Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes 1 (90 db)

Akik ikreket várnak, hanyadik héten, melyik UH-on derült ki, hogy 2 vagy több baba érkezik? Ha a 8 hetesen 1 baba látszik, az már biztosra vehető?

Legjobb válasz: 1 alkalommal 7 hetesen 2 babó volt, 9hetesen még mindig 2 babót látott a doki...11 hetesen is. 13.héten meg felbukkant egy harmadik. állítólag takarták egymást és mindig lemaradt a harmadik. Ugye mondanom sem kell, hogy a 15.héten a doki vért izzadt, mire megtalálta mind a 3 babát és részletesen meg tudta nézni. :)

1 alkalommal 7 hetesen 2 babó volt, 9hetesen még mindig 2 babót látott a doki...11 hetesen is. 13.héten meg felbukkant egy harmadik. állítólag takarták egymást és mindig lemaradt a harmadik. Ugye mondanom sem kell, hogy a 15.héten a doki vért izzadt, mire megtalálta mind a 3 babát és részletesen meg tudta nézni. :)
Akinek kétpetéjü ikrei lesznek, az hamarabb kiderül a két petezsákról. Nekem kétpetéjüek lesznek! Sógornömnek a 16. heti uhon derült ki, mert ök egypetéjü ikrek. Az egypetéjüeket késöbb veszik/vehetik észre. Ezért a 12. heti uh elött nem nagyon mutatható ki, de semmi sem lehetetlen. Ha van nálatok a családban egypetéjü, akkor megeshet, hogy késöbbi uhon két baba fog látszódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Csak amiatt kérdezem, hogy párommal nagyon szeretnénk ikreket, mondjuk a családban erre példa nincs! Néhány oldalon viszont olvastam, hogy 1 baba látszódott az elsõ idõkben, majd abból hirtelen 2 lett! Csak hátha van még remény, de gondolom a 12 hetesen ez már biztosra vehetõ!
Szerintem igen.7 hetesen voltam elõször dokinál, UH-zott és mondta, hogy nem csak egy szívet hall dobogni:) Szóval ezért gondolom, hogy már kiderült volna.18+2hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Most egy kicsit letörtem, de az a legfontosabb, hogy egészséges legyen! Késõbb majd jön a kistestvér!
Ne légy letörve!! A barátnõm 8 hetesen volt UH-n, akkor mondta neki a dokija, hogy kettõ baba van, majd 4 hét múlva a következõ vizsgálaton döbbenten mondta neki, hogy van itt még egy!Krisz kérdezte, hogy a múltkori vizsgálaton talán azért nem közölte, nehogy sokkolja a hír, hogy hármasikrek?És az orvos azt válaszolta, hogy akkor nem látott többet, "csak"kettõt!Úgyhogy szerintem várd ki a végét:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
NEEEEm!!! :D Én majdnem 8 hetesen voltam elõször UH-n, és azt mondta a doki, hogy 1 baba van, elõtte eszembe se jutott, hogy ez másképp is lehet. :D Aztán a 12 hetes UH-n azzal kezdte a szonográfus, hogy jaa, itt hány baba van? Egy! Hát õ kettõt lát... Kicsit sokkoló volt. De már megbarátkoztam a gondolattal, lesz 2 pici pöttöm fél éven belül. :) 14+4
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mit jelent az UH leleten, hogy YS=5mm? 8 hetes+1 napos vagyok, a Pici 15 mm.

Legjobb válasz: YS = szikhólyag. Mellette meg ott a korának megfelelõ bébi. :) Gratulálok! :) 24 hetes km

YS = szikhólyag. Mellette meg ott a korának megfelelõ bébi. :) Gratulálok! :) 24 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Én is Neked! Boldog babavárást!

8 hetes + 1 napos terhes vagyok. Ma reggel izomlázszerű "fájdalmat" éreztem a lábszáramban, ami azóta sem múlt el. Ez már lehet a terhesség alatt sokaknál bekövetkező lábszárgörcs? Akkor szedjem a MagneB6-ot?

Legjobb válasz: Nekem is vannak neha ilyen tuneteim,de akkor nagyon faj!Dokihoz holnap kell vissza mennem,majd meg emlitem neki. Nekem mikor fajni szokott megprobalom pihetetni,vagy a ferjemmel megmasziroztatom...en nem szivesen szedek gyogyszert,eddig sem voltam az a tipus aki egybol a bogyo utan nyult ha fajt a feje.... Emlitsd meg a dokinak,o majd eldonti h erdemes e szedned vagy feleselges. Minden esetre ha van lehetoseged pihenj sokat! En most vagyok 11 hetes :o)

Nekem is vannak neha ilyen tuneteim, de akkor nagyon faj!Dokihoz holnap kell vissza mennem, majd meg emlitem neki. Nekem mikor fajni szokott megprobalom pihetetni, vagy a ferjemmel megmasziroztatom...en nem szivesen szedek gyogyszert, eddig sem voltam az a tipus aki egybol a bogyo utan nyult ha fajt a feje.... Emlitsd meg a dokinak, o majd eldonti h erdemes e szedned vagy feleselges. Minden esetre ha van lehetoseged pihenj sokat! En most vagyok 11 hetes :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Én sem szedem, ha nem muszáj, csak sok kismama van a környezetemben és sokan mondják, hogy szedik. De ha lehet, én is szívesen maradok a masszírnál :-)
Én úgy tudom a calcium hiánynál lép ez fel.nekem is olyan feszültség van egy ideje esténként a lábaimba, de mióta megemeltem a calcium adagot enyhült.Mondjuk én 33hetes vagyok.Sztem nem a magnéziummal van kapcsolatban és ha most azzal lenne a gond mi lesz késõbb.?Végtelenségig nem emelheted amagnéziumot sem majd..
én a helyedben vennék magne b6-ot.ez nem olyan gyógyszer ami árthat a babának hanem ami mindkettõtök hasznára válik ugyanis ez vizben oldodó vitamin ami felesleges a szervezetnek vizelettel kiürül.elsõ babánál nem szedtem, nagyon sokat görcsölt is a lábam, most szedem a béres napi 1-et és kutya bajom úgyhogy én ajánlom.

Szoptatok. Kisbabám 8 hetes.1 hete szedem a Cerazette nevű fogamzásgátlót. Pár napja barnás folyásom van. Menstruálni fogok, vagy mi ez?

Legjobb válasz: Nekem is,és más kismama ismerõsömnek is, egy hét cerazettte után megjött,aztán azóta semmi.6 hete szedem a tabit.

Nekem is, és más kismama ismerõsömnek is, egy hét cerazettte után megjött, aztán azóta semmi.6 hete szedem a tabit.
A kérdező hozzászólása: Hát nem örülök a télapónak, de köszönöm a választ.
szia, nekem azt mondta a doki, hogy közti vérzést okozhat, tehát sztem ez nem mensi, de szedni kell tovább,

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Mit tegyek? Ülőmunkát végzek ugyan, de már most nem bírom.8 hetes vagyok, fáj a derekam, hányingerem van, állandóan aludnék. Napi 9 órát dolgozom, + 1-1 óra utazás! Estére úgy érzem magam mint akit "agyonvertek". Menjek el táppénzre?

Legjobb válasz: Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)

Szia.Ha tudsz kérj kismamamûszakot (négy órában)Ha nem megy akkor a legjobb a táppénz.Ez a 11óra össz. szerintem sok egy kismamának akár 25 akár 8 hetes.Ha nem gond (anyagilag) én a táppénz mellett döntenék.(A fizud 70%a a táppénz)
Én a helyedben elmennék táppénzre, mert a baba ilyenkor a legfontosabb, fõleg, hogy sem szellemileg sem fizikailag nem bírod. Nem vagyunk egyformák, mindenki saját magáról tudja és érzi, hogy mit bír. Én nem szerettem volna az elején táppénzre menni, mert jól éreztem magam, de addig húztam még bevéreztem, pedig csak olyan tüneteim voltak mint neked. Aztán jött a hasgörcsölés. Szerintem ne várd meg még rosszabb lesz, igaz, hogy ezek a tünetek a terhesség legelejére jellemzõk, de nem véletlenül jelez a szervezet. Boldog babavárást!
Gratula a babához! szerintem is ha , nem gond anyagilag elkellenne menned táppénzre.ne hogy túl hajszóld magad! egyébként ez az elalvás általában egy-két hétig tart, és a rosszúllétek is elmúlnak majd, általában a 12-15.héttõl. boldog babavárást
Én is hasonló cipõben jártam!(10 óra munka + 3 óra utazás) Én nem mehettem táppénzre egyéb okok miatt, kinlódtam 3 még hétig. Aztán elmúltak ezek a panaszok. a 16. héttõl nem dolgozom, már kezdek unatkozni. Ha akkor megtehettem volna, tuti táppénzre megyek! Ezt a kis idõt ki kell használni, mert ha megszületik a baba nincs pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, a táppénz mellett döntöttem, ma vagyok utoljára. Most mindennél fontosabb hogy a babám egészséges legyen!

2008.május 1-én volt meg utoljára és 15-én történt a fogamzás. Most akkor 8 hetes és 5 napos terhes vagyok?

Legjobb válasz: Igen, pontosan. Neked mindig csütörtökön van a váltás. De betöltött hetet számolnak, tehát most 8 hetes vagy. Csütörtöktõl már 9-et mondhatsz! :)))

Igen, pontosan. Neked mindig csütörtökön van a váltás. De betöltött hetet számolnak, tehát most 8 hetes vagy. Csütörtöktõl már 9-et mondhatsz! :) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!
A http://www.babaszoba.hu oldalon mindig tudod kovetni h epp hol jarsz a terhessegben es mindig jo kis infot olvashatsz a testedrol es a babarol.( 9 HONAP ALPONTBAN KERESD DE SIMAN CSAK A SZULETES KALKULATORBA IS BEIRHATOD) Gratulalok! 16 hetes pocakos
Nagyon szívesen.:) ))
Szülés várható idõpontja: 2009-02-04 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-05-15 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 218 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: GS (petezsák): 30 milliméter CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter Súly: 1 gramm Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése.
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon szépen köszönöm.Nagyon aranyosak vagytok!!!!!
Nekem tavaly május 1-én volt meg utoljára, 02.04-én szültem, drága kincsen lassan 5 hónapos :) )) Igaz, hogy nem a kérdésre válaszoltam (azt megtették már elõttem páran), de eszembe jutott, hogy pont 1 évvel ezelõtt ugyanezt számolgattam én is ! :D

Ha pár hetes pl 8 hetes embrió elhal és csak 1 hét múlva észlelik, ilyen picinél is kaphatsz terhességi mérgezést?

Legjobb válasz: NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.

NEM. pár nap múlva, 1-2 hét, beindul vérzéssel a vetélés, a mérgezés nagyon nagyon ritka, nem is túl sokat hallottam még.
Mérgezést nem kapsz, ha esetleg müvi befejezést javasolnak, annak csak annyi az értelme, hogy ha rendesen kitisztitják a méhet, sokkal nagyobb az esély utána egészséges terhességre.
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy aki hormonokat kap hüvelyi úton annak a vetélés se feltétlen indul be....Már volt egy vetélésem, akkor is 1 csepp vérzésem volt, de megijedtem és mondták már nem él, igy volt missed ab-om. Most egy hét múlva kell menjek dokihoz de itt parázok mert elmúltak a tüneteim, derékfájás stb. De nem fáj semmim, nem vérzek. Akkor bármi legyen szerdáig nem lesz bajom.
elõfordul, hogy indul be a vetélés, de akkor, ahogy nálad is sajnálatos módon, megcsinálják mûvi úton, ahogy akkor is, ha beindult. mérgezést nem kaphatsz, és szerintem meg ne is parázz, ha meg mégis, menj el most dokihoz, hogy megnyugodj!:)
A kérdező hozzászólása: köszi, mivel az elsõ baba elment, ezt a terhességet azt hiszem végig fogom parázni.
érthetõ egyébként, és jogos is, de nagyon valószínû, hogy most minden rendben lesz!:) és szerintem fokozatosan te is megnyugszol majd!
A kérdező hozzászólása: kedves vagy nagyon
SZintén zenész... az elsõ baba nyáron 12. hetes UH-n derült ki, hogy elhalt. Missed... Most 26+3 vagyok! Az elsõ 12 hetet végig idegeltem... :) De már semmi extra idegesség nincs bennem. :) Nem lesz semmi gond!!!!!!
Ha mérgezést kapnál, annak lenne tünete, szerintem idõben felismernéd, és elmennél orvoshoz. De eddig csak az elvi lehetõségrõl hallottam, konkrét emberrõl nem. Szerintem gyakrabban lenne orvosi ellenõrzés, ha ez reális veszély lenne. Remélem, egyáltalán nem kell elhalt embriókkal/magzatokkal foglalkoznod többet. Szép és boldog babavárást kívánok.

8 hetes babámnak állandóan folyik a nyála és az ínyén van 1 fehér pötty. Jöhet a foga ilyen korán? Nem szájpenész az tuti mert nem terjed.

Legjobb válasz: A fehér pötty lehet még szopóhólyag is, az én lányomnak is van 1-2 hetes kora óta. A nyála valóban azért folyik, mert érzi már a fogcsírákat, de még nem fognak kibújni a fogacskái.

A fehér pötty lehet még szopóhólyag is, az én lányomnak is van 1-2 hetes kora óta. A nyála valóban azért folyik, mert érzi már a fogcsírákat, de még nem fognak kibújni a fogacskái.
vÉkony az inyén a bõr, látszik a fogcsíra. Kb 3 hónapig fejlõdik és növekszik bent egy fog. A szájpenész nem ilyen, összefüggõ, lekaparhatatlan fehér cucc fõleg a szájpadláson.

Ha a doki azt modja 8 hetes akkor biztos nem tevedhet? Csupan a meret alapjan nem tevedhet 1 hetet sem? Crl 1.29 az akkor 100% 8 het?

Legjobb válasz: Elvileg igen, huszonvalahány hétig ugyanúgy fejlõdnek a babák. Erre sosem fogunk rájönni, mert a kiírt dátum is plusz mínusz két hét elvileg. :)

Elvileg igen, huszonvalahány hétig ugyanúgy fejlõdnek a babák. Erre sosem fogunk rájönni, mert a kiírt dátum is plusz mínusz két hét elvileg. :)
Szerintem az nincs még 8 hetes terhesség. Nekem 7 hetesen volt 14 mm. Persze lehet hogy késõbb volt pé-d. De a mérete alapján még nincs 8 hetes!
szia! 7 hetesen volt ekkor a babóm, 8 hetesen már kétszer ekkora... de lehet nálad nem így van. Bár azt olvastam 8 hét körül 1 és 1, 5 cm körül kell legyen a baba, úgyhogy lehet inkább én vagyok inkább idõsebb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!