Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes holnap (10 db)

Holnap megyek uh-ra. Egy hete hasin még semmit sem láttunk, nagyon izgulok. 8 hetes. Látni fogok már valamit?

Legjobb válasz: Ha tényleg 8 hetes vagy, akkor naná, hogy látni fogsz! Egy pici kis emberkét dobogó szívvel! :) Kérj róla képet, nekem a mai napig nagyon szép emlék nézegetni :) Gratula! :)

Ha tényleg 8 hetes vagy, akkor naná, hogy látni fogsz! Egy pici kis emberkét dobogó szívvel! :) Kérj róla képet, nekem a mai napig nagyon szép emlék nézegetni :) Gratula! :)
Fogsz látni egy kis babócát, és a szívecskéje is fog nagyon verni.Könnyfakasztó élmény ez az ultrahang. :D Én ugyan a 9 hetes ultrahangon voltam, de azon már ilyen kis láb meg kéz nyúlványai is voltak.Nagyon ari volt rajta, elraktam a képet. :) Sikeres boldog babavárást kívánok neked! Egy 31 hetes kismama
Szia!Már biztos tul estél az uh-án!Nekem ilyenkor készült a legjobb kép!

Szinte minden reggel fáj a mellem, és ma reggel egyáltalán nem fáj, holnap leszek 8 hetes. Ez normális dolog? Nektek is volt ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg, nincs semmi baj, nekem is kb. ennyi idõsen múlt el ez a tünetem, pár napja visszatért, és visszasírom azokat a napokat, amikor nem fájt. Boldog babavárást! 14 hetes kismami.

Szia! Nyugodj meg, nincs semmi baj, nekem is kb. ennyi idõsen múlt el ez a tünetem, pár napja visszatért, és visszasírom azokat a napokat, amikor nem fájt. Boldog babavárást! 14 hetes kismami.
Szia. Az elején nekem is voltak napok, amikor jobban éreztem magam, majd voltak, hogy szarabbul. Ha megfogadsz egy tanácsot, ne figyelj minden pici dologra, és fõleg ne pánikolj, próbálj úgy élni mint eddig, csak azért óvatosabban. Ha végig aggódod a terhességet minden kis tünet, vagy tünet hiánya miatt, nagyon lassan fog eltellni, és a végén meg fogod bánni, tapasztalat. Boldog babavárást! 39 hetes kismama.

A védőnő meg tudja hallgatni a baba szívhangját? 8 hetes vagyok, és holnap megyek először hozzá.

Legjobb válasz: Szia! Nem, hogy meg tudja, hanem X hetes kor után minden alkalommal meg kell hallgatnia.

Szia! Nem, hogy meg tudja, hanem X hetes kor után minden alkalommal meg kell hallgatnia.
Szia! Nekem nem volt hajlandó 8 hetesen meghallgatni, kimagyarázta, pedig aggodalomból fordultam hozzá. Sõt! Már a 19. hétben járok és egyszer találkoztunk, nemhogy szívhangot hallgatott volna!!! Holnap jön hozzám, de tuti, hogy nem hozza a kütyüt. Érdekelne, hogy mi a kötelessége, ha ilyen kéréssel fordulnak hozzá a kismamák.
Nekem 16 hetesen hallgatta meg elõször a védõnõm doplerrel a szívhangot, és már gyönyörûen hallatszott a dibi-dobi :-)
Én is pont így vagyok. Hétvégén lépek a 8. hétbe és olyan jó lenne ha a védõnõ hallaná a szívhangot! :) ) Még olyan messze van a 12.heti uh! :) Én is sok ijesztõt olvasok a neten, de már próbálom letiltani magam róla. Túl aggódós vagyok. Én csak a jövõ héten megyek elõször a védõnõhöz. Én is úgy hallottam, hogy általában a 20-24.héttõl hallja a szívhangot azzal a készülékkel. Amúgy a dokinál már hallottad? Én 6 hetesen voltam, és olyan jól lehetett már hallani :) ), persze csak hüvelyi uh-val. Úgyhogy most várom a 12. hetet, hogy addig is minden rendben legyen. Utána lehet másért aggódni és így tovább! :) De a legjobb a pozitív dolgokra gondolni és pihengetni! És örülni! :) ) Ne aggódj! Majd írj, hogy mi volt!
Nem lehet hallani. MÉg késõbb sem mindig, az én babám amíg picike volt mindig elbújt elõle, ez nagyon zavarta õt. Leginkább akkor lehet már hallani azzal a doplerrel, amikor már elég nagy, és nem tud csak úgy eluszkálni elõle. Boldog babavárást! 38 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak azért kérdeztem, mert túlságosan aggódó vok, és minden hülyeséget összeolvasok vetélésekrõl, meg baba felsívódásról, és cak biztos akarok lenni, hogy rendben van:)
Nálunk a védõnõ egyszer sem hallgatja a szívhangot, csak 36. héttõl csinálja az NST-t. A szívhangot a nõgyógyásznál nézték nekem, de még NST-re is a kórházba kellett mennem.
szia! nálunk is 20 hetes kortól hallgatják, de azt is csak akkor , ha vékony a hasfal! azt mondta, hogy általában, csak a 24. héttõl lehet rendesen hallani!
Szerintem akkor még pici a baba hozzá. Az én védõnõmnek olyan kütyüje van, amivel a 20.héttõl tudja hallgatni a szívhangot. Holnap még csak papírozni fogtok, megkérdez egy csomó mindent (pl.családban elõforduló betegségek), ad neked prospektusokat, vérnyomást mér, testsúlyodat, ilyesmi... Grat a babához!
A védõnõ 20 hetes kor után tudja biztosan meghallgatni. Addig az enyém nem tudta...
Szia! ilyenkor még nem lehet hallani, Doplerrel, majd a 15 hét után. az UH-on viszont már jól látni:-)
hoppá...... csak most látom, hogy a kérdést kb 2 éve írtad ki.... :) ))))


8 hetes vagyok, holnap kell mennem első vérvételre. Lehet előtte enni? A doki azt mondta nem néznek cukrot. Reggeli vizeletet kell vinni?

Legjobb válasz: Nekem kellett vinni vizeletet is, és nem volt szabad ennem a vérvétel elõtt. Üdv: 19 hetes kismami

Nekem kellett vinni vizeletet is, és nem volt szabad ennem a vérvétel elõtt. Üdv: 19 hetes kismami
Nekem kellett vizeletet vinnem, de ehettem a vérvétel elõtt. Nálam teljes vérképet néztek ill. hepatitisz B, és a vércsoportomat.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: nekem is ezeket nézik.
Ez érdekes nekem a védõnõ azt mondta hogy csak a 10. héttõl küldenek el vizsgálatokra és csak akkor vesznek fel a terhesgondozóba is.
A kérdező hozzászólása: szerintem mindenhol máshogy van. Lehet hogy ez olyan vizsgálat hogy lehet elõbb is. Most felhívtam a labort, és azt mondták, ha nem néznek cukrot akkor lehet enni.
nálunk pl nincs is vérvétel csak 16hetesen
Szia! Lehet enni, én a 9. héten voltam a vérvételen. Sok sikert! 14 hetes kismami
Nekem is csak a 16. héten kellett mennem. Most 25 hetes vok, és a 26. héten kell mennem cukorterhelésre

Holnap lenne a 8 hetes u. h. vizsgálatom, de kiderült hogy nincs tb-m. Ha nincs semmi pénzem megnéz az orvos?

Legjobb válasz: úgy tudom,tb nélkül csak sürgõsségi ellátást kaphatsz.

úgy tudom, tb nélkül csak sürgõsségi ellátást kaphatsz.
Onnan látja, hogy elkéri a TB számot és neki a rendszerben pirossal jelenik meg, sürgéségi ellátáson kívül nem kötelezõ semmilyen orvosi vizsgálatot megcsinálni. Nem hiszem, hogy hazaküld, de minél elõbb rendezd havi 6600Ft, ha nincs munkád jelentkezz be munkanélkülire és egy évig kérheted, hogy az önkormányzat fizesse helyetted a TB. Eddig miért nem kérted?
Sztkban ellátnak. És ha nincs fizetve a tb-d, akkor is jogosult vagy orvosi ellátásra, és nem csak sürgõsségire. De minél elõbb rendezd a NAV-nál.
A kérdező hozzászólása: nem nem tudtam mert eddig volt.köszi a válaszokat
Sztk-ban igen.
Központilag látja, hogy nincs biztosításod. Én úgy emlékszem, 2 éve még úgy volt, hogy az ellátást megkapod, a szülést levezetik, viszont utólag minden számlát megkapsz és fizetned kell. Lehet jobban járnál, ha a TB-det rendeznéd és nem kukacoskodnának. Nem is tudtad, hogy nincs?
utolsónak! azért nem mondanám, hogy alanyi jogon jár az ellátás, mert akkor miért kérik el a TB kártyát. bár, az orvos honnan tudja, hogy nincs a TB-d fizetve?
sztk-ban alanyi jogon jár az ellátás, magándokinál meg mindegy, ott fizetni kell.
Én úgy tudom terhes és szülõ nõknek mindenképp jár az ellátás. De minél hamarabb fizesd be.
Nem lehet, hogy valamit elszúrt a munkáltatód? Vagyis van/volt munkahelyed? Mert az én munkáltatómnál is volt ilyen, hogy több embernek valami rendszerhiba miatt nem ment el a TB felé a pénz, így mikor pl. gyógyszert akartak kiváltani, nem kapták meg a gyógyszertárban, csak teljes áron. Szóval ha van munkahelyed, akkor azért fuss pár kört ezügyben, mert akkor nem kell neked fizetned a TB-t!

Holnap megyünk 8 hetes lányommal csipőszürésre. Mit adjak a babámra?

Csak addig lesz kint mig bemegyünk meg kijövünk a kórházból.Ha hosszú bodyt, rugit, pulcsit adok rá és bele egy overálba az elég vagy adjak még rá egy melegebb rugit v kezeslábast?És ti 1 vagy 2 sapit adtok rá?

Legjobb válasz: 1 vastag sapka bõven elég, és amit leirtál az bõven elég

1 vastag sapka bõven elég, és amit leirtál az bõven elég
ne öltöztesd túl, tényleg elég egy sapka. és ahogy beértek a kórházba vagy beültök a fûtött kocsiba vetkõztesd le rugira, nehogy bemelegedjen, mert attól fázik meg.
én kétrészest adtam hogy csak alulrol öltöztessem le

8 hetes kismama vagyok és holnap megyek az első vérvételre lehet reggel inni esetleg egy kis kakaót vagy tejeskávét? Reggel rosszul vagyok ha nem eszem.

Legjobb válasz: Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!

Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!
Bármilyen nehéz ki kéne bírnod éhgyomorral.Sokan kibírjuk!Márcsak azért is, hogy a vércukrod valós legyen, mert ha gond van már az elején a cukorral akkor ez kijön itt is..és tudják kontrollálni.Hidd el.Próbálj meg ne ezen agyaln és menni fog, ha rosszul vagy inkább kérd meg mehess be elõbb, ha nincs soron kívüli ellátás a kismamáknak.sok sikert 32hetes kismama
Vizet igyál nagy mennyiségben , nekem ezt ajánlotta a védõnõ. Jó lenne ha kibirnád a valós értékek miatt, de persze ha úgy érzed nem birod igyál mondjuk max egy kakaót. Jó korán menjél és akkor hamar túl leszel rajta. A cukorterhelésnél 3 órát ki kell birnod majd étel nélkül, mert leveszik a véred kapsz utána cukorszirupot amit meg kell innod, és 2 óra múlva leveszik megint. Kikell bírni sajnos a pontos értékek miatt. De a cukorterhelést kb a 2.-3. vérvételnél nézik majd. Most még hamar túlleszel. És ne izgulj , ne idegeskedj majd mert attól bekeményedik a vénád, és nem tudják levenni. Ezt a nõ mondta nekem aki levette elõszõr. Én is nagyon izgulos vagyok vérvételnél, fõleg éhgyomorra, de muszály sajnos.
Szia AMikor En voltam 12.hetesen akkor ehgyomorra mentem, es jol tettem azt mondtak.Szeritnem vigyel egy kis szenyot magaddal, viszont azt mondtak nekem, h mivel nem latszik a venam, igyak otthon meg egy fel liter vizet, es akkor az jobban kihozza a venamat, ezt majd penteken probalom ki. Boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Inni csak vizet, azt is keveset. Próbálj minél elõbb elmenni, és vigyél magaddal kaját, amit a vérvétel után azonnal megehetsz. Ha tud, valaki kísérjen el, nehogy rosszllegyeél.

8 hetes kismama vagyok. Holnap fogok találkozni a védonovel. Szokás pénzt adni neki a terhesség során?

Legjobb válasz: NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...

NEM!! Én még soha nem hallottam, hogy vki is adna, nem szokás, felesleges! :) Másra költsed majd...
nem!!!!Inkább ha megszültél akkor vigyál neki bon-bon vagy virágot. illetve õ fog jönni látogatni és akkor. esetleg a névnapjára is vihetsz virágot. A pénzt költsd a babára meg magadra, meg ha a dokid fogadott arra is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! :)
nehogy adjál! egyáltalán miért merült fel benned ez a kérdés?
Persze a mai világban mindenkinek ez fordul meg a fejében elsöként.Mennyit vagy illik e adni.És igen ezt mi alakitottuk ki.De ha szivböl csinálja az meg fog látszani a munkáján.Ne az elsö nap, de ha szimpatikus neked, és meg vagy vele elégedve, vegyél neki ajándékot.Csokit, kávét, egyebet.Ö meg érti hidd el, mennyibe kerül egy kisbébi nevelgetése.

Ha folyamatosan émelygek és hányingerem van és a melleim is feszülnek, akkor ugye minden rendben van odabent? 8+4 hetes vagyok, holnap megyek dokihoz először.

Legjobb válasz: Igen, minden rendben, a szervezeted telejsen természetesen viselkedik. A hányingert tudod csillapítai, ha sokszor eszel keveset, nekem reggelente pár keksz és egy pohár hideg gyümilé jött be. Napközben hideg innivaló, tejföl, nekem hideg paradicsom segített, de sose legyen üres a gyomrod, ez a lényeg! Éhgyomorra ne vegyél be vitamint, csak ha már van benned valami, ami szívja. A melleden nem tudsz segíteni, az sajna ilyen. :) Kitartás! 39 hetes km

Igen, minden rendben, a szervezeted telejsen természetesen viselkedik. A hányingert tudod csillapítai, ha sokszor eszel keveset, nekem reggelente pár keksz és egy pohár hideg gyümilé jött be. Napközben hideg innivaló, tejföl, nekem hideg paradicsom segített, de sose legyen üres a gyomrod, ez a lényeg! Éhgyomorra ne vegyél be vitamint, csak ha már van benned valami, ami szívja. A melleden nem tudsz segíteni, az sajna ilyen. :) Kitartás! 39 hetes km
Szia! Minden rendben lehet odabent! Mi volt a dokinál????
A kérdező hozzászólása: Csak este megyek, de már nagyon kiváncsi vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: Minden ok volt, 19, 5 mm-esek vagyunk. :)

Meg nem jott meg (holnap kellene de rendszertelen) de ha nov. 8-an voltam a parommal es az utolso menszim okt. 27-tol nov. 2-ig volt akkor hany hetes terhes lehetek? Hogy kell kiszamolni?

Legjobb válasz: A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.

A mesnid elsõ napját figyelembe véve nov. 9-12 körül volt peteérésed, de ezt a tünetek alapján, te jobban meg tudnád ítélni, pláne, mert te is tág ciklusos vagy (alhasi fájdalom, nyúlós ragacsos folyás..stb.). Ha a 8.-i együttlétbõl maradtak benned élõ spermiumok és tényleg létrejöhetett a találka a petesejttel, akkor ha mondjuk vesszük pl. nov. 10-ét a megtermékenyítés napjának, onnan még kb. 1 hét a petesejt levándorlása a méhbe, plusz még 1-2 hét a beágyazódás.Ha a beágyazódás megtörtént, onnantól kezdve beszélhetünk terhességrõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!