Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes terhes vagyok, tehát nem (1 db)

8 hetes veszélyeztetett terhes vagyok, tehát nem dolgozhatom. Igényelhetek valamilyen anyagi támogatást?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor nincsen támogatás. Táppénzen vagy gondolom.

Szerintem ilyenkor nincsen támogatás. Táppénzen vagy gondolom.
Szia! Nekünk, akik hajlandóak vagyunk tiszteségesen dolgozni, nem jár sem ez esetben, sem máskor semmilyen támogatás. Kapod a táppénzt, és kész, ez van, én is így jártam. Támogatás pedig csak a notórius munkakerülõknek jár, akiknek természetesen a párjuk sem dolgozik, hiszen mi ezért dolgozunk, hogy nekik legyen:((((( De nekik mindenhonnan, és mibõl, amiért te, meg én, meg a férjeink, meg más megdolgoztunk.Mi ez, ha nem szabadrablás???Tõlünk lopják el, legálisan. Ezt tudom, hogy nem kérdezted, de azért írom, hogy ha a gyest is ki akarod végig használni, akkor a 3-ik évre, te ugyanannyit kapsz x év munkaviszonnyal, mint az, aki soha egy órát sem dolgozott. Felháborító, és undorító. Azért boldog babavárást, és jó babázást kívánok neked, Üdv:egy 3-ik babás kismama
Szia! Itt támogatás?Csak táppénz van vagy meló!Ha végig TP-en leszel alig kapsz TGYÁST és GYED-et.Én táppénzen voltam a 22.héttõl, késõbb kiderült nagy baj van.Mivel a 28.héttõl kórházba voltam szinte végig, még kevesebb TP-t kaptam.A kisbabám 1hónaposan meghalt, utánna 15napig lehettem TGYÁS-en.EZ igazságtalan, hogy nem tudsz dolgozni, mert vagy TE, vagy a baba, vagy mindketten betegek vagytok és kiszúrják a szemed!NEM MINDEN KISMAMA TÁPPÉNZCSALÓ!!!Mindenki egeszséges babát szeretne és végig dolgozni PÉNZÉRT.
Sajnos tényleg nem jár semmi. És a GYED is kevés lesz, mert a táppénzbõl számolják majd.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

8 órás munkába állás életemben először, 5 éves ovis és 2 éves kezdő bölcsis mellett, hajnalban induló és este hazaérő férjjel. Hogyan szervezzem a napunkat?

Fél 8-ra kell beérnem. Az ovi 6:30 és 17:00 között van nyitva, a bölcsi 6:00 és 18:00 között, vagyis 6-kor el kell indulnunk itthonról, hogy mindenhova odaérjünk. Tehát fél 6-kor legkésőbb kelni kell. A bölcsiből és oviból legkorábban fél 6-ra vagyunk otthon, este.

Mikor főzzek, mikor takarítsak? A fél 6-os kelés kizárja, hogy reggel megfőzzek, amúgy ha felkelnék 4-kor, felébred mindkét gyerek, mert hajnalban tök éberen alszanak. Marad az este, de akkor meg szegényekkel mikor foglalkozom? Vagy éjjel szokott főzni az, aki így dolgozik? Marhára félek, lelkiekben sem lesz semmi ez az egész...egyetemről mentem szülni, azóta is folyamatosan tanultam, de munkahelyem nem volt még, plusz itthon vagyok 5 éve, milyen lesz tök új munkahelyen megállni a helyem, plusz fenntartani a családi összhangot? Mikor lesz időm a férjemre, HOGY OLDJÁTOK MEG?

13

Hogy tetszik a Mátyás név? Mi a véleményed róla? Adnád a gyermekednek?

9

Ti mit szólnátok, ha folyton azzal piszkálnának, hogy nem hasonlît az apjára gyerek?

Még csak 2 hónapos és a férjem csalàdja folyton azzal jön, hogy ez a gyerek tiszta anyja, de màr bàntó hangsùllyal. Nekem ez nagyon rosszul esik és sokszor nem igazàn tudom, hogyan reagàljak rà. Eleinte nem vettem zokon, de màr sok egy kicsit. Könyörgöm, még csak 2 hónapos! Olyan mintha ezért nem szeretnék annyira.

9

Egy betegség miatt két napja kénytelen voltam elválasztani a 2 éves lányomat, kell ezt a tej mennyiséget valamivel pótolni?

Reggelire olyan dobozos kását kap, amihez csak vizet kell tenni. Napközben kap egy joghurtot vagy túrókrémet vagy valami hasonlót. Vacsorára pedig vajat, sajtot. Elég ennyi tejtermék vagy még kell valami? Micsoda? Tej? Tápszer? Milyen? Kakaó?

6

A baba születése után mennyire távolodnak el a párok? Nincs idő egymásra?

Sokan mondják, hogy nem lesz időnk majd egymásra, minden meg fog változni. Igaz ez? Nagyon szeretem a párom, mindig csak vele lennék. De gyereket is akarunk.

6

Kisgyermeket, gyermekeket nevelő családok nektek mennyi marad havonta a családi kasszába miután kifizettétek a számláitokat?

Kitudtok jönni könnyedén a megmaradt pénzből? Mire költetek még élelmiszeren kívül? Tankolás, pelus, ruha stb

12

Mivel lehet kiszedni a gyümölcsfoltot a szines babaruhákból?

8

Mi a véleményetek a Dóra névről?

14

Holnap milyen ruhába viszed a gyermekedet iskolába/óvodába?

A fiam rövid nadràgba akar menni iskolàba, de fèlek hogy hûvös lesz. A lànyom ujjatlan felsõbe akar menni ès szandàlba vagy strandpapucsba. 6-kor kelünk ès kocsival viszem a gyerekeket iskolàba/bölcsibe. Reggel hûvös van, de nèha 9-kor pedig meleg.

7

Miért volt nyáron sok ilyen kérdés?

15-16-17 èves lànyok voltak terhesek, annyi ilyen kèrdès volt. Vagy kamu kèrdèsek voltak? Ès unatkozó tinik tettèk fel a kèrdèseket?
Üdv: 3 gyerekes anyuka

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!