Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes és ma azt (24 db)

8 hetes terhesen ma nem hallottak szívhangot, a méretek is kicsik. Azt mondták, várjak 5 napot, és menjek újra. De mire? Nem lesz ebből baj?

Legjobb válasz: Ne idegeld ki magad! Ez a legfontosabb!!! Mi kezdetben hetente(!) jártunk ultrahangra és sosem mondta az orvos, hogy miért. (8 hetesen vették észre, hogy ott van a drága. Amugy akkor is mentünk el orvoshoz elõször) Engem az megnyugtatott, bár semmit se láttam belõle. az elsõ 2 hónap maga volt a pokol, hánytam, szédültem, 1-2 óráig fel se bírtam kelni az ágyból. Majdnem összeestem, olyan gyenge voltam. És, most itt van. Bíztam benne, õ maradni akart. :))

Ne idegeld ki magad! Ez a legfontosabb!!! Mi kezdetben hetente(!) jártunk ultrahangra és sosem mondta az orvos, hogy miért. (8 hetesen vették észre, hogy ott van a drága. Amugy akkor is mentünk el orvoshoz elõször) Engem az megnyugtatott, bár semmit se láttam belõle. az elsõ 2 hónap maga volt a pokol, hánytam, szédültem, 1-2 óráig fel se bírtam kelni az ágyból. Majdnem összeestem, olyan gyenge voltam. És, most itt van. Bíztam benne, õ maradni akart. :) )
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Ma volt uh, holnap reggel 7-kor mennem kell a mûtétre.Ez van.Én éreztem, hogy ennek már vége.Remélem, senkinek nincs gond, aki túl van ilyenen.Vigyázzatok magatokra, és mindenkinek kívánom, hogy soha többé ne kelljen ezt átélni!!!!
nagyon sajnálom:(
Sok erõt kívánok Neked:(
Szia! :( Nagyon sajnálom én is! :( Nekem is volt missed ab-om, és 4 hónap múlva megfogant utána a kislányom. Írjál majd, ha túl vagy rajta! Talán tudunk is segíteni egy kicsit, hogy túllegyél rajta Te is!
A kérdező hozzászólása: Túl vagyok a mûtéten...10 percig tartott, nem fáj a hasam, csak gyengén vérezgetek.Remélem, ezután sem lesz baj.Ma 3 ilyen beavatkozás volt a kórházban...szomorú.Azt mondta a doki, hogy mostanában gyakran elõfordul.Köszönöm nektek a bíztatást!!!!
Szia. A tegnapi 14:35-ös vagyok. Sajnos ez nagyon gyakran elõforduló baj, nemcsak mostanában. Anyukámmal, keresztanyámmal, és szinte az összes barátnõmmel megtörtént, persze velem is egyszer. :( De nekem a dokim pld. azt mondta, hogy missed ab után (két-három hónap várakozási idõ letelte után) sokkal könnyebb teherbe esni, mert a szervezet (méh) még "emlékszik" a feladatára, hogy nemrég még terhes volt... valami iylesmit magyarázott. De jól magyarázott, én magamévá tettem ezt az elméletet, és a 2. próbálkozásra újra terhes lettem. Kívánok mielõbbi regenerálódást testileg (de fõleg lelkileg), és újra eljön a várva várt állapot meglátod! :)
Hogy vagy?
A kérdező hozzászólása: Testileg teljesen oké, se görcs, se vérzés már tegnap óta.Lelkileg is alakulok, de ma megint lelombozódtam.Lementem a boltba, és szörnyû hírt hallottam.20 hetes kismama, minden oké, már mozog a baba.Aztán egyszercsak nincs szívhang, megállt a baba szíve...Borzasztó!!!!
Sajnos ez így van (lesz is még egy darabig). Nálunk meg beteg baba fog születni a baráti körben nemsokára (szívbeteg), de már nem lehetett elvetetni :( Súlyos a baj, de mostmár meg kell szülni. Annyira rossz dolgok ezek. Örülök, hogy alakulgatsz, rendbe fogsz jönni, vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Este még egy rossz hírt hallottam:egyik távoli rokonunk 3 hónapos, és ikreket várt.Tegnap elvetélt...Mi a fene van most????Mi ez a sok vetélés???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Hogy vagytok?Remélem, mindenki jobban van.Én túljutottam rajta.Várom a 6 hetes kontrollt, remélem, minden rendben lesz!
Ok, várjuk a fejleményeket, és NAGYON-NAGYON SZORÍTUNK Nektek!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a vígasztalást, nagyon aranyosak vagytok.Szerintem, még jönni fogok addig, mindenképp megírom, hogy mi volt.
:( Jaj de sajnálom... :( Nálam a 6 hetesen nem hallották, és kicsi is volt a mérete. Aztán egy hét múlva sem, és 8 hetesen sem. A mérete nem nõtt, a petezsák viszont ellapult. Nálam missed ab lett a vége. 8 hetesen már bõven kell(ene) szívhangnak lennie. Biztos hogy 8 hetes?
Attól is függ, milyen az uh minõsége, ki csinálja. Ha béna a gép és az orvos, akkor talán azért (nem hallotta vagy nem találta a pulzáló szivet?) Egyébként ezen kívül semmit nem mondtak? A másik verzió is sajnos benne van a pakliban, de remélem csak a gép volt vacak...
2. vagyok. Én elmennék egy másik utrahangoshoz is.... ha ki bírod várni az 5 napot, ok... de tudom, hogy ilyenkor nagyon nehéz ez. Elsõ babád?
A kérdező hozzászólása: Második baba.Két doki is megnézett, a rendelõben is és a kórházban is.Az elsõ már küldött volna a kaparásra, de a második nem engedte, mivel se vérzés, se görcs.Azt mondta, várjunk még.
nem akarlak elkeseríteni de 8 hetesen kellene már szívhangnak lennie. és ha azt mondták a méretei is kicsik lehet elveszíted. de próba szerencse. azért ne éld bele magad sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Én már felkészültem a legrosszabbra...
2. vagyok, meg a 4. megint. Nálam kb. a 9. héten került sor a mûtétre, és 6 hetesen állapították meg, hogy nincs szívhang és kicsi is... Méga mûtét elõtt is megnézték uh-val a biztonság kedvéért, de sajnos nem. Nálam sem volt se görcs, se vérzés, a mûtét elõtt fél órával kezdtem el picit vérezni, már a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Hogy zajlott le a mûtét?És utána milyen volt?Persze a lelki oldalát sejtem...de pihenni kellett utána)Nem volt gond?Köszönöm, és ne haragudj, hogy kérdésekkel bombázlak...
Szia Én tegnap voltam 7 hetes. Elsõ uh-on 2 hete még csak petezsák volt, semmi életjelenség. Tegnapra hivott vissza, és ugyanakkora petezsák volt, semmi mást nem látott. Azt mondta valószínû nem fejlõdött tovább, de másnap ránéz a kórházi uh-al. Én már a legrosszabbra készültem, éhgyomorra mentem, hogy akkor utána mûtét.. Oda sem néztem a monitorra, de felém fordította, és ott volt, vert a szíve. :) Szorítok neked!!
Szia! Én a helyedben azért még nem adnám fel teljesen. Nálam 7 hetesen volt elõször szívhang, 6 hetesen a doki még a terhességben sem volt biztos. A mai napig a baba 1, 5 héttel kisebb, mint a számított kora. Ennyi volt az össz probléma. És a szép az volt, hogy pénteken még nem volt szívhang, keddre azonban megjött! :) Ilyenkor minden egyes nap sokat számít, nemhogy majd egy hét! Kitartás, és sok erõt kívánok Neked! 27 hetes kismama
17:01-es vagyok. Várjunk még pár napot, várjuk ki azt az 5 napot, hátha nem lesz szükséged arra, hogy zajlik egy ilyen mûtét? :) Jó? Én is reménykedem és nagyon drukkolok Neked!! Ha mégis kell, akkor válaszolok elõtte erre a kérdésedre, ne stresszelj. (amúgy nem volt egy nagy ügy testileg... délben csinálták, 6-kor már otthon voltam este).
szerintem a sok stresz a hajtás a mai világban ami ezeket okozza

Szerdán voltam az SZTK-ban és közölte a doki, hogy vmit lát a petezsákban, de nagyon pici és 4-5 hetes lehet. Erre ma (rá 4 napra) lemegyek a magándokihoz aki azt mondja, hogy 18mm a babám és 8 hetes. Most mi az igazság?

Legjobb válasz: A két érték között egy hónap eltérés van, attól függ mikor volt az utolsó mensid elsõ napja, mert onnantól számítják mindenhol.

A két érték között egy hónap eltérés van, attól függ mikor volt az utolsó mensid elsõ napja, mert onnantól számítják mindenhol.
Nem egyszerû.Nekem 6 hetesen 8 mm írtak.valószínûleg a kettõ közt lehet az igazság.A babád korát a mérete alapján mondják meg.De ez nem egy fix dolog, az én picim a 12.héten "öregedett" 5 napot.Nagy gratula neked
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a terhességet, ettõl lehet eltérõ adat, ha nem 28 napos ciklusaid voltak, de max 2 hét. A 4 hét eltérés hatalmas, akkora nem lehet. Valószínü, valamelyik doki elnézte, és inkább az elsõ nem látta a babát. Számolj utána az utolsó mensitõl, és a következõ uh biztos kiigazít majd kicsit:-)

8 hetes vagyok és ma azt vettem észre hogy sok a folyásom! Ez normális?

Legjobb válasz: Igen, ha szagtalan és színtelen, akkor ez így normális. Gratulálok a babóhoz. 10 hetes kismama

Igen, ha szagtalan és színtelen, akkor ez így normális. Gratulálok a babóhoz. 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Színe az sárgás..
1. válaszoló vagyok. Ne aggódj, nekem is ilyen, terhesség idején természetes a bõvebb folyás
A kérdező hozzászólása: Kösz a választ a jövö héten megyek megint dokihoz.

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ma voltam uh-on. Az uh szerint 6 hetes vagyok, ha viszont kiszámoljuk 8 hetes. Ez mitől lehet? És most akkor 6 v 8?

Legjobb válasz: Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes,pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.

Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes, pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.
Uh-on a méretek alapján számolnak, így 6. hetét éli a baba. Orvosilag a terhesség 8 hetes. Mivel azt az utolsó mensitõl számítjuk.
nekem is két hét eltérés volt. amikor a nódokim a vérzésem alapján számolta akkor 12hetes voltam, de az uh-n 10hetes, és nekem azt mondták, hogy az uh számit.hát nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez nem jutott volna az eszembe!
nekem úgy tûnik fordítva mondod.. Az utolsó mensid elsõ napja óta eltelt 8 hét ha jól gondolom.. Az ultrahang pedig a baba mérete alapján adja meg a terhességi hetet..tehát ha az uh azt mondta 6 hetes a terhesség, akkor azt jelenti, hogy valami miatt két hét az eltérés.. Ez ilyenkor lényegtelen, az a fontos, hogy a szívhang meglegyen és tudd az utolsó mensi idejét..a 12 hetes uh-n pontosítják majd a terhességi kort , akkor már jobban megállapítható.
Nekem is csináltak 6 hetesen 8 hetesen és 10 hetesen UH-ot. Elõször az mondták Nekem is hogy a 8 hetes 6 hetesnek felel meg, a 10. héten pedig utolérte magát és akkor már 10 hetesnek mondta a doki. Nyugi a következõ Uh már jobb lesz.
Nekem is így volt, de 12 hetsen már 12 hetes voltam mensi és baba kora szerint is!

Az mitöl van most vagyok 8 hetes terhes és 65kg indultam ma métem magam és 68 kg vagyok ez egy kicsit gyors sulygyarapodásnak tünnik nekem. Pedig nem eszem többet mint az elött ez normális v lehet az elevit vitamin játszik szerepet?

Legjobb válasz: Szerintem inkább legyen súlyfelesleg, mint fejlõdési rendellenesség. De mindenki maga dönt. Az biztos, hogy alkat kérdése. Én az elsõ terhességnél 11 kilót híztam és végig +elõtte 3 hónappal szedtem vitamint. Most is szedem, de még nem jött össze a baba. Eddig még nem híztam. Szerintem legalább 12 hetes korig szedd.

Szerintem inkább legyen súlyfelesleg, mint fejlõdési rendellenesség. De mindenki maga dönt. Az biztos, hogy alkat kérdése. Én az elsõ terhességnél 11 kilót híztam és végig +elõtte 3 hónappal szedtem vitamint. Most is szedem, de még nem jött össze a baba. Eddig még nem híztam. Szerintem legalább 12 hetes korig szedd.
szerintem az elevit. Nekem van egy kis súlytöbbletem, azt mondta a doki, hogy nehogy szedjem már a terhesség elött, mert nem kell még több plsz kiló
A kérdező hozzászólása: Akko lehet abba kéne hagynom, mert a védönö meg morog velem, hogy már ennyit hiztam?
Szeritem is az Elevit, több ismerõsöm is megnõtt tõle az egyik 56 kg-val kezdte a terhességet és 86 kg-val szült. Mi még a próba idõszakban vagyunk, de nem vagyok hajlandó szedni semmilyen vitamin nyavaját.Táplálékkal viszem be a szervezetembe, ahogy anyáink tették régen.Nekem is van súlyfeleslegem és nekem sem ajánlották.Persze, ahány szervezet, annyii szokás. Minden esetre sok egészséget és boldog babavárást !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nkem is van némi súlyfeleslegem, de akkor az orvosok miért nem mondták szerintetek abba hagyam?
Mi 3 hónapja próbálkozunk a babával, azóta szedem az elevitet. Egy dekát se híztam tõle. Próbálj meg odafigyelni a súlyodra (nehogy fogyózz), most jönnek a tavaszi-nyári gyümölcsök, fogyassz belõlük sokat. Tényleg inkább súlyfelesleged legyen, mint bármilyen rendellenesség. Ha tudsz iktass be hetente 3 szor könnyû testmozgást. (pl terhestorna). Vigyázz magatokra!!

Ma vagyok 8 hetes, tegnap voltam UH-n, ahol azt mondta a doki, hogy 15mm a petezsák, és hogy a terhességem 5-6 hetes lehet. Jó ez így vagy aggódnom kéne?

A petezsákban nincs semmi, de az el?z? terhességemnél ilyenkor már szívhang is volt. 15mm-en már kéne benne legalább szikhólyagnak lenni, nem?

Legjobb válasz: Hát igen,valamit biztos kellene már látnia,de lehet késõbb volt péd!

Hát igen, valamit biztos kellene már látnia, de lehet késõbb volt péd!
Doki nem mondott semmit???

Mi lehet ez? A 8 hetes kisfiam arcán mitaszer jellegű fete apró pöttyök jöttek ki.2-3 hete még pattanásos kiütéssel volt tele az arcocskája, kezdett leszáradni és ma vettem észre ezeket a fekete mitaszeres pöttyöket.

Mik ezek? Ugye elmúlnak? Mert nagyon csúnya így az arcocskája

Legjobb válasz: fú én most vagyok 8 hónapos terhes és pont ugyanezt kérdezném mindenkitõl

fú én most vagyok 8 hónapos terhes és pont ugyanezt kérdezném mindenkitõl
Sziasztok, az én 6 hónapos kisfiamnak nagyon csúnya volt az arcocskája kb ennyi idõsen. Nekem a dr.néni azt mondta mossan naponta 2x vízzel hígitott betadinnal és felírt egy Bactroban (azt hiszem) nevû kenõcsöt (antibiotikumos...) és szépen rendbe jött az arca. Azt szokták mondani, hofy erõs a tejed, de hogy ez mit jelent még nekem sem sikerült megfejtenem ...

8 hetes baba anyukája vagyok. Ma váltottunk tápszert, a kislányom ma 2* kapott az újból (Beba HA Start Aktív) és nagyon híg lett a széklete. Összefüggésben lehet ez az új tápszerrel, vagy más gond lehet?

Legjobb válasz: szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

szerintem át kell állnia a szervezetnek az újfajta tápszerre. ha pár nap múlva is ilyen, nézesd meg dokival, hátha nem a táp az oka. vagy kipróbál egy újabb tápot.

8 hetes km vagyok. Ma az ultrahangon egy 3 mmes hematomát találtak. Múlt hét szombat óta barnázgattam kb 3 napig. Kaptam duphostant, magnerotot, c vitamint. Szerintetek ez nagynak számít? Van esély a felszívódásra, és a terhesség kihordására?

Legjobb válasz: Igen van esélyed arra hogy felszívódik.Én úgy tudom ha barnázgatsz az jó mert így is távozhat.Én egy hónapig barnázgattam és hála már semmi gond.Jó babavárást!!

Igen van esélyed arra hogy felszívódik.Én úgy tudom ha barnázgatsz az jó mert így is távozhat.Én egy hónapig barnázgattam és hála már semmi gond.Jó babavárást!!
Persze! Szomszédnak ökölnyi hematómája volt! Pihennie kellett, a 12. hétre fel is szívódott!
Szia! nekem is volt a 7. hét körül, gyógyszer+ pihenés hatására fel is szívódott. Pihengess, és ne gondolj rá, minden rendben lesz!:)
Nyugi!!!! Felszívódik tutira és nem lessz semmi probléma!!!Nekem is volt és kb 3hét alatt felszívódott!!! Pihenny amennyit csak tudsz és ne emelgess!!! Boldog babavárást!!!16hkm
Nekem 1 cm-es volt, de nem közvetlen a baba mellett. 7 hetesen kezdtem vérezni, és ezt állapították meg okként. Feküdj, pihenj sokat, ne erõltesd magad, ne emelgess, ne hajlongj. Akkor felszívódik. Én is szedtem Duphastont, Magne B6-ot mellé, meg terhesvitaminokat. A folsav is sokat segít a terhesség megtartásában. Nekem a 15 hetes UH-n már nem volt ott a hematóma. Most a 20. hétben vagyok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!