Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes két (45 db)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Kisfiam 8 hetes egészen 6 hetes koráig semmi bajunk nem volt a kakilással két hete viszont csak segítséggel tud kakilni (hőmérő). 8 hetesen normális ez a változás?

A véd?n?nk tanácsára vettem infacolt,ezt használjuk is azóta kevesebbet fáj a poci,de kaki nincs.

Legjobb válasz: Sajnos nálunk is pontosan ugyanez van. A hasmasszás nálunk csak a pukit viszi ki, a segít egy kis idõre. EGy hõmérõzõs nap után általában két-három napig megy magától, de csak napi egyszer tud kakilni. Csak reménykedem, hogy hamarosan vége. Most a Gripe Water-t fogjuk kipróbálni, hátha segít.

Sajnos nálunk is pontosan ugyanez van. A hasmasszás nálunk csak a pukit viszi ki, a segít egy kis idõre. EGy hõmérõzõs nap után általában két-három napig megy magától, de csak napi egyszer tud kakilni. Csak reménykedem, hogy hamarosan vége. Most a Gripe Water-t fogjuk kipróbálni, hátha segít.
Lányom most 12 hetes és csak anyatejes. De neki is volt ilye kakiváltozása. Eleinte 2X kakilt, reggel és délután, majd egyszercsak elmaradt, és alig vártuk. Pár napig torzántattam, könyörögtünk, az egész család nyomta, és csak este fürdés elõtt-néha után lett kaki. Majd egy nap kimaradt, és azután mindig reggel akkilt. Most meg délután. Szóval változik az emésztõrendszerük, szerintem talán normlisnak is mondtató.
Az én kisfiamnak is volt ilyen gondja, kb. 2 hétig hõmerõztem, hogy tudjon kakilni. Aztán egyik napról a másikra rendbe jött minden. Már 8 hónapos és azóta nem volt gond a kakilással, egy nap 2-3 szor kakil. Sok sikert.
Nem szabad gyakran hõmérõzni, mert sajnos nagyon hamar megszokja a kis szervezete, és majd csak segítséggel fog tudni kakilni! Nálunk is az volt a helyzet 6 hetesen és kb. 3 hétig tartott (abban az idõszakban volt, hogy csak 5 naponta kakilt). Azóta rendbejött, és mindennap van kaki. Azzal tudsz neki segíteni, hogy tornáztatod, pocijához húzod fel a kis lábait és masszírozod a pocakját. Ha szoptatsz, akkor igyál több folyadékot, és egyél gyümölcsöt (pl . barack). A tápszert pedig egy picit hígabbra keverd ki. Remélem segítettem!

8 hetes terhes vok. Az uhon két embriót láttam a méhemben, de az orvos csak az egyiknek hallotta a szivverését. Lehetséges, hogy két hét mulva lenne szivverése a másiknak is?

Pontosan a doki sem tudta megmondani, h az embrio vagy valami mas, de nekem mind a kett? egyforma volt, még méretre is.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem embrió volt a másik.De az is lehet, hogy kettõ indult fejlõdésnek, csak az egyik sajnos elhalt.A terhességek jelentõs része ikerterhességnek indul, csak az egyik felszívódik.Sokszor még az anya sem tud róla.De hamarosan úgyis ki fog derülni.Nem tudom, mi lehetett a másik.Egyszerûbb lett volna, ha ott, helyben egyenesen az orvost kérdezed meg.8 hetesen meg már tényleg lennie kell szívhangnak.Sokaknak már a 6. héten beindul.Nem jelent jót, ha az egyiknek nincs.Ha egyáltalán embrióról beszélünk.

Lehet, hogy nem embrió volt a másik.De az is lehet, hogy kettõ indult fejlõdésnek, csak az egyik sajnos elhalt.A terhességek jelentõs része ikerterhességnek indul, csak az egyik felszívódik.Sokszor még az anya sem tud róla.De hamarosan úgyis ki fog derülni.Nem tudom, mi lehetett a másik.Egyszerûbb lett volna, ha ott, helyben egyenesen az orvost kérdezed meg.8 hetesen meg már tényleg lennie kell szívhangnak.Sokaknak már a 6. héten beindul.Nem jelent jót, ha az egyiknek nincs.Ha egyáltalán embrióról beszélünk.
TE SZAKEMBER VAGY? Mert ha az orvos nem tudja, hogy a másik, amit látni lehet, micsoda, akkor nem valósinü, hogy te laikusként többet látsz/tudsz. Ha meg 8 hetesen nincs szivverés, akkor nem is lesz.
Szia! Az is lehet, hogy nem egy napon vagy egy héten fogantak meg. A sógornõm is ikrekkel volt terhes, és egy hét különbség volt a két magzat közt, szóval még az is lehet, hogy nem hal el, hanem csak késõbb fejlõdik. Ugyanis nem minden ikerterhesség fogant egy idõben. Szóval lehetnek ikrek is.


6-8 hetes babátok hányszor szopizik egy nap? Egyszerre mennyit eszik (esetleg ha méritek)? Két szopizás kezdete közt hány óra telik el? Mekkora súlyú a babátok? Éjszakával hogy álltok?

Legjobb válasz: 8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes

8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes
Szia!Ma 2 hónapos a lányom!Nem mérem mennyit eszik!Csak anyatejes!3 óránként eszik!Éjszaka is!:(((Bár mostanába elõfordult, hogy este 10 körül leteszem és csak fél 3-kor kel , utána meg fél 7-kor!3630grammal született, 3190-nel jöttünk haza(sokat esett vissza), most 5660gramm!
Szia! Nekem ma 8hetes a kislányom és múlthéten volt vasárnap 5020g és 3140-el született. Csak néha mérem és akkor van úgy hogy 120g-ot is megeszik. általába 2-3óránként eszikvagy többször. Éjjelente éjfél és kettõ között szokott felkelni meg 4és 6óra között aztán 8óra körül , de akkor már én is kelek. Nálatok mi a helyzet?
A fiam a lefejt tejemet kapja üvegbõl, igény szerint etetem. 8 hetes korában kb 3 óránként kérte nappal, és 4 óránként éjszaka, átlagosan 80 milit evett meg egyszerre. 3000-rel született, 8 hetesen 5210 gr volt.
A kérdező hozzászólása: Napközben 3-4 óránként eszik, átlag 120g-ot(én mindig mérem. Van hogy extrém sokat betermel, mint pl most is 170-et 10 perc alatt.:( Ettõl meg fáj a poci is. Éjjel 1x ébred 1-2 körül.utána a következõ reggel 5-6 körül van. Így naponta 6x eszik. (ez 1 hete van így csak) Most leszünk 7 hetesek, és 4200g, 2520grammal született.
nekem 6 hetes a lányom pontosan betartja a 3 óránkénti evést.éjjel is:(eszik este 11, 1 éa 4kor.70-130gr között eszik, mindig mérem.3530al született 3170el jöttünk haza.most 4200 gr
Mi most voltunk 2 hónaposak, 4200-al született most 6150.120 körül evett úgy 6 hetes koráig utána maga emelte az adagját, mostmár simán megeszik 180-at vagy többet.Sajnos tápszert is kap de abból is kb annyit eszik mintha szopizna.De egyébként van, hogy 90-el is jól lakik, attól függ mennyit evett elõzõ kajcsinál és, hogy mennyi idõ tellik el a kettõ között.

8 hetesek vagyunk és 4x - 5x eszünk nem kevés? És van hogy 6 óra eltelik két evés között. Mit tegyek nem baj?

Felébreszteni se szívem nincs és a tejem is így termel?dik. CSak nem tudom fog e így rendesen fejl?dni. Bár méjülnek a kis hu rkák a combikáján, de ez csak két napja kezd?dött ez a nagy alvászat.

Legjobb válasz: Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.

Mi is 8 hetesek vagyunk. Az én picurkám napi 7-8* eszik. Szerintem a 6 óra alvás egy kicsit sok. Éjszaka ne költsd fel, de szerintem nappal igen. Az én babóm ha ilyen sokat alszik, utána nem bír eleget enni.

Hogyan lehetne házilag orvosolni a 8 hetes Pitbullom mancsát? Mind a két elsô mancsán lévô párna meg van dagadva és alíg bír ráálni.

Mitôl lehet ez neki?

Legjobb válasz: Lehet, hogy belelépett valamibe, esetleg méhbe, darázsba...Nincs megvágva? Mért nem viszed orvoshoz?? 8 hetes, olyan pici még biztos nagyon fáj is neki. :(

Lehet, hogy belelépett valamibe, esetleg méhbe, darázsba...Nincs megvágva? Mért nem viszed orvoshoz?? 8 hetes, olyan pici még biztos nagyon fáj is neki. :(
Orvos....ezt nem lehet házilag kezelni...fõleg hogy rengeteg oka lehet...fáj neki megérdemeli a gyors segítséget nem?
A kérdező hozzászólása: Legközelebb csak hétfôn tudom vinni és addig szerettem volna neki ellátni, vagy valami.
Piros? HA gyulladás akkor egy kicsit a kanmillatea borogatás segíthet....
A kérdező hozzászólása: Nem piros. Szegény fut 1 kört, aztán le fekszi, mert annyira fáj neki.
hát nem tudom az enyémnek 2 esetben volt ilyen mikor belement valami, de akkor nyalta nagyon...ki kellett mûteni, és mikor bõrgyulladása (sebmérgezés) volt..... akkor sok szurit kapott meg kenõcsöt és fürdetõt de õ allergiás és azért lett neki..... Igaz belegondolva egyik esetben sem volt piros a mancsa vagy nem láttam (mert neki fekete :D) nem tudom mit tehetnél vele én mindig rohanok vele az orvoshoz ha valami baja van (volt hogy taxival) nem orvosoltam még itthon magamtól max a lázát egyszer.....tanácstalan vagyok...esetleg a kamillateát kipróbálhatod (tengerimalacnál nekem bevált) az ártani nem árt....
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm!
Hívd fel az állatorvost, és kérdezd meg, hogy mit csinálj vele hétfõig...

8 hetes terhesen elöfordul hogy a hasam picit fájdogál olyan mensisen és mind a két oldalon szurkálgat néha. Normális ez? és mitöl van?

Legjobb válasz: Nomrális. Növekszik a baba is meg a méhed is. Nekem a 8-9. hét körül volt egy nagyobb fájós hullám, meg a 15-16. héten. Most leszek csütörtökön 17 hetes. :)

Nomrális. Növekszik a baba is meg a méhed is. Nekem a 8-9. hét körül volt egy nagyobb fájós hullám, meg a 15-16. héten. Most leszek csütörtökön 17 hetes. :)
Igen. Nõ a méhed, nyúlnak a méhtartó szalagok. Fog ez még jobban fájni, tüsszentéskor, köhögéskor is bele fog sajdulni. Amíg a méhed nem görcsöl és nem vérzel, nincs okod aggodalomra. 22h km
A kérdező hozzászólása: Köszi kicsit megnyugodtam.

A parom talalt ket kiscicat es behoztuk a lakasba. Kb.8 hetesek lehetnek, 36 hetes terhes vagyok, kaphatok vmi fertozest toluk? Ha nem erintkezek veluk akkor is veszelyes?

Legjobb válasz: Csak úgy ne tegyétek ki. Nem tudom, hogy jelenthet-e veszélyt, de ha igen, akkor inkább állatmentõket hívjatok segítségül.

Csak úgy ne tegyétek ki. Nem tudom, hogy jelenthet-e veszélyt, de ha igen, akkor inkább állatmentõket hívjatok segítségül.
Jajjjj!!! Nem lesz semmi bajod. A toxoplasma az elsõ 3hónapban veszélyes, és akkor is csak a cica ürülékével terjed, semmi mással. Ne te takarítsd ki az almot és ennyi lenne a dolog. Bolhátlanítani, féregteleníteni kell õket, ha nincs hasmenésük akkor semmi más különösebb teendõtök nincs. Ha gondolod írj nekem privi és adok szívesen tanácsot :)
Igen kaphatsz. Nehogy már most ez legyen a legfontosabb, mármint a macskák.
Már bocs, de inkább üsse el, mint hogy a babám toxoplasma miatt agytályogot kapjon.
Igen, kaphatsz fertõzést tõlük, ami a magzatra is veszélyes lehet. Mondjuk azt sem értem, hogy miért kellett ez pont most, amikor nemsokára ott lesz az újszülött babád.
A kérdező hozzászólása: Rakjuk ki oket?elore is koszonom a valaszokat!!
em lesz bajod, ne te takaritsd az almot, ne puszilgasd oket, ennyi. Toxoplazmat lehet kapni a nem jol megmosott gyumolcstol, hustol is. Keress ra a google-ban: noe macskamento csoport, terhesseg es cica, egy magyon jo cikk, egy lany irta a toxoplazmarol. Most nem tudom belinkelni, mert telorol vagyok, de ha nem talalod meg, irj es elkuldom a linket, abban minden benne van, amit a toxoplazmarol tudni kell.
A kérdező hozzászólása: Hat megtartani nem akarjuk, mar feltettem oket a netre adoptalasra... remelhetoleg elviszik par napon belul, apartment/ben lakunk szoval semmi esetre sem akarom...hiaba aranyosak:) ) Nem megyek a kozelukbe, sztem nem lesz baj belole...
Ilyen kis korban meg megszoknanak a lakasban is, es ha ketten vannak, jobban el lennenek. :)
most fialt a macskám két kiscicát, kb két hónaposak. Itt vannak elõl minden nap simogatom õket 17 hetes vagyok. Nem kell mindentõl annyira parázni. Gondolom nem csókolgatod õket, vagy esztek egy tányérból.
Toxoplasma úgy tudom az állati ürülékben "tenyészik" és nem feltétlenül macska a hordozója, ugyanúgy lehet rágcsáló vagy más kisállat valamint a nem megfelelõen megtisztított gyümölcs, zöldség is lehet a fertõzés forrása. Ezt is csak azért tudom, mert mikor kiderült hogy én is elkaptam, megkérdeztem az orvosom, hogy milyen módon fertõzõdhet meg így az ember. Fontos, hogy elvidd a macsekokat orvoshoz, részben a toxoplasma miatt (gyerkõc kerülhet a macskaalom közelébe ugyebár, a fertõzésre pedig nincs gyógyszer, ha egyszer elkapod, az többé nem írtható ki), aztán lehetnek férgesek is, vagy bolhásak (a macskabolha rámegy az emberre is) ami azért lehet baj mert ezek a kis élõsködõk lehetnek férgek köztigazdái. Segítõ szándékkal írtam le mindezt és nem okoskodás célzattal. Kéretik nem lepontozni.
Nem csak az elsõ trimeszterben veszélyes és nem kis bajokat tud okozni a toxoplasma. NEM csak a székletben van, mert a macska nyalakszik és szétkeni magán mindenhol. Kérdezõ olvass utána, ne itt a nagy állatbarátok véleménye alapján dönts. Mondjuk egy tök ismeretlen emberrõl van szó, én is ilyen lazán nyilatkozhatnék, végülis lesz.rom, h mi lesz a babájával. De nem hiszem, h neked mindegy.
Toxoplazma fertõzés esélyes, de minél késõbb kapod el, annál kisebb az esélye, hogy bajt okoz. Keress rá a neten. Az nem igaz, hogy csak ürülékkel terjed, mert el lehet kapni mosatlan zöldséggel, gyümölccsel, illetve nyers hús tapogatásával is, akkor is, ha a környéken nincs macska.
Akkor az én orvosomtól vissza kellene venni a diplomáját, mert még a 30. hét környékén is küldött toxoplasma szûrésre.
Utolsó vagyok, persze az állatorvos azért elengedhetetlen ilyenkor :) MEgtartjátok õket? Nekem van lakásban kutyám és cicám is, alig várom, hogy babám is legyen és együtt legyünk egy nagy boldog család :)
Kertes házba laktok? Ha igen akkor inkább valami melléképületbe illetve kint legyenek.Én annó bentrõl kiszokattam õket, és végül kinti cicák lettek.
Vigye a párod el õket állatorvoshoz, majd õ megmondja mik szükségesek nekik, te ne érintkezz velük és az almukkal. Amúgy én sem hagytam volna õket kint, mert valami idióta kitette õket.
A kérdező hozzászólása: Azert mert kinnt voltak az utcan barmikor eluthette volna oket egy auto....
Ha nem érintkezel velük akkor nem veszélyesek, ha már megszokták nálatok (pár nap alatt) kitehetitek, de olyan helyre, hogy legyen hova behúzódniuk!
36 hetesen már nem lehet gond, de a biztonság kedvéért ne símogasd õket, és különösképpen ne érintkezz az ürülékükkel. Inkább cserélje a párod az almot alattuk. Amúgy a toxoplazmán kívül másfajta betegséget is terjesztenek, így jobb az óvatosság. Aztán meg a születendõ kisbabára is jelenthetnek veszélyt, így inkább különítsétek el a cicákat a lakásban a baba-mama szekciótól.

Hogyan szoktassuk egymáshoz 7 éves farkaskutyánkat két kicsi, 8 hetes kiskandúrjainkhoz?

A farkaskutyánk nagyon jámbor, viszont nagyon szeret játszani és félünk, hogy a cicákat is labdának fogja nézni:-), megmutattuk neki, de olyan vadul szagolta a kezünkben, hogy le se mertük tenni a kezünkb?l. Sógrom szerint nem lehet megszoktatni ilyen id?s kutyával, és ha elkapja vége lesz a cicának! Szerintetek? Kinek van tapasztalata ilyesmivel?

Legjobb válasz: szia Nálunk az volt a helyzet, hogy 4 éves volt a németjuhász és három cica. Mi is megmutattuk neki elég sûrûn, és ha le is raktuk végig ott voltunk. Persze játszani akart velük, nyalogatta õket, de amikor kicsit durvábban nyúlt volna hozzájuk, akkor az orrá csaptunk és rászóltunk hogy nem szabad. Ezt elég sûrûn kellett eljátszani, egy idõ után már nem is érdekelték a cicák, megszokta õket. Ma már van hogy együtt alszanak, meg a kutya lökdösi szét õket, ha veszekszenek. :) Nagyon fokozatosan kell csinálni és mindig egyre többet legyenek együtt és a felügyelet nagyon fontos, pláne amíg kicsit és törékenyek a cicák. Sok szerencsét! Boldog Karácsonyt!

szia Nálunk az volt a helyzet, hogy 4 éves volt a németjuhász és három cica. Mi is megmutattuk neki elég sûrûn, és ha le is raktuk végig ott voltunk. Persze játszani akart velük, nyalogatta õket, de amikor kicsit durvábban nyúlt volna hozzájuk, akkor az orrá csaptunk és rászóltunk hogy nem szabad. Ezt elég sûrûn kellett eljátszani, egy idõ után már nem is érdekelték a cicák, megszokta õket. Ma már van hogy együtt alszanak, meg a kutya lökdösi szét õket, ha veszekszenek. :) Nagyon fokozatosan kell csinálni és mindig egyre többet legyenek együtt és a felügyelet nagyon fontos, pláne amíg kicsit és törékenyek a cicák. Sok szerencsét! Boldog Karácsonyt!

A hétvégén fogok kapni két 8 hetes kiscicát, és kertben szeretném őket tartani. Azt mondták nekem, hogy eleinte még ne engedjem ki őket egyedül a kertbe. Elszöknének? Köszi a segítséget előre is.

Legjobb válasz: Naná hogy elszöknek! Gondolj bele két hónaposak! Tartsd lakásban õket, hisz az idõ se lesz valami jó a hétvégén.

Naná hogy elszöknek! Gondolj bele két hónaposak! Tartsd lakásban õket, hisz az idõ se lesz valami jó a hétvégén.
Az csak egy dolog, hogy meglógnak, de még nagyon picik, játékosak, óvatlanok és fõleg lassúak. Semmi perc alatt szétszedheti õket egy arra járó nyest, kutya vagy kiszaladnak az utcára és már el is vannak ütve.
Ilyen pici cicákat még ne csapj ki a kertbe, pláne éjszakára, elkóborolhatnak, meg elindulnak keresni az anyjukat meg a többieket. Mellesleg a késõbbiekben is csak akkor felel meg nekik a kert állandó otthonnak, ha azért van valamilyen helyiség (garázs, szerszámos, fészer stb.), ahová el tudnak bújni rossz idõben, meg ahová tudsz nekik rongyokból valami melegebb vackot összedobni télre. Egyébként részemrõl kegyetlenségnek tartom, amikor valaki a téli kemény mínuszokban is mániásan a kertben tartja a cicáját. Nekünk öt alszik bent a heverõkön, fotelokban, és semmi bajunk tõlük.
ha egy macskát a házhoz akarsz szoktatni akkor tanácsos bezárni 3 napra, vagy akár egy hétre is! Ez idõ alatt egyáltalán ne menjen ki, tanulja meg, hogy itt van az õ helye, itt lakik stb. Késõbb elkezdheted kiszoktatni, de akkor se csapd ki rögtön az udvarra. Amikor tudsz rá figyelni, menjetek ki közösen a kertbe pár órára, utána vidd be a macsekot újból a házba, másnap játszátok el ugyanezt megint. Kis gyakorlás után már lehet kint egyedül egész nap is (kb úgy fél éves korátóL), addig ra már biztos hazatalálna. Ja, és tanitsd meg a cicát, hogy hallgasson a nevére.
Szia! Nálunk a cica kb. 1 hetet volt benn a lakásban, miután elhoztuk õt. 6 háznyira Tõlünk született. Eleinte csak a kertben volt, késõbb messzebb is el-el ment, megy, de mindíg jön, ha szólunk neki. A macska a helyhez, a kutya a gazdához ragaszkodik, legalábbis felénk így mondják! Üdv.
Elszökhet, ellophatják, elütheti egy autó, megtámadhatja egy kóbor kutya vagy akár egy másik macska, sok minden történhet fõleg egy új környezetben. Meg még kis ügyetlenek ilyenkor, az enyém felmászott mindenhova és egyszer beleesett egy földbõl kiálló vasrúdba, az a csoda hogy nem halt bele. Persze ha nem veszem észre rögtön akkor nagyobb baj lett volna. Vigyázni kell még rá, hiszen még csak "gyerek". Tartsd bent egy ideig, néha menj ki vele a kertbe hogy szokja. Esténként mindenképp bent legyen.
szia! Csak felügyelettel legyenek kint a cicák, egy pár hétig.Éjszakára gondosan zárd be õket. Majd látni fogod azt, hogy mikor mozognak otthonosan a kertben, és akkor tudni fogod hogy ott hagyhatod -e õket egyedül.Én a helyedben kb egy hónapig, de lehet kettõig is bezárnám õket minden este. Most párzási idõszak van, és kisebb nagyobb megszakításokkal késõ õszig az is lesz, és félõ, hogy valami kandúr megtámadja õket. Remélem tudtam segíteni. Minden jót a kiscicákhoz!
A kérdező hozzászólása: "Egyébként részemrõl kegyetlenségnek tartom, amikor valaki a téli kemény mínuszokban is mániásan a kertben tartja a cicáját. Nekünk öt alszik bent a heverõkön, fotelokban, és semmi bajunk tõlük." Nekünk volt már macskánk kiskoromban, akkor is kertben tartottuk, semmi baja nem volt télen. Természetesen lesz a cicáknak egy jól bélelt dobozuk, amiben alhatnak kint. De képzeld, télre sem fogom bevinni õket, akármilyen kegyetlenségnek hangzik... Amúgy meg Pesten dolgozom, utána fél 7-nél elõbb nem érek haza...Azaz egész nap bezárva kell, hogy legyenek. Ezért szeretném a kertben tartani õket, amint lehet. Szerintem sokkal szabadabban lehetnek ott. Az tény, hogy ott több a veszély, de szerintem sokkal természetesebb közeg nekik, mint egy lakás. Nem beszélve arról, hogy nem szeretnék állandóan macskaszõrt porszívózni, és féltem a bútorokat Van kint egy kamra, aminek zárható az ajtaja, oda be tudom tenni õket, csak azt gondoltam, szegénykék ott meg fognak bolondulni, mert nem túl nagy kamra (bár egy kisebb szobával felér a mérete). Mit gondoltok, úgy jó, ha napközben ebbe a kamrába teszem õket?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!