Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes a köldökömben (4 db)

8 hetes terhes vagyok és ma délutántól a köldököm felett szúró fájdalmat érzek, néha elmúlik, de aztán előjön. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Akkor a gyomrodban lehe a hiba, mert a kicsi babád, és a méhed, még közelében sincs a köldöködnek. Még a feléig sem érhet a méhed teteje, viszont felnyomhatja a beleket , egyéb belsõ szerveidet és ez is okozhat fájdalmat.De leginkább gyomorra gondolnék.

Akkor a gyomrodban lehe a hiba, mert a kicsi babád, és a méhed, még közelében sincs a köldöködnek. Még a feléig sem érhet a méhed teteje, viszont felnyomhatja a beleket , egyéb belsõ szerveidet és ez is okozhat fájdalmat.De leginkább gyomorra gondolnék.

8 hetes vagyok, a köldökömben pircing van, ki kell vennem a terhesség alatt?

Legjobb válasz: 14 hetes vagyok és még bent van, nem is zavar, de a barátnõmnek kilõtte a hasa amikor túl feszült már..akkor jobb kivenni, mert kiszakadhat a bõr is.

14 hetes vagyok és még bent van, nem is zavar, de a barátnõmnek kilõtte a hasa amikor túl feszült már..akkor jobb kivenni, mert kiszakadhat a bõr is.
A kérdező hozzászólása: KÖszi a gyors válaszod!
Érezni fogod ha ki kell venni, de én azért nem húnám ezt sokáig. Attól is függ milyen ütemben nõ a hasad. Ahogy magamra emélékszem és a pocim növekedésére. a 20ik hét körül nagyon megiundult... akkor már biztos nem lett volna kellemes egy pircing az amúgyis feszülõs köldökben... a vége fele meg ki is fordula legtöbb nõnél. Tényleg nem lenne kellemese egy esetleges szakadás. Boldog heteket! Könnyû terhességet és szûlést! 39 hetes 5 napos kismama
Én amint megtudtam hogy terhes vagyok egybõl kivettem!De majd fogod érezni meddig jó és akkor kiveszed. 17 hetes kismama! :-)
LEHEt kapni terhes piercinget-és ez nem vicc, keresgélj a neten, mert most én sem tudom melyik oldalon van ..ékszereknél mindenképpen, de vannak gyártók akik direkt ilyet terveznek.
én a 12. héten vettem ki, mert akkor vált kényelmetlenné. érezni fogod, meddig lehet.
Inkább vedd ki most!
Egy idõ után úgyis kifordul a köldököd, szóval jobb most kint késõbb :)
Szia én kismama piercinget használtam és csak a 32-dik héten vettem ki, mert már nagyon ki volt fordulva a köldököm és kellemetlen volt.Fogod érezni amikor már nem tudod viselni.

Van egy 7-8 hetes kiskutyánk és most vettünk a hasán észre egy csomót, kb cseresznye nagyságú, kicsit kisebb. Mit javasoltok. Nem lehet simán csak köldök maradvány?

Azt hittük, hogy köldök csonk, de neten rákeresve mindenki azt írja, h sérv. Írták azt is h 4hónapot kell várni, h elt?nhet, megh a sérv nem okoz gondot. De h az orvosok javasolják a m?tétet, csak a pénz miatt, vagy tényleg jobb? . Sokan írják, h csak szépséghiba.

Legjobb válasz: Én is javaslom a mûtétet,mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....

Én is javaslom a mûtétet, mert ha a sérvkapu szûk bármikor kizáródhat a sérv és az a kutya életébe kerülhet.Én nem nevezném szépséghibának....
Utolsónak: Már magzati korban "kialakul" rá a hajlam: "A köldöksérv mindjárt a köldökcsonk leválása után jelentkezik. Oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban." Valamint nem túl reprezentatív a mintád :oP
11:24-es ezt ugye te sem gondolod komolyan?!A sérvnek nincs semmi köze ahhoz hogy honnan való a kutya!Az enyém tenyésztõtõl való, 8 hetes, sérves és ha mûtétre kerülne sor akkor a beavatkozás árát õ állja!
Az már inkább gáz h valaki amikor ez kiderül nem akar vele foglalkozni és annyit mond csak rá h szépséghiba...
11.24: a sérv olyan dolog ami bárhol elõfordulhat.
Tekintve h a sérveknél fennáll a kizáródás veszélye, így veszélytelennek azért nem lehet mondani. Ha köldöksérve - és nem lágyéksérve - van, az magától elmúlhat - mivel ennek oka a köldökgyûrû elégtelen záródása a magzati életkorban -, de ha késõbbiekben is megmarad 4-5 hónapos korban, akkor már indokolt a mûtét.
Igen, sérv lehet és elmúlhat, azaz bezárul a hasfal és nem dudorodik ki tovább (jobbik eset). Egykori kutyámnak 'elmúlt'. Kövesd mindig a pénzt, érdeket és meglátod a valós szándékot.
mIT MONDJAK? HOGY EZÉRT NEM KELL SZAPORÍTÓTÓL VENNI?
Tapasztalatból mondtam. Nekünk 2 tk-s kutyánk van és mind2 nek gyönyörû a köldöke, mert normálisan lett elvágva. Ellentétben anyummal aki a vizsláját egy nénitõl vette, és sérve van a kutyának. Eddig nem láttam tk-s kutyát sérvvel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Mindenképpen orvos lesz. Csak reméltem, hogy el lehet elkerülni. De az egészsége mindennél fontosabb.Csak ugye pár hetes és az altatás kis korban komplikált. S egyébként ha "körbe masszírozom a csomót, mi az a jel , ami arra utal h nyitva van? tehát vmi nyitott seb? vagy micsoda? elnézést ha buta kérdés volt, de fogalmam sincs. köszönettel
Ne neten kérdezd, VIDD EL, hogy lássa a doki saját szemével, és vizsgálja meg, mit lehet vele kezdeni. Ha mûteni kell, akkor most, míg nincs nagyobb baj, ha meg nem kell, mert nem indokolt, akkor azt is megmondja. Neten nem lehet reális választ kapni semmilyen orvostól.
El felejtettem írni neked ! Ha a kicsinek ott a "bibinél" egyhelyben körbe -körbe maszírozod , akkor érezni fogod , hogy nyitva van e a sérvkapu , ha igen akkor sérves , de lehet hogy csak a köldökcsonk leesésénél maradt ott egy nagyobb darab bõr , és az lóg ott , amire te azt hiszed hogy sérv. De persze minden képpen nézzesd meg egy Állatorvossal ! :)
Attól függ, mekkora. És persze a kutya méretéhez képest. Szerintem több orvosnak mutasd meg, több véleményt tudsz, ha az egyikben nem bízol. Mint már írtam, a mi orvosunk azt mondta, hogy annyira picike, hogy ne nyúljunk hozzá, nem fog tovább nõni. Közepes testû kutya és akkora, mint a kisujjam utolsó percének vége. Nem lett sem kisebb sem nagyobb. Majd az ivartalanításkor eltûnik ez is.
A kérdező hozzászólása: hát én már nem tudom, h eltûnhet, nem tûnhet. egy másik fórumon egy másik állatorvos azt írta, h elmúlhat. :S ill egy oldalon ezt találtam : Az állatorvosok gyakran javasolják a kutya tulajdonosainak, hogy a sérveket operáltassák meg mihamarabb, de a "várj, majd meglátod" stratégia gyakran megment a mûtéttõl. Nah most?!!
Azért ez ilyen egzaktul nem igaz. Örökítheti! Láttam már köldöksérves szukát, igaz, olyan pici volt neki, hogy nem is mûtötték meg. A vemhességkor pedig el is tûnt. És két alomból egyetlen utódjának sem lett.
Tenyésztõnél is születhet sérves kölyök ! Nekem csak tk-s , tenyészszemlés, kiváló minõségû kutyáim vannak , akik közül nem egyet külföldrõl hoztam nem kevés pénzért, ha így jobban tetszeik akkor egy fél vagyonért ! A kutyák betegségektõl mentesek (amirõl papír is van ) ! Kiállításon szinte rendszerint gyõzünk velük ! Mi más kell ? Mégis ha van alom , mert ugye felesleges almot nem hozunk le , csak ha megvan egy bizonyos "létszám"(min. 1, 5-2 évente) akkor is volt hogy született sérves kölyök! Õt csak hobbi célra , ivartalanítási szerzõdéssel adom oda, és persze 5 hónapos korban a mûtét árát megtérítem a leendõ gazdinak! Tehát tenyésztõnél is születhet sérves kölyök! De mindegy ..... hmm .
sok minden okozhat köldöksérvet. Nálunk pl. azt mondta az orvos, hogy túl dagi volt a kölyök, azért nem záródott rendesen. Két ilyen kutyám is volt. Az egyiknek megmûtötték, a másiknak azt mondta az orvos, hogy felesleges, mert olyan kicsi. Nézesd meg orvossal a következõ oltás alkalmával. Ha meg is mûti, az is csak egy 10 perces kis varrás, még el sem altatja, csak kicsit bódítja hozzá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Hát ha tényleg nem múlik el 4hónapos korára akkor mindenképpen orvos, nem lenne jó, ha ezen múlna az egészsége.
Egy jukat érzel ! Ami azt jelenti a sérv nyitva van ! Üdv


Milyen a haskeményedés? 33 hetes terhes vagyok. Pár napja napi 8-9 alkalommal szúró fájdalmat érzek, a baba pedig mintha mindenfelé feszitené magát. A köldököm körül kemény a hasam és alig kapok levegőt. Ez lenne az?

Nem korai és nem túl gyakori ez a fájdalom?

Legjobb válasz: Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.

Szia, azt nem irtad, hogy mennyi ideig tart egy ilyen kemenyedes. Nem feltetlenul korai, bar nekem csak 3 hettel a szules elott kezdodtek. Konnyen lehet, hogy "csak" a babadat erzed, mert mar keves neki a hely es nagyon feszeng! A nehez legzes attol is lehet, hogy a labat felfele nyomja es mar a tudodnek se nagyon jut hely. Probalj valtoztatni a testhelyzeten vagy kicsit lejjebb "nyomni" a hasadban a babot. Es kerd meg, hogy ne csinalja ezt :) Nekem legtobbszor bevalt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!