Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes Tegnap (52 db)

Ma vagyok 8 hetes, tegnap voltam UH-n, ahol azt mondta a doki, hogy 15mm a petezsák, és hogy a terhességem 5-6 hetes lehet. Jó ez így vagy aggódnom kéne?

A petezsákban nincs semmi, de az el?z? terhességemnél ilyenkor már szívhang is volt. 15mm-en már kéne benne legalább szikhólyagnak lenni, nem?

Legjobb válasz: Hát igen,valamit biztos kellene már látnia,de lehet késõbb volt péd!

Hát igen, valamit biztos kellene már látnia, de lehet késõbb volt péd!
Doki nem mondott semmit???

Mit csináljak? Mert a babám 8 hetes és tegnap este 23-9 ig aludt akkor evett maj nyüglödött és 11:15kor elaludt mikor keltsem fel enni? 8 hetes és ez van mindig igy cak 4szer eszik naponta, 180akat.

Legjobb válasz: Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át,egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi

Ha ilyen sokat eszik én nem kelteném fel.mi is 9 hetesek vagyunk 3 oránként szopizik igaz mi csak 140-170 eszünk.de az éjszakát még nem aludta át, egyszer mindig eszik...õrülj hogy a kis babód alszik éjszakát.elég neki az a négy alkalom pláne ha ilyen sokat eszik.nyugi
Hát akkor mit vársz szegénykétõl nem csoda, hogy ennyit alszik hiszen nagyon jó evõ még csak 2 hónapos és napi 4x180-an!!!!!! Annak meg csak örülj, hogy átalussza neked az egész éjszakát és nem kell mellette virrasztanod!
Az én babám most 13 hetes és most eszik 125-öt három óránként. Szóval örülj neki, hogy ilyen jó babád van és semmiképp ne keltsd fel, ha éhes úgyis felkel.

8 hetes kismama vagyok és tegnap óta nagy erősen görcsöl a hasamalja mindkét oldalon felváltva. Ez normális?

Nem tudtam éjszaka aludni, nagyon fájt a petefészkem körül, valamint a derekam, egészen fent.

Legjobb válasz: Szerintem nem... Én is 8 hetes vagyok nekem is voltak meg vannak néha mensis görcseim de nem tart sokáig és nem mondható erõsnek.Nem vérzel?Kaptál valamit arra,hogy ez a baba megmaradjon.Nekem utroznom kell a 12-hétig.Szerintem ha nem múlik menny be az ügyeletre.

Szerintem nem... Én is 8 hetes vagyok nekem is voltak meg vannak néha mensis görcseim de nem tart sokáig és nem mondható erõsnek.Nem vérzel?Kaptál valamit arra, hogy ez a baba megmaradjon.Nekem utroznom kell a 12-hétig.Szerintem ha nem múlik menny be az ügyeletre.
A nagyon erõs görcs nem normális dolog..be kellene menj egy szülészeti ambulanciára az van 20.-án is! A gond azzal van, hogy mivel pont a mensi idején van a 8. hét ezért ha elõfordul vérzés arra is lehet fogni, hogy terhesség alatt megjön, de arra is , hogy baj van..ezt sajnos nem lehet tudni. Szerintem szedd magad és valakivel menj az ügyeletre, mert akárki akármit mond, egy kicsi életrõl van szó, amiért mostantól te vagy felelõs. Remélem nem lesz baj, aggódni nem kell, mert az nem segít!
A kérdező hozzászólása: Köszi rendik vagytok, ha otthon lennék, nem lenne problémám. de mivel Angliában élek, itt nem kapok segítséget, mert úgy tartják, csak a 12. héttõl kell óvni a babát. reggel azt mondta a doki menjek haza, pihenjek, ha vérzek, menjek kórházba. ultrahangot sem csinálnak, majd csak a 12. héten.(azt mondta, csak vérzésnél indkolt-szinte sajnálom, hogy em hazudtam) Most találtam egy privát dokit, aki sok pénzért megnézi, de majd csak kedden. most már egyébként nem fáj, de nem tudom ez meddig tart. a tüneteim még megvannak (hányás, hányinger), ez még tartja bennem a lelket.
Ha a hányás megmaradt, az nagyon jó jel! Sok-sok pihenés!!

Menses alapján 8 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam ulrahangon és a pici 3, 7mm. A doki szerint így 5 hetes vagyok. Szerintetek lehet 3 hetes eltérés?

Legjobb válasz: a doki a baba méretei alapján állapitja meg a terhesség korát!lehet késöbb fogant baba és ezért az eltérés. sok boldogságot nektek :-)

a doki a baba méretei alapján állapitja meg a terhesség korát!lehet késöbb fogant baba és ezért az eltérés. sok boldogságot nektek :-)
Hát igen, ez lehetséges. Aztán majd látod hogy a következõ un-n mit mondanak. Azért a pici mérete alapján szerintem jól lehet becsülni mert az elsõ idõszakban még nagyjából egyformán fejlõdnek.
Nekem 8, 3 mm-nél mondta a doki, hogy 6. héten vagyok. Én is többet számoltam, bár nekem hosszabb a ciklusom: 34 napos.

Van, aki barnázott az esedékes mensi idõpontjában terhesen? Vagy vérzett? Én 8 hetes vok, tegnap kellett volna mensiznem, nagyon fáj a fejem, és barnázgatok, napi 1-2szer, keveset.

Legjobb válasz: Én kifejezetten azt hittem, hogy megjött a mensim. Ezért már nem is teszteltem. Itt van az én szerelmetes kislányom 7 hetesen a karjaimban.

Én kifejezetten azt hittem, hogy megjött a mensim. Ezért már nem is teszteltem. Itt van az én szerelmetes kislányom 7 hetesen a karjaimban.
7. vagyok, azt ne felejtsd el, hogy itt mindenki laikus, a saját tapasztalataiból tud tanácsokat adni. Az orvosod viszont millió ilyet látott már, pontosan tudja, hogy mikor kell pánikolni. Ha megbízol az orvosodban, akkor rá kellene hallgatni :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is a méhszájtól jön, nem is kaptam rá hormont De itt beparáztatják folyton az embert, hogy irány hajnalban az ügyelet, meg cseréljem le a dokim, meg stb. Aztán csak elbizonytalanodom.De akkor talán hormonok nélkül is megmaradhat a babám, ha egészséges kis embrio.
Nekem is volt a 4. és a 8. héten is. Azt mondta a nõgyógyász, hogy a nõk elég nagy részének vérzékeny a méhszája a terhesség elején, nálam onnan jött a vérzés. A 8. hét után teljesen megszûnt, most fejeztem be a 37. hetet, nem szedtem rá semmilyen hormont, simán dolgoztam, gyalogoltam is - hegyoldalon lakunk napi 20 perc hegynek föl estenként, néha bevásárlás után.
En nem tudnek holnapig varni... 1 hete hajnali 2 kor pecsetlo verzesem volt... Mondanom se kell rohantam az ugyeletre. Inkabb foloslegesen menjek.. 22hkm
Én is. Azt hittem egy újabb sikertelen hónap, a gyanús az volt hogy másfél-2 hétnél jártam és még nem múlt el, akkor jött az isteni megérzés: mi van ha....jól éreztem. Progeszteron pótlás volt, nem kis adag, de minden okés lett, még 3 hét és itt a kisfiam :)
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál múlt héten, akkor vérezgettem. Nem adott semmit, nem a méhbõl jön, embrióval minden ok. Holnap uh megint. Remélem, minden ok lesz.
Nem az esedékes mensi miatt van. Lehet progeszteron hiány. Nekem az volt, ennyi idõsen kezdõdött. Menj orvoshoz, õ ad gyógyszert. Ha ez a probléma és nem pótolják a progeszteront, akkor vetélés a vége. Szóval nem játék. De egy hematóma sem az.
Pont 8 hetesen hematoma miatt. De a barnazas lehet progeszteron hianyra utalo jel is. Szerintem menj el dokihoz.
Nem beparáztatni akartunk, hanem elmondani a saját tapasztalataink alapján a véleményünket. Én pl nem írtam, hogy hajnalban indulj meg az ügyeletre. De ha hormonprobléma lett volna, akkor ajánlatos minél hamarabb felkeresni egy nõgyógyászt. Örülök, hogy ennél kisebb a gond. Egyébként nekem is egészséges kis embrióm volt (hisz, van egy egészséges 3 éves kisfiam), de lehet bármilyen egészséges, progeszteron nélkül nem tud megmaradni. És ez így lesz a következõ terhességemnél is, nagy-nagy valószínûséggel. 3-as voltam.
Ne ne várj, jobb ha feleslegesen lát egy orvos mit hogy baj van de nem lát senki. Menj be minél elõbb.
Szerintem is gyorsan orvos!
Mindenképpen menj be ügyeletre, nézzenek rád!
hogy vagy?

Van valakinek ötlete, hogyan szoktassak össze egy 8 hetes cicát, egy 5 hetessel? (mert tegnap kaptam a picit de a nagy folyton ugrál rajta, gondolom játszani szeretne vele, de attól félek, hogy valami baja lesz.

Legjobb válasz: Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.

Szerintem hagyd nekik a játékot (én is úgy játszok a cicámmal mintha az véresen komoly lenne mindig kérdezik hogy nem fáj e mert olyan durván játszik :D közbe gyakorlatilag alig harap meg karmol) szóval érzik a cicák kivel mit lehet, max figyeld hogy ha valami baj lenne mégis... Amúgy hogy hogy ilyen korán kaptad? csak két hónapos kor után szokták leválasztani az anyjukról.
A kérdező hozzászólása: A szomszédom hozta mert a kuka mellet találta egy dobozba, valami kedves ember kirakta, én meg befogadtam.
Nagyon jol tetted, hogy befogadtad!
A kérdező hozzászólása: köszönöm.Tényleg nem bántja, mert most már összebújva alszanak.
de aranyosak lehetnek :) nagyon rendes vagy, hogy befogadtad. mi tegnap kaptunk egy 6 hetes macskát, vasárnap pedig egy 8 heteset fogunk elhozni remélem õk is jól meglesznek
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségedet!Remélem minden rendben lesz nálatok is.

Lehet-e még embrió a petezsákban, ha tegnap azt mondták hüvelyi uh-on, hogy 5 hetes terhességnek felel meg, de szerintem 7-8 hetes? 23 mm-es a petezsák és csak szikhólyag látszik benne. Reménykedhetek még? Vagy missed ab lesz?

Semmi barnázgatásom nincsen, de biztosan tudom, hogy ápr. 21-én fogant a baba. 1 hét múlva kell visszamennem, nagyon hosszúnak fog t?nni ez az id?. Mindenkinek köszönöm a véleményét.

Legjobb válasz: A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!

A szikhólyagból alakul ki a baba! És a remény hal meg utoljára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kedvesek vagytok, tényleg csak reménykedhetek.
A kérdező hozzászólása: Szeretném tudatni veletek, hogy tegnap missed ab-on estem át. Sajnos jól éreztem a dolgot. Lelkileg eléggé kivagyok, nem tudom, hogyan fogom ezt feldolgozni. Már van két gyermekem, sosem gondoltam, hogy ilyesmi megtörténhet velem. A baba apukája bár tegnap velem volt egész nap, de mégis elhagyott. Szörnyû ez a kettõs fájdalom. Legalább a baba megmaradt volna nekem, ha már a pasit elveszítettem.
Szia! Ilyen fiatal terhességben még nem látszik a baba!Ha legközelebb mész, talán már lesz szivhangja!Miért gondolsz a legrosszabbra!Hidd el, ott van a baba a pocidban!Legyél nagyon boldog!
4 hetesen mentem elõször dokihoz szóval szinte azonnal mert tervezett baba, egy napot késett, másnap teszt, 3 nap múlva doki, aki meg is lepõdött, hogy nagyon korán mentem, nekem is ekkor még csak a szikhólyag látszott, 2 hét múlva visszahívott, és hüvelyi uh-n már látszott a pici szive ahogy lüktetett, szóval ne izgulj, ha nem görcsölsz, nem vérzel minden renben, Sok boldogságot, 31 hetes kismama:)

8 hetes terhes vagyok, tegnap előtt kb 1 órán keresztül nagyon görcsölt a hasam és azóta is néha napi pár alkalommal szokott ilyet csinálni. Baj lehet?

Sajnos orvosnál még nem voltam mert külföldön tartózkodom és csak nemrég tutta meg hogy tehes vagyok 2 hét múlva megyünk haza és akkor tudok elmenni orvoshoz. Volt némi barnázgatás de nem sok. Baj lehet?

Legjobb válasz: Nekem is sokat görcsölt a 7-8.hét határán. Azt mondták, van, aki megérzi, mikor kéne megjönnie a menstruációjának, és van, aki ezt 9 hónapon át érzi. Azért hiszem, hogy ebben lehet valami, mert azóta nem görcsöl, már a 10.hétben vagyok. Lehet, hogy ez olyan, mint az, hogy van, aki menstruál a terhesség elején, mert a szervezet emlékszik rá. Nekem ez kicsit furcsa magyarázatnak, de sok helyen olvastam. A Magne B6 nekem is bevált.

Nekem is sokat görcsölt a 7-8.hét határán. Azt mondták, van, aki megérzi, mikor kéne megjönnie a menstruációjának, és van, aki ezt 9 hónapon át érzi. Azért hiszem, hogy ebben lehet valami, mert azóta nem görcsöl, már a 10.hétben vagyok. Lehet, hogy ez olyan, mint az, hogy van, aki menstruál a terhesség elején, mert a szervezet emlékszik rá. Nekem ez kicsit furcsa magyarázatnak, de sok helyen olvastam. A Magne B6 nekem is bevált.
Lehet baj is igen. Magne b6 kellene neked, és sok pihenés. Nagyon sok pihenés. Igyál sokat, és kezdj el terhes vitamint is szedni
Háááááát, lehet, hogy a magneb6 csodákra képes és csupán ahogyan az elöttem szóló irta sak a szervezet "emlékszik" a menstruációs idõszakra és a kérdezõ pont a terminus idejében van de én nem gondolnám azt, hogy a terhesség alatt a görcs és ez legyen bármilyen görcs az megengedett és egy kis magnézium helyre hozza.Pláne ha barnázás is társul ezekhez a görcsökhöz. Szóval én mielöbb orvoshoz mennék.Gondolom külföldön is vannak nõgyógyászok és tekintve a helyzet sürgõsségét én biztos nem várnék még 2 hete amig hazajövök. Szóval ijeszgetni nem akarok, távol álljon tõlem de nem hiszem, hogy rendben van a görcsölés és a barnázáa.Intõ jelnek tessék venni és orvoshoz fordulni de mielöbb!!!! Jó egészséget kivánok:13 hetes kismama
Szió! Elsõsorban orvos nézzen meg, de nekem ugyan ez volt 3 hónapig, utána szépen fokozatosan eltüntek a görcsök. Magne B6-ot szedtem, meg Duphaston-t(sárgatest hormon). Nekem sajnos a petefészkem nem termelt ki elég sárgatestet, ami a méhlepény kialakulásához kell. És a terhesség vége felé megint görcsölgettem, de akkor már enyhébbeket. Most mára 7 és fél hónapos kisfiúnak örvendhetek. Kitartás!
Szia!6hetes terhesen én is görcsöltem enyhén, és volt barna folyásom is.Én azonnal mentem az ügyeletre és kaptam Utrogestan hüvelykupot.Sokat kell pihenni és vitamint szedni.Én is akkor voltam elõször dokinál, de féltem, hogy baj lesz és nem vártam egy napot sem tovább.Szerintem te se várj, nehogy baj legyen.Jó egészséget!

9 hetes a kisfiam, tegnap kapta meg a 8 hetes szurijait, azóta nem eszik rendesen, sírdogál, nem is alszik jól. Lehet ez az injekció hatása? Pocifájós volt, de már napok óta szépen alukált, most megint fáj a hasikája.

Legjobb válasz: Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb,2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

Igen a szuri is kiválthatja és lázas is lehet tõle.Az én jól alvó 5 hós babámat is megviselte legutóbb, 2 napig éjszakáztunk.Kitartás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!