Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes kislányom, (46 db)

8 hetes kislányom naponta többször, fulladozik! Vagy a nyálát nyeli vissza, vagy az erőlködéstől (kaki) felbüfög és azt nyeli vissza, mindig az agyvérzést hozza rám! Nálunk fordul csak ilyen elő? Vigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Nekünk is volt ilyen, néha még ha a pocakját véletlenül megnyomtam a pelenkázásnál, akkor is! Most is van néha, a sok nyál miatt, hogy jön a foga! 8 hós babó anyukája

Nekünk is volt ilyen, néha még ha a pocakját véletlenül megnyomtam a pelenkázásnál, akkor is! Most is van néha, a sok nyál miatt, hogy jön a foga! 8 hós babó anyukája
Nálunk komolyab probléma is volt, majdnem megfulladt szegényke.. szürkült az arca, amikor ismét kapott levegõt. Kórházban is voltunk miatta, de semmit nem találtak nála. Érdemes elvégezni életmentõ tanfolyamot, az biztos megnyugtat. Nálunk tuti a nyála, mert mindig kaja elõtt van ilyen. Most 12 hetes, a 8. héten volt az elsõ félrenyelés, amikor elkezdett nyálazni jobban.

Légyszi segíts.8 hetes kislányomat hogy tudnám leszoktatni a karon alvásról? Ringatásról?

Adjatok valami tippet légyszives, 8 hetes kislányomat hogy is tudnám leszoktatni hogy ne kézben aludjon el? első babám, tény én rontottam el,mivel mindig felkapam,de most semmivel nem marad el, ha igen max 5 percig, csak úgy alszik el ha ringatom, este 2-3 óra az altatás idő.Már nagyon nehezzen bírom, énekelek neki, de semmi napközben is ha alszik 2 órát az már sok. Most több mint egy órája benne van a kiságyban tele játékokkal, zene s.t.b. de csak sír mit tegyek hogy hozzá szoktassam, vagyis leszoktassam a karon alvásról. A szívem szakad már most is meg úgy sír, nyugtatom, simogatom a hátát, hasiját, de csak sír :(

Legjobb válasz: Ennyi idõs babát nem lehet elrontani. Nemrég bújt ki belõled...Természetes, hogy szüksége van a közelségedre, érintésedre. Lehet a hasa fáj, bármi oka lehet a sírásnak. Ringasd annyit, amennyire szüksége van.

Ennyi idõs babát nem lehet elrontani. Nemrég bújt ki belõled...Természetes, hogy szüksége van a közelségedre, érintésedre. Lehet a hasa fáj, bármi oka lehet a sírásnak. Ringasd annyit, amennyire szüksége van.
én még megpróbálnék mást is hátha mégis hasfájós. elég neki a tejed? nem lehet hogy nem lakik jól? próbáld meg hasra fordítani. az én lányomat miután hasra tettük úgy aludt mint a kis angyalok. na meg cumival az nekünk hatalmas nagy segítség volt, nagyon megnyugtatta a lányomat
Nem akaratos csak vmi nem jó neki. Õ még sírással kommunikál. Na majd 2 éves kortól lesz akaratos...
Huu, köményt egy 8 hetesnek! Bátor vagy ám! Lehet pont attól fáj a hasa! Akaratos... Hm... Van még mit tanulnod...
hát sajnálom hogy nem tudok segíteni :( látom már szinte mindent kipróbáltál... ha ideges vagy én ajánlom Neked a sedatif PC-t ez homeopátiás, bár mindegy mert úgysem szoptatsz. próbálj megnyugodni hátha õ is megnyugszik idõvel. kitartás! és szép neve van a leánynak :)
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem erre nincs segítség :( ilyen az én manóm :/
A kérdező hozzászólása: APucival 15 percet van el, és sírás, de ha nálam van viszont keresi ha hallja a hangját.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves vagy :)
Az én lányom is tápszeres volt és amikor szelepes cumisüvegre váltottunk vége lett a sírásnak. Széklete rendben van. Nem lehet mégis a hasa fáj?
írtad, hogy nincs tejed, de azért próbáld meg cicire tenni. nem a tej miatt, hanem a megnyugtatására egy próbát megér... és igen, vegyél mély levegõt, nyugi:-)
Szia! Hát ez nehéz, tudom jól, mert az én fiam is mindig kézben volt. Még csak 8 hetes, nagyoon pici. Nem akarok okoskodni, de a megoldás annyi, h veled akar lenni. Szóval vagy kielégíted ezt az igényét (és hidd el változni fog, és majd kevésbé kell neki a hordozás) vagy hagyod sírni. Én sosem hagytam sírni. Vettem egy mély levegõt és elfogadtam, h a fiam ilyen. Aztán változott. Most 26 hónapos és alig marad meg kézben. Nagyon önálló és kis felfedezõ :) szóval elrontani a szeretettel nem tudod! Higgy magadban és kitartás! Meghálálja a szeretetével a kislányod.
igényli a közelséged. én a helyedben megpróbálnám a hordozókendõt. neked is kényelmesebb, közben tudsz tenni-venni, és õt is megnyugtatja.
Az én lányom is ilyen volt. 8 hónapos koráig reggeltõl-estig a kezemben volt, különben ordított volna. Nagyon nehéz idõszak. Cserébe a fiam nem ilyen :-))
Én azt javaslom, hogy ha belefér, vegyél egy hordozókendõt! A rugalmas kendõ nem drága, és nagyon egyszerû megkötni, a youtube-on is vannak fent videók. Amikor az elsõ babám született, még én sem nagyon tudtam errõl a lehetõségrõl, szegénykém nagyon sokat sírt, nagyon anyás baba volt (a mai napig az, pedig már 3 éves), mi meg bénáztunk, nem tudtuk, hogy fel szabad-e venni, vagy azzal csak "elkapatjuk" meg hasonlók. Mire a második született, már kiokosítottam magam a témában, 2 hetes korától hordoztam, csodás volt, nyugi volt egész nap, volt két szabad kezem, sokkal békésebb lett az életünk. Az ilyen pici babáknak még létfontosságú az édesanyjuk fizikai közelsége, normális, majd kinövik. :)
mi is pont így vagyunk és az én lányomat is Hannának hívják, csak annyi különbség hogy anyatejes és 9 hetes, meg én tudom hogy hasfájós.mi espumisannál kezdtük utána bio Gaiaval próbálkoztunk és most mi is édeskömény teát adunk neki mindegyi használt neki 1-2 hétig aztán mindig kezdõdött elõröl.mondjuk nálunk rajtam kívül még apával is elvan, de nem alszik el nála csak hülyéskednek.meg tegnap apa végre elfogadtatta vele a cumit azóta nyugisabb.kitartás én is csak azt tudom mondani.és apa is foglalkozzon vele többet, ha tud, mert õk határozottabbak tudnak lenni és következetesebbek.
A kérdező hozzászólása: Én köményt házit adok Hannának, 1 teáskanállal megfözök 2dl vizben, felére elforralom, 3x1-et rz vált be. Következõ a cumi amit az istenért sem akar elfogadni, már annyi mindent kipróbáltam, van valami tipped esetleg? 6 fajta cumi de semmi :( 50%-ra lecsökkenne a sírásunk.
A kérdező hozzászólása: Pólót próbáltam, zenélõ körforgónk van, de 5 perc és vége. Hannának hívják. Most szépen elvan itt a kezemben, de hamarosan ezt is megunja. énekelek -beszélek hozzá. :(
ja és nekem hihetetlenül hangzott, legyintettem rá de valóban úgy van ha ideges vagy a baba is az. ha valami miatt szorongtam tuti hogy sírt a lányom meg tiszta nyügis volt. tudom nehéz de meg kellene valahogy nyugodnod, el kéne fogadnod a helyzeted és lehet csak ennyirõl van szó hogy érzi hogy feszült vagy. meg ha tudod hagyd rá apucira egy kicsit a babát és menj el 1-2órára fel kell hogy töltõdj különben baj lesz.. tapasztalat..
Nem rontottad el. Este lehet hogy még nem álmos, ha nem alszik el hagyd hagy játsszon még egy kicsit, nézegesse a játékait stb... aztán majd elfárad. Az én gyerekeim sosem aludtak napközben 45 percnél többet. Nekünk nagyon bevált a pihenõszék és a hinta. Imádtak a konyhaasztal tetején ücsörögni és nézelõdni amig én mást csináltam. 8 hetes, most kezd kinyílni neki a világ, és hiányol. Természetes hogy téged akar. Ringasd amennyi idõd csak van. amikor alszik, pihenj te is.
A kérdező hozzászólása: A pocija nem fáj kap rá köményt. 5 percnél tovább nem marad el sehol sem, sem pihenõ székben-sem játsó szönyegen, sem apánál-sem kerinél. akaratos nagyon. eszik és sír nem értem ...
A kérdező hozzászólása: Espumisan csepptõl és infactol-tól görcsei voltak. ezt gyerekorvos ajánlotta, és nagyszülök. megírtam elsõ babám, de úgy látom te nagyon okos vagy. ha értelmes választ nem tudsz adni kerüld a kommentet!!! köszi
A kérdező hozzászólása: Tejcim nincs sajnos tápszert kap, többet is mint egy átlag baba, nem erõszakolom bele a kaját, addig eszi és annyit amennyi jól esik neki, ez nem poci lesz, mer ha az lenne ölben sem maradna el. A cumitól ükülõdik, próbáltam nem is egyszer. Hason szokott alcsizni, de nem mindig alszik el tõle.
utolsó vagyok. értem. azt nem próbáltad hogy leteszed és simized? az én lányomnak ez bevált mikor fogzott igaz már nagyobb volt jóval.
még az jutott eszembe hogy nem-e lehet hogy tápszert kéne váltani? a lányom a Bebától nagyon rosszul volt egész nap sírt, nekem is a mellkasomon aludt el pedig amig tudtam szoptatni addig letettem és aludt. aztán tápszert váltottam és minden a régi volt, HUmana HAt evett a lányom
A kérdező hozzászólása: Énekeltem neki, hátát simiztem, de ez sem jött be, semmit nem tudok tõle csinálni , mert nem hagyja. pont most tettem le a pelenkázóra hogy tisztába tegyem addig 1 ordítást levágott, ahogy kézbe vettem meg nyugodott.
A kérdező hozzászólása: Tápszerünk bevált. milumilt kap elég régóta.
istenem :( egy próbát tennék tápszer váltásra aztán ha nem akkor lehet csak Te kellesz neki nem tudom :/mindent leírtam ami nekünk segített remélem valaki tud segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséged , kedves vagy. nagyon örülnék valami segítségnek , mert ez így nagyon sok, hogy csak kézben marad el, de ott sem mindig, és csak nálam, és semmit nem tudok csinálni tõle. még baba kocsiban sem marad el, max 10 perc :(
biztos nagyon nehéz. kengurut próbáld ki vagy hordozókendõt. vannak ilyen anyásabb babák az enyém szerencsére elvolt.
na még jönnek az ötletek :D próbáld meg azt hogy egy pólódat beleteszed a kiságyba csak bele ne keveredjen olyan mocorgók már õk is hogy ihaj de ezt biztos tudod :) hátha így megnyugszik és úgy érzi hogy mellette vagy. vagy próbálj fellógatni neki zenélõ körforgót, a babakocsiba nem tudom nem e lehet tenni a fejrészhez valami szûkítõt, mert ugye a méhben is körülvette mindig vmi a fejét, és ha lenne ott egy szükítõ lehet megnyugtatná, valamint még ez ugrott be, mindjárt belinkelem egy videó, hogy kell becsomagolni a babát amitõl szintén úgy érzi mintha a méhben lenne: https://www.youtube.com/watch?v=GZ6JZ2Bdrh8 remélem valami segít a drágának. hogy hívják?
A Hannák már csak ilyenek... Mi 3 hónapig össze voltunk nõve kb. Nem mindenkinek könnyû az eleje! Én is a kendõt tudnám ajánlani.

8 hetes kislányom arcán lévő tejkiütésre sudocremet ajánlott a gyerekorvos. Van valakinek ennél jobb ötlete? Illetve tapasztalata?

Legjobb válasz: Ennél jobb nem kell. Gondolom a baba csomagban te is kaptál mintát, nagyon vékonyan kend be vele az arcát. Ha nagyon csúnya lenne írt volna fel rá krémet, de örülj neki, hogy csak a sudocream elég.

Ennél jobb nem kell. Gondolom a baba csomagban te is kaptál mintát, nagyon vékonyan kend be vele az arcát. Ha nagyon csúnya lenne írt volna fel rá krémet, de örülj neki, hogy csak a sudocream elég.
Igazán még ez se szükséges. Mondjuk a legolcsóbb és a legjobb megoldás az, ha bekened a pofiját egy kevés anyatejjel. De a tejkiütés magától is elmúlik, ahogy a babád szervezetébõl kiürültek a te hormonjaid.
Magától is elmúlt, olyan 4 hós koráig tartott nálunk.
A gyógyszertárakban van kifejezetten erre kikevert kenõcs, de a sudocrem is jó rá, viszont magától is elmúlik egy idõ után :)

8 hetes kislánynak mekkora borostyán babaláncot vegyek?

nem tudom hány cm-eset vegyek, tudna valaki segiteni?köszönöm

Legjobb válasz: Én 30,5 vagy 31,5 cm-est vettem. (már nem emlékszem pontosan) De az a tuti, ha egy madzaggal megnézed a nyaka körül, hogy milyen hosszú a megfelelõ méret. Ne szorítsa a nyakát, de ne érjen a szájáig! (ne menjen fel az állán) Azután ezt a madzagot megméred.

Én 30, 5 vagy 31, 5 cm-est vettem. (már nem emlékszem pontosan) De az a tuti, ha egy madzaggal megnézed a nyaka körül, hogy milyen hosszú a megfelelõ méret. Ne szorítsa a nyakát, de ne érjen a szájáig! (ne menjen fel az állán) Azután ezt a madzagot megméred.
Én 29 cm-est vettem annak idején. Bõven jó volt, de most 15 hónapos korában le kellett cserélnem, mert a nagy melegekben megizzadt a bõre a lányomnak rátapadt és örökké azt piszkálta. Amint lecseréltem hosszabbra már nem zavarta. A 30-31 cm tutira kell. Szerintem.

Vajon miért üvölt minden áldott este 10 és hajnal 2 között 8 hetes kislányom?

A gyerekorvos szerint hasfájós. De néha nem úgy t?nik, mintha fájdalom miatt üvöltene. 5 hete nem alszunk T?le. Este 10-kor mintha bekapcsolnának rajta egy gombot, elkezdi, és hajnal 2-ig nincs megállás. Mikor lesz már ennek vége? Napközben is sokat sír, majdnem mindig, amikor nem alszik. Békés, nyugodt id?szaka alig van. Ráadásul emiatt kommunikálni sem kommunikál. Még csak a napokban volt rá példa, hogy nem álmában mosolygott, hanem éber állapotban, de nagyon ritkán teszi. Nagyon el vagyunk keseredve miatta és a nem alvástól már a türelem is fogyóban... Van egy n?vérkéje, akit szintén megvisel ez az egész helyzet. Meddig lehet ezt így bírni? A hasfájásra már mindent kipróbáltunk. Egy csomószor konzultáltunk a gyerekorvossal, többször ki is hívtuk, most egy gasztroenterológushoz visszük, hogy vizsgálja meg. Alig merek enni, nehogy az általam megevett kajától fájjon a hasa. A cumit se akarja elfogadni. Egyébként anyatejes baba, nagyon szépen fejl?dik és látszólag (remélem amúgy is!) teljesen egészséges.

Legjobb válasz: Nálunk ugyan ez volt!Én már úgy voltam vele,hogy alig mertem cicire tenni,mert azt gondoltam ,hogy Én okozom neki a hasfájást a tejcsivel,de valószínû így is volt.Kezdtem kerülni K betûs zöldségeket,hüvelyeseket,fûszeres ételeket.Mi is kipróbáltunk mindent,gripe water,espumisan,infacol,torna semmi nem hatott!2-2,5 hónapig alig aludt a gyerek de én se sokat,rengeteget tartottuk kézbe ringattuk mert úgy jobban elviselte a görcsöket.Már zombi voltam,aztán karácsonyi ajándékként megkaptuk,hogy elmúlott a hasfájás!:)Nekem is mindenki azt mondta,hogy majd egyik napról a másikra elmúlik,mintha elvágták volna,de ez akkor engem se nyugtatott meg,és pedig hidd el így lesz.De az étkezésedre figyelj oda!!!!Hát durva egy idõszak az biztos,a legrosszabb az,hogy nem tudsz neki segíteni és ordít,ordít és ordít!Kitartás!Lassan vége lesz ennek az idõszaknak is!

Nálunk ugyan ez volt!Én már úgy voltam vele, hogy alig mertem cicire tenni, mert azt gondoltam , hogy Én okozom neki a hasfájást a tejcsivel, de valószínû így is volt.Kezdtem kerülni K betûs zöldségeket, hüvelyeseket, fûszeres ételeket.Mi is kipróbáltunk mindent, gripe water, espumisan, infacol, torna semmi nem hatott!2-2, 5 hónapig alig aludt a gyerek de én se sokat, rengeteget tartottuk kézbe ringattuk mert úgy jobban elviselte a görcsöket.Már zombi voltam, aztán karácsonyi ajándékként megkaptuk, hogy elmúlott a hasfájás!:) Nekem is mindenki azt mondta, hogy majd egyik napról a másikra elmúlik, mintha elvágták volna, de ez akkor engem se nyugtatott meg, és pedig hidd el így lesz.De az étkezésedre figyelj oda!!!!Hát durva egy idõszak az biztos, a legrosszabb az, hogy nem tudsz neki segíteni és ordít, ordít és ordít!Kitartás!Lassan vége lesz ennek az idõszaknak is!
nekunk is egyik naprol a masikra elmult, 12hetes volt ekkora.elotte mindent kiprobaltunk, en mar csak rantothust ettem krumplipurevel de ez sem segitett.egyeten egy orvosag van, az ido.elmulik, addig kitartas.

Ötletek? HOgyan szoktassam 8 hetes kislányomat a kiságyába, ugy hogy magától el is aludjon?

Még soha nem aludt a kiságyába, mellettem alszik. De már szeretném ha egyedül elaludna, mert elég fárasztó járkálni vele órákat. Éjszaka is még felkel 3 óránként. Meddig hagyjam sirni az ágyában?

Legjobb válasz: Ülj a kiságya mellé, simogasd, dúdolj neki, mesélj halkan, fogd a kezét, így biztonságban érzi magát, türelem kell hozzá, de elég hamar hozzá fog szokni, szerintem ne hagyd, hogy sírjon. Én mindig felvettem ha sírt, bárki bármit is mond, szerintem szükségük van ebben a korban még a teljes biztonságra.

Ülj a kiságya mellé, simogasd, dúdolj neki, mesélj halkan, fogd a kezét, így biztonságban érzi magát, türelem kell hozzá, de elég hamar hozzá fog szokni, szerintem ne hagyd, hogy sírjon. Én mindig felvettem ha sírt, bárki bármit is mond, szerintem szükségük van ebben a korban még a teljes biztonságra.
Tedd be olyankor, mikor jóllakott, de még nem aludt el, félálomban. Nappal is legyen a kiságyban, hogy szokja. Hogy éjjel 3 óránként ébred, még teljesen normális. Mit kap enni? Ha szopik, szoptasd meg, hisz a gyomra még pici és a tej könnyen emészthetõ. Egy ekkora babát kár sírni hagyni, ha éhes...
Húzd a kiságyát a tiéd mellé, feküdjetek le, símogasd. Sírni ne hagyd, akkor vedd fel, nyugtasd meg. Ha már nem sír, leteheted újra. Ha eddig veled aludt, nehéz lesz neki átállni - én is együtt aludtam mindig a lányommal, aztán másfél évesen magától kezdett a saját ágyában aludni, elõször csak napközben, majd este is. De a mai napig az övé mellett van az én ágyam, ha felébred és szeretne, átjöhet hozzám. Sose sír éjjel, csak ha netán valami baja van, pl. foga jön.
A kérdező hozzászólása: Tápszert kap.
Én az Aludj jól gyermekem c. könyvben leírt módszert használtam, de szerintem még túl korai lenne ez nektek. Én azt javaslom, hogy várj ezzel legalább 4-5 hónapos koráig, addig pedig kelj fel hozzá amikor igényli.
Igen.... :) Lassan kacarászni is fog....
A kérdező hozzászólása: Nagyon boldog vagyok!!!!! :) Kacarászni már szokott vagy legalább próbál!
Persze, hogy megismer az én fiam már 7hetes koratol néz, vigyorog épp, hogy nem szolal meg!ugy tud örvendeni ha meglát, szolok hozza, olyan édesek ilyenkor, most 8hetes es kezd gügyögni, a-ga
A kérdező hozzászólása: Eddig is mindig vigyorgott ha beszéltem hozzá, csak nem tudtam hogy ha csak messzebbrõl (2 méter) bekukkantok és meglát már vigyorog. Annyira édes! :) Igen már Õ is gögyög, áá-gá-gü. :) És néha még sikitozik is vigyorgás közben. :) ANNYIRA JÓ ÉRZÉS!!!

8 hetes kislányom hasa olyan puffadt, de nem sír, hogy fájna a pocija. Nem lehet baj?

4 napja nem kakilt, de pukizik. Nem sír, hogy fájna a hasa. Hívjam holnap a dokit, mert félek, hogy bélcsavarodása lesz. Amúgy anyatejes.

Legjobb válasz: Szerintem hívd, inkább feleslegesen nézze meg egy szakember mint hogy valami baj legyen de ha távozik tõle a szél akkor nagy gond nem lehet.

Szerintem hívd, inkább feleslegesen nézze meg egy szakember mint hogy valami baj legyen de ha távozik tõle a szél akkor nagy gond nem lehet.
Szia! Az én fiamnál (8 hetes)szintén gond volt a kakilással. Igaz csak 2 napja nem kakilt, de nem akartunk várni. A doktornõnk ajánlotta ilyen esetben mit tegyek. 1. hõmérõvel ingerelni a végbélbejáratnál ez ma is eredményre vezetett 2. 100 ml babavízbe 2 teáskanál cukor, azt megitatani, hogy hajtsa meg + jöhet még a hõmérõ Nekünk bevált próbáld meg te is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A hõmérõzés bejött :)

8 hetes kislányom már 4 napja nem kakilt (anyatejes). Baj lehet?

Legjobb válasz: nem baj,mivel anyatejes...de én a helyedben adnék neki kammilla teát 1 étkezés helyet.(tapasztalat)

nem baj, mivel anyatejes...de én a helyedben adnék neki kammilla teát 1 étkezés helyet.(tapasztalat)
Szia! Teljessen normális, de ha kínlódik, akkor kicsit hozzásegíthetsz neki tornával, maszírozással, meleg pakolással a hasra. Általában akkor kínlódnak már, amikor lassan lesz széklet. Elõtte már jó büdiket pukiznak is. Nálunk a rekord 7 nap volt, utánna beállt a heti 2 kakilásra. 1 kisebb és 1 hatalmas csomagot kaptunk "ajándékba". Most 4 hónapos, 2 hete újra naponta kakil 2x, mert jönnek lassan a fogai. A hõmérõt is kipróbáltuk 1x, nem vált be, nem is próbáltuk utánna. Úgyis csak akkor segít, ha már magától is kijönne.
Szia! Mi is 4 hósak vagyunk, de eddig mindig volt rotyi minden nap legalább kétszer. Ha nehezebben ment, nekünk is segített a torna és a masszírozás, de a hõmérõs rásegítés is bejött. Viszont én is azt olvastam, hogy az egy hetes csúszás is még elfogadható.
Az én babám is 4 hónapos, eddig naponta kakilt most legutóbb viszont 8 nap után. Most is már egy hete nem volt széklete, ma már eléggé erõlködött de semmi nem jött...:-( Már kezdek aggódni...Próbáltam a hõmérõt de semmi...Már édeskömény teát is adtam neki, de eddig az se jött be. (meg utálja is). Ti megízesítitek a teát valamivel?
A kérdező hozzászólása: Sajna nekünk az anyatejen kívül semmit nem iszik meg, így teát sem tudok neki adni. Ma meghõmérõztem, és nyakig kakilta magát, szóval egyelõre megoldódott, de azért köszönöm a válaszokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!