Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes mivel (364 db)

Ki hány hetesen ment először védőnőhöz? A 7 hetes UH-n rendben volt minden. Most vagyok 8 hetes. Mikor menjek?

Legjobb válasz: Szia! Én 10 hetes voltam, amikor elmentem hozzá. A 12. heti uh-beutaló miatt és a laborbeutaló miatt mentem. Igazán mindegy, hogy mikor mész, az a fontos, hogy tõle vagy a dokidtól megkapd a beutalókat és a kiskönyved is meglegyen.., azt kérhetik a laborban, bár nem mindenhol kell bemutatni.

Szia! Én 10 hetes voltam, amikor elmentem hozzá. A 12. heti uh-beutaló miatt és a laborbeutaló miatt mentem. Igazán mindegy, hogy mikor mész, az a fontos, hogy tõle vagy a dokidtól megkapd a beutalókat és a kiskönyved is meglegyen.., azt kérhetik a laborban, bár nem mindenhol kell bemutatni.
Én most 8 hetesen mentem, de a doki szerint elég lett volna 12 hetesen is.
Én a 11. héten mentem. Én is azért, hogy meglegyen a kiskönyvem. Meg legalább elmondta, hogy ebben avárosban, hol és kitõl hogyan kapom meg a beutalót. (itt a terhesgondozóban adják - nem a doki és nem a védõnõ) De a lényeg az, hogy õ adja majd oda neked a kiskönyvedet. Meg azért is érdemes elmenni, akár már most is, mert legalább megtudod, hogy ott, felétek mi hogyan mûködik ilyenkor. Aztán majd mondja, hogy mikor kell megint menned. Üdv! 28 hetes kismami
Amikor megkapod az ultrahangon azt a leletet, amin szerepel, h' élõ embrió (van szívhang), akkor mehetsz hozzá, mert ez alapján adhatja ki a kiskönyvet. Minden városban más a szokás: nálunk a doki adta az összes beutalót, de a terhesgondozáson elõször mindig a védõnõhöz kellett menni súly-és vérnyomásmérésre. Egyébként én is 10 hetesen mentem elõször védõnõhöz.
Én 9 hetesen voltam.Nálunk bármikor lehet menni, az a lényeg hogy legyen papirod arrol hogy élõ terhesség, mert addig nem kapod meg a kiskönyvet.de mivel nálad minden oké, igy bármikor mehetsz
Én a 28 hetes vagyok. És elfelejtettem: a védõnõ a kiskönyvet csak akkor adhatja ki, ha viszel ultrahangos paprírt. Különben úgymond "nem lehet benne biztos", hogy te tényleg kismami vagy. Én nem vártam meg a 12 hetes UH-t, hanem a dokim rt nekem egy kis lapot, hogy milyen méretû a bébink, lepecsételte. Arra adta oda a kiskönyvet a védõnõ.
Én is 8 hetes vagyok most, 10 hetesen fogok menni a kiskönyvért, ha az akkori uh-on is minden rendben lesz. Az elsõ 10-12 héten elég nagy a magzat-elhalás aránya, így jobb akkor elmenni, mikor már kisebb az esély. Már volt egy vetélésem...:( Ha a következõ uh 2-3 hét múlva lesz és utána mész védõnõhöz, még akkor sem késtél le semmirõl.
Szia! Én a 6. héten voltam elõször, a dokim küldött el, pedig még nem is volt szívhang. Bár csodálkoztam is, de úgy látszik, a mi környékünkön ez a szokás. Azért jó, ha a 12. hét elõtt elvégeznek bizonyos vizsgálatokat, pl. labor, EKG. Nálunk a védõnõ adta a beutalókat, és mindig hozzá kell menni súly- és vérnyomásmérésre is.
Én az 5. héten voltam, amikor még szívhangja sem volt.Csak egy ultrahangos papír kellett hozzá.Engem az orvosom küldött, így onnantól táppénzen is vagyok, mivel veszélyeztetett kismama vagyok.

8 hetesen mit lehet látni az ultrahangon, ha csak egy sokkal nagyobb fekete folt volt, mint 6 hetesen és azt mondták vannak életjelek az elég?

Legjobb válasz: Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...

Sokkal többet nem mondhatnak, mivel ilyenkor még nem sok minden látszik. De nyugodj meg, ha gond lenne azt biztosan mondták volna! Nekem se mondtak sokat, többnyire a doki papírjaiból informálódtam...
Ha biztosan 8 hetes a terhesség, a hüvelyi UH-n meg lehet mérni az embriót, akinek az ülõmagassága ( CRL ) ekkor 12-14 mm, és biztosan látható a szívmûködése is a babának, ki is szokták hangosítani, általában a leendõ édesanya ekkor hallja elõször a pici szívhangjait.
Ilyen korán még nem hallgatunk szívhangot... Amúgy a szívmûködés már jóval korábban látszik.Megnéztem a 7 hetes magzatot vizsgálat közben, és elég egyértelmûen dobogott a szíve.Szó szerit ezt írták a leletre: "Szívmûködés látható." Ha neked is ez van, akkor nyugodj meg, és menj a védõnõhöz, mert valószínûleg hozzá is kaptál egy papírt, ha babát vársz, és vegyen gondozásba.
Igen, teljesen elég. Azt jelenti, kismama vagy és csodás kisbabád lesz majd :)

Most veszek egy bernáthegyi kiskutyát, ami 8 hetes. Mikor tehetek rá nyakörvet illetve mikor sétáltathatom?

Legjobb válasz: A tenyésztõ majd szépen elmondja, amit tudnod kell az elején. Már, ha valóban olyan tenyésztõ, aki odafigyel arra, az eladott kiskutyáinak jó gazdái legyenek.

A tenyésztõ majd szépen elmondja, amit tudnod kell az elején. Már, ha valóban olyan tenyésztõ, aki odafigyel arra, az eladott kiskutyáinak jó gazdái legyenek.
Szerintem nyakörvet bármikor lehet rá tenni, ez nem kor-, hanem méretfüggõ! A sétáltatás passz!
A nyakörv valóban méret függõ, a sétával várnék amíg meglesznek az oltásai
nyakörvet elsõ perctõl! h megszokja. sétáltatni meg csak akkor ha megvannak az oltásai.
Jó estben már úgy kapod a tenyésztõtõl, hogy van rajta legalább egy színes jelölõ nyakörv, amit ha lecserélsz a saját sétáltatós nyakörvére azt észre se veszi a kutya. Rádásul a tenyésztõ el se enged a kiskutyával anélkül, hogy ne tartott volna neked egy 3 órás kiselõadást a kutyatartásról, amiben az is benne lesz, hogy mikor sétáltathatod.
Soha nem értem, miért vesz valaki bernáthegyit, mert ezen a klímán nagyon szenvednek a melegtõl, néhány hónaptól eltekintve.Nem bántásnak szánom, csak nem értem.Szerencsére egyre több kutyánál látom, hogy lekapják a bundáját, de úgy meg elveszti a jellegét.Sétáltatni utcán csak az oltási sorozat végén lehet, nyakörvet meg rögtön kaphat, hogy megszokja.
Bernáthegyit és a többi kétrétegû bundával megáldott kutyát nem szabad megnyírni, mert nem lesz ami a melegtõl megvédje.
ma 11:44 Azok a kutyák, amiket már kapni lehet, bõven akklimatizálódtak az európai éghajlathoz.A hazai állomány pedig a hazai éghajlathoz.És ez igaz a szánhúzókra és az északi fajtákra is. Melege nyáron minden kutyának van, Ahogy az embereknek is kánikulában.Egy nyári bundától megfosztani a kutyát pedig dõreség, mert elveszti a meleg tûrõ képességének jó részét.

Köldöktõl sugárzó fájdalom 8 hetesen? Mitõl?

8 hetes vagyok, elég gyakran érzek sugárzó fájdalmat ami a köldökömbõl indul. Hol két oldalt áll meg, de van amikor az egész derekamra kihat és levegõt is alig tudok venni. Elõzõ terhességemnél ilyen nem volt.

Legjobb válasz: Nálam is ez van. Én most menstruálnék, de nekem hosszabbak (30-35 nap) a ciklusaim. Sztem emlékszik a szervezet. Nekem amúgyis görcsölésre 3X2MgB6-ot kell szednem és pihenni, ezzel sztem te sem ártasz. 9hkm

Nálam is ez van. Én most menstruálnék, de nekem hosszabbak (30-35 nap) a ciklusaim. Sztem emlékszik a szervezet. Nekem amúgyis görcsölésre 3X2MgB6-ot kell szednem és pihenni, ezzel sztem te sem ártasz. 9hkm

7-8 hetese mire számitsak?

Most vagyok 7-8 hetes terhes, s hét eéején tervezek menni nõgyógyászhoz. Ilyenkor milyen vizsgálatot végez? (Hasi vagy hüvelyi), illetve ad e már ilyenkor képet vagy dvd-t rola, vagy külön kérni kell? Mi a különbség az sztk és a magándoki között, azon felül hogy egyik fizetös a másik nem, kell e pl beutalo sztkba?

Legjobb válasz: nem kell beutaló. szeritnem jobb a magán orvos de ez mindnekinek saját söntése. Egy sztks orvos is lehet jó és körültekintö. Dvd-t mg nem fogsz kapni nincs is mirõl. Képet már kaphatsz de sztk rendelésen nem valószinü hogy adnak. Vlaószinüleg hüvelyi uh-gal fog megvizsgálni ha nme volt rákszürésed több mint egy éve akkor leveszi azt is.

nem kell beutaló. szeritnem jobb a magán orvos de ez mindnekinek saját söntése. Egy sztks orvos is lehet jó és körültekintö. Dvd-t mg nem fogsz kapni nincs is mirõl. Képet már kaphatsz de sztk rendelésen nem valószinü hogy adnak. Vlaószinüleg hüvelyi uh-gal fog megvizsgálni ha nme volt rákszürésed több mint egy éve akkor leveszi azt is.
Dvd-t nem adnak csak majd ha elmész 4d UH-ra, sima UH-n csak képet kaphatsz, de még az sem érdemes, mert nem fog sokminden látszódni. Magándokit akkor érdemes ha végig hozzá akarsz járni, illetve nála szeretnél szülni. Akkor végig jó esetben csak õ foglalkozik veled, csak õ vizsgál senki más. Megvizsgál kézzel és hasi UH-t készít. Kapsz egy papírt, azzal kell majd menned a védõnõhöz a kiskönyvért. Ott elmondják a többit, mikor hova kell menned.
Ilyenkor még hüvelyi Uh-ot csinálnak, illetve elõtte megvizsgál kézzel, esetleg leveszi a rákszûréshez a kenetet. Nálunk a kórházi (nálatok SZTK ezek szerint) UH-on is lehet képet kérni, 500 forintba kerül, amúgy maga a vizsgálat ingyenes, dvd-t csak 4D UH-on adnak, az külön van, és pénzbe kerül. Nálunk a kórházba kell terhesgondozásra járni, illetve ott van a nõgyógyászati ambulancia is. Azok a nõgyógyászok dolgoznak ott, akik egyébként is jogosultak szülést levezetni a kórházban, vagyis ha valaki magándokit szeretne, amúgy is közülük érdemes választani. A magándokinál nálunk 10000 ft egy vizsgálat, és havonta vagy még sûrûbben hívja vissza az embert, ez az egész terhesség alatt elég sok pénzt jelent, illetve még külön fizetni kell akkor neki a szülésért is. Ezt az anyagi részét is figyelembe kell venni azért. Én ezért nem választottam dokit egyik terhességemnél sem, a sima terhesgondozáson is normális volt mindegyik doki, sokszor úgy tûnt, fõleg az UH-okon, hogy túlzottan is kedvesek, mintha azért lennének ilyenek, hátha az ember õket választja. Ügyeletesnél szültem, és teljesen normális volt, és rendben zajlott minden, a szülésznõ meg egyenesen egy angyal volt. Persze ezek területi sajátosságok, bizony elõfordul, hogy ha nincs fogadott orvosa valakinek, azzal bunkók. Ezt esetleg helyi szinten érdemes lenne kipuhatolózni más anyukáktól. Beutaló nem kell, ha meglesz a leleted, akkor elmész a védõnõhöz, és õ elmondja majd mikor milyen vizsgálatok lesznek még, amihez kell, ahhoz adni fogja a beutalót (pl. laborvizsgálatokhoz)
7-8 hetesen hüvelyi UH-val vizsgálnak, megállapítják a terhességet, és hogy jó helyen méhen belül helyezkedik-e el. itt leesik egy kõ aszívedrõl. Aztán megállapítják, hogy látszik az embrió, embriócsomó, és megmutatják a szabályos szívmûködést. Ez nagyon megható. Megnézik a szikhólyagot, a méhet, a petefészkeket. Nekem magánúton ezeket nézték.
Nálam hasi UH-t csináltak és 6hetes voltam, látszódott is az UH-n a kis meggymagom :D
6 hetesen voltam, akkor hasi uh-t csináltak, ekkor még nem volt szívhang ezért 2 hét mulva 8 hetesen visszahívtak.( hetesen más volt a szonográfus, õ pedig hüvelyit csinált, mivel elég nagy a hasam. Ja, és sztk-s rendelésen voltam.

7-8 hetesen miket fog nézni az orvos? Hasi vagy hüvelyi uh lesz? Milyen méretei voltak a babátoknak?

Legjobb válasz: Miért kell írni, hogy hüvelyi? Engem végig hasi ultrahanggal vizsgáltak az 5. héttõl. Orvosfüggõ, van olyan orvos, aki kevésbé ért az ultrahanghoz és biztosabb benne, ha hüvelyivel vizsgál.

Miért kell írni, hogy hüvelyi? Engem végig hasi ultrahanggal vizsgáltak az 5. héttõl. Orvosfüggõ, van olyan orvos, aki kevésbé ért az ultrahanghoz és biztosabb benne, ha hüvelyivel vizsgál.
Igazat adok az utolsó válaszolónak. A 7. héten elõször engem is hasi ultrahangoztak és mivel nem volt egészen biztos, hogy ikerterhes vagyok-e, ezért volt hüvelyi is. És szerintem is orvosa válogatja, hogy mivel vizsgál. Ja és nekem manuális vizsgálat nem volt. (Nem mintha bántam volna.)
Hüvelyi UH csinál mert a hasi ilyen kis terhességben nem megbizható. Petezsák benne embrio és szívhang ezt kell látnia majd.
Erre számíts: manuális vizsgálat, ha nem volt rákszûrés 1 éven belül, akkor rákszûrés, hüvelyi uh. Vszínûleg szívhangot is fogtok látni :) Sok sikert, és gratula! 29 hkm
Ja, én 6+5 naposan voltam, 8mm-es embrió szívhanggal.
Azért gyakoribb a hüvelyi uh a 12. hét elõtt, én 3 orvosnál voltam az elsõ trimeszterben, mindhárom hüvelyi uh-ot csinált. És a protokoll szerint a terhesség megállapításakor kötelezõ a manuális vizsgálat, más kérdés, hogy némelyik orvos ezt kihagyja. Kérdés, mennyire felelõsségteljesen...

Ultrahang során kiderült, hogy a bennem növekvő magzat 40mm-es. A dokim, azt mondta, hogy ez 3 hetes terhességnek felel meg. Mindenhol azt olvasom, h az ekkora magzat az már jócskán nagyobb, 7-8 hetes is akár. Nektek mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.

Ugye ez most csak vicc? Az orvos nem mondhatott olyat, hogy 3 hetes terhesség, mert olyan nem is létezik! Mikor a terhesség legkorábban kiderül, már 4 hetes, mivel az utolsó menzesz elsõ napjától számoljuk. Ez az egyik. A másik, hogy 40mm-es magzatra meg pláne nem mondhatta, még úgy sem, hogy esetleg a fogantatástól számolta a 3-at, úgyanis az jó 10-11 hetes terhességnek felel meg, még csak nem is 7-8-nak.
Nekem 6 hetesen azt mondta, hogy kb 4 hetes lehetek. De akkor mondott 3 mm-t. Nem értettem, hogy 4 hetesen hogy látja?? :O Tulajdonképpen igaza volt nálam, pedig felháborodtam. Ugyanis nekem 2 héttel kisebb a picikém. Másfél héttel késõbb fogant a ciklusaim miatt :) 21 hkm
Kedves kérdezö, mikor volt az utolso vérzésed elsö napja? Akkor meg lehetne határozni mennyi idös a terhességed és azt is, hogy ennek megfelelön körülbelül mekkora lehet a magzatod.
Ez tényleg lehetetlen! Nekem 7 hetesen volt 14, 7 mm a 12. héten pedig 54, 1 mm.
Szia! Lehet azt a 40 mm-t a petezsák méretére értette? Lehet!
Szerintem valamit félrehallottál vagy félremondott a doki vagy nem volt ott fejben.2 hete voltam uh-n akkor voltam 9 hetes terhes és akkor volt 26, 5mm a babám.tehát a 40mm az kb 11 hetes terhességnek felel meg.
Szerintem is jobban teszed ha váltasz, vagy pedig kérdezz rá, hogy mégis hogy értette. De az meg milyen már?
A kérdező hozzászólása: Úristen! ELmegyek egy másikhoz. Magánrendelésen vtam pedig, és tessék... Igen, ha a fogantatástól nézzük akkor igen, számolhatta úgy. De az adatok alapján, ezek szerint nem annyi. Köszi a segítséget!
A 3 hét sehogy sem stimmel, még kimaradt menzesz után 3 héttel sem. 7 hetesen 10 mm körül van a baba, a 40 mm-es legalább 10 hetes terhesség.
Ja tényleg nem 7-8 hét inkább 9-10 bocsi csak elírtam a kérdésedre nézve
Igen szerintem a doki is így értette, kimaradt menszesz után 3 hét. Nem tudom miért így mondta, de 7-8 hetes lehetsz! Gratula!
3 hetesen még semmi sem látszódik általában csak a megvastagodott nyálkahártya. Aztán jön a petezsák, abban a szikhólyag és abból lesz a baba. A 400mm-es magzatnak már szívhangja is van és tényleg az legalább már 10-11 hetes. Nem lehet, hogy a petezsák mérete volt?

Mit csináljak? Mert a babám 8 hetes és tegnap este 23-9 ig aludt akkor evett maj nyüglödött és 11:15kor elaludt mikor keltsem fel enni? 8 hetes és ez van mindig igy cak 4szer eszik naponta, 180akat.

Legjobb válasz: Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át,egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi

Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át, egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi
Hát akkor mit vársz szegénykétõl nem csoda, hogy ennyit alszik hiszen nagyon jó evõ még csak 2 hónapos és napi 4x180-an!!!!!! Annak meg csak örülj, hogy átalussza neked az egész éjszakát és nem kell mellette virrasztanod!
Az én babám most 13 hetes és most eszik 125-öt három óránként. Szóval örülj neki, hogy ilyen jó babád van és semmiképp ne keltsd fel, ha éhes úgyis felkel.

Mit jelent? Pl.8+3 hkm? Több helyen látom 8 hetes kismama de a +3 mit jelent?

Legjobb válasz: Hogy a példánál maradjunk:8 hetes+3 napos.

Hogy a példánál maradjunk:8 hetes+3 napos.
Az elsõ vagyok.Igen, ha ma kezdted akkor 7+1 hetes vagy.Gratulálok!2gyerekes, 19+3hkm
A kérdező hozzászólása: Végre itt kapok normális választ!! Nagyon szépen köszönöm. Történetesen pont ma kezdõdik a 8. hetem. Akkor az 7 + 1?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok neked! :)
ha 7+1 akkor az nem a 8. hét már? Mármint én nem így szoktam írni hogy x+y, hanem, hogy hanyadik hétben vagyok. Tehát most vagyok 12+6, akkor a 12-ben vagyok, és holnap meg nem azt, fogom írni hogy 12+7, hanem, hogy 13. De mindegy is, ki így, ki úgy. Nekem sokáig az okozott fejtörést, hogy pl 14h km. Aztán rájöttem, 14 hetes kismama. Csodálatos a felvilágosultság érzése! :D
Nekem kedden van a váltás.Tehát én kedden léptem a 19.hétbe.Szóval ma vagyok 19hét 5napos.Én se 19+5nek irom, vagy mi :D
6.válaszolónak, az 1.és 2. vagyok.Nekem is kedden van a váltás.Akkor ma 19hét+4napos vagy Te is, én is.Kedden voltunk 19hét+0 naposak.Hétfõn leszünk 19 hét+6 naposak.
A kérdező hozzászólása: O nagyon tudom én már :) Sok helyen láttam már, hogy ebbe a formába írják azért érdekelt de akkor a lényeg, hogy betöltött hét plusz azóta eltelt napok száma. Valahogy így fogtam fel.

8 hetesek vagyunk és 4x - 5x eszünk nem kevés? És van hogy 6 óra eltelik két evés között. Mit tegyek nem baj?

Felébreszteni se szívem nincs és a tejem is így termel?dik. CSak nem tudom fog e így rendesen fejl?dni. Bár méjülnek a kis hu rkák a combikáján, de ez csak két napja kezd?dött ez a nagy alvászat.

Legjobb válasz: Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.

Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!