Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok és az állandó (4 db)

8 hetes vagyok, és átjelentkeznék egy másik címre állandóra, mint ahol eddig voltam bejelentve. Akkor járhatok e még mindíg ugyanabba az sztkba? . Más város lenne az új cím, de csak papíron.

Legjobb válasz: Nyugodtan járhatsz abba az sztk-ba,ahova eddig jártál. Csak a védõnõt kell az új városból választanod, mert õk helyileg vannak (utca név szerint) kirendelve. Boldog babavárást! Egy szintén 8 hetes kismama

Nyugodtan járhatsz abba az sztk-ba, ahova eddig jártál. Csak a védõnõt kell az új városból választanod, mert õk helyileg vannak (utca név szerint) kirendelve. Boldog babavárást! Egy szintén 8 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ! és mindenképpen onnan rendelnének ki védõnõt?.. Gyõrben lenne az új állandó lakcím és Bp-en lakunk amúgy...jaajj, ne haragudj, de tiszta ideg vagyok már emiatt...
Ha átköltöztök Gyõrbe, akkor a lakcím kártyádat meg kell majd csináltatnod az új címetekre. Védõnõt nyilván onnan kapsz majd, mivel õ kifog hozzátok járni, mikor meglesz a pici. De nõgyógyászhoz és terhesgondozásra feljárhatsz Pestre, azt nem muszáj Gyõrbe áttenni. A védõnõ és a terhesgondozás független egymástól .
Ja, az elsõ válaszoló voltam. Remélem tudtam segíteni. Ne idegeskedj, azzal ártasz magadnak és a babának is.
szia! a védõnõ szempontjából mindegy, hogy hová vagy bejelentve, az a lényeg, hogy hol tartózkodsz, ott kell, hogy legyen a védõnõd, mert a baba születése után ki fog menni hozzátok. nekem is kecskeméti a bejelnetett címem, de pesten élek, és itt van a védõnõm is. 29 hetes kismama
Ne aggódj! Ott lesz a védõnõd ahol ténylegesen laksz. Ha a lakcímkártyádon Gyõr van, de Bpesten laksz akkor te bpesten kapsz a körzetben védõnõt. Az orvosnak és a védõnõnek egy körzetben kell lenni. Én is így vagyok bejelentve szóval ezt tapasztalom. Mivel a védõnõ kimegy látogatni így nem fog gyõrbõl eljönni hozzád. 23 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon megnyugodtam...:) Aranyosak vagytok!

8 hetes terhes vagyok és az állandó émelygés miatt pár napja alig birok enni és nagyon aggódok a baba miatt hogy ez nem rossz e neki és így tud e fejlődni?

Legjobb válasz: Ne aggódj! A baba így is fejlõdik. Próbálj többször keveset enni, de azért ne erõltess semmit. Nekem a keksz, ropi, müzliszelet, pirítós segítettek a hányingeres idõszakban. Igyál sok folyadékot, vagy próbálkozhatsz levesekkel is, nekem például kifejezetten jólestek a levesek (húsleves, zöldségleves, paradicsomleves). Az émelygésre segíthet a B6 vitamin is. Kitartást és boldog babavárást! 26 hetes kismami

Ne aggódj! A baba így is fejlõdik. Próbálj többször keveset enni, de azért ne erõltess semmit. Nekem a keksz, ropi, müzliszelet, pirítós segítettek a hányingeres idõszakban. Igyál sok folyadékot, vagy próbálkozhatsz levesekkel is, nekem például kifejezetten jólestek a levesek (húsleves, zöldségleves, paradicsomleves). Az émelygésre segíthet a B6 vitamin is. Kitartást és boldog babavárást! 26 hetes kismami
Ne aggódj!Én is igy voltam és nem lett semmi gond. Kb.a 10héttõl tudtam rendesen enni, fogytam is 2 kg.Azóta meg állandóan ennék. 13 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszodat nagyon kedves vagy!
Ha nem hánysz gyakran, és sikerül azért valamit letuszkolnod, akkor a babának sem lesz semmi baja. Elveszi, ami neki kell, ne aggódj! Én is nagyon émelyegtem, reggeltõl estig. Próbálj meg inkább gyakran, keveset enni. Legjobb a gyümölcs vagy a hideg tejtermék. Végsõ esetben nekem fura módon a bébiételek váltak be. Nem olcsó mulatság, de vészhelyzetben talán megengedhetõ. Nincs bennük tartósítószer és ízfokozó, sem cukor, viszont ideális arányban tartalmaznak fehérjét és vitaminokat. De a fõtt krumpli sem utolsó. Bár így is fogytam az elsõ harmadban, de most, a 21. héten viszont a babám teljesen egészséges, és én is jobban vagyok. Kitartás, a hormonok dolgoznak!

8 hetes terhes vagyok, és nagyon fáj a derekam minden nap. Tudom, hogy azért fáj, mert nyílnak a csontjaim, de normális az állandó fájás?

Napi 8-9 órát ülök a munkámból kifolyólag, de már 4-5 óra múlva szét akarok szakadni. Ha otthon végzem a napi melót, akkor meg úgy nem fáj ha egy picit leülök. Ez mindenkinek így van?

Legjobb válasz: Szia! Dokim szerint normális, nálam is ez van/volt. Most a 25. hétben vagyok és még mindig nagyon fáj a csípõm. Ülõ munkát végzek és sokszor fel kell állnom sétálni, attól jobban érzem magam. Nekem a fekvés sem segített sokat, mert akkor meg zsibbadás érzésem volt. Egyéntõl függõ, hogy kinek mitõl lesz jobb.

Szia! Dokim szerint normális, nálam is ez van/volt. Most a 25. hétben vagyok és még mindig nagyon fáj a csípõm. Ülõ munkát végzek és sokszor fel kell állnom sétálni, attól jobban érzem magam. Nekem a fekvés sem segített sokat, mert akkor meg zsibbadás érzésem volt. Egyéntõl függõ, hogy kinek mitõl lesz jobb.

8 hetes pocis vagyok, állandóan azon görcsölök, hogy egészséges lesz e babám, és hogy minden rendben e van. Másnál is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Igen, van. De nem szabad ilyenekre gondolni! Biztosan minden rendben van!!!! Én minden este imátkozom, hogy egészségesek legyünk, és hogy minden rendben legyen. Nem félek semmitõl, mert a sorsunkat nem tudjuk elkerülni. És, ha nekem esetleg egy nem egészséges gyermeket kell felnevelnem, akkor beletörõdöm, mert nekem az a sorsom. Így van megírva. De tudom, hogy a jó Isten vigyáz ránk, és minden rendben lesz. Ne aggódj!!!!!! Jó egészséget!

Szia! Igen, van. De nem szabad ilyenekre gondolni! Biztosan minden rendben van!!!! Én minden este imátkozom, hogy egészségesek legyünk, és hogy minden rendben legyen. Nem félek semmitõl, mert a sorsunkat nem tudjuk elkerülni. És, ha nekem esetleg egy nem egészséges gyermeket kell felnevelnem, akkor beletörõdöm, mert nekem az a sorsom. Így van megírva. De tudom, hogy a jó Isten vigyáz ránk, és minden rendben lesz. Ne aggódj!!!!!! Jó egészséget!
Szia, szerintem ez természetes hogy aggódsz, én is ilyen vagyok. Alíg várom a 12. heti uh-t, hogy lássam, és hogy megnyugtassanak, de közben meg rettegek tõle nehogy rossz hírt közöljenek! De próbálok pozitívan hozzáállni, nem könnyû de nem szabad a rossz dolgokon gondolkodni tudom! Csak pozitívan, és minden rendben lesz!!! Boldog Babavárást! 10 heteske
Szia. Persze, szerintem nagyon sok kismama van ezzel így. Emlékszem, mikor mentem a 12-ik heti uh-ra, elõtte nem aludtam semmit, egésznap rettegtem, hogy vajon él a babám, és amikor megláttam hogy kapálózik, sírtam a megkönnyebbüléstõl. Aztán elég sok gond volt, vérzés, stb, de túlvészeltük, most már elmúltam 37 hetes. Végig aggódtam a terhességemet, és még mindig nem vagyok nyugodt, az majd akkor leszek, ha magamhoz ölelhetem. Pár hét múlva azért jobb lesz, mert ha már érzed mozogni, akkor kicsit megnyugodsz. Boldog babavárást!
Szia!Azt hiszem, attól a pillanattól, hogy megfogant a pici, örökös aggódás lesz az életünk...Minden betöltött hét megkönnyebbülés, ha majd megszületik akkor is aggódom, hogy nehogy baj legyen....hogy jól érezze magát....!Szerintem egy szülõ mindig aggodalmaskodik, hol kevésbé és van amikor többet.Természetes, talán ösztön-szerû ez a féltés!Szóval nem vagy egyedül ezzel a kismamák közt, biztos lehetsz benne :) , de ne vidd túlzásba és még véletlenül se gondolkodj butaságokon és negatív dolgokon.Hamar elmegy ez a pár hónap, jönnek a vizsgálatok, UH-k és megnézheted a picidet, az megnyugtat valamelyest!Boldog babavárást!
Szerintem ez teljesen normális. Én is így voltam ezzel. Akkor nyugodtam meg, mikor túl estünk az AFP-n is, de igazából mindig lesz valami, amin aggódni lehet. :)
Szia! ezzel mindenki így van! Ez lehet valóban a szülõi ösztön, már most kezdõdik az aggódás, hogy minden rendben van-e vele, jól érzi-e magát! Ha meg már érzed a mozgását, akkor fogsz aggódni, ha éppen nem! A lényeg, hogy azért ne vidd túlzásba, és tudd ettõl függetlenül élvezni a babavárás minden percét! Neked is szép, problémamentes babavárást! 16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek ezt a pár megnyugtató sort!! mindenkinek szép terhességet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!