Találatok a következő kifejezésre: 8 hós nem akar (29 db)

Tényleg olyan nagy baj, hogy 8 hósan nem akar felülni?

Itt olvastam az oldalon egy kérdést, amelyikben egy válaszoló azt írta, hogy ha 8 hósan nem ül fel, orvoshoz kell vinni. Kicsit megijedtem, mert az én fiam még nem ül fel. Ha felültetem megül egy darabig, majd kifeszíti magát vagy eld?l. Talán az számít, hogy nagyobb az átlagnál, mert 78 centi, 10kiló. Most kezd mászni, négykézlábra már áll egy ideje, ilyenkor szokott a popsijára huppanni, de nem marad meg úgy csak kevés id?re.

Legjobb válasz: kislányom 9 hónaposan ült fel magától elõször. Azóta még éjjel is ezt gyakorolja. Semmirõl nem vagytok lemaradva.

kislányom 9 hónaposan ült fel magától elõször. Azóta még éjjel is ezt gyakorolja. Semmirõl nem vagytok lemaradva.
Ne aggódj, ez normális! At én lányom pont 8 hósan ült meg, de minden gyerek más.
A babáknak a mászás után "illik" felülniük a normál mozgásfejlõdés során, négykézlábból szoktak hátraülni a két sarokra vagy azok közé. A mászás átlagosan 8 és 10 hónap között indul el. Azt hiszem ezzel válaszoltam is a kérdésedre :) Az eröltetetten ültetett gyereket az más tészta, nem az õ szüleik a követendõ példa...
Dehogy! Az én fiam 11 hósan ült fel egyedül. Nem egyformák a babák.

8 és fél hós kisfiam nem akar kúszni-mászni, ülni, állni. Nagyon le van maradva? Hogy segítsek neki?

Nagyon szépen forog minden irányba, hason körbe-körbe fordul, csúszik hátrafelé. Mást még nem akar.

Legjobb válasz: Nincs nagyon lemaradva. Azt szokták mondani, hogy a kúszás 6-9 hónapos kor között esedékes, a mászás 8-11 hónapos kor között, a felülés 8-10 hónapos korban, a felállás pedig a mászás után fog megtörténni, mivel azzal erõsíti rá az izmait a kicsi. Járni meg majd 10-18 hós kora között kell. Szóval nem vagytok lemaradva semmilyen téren. Azok a babák csinálják korábban ezeket a dolgokat, akik ilyen idõsen már ezeket tudják. Ha a fenti idõpontokig nem tanulja meg ezeket, akkor kell segítséget kérni a gyermekorvostól, õ majd segít gyógytornászt keresni. A kúszás egyébként lehet körbe-körbe, hátrafelé vagy elõrefelé, mindegy melyiket ûzi a baba, csak csinálja, mert ez nagyon fontos a hátizom és a karizom erõsödése szempontjából.

Nincs nagyon lemaradva. Azt szokták mondani, hogy a kúszás 6-9 hónapos kor között esedékes, a mászás 8-11 hónapos kor között, a felülés 8-10 hónapos korban, a felállás pedig a mászás után fog megtörténni, mivel azzal erõsíti rá az izmait a kicsi. Járni meg majd 10-18 hós kora között kell. Szóval nem vagytok lemaradva semmilyen téren. Azok a babák csinálják korábban ezeket a dolgokat, akik ilyen idõsen már ezeket tudják. Ha a fenti idõpontokig nem tanulja meg ezeket, akkor kell segítséget kérni a gyermekorvostól, õ majd segít gyógytornászt keresni. A kúszás egyébként lehet körbe-körbe, hátrafelé vagy elõrefelé, mindegy melyiket ûzi a baba, csak csinálja, mert ez nagyon fontos a hátizom és a karizom erõsödése szempontjából.
És hogy miket csinálhattok addig is: -járhattok babaúszásra, ez nagyban elõsegíti a baba mozgásfejlõdését -a hintáztatás (akár kézben, akár hintán) az egyensúlyérzéket fejleszti -a rugós hinta a lábizmokat erõsíti és az egyensúlyérzék fejlõdését segíti elõ -ha már fel tud állni, biztosíts neki olyan helyeket a lakásban, amit könnyen elér és ahol biztonsággal fel tud állni (tévéállvány, dohányzóasztal stb.) -ha már tud oldalazva járni, érdemes számára járástanulást segítõ játékot venni, de ennek hiányában egy könnyû mûanyag kerti szék is megteszi, az elég könnyû ahhoz, hogy tologassa. -a különféle lovagoltatós, mondókázós, tornáztatós játékok is nagyon hasznosak -Adj neki olyan játékokat, amik mozognak, amik õt is mozgásra késztetik. Pl. Dobhattok vagy guríthattok labdát, kisautót, játszhattok nagy strandlabdával, amit meg kell emelni (amikor már magától áll a baba, de még nem jár - ez az egyensúlyérzék fejlesztése szempontjából nagyon fontos) És ahonnan mindez van és szakembertõl is kérdezhetsz a témában: http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes Elsõ voltam :-)
Szia! Megnyugtatlak nem vagy egyedül ezzel a problémával. Az én kislányom is mostanság (7 hónapos) viseli el, elve a hason fekvést gondolatát. Körbe-körbe forog a pocakján és természetesen hátra fele tolja magát. Azt hiszem el kell fogadni az elõttem felszólaló mondandóját. Egyébbként a gyerekorvos azt mondta nem vagyunk még lemaradva semmirõl. Üdv.

Mit tegyek? Kisfiam 8 hós és 2 napja felállt a kiságyába! Mikor alvás van akkor is feláll és nem akar aludni! Eddig nagyon szépen elaludt egyedül de most hogy felállt nemtudom mit tegyek!

Hagyjam ott az ágyba és majd ha elfárad akkor lefekszik?

Legjobb válasz: Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.

Ha mindig bemész lefektetni akkor a gyerek egyidö után ezzel fog játszani. Szerintem menj be elöször ha ezután is fel áll hagyjad had álljon, ha visít akkor úgy is érzed meddig hagyod sírni. de az ö akaratuk vasbol van és ha nem akarnak aludni akkor nem fognak. neked még szerencséd van hogy ez 8 hónaposan jött, van akinek az elsöhónapokban már ez van.
hagyd ott egy kicsit és bizonyos idõszakban nézz rá.Ha elfáradt ugyis elalszik.Én ezt ugy csináltam hogy megittam egy kávét ránéztem ha nem aludt szoltam neki hogy tente és visszafektettem, aztán kimentem egy rövid idõre és mikor bementem már aludt.
Amikor ez volt nálunk, egyszer csináltam, hogy mindig visszafektettem. Ugyanúgy feláll, és üvöltött. Aztán ott hagytam. Mostanában is szokott ilyet csinálni, de nem foglalkozom vele. Ha elfárad, megunja, lefekszik.


8 hós babának milyen étvágygerjesztőt ajánlotok? Kínszenvedés minden evés, nem akar enni 2 hete. Fogzik is, de rossz emlékei is lehetnek mert már az etetőszékben sír, ahogy berakom. Cebion-t kap, de semmi.

Legjobb válasz: Szia! 8 hónapos a kicsifiam, nálunk is megy a fogzás. Elõször is, nálunk van egy kedvenc, mégpedig a banán, ha mást nem,akkor azt minding megeszi, a kanalat mindig úgy húzd le, hogy ne érje a fogzó részt. Az utóbbi napokban nem marad meg az etetõszékben, de ha a karomba veszem, vagy apa karjában ül, nyugodtan eszik. Ha nyûglõdik, akkor mutatni kell neki valamit, ami leköti, pl én a mobilomat szoktam, de a barátnõm reklámok mellett etet, miközben máshova koncentrál, nyitogatja a száját és eszik is. Próbáld ki! Nem az éhséggel van szerintem a baj, csak túl kell lenni ezen az idõszakon. Maradj nyugodt és kedves, ha nálam elszakad a cérna, akkor a kicsikém is rögtön sír, gondolom, hogy a Tied is reagál, bármit mondasz vagy teszel.

Szia! 8 hónapos a kicsifiam, nálunk is megy a fogzás. Elõször is, nálunk van egy kedvenc, mégpedig a banán, ha mást nem, akkor azt minding megeszi, a kanalat mindig úgy húzd le, hogy ne érje a fogzó részt. Az utóbbi napokban nem marad meg az etetõszékben, de ha a karomba veszem, vagy apa karjában ül, nyugodtan eszik. Ha nyûglõdik, akkor mutatni kell neki valamit, ami leköti, pl én a mobilomat szoktam, de a barátnõm reklámok mellett etet, miközben máshova koncentrál, nyitogatja a száját és eszik is. Próbáld ki! Nem az éhséggel van szerintem a baj, csak túl kell lenni ezen az idõszakon. Maradj nyugodt és kedves, ha nálam elszakad a cérna, akkor a kicsikém is rögtön sír, gondolom, hogy a Tied is reagál, bármit mondasz vagy teszel.

Már teljesen kivagyok! Miért nem akar aludni a kisfiam? 8, 5 hós a kisfiam és 3 napja állt fel elöször a kiságyba azóta ha alváskor beteszem annyira felpörög hogy nem akar aludni!

Miért csinálja ezt? Hogy kezeljem? Már teljesen kivagyok mert minden alvásnál ezt csinálja!!

Legjobb válasz: Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot,mikor térden ált,másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt,felált,és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni,amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük,felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon,és mikor kiáldogálta magát,elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni,aztán minden visszaáll. Sok kitartást,bízzunk benne,nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja,hogy ácsorog)

Szia. Kismanóm nem töltötte be a hét hónapot, mikor térden ált, másnapra felált. Éjszaka volt gond az alvással. Megébredt, felált, és csak vigyorgott 2-3 órán keresztül. Nem tudsz mit csinálni, amiíg friss és új neki ez az élmény. Mi elfektettük, felállt. Ez ment. Aztán hagytuk had ácsorogjon, és mikor kiáldogálta magát, elfeküdt és aludt. Ezt pár hétig biztos így fog menni, aztán minden visszaáll. Sok kitartást, bízzunk benne, nem tart sokáig.(mármint ha az éjjel is ezt csinálja, hogy ácsorog)
Isten hozott a klubban :) A kislányom 7 hósan felállt. Akármit csináltam vele, és imádta. Még ringatással alszik el (lehet felhördülni) szépen el is cummog, mikor már szuszogni kezd leteszem. Alig takargatom be, mint a villám ugrik négykézláb, majd feláll és "magyaráz". Hála égnek csak nappal csinálja. Én úgy oldottam meg (egyenlõre a szeparációs szorongás és a kórházi "élmények" kiheverése miatt) magam mellé fektetem, akkor hozzám bújik és elalszik. Ha fel akar kelni akkor nem hagyom, nyöszörög, majd beletörõdik. 8 hós a baba

Nem baj az, hogy 8 hósan csak szopizni akar?

8 hós a kislányom, de az utóbbi id?ben nem akar semmit enni hiába kínálom bármivel,pár kanállal tudok beletuszkolni aztán már beidegel és ráhagyom. Nem baj az, ha csak szopik szinte egész nap?

Legjobb válasz: Hugom lánya ezt akkor csinálta, amikor beteg volt. Csak szopizni akart. Az is jobb, mintha nem enne semmit. Hagyd pár napig, utánna própáld újra etetni. Lehet bújkál benne vmi, vagy lehet jön a foga, és amiatt válogatósabb, nem kell neki más. Kitartást!

Hugom lánya ezt akkor csinálta, amikor beteg volt. Csak szopizni akart. Az is jobb, mintha nem enne semmit. Hagyd pár napig, utánna própáld újra etetni. Lehet bújkál benne vmi, vagy lehet jön a foga, és amiatt válogatósabb, nem kell neki más. Kitartást!
Ha nem lenne elég neki a tejcsi, enne mást is. Szerintem nincs semmi baj, szoptasd tovább nyugodtan. Remélem nem kezdi el senki tömni a fejedet, hogy tápszer kell neki, meg el kell választani, meg a fejedre fog nõni... ÁÁÁ már hogy utálom az ilyen válaszokat. Szóval kitartás, nem baj, hogy szopik, ügyes vagy! Valószínûleg még nincs itt az ideje a hozzátáplálásnak, ne tuszkold bele a kaját, megutálja és te is csak ideges leszel, mint írtad. Kell ez neked? Ismét: kitartás!!!
A lányom ennyi idõsen napi 1 volt hajlandó talán fél üveg bébiételt megenni, azonkívül csak cicizett!Egészséges erõs nagylány lett_!Nem baj szopizzon ameddig jólesik neki, ha kevés lesz neki, azt látod a súlyán és jelzi ha éhes!

Miért nem akar a tápszeren kívül elfogadni 8, 5 hós kislányom?

Egy hete küszködünk.....eddig ment a f?zi, gyümi és minden olyan étel a mi ételünkb?l amit már Õ is ehet.( leveske, kenyér sarka..stb)

Legjobb válasz: Nálunk is volt olyan idõszak,hogy tápon és sav.tejkészítményen kívül semmi mást nem volt hajlandó megenni,sõt még innivalót sem fogadott el.Én ilyenkor azt adtam,amit szívesen megevett,1-2 hét alatt átment ezen,bár több ilyen alkalom is volt már.Erõltetni nem érdemes semmit.A tápnál arra figyelj,hogy még 1 éves kor után is napi legalább 1/2 l fehérje alapú folyadékra szükségük van(anyatej,táp,tejtermékek..)

Nálunk is volt olyan idõszak, hogy tápon és sav.tejkészítményen kívül semmi mást nem volt hajlandó megenni, sõt még innivalót sem fogadott el.Én ilyenkor azt adtam, amit szívesen megevett, 1-2 hét alatt átment ezen, bár több ilyen alkalom is volt már.Erõltetni nem érdemes semmit.A tápnál arra figyelj, hogy még 1 éves kor után is napi legalább 1/2 l fehérje alapú folyadékra szükségük van(anyatej, táp, tejtermékek..)
A kérdező hozzászólása: Kösy

Pépes kaját eszünk és a felénél elkezd sirni és nem akarja továbbenni bármi legyen az, még a kedvence is.Lehet bántja a foga, de rágni nem kell csak nyelni, 8 hós. Miért sir etetés közben?

Evés közben játszani kell vele hogy a figyelmét eltereljem és akkor eszik. Nem jött még ki foga. Enni 3-3,5 óránként eszünk, napi 5x.

Legjobb válasz: Az én babámnak(lehet valaki szerint ez nem jó,de csak így megy)mese vagy reklám megy ilyenkor a tv-ben,mert amúgy Õt is untatja az evés.

Az én babámnak(lehet valaki szerint ez nem jó, de csak így megy)mese vagy reklám megy ilyenkor a tv-ben, mert amúgy Õt is untatja az evés.
Szerintem a foga lesz a ludas.. Hiába nem kell rágnia a pépes ételt, evés közben a rágáshoz hasonló mozgást végez az alsó állkapcsa, és összeérhet a két íny, vagy az étel ingerli. Mi is ebben a cipõben járunk. Ilyenkor kicsit abbahagyjuk az evést, megsimogatom, esetleg kicsit megkapja a cumit, ettõl megnyugszik, és tudjuk folytatni. Kitartás!

8 hós fiam nem akar még mászni egy centit sem! Miért nem mászik? Baj?

Tudom nincs elkésve,de....akkor is. ha hason van kb.5percig ha bírja aztán sír hogy neki úgy nem kényelmes. Akkor hogy fog így majd kúszni,ha napjába kb. 20percet van hason??? csak a tengelye körül forog!

Legjobb válasz: Minden baba más! A barátnõm kisfia 11 hónapos, csak kúszik, viszont a komppal szalad. Az én fiam 6-7 hónaposan mászott már, viszont nem tudott ülni 10 hónapos koráig, mindig elborult. Lehet õ nem fog kúszni, hanem feláll, és elindul.

Minden baba más! A barátnõm kisfia 11 hónapos, csak kúszik, viszont a komppal szalad. Az én fiam 6-7 hónaposan mászott már, viszont nem tudott ülni 10 hónapos koráig, mindig elborult. Lehet õ nem fog kúszni, hanem feláll, és elindul.
Az én egyik gyermekem pont 9 hónapos korában kezdett elõször mászni, teljesen váratlanul, alig térdelt "kutya pózban" elõtte. A szomszéd kisfia pedig, már 9 hónaposan járt! Szerintem nem baj! Ha aggódsz, akkor beszélj a Dévényi Anna alapítvánnyal (a neten keress rájuk!), õk esetleg meg tudják nézni, hogy hol tart a kisfiad a mozgásfejlõdésben. Szerintem nincs gond!
nekem sem.....7hónapos.nekem még 2 hónapot mondtak-és utána terápiát....jók megijesztettek.pedig sztem ráér-lusta pasi

Már mindent kipróbáltam, nem tudom megitatni 8 hósomat, enni is alig akar. Egész nap sír. Mit csináljak? Ki fog száradni?

Legjobb válasz: -pelust, vagy tiszta szivacsot bevízeztem, és a fürdõkádban hagytam, hogy azt szopogassa -Nurofenes adagolóval adtam neki, és azt imádta, illetve nem tudom mit eszik már, de én a barackot almával összeturmixoltam+pici víz, és jégkocka tartóba félig lefagyasztottam, azt adtam neki a kezébe, és szopogatta... valamelyik mindig bejött, hátha nálatok is beválik...

-pelust, vagy tiszta szivacsot bevízeztem, és a fürdõkádban hagytam, hogy azt szopogassa -Nurofenes adagolóval adtam neki, és azt imádta, illetve nem tudom mit eszik már, de én a barackot almával összeturmixoltam+pici víz, és jégkocka tartóba félig lefagyasztottam, azt adtam neki a kezébe, és szopogatta... valamelyik mindig bejött, hátha nálatok is beválik...
Kisfiam is 8hòs. Ô Sem nagyon eszik ebben a melegben, de a cicit mindig elfogadta.Pròbálkozz azèrt az itatással.Ha nagyon nem megy tedd cicire
Kínáld hígított gyümöcslével (vagy babáknak valóval, vagy 100%-ossal), hátha a kis íz vonzóbbá teszi az ivást. Próbáld sima pohárból, Jana babys üvegbõl, mindenbõl, ami csak létezik, hátha az egyiket elfogadja. Ha szopizik, akkor jó ötlet a sok mellre tétel. Hûtsd sokat, legyen vízben, kint csak pelusban (vagy anélkül :) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!