Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes éjjel alszik (11 db)

8 hetes babám éjjel alszik kb 2*3, 5-4 órát és napközben csak 1-2x olyan 15 percet. Nem alszik keveset? Ez így ok, nem kevés az alvása?

Amióta megszületett csinálja azt, hogy nem alszik napközben. Próbálkoztam napközbeni altatással is, de akkor se alszik csak kb 20-30percet. Ez így ok, nem kevés az alvása?

Legjobb válasz: Minden baba egyedi. Biztosan jó így neki, ellenkezõ esetben nyûgös lenne, ha akarna aludni, de valami miatt nem tudna. Az én lányom 9 hetes és kb. 1 hete napközben nem sokat alszik, éjjel viszont már egyre jobban fél 10-tõl kb. 4-fél 5-ig is elalszik. Ma kicsit másképp van, délelõtt aludt, de gondolom az idõ miatt, hiszen mi is majdnem elalszunk. :)

Minden baba egyedi. Biztosan jó így neki, ellenkezõ esetben nyûgös lenne, ha akarna aludni, de valami miatt nem tudna. Az én lányom 9 hetes és kb. 1 hete napközben nem sokat alszik, éjjel viszont már egyre jobban fél 10-tõl kb. 4-fél 5-ig is elalszik. Ma kicsit másképp van, délelõtt aludt, de gondolom az idõ miatt, hiszen mi is majdnem elalszunk. :)
Az én lányomnak is több olyan napja van, mikor szó szerint nem alszik semmit napközben, vagy csak 10-15 percet. De az éjjelt mióta hazahoztam átalussza szinte, lerakom 20-22 között, ahogy elalszik, és reggel 4-6 között kel elõször, és utána 8-9 között, és néha még elalszik 11-ig is. De nappal alig-alig...
Az en 6hetes babam szinten.Remelem en is hogy ez nem gond, mert az alvas igeny ugye.Bizzunk abban hogy nekik eleg ennyi.Ma szinte egesz nap a kezemben is akart lenni, szeretem persze, de ez kicsit gaz mert ugye hazimunka is van.;-( Na de ez mar nem ehhez a kerdeshez tartozik.Csak hat ha valaki megerti akkor azok ti vagytok.Kesz voltam ma.Jo babazast mindenkinek.
Az én babán 16 napos és 12-14 órát alszik. és ha fenn van akkor sír. kézben még csak csak elvan, de egész nap nem foghatom. mit tehetnék?

VAn valami a levegőben? A 8 hetes lányom egész éjjel fent volt. Nem sírt, de 3 óránként enni kért. Pedig születésétől fogva egyetlen egyszer ébred. Most délelőtt meg alszik. Csak nem cseréli fel az éjjelt és nappalt?

Legjobb válasz: nekem a 8 hósom volt fennt,egész éjjel-szó szerint, õ viszont bömbölt, semmi nem volt jó neki. Mit írtál, az alapján azt modanám, nem valószínû,hogy felcserélné az éjjeleket a nappalokkal. Ha éjszaka nem beszélsz hozzá amikor felébred, a és csak halvány fény van,és ha csak akkor teszed tisztába,ha nagyon muszáj,akkor nem fogja felcserélni a nappalt az éjszakával.

nekem a 8 hósom volt fennt, egész éjjel-szó szerint, õ viszont bömbölt, semmi nem volt jó neki. Mit írtál, az alapján azt modanám, nem valószínû, hogy felcserélné az éjjeleket a nappalokkal. Ha éjszaka nem beszélsz hozzá amikor felébred, a és csak halvány fény van, és ha csak akkor teszed tisztába, ha nagyon muszáj, akkor nem fogja felcserélni a nappalt az éjszakával.
Nálunk is ez van de itt fújt a szél ezt érezte ilyenkor mi sem alszunk úgy mint máskor.Persze hogy alszik nappal hiszen éjjel nem aludt.De lehet a fogaktól is visszafog majd állni az éjszakai alvásra.
A kérdező hozzászólása: köszi lányok.

7-8 hetes babátok mennyit alszik? és éjjel nektek is kakál?

kisfiam kedden lesz 8 hetes,ő össz-vissz,ha mindent számolok napi 14 és 16 óra közt alszik egy nap,nektek mennyit alszik egy nap,nem tudom mennyit kell/ene egyáltalán?! ma szerintem ennél többet fog,ugyanis még az egész napot szinte alvással töltötte,igaz néha olyan fájdalmasan felsír,nem tudom hogy a fogai kezdenek el mocorogni,mert az öklét is eszegeti.éjjel legalább 2x kakál,ez mikor változik majd?csak anyatejes,és sokat eszik. köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Lehet a hasa fáj,korai lenne a fogzás még.Enyém az felkelt és evett,majd rá 1,5órára evett és aludt 2órát,és ez ismétlõdött este 6ig.Este 6tól reggel 6-8ig aludt.És nekem is egy idöben éjjel kakilt a lányom mindig.Most már csak 3-4naponta,de legtöbbször reggelre igy is.

Lehet a hasa fáj, korai lenne a fogzás még.Enyém az felkelt és evett, majd rá 1, 5órára evett és aludt 2órát, és ez ismétlõdött este 6ig.Este 6tól reggel 6-8ig aludt.És nekem is egy idöben éjjel kakilt a lányom mindig.Most már csak 3-4naponta, de legtöbbször reggelre igy is.
1.vagyok. és nekem is sokat evett 140-160 volt egy adag neki akkor és ébredéskor evett ennyit, majd mikor tettem le aludni 1, 5óra mulva, akkor még 60milit evett.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!


8 hetes kisfiam megfordította a napszakot: éjjel játszana, napközben aludna. Az altatása is elég nehéz, kézben mászkálva alszik. Mik a tapasztalataitok, hogyan altattok? Hogyan lehetne beállítani a bioritmusát?

Legjobb válasz: Éjjel nincs játék, nem beszélsz hozzá, esetleg csak suttogva. Sötét van. Ha nem akar aludni, akkor megpróbálnék mellé feküdni, dúdolni neki, simizni a hátát, és úgy altatni, majd, ha elaludt betenni a helyére. Neki nappal is sok alvásra van szüksége. Esetleg nem teljesen sötétíteni a szobáját nappal. Este ha lehet mindig egy idõben legyen a fürdés. Kis meztelenkedés elõtte, aztán masszírozás. Ez legyen szertartás, hogy tudja vége a napnak és hosszabb alvás következik.

Éjjel nincs játék, nem beszélsz hozzá, esetleg csak suttogva. Sötét van. Ha nem akar aludni, akkor megpróbálnék mellé feküdni, dúdolni neki, simizni a hátát, és úgy altatni, majd, ha elaludt betenni a helyére. Neki nappal is sok alvásra van szüksége. Esetleg nem teljesen sötétíteni a szobáját nappal. Este ha lehet mindig egy idõben legyen a fürdés. Kis meztelenkedés elõtte, aztán masszírozás. Ez legyen szertartás, hogy tudja vége a napnak és hosszabb alvás következik.
elso valaszolo mindent leirt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, szinte mindent így csinálok ahogy leírtad! Este mindig egy idõben van a fürdés stb. éjjel vagy másfél órán át altatom suttogva, énekelve, mire esetleg egy játékkal lekötném a következõ szopiig.. Nappal is világos van a szobájában..
Akkor sajnos nem tudok jobb ötletet adni. Kérdezd meg a védõnõdet, hátha Õ tud okosabbat.
nekem is próbálkozott ilyennel a fiam, én azt csináltam, hogy: 1.) nappal 3 óránként etetem, de ha épp nyûgös nap van és pont alszik mikor lejár, akkor 3, 5 óránál húzom meg a határt, és ébresztem. Akkor is megetetem, ha még nem jelezte, hogy éhes. Ha tovább hagyom éhen, akkor éjszaka kér gyakrabban, és nappal alszik hosszan... 2.) éjjel ha alvás van soron, akkor sosem beszélek hozzá vagy énekelek. Ha felriad, nyûgös, akkor bemegyek hozzá, beteszem a cumit ha kiejtette, megsimogatom a hátát, ha kell fél órán át simogatom, de nem beszélek hozzá. Nem énekelek, nem játszunk. 3.) nappal az alvásokat õ határozza meg, alaphelyzetben kint van velem a nappaliban, nézi amit csinálok, sokszor énekelek neki, beszélek hozzá, ha elfárad, beviszem az ágyába, leteszem. Simogatom, nem beszélek hozzá. Ha mégsem alszik és többször kell hozzá bemenni, akkor kihozom ismét - ha nem akar aludni, nem erõltetem. 4.) a kiságyban nem játszunk, nem szórakozunk, ez alapszabály. Csak alváshoz használjuk. Nincs benne plüssállat, nincs rajta zenélõ forgó izé. Néha nehéz, de következetesnek kell lennem, mert könnyen borul az egész... és neki sem hiányzik hogy zombi anyukája legyen aki miatta nem aludt egész éjjel.
A kérdező hozzászólása: Kedves 5-ös válaszoló! Nagyon jókat írtál! A mi kiságyunk tele van játékokkal.. Én arra gondoltam, hogy az leköti mikor éjjel felriad, és addig is elvan magában.. De akkor lehet ez rossz ötlet. Ja, nálunk a cumi nem nyerõ. :( Sajnos nem tudjuk rászoktatni, pedig már vagy ötféle cumija is van.. Kipróbálom a tanácsaid.

8 hetes kisfiam nem alszik egesz ejjel semit! Mit tudok csinalni vele?

6 hetes kora ota nem alszik ejjel semit egeszen reggel 9:30-ig!Akkor el alszik!Ejjel csak 10 perceket ha alszik!A ferjemel mar teljesen ki vagyunk!Mit tudok csinalni vele!Ha tudtok segitsetek elore is nagyonszepen koszonom!

Legjobb válasz: Én a GinaFord könyvével/módszereivel kezdtem,én erre esküszöm,nekünk bevált,de gondolom függ a babatól is... Nappal "szigorúan" 3óránként etetes-ha alszik finoman felébrszteni,reggel v délbe séta v kitenni a levegõre,8kor fürdés,éjfélig alci-evés és 6ig alci! Nekunk így telik egy nap :O)

Én a GinaFord könyvével/módszereivel kezdtem, én erre esküszöm, nekünk bevált, de gondolom függ a babatól is... Nappal "szigorúan" 3óránként etetes-ha alszik finoman felébrszteni, reggel v délbe séta v kitenni a levegõre, 8kor fürdés, éjfélig alci-evés és 6ig alci! Nekunk így telik egy nap :O)
7hetes a babánk :O)
Nappal ne hagyd annyit aludni. Felcserélte szegénykém az éjszakát a nappallal, ezt kell visszafordítanotok. Elõbb-utóbb be fog állni, csak segítsetek neki, azzal, hogy nem hagyjátok aludni. Persze azért hagyjátok nappal is, meg úgy se mindig fogjátok tudni felébreszteni. Az elõzõ válaszolóval is egyetértek az etetéssel kapcsolatban, de a "alci" szótól még a hideg is kirázott! Már bocsi!
Megfordult a nappal-éjjel ritmusa, ezt kell visszaforditani, azaz nappal ne hagyd sokat aludni, érzékeltesd vele, hogy nappal van, legyen világos, ne halkitsd le mellette a zajokat, vidd sétálni, stb. Este lassitsd le a dolgokat, fürdés elõtt altató, masszás, és következetesen fektesd le aludni. Ha sir, alkalmazd valamelyik módszert (felvesz-letesz, Aludj jól gyermekem), amelyikkel egyetértesz (vagy akár a feljebb hozzászóló módszerét). És egy pissz nélkül csináld, homályban vagy sötétben, ne beszélj hozzá, ne szórakoztasd, ne etesd meg csak, ha tuti éhes, kitartóan. 2-3 nap nagyon nehéz, de annál nem lesz nehezebb, minthogy nem alszotok éjjel... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: koszonom a segitsegeteket!Megprobalom igy hatha sikerul!Majd irok hogy mi lett!
ettõl az alcitól engem is kirázott a hideg.Miért kell mindent becézni?Tejcsi, tejci, szopcsi, szopi és társai, ezektõl feláll a nem létezõ szõr a hátamon.
Nálunk is ez volt.Egy hét kellett, mire beállt.Elég nehéz lesz, sok sírással fog járni, de ne hagyd annyit aludni nappal!Foglald le!Játssz vele, beszélj hozzá!Alakítsd ki a napirendet.Pl. mikor indultok sétálni, mikor játszik vele apa, mikor jön a nagyi, mikor megy veled a konyhába fõzni, stb.Minden nap egyformán teljen.Meglátod sikerülni fog!Az enyém ma már 12 órát is alszik éjszaka (közben egyszer eszik csukott szemmel).
A kérdező hozzászólása: igen csak az a baj hogy nagyon nehezen lehet felebreszteni es utana ebren tartani!Tegnap pl nem aludt napkozben csak 2:30-tol 6-ig de ejjszaka megsem aludt sokat csak 3 orat aztan kezdodot megint a hiszti!Azert megprobalom hatha sikerul!Megegyszer koszi a tanacsaitokat

7-8 hetes babatokkal hogy telik el egy nap? Hanyszor szopiztok, mennyit alszik nappal, ejjel hanyszor ébred, és mikor sétaltok, mennyit?

Legjobb válasz: Ja és amíg elvan, addig takarítok vagy befejezem a fõzést. A mosogatás akkorra marad amikor õ már alszik.

Ja és amíg elvan, addig takarítok vagy befejezem a fõzést. A mosogatás akkorra marad amikor õ már alszik.
A kérdező hozzászólása: mi 7 hetesek vagyunk, a fiam 5kor szopik, egy orat nezelödik, majd8, fel9ig alvas, 9kor szopik, masfélorat nezelödünk, delig alvas, szopi, 12-16ig ebren van, szopi, alvas, 7kor ugy kell felebreszteni, hogy 8kor fürödjünk, ezutan képes 10-11ig ebren lenni, majd2-3 között szopik.

8 hetes terhes leszek pénteken de nagyon nehezen viselem. Az éjjel rosszul alszom, fáj a fejem, a gyomrom, hányingerem van, reggel alig bírok felkelni. Ez normális?

Legjobb válasz: Persze.. Mondjuk a fejfájás lehet az idõtõl is, nekem már lassan 2 hete fáj.. :( Ha szerencséd van ezek csak a 12. hétig fognak tartani. Nekem az elsõ terhességem végig ilyen volt..nem volt egy sétagalopp. :/ Most 25 hetes vagyok, és a 12. hétig én is rosszul voltam, plusz minden reggel ment a hasam..élmény volt reggel 6kor futni a wc-re heteken keresztül. Sajnos ez ezzel jár. Kitartást!!

Persze.. Mondjuk a fejfájás lehet az idõtõl is, nekem már lassan 2 hete fáj.. :( Ha szerencséd van ezek csak a 12. hétig fognak tartani. Nekem az elsõ terhességem végig ilyen volt..nem volt egy sétagalopp. :/ Most 25 hetes vagyok, és a 12. hétig én is rosszul voltam, plusz minden reggel ment a hasam..élmény volt reggel 6kor futni a wc-re heteken keresztül. Sajnos ez ezzel jár. Kitartást!!

7 hetes babám miért nem alszik este 8-tól éjjel 2-ig?

Van ötletetek? Éhes, fáradt, fáj a pocija? Már mindent végigpróbáltam: Éhes: Váltva odaadtam mindkét mellemet. 6 óra alatt laposra szívta mindkettőt. Utána tápszerrel is próbálkoztam, de alig kóstolta meg. Vagyis nem a tej kevés. Fáradt: Ringattam is, de nem úgy nem alszik el, ha mégis, akkor hamar felébred. Pocija fáj: Masszíroztam, Biogaia cseppeket kap.Nem egyértelműen húzogatja fel a lábait. Szóval, nem tudom. Nyűglődik, szopik, ha felveszem, akkor egy ideig nyugodtabb, de utána sírdogál. Cicin elszenderül egy kicsit, majd felébred. Már a 2. gyerekem, de tanácstalan vagyok. Általában 8 előtt fürdik, de csináltuk, hogy 7-kor vagy 10-kor vagy egyáltalán nem. A "nem alvás" program nem változik. Már hulla fáradt vagyok és égnek a mellbimbóim a sok szoptatástól is. Köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: juj-az nagyon gáz...fárasztó lehet.hát,6óra szoptatás az nem semmi.elég kell lenni 15-20 percnek.van elég tejed?esetleg mérleged,hogy mennyit eszik.tudom,az orvos nem javasolja,de én legtöbb evés elött-után mérem.szerintem nem hasfájós-csak mindent arra fognak-azt olyan egyszerû ráfogni.. 1.ne hagyd cicin elaludni-mert hozzászokik. 2.ne szoptasd percenként-ez is kellékké válik,és,ha pár kortyot iszik,csak a vizes részt szivja-ezzel nem lakik jól 3. 3óránként etesd-és utána picit ne hagyd elaludni.ha ásit tedd a kiságyba,maradj ott-próbáld hason altatni-ütögesd picit a hátát-sssss-hanggal.ettõl megnyugszanak. 4 ne add fel,pár nap alatt beválik,csak ne össze-vissza próbálkozz. sok sikert

juj-az nagyon gáz...fárasztó lehet.hát, 6óra szoptatás az nem semmi.elég kell lenni 15-20 percnek.van elég tejed?esetleg mérleged, hogy mennyit eszik.tudom, az orvos nem javasolja, de én legtöbb evés elött-után mérem.szerintem nem hasfájós-csak mindent arra fognak-azt olyan egyszerû ráfogni.. 1.ne hagyd cicin elaludni-mert hozzászokik. 2.ne szoptasd percenként-ez is kellékké válik, és, ha pár kortyot iszik, csak a vizes részt szivja-ezzel nem lakik jól 3. 3óránként etesd-és utána picit ne hagyd elaludni.ha ásit tedd a kiságyba, maradj ott-próbáld hason altatni-ütögesd picit a hátát-sssss-hanggal.ettõl megnyugszanak. 4 ne add fel, pár nap alatt beválik, csak ne össze-vissza próbálkozz. sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat:-) Valóban túl sokat hagyom cicin és már elég fájdalmas. Csak egy idõ után beadom a derekam, mert úgy nem sír és jó látni, hogy megnyugszik és nem feszeng, hanem teljesen ellazul, ahogy a cici a szájába kerül:-)
A kérdező hozzászólása: Ja, mérem és van elég tejem, de egy idõ után csak cumizik rajta...a mûanyag cumi viszont egyáltalán nem érdekli.
ne add be a derekad-már ennyi idõsen is rafináltak-pár napig tartsd magad-megéri hidd el..
A kérdező hozzászólása: Ma egész nap próbál aludni, ha nem hagyom nagyon sír:-( A cicimet sem szopja ki rendesen...fáj is:-(
ma az enyém is zizi...front van
A kérdező hozzászólása: Igazad van! Már nem bírtam tovább a nyûglõdést és hagytam aludni...majd éjjel megjárom!
mekkora a nagyobbik gyerek? nem lehet, hogy túlpörög szegény, mert egy kicsit a nagyobb gyerek nyüzsög, és az események nagyon izgatják a kicsit? lehet - ha van rá mód próbálj nyugalmat teremteni a picinek napközben, este felé...(bár elképzelni se tudom egy kisgyerek mellett hogy lehet kisbabázni, nekem egy gyerek van, és teljes a nyugalomban van, nem egy alvós (napközben 20-30 perceket huny), ámde nagyon cicizõs (komfortcicizik, ha nem spriccel a tej még 3 hónaposan is), de éjjel minimum 10 de akár 14 órát is (!) alszik, 2-3-4 órás ébredésekkel... ha látom, hogy túlpörög, kicsit ringatom, járkálok vele, ez bevált, nálunk nagyon ritka az esti "túlfeszített" sírás... használj bimbóvédõ krémet, az jót tesz a cicinek, én is azzal éltem túl a kis móhó vákuum babám cicimániáját...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:-) Bocsánat, hogy csak most reagálok. A nagyobb 4 éves, de nagyon rendes, segít. Igaz hangos, pörgõs, de szerintem nem miatta van gond. Azt látom, hogy a bélmozgások zavarják, mert többször elalszik 8 és (most már "csak") 1 között, de felébred. Ja, meg az a gond, hogy utána ébred 4, 8 köröl és a köv. szopi után is visszaalszik, mert álmos...mivel tart még neki az éjszaka. Ha meg nem hagyom, akkor égtelen sírásba kezd:-(
nem semmi baj nem lesz
1 naposan a kórházban kivettem a pólyából a lányom és hasra fektettem. 10, 5 hónapos és azóta is hason vagy oldalt fekve alszik. Ha hanyatt fordul, el kezd nyûglõdni, és felébred. Nagyon hasfájós volt, akkor is sokat segített, hogy szeret hason aludni.
nekem is kezdettõl hason alszanak a kisfiaim. Sokáig koraszülött osztályon voltak, még ott is láttam, hogy sokszor forgatják a babákat, hason, oldalt és hanyatt fektetve is aludtak. Ha van légzésfigyelõ, akkor meg fõleg nyugodtan tedd hasra.
nekünk 2 kisfiunk is hason aludt semmi bajuk, élnek :)
3hetes lányom is így alszik:)
Mindhárom gyerekem úgy aludt amíg nem tudtak átfordulni, akkor néha így néha úgy, de a mai napig a hason fekvés a nyerõ. Semmi baj ezzel.
Azért nem ajánlott a hason alvás, mert túlmelegedhet a baba és ez növeli a bölcsõhalál kockázatát. Fõleg a fiúknál.
A kérdező hozzászólása: koszi akkor jo, mert halottam h ejjel nem aludhatnak ugy a kisbabak, de sokkal nyugodtabb ha ugy alszik :-D
Az enyém is 8 hetes és csak hason alszik.
Kisfiam 13 hetes, csak hason alszik. Az elsõ napokban mikor hazahoztuk nem aludt jól. Mivel hasfájós volt mondták, hogy próbáljuk ki, hogy hason altatjuk. Ekkor jöttünk rá hogy máshogy neki nem kényelmes. Próbáltam már azóta, hogy az oldalára teszem, de max 10 perc és fent van. Egy kicsit féltem miatta, de van légzésfigyelõnk, és így nyugodt vagyok.

15 hetes kisfiam 11-12 órát alszik éjjel (20-7ig), eddig 4kor felkelt enni, de az elmúlt két éjszaka csak reggel 7 és 8 között. Ez baj? Keltsem fel? Szépen gyarapszik.

Legjobb válasz: Nem kell,nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott,hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.

Nem kell, nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott, hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.
Szia! Örülj neki:) Eljutottatok oda hogy átalussza az éjszakát:) Az én bébim és este 21-reggel 6-7ig alszik de van amikor felkel hajnalban de ez már elég ritka:) Üdv 7hetes anyuka
Nehogy felkeltsd, ügyesek vagytok.Bár mi tartanánk itt:-) Ahogy írod szépen gyarapszik, nincs baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!