Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes Honnan (9 db)

Lányok! Akik úgy írják ki, hogy 6 hetes és 4 napos, meg 8 hetes és 9 napos, stb. terhes vagyok, azok honnan tudják ezt ennyire pontosan?

Nyilván az orvos megállapítja hogy hanyadik hétben vagy, de napra pontosan honnan tudod? Bevallom nekem fogalmam sincs róla, hiszen egy adott héten ált.3-szor szeretkezünk a férjemmel, honnan tudnám hogy melyiktől maradtam "úgy"? :) 21hkm

Legjobb válasz: Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)

Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)
Nekem is mindenemre így írják, most pl. 23+6, elõtte van 18+2, 12+1, 6+2. Mindig odaírják a napot is. Ettõl még én sem tudom, hogy mikor estem teherbe, de mivel szabályos 28 naposak a ciklusaim, ezért szerintem ez pontos. Nyilván lehet eltérés, de nem ez a lényeg, számolni ez alapján kell.
a te 21 hetes korod is a menstruáció elsõ napjától számítódik...
Hát; annyiban pontos, hogy az orvosok is így számolják a terhességet. Az utolsó vérzéstõl.
Az utolsó menzesz elsõ napjától számolják a terhesség korát. Ha szerdán volt pl. az utolsó menzeszed, akkor jövõhét csütörtökön 1 hét+1 napos vagy, mert annyi idõ telik el. Ez csak példa, nyilván ezt 4-5 hetes terhességtõl számolják. Nem a fogamzás napja számít.
Én sem értem, miért nem tudod, nekem még az uh képen is rajta volt.
De pont hogy ez a pontos. Nem is értem miért nem tudod, mert az orvos is így írja a kiskönyvbe 23+4 . ez azt jelzi hogy hétfön betöltöted a 23-ik hetet (vagy is pont 23 héttel elötte jött meg utoljára a mensid) és eltlet azóta 4 nap.
Amúgy az én orvosom is csak hetekbe számolt, nem pontosított napokra, viszont az uh képen ott volt, hogy 7+1 hét. Meg mikor 4D-n voltunk, ott is úgy szerepelt a leleten, hogy a menstruáció szerinti hét+nap, és a méret szerinti hét+nap. Szóval szokták így is írni. Persze, nem leszel tõle se több se kevesebb, hogy használod a napok szerinti pontosítást vagy sem, csak nem tudom, hogy téged ez miért zavar.
jesszus, te lány...
A fogantatást senki nem tudja, mert lehet kedden együtt voltatok, de a baba pl. csütörtökön foggant.Tényleg nagyon arrogáns vagy és te oktatsz ki olyanokat, akik normálisan válaszoltak.
Én onnan tudom h hány hetes és napos vagyok h van egy netes oldal mégpedig a http://www.naptarak.com ezen belül nöi naptár oldalt és ott bizti h meg találod és az eredmények 100% osak ha jol adod meg az adatokat
Ha nem kamionos a férjed vagy nem dolgozik külföldön akkor nem tudod, hogy mikor fogant a baba ezért számolnak az utolsó menstruációtól és ahogy az elõttem írók helyesen megmondták .Amúgy meg utálom az olyan kérdéseket és válaszokat amelyek vitát szíthatnak.
Én azért nézem úgy hogy pl 10+2 mert így mindig tudom mikor lépek a következõ hétbe. De olyan hogy 8 hét 9 nap nincs, mert az már 9 hét 2 nap.
A te orvosod is így számol, csak a már TÉNYLEGESEN betöltött heteket veszi figyelembe mint sokan mások. "Maga a terhesség az utolsó menstruáció elsõ napjától kezdõdik, a „baba” élete viszont csak a megtermékenyülés pillanatától, ami az utolsó menstruáció elsõ napjától számítva a 14. napon történik. Ez a Neagele-féle számítás és a világon mindenhol ezt használják. (Amikor ez a számítási módszer megszületett, még nem tartott ott a tudomány, hogy tisztában legyen azzal, hogy a megtermékenyülés csak a fogamzási ciklus 14. napján következik be, ezért ez maradt a hivatalos megállapodás)...... "Azért alakult ki ez a számítási módszer, mert minden nõnek másként, saját szervezetétõl függõen zajlik a fogamzási folyamata és az utolsó menstruációs idõpont elsõ napját biztosan meg tudják mondani. Legpontosabban a korai terhesség szakaszában a 12. hétig ultrahangos vizsgálattal lehet megállapítani, hogy melyik hétben tart épp a várandósság, mert hetekre lebontva meghatározó jeleket lehet megállapítani a vizsgálaton. Ezért, ha a korai terhesség szakaszában megállapították, hogy hány hetes a kismama, akkor ezen nem változtatnak többet. Ez azét fontos, mert bizonyos vizsgálatok a terhesség heteihez vannak kötve. Még egy megjegyzés a számításokhoz: Ha az orvosod azt mondja, hogy 4 hetes vagy, az azt jelenti, hogy már az 5. hétben jársz, de 4 héten túl vagy. Ha úgy fogalmaz, hogy a 6. hétben vagy, akkor az azt jelenti, hogy 5 hetes terhes vagy. Ez a vizsgálatok idõpontjának meghatározásához szükséges." Én pontosan tudom, hogy mikor volt a megtermékenyítés, stb., mégis ugyanúgy mint bárki másnak, a ciklus elsõ napját veszik figyelembe nem pedig azt, amit én tudok. Egyébként meg tényleg arrogáns vagy, felteszel egy buta kérdést, és utána te fikázol le másokat, amiért úgy is válaszolnak neked.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégegyszer leírom: AZT HITTEM, HOGY AKIK ÍGY SZÁMOLJÁK, TUDNAK EGY MÁSIK MÓDSZERT IS, AMIVEL A FOGANTATÁSTÓL TUDJÁK SZÁMOLNI.... mit nem lehet ezen érteni? nem hülye vagyok és nem megkérdõjelezem az orvostudodmányt (te szövegnemértõs, teee:) ) hanem azt hittem különbözõ számolási módszerekrõl beszélünk. Ennyi, pont.
De arrogáns vagy már ne is haragudj... Nem értettem már a végén valóban, hogy mit nem értesz, de engedd meg, hogy leírjam, azt hiszem, nekem nem kell szégyenkeznem itt, meg hülyén érezni magam, már csak az orvostudományok terén szerzett tapasztalataim miatt sem.
hú te ma nagyon hisztis vagy, szerintem aludjál kicsit, jót fog tenni, mire apu haza ér nem akasztod legalább ki.
te vagy a nagyokos aki felülbírálja a világ összes orvosát és szokását. mert ezt a világ összes országában így számolják ahogy leírta mindenki. Miért? te tudod mikor fogant a baba? fenéket tudod, ha csak nem beültetés volt. ha csak 1x voltatok együtt a pároddal pont akkor, honnan tudod hogy nem 2 nappal késöbb volt ovulaciód? én pl nem tudom mikor csináltuk a gyereket akár 2 hét külömbség is lehet. valamikor októberben. mi sokszor együtt vagyunk nem csak egy napon. nem méregetem a hömet és nem ovuteszteztem. egyszer csak megfogant. tölem a doki nem kérdezte mikor voltunk együtt. töled megkérdezte a dokid mikor kufircolt kedves asszonyom az urával? nem hinném. egyszerüen azt kérdezte mikor volt az utolsó mensije és hány napos a ciklusai. egy magzat 38 héten át van a méhben átlagosan, de mivel nem tuti biztos a legjobb a 40 hét kiírása utolsó mensitöl. a babák 3%-a jön pontban a kiírt idöpontra. 2+- hét a normál. ha juni 15-re vagy kiírva akkor egész júnisuban bármikor megszülhetsz, és a gyereked kakálni fog a te dátumodra ebben a 4 hétben fog megszüeltni.
Azért számolják az utolsó menstruáció elsõ napjától, mert ez egy fix dátum, amire lehet alapozni. A fogantatás dátumát nem tudni ilyen pontosan, csak kb-re tudják megállapítani a baba méretébõl. Egyébként ebben, hogy 40 hétnél jár le a terminus, meg hogy megfelelõ-e a méret az adott héten, bele van kalkulálva a középidõs fogantatás, tehát az, hogy az elsõ 2 hétbe még tulajdonképpen nem voltál terhes.
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaj te kis okoooooos.....:) )))) ha nem érted amit az elõbb leírtam, akkor nem kell itt replikázni, mert te jössz ki belõle hülyén...:)
Egyébiránt, hogy értsd: ez a fajta terhességi kormeghatározás azért fontos, mert a legritkább esetben lehet tudni a fogantatás napját: az orvostudomány pedig szeret biztos eseményekhez viszonyítani - azaz a menstruáció elsõ napjához.
A kérdező hozzászólása: A normálisan válaszolóknak köszönöm, nyilván én is tudom hogy honnan számol egy orvos, csak azt hittem vannak akik a fogantatás napjától számolják valahogy. Az ilyen "nem is értem hogy nem tudod" emberkéknek meg köszönöm a részvételt, ha másról nem az emberi viselkedésrõl sokat lehet tanulni tõletek...:) ))
A kérdező hozzászólása: Azért nem pontos nagyokosok, mert nem a fogantatástól számol.... És azért kérdeztem, mert szerintem ez hülyeség ez így, hiszen nem az utolsó menzeszed elsõ napjától vagy terhes. Az én orvosom hétre számolja, és szerintem ez így van rendjén. Bár õ is az utolsó menzesztõl számolja, de nem leszek attól több, hogy azt írom hat hetes és 2 napos vagyok....
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez nem pontos, csak kb.... értem, köszönöm! :)
Na, akkor hogy a másik oldalt erõsítsem. Szerintem nem vagy arrogáns, csak meg mered kérdezni amit nem értesz. Sose értem, hogy ezen az oldalon minek válaszol az, aki így kezdi, hogy "nem is értem hogy nem tudod...". Biztos Õk is sok mindent nem tudnak, ami meg másnak természetes. Én ha minden igaz most várom a második babám (2 napja volt poyitív tesztem), de az elsõnél is mindig csak hetek számolt az én dokim is. Az UH papírokon sosenéztem az ilyen adatokat. Ettõl még tudom mit jelent. Az meg, hogy ez a számolás tök hülyeség, azzal egyet értek. Mármint azzal a részével, hogy így tulajdonképpen m minden nõ, minden menstruáció után 2 hétig terhes. :) Persze azt is értem, hogy ennél jobb módszer nincs (leaglábbis tudomány jelenlegi állása szerint), csak mikor elõször szembesülsz vele, hülyén hangzik. Nekünk az elsõ baba az esküvõ után pár nappal jött össze, és mikor mondtam Anyukámnak, hogy mennyi idõs terhes vagyok, el kellett neki magyaráznom, hogy akkor hogy nem voltam még terhes az esküvõn. :) Pedig Õ 2 gyereket szült, csak akkoriban még a hetekkel se foglalkoztak, nemhogy a napokkal. Mondta a doki mikorra vannak kiírva, mikor milyen vizsgálat kell, nem agyaltak ennyit mint mi. Mi már túl sokat tudunk, ami sokszor szerintem csak felesleg idegeskedést okoz. (Mondom ezt úgy, hogy én is állandóan a netet bújtam, hogy épp mi történik a babával, mekkorának kell lennie, stb. :) ) A számolásról még egy dolog. Az orvosok az UH adataiból is számolnak. Nálunk pl volt olyan, mikor azt mondta kb 2 héttel nagyobb a baba, mint az utolsó mensis számítás szerint. Mondtam neki, hogy az kizárt, mert még nem is próbálkoztunk. Azt mondta, az a szokás (lehet csak nála), hogy ha 2 hétnél nagyobb az eltérés, akkor az UH-s kor szerint korrigálják a várható szülési idõpontot. De annak is csak akkor van jelentõsége, ha túlhordanád a babaát, mert akkor általában befektetnek a kórházba a végére. De ezt is orvosa válogatja. Boldog babavárást Neked!

8 hetes terhes vagyok. Honnan lehet kideríteni, hogy hova kell menni védőnőhöz? Az probléma lehet, hogy nem vagyok átiratkozva arra a címre, ahol egyébként lakok?

Legjobb válasz: Szia Védõnõhöz csak a bejelentett lakcímhez tartozóhoz mehetsz.Az nem választható. Boldog babavárást 19 hetes kismama

Szia Védõnõhöz csak a bejelentett lakcímhez tartozóhoz mehetsz.Az nem választható. Boldog babavárást 19 hetes kismama
Szia!Én odajárok védõnõhöz, ahová bevagyok jelentve, pedig nem azon a címen lakom, hanem albérletben.Én a 7 kerben fogok szülni, de a doki csak ugy vállat el, ha a 8 kerültben megyek védõnõöz, mivel ott van lakcímkártyám:) de valahol ezt rugalmasan kezelik!boldog babvárást 28 hetes kismami
Én 19dik kerületbe vagyok bejelentve, de Vecsésen élek.Mivel ez nincs feltüntetve a személyibe Vecsésre járok.Védõnõ egy ídõután kimegy hozzád látógatoba, hogy milyen körülmények között laksz.Ahol laksz és alszol oda kell menned.
Én az albérletem címe szerinti védõnõhöz jártam, pedig be sem voltam oda hivatalosan jelentkezve, mert az a lényeg, hova viszed majd haza a babát.
Na mostmár engem is megzavartatok.....nekem azt mondta az orvos h a bejelentett cím alapján menjek a védõnõhöz. Bár én sem ott lakom... Szóval nem tdom most mi van
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, és azt hol tudom kideríteni, hogy pontosan hova menjek, úgyértem, helyileg hol rendelnek a védõnõk?
Sziasztok! Aenki nem nézi, hogy hová vagy bejelentve, a tartózkodási cím a fontos, hogy hová viszed haza a babát. Énvidéki vagyok, de Budapesten lakom albérletben, nincs bejelentve, mégis ide járok védõnõhöz. Sõt most költözünk el a III. kerületbõl a XI. kerületbe, így másik védõnõhöz kell innentõl járnom, mert a tartózkodási címem megváltozik. De ez sem lesz sehová bejelentve!
szió en is ugy tudom, hogy ahol laksz, nem a bejelentett cim alapjan, bar szerintem ha nagyon pampognak bejelented ideiglenesre, ahol laksz oszt csokolom. ugy tudod kideriteni (vagyis en ugy deritettem ki), hogy felhivtam az orvosi rendelot, megkerdeztem, hogy itt es itt lakok, hova tartozok védõnõ ugyileg, és dobjanak már meg egy nevvel, és egy telefonszammal. Utana a hozzamvagott telefonszam alapjan mar konnyu volt idopontot kérni. Sajnos a vedono muszaj dolog, nemcsak mert tole kapod a kiskonyvet (ami ha nincs, nem kapsz gyest, meg bibik lesznek belole), hanem azert is, mert o fog mindenfele tanacsokkal ellatni a babócaddal kapcsolatban nemcsak szuletes elott, hanem utana is. sok szerencsét :)

Honnan lehet tudni, hogy egy kiskutya 6 vagy 8 hetes?

Legjobb válasz: A "viszonylag pontosan meg tudja tippelni" azt jelenti, hogy néhány napnyi hibatûréssel. Nem nagy dolog, hiszen olyan gyoran fejlõdnek, hogy szinte napról napra változnak. De nem igazán értem a kérdésed okát. Vásárolni akarsz, vagy mi?

A "viszonylag pontosan meg tudja tippelni" azt jelenti, hogy néhány napnyi hibatûréssel. Nem nagy dolog, hiszen olyan gyoran fejlõdnek, hogy szinte napról napra változnak. De nem igazán értem a kérdésed okát. Vásárolni akarsz, vagy mi?
Nem lehet tudni. Láttam már ugyanabból a fajtából, 2 különbözõ tenyésztõnél született kölyköket, akik napra egyidõsek voltak, ráadásul az egyik kan, másik szuka, és 6 hetes korukban úgy néztek ki, mintha a szuka jó 2 héttel idõsebb lett volna.
Honnan tudod, hogy igazat mond, és nem egy kennelnév mögé bújt szaporító, ha olyan jól néznek ki a kiskutyái 6 hetesen, mint másnál 8 hetesen sem? Van, aki biztosan megállapítja egy kölyökrõl, hány hetes? Mert, ha nincs, ennek a 6 hetesen nehogy elhozd mizériának sincs sok értelme. Hogy a kérdésre válaszoljak, nem lehet biztosan tudni, mennyi idõs, nincs ugyanis alomellenõrzés még a tenyésztõknél sem.
Hát olyan egyértelmû jel amibõl bárki meg tudná állapítani nincs. De ez egy bizalmi dolog. Én nem vennék olyantól kutyát akinek nem bízom a szavában. Ha meg bízom benne, akkor azt is elhiszem, hogy a származási lapon valós dátum szerepel. Na meg kézbe veszem a kölyköt és látom rajta, hogy elég fejlett-e.
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nem mondja meg, de honnan lehet tudni, hogy igazat mond-e? Igen, szeretnék venni, de nagyon nagy eltérések vannak, még egy almon belül is. Vagy ott is együtt tarthatnak több anyától származó kölyköket, nem tudom, de szerintem se lehet ezt annyira pontosan megállapítani. Azt hittem, van valami, amit figyelni kell, de ezek szerint nincs.
Mi például tudjuk az összes magyarországi kennelben minden fedezés napját, abból kiszámolható a várható születés. A babákat meg úgyis mindenki azonnal felteszi a facebookra és a honlapjára. Ráadásul senkinek se érdeke, hogy heteket csaljon el. Van aki még 8 hetesen se adja oda, inkább 9-10 hetes korukig vár.
Minek kéne egy kormegállapításhoz alomellenõrzés? Megkérdezem, megmondja. Ennyi. Amelyik eltitkolja, ott nem is érdekel.
Van ahol van alomellenõrzés. Nálunk egy speciál bíró és egy állatorvos végzi.
Elhiszed annak, aki ott volt a születésénél. Ha nem hiteles az illetõ, vagy senki se tudja, akkor feltételezd azt, hogy csak 6 hetes. Amúgy a fajtát jól ismerõ tenyésztõ viszonylag pontosan meg tudja tippelni ránézésre is.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló! A "viszonylag pontosan meg tudja tippelni" az mondjuk 2 hét eltéréssel? Vagy ahhoz méri, nála mekkorák adott korban, hogy szoktak kinézni, és ha attól nagyobbak, fejlettebbek, akkor idõsebbek, ha nem, akkor fiatalabbak? Nyilván a sajátjait veszi mércének, de abból számomra még nem derül ki a kiskutya tényleges kora.
Onnan, hogy a tenyésztõ megmondja.
Ha fajtiszta akkor általában lehet tudni a méretébõl, súlyából. Fogazatról csak annyit, hogy míg a miénknek csak most jöttek ki a csontfogai, addig a tesójának már egy hónappal elõbb, tehát ez alapján nehezebb tippelni.
A kérdező hozzászólása: Már a 4 heteseknek is elég szépen kint van a metszõfoguk.
Szerintem a fogazata alapján a legegyszerûbb eldönteni. Én a kutyámat 7 hetesen hoztam el (hosszú történet), de akkor még elöl a metszõ fogai szinte nem is bújtak ki. 8 hetesen már kint voltak.
Olyan helyen kell megkérdezni, ahol nem hazudnak! Persze, ha valahonnan az ól mélyérõl elõkapar néhány kölyköt és azt sem tudja melyiknek melyik az anyja, akkor felmerül a gyanú, de hát ilyen helyrõl az ember nem hoz el kutyát.

Honnet tudom, hogy megfelelo mennyisegu tejem van? 8 hetes a kisfiam es napkozben szinte egesz nap szopni akar. Az utobbi napjaink sirassal es szopassal telnek. Lehetseges, hogy nincs eleg tejem es ezert akar ennyit szopni?

Van hogy 1 oraig is szopik es rovid ido utan megint szopni akar.

Legjobb válasz: Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba

Ne valószínû, hogy kevés lenne a tejed. Ha hetente minimum 125 grammot hízik akkor elég a tejed! Nem biztos, hogy éhes amikor szopizni akar, csak rád van szüksége. A babák ""cumizással" nyugtatják magukat! Itt olvashatsz többet: http://www.lll.hu/fuzetek/sir_a_baba
ezt hivják növekedési ugrásnak, a baba állandó szopással szaporítja fel a tejet bizonyos idõközönként, amikor a mozgásfejlõdése épp változásban van és öbb tápanyagra, élelemre van szüksége. Ez 6-8, 12, 30-32 hetes kor között fordul elõ általában, sokan azt hiszik ilyenkor, hogy kevés a tejük és tápszerhez nyúlnak, ezért van az, hogy a szoptatás sokaknál másfél, 3 és 6 hónapos korban akad meg. Amit tehetsz: folyamatos szoptatás, egy hét múlva megint minden vissza fog állni a rendes kerékvágásba, hidd el! (Egyébként ilyen apró korban még teljesen természetes, ha a frontok, idõjárásváltozások, kisebb megfázások idején a babák állandóan szopni akarnak)
Az egy óra elég soknak tûnik. Nem alszik el közben? Nem lehet, hogy csak az elejét szívja ki és utána bealszik? Így sosem kap a zsírosabb laktatóbb hátsó tejbõl. Mindkettõbõl eszik? Nem próbáltál egy kicsit fejni mindig szopi után, szaporítás céljából? Büfizik utána? Nem levegõvel telik meg a pocija?
A gyesbe?A gyedbe, nem?
iegn beleszámítanak
A 365 napot úgy számolják, hogy ha pl. 2010. augusztus 1-én szülsz, akkor visszamenõleg 2008. augusztus 1-ig megnézik, hogy megvan-e a 365 napod. A biztosítotti idõbe a táppénz is beleszámít, ha van mögötte munkaviszony. Ha négy éve vagy a cégnél, bõven megvan a kellõ idõd.
A kérdező hozzászólása: igen bocsi a gyedre gondoltam
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor megéri minél tovább dolgozni?!
Ezt most nem értem, mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Mert ha táppénzre jövök azokban a hónapokba kevesebbet kapok és így gondolom kevesebb lesz a gyed is, mert beleszámít!Vagy csak a bruttó számít?De a táppénznél a fizetés 70% lesz a bruttóm nem?
A táppénz nem számít bele a gyedbe, egyik ellátás nem alapja a másik ellátásnak. A táppénz amúgy nem a bruttód 70%-a, hanem 60%-a. A bruttódat meg úgy fogják számolni, hogy a bérezett napok számával osztják a jövedelmedet. Tehát a táppénz még itt sem számít bele. SZámolj, és kiderül melyik éri meg jobban. Ha június végéig dolgozol, akkor lesz 180 bérezett napod, az eddigi bruttódat oszd el 180-al, és az az összeg lesz a tgyás és a gyed alapja. Mindkettõ 70%, de a gyed maximum 102900lehet (bruttó). A tgyásból 17% szja-t, a gyedbõl meg ezen kívül még 9, 5% nyugdíjat is vonnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, végre értem!
Ha nagyon feszülnek akkor fejned kell.
Azért kell fejned, mert folyik? Nálam is úgy volt, h. éjjel tocsogtam a tejben, hiába evett 1-szer vmikor 1-4 óra között, aztán szinte egyik napról a másikra azt vettem észre, h. már nincs alattam tejtócsa. Most 11 hetes a babóm és kb. 2 hete van így, de ugyanúgy ébred éjjel 2-4 óra között. Mondjuk én nem fejtem éjjel. Melltartót betétekkel párnáztam és magam alá törölközõt és pelenkát tettem.
nekem is ugyan ez volt mint az elõzõ válaszolónak. A babóm 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát (már 14 hetes) én is megilyedtem hogy akkor kevesebb lesz a tejci ha nem fejem mert mindenki azt mondja hogy mindig fejni kell. A tejtócsa nekem is adott volt ez a része nem túl kellemes, nálam egy kb 2 hétig tartott, de már jó ideje nincsen. Persze kidurrannak a cicijeim reggelre a tejtõl, de azt kb mind be is vágja a kisasszony :) szerintem nem kell felkelned fejni, élvezd az éjszakai alvás örömeit :) )
A kérdező hozzászólása: Azért fejek éjszaka, mert reggelre nagyon feszülnek a cicijeim, de nem csöpög a tej! Egyszer aludtam át az éjszakát, reggelre annyira fájtak a cicijeim, majd megõrültem. Nagyon be is keményedett, és utána napokig érzékeny volt. Ezért kelek fel minden éjjel fejni egy kicsit (30-40 ml) hogy ne feszüljön annyira. De lehet hogy nincs is szükség az éjszakai fejésre?
Ha úgy is felkelsz fejni, tedd mellre a babát, a szopi nem tart tovább mint a fejés.Ha félálomba szoptatod fel sem fog ébredni.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam éjszaka mellre tenni a kisfiamat, de annyira mélyen alszik, hogy nem szopizik, csak nyalogatja a mellbimbómat. Erõteljesen felébreszteni meg nem akarom, hadd aludjon.
Elsõ vagyok ismét. Szerintem nem kell fejned éjjel akkor sem, ha úgy érzed, szétrdurransz. Egy pár napig biztos fájni fog és feszülni is a cicid, de be fog állni, hidd el. Viszont ha fejsz, azt az infot kapja a szervezeted, h. termelni kell a tejet éjjel is.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm szépen a segítséget! Akkor ma éjjel már nem fogok felkelni. Egyébként pont emiatt bizonytalanodtam el, hogy ha kicsit fejek akkor is serkentem a tejtermelést. Ha nem fejek, akkor meg nagyon megtelnek reggelre a cicijeim...

8 hetes vagyok. Honnan tudom, hogy fiú vagy lány a gyemekem?

Legjobb válasz: egyenlõre még sehonnan, majd az ultrahangon megmondják. Ha szerencséd van és nem rejtegeti magát, akkor egészen hamar, ha nincs szerencséd, akkor késõbb. Én csak a 26. héten tudtam meg, addig szégyenlõs volt picurka.

egyenlõre még sehonnan, majd az ultrahangon megmondják. Ha szerencséd van és nem rejtegeti magát, akkor egészen hamar, ha nincs szerencséd, akkor késõbb. Én csak a 26. héten tudtam meg, addig szégyenlõs volt picurka.
Még elég korai lenne tudni. Mi most voltunk a héten UH-án 18 hetes vagyok és nem mutatta meg magát. De nem baj az a fõ hogy egészséges legyen és nõjjön. 18 hetes kismama!
én meg 38. héten tudtam meg hogy kisfú :) azóta 6 hónap telt el :)
A 10. héten kezdenek megjelenni a nemére jellemzõ testrészek, szóval nehezen tudhatnád a 8. héten, hogy milyen nemû lesz. Majd úgy a 16. hét környékén megtudod.
elmész orvoshoz. Amúgy mi a panasz?
A kérdező hozzászólása: Barnázok. Ezzel kapcsolatban voltam dokinál, írt fel gyógyszert. De nem múlt el a barnázás. Más panaszom nincs.
Hívd fel és szólj neki errõl mihamarabb, mert a barnázásnak el kell múlnia!

Jelenleg 28+3 hetes vagyok és a 11. héten mentem el a védőnőhöz, aki 87, 8 kg-ra mért. Most vagyok 98, 3 kg akkor mennyit híztam? (amíg nem voltam várandós 84 kg voltam) Akkor most honnan számolunk? Kell diétáznom, ha igen akkor hogyan?

Legjobb válasz: Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.

Az elsõ védõnõi méréstõl számolják a hízást, legalábbis hivatalosan.Az hogy te mennyirõl indultál míg nem mentél védõnõhöz nem kérdezik.Akkor most elvileg 10 kg-nál tartasz hivatalosan.
Szia! Én 86 kg-ról indultam, a 12. héten voltam a védõnõnél. Most vagyok 36+6 hetes és most vagyok 95kg. De nekem az orvos is és a védõnõ is mondta, hogy nagyon vigyázzak a súlygyarapodással hiszen eleve nagy súlyról indulunk és ha túl sokat fogok hízni akkor annak akár toxémia is lehet a vége. Sajnos láttam egy kismamát aki beleesett abba hibába, hogy nem vette komolyan ezt a figyelmeztetést és a 36. hetében elõlem vitték császározni, mert a nagy súlygyarapodásnak köszönhetõen a vérnyomása nagyon magas lett, bedagadt a lába, stb, tehát toxémiát kapott. Természetesen ez alkati kérdés is, van aki akármennyire próbál odafigyelni, akkor is csak jönnek a kilók, de vigyázz, beszéld meg az orvosoddal, hogy mit tanácsol mert igazából a jelentõs súlygyarapodás még elõtted áll, mert a vége felé lehet nagyon sokat hízni! Jó babavárást!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!