Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes Honnan tudom, (3 db)

Honnet tudom, hogy megfelelo mennyisegu tejem van? 8 hetes a kisfiam es napkozben szinte egesz nap szopni akar. Az utobbi napjaink sirassal es szopassal telnek. Lehetseges, hogy nincs eleg tejem es ezert akar ennyit szopni?

Van hogy 1 oraig is szopik es rovid ido utan megint szopni akar.

Legjobb válasz: Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba

Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba
ezt hivják növekedési ugrásnak, a baba állandó szopással szaporítja fel a tejet bizonyos idõközönként, amikor a mozgásfejlõdése épp változásban van és öbb tápanyagra, élelemre van szüksége. Ez 6-8, 12, 30-32 hetes kor között fordul elõ általában, sokan azt hiszik ilyenkor, hogy kevés a tejük és tápszerhez nyúlnak, ezért van az, hogy a szoptatás sokaknál másfél, 3 és 6 hónapos korban akad meg. Amit tehetsz: folyamatos szoptatás, egy hét múlva megint minden vissza fog állni a rendes kerékvágásba, hidd el! (Egyébként ilyen apró korban még teljesen természetes, ha a frontok, idõjárásváltozások, kisebb megfázások idején a babák állandóan szopni akarnak)
Az egy óra elég soknak tûnik. Nem alszik el közben? Nem lehet, hogy csak az elejét szívja ki és utána bealszik? Így sosem kap a zsírosabb laktatóbb hátsó tejbõl. Mindkettõbõl eszik? Nem próbáltál egy kicsit fejni mindig szopi után, szaporítás céljából? Büfizik utána? Nem levegõvel telik meg a pocija?
Ha nagyon feszülnek akkor fejned kell.
Azért kell fejned, mert folyik? Nálam is úgy volt, h. éjjel tocsogtam a tejben, hiába evett 1-szer vmikor 1-4 óra között, aztán szinte egyik napról a másikra azt vettem észre, h. már nincs alattam tejtócsa. Most 11 hetes a babóm és kb. 2 hete van így, de ugyanúgy ébred éjjel 2-4 óra között. Mondjuk én nem fejtem éjjel. Melltartót betétekkel párnáztam és magam alá törölközõt és pelenkát tettem.
nekem is ugyan ez volt mint az elõzõ válaszolónak. A babóm 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát (már 14 hetes) én is megilyedtem hogy akkor kevesebb lesz a tejci ha nem fejem mert mindenki azt mondja hogy mindig fejni kell. A tejtócsa nekem is adott volt ez a része nem túl kellemes, nálam egy kb 2 hétig tartott, de már jó ideje nincsen. Persze kidurrannak a cicijeim reggelre a tejtõl, de azt kb mind be is vágja a kisasszony :) szerintem nem kell felkelned fejni, élvezd az éjszakai alvás örömeit :) )
A kérdező hozzászólása: Azért fejek éjszaka, mert reggelre nagyon feszülnek a cicijeim, de nem csöpög a tej! Egyszer aludtam át az éjszakát, reggelre annyira fájtak a cicijeim, majd megõrültem. Nagyon be is keményedett, és utána napokig érzékeny volt. Ezért kelek fel minden éjjel fejni egy kicsit (30-40 ml) hogy ne feszüljön annyira. De lehet hogy nincs is szükség az éjszakai fejésre?
Ha úgy is felkelsz fejni, tedd mellre a babát, a szopi nem tart tovább mint a fejés.Ha félálomba szoptatod fel sem fog ébredni.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam éjszaka mellre tenni a kisfiamat, de annyira mélyen alszik, hogy nem szopizik, csak nyalogatja a mellbimbómat. Erõteljesen felébreszteni meg nem akarom, hadd aludjon.
Elsõ vagyok ismét. Szerintem nem kell fejned éjjel akkor sem, ha úgy érzed, szétrdurransz. Egy pár napig biztos fájni fog és feszülni is a cicid, de be fog állni, hidd el. Viszont ha fejsz, azt az infot kapja a szervezeted, h. termelni kell a tejet éjjel is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséget! Akkor ma éjjel már nem fogok felkelni. Egyébként pont emiatt bizonytalanodtam el, hogy ha kicsit fejek akkor is serkentem a tejtermelést. Ha nem fejek, akkor meg nagyon megtelnek reggelre a cicijeim...

8 hetes vagyok. Honnan tudom, hogy fiú vagy lány a gyemekem?

Legjobb válasz: egyenlõre még sehonnan, majd az ultrahangon megmondják. Ha szerencséd van és nem rejtegeti magát, akkor egészen hamar, ha nincs szerencséd, akkor késõbb. Én csak a 26. héten tudtam meg, addig szégyenlõs volt picurka.

egyenlõre még sehonnan, majd az ultrahangon megmondják. Ha szerencséd van és nem rejtegeti magát, akkor egészen hamar, ha nincs szerencséd, akkor késõbb. Én csak a 26. héten tudtam meg, addig szégyenlõs volt picurka.
Még elég korai lenne tudni. Mi most voltunk a héten UH-án 18 hetes vagyok és nem mutatta meg magát. De nem baj az a fõ hogy egészséges legyen és nõjjön. 18 hetes kismama!
én meg 38. héten tudtam meg hogy kisfú :) azóta 6 hónap telt el :)
A 10. héten kezdenek megjelenni a nemére jellemzõ testrészek, szóval nehezen tudhatnád a 8. héten, hogy milyen nemû lesz. Majd úgy a 16. hét környékén megtudod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!