Találatok a következő kifejezésre: 8 hetes első (56 db)

Van itt valaki aki 8 hetes elsö babával?

Vagy 8 hèt körüli? Jò lenne beszèlgetni.

Legjobb válasz: Elsõ baba, 8 hetesek vagyunk és pont ma voltunk dokinál. :)

Elsõ baba, 8 hetesek vagyunk és pont ma voltunk dokinál. :)
A kérdező hozzászólása: Gratulàlok. Fb-n beszèlgethetünl nèha ha gondolod.
Szia! 8hét 2napos :) nagyon vártuk már :) Szilvi
sziasztok én 7+1 vagyok. :-) B
A kérdező hozzászólása: Akinek van kedve írjon privàtba s fb-n tarthatjuk a kapcsolatot. Gratulàlok mindenkinek a babàhoz s remèlem minden rendben lesz.
Én kicsit lemaradva pont ma 7 hetes.

Most voltam 8 hetesen első laboron, és a leleten az van a vizelet fehérje mellett, hogy HOP. Mit jelent ez, mert a neten nem találtam semmit erről?

Legjobb válasz: halványan opoleszkál.Vagyis van egy kis fehérje a vizeletedben.Felfázáskor szokott lenni,sztem semmi komoly bajod nincs./van olyan labor ami használja még ezt a kifejezést?/

halványan opoleszkál.Vagyis van egy kis fehérje a vizeletedben.Felfázáskor szokott lenni, sztem semmi komoly bajod nincs./van olyan labor ami használja még ezt a kifejezést?/
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, mert azt is írták, hogy a vizelet üledékben lhs, és fvs van. Egyébként az újpesti sztk-ban csináltattam, tehát ott használják.

7-8 hetes elso terhes vagyok, es tul sokat aggodom amiatt, hogy elvetelhetek. Hogy tereljem el a gondolataimat?

Legjobb válasz: Szia! Próbálj arra gondolni milyen jó lesz ha együtt lehetsz a babáddal! Tudom ez még távolinak tünik, de meglátod hamar el fog jönni. Egyszer azt mondták nekem nem szabad "negatív" dolgokra gondolni mert akkor "vonzod" a negatív energiát. Én erre godoltam a terhességeim alatt. Persze mindenkinek eszébe jutnak a rossz gondolatok, de ezeket el kell hessegetni.Probléma mentes szép terhességet Kívánok neked!

Szia! Próbálj arra gondolni milyen jó lesz ha együtt lehetsz a babáddal! Tudom ez még távolinak tünik, de meglátod hamar el fog jönni. Egyszer azt mondták nekem nem szabad "negatív" dolgokra gondolni mert akkor "vonzod" a negatív energiát. Én erre godoltam a terhességeim alatt. Persze mindenkinek eszébe jutnak a rossz gondolatok, de ezeket el kell hessegetni.Probléma mentes szép terhességet Kívánok neked!
Ilyenekre próbálj meg nem nagyon gondolni.A túlzott féltés késõbb sem lesz jó, felesleges vitákat szül majd a gyermek nagyobbacska korában. Én ebben az idõszakban igyekeztem mindent megtudni egy babáról amit lehet.Mit egyek, mit ne, mit kell megvenni, esküvõ.Rengeteg cikket, könyvet elolvastam, h mit is kell majd kezdeni a kicsivel.Mivel én is elsõbabás vagyok, így nekem is minde új volt, és rengeteg mindent megtudtam ezekbõl.Észre sem fogo venni, h már órák óta olvasol úgy leköt a téma.No meg a jólmegszokott napirend;munka fõzés stb.Az állandó alváskényszer mellett úgysem nagyon volt idõm gondolkodni. Ha azt vesszük, h a terhességek nagyrésze baj nélkül lezajlik, de mi mindig csak azokat halljuk, akiknél baj van.Ne aggódj!Csak magadat idegesíted feleslegesen.
Én 4 hetesen tudtam meg, hogy jön a baba. Volt egy idõ, amikor folyton a WC-re rohangáltam, hogy megnézem nem vérzek-e. Ráadásul kórházban dolgozom, sajnos találkoztam már vetélõ kismamával.:( Hidd el, ahogy halad az idõ és látod növekedni a csemetédet, már nem fog eszedbe jutni, legalábbis ritkán, hogy a ennek a kis csodának baja lehet. Nagyon vigyázz Magatokra, meglátod nem lesz semmi baj!:) Boldog babavárást!:) Egy 14 hetes kismami


Hány hetesen látszott első babánál, hogy terhes vagy.8 hetesen mintha már látnám, de lehet puffadás, és persze most nem merem behúzni a hasam mint eddig?

Legjobb válasz: Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.

Elsõ babánál 15 hetesen már nem jött rám a nadrágom, most már 8 hetesen is alig, de szerintem nagyrészt a puffadástól.
16 hetesen
15 vagyok... Pontozzatok nyugodtan azért, mert leírtam, valamit.
elsõnél 16 hetesen... most 6 hetesen van akkora hasam ugy fel vagyok fujodva..a nacijaimat alig birom begombolni..( most 6 hetesen akkora a puffadástol. nem volt az elsõ terhességnél nagy pocak na most kiváncsi leszek mekkora lesz...
Utolsó vagyok. Amúgy én a régi ruháimat hordom, mert nem híztam sokat és rám jön minden, ami nyúlósabb. Ugyanazt a farmert hordom, mint régen, mert csípõ farmer és nem ér fel a hasamig. Nekem ezek a ruhák a kényelmesek, mert a kismama rucikat nem kedvelem, mert minden nacinak hasközépig érõ dereka van és jobb szeretem ha a naci nem a hasamon van, hanem alatta. De ez csak az én véleményem. :)
Nekem 15-16 hetesen már látszott. Elõtte is mondták, hogy nõtt már a pocim picit, de még addig nem volt terhes has formája annyira. :) 16. héttõl már terhes hasnak mondták idegenek is, de nem volt nagy és még most sem túl nagy. :) 34 hkm
9 hetes vagyok második baba, de már kiszurják. Olyan mintha 13 14 hetes lennék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Aki nem tudja nálam se látja még természetesen de én ugye figyelem... gondolom más is igy van ezzel. És a maásik, ahogy mondjátok, mostmár azért próbálom kerülni a szûk farmert, inkább szoknyát hordok, az alá befér minden
8 hetesen már kicsit látszott, és akkor kezdtem kismama szoknyákat, nadrágokat is hordani, mert minden más szorított. De akkor ikreket vártam, gyorsabban nõtt és nagyobb is lett a hasam, meg alapvetõen vékony alkat voltam... :)
12 hetesen már látszik. Egy része biztosan puffadás, de ilyenkor természetesen nem húzza be az ember, és nem szorítja szûk farmerbe :) Gratulálok! :)
Kb. 22 hetesen volt már mindenki számára egyértelmû, hogy babát várok. Persze elõtte is volt már pocakom, de az csak a férjemnek és nekem volt feltûnõ. 8 hetesen ez még csak puffadás.
16 hetesen kezdett latszani, de akkor is inkabb olyan volt mint ha hiztam volna egy kicsit hasra. ismeretlen nem mondta volna, hogy babat varok. 48 kg voltam akkor. igazi terhes pocakom a 22-23. hetre lett :) 33hkm
10 hetesen már látszott idegeneknek is. Hatalmas pocim is lett... :) 34 hkm
17 hetesen látszott.
pici púpocska, amit én és a párom észlelt csak a korábbi alakomhoz képest meztelenül már 6 hetesen. láthatóbbá a 11. hét környékén vált, de mivel az télen volt, a pulcsi és a kabát simán takarta és még korántsem volt annyira szembetûnõ, bár egyértelmûen terhespocak formája volt. "letagadhatatlan" nekem elég késõn, csak a 22. hét környékétõl volt.
16 hetesen már látszott valamicske hasam, de kb olyan volt, mintha egy két kilót felszedtem volna hasra. 20. hét után volt igazából egyértelmû a külvilágnak, hogy baba miatt nõ a hasam.
16-17 hét körül...addig semmi nem volt, nem hogy puffadás nem volt, de még inkább befele horpadtam a -5 kg-tól.....alig voltam 45 kg...:S
A kérdező hozzászólása: nem tudom ki pontozott le, sajnálom

8 hetes terhesen 6.6mm embrió az jó? Az első babám és mindenért aggódom! Annyi rosszat lehet olvasni itt!

A doki szerint 7 hetes vagyok,de a menszim szerint ma vagyok pont 8.Kérdeztem a szívhangról,azt mondta van és az embrió él de még nem látható a szívhang!!!!! Hogy van ez akkor!?? Nem kéne már látszani a szívhangnak?? Szerintetek jól fejl?dik a babám? A mult hét csütörtökön volt:petezsák+szikh. de embrió még nem volt látható! Tegnap azaz 6 napra rá pedig:szabályos petezsák és benne 6.6mm él? embrió ábrázolódik!!!!

Legjobb válasz: Szia! Én is elsõ babás vagyok, és 7 hetes (3 nap múlva) :) Én még csak 5 hetesen voltam, akkor nálam is egy 6 mm-es petezsák volt látható és semmi más. Jövõhéten megyek a köv. uh-ra, elvileg akkor már az embrió is látszani fog. Teljesen rendben van nálad minden, nyugodj meg! Élõ embíró, szívhanggal, ennél jobb hír nem is kell, hidd el! Én is oltári sok ijesztõ dolgot olvasok itt, és már nekem is kezd kialakulni gyomorgörcsöm, hogy minden rendben legyen!!!! De ezt nem szabad csinálni!!!! Szóval nyugodj meg, én is azt próbálom!!! Munkahelyeddel hogy állsz?

Szia! Én is elsõ babás vagyok, és 7 hetes (3 nap múlva) :) Én még csak 5 hetesen voltam, akkor nálam is egy 6 mm-es petezsák volt látható és semmi más. Jövõhéten megyek a köv. uh-ra, elvileg akkor már az embrió is látszani fog. Teljesen rendben van nálad minden, nyugodj meg! Élõ embíró, szívhanggal, ennél jobb hír nem is kell, hidd el! Én is oltári sok ijesztõ dolgot olvasok itt, és már nekem is kezd kialakulni gyomorgörcsöm, hogy minden rendben legyen!!!! De ezt nem szabad csinálni!!!! Szóval nyugodj meg, én is azt próbálom!!! Munkahelyeddel hogy állsz?
Szerintem Te nem 8 hetes terhes vagy hanem késõbb fogant a baba és majd átírják. Nálam is így volt az elején, kiderült hogy a ciklus vége felé fogant.
A kérdező hozzászólása: Ez volt az eddigi leges leg megnyugtatóbb válasz amit ti ketten 2 utolsó adtatok!!!!!! KÖSZÖNÖM!!!!
Nekem minden terhességemnél egy héttel kisebbek voltak a babák az elsõ uh-n, mint a mensi szerint kellett volna lenniük. Aztán 12 hetes korukra mind behozták, így végül a szülés várható idõpontját sem módosította a doki.
Ne aggódj! Jók a méretek, és simán lehet, hogy késõbb fogant a baba. Én is így voltam, az elsõ uh-on kiderült, hogy még csak 6 hetes vagyok, én egy héttel többet számoltam. A szíve elvileg pulzált az uh képen, a szívhangot ilyenkor még géppel generálják, az igazi csak késõbb hallható. Ha azt mondta, él, akkor biztos, hogy tényleg volt szívmûködés. A vetélésrõl annyit, hogy nemrég olvastam: ha már van szívhang, 2% a vetélés esélye. Ha ezt tudtam volna, kevesebbet aggódtam volna. Szóval nyugi, egyelõre minden ok. :)
A kérdező hozzászólása: Elsõ!!! http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=4667031#4667031 Van egy fórum amin több velünk eggyidõs kismama van és ott nagyon sok mindent megbeszélünk, csatlakozz hozzánk várunk sok szeretettel!!! Itt van a link!!! Várunk ha gondolod!! Irj mi a válaszod!!
A kérdező hozzászólása: Igen igazad van!! Terhes vitamint szedek/pharmaton matruell-t/ és mb6-ot de folsavat nem!!! Te igen?hol vetted nállunk nincs a drogériába!! És mennyi volt!!!??? Ja és most fogom elkezdeni a palástfû teát! te hallottál már róla?
(Elsõ válaszoló) Igen!! Én is!!! Teljesen rástresszeltem a horrror sztorikra!!! A missed ab, és társai. Én már el is sírtam magam, mondjuk most különösebben érzékeny vagyok. De nyugi, ezek ritka dolgok, és fiatal, egészséges, életerõs kismamikkal nem fordulhat elõ! A gondolat is sokat számít, !!! Érezd, hogy növekszik és milyen egészséges, táplálkozz egészségesen, szedj folsavat és vitaminokat. Nem lesz semmi gond!!
A kérdező hozzászólása: Hát igen az elég furilenne ha ott öklendeznél!!! És a stressz ..... na az ami nmem hiányzik senkinek!! Fõleg kismamiknan!!!!!! Ezt pont én mondom!!!! Mikor minden apróságon felhúzom magam!! Fõleg ezeken a horror történeteken!!!
Én recepciósként dolgozom egy multinál. Mindig jönnek iszonyú fontos ügyfelek tárgyalni, akiket ki kell szolgálnom, és mindig a helyemen kell lennem, bármi van, hiszen én fogadom az embereket... Nos ez egyre nehezebb, hiszen gyakran szaladgálok wc-re és sokat stresszelek, rohangálok fel-alá. És hát az emberek nem túl elõzékenyek egyelõre. Az meg elég gáz, ha jön egy fontos ügyfél én meg el kezdek elõtte öklendezni... Úgyhogy én szeretnék otthon maradni, és pihenni nem pedig idegeskedni...
Elsõ válaszoló vagyok. A rémsztorik olvasása tényleg kiborító!!! Én is felhagyok vele, mert különben bele is õrülök! Már ott tartok, hogy én is rémeket látok. Boldog Babavárást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok!!! Hát pedig megfogadtam hogy nem olvasgatok, de nem bírom ki!!! A munkáról annyit hogy én dolgozni akarok amíg tudok, csak ez nem biztos hogy lehetséges lessz mert a fõnököm nem biztos hogy belemegy!!De amugy én kereskedelembe dolgozok és ráadásul a tej osztály az enyém és ugye ott sokat kell emelgetni és hideg van!! Azt akarom megbeszélni a fõnökkel hogy had mennyek a kasszába és legyek csask ott!! De ha húzni fogja a száját rá és nem fog neki igy tetszeni akkor irány táppénz!!! Nem fogom az egészségünket kockáztatni az tiuti!!! Miért te hol dolgozol elsõ??!!
Nyugodjál meg, még annyira az elején vagy, biztosan minden rendben lesz! Azért kérdezz bátran a dokitól és mindig cselekedj, ahogy érzed, hisz mindegyik terhesség más.Úgyis lesz még min izgulni, hisz annyi vizsgálat vár még rád. Biztosan szép babád lesz, légy erõs, minden jót!!
Szia! Ennél többet senki nem fog neked mondani. Ha a doki szerint minden oké akkor kár aggódni. Ja és hagyd abba a rémstoryk olvasgatását. Kb 8 hetesen hagytam én is abba amikor már majd meg õrültem attól hogy úton útfélen a vetélésbe botlottam bele... Azóta csak arról olvasok ami rám vonatkozik. 30hkm
Elsõ válaszoló: Köszi, csatlakozom, persze! :) Folsavat patikában lehet kapni, 1000-2000 Ft között van az ára. Mire jó az a tea?
Mindig az utolsó mensi elsõ napjától kell nézni. Az orvos is úgy számolja.
Hát nem!!! A 7 hetes a jó, ha uh szerint van kiszámolva!!! A fogantatás abszolút nem mindenkinél a 14 napon van, és menzi szerint, csak úgy lehet kiszámolni. Nekem mondjuk 3 hét eltérés van a 2 között!!!
Szia! Szerintem az a legtisztább, ha megkérdezed a dokidtól, hogy tulajdonképpen hányadik hétben is vagy. Nekem minden UH alkalmával megmondja, mit ír ki a gép a méretek és a fejlettség alapján. Mensi szerint nekem 1 héttel fiatalabb a terhességem, mint a babóka méretei szerint.:)
szia! Nekem dec. 30.-án volt az utolsó mensi elsõ napja.Ma voltam uh-on 8.hét 0.napos, méret szerint.Ha a mensi szerint számolom akkor meg 8.hét 3.napos a babó. Én úgy vagyok vele, kicsi elszámolás ide vagy oda, ne oszt nem szoroz, csak legyen rendbe minden, érezze jól magát a kicsi odabenn . Ha meg nagyon kérdezgetik akkor mond h a 2.hónapba vagy és igy tovább:) ...... Minden jót neked!

Első és második terhességem ötödik hónapjáig sokat hánytam. Most 8 hetes terhes vagyok a harmadik babával, és alig alig vagyok rosszul. Nem mintha baj lenne, de nem furcsa ez?

Legjobb válasz: Azt mondják a lányokkal rosszabbul van az anyuka. (ha az elsõ kettõ lány akkor akár igaz is lehet) Nekem elsõ baba, 27 hetes vagyok és soha nem voltam rosszul 1-2 alkalmat leszámítva, de az sem volt vészes.

Azt mondják a lányokkal rosszabbul van az anyuka. (ha az elsõ kettõ lány akkor akár igaz is lehet) Nekem elsõ baba, 27 hetes vagyok és soha nem voltam rosszul 1-2 alkalmat leszámítva, de az sem volt vészes.
én is az ötödik hónapig hánytam ... pfuuu de utáltam! :) lányom lett, a fiammal semmi .. tök jó volt az egész terhesség :) lehet hogy fiad lesz ;)
Nekem az elsõ kettõvel semmi nem volt, egyik lány, másik fiú. A 3.- al volt minden, fiú lesz. Furcsa a természet :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Van egy lányom és egy fiam már, mindkétszer nagyon rosszul voltam, most ttljesen elviselhetõ, furcsa:) Persze nagyon örülök!
Kiderült, hogy fiad-lányod lesz? Nekem 3fiam van, és egyszer sem hánytam, barátnõmnek egy fiu egy lány- a lányt úgy rendesen megszenvedte!! A kisfiával nem volt semmi.

Hogyan lehetne házilag orvosolni a 8 hetes Pitbullom mancsát? Mind a két elsô mancsán lévô párna meg van dagadva és alíg bír ráálni.

Mitôl lehet ez neki?

Legjobb válasz: Lehet, hogy belelépett valamibe, esetleg méhbe, darázsba...Nincs megvágva? Mért nem viszed orvoshoz?? 8 hetes, olyan pici még biztos nagyon fáj is neki. :(

Lehet, hogy belelépett valamibe, esetleg méhbe, darázsba...Nincs megvágva? Mért nem viszed orvoshoz?? 8 hetes, olyan pici még biztos nagyon fáj is neki. :(
Orvos....ezt nem lehet házilag kezelni...fõleg hogy rengeteg oka lehet...fáj neki megérdemeli a gyors segítséget nem?
A kérdező hozzászólása: Legközelebb csak hétfôn tudom vinni és addig szerettem volna neki ellátni, vagy valami.
Piros? HA gyulladás akkor egy kicsit a kanmillatea borogatás segíthet....
A kérdező hozzászólása: Nem piros. Szegény fut 1 kört, aztán le fekszi, mert annyira fáj neki.
hát nem tudom az enyémnek 2 esetben volt ilyen mikor belement valami, de akkor nyalta nagyon...ki kellett mûteni, és mikor bõrgyulladása (sebmérgezés) volt..... akkor sok szurit kapott meg kenõcsöt és fürdetõt de õ allergiás és azért lett neki..... Igaz belegondolva egyik esetben sem volt piros a mancsa vagy nem láttam (mert neki fekete :D) nem tudom mit tehetnél vele én mindig rohanok vele az orvoshoz ha valami baja van (volt hogy taxival) nem orvosoltam még itthon magamtól max a lázát egyszer.....tanácstalan vagyok...esetleg a kamillateát kipróbálhatod (tengerimalacnál nekem bevált) az ártani nem árt....
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm!
Hívd fel az állatorvost, és kérdezd meg, hogy mit csinálj vele hétfõig...

8 hetes terhességemnél (első) javasolta az orvosom, hogy menjek el máricskézni ultrahangra. Ilyenkor már javasolt a "kispapával" menni, fogunk is látni valamit?

A párom mindenben részt szeretne venni és én is szeretnék mindent megosztani vele.

Legjobb válasz: A 8. héten még valószínûleg hüvelyi UH-t csinálnak, és csak néhány pontocska jelzi, hogy ott a baba (legalábbis nem szakértõ szemnek). Én erre a vizsgálatra még egyedül mentem, de a következõn a 13. hetin már sokkal többet látni, oda már érdemes együtt menni. 20 hetes kismami

A 8. héten még valószínûleg hüvelyi UH-t csinálnak, és csak néhány pontocska jelzi, hogy ott a baba (legalábbis nem szakértõ szemnek). Én erre a vizsgálatra még egyedül mentem, de a következõn a 13. hetin már sokkal többet látni, oda már érdemes együtt menni. 20 hetes kismami
Én úgy tudom csak 12. hetesen csinálnak hüvelyi uh-t, de van akinek akkor is sima uh-t csináltak. Elõször 6 hetesen voltam én is, akkor még csak a petezsákot lehetett látni, 8 hetesen pedig már láttam a kis embriót, CRL (ülõmagasság):16mm volt nekem. Persze ha akar menni miért ne mehetne veled a vizsgálatra!? Sok sikert! 18 hetes kismami
Szia Persze, hogy mehet, semmi akadálya. Ez nagoyn jó, hogy õ is részt akar venni mindenben!! 8 hetesen még nem nagy az embrió, de akkor is élmény, hogy láthatjtok, valóban van ott ben t valami.-) Nekem is bent volt a párom, a 12.hétig hüvelyit csináltak, de akkor és utána már hasit.
Nekünk 6 hetes 5 naposan volt az elsõ UH és már szívhangot láttunk, meg mindent, csak piciben.Ekkor még kicsike. Nekem amúgy az elejétõl volt fogadott orvosom, de sosem csinált hüvelyi UH-t. Mondjuk ezt ahogy olvastam másnál is orvosa válogatja. Sok sikert :-) "6 hetes kismama
bocsi, 26 hetes kismama :-)

6 hetes vagyok. Az első vizsgálaton mi történik? 8 hetesen akarok orvoshoz menni.

Legjobb válasz: UH-n megnézik a babát. Akkor már kell, hogy legyen szívhangja. Ha rendes a dokid, akkor még fotót is nyomtat neked a bébirõl :-) Megkapod az elsõ beutalókat vérvételre, ekg-ra, meg még nem tudom mire... Boldog babavárást neked!

UH-n megnézik a babát. Akkor már kell, hogy legyen szívhangja. Ha rendes a dokid, akkor még fotót is nyomtat neked a bébirõl :-) Megkapod az elsõ beutalókat vérvételre, ekg-ra, meg még nem tudom mire... Boldog babavárást neked!
hüvelyi ultrahangról van szó, de sztk rendszerben lehet, hogy elõbb manuálisan vizsgál meg a doki, és nem mond semmit, hanem ad beutalót az ultrahangra. Különböznek az eljárások. Vérvételes beutalókat még nem biztos hogy kapsz, van doki aki csak a 9. hét körül adja. Védõnõhöz sem biztos, hogy már most elküld, elég korai lenne.
Szia!Én azt hittem hogy 7 hetes vagyok mikor elõször mentem az orvoshoz, hasi uh-nézett meg és mivel még csak a petezsák látszott, méretek alapján mondta h még csak 5 hetes vagyok, mert nekem hó vége felé volt a pém.2 hét múlva már ot figyelt a kis embrió szívhanggal, 6 mm-esen:) )Nálunk csak a 12.hetes uh lesz hüvelyi, eddig 2 hasit csináltak.Magánorvosom van.Az uh elõtt csinált egy rákszûrést is, mert 7 éve nem voltam nõdikonál.Tehát ultrahang mindenképpen lesz, kérdés hogy melyik?Majd írj hogy mi történt, minden rendben lesz, meglátod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!