Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok, a cégem (3 db)

8 hetes terhes vagyok, a cégem boltja, ahol dolgozom, bezár. Felmondhat így nekem?

A cég, ahol dolgozom, (van neki több boltja,én az egyik ilyenbe dolgozom most), bezár. Eladta másnak a boltot, de nem a cége szünik meg,ahova én be vagyok jelentve csak ez a bolt.igy nekem nem mondhat fel, igaz?tudja hogy terhes vagyok.

Legjobb válasz: Mivel nem a bolthoz, hanem a céghez vagy bejelentve, így a te munkaviszonyod nem szûnik meg. Szerintem kötelessége másik munkát adni a cégnél.

Mivel nem a bolthoz, hanem a céghez vagy bejelentve, így a te munkaviszonyod nem szûnik meg. Szerintem kötelessége másik munkát adni a cégnél.
Hasonló dolog volt velem is. Annyi különbséggel, hogy a munkaköröm szünt meg, és nem tudnak másik helyet biztosítani. Utánajárással annyit mondtak nekem, hogy találhat a cég kiskaput a felmondásra. Én kiírattam magam táppénzre, és szülésig azon is maradok. Most kevesebb a pénz, de szülés után mégis tgyás és gyed is jár, ami mégis több mint az alanyi jogon járó gyes.
Ha van kiskönyved, akkor nem rughat ki, ha nincs még, akkor sajna azt is megteheti. Nem köteles alkalmazni attól, hogy a cég nem szûnik meg. Nekem megszûnt a munkahelyem, én is azért mentem tápra, szerintem is ez a legjobb megoldás ilyenkor. Gyorsan legyen kiskönyved, és a dokival vetesd magad tápra.
Nem a kiskönyv meglététõl függ a kismamák védelme, ha az orvos megállapította a terhességet, akkor teljesen mindegy, van-e már kiskönyv kiállítva, vagy nincs. Az én védõnõm pl hetekig szabin volt, a "kolleganõje" meg nem állította ki, mondván nem szeretnek egymás terhességébe belenyúlni... Nem a kiskönyv meglététõl függ, hogy az ember várandós-e vagy sem.

8 hetes kismama vagyok, az elejétől fogva táppénzen. Úgy néz ki becsődől a cég ahol dolgoztam. Akkor már nem fog járni a táppénz? És a Gyed? 3 éve dolgozom ott

Legjobb válasz: Ha becsõdöl a cég, akkor igényelj álláskeresési támogatást. Mialatt kapod, biztosítottnak minõsülsz, így járni fog mind a tgyás, mind a gyed. Kicsit bajolósabb az igénylésnél, de legalább járni fog.

Ha becsõdöl a cég, akkor igényelj álláskeresési támogatást. Mialatt kapod, biztosítottnak minõsülsz, így járni fog mind a tgyás, mind a gyed. Kicsit bajolósabb az igénylésnél, de legalább járni fog.
Sajnos ez nem így van. Ha a cég megszûnik, akkor a munkaviszony is megszûnik, vagyis a következõ babánál csak akkor fog járni a pénzbeli ellátás, ha újra lesz biztosítotti jogviszony. Ugyanígy a táppénz is, ha megszûnik a cég, és a munkaviszony, akkor onnantól csak passzív táppénzre vagy jogosult, aminek idõtartama 30 nap. Megkereshetsz munkajogászt, de felesleges kidobni rá pénzt, mert mást nem tud mondani, a felmondási védelem a rendes felmondásra vonatkozik, a cég megszûnése esetén a munkaviszony megszûnik akár terhes vagy, akár táppénzen vagy. Mint írtam a megoldás az álláskeresési támogatás, az biztosítotti jogviszonyt keletkeztet, és mivel a szükséges idõd megvan, így jogosult leszel tgyásra és gyedre.
És semmiképpen ne írj alá semmilyen papírt. Ha a táppénzed alatt csõdöl be, szerintem jár a táppénz, mert azt az OEP fizeti (de nem vagyok benne biztos). Keress egy munkajogászt, mert szerintem a felszámolást követõen, ha esetleg másik babát is szeretnél a gyes alatt, utána is jár majd neked tgyás és minden egyéb...
menj a munkanélkülibe, kérj álláskeresésit, és akkor fog járni tgyás me gyed is.

8 hetes kismama vagyok, veszélyeztetetten táppénzen.3.5 évet dolgoztam a munkahelyemen, mielőtt eljöttem. Ha megszületik a baba meddig és mennyi pénzre számíthatok, így hogy a cég az idén/szeptember körül/bezár?

Legjobb válasz: Ha jól számolom, akkor januárban fogsz szülni. A bezárást hogy érted...csõdöt jelent...végelszámolják...? Ahhoz hogy gyedet kaphass, a szülés napján biztosítottnak kell lenned. Amennyiben csõdeljárás indul a Cég ellen, az eltart jónéhány hónapig, addig egészen biztosan megszülsz, nincs gond. Érdemes a szülés elõtt egy hónappal megigényelned a tgyást is ebben a helyzetben. Tudni kellene hogyan fog bezárni...

Ha jól számolom, akkor januárban fogsz szülni. A bezárást hogy érted...csõdöt jelent...végelszámolják...? Ahhoz hogy gyedet kaphass, a szülés napján biztosítottnak kell lenned. Amennyiben csõdeljárás indul a Cég ellen, az eltart jónéhány hónapig, addig egészen biztosan megszülsz, nincs gond. Érdemes a szülés elõtt egy hónappal megigényelned a tgyást is ebben a helyzetben. Tudni kellene hogyan fog bezárni...
A kérdező hozzászólása: A munkáltató késõbbi jogutód nélküli megszüntetése van a papíromon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!