Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes ki-e (3 db)

8 hetes terhességet ki-e lehet tappintani a hasamon?

Nem hiztam semmit, alig birok enni, egyes kajától undort kapok. Semmit nem érzek a hasamon, csak ha felállok kicsit puffadt.

Legjobb válasz: szerintem nem lehet még ilyenkor kitapintani. A puffadás a terhesség velejárója. :-)

szerintem nem lehet még ilyenkor kitapintani. A puffadás a terhesség velejárója. :-)
nem lehet, ahogy írták csak puffadás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Arik vagytok, hogy válaszoltatok!Sokkat segitetettek!Köszönöm!
Ha 2013-ban fog szülni, és akkor is veszi igénybe a thgy-t, akkor a 2012. évi bére lesz az alap annak összegének kiszámításához. Ezeket az idõszakokat mindig úgy veszik figyelembe, hogy legalább 180 bérezett nap legyen bennük, amibõl az ellátás összegét ki tudják számolni. Ha nincs, akkor más lesz az irányadó idõszak, amiben szintén legalább 180 bérezett napot keresnek. Van egypár varia, én az alapesetet írtam le. Mivel a thgy-nál nincs korlát, ezért minél többet fizetnek neki, annál magasabb lesz az ellátása is. Ha még 2012-ben veszi igénybe, akkor a 2011. év lesz az irányadó idõszak, tehát az abban megkeresett, pénzbeli egészségbiztosítási járulékköteles bére lesz az alap az ellátás kiszámításához. A GYED-et akkor szintén 2013-ban fogja kapni, tehát a 2012. évi lesz az irányadó. A GYED-nek van korlátja. Maximális havi összege a minimálbér kétszeresének 70 %-a lehet, hiába keresett többet. Ez most 130.200, - Ft. Ez a plafon. Ahhoz, hogy ezt megkapja, a minimálbér kétszeresét kell megkeresnie. Az összegek bruttó összegek! A GYES összegét nem befolyásolja semmi, hiszen az egy állandó érték, keresettõl függetlenül mindenkinek, mindig ugyanannyi. 28.500, - Ft bruttó havonta. Thgy-ra, GYED-re az jogosult, aki biztosítási jogviszonyban áll. Magyarul munkaviszonya van. Még a biztosítás fennállása alatt kell, hogy jogosult legyen ezekre az ellátásokra. Passzív jogon van még lehetõség a thgy-ra, de a GYED-re már nincs. Ha a biztosítása megszünését követõ 42. napig megszül, akkor még jogosult thgy-ra, de GYED-re már nem. Ha a thgy. alatt szünne meg a munkaviszonya, akkor automatikusan jár a GYED is. GYES-re bármelyik anyuka jogosult, nem kell hozzá munkaviszony, biztosítási jogviszony. A thgy-hoz és a GYED-hez a szülést megelõzõ két éven belül 365 nap biztosítási idõ (munkaviszony) szükséges. Ennek nem kell folyamatosnak lennie!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az érthetõ választ, teljesen összeállt a kép ezekrõl a dolgokról.

Hogyan öltöztessem fel az 5 hetes babám a sétához, ha 1 fok, vagy 6-8 fok van? Kell e vastag pléd még vagy elég egy vékonyabb? Szóval ki hogy csinálja?

Legjobb válasz: Bár az én fiam 2 hónapos múlt, ma úgy voltunk kint, hogy overál, azon egy plüss pléd, és arra a mózesnek ez a teteje (nem tudom mi a neve)!

Bár az én fiam 2 hónapos múlt, ma úgy voltunk kint, hogy overál, azon egy plüss pléd, és arra a mózesnek ez a teteje (nem tudom mi a neve)!
Kicsi, babapléd. Én sem húzom fel teljesen, mert adok alá egy vékonyabb kardigánt, és az védi a nyakát! A plédet jól húzd fel, egészen a nyakáig, az biztos nem zavarja. De szerintem nektek még most bõven elég kint 20 perc max. fél óra!
A kérdező hozzászólása: Aha az van nekem is. A pléd az kicsi babapléd vagy rendes nagy méretû pléd? Az overáll zipzárját nem tudom teljesenfelhúzni, mert zavarja, akkor tegyek oda sálat (mondjuk nincs is sálunk)? Kicsit ráparáztam erre a sétára, mert eddig csak az ablakot nyitottam rá, de nem igazán tetszett neki a babakocsiban levés, egyfolytában feszengett :-(
A kérdező hozzászólása: Köszi. Most még csak nyitott ablaknál szoktatom, majd hétvégén megyünk ki, remélem nem esik majd :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!