Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok, fáj (34 db)

Mit tegyek? Ülőmunkát végzek ugyan, de már most nem bírom.8 hetes vagyok, fáj a derekam, hányingerem van, állandóan aludnék. Napi 9 órát dolgozom, + 1-1 óra utazás! Estére úgy érzem magam mint akit "agyonvertek". Menjek el táppénzre?

Legjobb válasz: Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)

Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)
Én a helyedben elmennék táppénzre, mert a baba ilyenkor a legfontosabb, fõleg, hogy sem szellemileg sem fizikailag nem bírod. Nem vagyunk egyformák, mindenki saját magáról tudja és érzi, hogy mit bír. Én nem szerettem volna az elején táppénzre menni, mert jól éreztem magam, de addig húztam még bevéreztem, pedig csak olyan tüneteim voltak mint neked. Aztán jött a hasgörcsölés. Szerintem ne várd meg még rosszabb lesz, igaz, hogy ezek a tünetek a terhesség legelejére jellemzõk, de nem véletlenül jelez a szervezet. Boldog babavárást!
Gratula a babához! szerintem is ha , nem gond anyagilag elkellenne menned táppénzre.ne hogy túl hajszóld magad! egyébként ez az elalvás általában egy-két hétig tart, és a rosszúllétek is elmúlnak majd, általában a 12-15.héttõl. boldog babavárást
Én is hasonló cipõben jártam!(10 óra munka + 3 óra utazás) Én nem mehettem táppénzre egyéb okok miatt, kinlódtam 3 még hétig. Aztán elmúltak ezek a panaszok. a 16. héttõl nem dolgozom, már kezdek unatkozni. Ha akkor megtehettem volna, tuti táppénzre megyek! Ezt a kis idõt ki kell használni, mert ha megszületik a baba nincs pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a táppénz mellett döntöttem, ma vagyok utoljára. Most mindennél fontosabb hogy a babám egészséges legyen!

Normális az hogy már most nagyon fájnak a lábaim? 8 hetes vagyok. Nem tudom, hogy ez a terhesség miatt, vagy netán az időváltozást érzem meg?

Legjobb válasz: Szia! Én 11 hetes vagyok és már egy hónapja fájnak a lábaim!!Néha nagyon nehéznek érzem a lábaimat néha meg egyszerüen csak fáj és húzodik.Én 10 éve vendéglátásban dolgozom/még most is/.Az orvosom azt mondta hogy ez természetes-többet kell pihentetnem és felpolcolnom különben késöbb még jobban fog fájni! Gratulálok a picihez! Vigyázz magatokra!!

Szia! Én 11 hetes vagyok és már egy hónapja fájnak a lábaim!!Néha nagyon nehéznek érzem a lábaimat néha meg egyszerüen csak fáj és húzodik.Én 10 éve vendéglátásban dolgozom/még most is/.Az orvosom azt mondta hogy ez természetes-többet kell pihentetnem és felpolcolnom különben késöbb még jobban fog fájni! Gratulálok a picihez! Vigyázz magatokra!!

Baj lehet ha 8 hetes vagyok és már nem fájnak annyira a melleim mint egy héttel ezelött?

Legjobb válasz: dehogy van baj! mért lenne? nekem pl sosem fájt, pedig már 27hetes vagyok. nem szabad minden kis dolgon agonizálni,ezt nem rosszindulatból mondom, mert különben végig fogod parázni a terhességedet. annak meg mi értelme lenne ugye?:D csak élvezd hiszen a java még igencsak odébb van:D

dehogy van baj! mért lenne? nekem pl sosem fájt, pedig már 27hetes vagyok. nem szabad minden kis dolgon agonizálni, ezt nem rosszindulatból mondom, mert különben végig fogod parázni a terhességedet. annak meg mi értelme lenne ugye?:D csak élvezd hiszen a java még igencsak odébb van:D
Szia! Nekem hol fájt, hol nem.Egyik nap majd beleõrültem, aztán semmi fájdalom.Ne izgulj ezen, fog még fájni.:) Ahogy az elõzõ válaszoló is irta, nem szabad mindenen agyalni, mert akkor csak becsavarodik az ember.Persze tudom milyen, sajna nekem is volt már vesztésem, de próbálj csak pozitívan állni a babához, és hidd el minden rendben lesz!!! Boldog, nyugodt babavárást! 17 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Csak sajnos nekem már tavaly két vetélésem is volt így azért kicsit nehezebb nyugodtnak maradni, mert az elsõnél pl a melleim elkezdtek fájni és mikor kezdõdött a vetélés akkor már nem fájt egy kicsit sem. A doki azt mondta ez nem volt elõjel de mivel hasonló a helyzet most is ezért izgulok egy kicsit.
szia. én is veled egyidõs vagyok. pár nepja már nekem is kevésbé fáj olykor mint egy hete, de pl. tegnap is nyilalott a bal cicim. volt hogy egy nyomást sem bírtam elviselni, máskor meg semmi baj sem volt! ne aggódj!sok szerencsét!

Fáj a derekam, a csípőm és combomnál a forgóm. Megjön érzéssel meg a hasam. Ez normális ugye? 8 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló,ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!

szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló, ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!
Szia természetes amit érzel egész terheség alatt elöfordul , pihenj minél többet és enyhülni fog 7 hetes babás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságos kismamahónapokat!
Szia! Teljesen normális. Én ugyanezt éreztem. néha még menni is alig bírtam, annyira fájt a forgóm.

Létezik az hogy már most nagyon fáj a derekam? 8 hetes vagyok, ülőmunkát végzek!

Legjobb válasz: szia..én 5 hetes vagyok..és esküszöm neked hogy majd leszakadok..ha a hátamon fekszem néha akkor is..én eljöttem táppénzre mert fizikai munkát végzek.ugyhogy erre készülj fel..és nekem is irták hogy még csak ezek után jön a java.

szia..én 5 hetes vagyok..és esküszöm neked hogy majd leszakadok..ha a hátamon fekszem néha akkor is..én eljöttem táppénzre mert fizikai munkát végzek.ugyhogy erre készülj fel..és nekem is irták hogy még csak ezek után jön a java.
Igen, létezik. Nekem is fáj, fájt idõnként a derekam már az elejétõl kezdve. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát nem mondom, hogy otthon nem jobb, de úgy gondoltam hogy megpróbálok dolgozni, ameddig bírom. Aztán lehet nem sokáig, mert már most "fáj" az ülés.
Szia! Igen, létezik, mert az izületek kilazulnak, készül a szervezeted a szülésre. Kíméld magad amennyire csak tudod. Boldog babavárást, üdv

8 hetes vagyok, éjjel arra ébredtem, hogy leszakadt rólam a víz, most meg olyan, mintha a hólyagom nyomna, nem is igazán fáj, hanem olyan tompa nyomás, mi lehet?

Legjobb válasz: Nekem is volt egyszer ilyen,de csak egy éjszaka tapasztaltam,a védõnõ azt mondta,hogy a baba elnyomhatott egy idegszálat és attól lehetett,igaz akkor 11 hetes voltam.Azóta nem ismétlõdött meg.Ha nincsenek görcseid és nem vérzel,akkor semmi baj,pihenj sokat!

Nekem is volt egyszer ilyen, de csak egy éjszaka tapasztaltam, a védõnõ azt mondta, hogy a baba elnyomhatott egy idegszálat és attól lehetett, igaz akkor 11 hetes voltam.Azóta nem ismétlõdött meg.Ha nincsenek görcseid és nem vérzel, akkor semmi baj, pihenj sokat!

Ha terhes vagyok mert faj a hasam? Erzek egy olyan tepo, tagulo erzest ez normalis? A baba novekedese miatt van? Megjegyzen 8 hetes vagyok!

Legjobb válasz: Ez a terhesség elején normális dolog. Valóban hirtelen növekszik a méh. Ha görcsölne a hasad, vagy barna váladékozás lépne fel, akkor ügyeletre kell menni, mert terhességmegtartó gyógyszerre van szükség.

Ez a terhesség elején normális dolog. Valóban hirtelen növekszik a méh. Ha görcsölne a hasad, vagy barna váladékozás lépne fel, akkor ügyeletre kell menni, mert terhességmegtartó gyógyszerre van szükség.
szia! A húgomnak is fájt eleinte, azt mondta a doki, hogy a méhszalagok nyúlnak, és a méh alkalmazkodik! Ez nem baj, csak kellemetlen.

Nem baj? 8 hetes vagyok, tegnap lett volna aktuális a havim, ha nem lennék babás. Pár csepp vér volt este (azóta semmi), ezt vehetem normálisnak, vagy nem lenne szabad? A hasam amúgy nem fájt, és nem is volt darabos, csak pár csepp halvány piros.

Legjobb válasz: úgy tudom ez az a bizonyos emlékezõ vérzés, a szervezeted össze van zavarodva, hogy most kéne vérezzél, de mégse vagy valami ilyesmi. azt szokták mondani, ha nem jár görccsel akkor semmi baj nincs! pihenj sokat, és ne aggódj azzal többet ártasz! max hétfõn hívd fel az orvosod, hogy õ is meg tudjon nyugtatni! sok pihenést, és jó egészséget kívánok Nektek!

úgy tudom ez az a bizonyos emlékezõ vérzés, a szervezeted össze van zavarodva, hogy most kéne vérezzél, de mégse vagy valami ilyesmi. azt szokták mondani, ha nem jár görccsel akkor semmi baj nincs! pihenj sokat, és ne aggódj azzal többet ártasz! max hétfõn hívd fel az orvosod, hogy õ is meg tudjon nyugtatni! sok pihenést, és jó egészséget kívánok Nektek!
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ! én is hallottam már ilyenrõl, de azért ijesztõbb, ha magadon tapasztalod. remélem tényleg nem jelent gondot! ha esetleg valakinek szintén volt ilyen, annak megköszönném, ha írna, megnyugtató lenne olvasni, hogy nem vagyok egyedül ezzel! :)
Én most lépek a 12.hétbe és kb 6 hetesen jelentkezett ez elõször!Nekem inkább olyan rózsaszínes , sötétebb nyák féleség volt.el is rohantam a dokihoz, de akkor még csak petezsákot látott, és mivel a nagyobbat még szoptatom így semmit nem írt fel.azóta már 2x voltam uh-on, és teljesen jól fejlõddik a babám.Ja és néha még most is elõfordul "ilyen"pici vérzés féleség!Remélem nem lesz baj!
Nekem nincs ilyen problémám viszont már sokat hallottam olyanról, hogy volt akinek végig volt mensese, sõt volt olyan is aki emiatt nem is tudta, hogy terhes.
nekem a 6. héten volt enyha színes folyás és azt mondta a doki, hogy a rendes havi vérzés idején és "normális". De persze csak kis mértékben! Ha erõsödbne, azonnal menj orvoshoz. Nekem elmúlt és nem jött vissza, a napokban szülök.
Nekem is volt a 8. héten, akkor amikor erõsebb napjaim lettek volna a mensinél. Nekem csak reggel jelentkezett az elsõ wc-re menéskor, utána lezuhanyoztam és egész nap semmi, ez ismétlõdött 3 napig, utána semmi. Nekem nem is vérzés volt hanem olyan nagyon sötét barnás morzsalékos folyás. Megijedtem de a dokim megvizsgált és szerencsére mindent rendben talált. A védõnõm is azt gondolta hogy a mensim köszönt vissza. Mesélte hogy nem egy kismamája volt már akit ez végig kísért a 9 hónapon keresztül.
Én mennék a dokihoz. Sosem jó. A mensi a progeszteron emelkedettsége miatt marad el terhességben. Lehet, hogy kevés a progeszteronod. Én egyszer emiatt vetéltem el. A mostani terhességnél már az elejétõkl kaptam a progeszteronpótlást kúp formájában. Tuti nem várnék. Én mindig éjfélkor mentem, és nem bántam meg!! A vérzés sosem jó a terhesség alatt. Attól, hogy vannak ellenpéldák, a többségnél akkor is rosszat jelent. Sok szerencsét!
Szerintem is szólj errõl a dokinak mindenképp. Én is kb. ennyit véreztem a 8. hétben, egybõl fenyegetõ vetélélssel táppénzre is küldtek és feküdnöm kellett. Nem biztos, hogy nálad bármi baj lenne, de nem árt, ha egy doki ránéz. Mindegyik azt mondja, hogy terhesség alatt a vérzés sosem jó. 26h km

8 hetes vagyok, és most lehet hülyeséget kérdezek, de reggel barnáztam igaz csak a WC papíron látszott egy pötty és a hasam is fáj, valami baj van?

...de lehet ez attól, hogy ha nem lennék babás akkor ma kellett volna megjönnie? Nagyon félek, mert már 2 éve várjuk ezt a babát és ha most történik valami akkor én azt nem élem túl. Vagy esetleg lehet attól, hogy az elmúlt 2 napban rengeteg rossz dolog történt és tegnapra már eléggé kiakadtam.

Legjobb válasz: A terhesség elején még elõfordulhat barnázás minden különösebb ok nélkül is (nekem is volt), de ha nem múlik vagy erõsödik mindenképp menj orvoshoz és csináltass egy uh-ot!!!

A terhesség elején még elõfordulhat barnázás minden különösebb ok nélkül is (nekem is volt), de ha nem múlik vagy erõsödik mindenképp menj orvoshoz és csináltass egy uh-ot!!!
Én is barnáztam a 8. héten. Kiderült, hogy van egy haematómám, ami 2 hét fekvés után szerencsére felszívodott.
Szereintem is menj dokihoz ez egy olyan dolog, hogy 50% nincs semmi es 50%, hogy van. Van akinel igy kezdodiok a veteles es van akinel abszoulut semmi gond sincs. DE! Ilyenkor a dokik szoktak felirni progesterone hormont tartalmazo huvelykupot vagy bogyot. Mert elofordul, hogy progeszteron hormon hianyod van es ez is igy kedodik majd elvetelsz. Ha meg nem szedsz ilyet irany az ugyelet. Ez a keszitmeny nem art csak segit. Tehat ha nincs hormon hianyod akkor sem okoz semmi gondot. En elmennek ugyeletre. Kivanom nekted, hogy semmi gond ne legyen!!!
10.32-es vok. Menj a nõgyógyászati ügyeletre, ilyen minden szülészeten, kórházban van. Ott megnéznek. Én is magándokihoz járok, de ha problémám van, akkor abba a kórházba megyek ahol majd szülni fogok és ott ellátnak.
MIndenkepp menj orvoshoz, es minel hamarabb!!!En 7 hetesen vereztem, de a baba szerencsere megmaradt. Szurkolok!
Én azonnal elmennék a helyedben a dokihoz! Sajnos én most vesztettem el egy babát, a 9. héten kicsit barnáztam, elmentem a dokihoz és már nem volt szívmûködése a babámnak. Nem akarom a frászt rád hozni, de érdemesebb egy UH-n megnézni, hogy minden rendben van-e. Sokan barnáznak és semmi baj nem történik, de sajnos elõfordulhat, hogy igen. Szorítok neked!
Szia, A terhesség minden szakaszában fontos a vérzést orvosnak megmutatni, mert esetleges bajt jelezhet. Lehet semmi baj, és csak egy apró hüvelyi vérzés, amit egy elpattant hajszálér okozott, de lehet kezdõdõ vetélést jelez. Innen uh és diploma nélkül nehéz megmondani, melyik, beszélj az orvosoddal, és menj el hozzá, még ma. Amúgy lehet csak emlékeztet a szervezeted épp piros betûs napjaid lenének. ennek ellenére sipirc dokihoz. Minden rendben lesz:)
Nekem is így volt, a várható menses idején kezdtem barnázni a 8-ik héten. Menj el orvoshoz mindenképpen. Én nem kaptam rá semmit, csak pihennem kellett míg el nem múlik. Kb 5-6 napig tartott, de negyon enyhe volt. Utána már semmi bajom nem volt. Azt mondta a doki, hogy ez ilyenkor elõfordul, semmi problémát nem jelent. De mindenképpen menj dokihoz, mert a babát is megnézik uh-n és a méhszájadat is ellenõrzik.
Szia! Orvoshoz mindenképpen menjél el, de az biztató, hogy abban az idõben történt, amikor a mensid lenne esedékes. Velem is így volt, nagyon megijesztett, de kiderült, hogy csak a szervezetem emlékezett rá, hogy aktuális lenne a következõ mensi, és diszkréten jelezte. Szorítok, hogy Nálad is csak ennyi legyen! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Már próbáltam hívni de csak az asszisztense veszi fel mert doktor úr a mûtõben van. És a legrosszabb, hogy magánrendelésre járok és ez a dokim eddig Debrecenben lakott és dolgozott de kb. 1 éve elköltözött és csak szerdán és szombaton jár ki.

8 hetes vagyok. Néha elviselhetetlenül fáj a fejem? Mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Szia! Elõször próbálj meg lepihenni,sötét szoba,csend,nyugalom, vagy friss levegõ. Ha semmi nem válik be, egy fél panadol. Vérnyomásod rendben?

Szia! Elõször próbálj meg lepihenni, sötét szoba, csend, nyugalom, vagy friss levegõ. Ha semmi nem válik be, egy fél panadol. Vérnyomásod rendben?
Szia! Levendulás párologtatás, fejmasszázs. A nagylábujjak párnáinak a masszírozása is enyhülést hozhat, illetve, ha veszel egy palackot és a talpaddal görgeted. Én migrénes-fejfájós-hányós voltam, ha semmi nem használt a dokimmal megbeszéltem, és egy fél Algopyrint bevettem, de egyszer kaptam Algopyrin injekciót is. Mottó: amit te érzel, azt érzi a babócád is, vagyis ha neked nagyon fáj, nagyon fáj neki is. Üdv.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!