Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes ha (212 db)

Kisbabám 8 hetes, ha beteszem a babakocsiba hogy aludjon kinn a levegőn ordít és nem akar alduni, mit tegyek?

Ha el?tte benn elaltatom akkor is felkel és ordít amint becsomagoltam a babakocsiba, mintha az zavarná hogy nem tud annyira mozogni a zsákba és takaróba... pár héttel ezelött elaludt, mit tegyek? Hogy tudunk igy leveg?zni...

Legjobb válasz: nem tud annyira mozogni? miért nem?

nem tud annyira mozogni? miért nem?
Jé, a mienk pont fordítva volt, benn üvöltött délután :DD Hát...szerintem adj neki kis idõt, megszokja majd.
Ne erõltesd, valamiért nem akar most kinn aludni. Vidd el sétálni, de aludjon benn!
A kérdező hozzászólása: hát a vastag rugi meg zsák + takaró nem olyan mintha bent lenne az ágyon vékony rugiba, de ez csak egy tippem..
De ha nem akar kint aludni akkor minek altatod kint? Vidd ki sétálni, és aludjon bent...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nem eröltetem hogy kinn aludjon, de pont sétálni se tudtam vele így ugyanebbõl az okból... mindenesetre mostanra megoldodott

A korai vetélésnek vannak jelei 7-8 hetesen? Ha a reggeli hőm 37, 2 körül van, az jó? Mert azt hallottam, hogy mindenféle jel nélkül elmehet a baba. A derékfájás jelenthet bajt?

Legjobb válasz: Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.

Az tény, hogy vetélés szempontjából az elsõ 12 hét a legveszélyesebb, és az is, hogy a vetélés járhat tünetekkel, de az is elõfordulhat, hogy minden féle tünet nélkül hal el a terhesség. Az is természetes, hogy a terhesség alatt mindenkiben van egy kis aggodalom, de ezt a saját és a baba érdekében is célszerû egészséges mederben tartani. A hõmérõt is jobb lenne jó mélyre elásni.
A derékfájás nem jelent bajt, nekem is fájt és most 6 hónapos a fiam :-) A hõdet felesleges mérni, én is így akartam megnyugtatni magam, de azt mondta az orvos, hogy ne méregessek, mert úgysem tudok meg semmit. A vetélésnek sajnos nem mindig van jele.

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

8 hetes terhes vagyok, a babóca kb. 6 hetes, ugyebár. A terheskönyvekbe ha azt írják, hogy a 8. héten 10-13 mm a baba, akkor most akkora az enyém is vagy majd csak 2 hét múva lesz akkora?

Szeretném nyomonkövetni a fejl?dését,de sose tudom,hogy kell számolni!Megzavar ez a 2hét "külömbség".

Legjobb válasz: Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl

Pedig nem kéne, hogy megzavarjon. A terhességet az utolsó menses elsõ napjától számítják, ezért vagy 8 hete. (az egy dolog, hogy tényleges fogantatás csak 6 hete történt) Te 8 hete vagy, a 8 hetes adatok vonatkoznak rád. A 6 hetet felejtsd el, csak meg fog zavarni. Mindg így fognak beszélni a terhességedrõl
Nem, 8 hetes adatokat kell nézni.
8 hetes vagy. Azért számolják a menszesz elsõ napjától, mert ezt tudod biztosan megmondani, ez egy fix dátum és neked is innen kell számolnod és ehhez viszonyítanod az adatokat. Azt a két hét különbséget felejtsd el!!!

Mennyit eszik 8 hetes tápszeres babád egy nap? Kakival hogy álltok? Ha baj van vele mi segített?

Az én kisfiam borzasztóan hasfájós és szorulásos, eddig ezeket próbáltuk: espumisan, infacol, édeskömény tea, kamilla tea, köményes tea, angol víz és ezek mellett természetesen tornáztatás, masszírozás. Nem váltak be.

Legjobb válasz: 8 hetes és ennyi mindent használtatok? Akkor valószínû, hogy egy dolgot nem használtál elég ideig, hogy hasson. Sajnos tápszeres babáknál elég gyakori a szorulás. Akár 5 napig sem kakilnak. Viszont ne várd meg az 5 napot, hanem 3 naponta hõmérõzd, hogy at se bántsa a pociját. Nekem is tápszeres volt és az is a most 8 hós kislányom, viszont soha nem volt hasfájós. Én arra gondoltam, hogy a tápszer fajtája lehet az oka. Kislányom Humana Ha Startot ivott 6 hós koráig, most pedig Humana Ha 2-t. Próbáljátok ki, kérd ki orvosotok tanácsát is.

8 hetes és ennyi mindent használtatok? Akkor valószínû, hogy egy dolgot nem használtál elég ideig, hogy hasson. Sajnos tápszeres babáknál elég gyakori a szorulás. Akár 5 napig sem kakilnak. Viszont ne várd meg az 5 napot, hanem 3 naponta hõmérõzd, hogy at se bántsa a pociját. Nekem is tápszeres volt és az is a most 8 hós kislányom, viszont soha nem volt hasfájós. Én arra gondoltam, hogy a tápszer fajtája lehet az oka. Kislányom Humana Ha Startot ivott 6 hós koráig, most pedig Humana Ha 2-t. Próbáljátok ki, kérd ki orvosotok tanácsát is.
Laevolac szirup, és hõmérõzés.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Szorulása már nincs amióta a Milupa Milumil HA-ról váltottunk a Milupa Komfortra, ami direkt hasfájós és szorulásos babáknak van, viszont még így is nagyon bántják a szelek és nagyon megkínlódik a kakival (ami egyébként elég híg). A gyerekorvos szerint 1 hétnél nem érdemes semmivel sem próbálkozni, ezért tudtunk ennyi mindent kipróbálni. Köszönöm a válaszaitokat.

Ma voltam uh-on. Az uh szerint 6 hetes vagyok, ha viszont kiszámoljuk 8 hetes. Ez mitől lehet? És most akkor 6 v 8?

Legjobb válasz: Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes,pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.

Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes, pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.
Uh-on a méretek alapján számolnak, így 6. hetét éli a baba. Orvosilag a terhesség 8 hetes. Mivel azt az utolsó mensitõl számítjuk.
nekem is két hét eltérés volt. amikor a nódokim a vérzésem alapján számolta akkor 12hetes voltam, de az uh-n 10hetes, és nekem azt mondták, hogy az uh számit.hát nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez nem jutott volna az eszembe!
nekem úgy tûnik fordítva mondod.. Az utolsó mensid elsõ napja óta eltelt 8 hét ha jól gondolom.. Az ultrahang pedig a baba mérete alapján adja meg a terhességi hetet..tehát ha az uh azt mondta 6 hetes a terhesség, akkor azt jelenti, hogy valami miatt két hét az eltérés.. Ez ilyenkor lényegtelen, az a fontos, hogy a szívhang meglegyen és tudd az utolsó mensi idejét..a 12 hetes uh-n pontosítják majd a terhességi kort , akkor már jobban megállapítható.
Nekem is csináltak 6 hetesen 8 hetesen és 10 hetesen UH-ot. Elõször az mondták Nekem is hogy a 8 hetes 6 hetesnek felel meg, a 10. héten pedig utolérte magát és akkor már 10 hetesnek mondta a doki. Nyugi a következõ Uh már jobb lesz.
Nekem is így volt, de 12 hetsen már 12 hetes voltam mensi és baba kora szerint is!

Normális, ha 8 hetes terhesen már 3 kilót híztam?

Nagyon kívánós vagyok(főleg édességek), és megnőtt az étvágyam! Egyébként sovány vagyok, szóval rám is fér.

Legjobb válasz: Én is hasonlóan voltam, semmi hányinger, csak jó étvágy, híztam is rögtön, de azóta nem nagyon most kb fél kilóval vagyok több mint 8 hetesen, 16 hetes vagyok.

Én is hasonlóan voltam, semmi hányinger, csak jó étvágy, híztam is rögtön, de azóta nem nagyon most kb fél kilóval vagyok több mint 8 hetesen, 16 hetes vagyok.
A nagykönyv szerint azt mondanám baj, de függ hogy honnan indultál. DE!! Én 6-12 hét között 4 kg-mal lettem több, simán megettem egy egész disznót is. :D Viszont most 23 hetesen (12-23 hét között) híztam 3 kg-ot. 165cm és 59kg-ról kezdtem. Most 66kg körül vagyok. Egyáltalán nem vagyok kövér, még a terhes pocakom is éppen csak látszik, szóval nem aggódok a súly miatt. Én ezt szoktam nézni, amíg ezen jó vagyok addig nem foglalkozok vele. http://bertengo.com/kalkulatorok/terhessegi-sulykalkulator/ Én most kezdtem napi 20 perc nagyon egyszerû és kényelmes kis tornába, mert elégé elhagytam magam, mivel ilyenkor nyáron még dolgoznom sem kell, és eddig csak heverésztem. A magzatom is szereti nekem is jól esik. http://www.youtube.com/watch?v=yXTIHz91_O0
Hát édességet enni nem sok értelme van, a baba biztos nem azt kívánja :) A hízás viszont inkább attól lehet, hogy több vizet raktároz a szervezeted
A hormonok miatt is hízol, meg a vitaminok miatt is. Szóval édesség helyett egyél gyümölcsöt vagy valami tápláló nasit, vágj fel répát és azt ropogtasd. Meg aztán vigyázz mert a sok édességtõl terhességi cukor is kialakulhat, attól kezdve meg diétázni kell ami szörnyû, szerencsére nálam nem alakult ki. 2 éves fiúcska mamája és 28 hetes kismama
Az édesség éhség C-vitamin hiány. Ha valamit hiányol a szervezeted az vitamin hiány. Nem a vitaminoktól vagy éhes. Max. a B vitamin, de pl. a folsav is B vitamin és az magzat védõ vitamin. Egyél legalább 1 hónapig terheseknek való vitamint.
Ugyanígy voltam én is! Csak én húst hússal ettem, plusz savanyúságot. A 12. hét után már nem voltam olyan kívánós, és összesen 12 kg jött rám, amibõl 3 maradt rajtam szülés után. Azóta lement 5 kg, kevesebb vagyok mint terhesség elõtt. Ha már nem leszel ennyire kívánós, figyelj arra hogy mennyit és mit eszel, akkor nem lesz gond. (a túl nagy hízás a babának árthat)
Aki eleve sovány, többet hízik. De a helyedben vigyáznék, mert leadni a kilókat sokkal nehezebb, mint nem meghízni. Pedig nem meghízni is nagyon nehéz bizonyos körülmények között... Az elsõ két trimeszterben a terhesség nem indokolja több kalória bevitelét, mint korábban. A harmadikban is csak +200 kalória szükséges, ami kb. 1 szendvics vagy 1 nagy pohár tej.
én is vigyáznék a helyedben mert nagyon gyorsan szaladnak fel a kilók. én 20 hetes koromig semmit nem híztam 21 tõl pedig már 11 et most vagyok 30 hetes tehát még tuti feljön vagy 6-7 kiló:( és nagyon odafigyelek pedig arra hogy miket eszem.

6-8 hetes babátok hányszor szopizik egy nap? Egyszerre mennyit eszik (esetleg ha méritek)? Két szopizás kezdete közt hány óra telik el? Mekkora súlyú a babátok? Éjszakával hogy álltok?

Legjobb válasz: 8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes

8-10 alkalommal szopizik nem mérjük 1-3 óra telik el, attól függ, mennyit evett elõtte tegnap mérték, 5460g, 3450g-al született éjszaka egyszer kel, 1 és 3 óra között, eszik, aztán alszik tovább (max fél óra) szombaton lesz 8 hetes
Szia!Ma 2 hónapos a lányom!Nem mérem mennyit eszik!Csak anyatejes!3 óránként eszik!Éjszaka is!:(((Bár mostanába elõfordult, hogy este 10 körül leteszem és csak fél 3-kor kel , utána meg fél 7-kor!3630grammal született, 3190-nel jöttünk haza(sokat esett vissza), most 5660gramm!
Szia! Nekem ma 8hetes a kislányom és múlthéten volt vasárnap 5020g és 3140-el született. Csak néha mérem és akkor van úgy hogy 120g-ot is megeszik. általába 2-3óránként eszikvagy többször. Éjjelente éjfél és kettõ között szokott felkelni meg 4és 6óra között aztán 8óra körül , de akkor már én is kelek. Nálatok mi a helyzet?
A fiam a lefejt tejemet kapja üvegbõl, igény szerint etetem. 8 hetes korában kb 3 óránként kérte nappal, és 4 óránként éjszaka, átlagosan 80 milit evett meg egyszerre. 3000-rel született, 8 hetesen 5210 gr volt.
A kérdező hozzászólása: Napközben 3-4 óránként eszik, átlag 120g-ot(én mindig mérem. Van hogy extrém sokat betermel, mint pl most is 170-et 10 perc alatt.:( Ettõl meg fáj a poci is. Éjjel 1x ébred 1-2 körül.utána a következõ reggel 5-6 körül van. Így naponta 6x eszik. (ez 1 hete van így csak) Most leszünk 7 hetesek, és 4200g, 2520grammal született.
nekem 6 hetes a lányom pontosan betartja a 3 óránkénti evést.éjjel is:(eszik este 11, 1 éa 4kor.70-130gr között eszik, mindig mérem.3530al született 3170el jöttünk haza.most 4200 gr
Mi most voltunk 2 hónaposak, 4200-al született most 6150.120 körül evett úgy 6 hetes koráig utána maga emelte az adagját, mostmár simán megeszik 180-at vagy többet.Sajnos tápszert is kap de abból is kb annyit eszik mintha szopizna.De egyébként van, hogy 90-el is jól lakik, attól függ mennyit evett elõzõ kajcsinál és, hogy mennyi idõ tellik el a kettõ között.

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

Egy chihuahua kölyök oltási programja mennyibe kerül? Mik a kötelezõ oltások? Ha 8 hetesen kerül hozzám a kutyis és még nem volt oltva.

Legjobb válasz: ha 8 hetesen még nem volt oltva, akkor hidd el, nem kell neked az a kutya. Az semmi mást nem jelent ,csak azt, h szaporítótól van, egy szapis csivi meg jó, ha életben marad.

ha 8 hetesen még nem volt oltva, akkor hidd el, nem kell neked az a kutya. Az semmi mást nem jelent , csak azt, h szaporítótól van, egy szapis csivi meg jó, ha életben marad.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát, én ezt a véletlen szaporulat dolgot nem veszem be. Mert még ha véletlen szaporulat is, a gazdi lehetne annyira felelõsségteljes, hogy beadatja a szükséges oltásokat, meg annyira törvénytisztelõ, hogy rakat a kölykökbe chipet, ami nélkül ugye nem cserélhet(ne) gazdát a kutya. A 10000Ft-ba akár bele is férne. Pont emiatt nem vennék kutyát ettõl a hirdetõtõl. Ráadásul a csivava keresett fajta, bármilyen kölyköt eladnak, ami picit is hasonlít rá, ráadásul sokszor betegeset is. A menhelyen legalább meg mondják, hogy keverék, várhatóan mekkora lesz, milyen temperamentummal és van-e ismert problémája. Nekem is véletlen szaporulatból van a kutyám, de õt nem akarták fajtatisztának eladni, ismertem a szüleit (mindkettõ tk-s, makk egészségesek), csak az orvosi költséget fizettük ki és az eset után ivartalanították is a szülõket.
hát nem tudom én viszont elgondolkodnék rajta...nekem úgy tûnik hogy ez egy véletlen szaporulat lett, és nem pedig szaporítók...mi is ismerõstõl, véletlen szaporulatból vettük a kutyánkat, és állítom ha versenyeztetnénk akár díjnyertes is lehetne, tökéletesen megfelel a fajtára jellemzõ elõírásoknak :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 10 ezer forintért semmilyen kutyus nem létezik. Maximum a menhelyrõl hozott, akinek csak az oltásait kell kifizetni. Hidd el nekem, nem kapsz csivavát 10 ezer forintért. Az elõttem szólók is írták, de elmondom neked én is: EZEK SZAPORÍTÓK! A tenyésztõ arra törekszik, hogy a lehetõ legegészségesebb, standard-hez legközelebb lévõ, örökletes betegségektõl mentes CSIVAVÁT adjon. A tenyésztõ célja a fajta nemesítése. A szaporító ezzel szemben az egyedszám növelésére törekszik, valószínû nála a beltenyészet, az érdekli, minél több kiskutyája legyen, amiket eladhat, az egészség nem számít. Ne vedd meg!! Tizen évre szeretnél társat? Akkor ne sajnálj érte 100 ezret. Egyébként, ha meg is veszed 10 ezerért akkor is nagy a valószínûsége, hogy a következõ kétszázat pár hónap alatt rá fogod költeni. Menhely, fajtamentés és tenyésztõ. Ez a három lehetõség létezik sajnos. Az expressz, apród, jófogás az nem választható opció.
A kérdező hozzászólása: [link] ez a hirdetés, emailben válaszolt mikor irtam neki h beteg kutyát nem akarok és oltási könyvét meg akarom nézni. Amugy menhelyi kutyákat nézek de amiket kinéztem eddig akkor tályt vitték el, ezért gondoltam h veszek. De lehet tovább várok.
semmiképp ne vedd meg!!!! ezzel egy szaporítót fogsz támogatni. még az se biztos, hogy 8 hetesen adja. kérlek írd ki a nevét, elérhetõségét hátha van közöttünk egy hatósági ellenõr, aki feltenne neki pár kérdést. minimum 1 oltásnak, 2 féreghajtásnak, CHIP-nek, törzskönyvnek, szülök szûréseinek kéne lenni!!! NE VEDD MEG. inkább ments meg egy menhelyes kutyust.
Hát egy nj 35 kg, és nincs agyon nyomorítva. Egy csivava társasági, öleb kutya, alapból gyengébb, mert iszonyat pici, természetellenes. És ezt megspékelik azzal, hogy semmilyen egészségügyi elõírást nem tartottak be és oltás nélkül adják el. Én nem venném meg, mert van rá esély, hogy baja legyen.Akár el is pusztuljon.A "kedves" eladót, meg nem érdekli, megkapja a pénzét és gyártja tovább az ilyen kutyákat.
A kérdező hozzászólása: 10e ft nem tenyésztõtõl. Van egy 5 éves egészséges németjuhászunk 4 hónaposan hoztuk el de az se volt se féreghajtva se oltva még akkor. De ha ti mondjátok átgondolom, gondolom a kettõ nem ugyan az, de mégis kutya az kutya nem?
ne vedd meg ezt a kiskutyát.
Az általános program 6 hetesen parvó 8 hetesen kombi 10 hetesen kombi 12 hetesen veszettség De biztosra veheted, hogyha 8 hetesen még nem volt oltva, az úgy csivava, ahogy én apáca, és úgy is egészséges, ahogy én építészmérnök.
Elvileg 6 hetes korban kezdõdnek az oltások, akkor már kellett volna, hogy kapjon egy parvo ellenit. Egyébként ahány orvos, annyiféle vakcina és oltási program. Az enyém kapott két parvo ellenit és két kombináltat, 3 hetenként (6 hetesen az elsõt, még a tenyésztõnél), aztán 4 hónaposan a veszettség ellenit és 9 hónapra rá még egy veszettség ellenit. Egy oltás kb. 4000 ft, de Pesten lehet ennél több is, sõt, általában ott több.
véletlen szaporulatért pedig nem szokás pénzt kérni!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!