Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes terhes vagyok, tehát nem (1 db)

8 hetes veszélyeztetett terhes vagyok, tehát nem dolgozhatom. Igényelhetek valamilyen anyagi támogatást?

Legjobb válasz: Szerintem ilyenkor nincsen támogatás. Táppénzen vagy gondolom.

Szerintem ilyenkor nincsen támogatás. Táppénzen vagy gondolom.
Szia! Nekünk, akik hajlandóak vagyunk tiszteségesen dolgozni, nem jár sem ez esetben, sem máskor semmilyen támogatás. Kapod a táppénzt, és kész, ez van, én is így jártam. Támogatás pedig csak a notórius munkakerülõknek jár, akiknek természetesen a párjuk sem dolgozik, hiszen mi ezért dolgozunk, hogy nekik legyen:((((( De nekik mindenhonnan, és mibõl, amiért te, meg én, meg a férjeink, meg más megdolgoztunk.Mi ez, ha nem szabadrablás???Tõlünk lopják el, legálisan. Ezt tudom, hogy nem kérdezted, de azért írom, hogy ha a gyest is ki akarod végig használni, akkor a 3-ik évre, te ugyanannyit kapsz x év munkaviszonnyal, mint az, aki soha egy órát sem dolgozott. Felháborító, és undorító. Azért boldog babavárást, és jó babázást kívánok neked, Üdv:egy 3-ik babás kismama
Szia! Itt támogatás?Csak táppénz van vagy meló!Ha végig TP-en leszel alig kapsz TGYÁST és GYED-et.Én táppénzen voltam a 22.héttõl, késõbb kiderült nagy baj van.Mivel a 28.héttõl kórházba voltam szinte végig, még kevesebb TP-t kaptam.A kisbabám 1hónaposan meghalt, utánna 15napig lehettem TGYÁS-en.EZ igazságtalan, hogy nem tudsz dolgozni, mert vagy TE, vagy a baba, vagy mindketten betegek vagytok és kiszúrják a szemed!NEM MINDEN KISMAMA TÁPPÉNZCSALÓ!!!Mindenki egeszséges babát szeretne és végig dolgozni PÉNZÉRT.
Sajnos tényleg nem jár semmi. És a GYED is kevés lesz, mert a táppénzbõl számolják majd.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti szülés után hogyan adtátok le a felesleges kilòkat?

Hogyan lett ùjra lapos hasatok? Mennyi idő elteltével fogtatok bele,és mennyi idő után lett eredmény?

1

Mennyire gáz, hogy szülés után 4 hónappal ekkora hasam van? KÉP

http://kepkezelo.com/images/spub2vt8lucj1q11dnjw.jpg

<http://kepkezelo.com/images/z3zgd3b3adf1q5ysdb5r.jpg

18

Jár még esetleg valamilyen juttatás?

Nemrég váltam el.A volt férjem fizeti a gyerektartást.De ezen kívül mivel egyedül álló szülő lettem,jár még esetleg valamilyen szociális juttatás.Emelt családi,vagy ilyesmi?Igényelhetek valamit?

7

Álmaim munkahelye plusz baba utáni vágy. Más is volt így? Hogy sikerült döntsetek?

18 éves korom óta dolgozom, és most 25 évesen, kb 1 hónapja kaptam meg álmamim munkahelyét. Szakmámban dolgozom, jó fizetéssel és nagyon szeretem a melót. És pont egyidőben ezzel kezdtem igazán vágyni egy babára. Eddig úgy voltam vele, hogy majd pár év múlva, de mostanában nagyon sokat gondolok rá, hogy szeretném. Anyagi feltételek mondjuk meglennének, persze, mindig lehetne jobb, de saját lakás, autó megvan, valemennyi félretett pénz is, a többi meg majd kialakul. Később se lesz könnyebb. Csak a melóval van baj. Itt csak ketten dolgozunk, szóval, ha én lelépnék akkor biztos kéne valaki helyettesítsen. Attól félek, hogy aztán az a valaki úgy beleszokna, hogy engem áttennének máshová aztán. Meg sokmidnenből kimaradnák, nagy projektjeink vannak most, utazások várnak ránk, rengeteg meló. Meg nem is lenne valami tisztességes egyből elmenni szülni.
Ti hogy döntöttétek el?
A férjem is nagyon szeretne babát, de neki úgymond mindegy mikor, ezt rám bízza.

3

Anyukák, akik csak egy gyereket terveztetek, meggondoltátok magatokat idő közben?

Van egy lányom, 2,5 éves. Nem szeretnék még egy gyereket. Gondolkozom a spirálon, de az ugye 5 évig véd, annak nincs értelme, hogy 1 év múlva meggondolom magam. Elég biztosnak érzem, hogy nem szeretnék még egy babát, de érdekelnek a tapasztalatok, hogy ki hogy volt ezzel?

7

Mit választanátok 2. utónévnek?

a Kisfiam István , a kislányom Hanna mindegyikőjüknek szeretnék 2. utónevet! mit választanátok ? :)

4

Ki nevére jön a családipótlék ha nem vagyunk házasok a párommal? Mivel nem vagyunk házasok afelől igényelhet pótszabadságot is?

2

Anyukák! Titeket is bosszant, ha hirdettek valamit (pl. gyerekruhát) és az érdeklődők nem jeleznek vissza?

Csak engem idegesít ennyire? Mindenki "komolyan gondolja" az üzletet,én nagyon készséges vagyok (sajnos),így megteszem,amire kérnek a lehetséges vevők. Lehozom a bedobozolt cuccokat a padlásról,egyenként lefényképezem,kipakolom,aztán persze vissza (természetesen hajtogatva)minden. Elküldöm a képeket és annyi jóérzés nincs a másikban,hogy megírjon annyit,hogy nem,köszi. Már azon gondolkodom,inkább megtartok mindent,mert ez a hercehurca... De komolyan... Veletek is előfordul ilyen? Ti nem bosszankodtok?

7

Pampers Naturally Clean (narancssárga ) törlőkendő, milyen, jó minőségű?

Puha,vastag-vékony,illatos vagy nem,érzékeny e rá valakinek a babája,használta e valaki újszülöttnél leginkább ezekre a tulajdonságaira lennék kíváncsi.
(olyan választ nem kérek hogy ki mit használt mi a jobb stb én erről szeretnék minden tapasztalatot tudni!)

4

35 hetes kismama vagyok és leforráztam a hasam (ráfröccsent a leves) Lehet valami baja a kisbabámnak? Meg fog látszani rajta?

Lett egy elég nagy égési sérülés a hasamon. Kis helyen lejött a bőr és körülötte bevörösödött, nagyon ég. Nekem nagyon fáj. Kétségbe vagyok esve!

22

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!