Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok, es meg (52 db)

Hogyan kell helyesen tisztán tartani egy babát. 8 hetesek vagyunk és még mindig pattanásos az arcocskája és a teste is. Lehet hogy nem jól tisztítom a babócát?

Legjobb válasz: Tuti Tipp,mi sem akartuk elhinni,a gyerekorvosunk ajánlotta.Vegyél búzakorpát-sclekker(mi ott vesszük,mert ott csak 99ft),de lehet dm ben is..ot 250ért láttam és egy maréknyi korpát forrázz le..ezt a fûrdõvízhez öntöd.Mi kb 3 nap mulva már láttuk a javulást...Amúgy mi kamillát is teszünk bele neki.Mi minden este ebben fürdetjük,plusz egy diónyi fürdetõt feloldunk vízben ,azt is hozzá tesszük és babaszappannal lemossuk.Teljesen rendbe jött a bõre,pedig mi is nagyon pattanásosak-sõt miteszeresek voltunk.Egyébként ne aggódj,ezek tényleg a hormonok miatt vannak,szépen tisztulni fog,de a búzakorpás fürdõt feltétlen próbáljátok ki...lehet pár hét kell mire rendbe jön,de nálunk szeretjük és nem is hagyjuk abba neki ezt a fürdõvizet.Tele van vitaminnal.JA és ne kenegesd neki semmivel se hintõporral se krémmel semmivel...hagy szellõzön..ki fog tisztulni.

Tuti Tipp, mi sem akartuk elhinni, a gyerekorvosunk ajánlotta.Vegyél búzakorpát-sclekker(mi ott vesszük, mert ott csak 99ft), de lehet dm ben is..ot 250ért láttam és egy maréknyi korpát forrázz le..ezt a fûrdõvízhez öntöd.Mi kb 3 nap mulva már láttuk a javulást...Amúgy mi kamillát is teszünk bele neki.Mi minden este ebben fürdetjük, plusz egy diónyi fürdetõt feloldunk vízben , azt is hozzá tesszük és babaszappannal lemossuk.Teljesen rendbe jött a bõre, pedig mi is nagyon pattanásosak-sõt miteszeresek voltunk.Egyébként ne aggódj, ezek tényleg a hormonok miatt vannak, szépen tisztulni fog, de a búzakorpás fürdõt feltétlen próbáljátok ki...lehet pár hét kell mire rendbe jön, de nálunk szeretjük és nem is hagyjuk abba neki ezt a fürdõvizet.Tele van vitaminnal.JA és ne kenegesd neki semmivel se hintõporral se krémmel semmivel...hagy szellõzön..ki fog tisztulni.
Én hintõporral szoktam kengetni a kis pofiját, ami nagyon szépen leszárítja a patikat! Boldog babázást! 2, 5 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Ha anyatejesek vagytok, lehet, hogy olyat ettél, amitõl kipattogozhatott a bõre. Mi 7 hetesek vagyunk és ha 3 dl-nél több tejet iszom egy nap (pl), akkor kb 2-3 szopi múlva pöttyös lesz az arca meg a mellkasa. Aztán másnapra elmúlik.
Ez nem a tisztántartástól, vagy nem tisztántartástól van, hanem a hormonjai még dolgoznak. Az anyai hormonok most választódnak ki. Ne kenegesd semmivel mert magától el fog múlni. Az hogy mennyi idõ alatt, az babafüggõ. És ne izgul biztosan tökéletesen tisztán tartod a babádat. Boldog babózást. 5 hós kislány anyukája

8 hetes vagyok, és átjelentkeznék egy másik címre állandóra, mint ahol eddig voltam bejelentve. Akkor járhatok e még mindíg ugyanabba az sztkba? . Más város lenne az új cím, de csak papíron.

Legjobb válasz: Nyugodtan járhatsz abba az sztk-ba,ahova eddig jártál. Csak a védõnõt kell az új városból választanod, mert õk helyileg vannak (utca név szerint) kirendelve. Boldog babavárást! Egy szintén 8 hetes kismama

Nyugodtan járhatsz abba az sztk-ba, ahova eddig jártál. Csak a védõnõt kell az új városból választanod, mert õk helyileg vannak (utca név szerint) kirendelve. Boldog babavárást! Egy szintén 8 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ! és mindenképpen onnan rendelnének ki védõnõt?.. Gyõrben lenne az új állandó lakcím és Bp-en lakunk amúgy...jaajj, ne haragudj, de tiszta ideg vagyok már emiatt...
Ha átköltöztök Gyõrbe, akkor a lakcím kártyádat meg kell majd csináltatnod az új címetekre. Védõnõt nyilván onnan kapsz majd, mivel õ kifog hozzátok járni, mikor meglesz a pici. De nõgyógyászhoz és terhesgondozásra feljárhatsz Pestre, azt nem muszáj Gyõrbe áttenni. A védõnõ és a terhesgondozás független egymástól .
Ja, az elsõ válaszoló voltam. Remélem tudtam segíteni. Ne idegeskedj, azzal ártasz magadnak és a babának is.
szia! a védõnõ szempontjából mindegy, hogy hová vagy bejelentve, az a lényeg, hogy hol tartózkodsz, ott kell, hogy legyen a védõnõd, mert a baba születése után ki fog menni hozzátok. nekem is kecskeméti a bejelnetett címem, de pesten élek, és itt van a védõnõm is. 29 hetes kismama
Ne aggódj! Ott lesz a védõnõd ahol ténylegesen laksz. Ha a lakcímkártyádon Gyõr van, de Bpesten laksz akkor te bpesten kapsz a körzetben védõnõt. Az orvosnak és a védõnõnek egy körzetben kell lenni. Én is így vagyok bejelentve szóval ezt tapasztalom. Mivel a védõnõ kimegy látogatni így nem fog gyõrbõl eljönni hozzád. 23 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, nagyon megnyugodtam...:) Aranyosak vagytok!

A védőnő meg tudja hallgatni a baba szívhangját? 8 hetes vagyok, és holnap megyek először hozzá.

Legjobb válasz: Szia! Nem, hogy meg tudja, hanem X hetes kor után minden alkalommal meg kell hallgatnia.

Szia! Nem, hogy meg tudja, hanem X hetes kor után minden alkalommal meg kell hallgatnia.
Szia! Nekem nem volt hajlandó 8 hetesen meghallgatni, kimagyarázta, pedig aggodalomból fordultam hozzá. Sõt! Már a 19. hétben járok és egyszer találkoztunk, nemhogy szívhangot hallgatott volna!!! Holnap jön hozzám, de tuti, hogy nem hozza a kütyüt. Érdekelne, hogy mi a kötelessége, ha ilyen kéréssel fordulnak hozzá a kismamák.
Nekem 16 hetesen hallgatta meg elõször a védõnõm doplerrel a szívhangot, és már gyönyörûen hallatszott a dibi-dobi :-)
Én is pont így vagyok. Hétvégén lépek a 8. hétbe és olyan jó lenne ha a védõnõ hallaná a szívhangot! :) ) Még olyan messze van a 12.heti uh! :) Én is sok ijesztõt olvasok a neten, de már próbálom letiltani magam róla. Túl aggódós vagyok. Én csak a jövõ héten megyek elõször a védõnõhöz. Én is úgy hallottam, hogy általában a 20-24.héttõl hallja a szívhangot azzal a készülékkel. Amúgy a dokinál már hallottad? Én 6 hetesen voltam, és olyan jól lehetett már hallani :) ), persze csak hüvelyi uh-val. Úgyhogy most várom a 12. hetet, hogy addig is minden rendben legyen. Utána lehet másért aggódni és így tovább! :) De a legjobb a pozitív dolgokra gondolni és pihengetni! És örülni! :) ) Ne aggódj! Majd írj, hogy mi volt!
Nem lehet hallani. MÉg késõbb sem mindig, az én babám amíg picike volt mindig elbújt elõle, ez nagyon zavarta õt. Leginkább akkor lehet már hallani azzal a doplerrel, amikor már elég nagy, és nem tud csak úgy eluszkálni elõle. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak azért kérdeztem, mert túlságosan aggódó vok, és minden hülyeséget összeolvasok vetélésekrõl, meg baba felsívódásról, és cak biztos akarok lenni, hogy rendben van:)
Nálunk a védõnõ egyszer sem hallgatja a szívhangot, csak 36. héttõl csinálja az NST-t. A szívhangot a nõgyógyásznál nézték nekem, de még NST-re is a kórházba kellett mennem.
szia! nálunk is 20 hetes kortól hallgatják, de azt is csak akkor , ha vékony a hasfal! azt mondta, hogy általában, csak a 24. héttõl lehet rendesen hallani!
Szerintem akkor még pici a baba hozzá. Az én védõnõmnek olyan kütyüje van, amivel a 20.héttõl tudja hallgatni a szívhangot. Holnap még csak papírozni fogtok, megkérdez egy csomó mindent (pl.családban elõforduló betegségek), ad neked prospektusokat, vérnyomást mér, testsúlyodat, ilyesmi... Grat a babához!
A védõnõ 20 hetes kor után tudja biztosan meghallgatni. Addig az enyém nem tudta...
Szia! ilyenkor még nem lehet hallani, Doplerrel, majd a 15 hét után. az UH-on viszont már jól látni:-)
hoppá...... csak most látom, hogy a kérdést kb 2 éve írtad ki.... :) ))))

Az baj ha meg vagyok fázva? 8 hetes vagyok és nem tudok belöle kimászni.

Vagy lehet ez allergia de eddig még nem voltam allergiás!

Legjobb válasz: Az allergia kialakulhat a terhesség alatt de lehet csak sima megfázás szerintem mindenképpen menj el fül-orr-gégészhez! Boldog babavárást 26 hetes kismami

Az allergia kialakulhat a terhesség alatt de lehet csak sima megfázás szerintem mindenképpen menj el fül-orr-gégészhez! Boldog babavárást 26 hetes kismami
Nem baj, bár kellemetlen nagyon; ha lázad lenne, az okozhat gondot, ezért muszáj lázat csillapítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat..
Nem jó terhesen játszani a betegségekkel.Miért nem mész orvoshoz?

Még csak 8 hetes vagyok, de már alig várom, hogy megvegyük a kis ágyat, és felállítsuk. Mit tegyek?

arra lennék kiváncsi,hogy azt a hatást amikor már csak pár nap van a szülésig és akkor állitsátok fel a kis ágyat,akkor csak jobb érzés mert jobban érzed hogy jön a baba pár hét mulva. de ha most állitom fel akkor az nem lessz olyan csak most lessz jó,de mikor ott leszek szülés közelben akkor akkor már természetes lessz ot a kis ágy!De már annyira várom hogy a lakás is baba hangulatú legyen. mi a tanácsotok?

Legjobb válasz: Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.

Én sem bírtam kivárni, mondjuk azt sem tudom, hogy mire kellett volna várni...Folyamatosan vásárolgattam már az elsõ hetektõl kezdõdõen, nagyon élveztem! Meg kaptunk is rengeteg cuccot, azokat is rendezgettem. 16 hetesen pózolok az egyik képen, háttérben kiságy :-) Szerintem sok elõnye van annak, hogy ne maradjon utolsó hetekre a vásárlást: folyamatosan figyelemmel kísérheted az áruházak akcióit, és kifoghatsz jó áron babadolgokat; még idejében eszedbe juthatnak dolgok, vagy mások hívják fel rá a figyelmedet; még nem vagy fáradt, sokat tudsz csavarogni, mászkálni; otthon is több energiád van pakolászni, takarítgatni; stb. Meg én amúgy sem hiszek a babonában, miszerint nem szabad vásárolgatni.
Hagy, hogy a terhesség a terhességrõl szóljon az elsõ 5-6 hónapban. Hogyan fejlõdik a baba, hogyan változik a te tested, milyen a szülés stb, szerintem ne szaladj ennyire elõre az idõben, élvezd, hogy terhes vagy. Nem tudom, hogy mennyire érthetõ, hogy mire gondolok..., de remélem azért vannak akik értik :) Írták elöttem a vetélés lehetõségét, sajnos ez nem egyedi eset. Nem kell természetesen ezen görcsölnöd, hisz jól vagy, minden rendben veletek, de azért az észszerûség és józanság nem árt ha elõtérben marad.
en csak babaruhakat kaptam es rendezgettem az elso hetekben, aztan meg elveteltem. Ha ne adj Isten igy tortenne veled is, tobbet egyetlen babaholmira sem birnal ranezni, Nem veletlenul nem szoktak babaszobaval meg babaruhakkal foglalkozni az elso idokben.
A 16-18. hetet minndenképp megvárnám a vásárlásokkal, akkor van afp és egy genetikai uh. Én akkor vettem meg az 1. ruhácskát, bár utána sokáig semmit, túl sok rossz történt akkor körülöttem, a ruhácskát is megbántam... 32. héten csináltam a nagybevásárlást, addig bújtam a netet és összeírtam, hogy mi kell, kikértem a babás ismerõsök véleményeét, mi az ami biztosan kell és mi az ami pénzkidobás, milyen fajta body a praktikus, milyen ruha az amit sosem használunk, mire figyeljek babakocsi vásárlásakor, melyik fajta miért jó, melyik típusú pelenka a jó és miért, milyen dolgokat kell beszerezni a gyógyszertárból és hogyan mûködnek, milyen a jó légzésfigyelõ, hogyan mûködik a szoptatás, ha nem megy hol kell segítséget kérni, mit kell tenni mellgyuszinál, milyen cumisüveget vegyek, melyik fajta sterilizálás a jó, mit hol lehet olcsóbban beszerezni. Mikor és hova kell csípõszûrésre menni, mire kell figyelni az egészségével kapcsolatban, mik azok amiket nem szabad használni vagy nem szabad csinálni (komp, ültetés, ilyesmi), hogyan kell fejni, meddig lehet a hûtõben tárolni a tejet és hogyan, illetve a tápszert hogyan kell elkészíteni. Melyik gyerekorvost válasszuk a körzetünkben, kirõl jó a környékbeli anyukák véleménye, melyiknek mi az "erõssége" és még sorolhatnám. Szóval rengeteg dolog van, amivel lehet foglalkozni és babás hangulatba kerülni az elsõ két harmadban :D
Szia! Szerintem is várj még! Én nem kezdtem el az elején a vásárlást, meg akartam várni, hogy megtudjam a nemét. Aztán kb 30 héten vettünk meg mindent, de még az is korán volt mert annyi mindent kaptunk még utána, hogy jó pár ezer forintot megspórolhattunk volna. Persze, ha te tudod, hogy mit kapsz, akkor elõbb is elkezdhetsz vásárolni, pláne, mert lehet pont ki is fogsz valamilyen jó akciót. Egyszóval azért a 12 hetet tényleg nem árt kivárni, nem csak babonából!
Nem akarok ünneprontó lenni, de saját magadat óvod meg egy estleges csalódástól, ha még vársz egy kicsit. Nem babonáról beszélek, hanem a tényekrõl: a 12. hétig még bármi történhet ( késõbb is, de utána már ritkábbak a vetélések). Szerintem a 12. hétig legalább várjál a nagyobb dolgok megvásárlásával. Azért elméletben már tervezheted a babaszobát, nézegess prospektusokat, tájékozódj az árakról. De rengeteg idõd van még. Én az elsõ gyereknél kaptam kiságyat rokonoktól és úgy a 25. hét körül hozták el. ár alig vártam. Persze rögtön felállítottam, megágyaztam és nézegettem. Aztán eltettem az ágynemût. De ezt a mûveletet mindennap megcsináltam, csak nem mertem kint hagyni az ágynemût, hogy nem porosodjon, meg fakuljon (ha rásüt a nap) stb. Most a másodikat várom, 15 hetes vagyok, de még nem vettem semmit.
Én folyamatos hangulatban voltam és semmit nem élveztem jobban, mint csinosítgatni a szobáját, vasalgatni a ruhácskákat (azóta sem csinálom, mert semmi idõm :-)), járni a boltokat, ... Hidd el, utána már nem lesz idõd! Élvezd ki most, és rendezgesd nyugalomban a kis holmikat:-) Ha visszagondolok azokra a hónapokra, szép, meghitt idõszak volt! Annak a készülõdés, a ráhangolódás a szépsége! Ennek meg ez a gyönyörû csöppség!!!!!
A kérdező hozzászólása: utólsó!én nem pontoztalak le!
Nekem még az is korai volt, mikor kb 3 héttel a szülés elõtt felállítottuk. Rossz érzés volt, hogy belenéztem és nem volt benne senki. Ez most komoly. Én így éreztem, de attól te még élvezheted az üres kiságyat. Lehet egy-két hét múlva alábbhagy ez a kezdeti lelkesedés és a terhességre fogsz koncentrálni. nekem van egy könyvem, minden napra le van írva valami hasznos illetve infók a baba méreteirõl. Mi azt olvasgattuk izgulva minden reggel kávézás közben. Ne légy türelmetlen.
8 hetesen még nagyon gáz a gyerekszobát elkezdeni rendezgetni...
ha már itt tartunk -pedig nem szoktam ezen fennakadni- akkor miért pontoztok le amiatt, mert nekem tényleg rossz érzés volt az üres ágyat nézegetni??? Nehezen jött össze a babánk, nem volt jó, hogy ott egy ágy üresen...:(
Szia. Mi hosszú éveket vártunk a babára, és kínlódtunk sokat mire összejött. Nagyon vigyáztam magamra mikor megtudtam hogy terhes lettem.Az elsõ 3hónapban olyan fáradt és aluszékony voltam, hogy semmit nem tudtam csinálni az itthoni dolgokon és az orvosokhoz mászkáláson kívül. Utána kezdtem festeni egyszínûre a szobát, tervezgetni mit hová teszek, stb. Az5-6.hónap telt vásárlással.Az elsõ kistutyi, az elsõ body, elsõ rugi. Többet nem vettem.Azokat nézegettem, próbálgattam a hasamhoz....minden nap.A 7.hónapban vettük meg a kiságyat, és festettem a figurákat a falra.A 8.hónapban állítottuk össze az ágyat, és a kiírt idõpont elõtt két héttel teljesen kész volt a szoba. Nagyon sajnálom azt a két válaszolót aki csak a helyesírással kapcsolatban tudott véleményt írni, ne is foglalkozz velük.Biztos bal lábbal keltek.
hagy=hagyd
mikor megtudtam , hogy terhes vagyok, rögtön elkezdtem vásárolgatni, pakolni a lakásban ezt azt, még 3 hónap volt, mikor felállítattam a kiságyat, és már megvolt szinte minden. szerintem abszolút nem rontja el a hangulatot, sõt, mikor már a kiságy is benn volt a szobában apa is hangulatba jött, elment magától venni egy-két csecsebecsét, amit 2-3 éves koráig nem fog tudni használni, de az az õ szerzeménye a kicsi fiának. de ne kapkodd el, mert , ha túl gyorsan végzel, nem leszm mit tenned utána.szerintem így normális a babavárás. persze , aki babonás annak más. a babaruhavásárlással vigyázz, kicsit én is beleestem, számold ki mikorra jön a baba, és ha téli baba lesz téli öltözékeket vegyél, és több méretet. én a tavaszi babónak vettek egy-két téli is , tudod ez , , milyen aranyos" szindróma. na mindegy. boldog babavárást , és készülõdést
A kérdező hozzászólása: én sem hiszek a babonában nem azért irtam, csak hogy nem rontja el a hangulaott? nemjobblenne utólsó hétben felálitani?
hát meg a jó nénikédet pontozzad le te tuskóparaszt! Valaki nagyon köcsög itt!

Fáj a derekam, a csípőm és combomnál a forgóm. Megjön érzéssel meg a hasam. Ez normális ugye? 8 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló,ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!

szia'Elvileg most kellene menstruálnod és lehet azt érzed. ilyenkor elõfordulhat, de ha attól van, 1-2 nap alatt elmúlik.nekem is volt hasonló, ami nem a menszesztõl volt, hanem a tágulástól, átalakulástól, hormonoktól. Most már 11 hetes vagyok, de a görcsök még mindig jönnek, de nem annyira.Uh-n nem látni rendelleneset. Szóval elvileg normális.Ha nem múlik el egy nap alatt, menj dokihoz mindenképp. Jobb az aggodalmat elkerülni. Nekem segített, hogy nem kelltem fel szinte egész nap. Másnapra elmúlt. Sok pihenést és érezd jól magad!
Szia természetes amit érzel egész terheség alatt elöfordul , pihenj minél többet és enyhülni fog 7 hetes babás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sok boldogságos kismamahónapokat!
Szia! Teljesen normális. Én ugyanezt éreztem. néha még menni is alig bírtam, annyira fájt a forgóm.

8 hetes vagyok tegnap kellett visszamennem a dokihoz és még csak hozzám sem nyúlt. Elküldött a klinikára uh-ra. Hasi lesz vajon vagy hüvelyi?

6 hetesen voltam el?tte dokinál akkor még csak a petezsák látszott. Tegnap reméltem hogy lesz szívhang de még csak meg sem vizsgált.Most azt sem tudom van szívhang vagy nincs.

Legjobb válasz: Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.

Az esetek nagyrészében hüvelyi UH-t csinálnak még a 12. heti genetikai UH-n is.Szívmûködést meg majd UH-n látsz.Szívhangot nálunk csak a 20.héttõl hallgatunk és azt is a védõnõnél.
A doki nem vizsgál meg feleslegesen. Az uh mutatja ki a szívhangot, de akkor is csak a doki látja. Hallani azt mondták nekemis, hogy 20 hét után, de nekem még akkor sem mutatták meg, csak láttam, hogymozog a babám és a papíron élõ magzat volt.( A 12 hétig hüveolyit csinálnak, utána hasit.
Én is 6 hetesen voltam utoljára, és ma megyek újra.Holnap leszek 9 hetes.Nekem eddig hüvelyi uh. nem volt, csak hasi, és nálam is csak a petezsák látszott.Én is a szívhangra vagyok kiváncsi.Nem hallani akarom, csak tudni, hogy van.Gondolom te is erre gondoltál, csak a többiek félreértették. Szerintem bármelyik uh.-át csinálják, kiderül, hogy van-e szívhang, csak nem értem, hogy miért kellett a semmiért elmenni a dokihoz... Biztos minden rendben lesz, ne izgulj.Gratula a babócához!
HA magán orvosnál vagy és fizetsz érte köteles megvizsgálni, fõleg ha kéred.Én minden egyes alkalommal kérek uh felvételt is a babáról, kb a 12dik hétig hüvelyit szoktak csibnálni, nekem azt mondta az orvos ez a pontosabb, viszont a 12dik héten a nyaki redõ mérésnél nekem már hasit csináltak és utánna a doki is 4 napra rá-és mégis meg uh-zott, pedig csak 4napja voltam, igaz kértem, hogy láthassam:) Ha sztk-ba jársz, ideje elgondolkodni, hogy szeretnéd végig csinálni a terhességet, már így a 8dik héttõl kételyek közt hánykolódva vagy nyugodtan, mert van egy megbízható dokid.?Sztem nézz utánna egy másiknak, szabad orvos választás van és ennyit megérdemel a baba is, hogy a mamája biztonságba érezze magát a dokival szemben, nem?Amúgy nekem a hatodik héten nem volt még szívhang, de a 8dikon már dobogott a pici szive, szerintem a tiednek is így van:) ne aggódj, hallgatni, meg a kh-zi uh-nál lehet , meg a védõnõnél.Gratula a picihez:) egy 16hetes kismama

Normális hogy szinte undorodom a hústól? Főleg a csirkétől? Pedig eddig szerettem és kb 4 napja nem bírom még a gondolatát sem.8 hetes vagyok. Pedig kéne húst fogyasztani, nem?

Legjobb válasz: Ez elõfordul.A terhesek nagy része fõleg a kávétól,a hústól és a teától undorodik.Nem biztos,hogy egész terhesség alatt így érzel majd.Próbáld meg a húsokban található fehérjét más ételekbõl pótolni,mint például a szója,tojás,tej,sajt stb.

Ez elõfordul.A terhesek nagy része fõleg a kávétól, a hústól és a teától undorodik.Nem biztos, hogy egész terhesség alatt így érzel majd.Próbáld meg a húsokban található fehérjét más ételekbõl pótolni, mint például a szója, tojás, tej, sajt stb.
szia, én csak pogácsát ettem ebben az idõben, a csirkének én is szagát éreztem, még ha a legfrissebb húst vettem akkor is, nem tudsz mit csinálni. ha egy-két hétig nem eszel húst és szedsz vitamint nem lesz semmi bajod, a többi fehérje is teljesen jó, és ne erõltesd a húsevést, van oka a miért nemkívánja a szervezeted!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Remélem nem lesz baj. Tejtermékekbõl a joghurt ami lemegy... :)
Én az elsõ 16 hétben semmiféle húst-húskészítményt nem bírtam megenni.Azután amikor elõször ettem kiütéseim lettek, a babámnak semmi baja nem lett.Azt ettem, amit megkívántam(akkor ez fõleg a krumpli, paradicsom és a káposzta volt)+tejtermékek, gyümölcs.
nem lesz baj. én a disznóhússal voltam így, de a többi húst sem ettem meg. el fog múlni. a vége felé nekem megint elõjött, de szerencsére elmúlt. most hihetetlen, de fogsz még csirkehusit enni, erre fogadni mernék :) !

8 hetes terhes vagyok, es meg mindig kijon az arcomon 1-2 pattanas. Mindenki azt mondja, hogy a kismamak olyankor megszepulnek, akkor most ez lehet, hogy valami problemat jelez?

Lehet, hogy hulyesegnek hangzik, de legyszi, ne hordjatok le. Minden apro elteresre ugyelek, ez az elso terhessegem. Elore is koszi a valaszokat!

Legjobb válasz: Ay elsõ pár hétben nekem is voltak ilyen problémáim, de utána nagyon szép lett a bõröm is és a hajam is. Állítólag akiknek kisfiúk lesz, azok megszépülnek, akiknek kislányuk azok megcsúnyúlnak, de ez is csak egy népi babona :).

Ay elsõ pár hétben nekem is voltak ilyen problémáim, de utána nagyon szép lett a bõröm is és a hajam is. Állítólag akiknek kisfiúk lesz, azok megszépülnek, akiknek kislányuk azok megcsúnyúlnak, de ez is csak egy népi babona :) .
El kell, hogy keserítselek, mert ez egy népi babona, hogy a kismamák megszépülnek.A 90 százalékuknak mindenféle baja van és közel sem szépek.Az arcuk pedig kifejezetten csúnya, zsíros és pattanásos a hormonok miatt!
szia azért mondják hogy mi kismamák megszépülünk mert a börünk kisimul attol a viztöl amit szervezeted elkezd raktározni a terhesség legelejétöl
Én soha nem voltam pattanásos, most meg a hátamon akkorák vannak hogy én utálom õket nemhogy más. Voltam már kozmetikusnál , többször megtisztította, de sajnos max 2 hétig tartott, utána megint elõjöttek. 31 hetes kismami
szia én is 8hetes vagyok, a hajamat két naponta kell mostni, ha elmúlik egy pattanás jön helyette 3 másik, az arcom bármivel tisztítom 10perc múlva tocsog a zsírtól, viszont a lábam, karom viszket a szárazságtól. Úgyh nem vagy egyedül ezzel
Hát, nekem van egy gyönyörû kisfiam és vele borzalmasan néztem ki. :) Pattanások az arcomon, dekoltázsomon, zsíros haj, fú, nagyon gáz volt. Az okos kozmetikustól meg is kaptam, hogy a pattanások 90%-ért mi magunk vagyunk a felelõsek, mert elkaparjuk. Hát én nem kapartam el. Viszont, amint megszültem, rá egy hétre kb. megint letisztult a bõröm. Én úgy voltam vele, hogy ha én ronda vagyok, akkor a gyerek szép lesz. Saját babona, saját hülyeség, de bejött.:)
Szia! A terhességem elején nekem is nagyon csúnya volt az egyébként is pattanásos bõröm, de olyan 20-22. hét után ritkábbak lettek. Kitartás :) 32 hetes kismama
én is így elkeseredtem az elején. kb a 10-12.hétig tartott és azóta szerencsére nem jött ki annyi ragyám. elmentem kozmetikushoz is de meg se látszódott. kitartás!!! 19.hetes Kismama:)
Nekem fiam lesz, de mégis jönnek ki rajtam a pattanások :(
Sziasztok! Nekem kisfiam lesz, és hát hagy némi kívánnivalót magaután a bõröm :) Az arcom viszonylag türhetõ, ellenben a karjaim és a hátam elég ronda. Pattanások meg miteszerek. Nekem is az elején volt csúnya az arcom, de az a 16. hét körül elmúlt :) Kitartás, ezek nem olyan vészes dolgok :) Jó babavárást 31 hetes mama
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! Bocsi, hogy eddig nem irtam vissza semmi kommentet, de meg melozok, es nem volt idom. Mivel nagyon hosszu hajam, eddig is 2-3 naponta mostam, most meg legszivesebben minden nap mosnam, annyira bezsirosodik. Az arcomrol nem is beszelve....De amiket itt leirtatok, mostmar megnyugodtam, hogy nem csak en csunyultam el, hanem masok is:) De az a fontos, hogy babank lesz, mas minden mellekes nekem...

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!