Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes és három (3 db)

Tényleg igaz hogy a menszi fordulokor (4-5 hetesen és 8-9 hetesen) az első három hónapban nagyobb a vetélés esélye?

Legjobb válasz: zet még nem halottam az viszont biztos hogy nekem 5 hetesen halt el két babám is plussz még bartánõmnél és 9 hetes vizsgálaton másik két ismerõsömnek nem vert a baba szíve. én most nagoyn félek mert az 5. héten túl vagyok és most még él de hgoy mi lesz késõbb azt nem tudom

zet még nem halottam az viszont biztos hogy nekem 5 hetesen halt el két babám is plussz még bartánõmnél és 9 hetes vizsgálaton másik két ismerõsömnek nem vert a baba szíve. én most nagoyn félek mert az 5. héten túl vagyok és most még él de hgoy mi lesz késõbb azt nem tudom
Igen, igaz. Akkor a legnagyobb. Bár gyakorlatilag az elsõ 12 hét a legveszélyesebb. Az elsõ 12 hétben bmi megtörténhet. Igaz, utána is, de akkor már nem olyan nagy a valószínûsége, h baj lesz. Nekem a 9. és 11. héten nem volt szívhang. Most meg van egy csodálatos kislányom. Két ilyen eset után én is nagyon féltem, de a lényeg a pozitív hozzáállás! :)
Nekem 7 hetesen halt el...
igaz.az elsõ 3 hónapban tényleg megtörténhet bármi!az elsõ babám 14 hetesen vesztettem el, a másodikat 6 hetesen!most 10 hetes terhes vagyok és rettegek attól hogy õt is elveszíthetem!

8 hetes vagyok és három napja megy a hasam. Mit tegyek ellene?

Legjobb válasz: Hasfogo a banan es a sajt..

Hasfogo a banan es a sajt..
Hasmenés elleni gyógyszert szedjél, mert ez nem játék!
Szia! Kérdezd meg a háziorvost vagy a nõgyógyászt!

Kétgyermekes anyukáktól kérdeznék. Van egy lányom három éves és most vagyok 8 hetes terhes. Ti emelgettétek a kisebbik gyereketeket terhesen?

Nem vettem idáig az ölembe mert elég sokat fájdogál a hasam, de ma reggel ölbe vittem le a kocsihoz mert nem akart oviba menni, félek hogy ha emelni fogom baja lehet a picinek. Nagyon igényelné egyébként hogy néha cipeljem az ölembe.

Legjobb válasz: Persze. A terhességed miatt nem hanyagolhatod a nagyobbat sem, szüksége van ugyanarra amire eddig. Persze óvatosabbnak kell lenni, de nem ennyire.

Persze. A terhességed miatt nem hanyagolhatod a nagyobbat sem, szüksége van ugyanarra amire eddig. Persze óvatosabbnak kell lenni, de nem ennyire.
Nekem a kisebbik fiam májusban lesz 4 éves, és 12 hetes terhes vagyok.Nekem eszembe se jutott, hogy ne emelgessem, igaz, nem fájt a hasam, nem is görcsöltem, barnáztam.Ráadásul nagyon anyás.Most sajnos tilalom van-csak hozzám bújhat, mellém fekhet-mert CVS-t csináltattam hétfõn, és 1 hét kímélõ "üzemmódban" vagyok.Most minden emelgetõs dolgot a férjem végez(õ segíti ki-be a kádba, õ viszi oviba, emeli be a kocsiba stb.)
34hetes vagyok, kislányom 2 éves múlt. A 12.hétig igyekeztem kevesebbet emelgetni.Onnantól kezdve picit visszavettem, de ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem cipeltem.32.héttõl kicsit óvatosabban, de lekopogom mindkét terhességem nagyom jó, inkább pörgök mintsem, hogy pihenjek :)
Igen, mivel alig múlt 1 éves mikor újra terhes lettem és még igencsak emelgetni kellett. Akkor kb.14-15 kiló volt. Azért próbáltam minél kevesebbet cipelni. Egy egészséges terhességnél nem okoz gondot, de azért csak óvatosan.
Igen, emelgettem a 28. hétig. Akkor az orvos eltiltott minden emeléstõl, mert kinyílt a méhszájam. Elvileg feküdnöm is kellett volna, de egy kétéves mellett ez lehetetlen volt, õ is nagyon anyás volt. Kérd ki az orvosod véleményét.
Az en fiam juliusba lesz 3 eves. Most vagyok 12 hetes terhes a kistesoval. Az en fiam is nagyon igenyli , hogy idonkent felvegyem es megszeretgessem. De mondjuk hosszu ideig nem cipelnem. Pl. most, hogy kijott a jo ido jarunk jatszoterezni ismet es messze van a jatszoter. Babakocsival viszem mert kulonben hazafele cipelhetnem en es az biztos nem tenne jot. Probald meg, hogy felveszed es eszrevetlenul leulsz vele.
off: 3. 1 évesen 14-15 kg???? A 3 éves fiam ennyi:DDDDD kérdésedre a válasz, én nem, nem emelgettem a 1, 5 éves gyerekemet. Megtanítottam bemászni, felmászni. Én veszélyeztetett voltam, kinyílt a méhszájam a 25. héttõl 1 ujjnyira. Szóval azért ettõl is függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát!
szia. nekem 2éves volt a lányom akkor szülni mentem. végig emelgettem, de nem csak õt mindent meg szekrényeket tologattam.:/ semmi baj nem lett se nekem se a babának.már 9hós és egészséges szép kisfiú. ezt nem lehet kikerülni fõleg ha egyedül vagy a gyerekkel.
Most miért pontoztatok le? mert sokallom 1 évesen a 14 kg-ot vagy mert van veszélyeztetett terhesség és akkor nem lehet emelni????? primitívek vagytok
Igen. A fiam 3 és fél éves, 14 és fél kiló. Talán az utolsó hónapban nem emeltem már fel õt.
Szia 17 hónap lett köztük, szóval még a nagyobbam is kicsi volt amikor a másodikkal várandós lettem, és az ellátásához hozzátartozott az emelgetés is. Azonkívül mi a hatodikon lakunk és a lift csak hébe-hóba jó, szóval volt mit cipelnem napi szinten (babakocsi+gyerek fel-le napi kétszer, és egyszer fel a bevásárolt cuccok is még ezek mellé). Én is veszélyeztetett voltam , de nem volt mit tenni. Szerencsére meg se kottyant, és bár a 25. héttõl 1 ujjnyira nyitva voltam, mégis a 39.héten szültem. Szerintem nem árt, ha kicsit odafigyelsz, hogy amikor lehet, elkerüld a terhelést, de teljesen nem kell negáni mindent, nem porcelánból vagy :) Persze az is jó, ha figyeled magadat, hogy ha emlesz, hogyan reagál a szervezeted., pl 5 percig cipeled a nagyot és utána kicsit hasogat vagy húz a hasad alja vagy hasonló. Én kitapasztaltam, hogy ha felcipelem a hatodikra a kocsit+gyereket, akkor 8-10 percig fájdogálok kissé (10-es skálán max 2.5-3-as). Ellenben amikor jöttek a láûnyom hátsó õrlõi, nagyon megszenvedett velük, és egy hétig szinte az egész napokat az ölemben/rajtam töltötte - na azt már megéreztem rendesen. Jó, próbáltam ülve meg mindenhogy ringatni, de egyszerûen van, hogy nem lehet áthidalni és cipelni/ringatni kell. amikor meg 7 hós voltam a másodikkal, a nagyobb elesett a játszón, felkaptam és átrobogtam vele a városon az ügyeletre, ami kb 15 perces futás volt egyhuzamban - pedig asztmás vagyok és még terhesség nélkül sem tudok ennyit futni egyszerre (az adrenalin valszeg megoldotta a dolgot), de most gond nélkül. És csak este, a dolog után órákkal húzott a hasam, de az se volt vészes egyáltalán. csak azért mondtam, hogy lásd: az ember többet bír, és többre képes, mint hinné. Egy kis dajkálás/cipelés neked sem fog valószínûleg megártani, a nagyobbodnak viszont most még óriásibb szüksége van/lesz a közeljövõben rá, mint az elmúlt idõszakban bármikor. És nem konkrétan arra, hogy anyaközelség, mert arra is persze, de azt összebújással stb máshogy is ki lehet elégíteni, hanem arra, hogy érezze, anya továbbra is az õ kívánságait tartja szem elõtt, továbbra is akármikor fordulhat hozzád triviális és indokolatlan kéréssel, esetleg tudat alatt feszegeti/teszteli, hogy még mindig ugyanolyan fontos-e õ neked.
Sziasztok! 3. Vagyok na jó nem 14-15 kiló volt 1 évesen hanem 11.5 kg, de mire a tesója megszületett 15.5 kiló volt. Most januárban volt 3 éves és 17 kiló és 102 cm.
hát egy 3éves gyereknél már ki lehet hagyni az emelgetéseket.nekem szerencsére mindenki segített a játszótéren ha közelítettünk a hinta felé már jött is (akár idegen) valaki hogy segítsen betenni?boltba megtanult szépen mellettem sétálni, nem emeltem be a bevásárlókocsiba.2, 5 éves volt a nagyobbik mikor terhes lettem.mondjuk én elõszõr is császáros voltam , talán ezért is, de féltettem a hasam, hogy szétne nyíljon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!