomos család, csak valóban szeretik egymást, és nem az a fontos, hogy akkor 2évig el kell tartson három embert, hanem együtt kéz a kézben harcolnak. A picinek az anyánk, az apának mindene megvan/lesz. Azóta a lány boldog, és ragyog, mert valóban anya lehet/lesz. Ha a párod egy beszélgetéssor után sem akarja a gyermekét, akkor javaslom, hogy hagyd el. Lehet, hogy a legszörnyûbb napjaidban találod meg azt a férfit, aki a lányodnak is az apja akar lenni, és a saját gyermekéért még ölne is, ha bántani akarják... És nem az lesz számára kicsinyesen a fontos, hogy a seggét levédje, mert felelõsnek kell lenni egy életért. Beszéljétek meg újra, mi fontos neki, ugyanis õ is ott volt, mikor a picike esélyt kapott az életre. Ha semmi sem gyõzi meg, akkor neked kell eldöntened, mit bírsz ki. Sok sikert.
Már bocsi, de mi az, hogy veled van baja?? Felneveltél már egy gyereket, tudod, mi a dörgés, nem? Miért viselkedik így egy terhes nõvel? Ilyenkor olyan mérges vagyok... megcsinálni, azt meg tudja, de felelõsség... Remélem rendbe jösztök és boldog jövõtök lesz. (Lehet, hogy csak beijedt, nem...? )
nem tudom mi a baja veled. De TE mit szeretnél??megtartani??Terveztétek babát?? ÉN megtartanám, de ez én vagyok.
A kérdező hozzászólása: én megtartanám persze! akart õ is gyereket persze! meg én is tesót a lányomnak, de hogy mikor arról nem beszéltünk. Nem védekeztünk rég óta. Szóval ha akart volna, akkor tehetett volna ellene...
A kérdező hozzászólása: én nagyon szeretném, de én már egyszer megütöttem a lábam hogy egyedül maradtam a lányommaal. Szóval tudom milyen, és mégegy babával nem szeretném ezt tenni. Másrészt 2 gyerekkel nehezebben is találnék párt, de ez már a legutolsó dolog lenne. tulajdonképpen ki nem mondta hogy vetessem el, csak utal rá. Azonban az is fura, hogy õ már 31 éves, se kutyája se macskája (ill 1 kutyája van). és azt is mondta, hogy neki a babával nincs baja, cska velem...!!!
Elképesztõ pasik futkosnak a világban, aki ugyan nem védekezik, de aztán ítélkezni azt tud utólag.Nem akarlak bántani, nagyon sajnállak téged, mert tudom hogy 8 hetesen az ember lánya mennyire sérülékeny egyébként is.Soha ne dönts a gyereked kárára, ne vedd el az életét azért, mert nem kelletek az apjának.(az ilyen az nem apa!)Egyébként én is úgy gondolom, hogy talán egy "jó" haver tõmte meg valami negatív dologgal a fejét, mert sok ilyet hallok.remélem hogy jól fogsz dönteni, és sok sikert kívánok neked az életben, és könnyû szülést!Drukkolok neked! Egy 30 hetes kismama
Szia! Szerintem még ne aggódj, nálunk is hasonló történt. A párom, mikor meglátta a tesztet mindenkinek elmondta, hogy kisbabánk lesz. Aztán egy nap minden megváltozott...már 10 hetes terhes voltam, mikor közölte, hogy 2hetem van eldönteni, mit akarok, mert ö nem akarja ezt a gyereket! Mondtam, hogyha egyedül is maradok, ezt a gyereket én akarom! Rá 3 napra elmentünk ultrahangra (ahova elöször nem akart jönni!) és mikor meglátta a gyerekét, könnybelábadt a szeme! mikor hazaértünk bocsánatot kért, ugyanis fogalma sem volt róla, hogy már ilyen fejlett a baba! Ha pasiknak általában kézzelfoghatóvá kell tenni a babát, akár uh segitségével! Kitartás! :-)
Azért írd majd meg h mire jútottatok.Drukkolok neked , bárcsak minden rendbe jönne köztetek.

8 hetes kisfiam 2 hete szopizás után tömi be a kezét a szájába és úgy alszik el, hogy szopogatja a csuklóját vagy a ruháját, épp amit ér. Mi lehet az oka?

Pedig jókat eszik, 100-150 gr-ot. Lehet, hogy nem olyan tápláló a tej és éhes marad? Vagy csak így nyugtatja magát? Gondolom ha éhes maradna nem aludna órákat utána. Egyedül az éjjeli etetés után alszik el rögtön. Nappal meg "szopizza" ami épp a szájához ér és lassan bealszik.

Legjobb válasz: Nem azért van,mert éhes!!!Ez tévhit.Az én fiam detto ugyan ez volt és anyukám állította,hogy azért csinálja,mert éhes.Hát nem:simán megnyugtatja.Nekem a védõnõm mondta+azt is,hogy figyeljem meg,hogy nyugodtabb,jól elvan,miközben csámcsogja a kis kezét,csuklóját.És tényleg.A kisfiam most 4 hónapos és mai napig csinálja;van hogy szopi után egybõl tömi a kezét a szájába és "magyaráz" közben.Ne aggódj,minden rendben van a babáddal!! :)

Nem azért van, mert éhes!!!Ez tévhit.Az én fiam detto ugyan ez volt és anyukám állította, hogy azért csinálja, mert éhes.Hát nem:simán megnyugtatja.Nekem a védõnõm mondta+azt is, hogy figyeljem meg, hogy nyugodtabb, jól elvan, miközben csámcsogja a kis kezét, csuklóját.És tényleg.A kisfiam most 4 hónapos és mai napig csinálja;van hogy szopi után egybõl tömi a kezét a szájába és "magyaráz" közben.Ne aggódj, minden rendben van a babáddal!! :)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! :) Õ is elvan evés után. Magyaráz, nagyokat mosolyog, ami nem 1 éhes babára jellemzõ... Dehát megtévesztõ. De ha másnak is csinálja akkor bizti a korral jár! :) köszi
Mert nyugtatja magát, mert jól esik neki, és mert mást nem nagyon tud. :) Ha úgy gondolod van elég tejed, akkor semmi ok aggodalomra. És annyira aranyosak, amikor ezt csinálják. :)
Három éves koromig szoptam az ujjam és most el van ferdülve a felsõ fogsorom. :/

Fájhat attól a hátam, hogy hirtelen 1-2 mérettel nagyobbak lettek a melleim? 8 hetes vagyok

Legjobb válasz: Hát persze hogy fájhat. Vegyél olyan melltartót aminek szélesebb a pántja.

Hát persze hogy fájhat. Vegyél olyan melltartót aminek szélesebb a pántja.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Remélem nem mástól fáj, ill. nem rosszat jelent.

8 hetes vagyok és 2 napja szúrkál mindkét petefészkemnél. Ez normális, nem kell megijednem?

Legjobb válasz: szerintem ne ijedj meg nekem is ez volt és a védõnõ mondta h ez természetes

szerintem ne ijedj meg nekem is ez volt és a védõnõ mondta h ez természetes
Nekem is szúrkált, hol itt, hol ott, minden rendben volt. 19 hetes kismama

8 hetes terhes vagyok, a babóca kb. 6 hetes, ugyebár. A terheskönyvekbe ha azt írják, hogy a 8. héten 10-13 mm a baba, akkor most akkora az enyém is vagy majd csak 2 hét múva lesz akkora?

Szeretném nyomonkövetni a fejl?dését,de sose tudom,hogy kell számolni!Megzavar ez a 2hét "külömbség".

Legjobb válasz: Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl

Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl
Nem, 8 hetes adatokat kell nézni.
8 hetes vagy. Azért számolják a menszesz elsõ napjától, mert ezt tudod biztosan megmondani, ez egy fix dátum és neked is innen kell számolnod és ehhez viszonyítanod az adatokat. Azt a két hét különbséget felejtsd el!!!

Akik ikreket várnak, hanyadik héten, melyik UH-on derült ki, hogy 2 vagy több baba érkezik? Ha a 8 hetesen 1 baba látszik, az már biztosra vehető?

Legjobb válasz: 1 alkalommal 7 hetesen 2 babó volt, 9hetesen még mindig 2 babót látott a doki...11 hetesen is. 13.héten meg felbukkant egy harmadik. állítólag takarták egymást és mindig lemaradt a harmadik. Ugye mondanom sem kell, hogy a 15.héten a doki vért izzadt, mire megtalálta mind a 3 babát és részletesen meg tudta nézni. :)

1 alkalommal 7 hetesen 2 babó volt, 9hetesen még mindig 2 babót látott a doki...11 hetesen is. 13.héten meg felbukkant egy harmadik. állítólag takarták egymást és mindig lemaradt a harmadik. Ugye mondanom sem kell, hogy a 15.héten a doki vért izzadt, mire megtalálta mind a 3 babát és részletesen meg tudta nézni. :)
Akinek kétpetéjü ikrei lesznek, az hamarabb kiderül a két petezsákról. Nekem kétpetéjüek lesznek! Sógornömnek a 16. heti uhon derült ki, mert ök egypetéjü ikrek. Az egypetéjüeket késöbb veszik/vehetik észre. Ezért a 12. heti uh elött nem nagyon mutatható ki, de semmi sem lehetetlen. Ha van nálatok a családban egypetéjü, akkor megeshet, hogy késöbbi uhon két baba fog látszódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak amiatt kérdezem, hogy párommal nagyon szeretnénk ikreket, mondjuk a családban erre példa nincs! Néhány oldalon viszont olvastam, hogy 1 baba látszódott az elsõ idõkben, majd abból hirtelen 2 lett! Csak hátha van még remény, de gondolom a 12 hetesen ez már biztosra vehetõ!
Szerintem igen.7 hetesen voltam elõször dokinál, UH-zott és mondta, hogy nem csak egy szívet hall dobogni:) Szóval ezért gondolom, hogy már kiderült volna.18+2hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Most egy kicsit letörtem, de az a legfontosabb, hogy egészséges legyen! Késõbb majd jön a kistestvér!
Ne légy letörve!! A barátnõm 8 hetesen volt UH-n, akkor mondta neki a dokija, hogy kettõ baba van, majd 4 hét múlva a következõ vizsgálaton döbbenten mondta neki, hogy van itt még egy!Krisz kérdezte, hogy a múltkori vizsgálaton talán azért nem közölte, nehogy sokkolja a hír, hogy hármasikrek?És az orvos azt válaszolta, hogy akkor nem látott többet, "csak"kettõt!Úgyhogy szerintem várd ki a végét:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
NEEEEm!!! :D Én majdnem 8 hetesen voltam elõször UH-n, és azt mondta a doki, hogy 1 baba van, elõtte eszembe se jutott, hogy ez másképp is lehet. :D Aztán a 12 hetes UH-n azzal kezdte a szonográfus, hogy jaa, itt hány baba van? Egy! Hát õ kettõt lát... Kicsit sokkoló volt. De már megbarátkoztam a gondolattal, lesz 2 pici pöttöm fél éven belül. :) 14+4
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Lehet 8 hetes terhes vagyok.2 hete nagyon erős szédülésem volt egész nap hánytam. Pár napig még szédültem aztán elmúlt. De a héten megint rosszul lettem. Ez terhesség miatt lehet?

Legjobb válasz: Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.

Mi az hogy lehet 8 hetes terhes vagy? Miért, nem tudod biztosan? Nem csináltál legalább tesztet, vagy nem voltál dokinál? A hányás lehet terhesség miatt a szédülést nem tudom.
Mi az hogy lehet? Most vagy terhes vagy vagy sem. Teszt vagy valami?
Miért csak lehet????
tesztelj, es nodoki!! en 8 hetesen mar ketszer voltam nodokinal! elsore csak azt vizsgalta, hogy méhen beluli e a terhesség aztan a 8-9. heten mar tobbmindent meg ultrahangos képek is készultek mar akkor rakszuresen voltal? és 8. hét utan mar vedonohoz is el kene menni, mert a nogyogyasz, abba fog irni, es a korhaz is kerni fogja, anelkul nem kapsz tamogatast.
Csinálj tesztet!!! Ha most elmész dokihoz, õ is azzal kezd, de egyébként azt hiszem már kézzel is tapintani tudja! Menj el!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!