Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes babám (258 db)

A 32 cm-es borostyánláncot hogyan adom egy 8 hetes babára? Olyan hosszúnak hangzik, nagyon le fog érni, nem?

Legjobb válasz: A 32cm-s az hosszú egy 8 hetes babának. Akkorát szoktak a nyakába tenni, hogy ne is lássa, ne tudjon belekapaszkodni, de azért ne is fulladjon meg tõle. Vegyél neki rövidebb láncot.

A 32cm-s az hosszú egy 8 hetes babának. Akkorát szoktak a nyakába tenni, hogy ne is lássa, ne tudjon belekapaszkodni, de azért ne is fulladjon meg tõle. Vegyél neki rövidebb láncot.
Vegyél rövidebbet! Picit hosszú! Egy madzaggal nézd meg, meddig érne neki a 32 cm-es lánc.
De, nagyon le fog lógni, de mivel egyébként is body alá kell tenni, nem fog beleakadni meg ilyesmi.

Egy 8 hetes babának mennyit kell ébren lennie?

Vagy csak akkor kell fent lennie, amikor eszik, és amúgy eszik/alszik variáció az érvényes?

Legjobb válasz: Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.

Ez is alakati kérdés. Az én babám pl. 8 hetes korában nem is aludt csak este. Most négy és fél hónaposan meg kétszer alszik. délelõtt és délután.
Szia!Az én babám is 8 hetes.Nálunk változó.Van, hogy eszik, alszik egésznap, de van olyan is, hogy eszik felvan 1 órát és utána alszik meg már volt olyan is, hogy csak du. aludt el.:) :)
minimum 16 órát jó ha alszik, úgy lesz minél okosabb :) Mi akkor 3óránként ettünk már, és étkezések között kb:1, 5 órát bírt fent lenni. Most 13hetesen éjszaka alszunk, de és du 30perc, ebéd után 2, 5-3óra alvás van.

8 hetes babával elmennétek esküvőre? Barátaink esküvője lesz, ott ahol lakunk. (pár utcával arréb, tehát utazni nem kell) Tanácstalan vagyok, h ilyen picivel el menjek-e?

Legjobb válasz: Ha magamból indulok ki, én nem mentem volna el a 8 hetesemmel egy esküvõre. Szerintem ahhoz még pici, túl nagy felhajtás az még neki. Ha közel van, inkább ugorjatok át és a babát bízzátok egy családtagra, onnan haza tudsz ugrani hamar, ha etetni kell vagy bármi van! Persze mindenki másképp gondolja biztos, de túl picike még egy "bulihoz" és a sok ismeretlen archoz. 11 hós baba anyuja

Ha magamból indulok ki, én nem mentem volna el a 8 hetesemmel egy esküvõre. Szerintem ahhoz még pici, túl nagy felhajtás az még neki. Ha közel van, inkább ugorjatok át és a babát bízzátok egy családtagra, onnan haza tudsz ugrani hamar, ha etetni kell vagy bármi van! Persze mindenki másképp gondolja biztos, de túl picike még egy "bulihoz" és a sok ismeretlen archoz. 11 hós baba anyuja
Szia! Nekünk 12 hetes volt, amikor elõször voltunk esküvõn, anyuékkal mentünk, foglaltunk szobát, ahova el tudtunk vonulni, ha kellett. Viszont a buli részén nem volt már ott a baba. Nektek annyival könnyebb, hogy bármikor haza tudtok ugrani, mert közel lesztek. Menjetek el, aztán majd meglátod, hogyan bírjátok.
Én sem vinném, nem hiszem, hogy jót tesz neki a hangzavar, a zenekar hangos zenélése és legfõképpen az, hogy mindenki összefogdossa. De ezt neked kell eldöntened!
Mi 2 hónaposan vittük esküvõre a picit. Kézzel-lábbal tiltakoztam ellene, de unokatesóm volt, így sajnos muszáj volt. A mai napig átkozom azt a napot, mai fejjel inkább állnám a sértõdéseket és nem vinném el. De talán úgy, h. közel lesz az esküvõ, könnyít a helyzeten. Viszont magára a lagzira szerintem ne vidd el (zene, hangoskodás, stb.).


A 8 hetes babám még nem mosolygott rám. Nagyritkán elereszt egy vigyort, de úgy érzem, ez nem nekem szól, hanem csak jóllakott?

Szerintetek mikorra várjam az igazi mosolyt? Egyáltalán rendben van az, ha egy baba ilyen keveset mosolyog?

Legjobb válasz: Szerintem teljesen rendben van ,még nagyon pici,és minden baba más,valaki elõbb valaki késõbb mosolyog,fordul meg,ül fel,tartja meg magát,jár stb...Nincs törvényszerû dolog egyik esetben sem,hogy már pedig 8 hetesen mosolyognia kell nekem,szerintem az teljesen jó ha nagyritkán elereszt egy vigyort,hidd el ahogy nõ,egyre többet fog ,és kommunikálni is,Ne aggódj!! üdv.: WÉ.

Szerintem teljesen rendben van , még nagyon pici, és minden baba más, valaki elõbb valaki késõbb mosolyog, fordul meg, ül fel, tartja meg magát, jár stb...Nincs törvényszerû dolog egyik esetben sem, hogy már pedig 8 hetesen mosolyognia kell nekem, szerintem az teljesen jó ha nagyritkán elereszt egy vigyort, hidd el ahogy nõ, egyre többet fog , és kommunikálni is, Ne aggódj!! üdv.: WÉ.
Változó, még nagyon kicsi a babád. Az ismerõsöm kisfa 7 hónapos kora után kezdett el mosolyogni, addig csak grimaszolt. Szóval bõven van még ideje a picúrodnak.
3-4 hónapos kor körül szoktak elkezdeni mosolyogni, de persze lehet elõbb és késõbb is. Persze, hogy rendben van, nagyon szeret téged, ne aggódj, légy türelmes. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, mindegyikõtöket felpontoztam! Már nem is aggódom!:)
Minél többet mosolyogj rá és elõbb-utóbb visszafog mosolyogni.

Mivel foglaljam el napközben 8 hetes babámat?

Legjobb válasz: Hát egy 8 hetes baba még épphogy a feje fölé akasztott forgójátékot nézegeti, de enyémet pl. akkor még nem érdekelte. Játékok max. 10 percig kötötték le, mert még kicsit és nagyon kell koncentálniuk midnenre, azért hamar elfáradnak, sírnak, ha az ember sokáig mutogat nekik egy játékot. Ha szereti a zenét, talán megpróbálhatsz cd-t betenni neki, van amelyik elálmosodik rá. Illetve ha van akkor pihenõszék, olyan amin hinta funkció van, sok baba nagyszerûen elvan benne de enyém pl. ezt sem szerette, sírt benne. Már 6 hónapos, most jött el az az idõ hogy huzamosabb ideig, mondjuk 50 percig is elvan pár járékkal, de csak ha lát engem közben.

Hát egy 8 hetes baba még épphogy a feje fölé akasztott forgójátékot nézegeti, de enyémet pl. akkor még nem érdekelte. Játékok max. 10 percig kötötték le, mert még kicsit és nagyon kell koncentálniuk midnenre, azért hamar elfáradnak, sírnak, ha az ember sokáig mutogat nekik egy játékot. Ha szereti a zenét, talán megpróbálhatsz cd-t betenni neki, van amelyik elálmosodik rá. Illetve ha van akkor pihenõszék, olyan amin hinta funkció van, sok baba nagyszerûen elvan benne de enyém pl. ezt sem szerette, sírt benne. Már 6 hónapos, most jött el az az idõ hogy huzamosabb ideig, mondjuk 50 percig is elvan pár járékkal, de csak ha lát engem közben.
játékszõnyeg lógó színes játékokkal, nem kell sok, 2-3 figura bõven elég rá. pihenõszék, azt kivheted a konyhába, ott is szeretnek nézelõdni a babák. egy kis zene, éneklés, sok beszéd különbözõ irányból, hasonfekvés, lehet erõsíteni a nyak és hátizmokat. Ennyi bõven elég egy ekkora babának. Az is jó megoldás lehet, ha magadra kötöd, de ezt én csak akkor ajánlanám, ha nem marad egyedül pl. a játszószõnyegen, vagy bárhol, ahová leteszed. Egyébként mi nem szoktattuk kézhez, viszont sokszor tettük a nagyágy közepére a játszószönyeget, köré ültünk, vagy feküdtünk, beszéltünk hozzá, dúdolgattam neki, tehát nem hagytuk magára, de nem tartottuk kézben sokat.
Játékkal még nem tudod, mert nem köti le, a kezét meg még nem tudja használni. Egy 8 hetes baba ébren leginkább nézelõdni szeret, a kiságy meg elég ingerszegény hely. A legjobb neki a karodon vagy ha nem bírod, akkor kendõben. Így mindig láthatja, hogy éppen mit csinálsz, és ha elfárad, akkor elalszik. A folyamatos hordozás használ az izomtónusának, az egyensúlyérzékének, enyhíti a hasfájást, egyáltalán nem fog sem sírni, sem unatkozni, és te is felszabadulsz a kiságy/pihenõszék mellõl. Nekünk bevált. :-) http://www.lll.hu/node/330 Ezenkívül a fiam már ilyen kis korban is imádta és kacagással "jutalmazta", ha énekeltem neki.
1 hónapos volt a fiam, amikor a játszószõnyegét kapta. Már akkor is elnézegette a sok kütyüt rajta egy fél órát. Egyébként meg a hordozóba tettem naponta akár többször is és vittem magammal a konyhába. Beszéltem hozzá, énekeltem neki, elmondtam mindig amit épp csinálok. De volt hordozóra akaszthatós játékunk is, azt is képes volt elpüfölni egy ideig.

8 hetes babának mennyit kellene szopiznia? Hány gr-t alkalmanként és milyen sűrűn?

Legjobb válasz: Anyatejre nincs olyan, hogy hányszor és mennyit kell, ez nem táopszer. De leírom az én tapasztalatomat: 8 hetes korában a fiam háromóránként 80-90 mili tejet ivott meg. Ez volt az átlag. Volt, amikor csak 40-et, és volt, amikor 110-et vágott be.

Anyatejre nincs olyan, hogy hányszor és mennyit kell, ez nem táopszer. De leírom az én tapasztalatomat: 8 hetes korában a fiam háromóránként 80-90 mili tejet ivott meg. Ez volt az átlag. Volt, amikor csak 40-et, és volt, amikor 110-et vágott be.
Nalunk is nagy volt a szoras volt hogy 200ml es volt hogy 70-et.

Humana banános tápszert eszi 8 hetes babám, széklete nagyon nehezen van, egész nap sirdogál is ezmiatt. Nektek melyik vált be ez helyett?

Kamillateát is egész nap kap,van,hogy keverem a tápszerhez is...

Legjobb válasz: a humana tápszerrel semmi gond, de miért eszik banánosat 8 hetesen??? mi is azt ettük, mármint a humanat, de HA-t elég sokáig. teából adhatsz neki mecsek teát, vagy édesköményt is. az, hogy melyik a legjobb tápszer, azt a baba tudja eldönteni, hogy melyiktõl nem fáj a pocija, és van kaka rendesen. ha annyira sokat bukik, akkor nézesd meg dokival, szerintem

a humana tápszerrel semmi gond, de miért eszik banánosat 8 hetesen??? mi is azt ettük, mármint a humanat, de HA-t elég sokáig. teából adhatsz neki mecsek teát, vagy édesköményt is. az, hogy melyik a legjobb tápszer, azt a baba tudja eldönteni, hogy melyiktõl nem fáj a pocija, és van kaka rendesen. ha annyira sokat bukik, akkor nézesd meg dokival, szerintem
Szia!Korábban tettem fel egy kérdést emiatt, babám is Humana-t kap, a Baby Fit 1-est.Ezt is kaphatják a babák már újszülött koruktól, tehát ez nem lenne gond. Mióta adod neki ezt a típust?Nem lehet, hogy még nem szokta meg a kis pocija?! Nálunk is eltelt 1-2 hét, míg jobb lett a helyzet.Dokinénink azt tanácsolta, hogy csak 2 hétnél több ideje tartó kemény kaki esetében szóljak...nem tudom, említetted már az orvosnak? A kamillatea mellett kipróbálhatnád a Hipp-es Gyermekteát (ez a neve) amiben van a kamillán kívül édeskömény, ánizs, citromfû is.Édeskés az íze, valamennyi cukrot is tartalmaz-sajnos- de tényleg használ. Mindenképpen beszélj a dokival!
én is úgy tudom, ezt a fajtát 4 hónapos kortól eheti a Nutrilon Ar nevû antireflux tápszert viszont már eheti õ is, de az orvost kérdezd meg
Humana Ha1. Miért adsz neki banánosat? Adj neki olyan teát, amiben édeskömény és ánizs van. Ha pedig sokat bukik, mutasd meg az orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Azért eszik banánosat, mert a HA-stól sokat bukott.Ez a banános sûrûbb, viszont a kakinak nem tesz jót.
nem tesz jót, mert a banán hasfogó, meg a baba csak 8 hetes... akkor váltsatok tápszert! beba, nutrilon kísérletezz, de hagyd az ízesítetteket még egy jó darabig elsõ vagyok, egy végig tápszeres baba anyukája
Az én babám Hipp 1-est eszik, recept nélkül veszem 2800 ft a tescoban, nekünk ez nagyon bevált, sûrû, szereti a babám, s mikor szopik sokat bukik, de ezután soha. Széklete naponta 1-2 x van, de könnyen, nem kell erõlködnie. Egy próbát lehet megérne!
Mi a Hipp tápszerrel kezdtünk de az én babám is sokat sírt, így váltottunk a BEBA H.A.1-re és ez bevált. Ezt csak a gyerekorvos írja fel, mivel hipoallergén tápszer.

8 hetes babám kb 2 hete 9-11-szer szopizik egy nap, pedig előtte már szépen beállt napi 7-8-ra. Miért?

A melegt?l lehet? Közben volt egy kis megfázása és egy 2 napos vidéki út, ezek viselték meg? Vagy most van a növekedési ugrása 6 hét helyett? (Nem hiszem, hogy a tejem kevés, mert két szopi között magától elindul!)Csak anyatejet kap, semmi mást. El?re is köszi

Legjobb válasz: A 6 hetes növekedési ugrás, csak egy átlag. Lehet olyan baba, akinél elõbb, vagy késõbb, vagy egyáltalán nem következik be ez az ugrás. A megfázás miatt lehet, hogy átmenetileg kevesebbet evett, és ezt pótolja most. De azért szerintem a növekedési ugrás miatt van. Ha ez némi vigaszt nyújt, nekem is voltak ilyen véget nem érõ, folyamatos szoptatásos napjaim. De mindennek vége van egyszer... Kitartás!!!

A 6 hetes növekedési ugrás, csak egy átlag. Lehet olyan baba, akinél elõbb, vagy késõbb, vagy egyáltalán nem következik be ez az ugrás. A megfázás miatt lehet, hogy átmenetileg kevesebbet evett, és ezt pótolja most. De azért szerintem a növekedési ugrás miatt van. Ha ez némi vigaszt nyújt, nekem is voltak ilyen véget nem érõ, folyamatos szoptatásos napjaim. De mindennek vége van egyszer... Kitartás!!!

Mit kéne csinálnom a 8 hetes babám nem alszik napközben?

8 hetes és semmit nem alszik csak valamennyit fürdetés el?tt ,most próbálkozok neki napirendet beállítani hogy 2x aludjon napközbe de 10 órától fél 3 ig próbálkoztam mire sikerült:(

Legjobb válasz: Én egy kicsit irigy vagyok rád!Mert az enyém 6 hetes és pont fordítva csinálja:(((Egész nap szunyál és éjszeke van fent!És nem tudom sehogy megfordítani:(((Egyébként ennyi a babád alvásigénye és kész!És még szerencsés is vsgy ,hogy nem keveri a nappalt az éjszakával!Én már romon vagyok,mert éjszaka csendben beszélegetek vele,hogy a család tudjon aludni tõle!Nappal meg el kell végeznem a dolgom!

Én egy kicsit irigy vagyok rád!Mert az enyém 6 hetes és pont fordítva csinálja:(((Egész nap szunyál és éjszeke van fent!És nem tudom sehogy megfordítani:(((Egyébként ennyi a babád alvásigénye és kész!És még szerencsés is vsgy , hogy nem keveri a nappalt az éjszakával!Én már romon vagyok, mert éjszaka csendben beszélegetek vele, hogy a család tudjon aludni tõle!Nappal meg el kell végeznem a dolgom!
A kérdező hozzászólása: és mindig egy idõben fürdeted?én ugy csináltam elsõ perctöl kezdve hogy egy idõben fürdés pizsi fel szopcsi villany le és alvás!és gondolom igy rögzült a bioritmusába az éjszaka mert már érzi magától mikor jön a fürdés !
Igen!Így csináljuk!De semmi változás:(((Minden este 9-kor fürcsi evés, villany le!De Õ mondja és mondja!:) ))Pedig elsõ perctõl külön alszik a maga kis szobájában egyedül!
Utolsó vagyok: annyi még, hogy ebben az életkorban csak 1 azaz EGY órát képes fent lenni, utána aludnia kell, mert elálmosodik. azért van az, hogy reggeli ébredés után 1 óra múlva nyûgös. le kell tenni óránként aludni. 3 hósan már másfél órát bír, 6 hósan meg 2-2, 5. 7 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: ez hasznos amit írtál :) de akkor most tegyem le óránként?? de ha megint több órát harcolunk? meg ha keresi a cicimet?mert nem éhes de azon tud csak megnyugodni:S
Vidd el akár naponta 2-3szor sétálni! A friss levegõ, a babakocsi zötyögése elálmosítja, elaltatja.
A kérdező hozzászólása: ma kipróbáltam ezt az 5 percest :) kellett türelem de elaludt:) és akkor ne szabjam meg hogy mondjuk minden nap leteszem 10-kor meg mondjuk pl.: 4 kor hanem mikor õ álmos akkor és majd így beáll magától? nálam meg ez is baj hogy annyira cicin akar vigasztalódni :S nem kell a cumi sem semmi de mint akit "ölnek" néha ugy sír:( szerinted az ellen mi tegyek mert ha neki az jó nem akarom elvonni töle de azt sem akarom hogy reggeltöl estig rajtam legyen:(
ne, ne te szabd meg, hogy mikor aludjon, mert akkor tuti nem fog aludni és csak összezavarodik. kb 3 hósan majd beáll egy rend magától. nálunk is van olyan, hogy csúszunk, mert késõbb vagy elõbb ébredt, vagy kihagyott egy alvást, de pontosan nem fogod tudni megmondani mikor alszik, csak kb-lag pl 3-4 körül kel, vagy 8-9 körül fekszik le. picit úgyis eltér mindig. a cicn lógásra mondhatnám a hordozókendõt, de nekünk nem vált be, meg amyúgy sem tartom normálisnak, hogy ott lógjon egész nap rajtad, mert akkor összezavarodik az alvással kapcsolatban. ehhez is csak türelem kell, semmit más nem segít, meg fogja szokni, hogy nem lehet állandóan rajtad, ki elõbb ki késõbb, ehhez idõ kell. még nem "érett" meg úgymond a kinti világra, szerintem 1 hónap múlva már nem lesz ekkora gond ez. minél idõsebb, annál jobban alkalmazkodik, addig meg türelem kell....kitartás!
A kérdező hozzászólása: nem a kendõ nekünk sem jön be el sem viseli:) meg nekem sem kényelmes! remélem tényleg beáll egy rend mert este olyan ügyes már tudja mikor fürdünk szopcsi és alvás és csak egyszer kel fel éjjel!

Mi lest ha 8 hetes babám elkapja a H1N1 vírust? Mennyire veszélyes ez rá?

Legjobb válasz: Az én babám 5 hetesen volt influenzás tavaly. Februárban született amikor tombolt a vírus. 10 nap alatt kiheverte, igazán nem is zavarta. Én voltam kiakadva tõle. Õ ugyanúgy viselkedett talán kevesebbet evett de ennyi. Állandóan szívtam az orrát porszívóval meg kapott valamit a köhögésére mert nagyon köhécselt is szegény. Nem hiszem, hogy különb ez az új mint a régiek. Szerintem tök ugyanaz persze nagyon nem kéne elkapni de ha mégis, tuti semmi baja nem lesz, ne aggódj!

Az én babám 5 hetesen volt influenzás tavaly. Februárban született amikor tombolt a vírus. 10 nap alatt kiheverte, igazán nem is zavarta. Én voltam kiakadva tõle. Õ ugyanúgy viselkedett talán kevesebbet evett de ennyi. Állandóan szívtam az orrát porszívóval meg kapott valamit a köhögésére mert nagyon köhécselt is szegény. Nem hiszem, hogy különb ez az új mint a régiek. Szerintem tök ugyanaz persze nagyon nem kéne elkapni de ha mégis, tuti semmi baja nem lesz, ne aggódj!
Ugyanaz, mintha egy sima influenzát kapna el. Ugyanazzal gyógyítják, mint a rendes influenzát. Nagyon felfújják ezt a betegséget. Lehetõleg ne vidd olyan helyre, ahol beteg ember van, vagy nem rég volt. Elég kicsi az esélye , hogy elkapná.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!