Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes vagyok, a (486 db)

Tegnap voltam uh-on. 8 hetes vagyok, a babám 15.9mm. A doki nem mondott semmi konkrétat csak azt, hogy pénteken ismét uh. Miért kell 3 nap múlva ismét uh? Babám mérete jó?

Legjobb válasz: Az én babám 7 hetesen volt 13 mm,úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom,de ez ismét "kiváló példa" arra,milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának,hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?

Az én babám 7 hetesen volt 13 mm, úgyhogy teljesen jó.:) Hogy miért kell visszamenned azt sajnos nem tudom, de ez ismét "kiváló példa" arra, milyen remek orvosok dolgoznak ebben az országban. Igazán elmondhatná a mamának, hogy miért kell megint menni... Vagy ez luxus?
Én csak azt nem értem, miért nem kérdeztél rá atta, hogy miért kell újra menned!? Mert azt bizony csak az orvosod tudja megmondani, mi nem. Nem megszokott az, hogy ilyen hamar menned kell megint és ha nem tudsz valamit és nem kérdezel akkor... Én mindíg mindent megkérdezek inkább kétszer, mint egyszer sem! A baba mérete az biztos hogy jó, talán a szívverését nem látta még rendessen. Sok sikert, én drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!
A mérete jó. De miért nem kérdezted meg, hogy miért kell visszamenned? Akkor nem kéne izgulnod. Sok olyan doki van, aki csak akkor mondja el, hogy mi az ábra, ha kérdez a kismama. Bátran kérdezz, õ az orvos, az a dolga, hogy mindenrõl tájékoztasson.
Karácsonykor volt rendelés? Nem kekeckedni akarok, csak úgy feltûnt hogy tegnap írtad, és tegnapelõtt voltál uh-n, azaz 25.-én. Na mindegy, biztos valahol fogadtak. Szerintem minden rendben a baba méretével. Azért érdemes lett volna megkérdezned a dokitól, hogy miért kell megint menned, hiszen rólad van szó. Nem biztos hogy én az orvost hibáztatnám, te érdeklõdj!

8 hetes vagyok, a köldökömben pircing van, ki kell vennem a terhesség alatt?

Legjobb válasz: 14 hetes vagyok és még bent van, nem is zavar, de a barátnõmnek kilõtte a hasa amikor túl feszült már..akkor jobb kivenni, mert kiszakadhat a bõr is.

14 hetes vagyok és még bent van, nem is zavar, de a barátnõmnek kilõtte a hasa amikor túl feszült már..akkor jobb kivenni, mert kiszakadhat a bõr is.
A kérdező hozzászólása: KÖszi a gyors válaszod!
Érezni fogod ha ki kell venni, de én azért nem húnám ezt sokáig. Attól is függ milyen ütemben nõ a hasad. Ahogy magamra emélékszem és a pocim növekedésére. a 20ik hét körül nagyon megiundult... akkor már biztos nem lett volna kellemes egy pircing az amúgyis feszülõs köldökben... a vége fele meg ki is fordula legtöbb nõnél. Tényleg nem lenne kellemese egy esetleges szakadás. Boldog heteket! Könnyû terhességet és szûlést! 39 hetes 5 napos kismama
Én amint megtudtam hogy terhes vagyok egybõl kivettem!De majd fogod érezni meddig jó és akkor kiveszed. 17 hetes kismama! :-)
LEHEt kapni terhes piercinget-és ez nem vicc, keresgélj a neten, mert most én sem tudom melyik oldalon van ..ékszereknél mindenképpen, de vannak gyártók akik direkt ilyet terveznek.
én a 12. héten vettem ki, mert akkor vált kényelmetlenné. érezni fogod, meddig lehet.
Inkább vedd ki most!
Egy idõ után úgyis kifordul a köldököd, szóval jobb most kint késõbb :)
Szia én kismama piercinget használtam és csak a 32-dik héten vettem ki, mert már nagyon ki volt fordulva a köldököm és kellemetlen volt.Fogod érezni amikor már nem tudod viselni.

A védönőm azt irta a papiromra hogy 8 hetes vagyok a nőgyogyászom azt mondta, hogy 10 hetes, ilyenkor mivan? Melyiknek kellene hinnem? ápril.17. volt utoljára meg a havim

Legjobb válasz: Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet,hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe ,szólj neki,mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van,mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki,ami nem lényeg igazából,de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki,hogy írja át!37hetes kismama

Az utolsó menstruácio elsõ napjától számolják a terhességet, hiába késõbb fogant elvileg kb két héttel.A mensi idõpont az orvosi kezdet.ha április 17én jött meg akkor onnatól tudod számolni.Tehát a védõnõne írjon mást a kiskönyvedbe , szólj neki, mert a szülés idõpontját hozzá igazítják.Nekem csak 2nap eltérés van, mert 30napos ciklusaim vannak nem 28 és így 18helyett 16ra írtak ki, ami nem lényeg igazából, de pl nekem faros a baba és úgy néz ki programozott császáros leszek 16án-tehát nem igazán lenne jó neked sem ha valami közbe jönne és két hetet eltére a valós idõpontod egy védõnõ miatt!!!Emiatt szólj és harcold ki, hogy írja át!37hetes kismama
Szia! Annak idején nekem azért írta a védõnõm a papírra, hogy 8 hetes, mert akkor volt az utolsó orvosi vizsgálat. Nem lehet hogy neked is ezért? 12 hetes kismama

A menzi szeru fájdalom meddig tartott nalatok? Menzi szeru fájdalom meddig tartott nálatok? 8 hetes vagyok de naponta érzem.

Legjobb válasz: Ezt a kérdést én is feltettem kb. 8 hetesen. Nekem kb. 12-13 hetes koromig volt, de van aki végig kísér:-) 18 hetes kismama

Ezt a kérdést én is feltettem kb. 8 hetesen. Nekem kb. 12-13 hetes koromig volt, de van aki végig kísér:-) 18 hetes kismama
akit
Nem félsz kicsit, hogy nehogy baja legyen a babának?Csak mert az elõzõ terhességemnél nekem is állandóan görcsölt a hasam még a 17. héten is, állandóan rettegtem.Most a másodiknál már nem rettegek annyira(persze most is féltem, nehogy valami baj legyen, de nem görcsölök a témára) és most nem is fájdogálok annyira.Persze azért kicsit igen, de ez normális is, én úgy tudom!Ne izgulj!:) Boldog babavárást!

Ma voltam dokinál, 8 hetes vagyok, de a baba még nem látszik. Normális ez?

Legjobb válasz: Biztos ,hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt,legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive,elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!

Biztos , hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt, legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive, elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!
Ha nem látszott, honnan tudod, hogy terhes vagy? Amg nem látják a babát, nem szokták megállapítani a terhességet, még + teszt esetén sem. Általában 7 hetesen már ver a baba szive, és már nem is oylan kicsi.-) De van, akinál még ilyenkor ne látják uhon.Elõfordul. Járj hetente kontrollra, vagy kérd ki másik doki tanácsát is.
Arról nem írtál, hogy csak a baba nem látszik vagy a petezsák sem. 8 hetesen már mindkettõnek látszani kellene, sõt a szívhangnak is, de csak hüvelyi ultrahanggal, hasival nem.
Nekem hasi uh-n is látszott a szívhang és a bab is 6 hetesen és 5 naposan. Nem csak a hüvelyi uh mutatja ki.
Szia..altalaban 7-8 hetesen mar van szivhang es eleg jol latszodik a baba..sajna hallottam mar olyat is, hogy csak ures petezsak volr embrio nelkul.....de ilyenkor nem tamasztjak ala a terhesseget..keress egy masik dokit!!

7-8 hetes vagyok, gyakran fájdogál a pocim, ez mindenképp rosszat jelent? Milyen praktikákat ismertek, ami esetleg csökkenthetné a vetélést?

Decemberben volt egy spontán vetélésem (7hetesen), kicsit félek, hogy nehogy baj legyen megint.

Legjobb válasz: Nekem novemberben volt 8 hetesen vetélésem. Most 6 hetes vagyok és mindentõl félek. Nekem is szokott a 2 petefészkem feszülni. Fájdalomnak nem mondanám, mert nem görcsöl és nem is kellemetlen, csak inkább a frász jön rám mindig. Remélem ez az érzésünk normális.

Nekem novemberben volt 8 hetesen vetélésem. Most 6 hetes vagyok és mindentõl félek. Nekem is szokott a 2 petefészkem feszülni. Fájdalomnak nem mondanám, mert nem görcsöl és nem is kellemetlen, csak inkább a frász jön rám mindig. Remélem ez az érzésünk normális.
Nekem is decemberben volt vetélésem, szintén 7 hetesen. Most 16 hetes vagyok, és a 12. hétig végig izgultam. Volt hogy alábbhagyott a hányinger (pont 7 hetesen) És rohantam be a kórházba, hogy nézzék meg ultrahangon:) Persze minden rendben volt, és hazafele a hányinger is visszajött. Én még most is nyugtalankodom néha, de pár napja megmozdult a picur, és így hogy érzem, hogy mocorog sokkal nyugodtabb vagyok. Próbálj meg csa jóra gondolni, én mindig azt mondtam magamnak, hogy ez mégegyszer nem fordulhat elõ velünk! Boldog babavárást!!!
Szia Nekem kerek 8 hetesen volt 16, 5mm
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Szia! Itt meg tudod nézni! Lehet, hogy pár millivel kisebb, de nem hiszem, hogy ennek bármi jelentõsége lenne, aggódni meg végképp nem kell rajta.
nekem 8 heten volt 24, 5mm

8 hetes vagyok és elmúltak a tünetek. Baj lehet a babával?

8. hetes vagyok és elmúltak a tüneteim kivéve a mell fájdalmat. Se hányinger se szédülés semmi.6 hetes uh-on voltam utoljára akkor még nem volt szívhang most megyek majd csütörtökön de félek hogy nem is lesz.

Legjobb válasz: Szia En is meg voltam ilyedve es irtam is kedest ide,h most mi lehet,de megnyugtattak a kedves kismamak,h ne izguljak,ha barmi baj lenne azt erznem. Nekem csak a mellfajdalom volt mint tunet de az nagyon erosen,aztan par napja mar nincsen.Nem torvenyszeru ,h vegig rosszuk erezzuk magunkat,nem? Nem felj minden rendben lesz,a babanak semmi baja. 8 hetes kismama

Szia En is meg voltam ilyedve es irtam is kedest ide, h most mi lehet, de megnyugtattak a kedves kismamak, h ne izguljak, ha barmi baj lenne azt erznem. Nekem csak a mellfajdalom volt mint tunet de az nagyon erosen, aztan par napja mar nincsen.Nem torvenyszeru , h vegig rosszuk erezzuk magunkat, nem? Nem felj minden rendben lesz, a babanak semmi baja. 8 hetes kismama
Elõször is nyugodj meg, a mellfájdalom, feszülgetés a legjobb jel.Hiányzik a hányinger?Még visszajöhet:-( Nincs semmi baj, csak mindenkinél máshogyan van az elején, nekem 10 hetesen múlt el a hányinger, és nagyon örülök neki:-) Ha a mellfeszülés, növögetés abbamarad, azt mondják az lehet jel, de az sem mindig biztos, ha görcsölsz erõsen, és vérezni kezdesz, vagy barnázol erõs görcs mellett, akkor van baj, de sokszor ha idõben mennek orvoshoz akkor is van segítség.Nyugodj meg, ne stresszeld magad, a pici jól van.Légy boldog, és örülj a benned növekvõ életnek!Amúgy elárulok neked valamit, mindenki félve megy arra az UH-ra ahol a szivecskéjét nézik elõször, aki nem fél az hazudik, de tudod a szorongásod õ is érzi.Nyugi! Gratulálok:-)
Ugyanmár!Még ez sem igaz. A mellfeszülés elmúlása sem jelent semmit.Nekem például igazán nem is fájt a mellem és semmim. Egy kicsi érzés van a mellbimbóm hegyén talán de semmi egyéb. és mégis 6hetes és 4 napos kismama vok., tegnap voltam ultrahangon és már szívhang is van. Egyáltalán nem múlik semmi a tüneteken. A felesleges aggódáson viszont annál több. Egyébként a 6 hetes ultrahangon még nem minden magzatnak van szívhangja, sõt van akinek csak 10hét körül!Ne aggódj elõre!Jo babózást!
Nyugodj meg, nincsen semmi baj! Nekem ekkortajt semmi tunetem nem volt szinte semmi hanyinger, de meg emelyges sem. nagyon aggodtam, de mar 6 hetesen hallottam a babam szivvereset. Mindenki irigykedett ram, milyen mazlista vagyok, hogy megusztam a reggeli rosszulletet.. baratnomnek sem volt vegig semmi.. na de bezzeg most 11 hetesen, amikor mulnia kellene a rossz tuneteknek, allandoan rosszul vagyok, egy falatot sem tudok lenyelni.. :-) mindenkinel mas es mas.. ne aggodj, minden rendben van!

A SzJG melyik részében hívja Dina Zsoltit "bébi"nek? A hetesben vagy a 8/1 vagy 8/2ben? És hányadik oldalon?

Legjobb válasz: A 8/1-ben hívja Dina Zsoltit ''bébinek'',mégpedig a 359-dik oldalon :)

A 8/1-ben hívja Dina Zsoltit ''bébinek'', mégpedig a 359-dik oldalon :)
A kérdező hozzászólása: uh, nagyon koszonom :) )
Igazán nincs mit :)
Még annyit hozzátennék, hogy föci fakt elött a teremben történt.
8/1 Március 27.kedd (föcifakt.) ... – Várjatok, Zsolti hív – kotorta elõ Dina a szûk farmerzsebébõl a strasszköves mobilját (csilivili lánynak csilivili telefon). – Mondjad, bébi – vette fel, nekem pedig megállt a kaja a számban. Hát, ezért jó, hogy én föci faktra járok. ...

Mit tegyek? Ülőmunkát végzek ugyan, de már most nem bírom.8 hetes vagyok, fáj a derekam, hányingerem van, állandóan aludnék. Napi 9 órát dolgozom, + 1-1 óra utazás! Estére úgy érzem magam mint akit "agyonvertek". Menjek el táppénzre?

Legjobb válasz: Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)

Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)
Én a helyedben elmennék táppénzre, mert a baba ilyenkor a legfontosabb, fõleg, hogy sem szellemileg sem fizikailag nem bírod. Nem vagyunk egyformák, mindenki saját magáról tudja és érzi, hogy mit bír. Én nem szerettem volna az elején táppénzre menni, mert jól éreztem magam, de addig húztam még bevéreztem, pedig csak olyan tüneteim voltak mint neked. Aztán jött a hasgörcsölés. Szerintem ne várd meg még rosszabb lesz, igaz, hogy ezek a tünetek a terhesség legelejére jellemzõk, de nem véletlenül jelez a szervezet. Boldog babavárást!
Gratula a babához! szerintem is ha , nem gond anyagilag elkellenne menned táppénzre.ne hogy túl hajszóld magad! egyébként ez az elalvás általában egy-két hétig tart, és a rosszúllétek is elmúlnak majd, általában a 12-15.héttõl. boldog babavárást
Én is hasonló cipõben jártam!(10 óra munka + 3 óra utazás) Én nem mehettem táppénzre egyéb okok miatt, kinlódtam 3 még hétig. Aztán elmúltak ezek a panaszok. a 16. héttõl nem dolgozom, már kezdek unatkozni. Ha akkor megtehettem volna, tuti táppénzre megyek! Ezt a kis idõt ki kell használni, mert ha megszületik a baba nincs pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a táppénz mellett döntöttem, ma vagyok utoljára. Most mindennél fontosabb hogy a babám egészséges legyen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!