Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes ma (111 db)

Front van? 8 hetesem ma csak eszik alszik!

már az orvoson gondolkodom. Soha nem volt nyugodt baba. Egyébként 8 hetesen ez normális? Már többet kéne ébren lennie.

Legjobb válasz: Örülj neki, hogy a babád így reagál erre az idõjárásra. Ne gondolkozz a dokin azért, mert picit nyugisabb a babád. :) Élvezd, pihenj picit. A baba meg tudja, hogy mennyit akar ébren lenni. :)

Örülj neki, hogy a babád így reagál erre az idõjárásra. Ne gondolkozz a dokin azért, mert picit nyugisabb a babád. :) Élvezd, pihenj picit. A baba meg tudja, hogy mennyit akar ébren lenni. :)
8 hetesen ez a normális. Egyébként ez az idõjárás természetesen hathat így az egyébként nem nyugis babákra is.

8 hetes ma a kislányom. Vasárnap reggel kezdődött, hogy szépen felébredt reggel, elkezdett szopizni, majd nagyon fészkelődni és csak sírt és sírt. Nagyon sokáig, majd a levegőn tudott aludni kicsit, délután kezdődött megint. Többi lent! Szerintetek?

A délutáni ébredéséig nem volt széklete, majd vhogy csak sikerült. Kicsit nyugodtan volt, néha sírdogált, aztán később újra kezdődött. Este aludt egy jót, utána nem volt gond. Tegnap reggel minden rendben volt, volt kakis pelus is, aztán megint jött a nagy sírás, de ez már nem tartott olyan sokáig. Már kezdtem azt hinni elmúlt, de ma éjfél után mikor felébredt és szopizott újra kezdődött a sírás, nagyon sokáig tartott, néha elcsendesedett majd újra. Most reggel még nem jelentkezett ez nála. Szerintetek mi lehet a baj? Járt már valaki így?

Legjobb válasz: Szerintem a hasa fáj. Infacolt javaslom, nekünk nagyon bevált.

Szerintem a hasa fáj. Infacolt javaslom, nekünk nagyon bevált.
Lehet, hogy szorulása van (Az a kicsiknek fájhat) De lehet, hogy hülyeséget beszélek.
A kérdező hozzászólása: Beszereztük az infacolt, tényleg jó. Bár fájdogál még neki, de jönnek a szelek :)
1. vagyok. Örülök ha használ nektek is. Reméljük megszûnik hasfájás is. Minden étkezésnél add, csak úgy használ. Ne aggódj, nem szokik hozzá, mi is nagyon könnyen el tudtuk hagyni, mikor már nem kellett. Minden jót nektek.

8 hetesem ma egész délután és este ordít! Megőrülök! Mi baja? Nem beteg, nem éhes, nem szomjas, nem szúrja, nyomja semmi, ruha nem zavarja, pelus mindig rendben, mi lehet?

Nem jellemz? rá ez egyébként. Ja, és nem is a hasa fáj, nem hasfájós! De már szétmegy a fejem, sajnálom is szegényt, de legszívesebben elmennék a házból!!!!!!

Legjobb válasz: lehet hogy a hõség a baja

lehet hogy a hõség a baja
Fürdesd meg, vagy vidd ki egy kicsit levegõre, világosból-sötétbe. Nálunk segített, ha egy kicsit ki tudtuk zökkenteni a helyzetbõl, bár ennyire durva nem volt soha a helyzet. Lehet csak ez a rendkívüli meleg viseli meg õt is. Egyébként a hasfájás szokott délutántól kezdõdni, de azt írod, hogy nálatok nem hasfájós a baba.
Nagyon meleg van, lehet az a baja. Nekem 5 hónapos a lányom és egész nap nyûglõdik szegény a meleg miatt. Aludni is alig tud.
Anyatejes? Azt tudtátok, hogy a nagy meleg megváltoztatja a tejet? Emlékszem annak idején édesanyám kapálásból jött be, ki volt melegedve, és egy lavór hideg vízbe tette a lábát mielõtt húgomat megszoptatta volna.Õ mondta akkor, hogy nem jó felhevült testtel szoptatni.
szerintem a meleg lehet, de a hasfájás sem kizárt csak mert eddig nem volt neki. Az én kisfiamnak is volt pont ennyi idõsen egyszer csak olyan hasfájása hogy este6tól úgy 11-éjfélig sírt aztán elaludt.4 napig minden este ez volt, aztán nekem adtak rá cseppeket, azóta az esti tejébe teszem és nincs ez a gond.
meleg van...nem viseli jól...
A kérdező hozzászólása: Huhhhhhh......na most sikerült letennem a kiságyába. Fürdetés közben csendben volt, úgyhogy miután kész voltunk még sokáig locsoltuk vízzel, majd ráadtam egy lyukacsos body-t, most abban alszik. Csak a meleg lehetett a gond :( Ha nem takarom be, nem lesz baja??
Hány fok van nálatok? Én talán egy pelust rátennék. Meg én szoktam nézni a babám bõrét, ha hûvös, akkor betakarom. Én hosszú nadrágban+zokniban altatom a kisfiamat, de nálunk jó idõ van, megy a klíma és így nem takarom be, takaró helyett van a hosszú nadrágja.
Dehogy lesz, gondolom nem megy a légkondi szóval min. 25 fok tuti van nálatok is.

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ma voltam uh-on. Az uh szerint 6 hetes vagyok, ha viszont kiszámoljuk 8 hetes. Ez mitől lehet? És most akkor 6 v 8?

Legjobb válasz: Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes,pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.

Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes, pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.
Uh-on a méretek alapján számolnak, így 6. hetét éli a baba. Orvosilag a terhesség 8 hetes. Mivel azt az utolsó mensitõl számítjuk.
nekem is két hét eltérés volt. amikor a nódokim a vérzésem alapján számolta akkor 12hetes voltam, de az uh-n 10hetes, és nekem azt mondták, hogy az uh számit.hát nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez nem jutott volna az eszembe!
nekem úgy tûnik fordítva mondod.. Az utolsó mensid elsõ napja óta eltelt 8 hét ha jól gondolom.. Az ultrahang pedig a baba mérete alapján adja meg a terhességi hetet..tehát ha az uh azt mondta 6 hetes a terhesség, akkor azt jelenti, hogy valami miatt két hét az eltérés.. Ez ilyenkor lényegtelen, az a fontos, hogy a szívhang meglegyen és tudd az utolsó mensi idejét..a 12 hetes uh-n pontosítják majd a terhességi kort , akkor már jobban megállapítható.
Nekem is csináltak 6 hetesen 8 hetesen és 10 hetesen UH-ot. Elõször az mondták Nekem is hogy a 8 hetes 6 hetesnek felel meg, a 10. héten pedig utolérte magát és akkor már 10 hetesnek mondta a doki. Nyugi a következõ Uh már jobb lesz.
Nekem is így volt, de 12 hetsen már 12 hetes voltam mensi és baba kora szerint is!

Ma voltam uh-on es 6hetes és 4 naposnak mondta a doki de a mensihez képest 8 hetesnek kéne lennem! Kis szívhangot észlelt a gépen de kisebb a koránál a magzat ez nagyon aggaszt! Szerintetek ez nem jó jel?

Legjobb válasz: 3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet,3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ,szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû,hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem,rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta,és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem,az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos,11hkm

3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet, 3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ, szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû, hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem, rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta, és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem, az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó szavakat , remélem minden rendben lesz már van egy 6, 5 éves fiam de nála minden olyan jól ment. Most a doki sem volt olyan lelkesítõ ezért nagyon elszomorodtam.
Nekem 9+6nál volt 8hetes uh szerint, de én biztosra tudom melyik nap fogant, de a 12.heti uh-n már 15hetes lett. Nyugodj meg semmi baj, ha gáz lenne a doki szólt volna :-) 31hkm
Nekem is nagyjából ilyenkor nézték, egy héttel volt kisebb a baba. Aztán a 12. hétre behozta, most tartja a korát. Ne aggódj, még simán behozhatja.
egy picit késõbb foganhatott, nem középidõben. Nálunk is ez volt az elsõ babánál, rá is húzott 1 hetet végén és így idõben született. Ne aggódj, ha valami gond lenne, a doki szólt volna.
A mostani dokik elég bunkóak tudnak lenni néha! Ne aggódj, nekem is kisebb volt, de nekem már a 9. hétre behozta méretét. :) Neked is befogja, vagy egyszerûen a doki mondott hülyeséget. Az is megesett már nálam.

Ma voltam dokinál, 8 hetes vagyok, de a baba még nem látszik. Normális ez?

Legjobb válasz: Biztos ,hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt,legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive,elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!

Biztos , hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt, legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive, elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!
Ha nem látszott, honnan tudod, hogy terhes vagy? Amg nem látják a babát, nem szokták megállapítani a terhességet, még + teszt esetén sem. Általában 7 hetesen már ver a baba szive, és már nem is oylan kicsi.-) De van, akinál még ilyenkor ne látják uhon.Elõfordul. Járj hetente kontrollra, vagy kérd ki másik doki tanácsát is.
Arról nem írtál, hogy csak a baba nem látszik vagy a petezsák sem. 8 hetesen már mindkettõnek látszani kellene, sõt a szívhangnak is, de csak hüvelyi ultrahanggal, hasival nem.
Nekem hasi uh-n is látszott a szívhang és a bab is 6 hetesen és 5 naposan. Nem csak a hüvelyi uh mutatja ki.
Szia..altalaban 7-8 hetesen mar van szivhang es eleg jol latszodik a baba..sajna hallottam mar olyat is, hogy csak ures petezsak volr embrio nelkul.....de ilyenkor nem tamasztjak ala a terhesseget..keress egy masik dokit!!

Ma voltam uh-on és nagyon elbizonytalanítottak. Naptári számítás szerint 8 hetes terhes vagyok, uh vizsgálat alapján 4-5 hetes, 10 mm-es petezsákkal, melyben életjel még nem látható. Ez egyértelműen rossz jel?

Legjobb válasz: Szia Eppen az elobb irtam vkinek,h nalam az volt,amikor kiderult,h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta,h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu,h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra ,es volt h ki is maradt ,ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj,ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj,gondolom visszarendelt,ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.

Szia Eppen az elobb irtam vkinek, h nalam az volt, amikor kiderult, h babas vagyok akkor az orvos Uh-n megnezett es nem latott mast csak petezsakot/nem volt szivhang/ akkor O azt mondta, h 5 hetes a baba. Aztan most voltam nala hetfon /5 het telt el/ es nem 10 hetes mint ahogy kene a naptar szeritn hanem csak 9 hetes.Vszinu, h mivel ossze vissza volt a menszesz hol 28 hol 37 napra , es volt h ki is maradt , ezert O is a naptarra tudott hagyatkozni amig a babat meg nem latta hetfon es a meretebol mondta , h 9 hetes. Szerintem ne aggodj, ha nagyon bizol az orvosodban akkor varj, gondolom visszarendelt, ha viszont annyira nem vagy benne biztos keress fel masik orvost.En tudok ajanlani neked ha erdekel. Es nyugi nem lesz semmi baj.
Szia...nem jelent feltetlenul rosszat....gondolj arra, hogy lehet kesobb volt a peteeresed mint ahogyan a "nagykonyvek" megirjak es a foggantatas is kesobb lehetett.Akkor meg logikus lenne, hogy ennyi idos legyen. Amugy egy "igazi" 8 hetes terhessegben latszik mar szivveres is....
Szia! Elöször is nyugodj meg, lehet hogy nem akkor fogant a baba mint ahogy Te gondolod. Persze más a helyzet ha 1oo %ig biztos vagy a dologban. Sajnos nekem volt egy terhességem ahol a 8. héten csak a petezsákot látták és a végén müszeres befejezés lett a vége. Drukkolok, hogy Nálad ne igy legyen. Az orvosod biztos visszarendelt egy késõbbi idõpontban.
Szia! Szerintem nincs tul nagy baj! Én is hasonlóan jártam. A védõnõ szerint már 8 hetes voltam, és mikor az elsõ ultrahangon voltam nem találtak szívhangot, és visszarendelt 2 héttel késõbb. Akkor már mindent rendben talált. Úgy tudom, hogy a szívmûködés a 7-8. héten indul meg, vagy legalábbis akkor hallható. Nyugodj meg! és Gratula a babához!

Volt ez már mással is így? A kalkulátor szerint 8 hetes kismama vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, szerinte 6 hetes lehet a terhesség, vagy fejlődési lemaradás van. Mire számíthatok? Félek.

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes

Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes
Szia! Én mikor két pozitív teszt után elmentem dokihoz, akkor számítás szerint nyolc hetes voltam. Az orvos meg se kérdezte mikor volt az utolsó mesim, csak csinált egy hasi ultrahangot, közölte, hogy 4-5 hetes lehetek mennyek vissza két hét múlva. Gondolhatod, hogy nem hozzá mentem. Mást nem is mondott. Aztán leközelebbi ultrahangon kiderült, hogy az az orvos, aki mellesleg még papírt sem adott nagyon félrediagnosztizált, négy héttel kisebbnek mondta, de valójában csak két héttel volt kisebb, mint ahogy számoltuk. Valószínüleg késõbb volt peteérésem és késõbb estem teherbe. Ne aggódj! 1-2 hét eltérés sokaknál elõfordul! :-) 14 hetes Km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válasizod. Én is reménykedem, de azért nyugtalanná tett. Nem tudok aludni. Mostmár dühös is vagyok. Tudja, hogy elsõ baba, hogy volt több veszítésem, miért kellett nyugtalanítson?! Kétszer csinált ultrahangot. Elõször abortuszról beszélt. Az elsõ gépén nem látta, hogy dobog a szivecske. A másodikan már egyértelmû volt. Miért nem azon nézte már elõbb is?!
A kérdező hozzászólása: Két hét a lemaradás. Neked gratulálok!
Szia! Nekem tuti, hogy késõbb volt peteérésem, azt is tudom melyik nap, ráadásul tudom mikor szexeltünk utoljára.Mégis a babám 10 nappal kisebb.Hol ide raknak hol oda , mármint a szülés napját.Én is nagyon megijedtem amikor elõször 2 éttel kissebbnek mondták, de emiatt már nem aggódom.Tudom jól van a babám, és tudom mikor fogant :) ) 20 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Reméltem, hogy ékeznek ilyen válaszok, mert nagyon akarom hinni, hogy minden rendben.
Látom, hogy még mindannyian az elsõ/második trimeszterben vagytok. Én is hasonló helyzetben voltam. Az utolsó menstruációm 2008.04.10-én volt (nem volt rendszeres). Ez alapján január közepén kellett volna szülnöm. A doki az elsõ (6.heti)ultrahang alapján február 3-ra írt ki, és máig még mindig nem szültem meg. Az eredményeim (ctg, méhlepény, babamozgás...) rendben vannak, de engem az idegbaj kerülget. Attól félek, hogy túlhordom a babámat, és valami baja lesz. A doki nyugtatgat, hogy ha akar, jönni fog, de én nagyon aggódom. Ha tudjátok, próbáljátok meg mihamarabb tisztázni a teherbeesés idõpontját - akár genetikai uh-val, mert lehet, hogy most még nem tûnik olyan fontosnak az az 1-2 hét, de a végén nagyon sok aggodalomtól óvhatjátok meg magatokat. Az embernek egyébként is minden perce arról szól, hogy mikor tarthatja már a kezében a babóját, de így meg pláne.
Ne aggódj! Nálunk is 2 hét diferencia van már a kezdetektõl ( én mondjuk azért nem aggódtam, mert szinte biztosra tudtam hogy nem középidõben fogant Babóka, hanem 2 héttel késõbb ) A 12. heti uh-ot fogják mérvadónak tekinteni a méretek alapján ( legalábbis nálunk úgy volt ) és azóta fixen ahhoz van mérve minden, és így minden tökéletes hála égnek. Így nem volt gond az afp mérés idõpontjával és a többi vizsgálattal sem. Minden jót nektek is!
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató. köszi szépen. voltam egy másik orvosnál is. Megnyugtatott, hogy minden rendben, és szerinte ne a hetekkel foglalkozzunk, örüljünk és ne aggodjunk. Boldog babavárást mindnyájunknak!

8 hetes terhesen ma nem hallottak szívhangot, a méretek is kicsik. Azt mondták, várjak 5 napot, és menjek újra. De mire? Nem lesz ebből baj?

Legjobb válasz: Ne idegeld ki magad! Ez a legfontosabb!!! Mi kezdetben hetente(!) jártunk ultrahangra és sosem mondta az orvos, hogy miért. (8 hetesen vették észre, hogy ott van a drága. Amugy akkor is mentünk el orvoshoz elõször) Engem az megnyugtatott, bár semmit se láttam belõle. az elsõ 2 hónap maga volt a pokol, hánytam, szédültem, 1-2 óráig fel se bírtam kelni az ágyból. Majdnem összeestem, olyan gyenge voltam. És, most itt van. Bíztam benne, õ maradni akart. :))

Ne idegeld ki magad! Ez a legfontosabb!!! Mi kezdetben hetente(!) jártunk ultrahangra és sosem mondta az orvos, hogy miért. (8 hetesen vették észre, hogy ott van a drága. Amugy akkor is mentünk el orvoshoz elõször) Engem az megnyugtatott, bár semmit se láttam belõle. az elsõ 2 hónap maga volt a pokol, hánytam, szédültem, 1-2 óráig fel se bírtam kelni az ágyból. Majdnem összeestem, olyan gyenge voltam. És, most itt van. Bíztam benne, õ maradni akart. :) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma volt uh, holnap reggel 7-kor mennem kell a mûtétre.Ez van.Én éreztem, hogy ennek már vége.Remélem, senkinek nincs gond, aki túl van ilyenen.Vigyázzatok magatokra, és mindenkinek kívánom, hogy soha többé ne kelljen ezt átélni!!!!
nagyon sajnálom:(
Sok erõt kívánok Neked:(
Szia! :( Nagyon sajnálom én is! :( Nekem is volt missed ab-om, és 4 hónap múlva megfogant utána a kislányom. Írjál majd, ha túl vagy rajta! Talán tudunk is segíteni egy kicsit, hogy túllegyél rajta Te is!
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a mûtéten...10 percig tartott, nem fáj a hasam, csak gyengén vérezgetek.Remélem, ezután sem lesz baj.Ma 3 ilyen beavatkozás volt a kórházban...szomorú.Azt mondta a doki, hogy mostanában gyakran elõfordul.Köszönöm nektek a bíztatást!!!!
Szia. A tegnapi 14:35-ös vagyok. Sajnos ez nagyon gyakran elõforduló baj, nemcsak mostanában. Anyukámmal, keresztanyámmal, és szinte az összes barátnõmmel megtörtént, persze velem is egyszer. :( De nekem a dokim pld. azt mondta, hogy missed ab után (két-három hónap várakozási idõ letelte után) sokkal könnyebb teherbe esni, mert a szervezet (méh) még "emlékszik" a feladatára, hogy nemrég még terhes volt... valami iylesmit magyarázott. De jól magyarázott, én magamévá tettem ezt az elméletet, és a 2. próbálkozásra újra terhes lettem. Kívánok mielõbbi regenerálódást testileg (de fõleg lelkileg), és újra eljön a várva várt állapot meglátod! :)
Hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Testileg teljesen oké, se görcs, se vérzés már tegnap óta.Lelkileg is alakulok, de ma megint lelombozódtam.Lementem a boltba, és szörnyû hírt hallottam.20 hetes kismama, minden oké, már mozog a baba.Aztán egyszercsak nincs szívhang, megállt a baba szíve...Borzasztó!!!!
Sajnos ez így van (lesz is még egy darabig). Nálunk meg beteg baba fog születni a baráti körben nemsokára (szívbeteg), de már nem lehetett elvetetni :( Súlyos a baj, de mostmár meg kell szülni. Annyira rossz dolgok ezek. Örülök, hogy alakulgatsz, rendbe fogsz jönni, vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Este még egy rossz hírt hallottam:egyik távoli rokonunk 3 hónapos, és ikreket várt.Tegnap elvetélt...Mi a fene van most????Mi ez a sok vetélés???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Hogy vagytok?Remélem, mindenki jobban van.Én túljutottam rajta.Várom a 6 hetes kontrollt, remélem, minden rendben lesz!
Ok, várjuk a fejleményeket, és NAGYON-NAGYON SZORÍTUNK Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a vígasztalást, nagyon aranyosak vagytok.Szerintem, még jönni fogok addig, mindenképp megírom, hogy mi volt.
:( Jaj de sajnálom... :( Nálam a 6 hetesen nem hallották, és kicsi is volt a mérete. Aztán egy hét múlva sem, és 8 hetesen sem. A mérete nem nõtt, a petezsák viszont ellapult. Nálam missed ab lett a vége. 8 hetesen már bõven kell(ene) szívhangnak lennie. Biztos hogy 8 hetes?
Attól is függ, milyen az uh minõsége, ki csinálja. Ha béna a gép és az orvos, akkor talán azért (nem hallotta vagy nem találta a pulzáló szivet?) Egyébként ezen kívül semmit nem mondtak? A másik verzió is sajnos benne van a pakliban, de remélem csak a gép volt vacak...
2. vagyok. Én elmennék egy másik utrahangoshoz is.... ha ki bírod várni az 5 napot, ok... de tudom, hogy ilyenkor nagyon nehéz ez. Elsõ babád?
A kérdező hozzászólása: Második baba.Két doki is megnézett, a rendelõben is és a kórházban is.Az elsõ már küldött volna a kaparásra, de a második nem engedte, mivel se vérzés, se görcs.Azt mondta, várjunk még.
nem akarlak elkeseríteni de 8 hetesen kellene már szívhangnak lennie. és ha azt mondták a méretei is kicsik lehet elveszíted. de próba szerencse. azért ne éld bele magad sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Én már felkészültem a legrosszabbra...
2. vagyok, meg a 4. megint. Nálam kb. a 9. héten került sor a mûtétre, és 6 hetesen állapították meg, hogy nincs szívhang és kicsi is... Méga mûtét elõtt is megnézték uh-val a biztonság kedvéért, de sajnos nem. Nálam sem volt se görcs, se vérzés, a mûtét elõtt fél órával kezdtem el picit vérezni, már a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Hogy zajlott le a mûtét?És utána milyen volt?Persze a lelki oldalát sejtem...de pihenni kellett utána)Nem volt gond?Köszönöm, és ne haragudj, hogy kérdésekkel bombázlak...
Szia Én tegnap voltam 7 hetes. Elsõ uh-on 2 hete még csak petezsák volt, semmi életjelenség. Tegnapra hivott vissza, és ugyanakkora petezsák volt, semmi mást nem látott. Azt mondta valószínû nem fejlõdött tovább, de másnap ránéz a kórházi uh-al. Én már a legrosszabbra készültem, éhgyomorra mentem, hogy akkor utána mûtét.. Oda sem néztem a monitorra, de felém fordította, és ott volt, vert a szíve. :) Szorítok neked!!
Szia! Én a helyedben azért még nem adnám fel teljesen. Nálam 7 hetesen volt elõször szívhang, 6 hetesen a doki még a terhességben sem volt biztos. A mai napig a baba 1, 5 héttel kisebb, mint a számított kora. Ennyi volt az össz probléma. És a szép az volt, hogy pénteken még nem volt szívhang, keddre azonban megjött! :) Ilyenkor minden egyes nap sokat számít, nemhogy majd egy hét! Kitartás, és sok erõt kívánok Neked! 27 hetes kismama
17:01-es vagyok. Várjunk még pár napot, várjuk ki azt az 5 napot, hátha nem lesz szükséged arra, hogy zajlik egy ilyen mûtét? :) Jó? Én is reménykedem és nagyon drukkolok Neked!! Ha mégis kell, akkor válaszolok elõtte erre a kérdésedre, ne stresszelj. (amúgy nem volt egy nagy ügy testileg... délben csinálták, 6-kor már otthon voltam este).
szerintem a sok stresz a hajtás a mai világban ami ezeket okozza

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!