Találatok a következő kifejezésre: 8 hós hogy (212 db)

Náthás babával (7-8 hós) hogy telik/telt az éjszaka?

Kislányom éjjel kb óránként kelt sírva, de szinte rögtön vissza is aludt. Reggel viszont náthás volt. Azóta porszívózom az orrát. (Csak a bal oldala "náthás") Mivel tudnák segíteni neki, hogy jobban aludjon? Hason alszik, és az nem jó, h emeljem meg neki kicsit az ágy végét, mert vándorol álmában. Ráadásként még a fogzással is küzdünk, így egy kis nurofent adtam neki.

Legjobb válasz: nekem 9 hós de vacakul kaptam a dokitól két orrcseppet most azt próbálom ki és homeos bogyókat ha minden jól megy 2-3 nap és vége :-) múlt éjjel nekem is 1-2 óránként ébredt így magam mellé vettem kis simi és aludt is vissza

nekem 9 hós de vacakul kaptam a dokitól két orrcseppet most azt próbálom ki és homeos bogyókat ha minden jól megy 2-3 nap és vége :-) múlt éjjel nekem is 1-2 óránként ébredt így magam mellé vettem kis simi és aludt is vissza
Az anyatej csodákra képes nátha esetén is. Ilyenkor sûrûn szívom a nóziját, éjjel langyos babamosoly v. kamilla teát adok a drágámnak, és mindkét ablaka bukóra nyitva van, hogy elég hûvös legyen a szobában (19-20 fok), a picikémet pedig jól felöltöztetem. Én kötöttem a kiságya rácsára textilzsákba levendulát, isteni illata van, nem erõs, de nagyon nyugtató és kellemes, nem tud hozzá nyúlni, úgy van felkötve.

8 hósan hogy megy nálatok az este?

Nálunk 7 kor fürdés, vacsi, aztán alvás reggelig. Fel lehet cserélni ilyenkor az etetést a fürcsivel. Mondjuk 7kor vacsizna aztán jönne a fürdés? Táp helyett tejpépet szeretnék neki adni este, így talán jobb lenne?

Legjobb válasz: nagyon szeret velünk enni és mi az õ fürdetése elõtt vacsizunk. gondoltam akkor együtt ennénk, aztán jöhet a fürdés.

A kérdező hozzászólása: nagyon szeret velünk enni és mi az õ fürdetése elõtt vacsizunk. gondoltam akkor együtt ennénk, aztán jöhet a fürdés.
Miért akarod fel cserélni?Mi is 7 kor fürdünk aztán fél 8 körül tejpépes vacsi majd 8 körül alvás.8 hós baba anyukája

Én nem csináltam soha a sírni hagyós altatós módszert, és most hogy megpróbáltam (8 hósan), úgy látom, nem tud így elaludni, éber és sír és néz kifelé, és hisztizik, van ilyen?

Olvasom a véleményeket sírni hagyás- nem hagyás- altatás témában, sokan azt vallják pszichológusok, hogy a baba sírással altatja magát a REM fázisokban, és ha kikapom csak elrontom.

Legjobb válasz: Mit javasolnánk?? Nyugtasd meg. Amirõl te beszélsz, az szerintem az, amikor leteszed a babát és nyöszörög, de azt meg lehet ismerni, hogy melyik az a hang, amikor altatja magát. 8 hónap után legalábbis tuti, hogy ennyire már ismered a gyerekedet. Ha sír, akkor meg kell nyugtatnod. Elõfordulhat, hogy álomba sírja magát, de én azért ezt nem keverném össze azzal, hogy sikerrel jártam altatás terén. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy 8 hónaposan nálatok eljön az átaludt éjszakák ideje, nekünk pl. csak 21 hónapos korban lett meg ez, igaz, az én lányom addig szopizott éjjel 1x-2x, de az már csak komfortszopi volt. 21 hósan magától leszokott az összes cicizésrõl (nappaliról, éjszakairól egyaránt). Az, hogy felriad, lehet szeparációs szorongás, fogzás, éhség, szomjúság, bármi, ami megzavarja. Kérdésedre válaszolva, én azt javasolnám, hogy nyugtasd meg, amikor sír, ne hagyd magára azzal, hogy majd belefárad és elalszik.

Mit javasolnánk?? Nyugtasd meg. Amirõl te beszélsz, az szerintem az, amikor leteszed a babát és nyöszörög, de azt meg lehet ismerni, hogy melyik az a hang, amikor altatja magát. 8 hónap után legalábbis tuti, hogy ennyire már ismered a gyerekedet. Ha sír, akkor meg kell nyugtatnod. Elõfordulhat, hogy álomba sírja magát, de én azért ezt nem keverném össze azzal, hogy sikerrel jártam altatás terén. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy 8 hónaposan nálatok eljön az átaludt éjszakák ideje, nekünk pl. csak 21 hónapos korban lett meg ez, igaz, az én lányom addig szopizott éjjel 1x-2x, de az már csak komfortszopi volt. 21 hósan magától leszokott az összes cicizésrõl (nappaliról, éjszakairól egyaránt). Az, hogy felriad, lehet szeparációs szorongás, fogzás, éhség, szomjúság, bármi, ami megzavarja. Kérdésedre válaszolva, én azt javasolnám, hogy nyugtasd meg, amikor sír, ne hagyd magára azzal, hogy majd belefárad és elalszik.
szerintem egy baba, vagy elalszik egyedül (sírásnélkül vagy kicsit sírva) vagy: elaltatják. ezenkívûl nem hiszem, hogy van másik variáció.
Van ilyen. Pont most írtam ebben a témában egy másik kérdéshez. Az egyik gyerekem pont ilyen volt, hiába hagytam sírni, csak rosszabb lett, míg a másik gyerekem így pár perc után elaludt és a mai napig egyedül alszik el. Nem egyformák a babák, ha pár perc sírás után már huszadszorra sem alszik be, akkor vele ez a módszer nem fog mûködni :( Marad a kelés vagy az együttalvás.
..és egy idõ után elaludt.
Nálnuk sem vált be a sírni hagyás. Inkább megnyugtatom. Majd elmúlik egyszer... talán.
gondolom azt szokta meg, hogy:neki nem kell tudni egyedül elaludni, és ezért mikor megpróbálkozol vele, akkor:kitartóan tiltakozik. és ez a kor amúgy sem könnyû.. egyébként biztosra veszem, ha elég kitartó vagy, akkor elõbb-utóbb feladná és bealudna, csak elég sokáig tart az elején, és ezért sokan fel is adják. nekem bevállt, hogy sírni hagytam és idõnként bementem megnyugtatni, -de nem vettem ki.és
kedves lepontozók! úgy csináltok, mintha azt írtam volna, hogy:zárja rá az ajtót és rá se nézzen amíg el nem alszik..! én csak leírtam, hogy:bevált, és azóta sokkal-sokkal egyszerûbb az altatása, mert mostanra megtanulta, hogy hogyan aludjon el egyedül. (már nyílván sírás nélkül)
Bizony, van ilyen, egészséges, normális baba. Elkeseredik, ha nem lát, fél (szeparációs szorongás elsõ hulláma), és nehéz megtörni. Örülj neki, hogy ilyen!
A kérdező hozzászólása: sajnálom hogy ekkora indulatokat szítottam, nem volt szándékomban. kaptam sok hasznos választ is. köszönöm.
Olyannyira túl van lihegve, hogy az elõzõ válaszomat töröltették. Pedig abban csak annyi volt, hogy soha, egy kisbabát sem szóltunk le. Mindegy, utolsó válaszolónak minden szavával egyet kell értenem.
Már nem azért de itt súlyos szövegértési problémák vannak, kiragadtattok egy egy mondat foszlányt és vagdalóztok vele.Ki hasónlitgat itt kihez? Pár véleménnyel feljebb pont a ti táborotokból hasonlította egy anyuka a gyereket egy kutyához! "Mi" legalább megpróbálunk választ találni a kérdezõnek õ pedig úgy dönt ahogy azt jónak látja. Ne próbáljatok megmagyarázni olyat amit ki sem próbáltatok, ergó tapasztalatotok sincs, ez egy folyamat nem megy egyik napról a másikra az nem kipróbálás hogy "megpróbáltam 5 -10 percre de nem vált be" és utána meg csempézgetem az ágyába meg közöttünk alszik...bár ha valakinek ez így jobb, kényelmesebb szíve joga, tegye azt. De attól még nem kell a másikat rossz anyának titulálni, mert alkalmaz egy nevelési formát ami még be is válik. Én is úgy gondolom hogy ez már a ti részetekrõl egy picit túl van lihegve.
Undorító, ahogy a másik kisgyerekeit kritizálják itt sokan :( Hogy lehet ilyen stílusban írni egy kisbabáról?! Az rendben van, hogy egymást kritizáljátok vagy a módszereket, de hogy ilyen gusztustalan módon minõsítgessétek a babákat az elkeserítõ...
Utolsónak nagyon-nagyon igaza van, érdemes megfontolni! Pontozgatás: annyira vicces, hogy sorra le vannak pontozva azok, akik jól csinálnak valamit. Hát igen, annak, akinek ez nem megy, már csak a lepontozgatás maradt, nyilván ez megoldja az éjszakai gondokat. Nekem eszem ágában nem volt senkit lepontozni a másik táborból Már ezek a kifejezésmódok is mutatnak valamit, azért ott valami legbelül mégis gond lehet, ahol azonnal meg kell torolni egy ellentétes véleményt, nem?
Még utolsó vagyok. Azt is leírnám még, hogy a lányom, aki 20 éves nagyon, de nagyon ragaszkodik hozzám, szóval az ég világon semmi lelki gondja nem lett attól, hogy megtanítottam egyedül aludni. És esetleg néha sírt. Mindig bízott és bízik bennem. De azok a gyerekek, akiket ilyen felfogással neveltek, mint itt is páran, hááát nem éppen a legjobb a kapcsolat. Merthogy nem attól fog bízni és szeretni a gyereked, ha majomszeretettel babusgatod és nem hagyod, hogy sírjon, amikor meg kell tanulnia dolgokat. Ez tapasztalat, lepontozhattok, de ez akkor is így van.
Ott a pont az utolsónál. :) Szerintem egyébként hiába is magyarázzátok a másik tábor nem fogja ezt megérteni. Egyszerûen nem következetesek. Azért kíváncsi lennék, hogy más területeken milyenek. Szerintem épp az Õ gyerekeik vágják hanyatt magukat a boltban, ha nem kapnak meg valamit. Mert aki egy sima altatásban nem következetes, az sajnos máshol sem az. 20 éves a lányom, babának megtanult szépen elaludni, mindig következetes voltam. Õ tudta, hogy mit lehet és mit nem. Most mindenhol csak a dicséreteket kapom, hogy mennyire jól nevelt, értelmes, nyugodt ember lett. Mindig következetes voltam vele. Most persze majd az jön, hogy náluk csak az altatással van a probléma, de ez csak duma. Van tapasztalatom ezen a téren, sok mindent láttam már.
Utolsó vagyok. Az kimaradt, hogy alapvetõ különbség még az is, hogy az egyedül alvó nem rendez éjjel fél órás üvöltéseket, tehát végigalussza az éjszakát, kipihenten ébred. Aki éjjel felkel, az megszakítja ezt. Ennek viszont utána lehet nézni, a késõbbi figyelemzavar, tanulási zavar alapja a rossz alvás. Én felnõttként rossz alvó vagyok, senkinek nem kívánom, szörnyû.
Ez a kutyás hasonlat már csak magyarázkodás szerintem. Mi a jobb a gyereknek? 1, a gyerek elalszik anya kezében, ölében, jelenlétében. Megébred éjjel, hoppá, anya sehol!!! Pedig nem így aludt el. Megijed, azonnal felsír. Pánik, anya emiatt még jobban kell utána, ördögi kör. 2, a gyerek elalszik egyedül, cumival, pléddel, kismacival, amit õ választ ki, õszintén szereti. Éjjel megébred, minden a régi, itt van a kis ágyában, úgy, ahogy hagyták, cumi, kismaci vele van. Oké, akkor átfordul a másik felére, és békésen alszik tovább. Na, ki a nagyobb szemét, ki kínozza jobban a gyerekét???
A kérdező hozzászólása: Kedves legutolsó! Te hányszor kelsz egy éjjel? Lehet hogy ha hullára kimerültél volna, te is elgondolkozol ilyeneken. És természetesen nem kínzásra gondolok. de ha a baba megnyugszik, mert úgy alszik hogy egy anya szagú rongyika van a közelében, az miért probléma?
Utolsó, látom sikerült a szövegértés. :( Világosan leírtuk, hogy minden alkalommal meggyõzõdünk róla, hogy minden rendben van-e. Csak abban az esetben lépünk fel, ha hisztirõl van szó. Azért lehet, hogy indítanék versenyt arról, hogy melyik megoldás a kimerítõbb, a sírást megszüntetni azonnal, vagy kicsit nevelni a gyereket. Ha egy pszichológus (és bármelyik szakkönyv, szuperdadusos mûsor, könyv, stb.) ezt tartja helyesnek, akkor én nem kérdõjelezem meg. Nem attól vagyok jó anya, hogy kimentem õt minden helyzetbõl, hanem attól, hogy felkészítem rá. Igen, ez születésétõl megkezdõdik, a dolgokat folyamatosan építem fel, nincs olyan, hogy nem csinálok semmit x évig, és utána igen. Ha így teszek, akkor a saját gyerekemmel tolok ki, mert nem fogja érteni, nem lesznek kapaszkodói az életben. Kicsit elkanyarodtam a témától, mindegy. A lényeg: két szó alapján ne ítélkezz, nem ismersz itt senkit, egy babát sem. Azért mondjuk egy 10-20 év múlva annyira kíváncsi lennék a két tábor gyerekére. :) ))
Pont a múltkor beszélgettem egy pszichológus tanárommal és azt mondta, hogy ne hagyjam sírni a gyerekem soha! Én az õ szavára többet adok, illetve az én anyai ösztönömre is. Mindenki úgy "neveli" a gyerekét, ahogy akarja. Reméljük nagyobb korábban nem hagyjátok majd egyedül szenvedni a gyereket, bármi lelki problémája vagy "hisztije" van. Egyébként egy kisbaba nem hisztizik, csak az általa ismert eszközkészletet használja az érzései kifejezésére. Egy kisbaba esetében ez fõleg sírásból áll. Sajnálom, ha te ezt hisztinek minõsíted.
Igen a gyerek kicsi de nem hülye, ezzel egyetértek, de attól függetlenül nem azt jelenti a gyereknevelés, hogy jaj kicsim nem szabad és a gyerek rögtön nem csinálja azt soha többet, vagy hogy anyuka mindent elmond a gyerek rögtön nem ellenkezik, nem kér semmit a dackorszakban is egy angyal. Azért van a hiszti, mert a gyereknek saját elképzelése van, saját akarata, próbálgatja a határait, azt hogy anya mennyire ugrik a hisztire, egy erõs jellemû gyerek 2 szóra nem fog röngtön angyal lenni és utána soha többet hisztizni, tiltakozni.
Jaj, hagyjuk már. A Keresztlányod életét 24 órában látod születése óta? Szépít a szülõ, szépítesz Te magad is. Van saját gyereked? Hidd el, én is nagy észosztó voltam, aztán gyerekem lett. :) A dolgok nem így mûködnek, ez pszichológia. Ott van eleve a dackorszak, ami arról szól, hogy megtalálja saját magát, hogy hol van a helye a világban, milyen hatással bír a környezetére. Megvívja a saját csatáit. Ha ott sem ellenkezett soha (akkor én fehér pingvin vagyok :D :D), akkor annak a kislánynak nulla önbizalma, nulla akarata van. Az ellenkezés nem feltétlenül egy rossz megnyilvánulás, az egy természetes velejárója a gyereknek. Majdnem inkább az a nagyobb baj, hogy ha nincs ilyen, de ezt továbbra is határozottan állítom: kizárt.
Pedig igenis van ilyen. Keresztlányom is képes felfogni, ha valami nincs. Pedig csak 7 éves. Észérvekkel magyaráznak neki, többnyire azért felfogja a dolgokat. A gyerek kicsi, de nem hülye!
Ja, és még ahhoz azért szólnék, hogy "mi soha nem sírtunk fagyiért". 1, az emlékek szépülnek, már én sem emlékszem mindenre az elejérõl, pedig nincs két éves a fiam 2, nekem azt senki ne adja be, hogy egy gyerek az elsõ 10-15 évében SOHA SEMMIÉRT nem sír, nem hisztizik. Aki ilyet mond, az még nem látott gyereket.
A sírni hagyás (hülye megnevezés, mert nem fejezi ki a lényeget) nem azt jelenti, hogy a gyerek végelgyengülésben összeesik és elalszik. Bár a 19 hónapos fiamnak tanítottam az alvást, mégsem aludt el soha sírva. Mivel kezdettõl egyedül aludt (így születnek, tudják ám, csak rá kell dolgozni), így ez nem volt meglepetés. Kezdettõl megvan a rituálé. Van olyan, hogy felsír, ha beteg (akkor ki is veszem, akár magamhoz is egy ágyba). De amúgy meg nem volt soha komoly dolog, max egy-két bepróbálkozás, ami tartott pár napig. Na, akkor jön a módszer, hogy nem vesszük ki, de bemegyünk hozzá pár percenként, megnyugtatjuk. És egy nyugodt állapotban fekszik le, és szépen elalszik. Nem sírva, mint itt azt egyesek hiszik. Én tényleg nem értem, hogy ha ez így megy és láthatóan jól, a gyerek is nyugodt baba, akkor én miért vagyok hülye és sötét? De nem is értem, hogy lehet kritizálni egy módszert, amit láthatóan soha nem próbáltak? Hiszen már a megnevezésbõl látszik, hogy fogalmuk sincs róla, ez messze nem sírni hagyás.
"Mert aki egy sima altatásban nem következetes, az sajnos máshol sem az" Nagyon egyszerû vagy. Ha a sötétség fájna...
Azért alszik, úgy el és azért kel fel éjjel, mert nem tanult meg aludni, és ha felébred megijed, hogy hol van anya, logikus, hogy te is megijednél ha eltûnik aki ott volt, mikor elaludtál.Utolsó azért egy 2 hónapos baba persze, hogy nem hisztizik ellenben egy 8-19 hónapos igenis tud, de nyilván neked nincs gyereked vagy még nagyon kicsi ezért nincs rólad fogalmad.
Szerintem, ha egy gyerek azért sír, mert nem veszel neki fagyit, ott valamit te rontottál el! Velünk anyu kicsi korunk óta kommunikált és meg tudta értetni, hogy nem mindig lehet bármit megvenni. Sosem sírtunk fagyiért vagy másért. És ennek nyilván nincs köze ahhoz, hogy nem foglalkozott velünk, amikor kicsi korában sírtunk. De én befejeztem a vitát. Ha valaki el tudja engedni a füle mellett, hogy egy pici gyerek (legyen az 2 hónapos vagy 19) sír, akkor lelke rajta. Engem még egy felnõtt ember könnyei is megviselnek. De a kérdés nem is az volt, hogy azért hisztizik mert valamit nem kap meg, hanem az hogy sírva alszik el a gyerek. Aludtál már el sírva? Ritka rossz érzés felnõtt fejjel is, hát még egy gyereknek, aki nem tudja hogy miért van ez, miért kapja, esetleg miért nem szeretik.
Kedves Utolsó! Örülök, hogy vannak még olyan anyukák akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. (egy korábbi válaszoló)
Utolsó nyilvánvalóan inkább nem értelmezed a szöveget és rögtön ítélkezel, mert a nem mindenki kapkodja fel a gyereket minden nyekkenésre.Persze vannak pszihológusok akik azt is mondják nevelni sem szabad sem szabályokat felállítani sõt a fenékre csapás az kegyetlenség, na belõlük is vannak sokan nyilván sokan szidják õket mikor rájönnek, hogy a gyerekük egy elkényeztetett, önállótlan, visszafeleselõ, neveletlen gyerek lesz. Vannak jó pszihológusok is akik tisztába vannak vele, hogy enm kell a gyereknek 24 órában az anyján lógni, és sokkal jobba gyereknek ha egyedül megtanul aludni, és ha rendesen nevelik.Itt nem arról beszélek, hogy betesszük a gyereket a szobába rázárjuk az ajtót hogy sírjon, vagy arról, hogy agyon verjük a gyereket.
"Anyahiány ellen pedig segíthet egy kispárna vagy ruhadarab (póló), amit a tiéd és amit odaadsz neki az ágyban, de erre szolgálhat az alvósállatka is." Mint egy kutyának? És egy anya miért nem ér rá a csecsemõjével foglalkozni, ha az igényli? Én nem értem ezt a gondolkodás módot és így egyet sem tudok vele érteni.
Az a baj hogy Vida Ágnesrõl sem épp pozitivak a vélemények! Szerintem õ sem sok mindent alkalmaz az elmondottakból......
22:37es vagyok, látom jól le lettem pontozva, én csak azt nem értem miért én vagyok lepontozva holott a gyerekem 10 hónapja felsírások nélkül alszik éjjel alszik délután, sõt már születésétõl kezdve csak egyszer kelt fel enni, és egyébként aludt, össz 2 hét volt mikor felkelt mindenért ekkor tanítottam meg aludni, kiegyensúlyozott, boldog, nagyon ügyes és okos, még 16 hónapos sincs de már egyedül eszik kanállal, villával, egyedül is feltudja venni a cipõjét, nadrágját, levenni is a ruháit, türelmes, de ki tud állni magáért, 80%ban hallgat rám, szeret minket nagyon, imádja a társaságot a gyerekeket, jól alvó, jó evõ, és érdekes módon mindig én vagyok lepontozva mert nem követem a mai trendet, hogy kösd magadra, aludj vele és kezeld úgy 2 évesen is mint egy tehetetlen csecsemõt...
Nem olvastam el a kommenteket. Nálunk 2, 5 éves és a mai napig szinte minden éjjel ébred. A éjszakai tápszerrõl nagy nehezen leszoktattuk, de ébred ennek ellenére sokszor. Én kb. fél éve járok így dolgozni és ki lehet bírni, ezzel jár a gyerek, strapás sokszor! Még a nagyobb gyerekek is ébredhetnek éjjel, nem akarlak elkeseríteni. Kérdezd meg ismerõseidet ezzel kapcsolatban, vagy esetleg a szüleidet, hogy pl. Te nem jártál-e át éjszakánként hozzájuk aludni. Én hulla fáradt vagyok szinte mindig, de így sírni még sosem hagytam, mert ismerek a kisfiamat, hogy õ nem fog visszafeküdni és szépen csendben visszaaludni. Én van, hogy csak megsímogatom, vagy betakarom, de van, hogy ki kell venni és õ kéri, hogy bújjunk össze. Az ágya mellett is van egy szivacs, vagy ott, vagy átviszem közénk. DE soha nem aludt rendszeresen közöttünk, sõt volt már, hogy kérte, hogy vigyem vissza az ágyába. Szerintem ne kínozd, pici még! Legyél mellette, ha igényli éjjel. Szeret téged és szüksége van a tesközelségedre!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! nálunk nem mûködõs az együtt alvás... rosszul alszunk, én nem tudok mozdulni és minden kis forgásra felriadok. az ágyunk végében a kiságyban õ is ránk lát, és mi is pihenünk :) ráadásul nem találja meg a cicit magától, fekve sem tud szopni, csak ha ülök és tartom.... olyan rossz hogy ennyiféle vélemény van szakemberek között is.... hol az igazság???
Sajnos sok anyuka baromira el van tévedve, nem sírni hagyós altatós módszerrõl van szó. Van egy megoldás ami beválik, kisfiam 6 hónapos volt mikor megtanítottam elõtte kb 2 hétig alig aludtunk, folyton felébredt, meg nem akart elaludni. elsõ nap kb 5 percet sírt max, 5 percenként bementem elköszöntem, megigazgattam, vissza fektettem, elmagyaráztam, hogy alvás van, utána még forgolódott, beszélgetett majd elaludt, a 2. és 3. nap egyátalán nem sírt már, szinte rögtön elaludt, a lényeg midnen nap legyen meg a rutin, meg egy mondat amit minden alvás elõtt elmondasz, 5 percenként menj be nyugtasd meg de ne vedd ki, beválik megtanulja, és nem arról van szó hogy rázárod a gyerekre az ajtót, hogy álomba sírja magát, mint sok buggyant gondolja.
Én nem tudom kevés az az anyuka aki rácsukja az ajtót a síró gyerekére.De a végletekig sem kell elmenni, ami arról szól hogy 1, 5 órán keresztül ringatod.És mikor leteszed 2mp múlva nyitva a szeme!Valamikor kell egy picit sírni hagyni, valamikor kell az melengetõs megnyugtatás.Ezt szerintem minden anya érzi mikor? melyiket? kell alkalmazni.
http://www.kismamablog.hu/gyermekneveles/kotodesre-neveles-a.. Szerintem mindenkinek joga van pontozni, más kérdés, hogy felfelé vagy lefelé pontoz és az tetszik e a le vagy felpontozottnak, de nem mindegy??? én nem nézem soha kinek mennyi százalékban hasznosak a válaszai mert nem tükrözi úgysem a valóságot.
Én komolyan nem értelek benneteket anyukák!?A kérdésre felel mindenki! Miért kell mindig mindenkit lepontozni aki nincs a másik véleményén valakinél ez valakinél az válik be, valakinek hisztisebb valakinek nyugisabb a csemetéje! Nem vagyunk egyformák szájatok már magatokba egy picit! Elnézést az off-ért
Ha nem tud egyedül elaludni akkor altasd el, ha sír vigasztald meg én még olyan babát nem láttam aki sírással altatja magát maximum sírva alszik el mert tanítják elaludni. Olvasd el az alvás fiziológiáját.
Az meg hogy van ilyen baba?! Biztos vannak kivételek, a sógornõm is ezt mondta hogy az övé nem alszik el magától, meg nem is az az alvos típus, de ez nála is bevált! de ha te 5 percenként szeretnél bemenni hozzá hát ted úgy ami nagyon fontos hogy akkor tedd le amikor tényleg álmos, mert ha nem annak csak kinlódás lesz az eredménye!
Kedves Utolsó! Nyugi, pont Te csinálod jól, és SZERINTEM sokszor az irigység beszél a másik táborból. Meg hát az, hogy érezhetõen valamit elrontottak, és muszáj valami magyarázatot találni, mert nyilván igazolni kell az életmódjukat valamivel. Ezért mi, akik nem pörgünk a csilláron, hogy alapvetõ dolgokat megcsináljon a gyerek, mi vagyunk a rosszak, mi nem is szeretjük a gyerekünket. Én csak mosolygok rajta, mert én bizony biztos vagyok a dolgomban, tudom, hogy jól csinálom. :)
Köszönöm :) Igen én is így gondolom :)
A kérdező hozzászólása: én mindenkinek köszönöm a választ.
Hát ugyan ez van nálunk is ! én is beviszem a szobájába és kijövök, mindenki tágra nyílt szemmel néznek rám hogy hogyan tudtam el alttani ilyen hamar, már hogy tudnám? elalszik magától anyósom egyszerûen nem hitte el és bekukkantott a szobába, már oldalra volt fordulva és már fel vette az alvós pózt! Olyan édes! és csak 8 hónapos :-))
Én is írtam már csak most az utolsó kommentelõ sorai gondolkoztam el hogy nekünk is pont ilyen minden ahogy õ leírta! Én mondjuk nem nézek furán mikor az 5 éves rokon kislány huzza az anyját a szobába hogy feküdjenek le aludni.... Õk viszont nagyon lessnek mikor az egy évesemet felviszem és lejövök öt perc mulva és mögöttem csend van...... Tágra nyílt szemmel kérdezik hogy már alszik iiiiis????? Én meg nem értem mi ez a pofa és ártatlan képpel hogy dehogy alszik el öt perc alatt most próbálkozik (és persze alszik is mivel a bébi õr nem jelez) csak ennyit akartam még. Szóval itt én azt akartam kifejezni hogy nem mi értetlenkedünk az altatós babákon inkább az altatós anyukák nem hiszik el hogy hogy alszik egy gyerek ringatás nélkül.....
Ez egy hülyeség már mért hagynánk?Totál félreértések vannak a két tábor!Én már írtam fentebb.Azt hogy megtanítjuk elaltatni az nem azt jelenti hogy éjjel mikor fel kell nem kelünk fel hozzá!Szerintem minden anya sorba veszi magában miért kelt fel és azokat orvosolja elõször.Annyi a különbség azoknál a babáknál akiket megtanítottak elaludni, hogy a probléma elhárítása után aludnak tovább mint ha mi sem történt volna.Mondjuk pl:az én babám mikor volt a fejlõdési ugrása mindig hasra fordult és fel kelt mert nem tudott fél álomban vissza fordulni, vissza fordítottam és aludt tovább! Én nem értek egyet az odafektetõs meg a ringatós karomban elalvós, átviszem az ágyába dologgal.Nekem pont ezt csinálták a szüleim velem.Elõször nagyszobában voltunk 5 mert építkeztek ergo mindenki ki kabdosott aki a közelemben volt, hozzászoktattak anyuék nem bírták maguk mellet altattak utána 4 évesen külön szobát kaptam rettegtem!! 10 éves koromig átjártam anyuékhoz éjjelenként a torkomban dobogott a szívem és tudod milyen rossz az amikor gyerekként tudod hogy ez nem illik meg hogy már nagy vagy és reggelig 10 percenként fel kelni?Mert én tudom , meg amikor anyuéknál aludtam el õk meg vissza csempéztek a szobába és felriadtam hogy sehol senki!Ezt csak az tudja aki átéli!Én pont ezért tanítottam elaludni a gyerekemet nagyon piciként már hogy 10 éves koráig ne keljen neki szorongani.Ez egy élethelyzet olyan mint az evés, ivás, szobatisztaságra nevelés, öltözködés ezt is neked kell megtanítani és akik meg olyanok hogy "hej rá érünk arra még" mert szegény gyereknek a mentálhigénéje, meg a fejlõdés lélektana, szociális fejlõdése.....stb utána meg itt kér segítséget hogy megy oviba v bölcsibe gyerek nem szoba tiszta, meg még mindig cicin alszik el, nem iszik pohárból...stb nekem ezt nem kell bemutatni ezt tanultam ebben dolgoztam!Jöhetnek a lepontozások :_))
Azért ez durva számomra, hogy valaki vért izzad, csak hogy a gyereke aludjon éjjel. És ha pl. a foga miatt ébredt szegény, Te meg hagytad üvölteni.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, és leírnád pontosan, hogy hogyan csináltad? csinálod? Én az a típus vagyok akinek most már gondot okoz. ezért tennék ellene. és köszi a választ.
Utolsó vagyok, lehet, hogy nem egyértelmû az elsõ mondat. Szóval, szerinte nincs ilyen, hogy más-más baba. Olyan van, hogy az egyik kitartóbban próbálkozik, de szerinte minden gyerek képes aludni. Meg hát tényleg, mi most arról beszélünk, hogy egy alapvetõ emberi szükségletet képes-e egyedül véghez vinni???? Az én gyerekem is behergeli ám magát, õ is amikor lemûvelte ezt legutóbb, akkor szép kis visításokat levert. Kemény is volt, vért izzadtam, de tudtam, hogy muszáj, mert mindenkinek úgy a jobb. De én azt elfogadom, hogy ha ez valakinek nem megy, és ha neki nem okoz problémát az altatás, félreértés ne essék. Én ezt nem szeretem, akinek ez gond, és mégsem képes tenni érte.
A pszichológus nagynéni szerint nincs, én ezt külön meg is kérdeztem tõle. És akik ráfogják erre a dolgot, azok meg azért tévednek, mert azt hiszik, hogy a jó alvó gyerekek azok mindig jól is alszanak. Hát ez rohadt nagy tévedés ám!! Igenis bepróbálkoznak, vannak új korszakok, nyílik az elméjük, vannak harcok itt is. Csak mi eltökéltünk valamit, és emelett ki is tartunk. Az én fiamnak kb. egy hónapja volt egy ámokfutása. Éjjel csataüvöltés, nem alvás, stb. Felhívtam a nagynénit, megbeszéltük, elkezdtem újra az elejétõl tanítani a dolgot, és láss csodát, meg is oldódott a dolog, újra béke van. Szóval tévedés ne essék, mi nem mázlisták vagyunk, mi is megküzdünk, csak úgy látszik ezt nagyobb sikerrel oldjuk meg. Ettõl még mást lehet, hogy rosszul csinálunk, nem vagyunk mi szuperanyák, és ez nem verseny.
Én sajnálom azokat az anyukákat akik éjszakáznak de el kell hogy mondjam a nagy titkot! Vannak baba tipusok. Mindegyik más és más! Van az a tipus amelyik 5-6 hetes korától magától tanítás nélkül végig alussza az éjjelt mert neki így jó (lányom ilyen) vannak azok akik engedik hogy megtanítsd elaludni(kevés baba ilyen) És van a kitartó ébredezõ! Ez senkinek sem a hibája, sem a babának sem a mamának! Ezt el kell fogadni nem nyûgként kezelni :( Én sosem pontozok le senkit, elolvasom konstatálom az írottakat és ennyi! Én nem ítélem el az együtt alvósdit sem amiért nekünk nem ment! most is kisasszonyt lehoztam magahoz mert a bébi õr állandóan jelzett hogy õ még nem akar aludni :) ilyenkor nem sír hanem kiabál pedig eddig mindennap ebben az idõpontban aludt..... ebbõl is látszik hogy folyamatosan mást produkálnak :) Én még mindig a türelem aranyszabályait tanulom pedig már egy éves elmúlt.
Szerintem minden gyerek MÁS, nincs egy tuti recept sem!!! Akinek alszik, örüljön, hogy ilyen szerencsés, de azért mert alszik valakinek a gyereke, még nem biztos, hogy tudja us a tutit. A kérdezõ is írja, hogy a babája inkább behergeli magát, mintsem megnyugodna idõvel. Aki figyelmes, a kérdések között olvashatja, hogy több gyerekes anyukák is leírják, hogy még nálunk is képes akár a 3. gyerek is meglepetést okozni, pedig mindent úgy csináltak, mint az elõzõ kettõnél.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. valószínû nem jól tettem fel a kérdést. arra vonatkozott, hogy van-e olyan baba, aki nem úgy altatja magát hogy sír, aki kivétel ez alól. Mert én így látom, hogy az enyém ilyen. hogy egyszerûen erre nem képes, neki valamiért kell a segítség. Arra volnék kíváncsi hogy volt-e valaki aki hasonlóan érezte, de mégis találta valamilyen módszert, megoldást. És nem szoktam hagyni így engem keresve üvölteni----- hanem odamegyek hozzá pár perc után..


Mit csináljak 7-8 hós babámmal, hogy ne "ugorjon le" a pelenkázóról?

Mostanában össze-vissza forgolódik, rettegek, hogy leesik róla. Már emiatt a nappali közepén pelenkázom, de nem jó, ha a kakaszag ott terjeng... Meg meg szeretném neki tanítani, hogy nem szabad...

Legjobb válasz: Hát mi már 3 hós korában elhagytuk a pelenkázót,nem bírtam vele úgy ficánkolt akkor.Most 8 hós,az ágyon pelenkázom egy összehajtott pléden van egy erre a célra bejáratott törölközõ és azon jól megvagyunk,bár a derekam nem élvezi annyira...

Hát mi már 3 hós korában elhagytuk a pelenkázót, nem bírtam vele úgy ficánkolt akkor.Most 8 hós, az ágyon pelenkázom egy összehajtott pléden van egy erre a célra bejáratott törölközõ és azon jól megvagyunk, bár a derekam nem élvezi annyira...
Az én kisfiam is gurul mint a golyó :) és nem zavar. Ráér még megtanulni azt, hogy nem szabad. Én mindig adok a kezébe valamit pelenkázás közben és akkor nincs gond.
Nekem nem sikerült rá megoldást találni, visított, kapálózott, stb. Én is elhagytam a pelenkázót, földön illetve ágyon pelenkáztam. aztán "megkomolyodott" magától és újra lehetett normálisan pelenkázni. Az ismeretségi körömben mindenkinek a gyereke átesett ezen a szakaszon.
én rászólok, mikor már fordul, hogy nem! és újra, és újra, és úgy a 200. rászólás óta már csak elég mondanom, hogy nem! és nem fordul tovább. cserébe gyakran hisztizik, sír könnyek nélkül persze. viszont ha valami tiltott dolgot tömne a szájába, és rászólok, hogy nem, akkor megáll a keze a levegõben és valóban nem kóstolja meg, pl. a kavicsot vagy a papírzsepit. nem vagyok a drákói szigor híve, de szerintem fontos, hogy a nem-et mihamarabb értse! szintén 8 hónapos a fiam.
Amik nálunk beváltak: - játék a kézbe, olyan, amit amúgy nem kap meg és akkor a pelenkázón leköti - a forgót átszereltük a pelenkázó fölé - ha semmi nem megy, akkor marad a földön pelenkázás
Én a positörlõ dobozát adom oda neki, imádja azt a rózsaszínû mûanyagot. És csak ott kapja meg. Azza kötöm le.
Á, én meg sem próbálom már a pelenkázón. Csak a földön, nagyritkán az ágyon. Sajna már 2x leforgott az ágyról is, pedig középen volt, és hatalmas az ágy, épp csak elhajoltam valamiért. Olyan lelkifurdalásom volt, nem kívánom senkinek. Miért kísértsem a sorsot, hogy fent pelenkázok a pelenkázón? Úgysem 8 hónaposan fogja megtanulni, hogy "nem szabad forogni".

Azt olvastam, hogy a 8 hós babák fel kelnek esténként de miért? Olyan jó volt eddig mindig is végig aludta az éjszakát sosem kelt fel, Mi lehet most? Másnak is csinált ilyet a 8 hós babája? UI nem tejcsis tápszeres és már mindent eszik

Nagyon fáradt fürdetés és vacsora ,már nem tudom húzni az idõt mert cumizik és ragad a szeme.Öltözés kajcsi csicsis és amikor lerakom KEZDÕDIK A MÜSOR.Rám néz forgolódik,kell fel,izeg,mozog,és látja,hogy semmi akkor sir,Nagy nehezen vissza alszik és ugyan ez este izeg,mozog,recseg,és kapaszkodik és kell fel .Ma be raktam a másik szobába nagyon kiváncsi vagyok a hatásra.Ti hogyan csináltátok????

Legjobb válasz: Még egy: ha külön szobában altatod, lehet, hogy addig a tesónak nem kéne ott lennie, amíg elalszik. Ha kiságyba szoktad tenni, mindenképp ingerszegény környezetben legyen, de én azt mondanám, akkor is legyél ott mellette, hogy biztonságban érezze magát, amíg elalszik. Aztán kérdés, hogy az éjjeli "újfajta" zajokra hogyan fog reagálni..

Még egy: ha külön szobában altatod, lehet, hogy addig a tesónak nem kéne ott lennie, amíg elalszik. Ha kiságyba szoktad tenni, mindenképp ingerszegény környezetben legyen, de én azt mondanám, akkor is legyél ott mellette, hogy biztonságban érezze magát, amíg elalszik. Aztán kérdés, hogy az éjjeli "újfajta" zajokra hogyan fog reagálni..
Végig szenvedtük ezt az idõszakot. Nálunk ugyanez volt. Minden altatás egy kín szenvedés volt. Hiába volt fáradt szenvedett, mozgolódott, felkelt és csak hisztizett. De elmúlt, átment rajta. Már 9, 5 hónapos de minden visszaállt a rendes ütembe. Néha vannak napok mikor kicsit nehezebben megy a dolog de kinek nincs rossz napja ugye? Szóval a lényeg az h ez szerintem csak egy ilyen élettani sajátosság volt nála. Kitartóan tartottuk magunkat a megszokott rutinhoz és reménykedtünk h elmúlik. Aztán elmúlt. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Mi most beraktuk egy külön szobába a tesó mellé , kiváncsiak vagyunk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen .Pedig adom neki a homeos bogyókat is .Nállunk azért megy a tv sosincs kikapcsolva mocorgunk , krákogunk, mind1 kiváncsi vagyok akkor is
A kérdező hozzászólása: Sziasztok.Sikerült a különszoba , azóta semmi végig alszik és reggel fél hat vagy fél hét felé kell.Akkor ezekszerint mi zavartuk meg a tv

Karfiolt hogy csináljátok a 8 hós babátoknak? (1 hét múlva lesz 8 hós a pici lányom) Mivel keveritek hogy legyen valami íze?

Eléggé válógatós sajnos,a f?zelékeket alig eszi,pedig a doki mondta hogy napi 2x adjak mert nem megfelel? a súlygyarapodása.Miket adhatok még neki,amit 7 hósan még ajánlottak?

Legjobb válasz: Én csak sózom,és berántom.

Én csak sózom, és berántom.
Sajnos az én kisfiam is elég válogatós, a nagyon "zöld" ízûekre fintorog, kiköpi. Ezért az ilyen semleges ízû kajába vagy egy kis répát, vagy paradicsomlevet (anyós által pici cukorral eltett) öntök hozzá egy kicsit. Így már habzsolja. Ha jól tudom, van a kecskemétinek babáknak adható paradicsomleve, de szerintem Te már 8 hós babádnak egy pici paradicsompürét is adhatsz hozzá. B.
én krumplival és csirkemellel fõzöm össze, úgy még nekem is ízlik :) ) (én sót egyáltalán nem adok a babámnak, mondjuk õ így is megeszi) de jó ötlet az is, hogy bármilyen a babád által kedvelt zöldséget adj hozzá. A paradicsom pl nálunk is favorit (én bébiitalt használok, nincs házi) Ha a te babád inkább az édes ízt kedveli, megpróbálhatod egy kis almával, vagy akár õszibarackkal is kombinálni!

Milyen fozeleket csinaltok a 8 hos babatoknak? Leirnatok hogy hogy csinaljatok es hogy mibol mi kell bele?

en meg csak ezt adom neki mert nem tudom hogy masat mit adhatok es hogy hogyan kell csinalni. krumpli-repe-karfiol-pipi husi, krumpli-repa-cukkini-fott alma-maj vagy pipi husi. remelem tud valaki segiteni.

Legjobb válasz: Szia! Én a héten ezeket csináltam: répa-krumpli-csirkehús sóska-krumpli-fõtt tojássárgája brokkoli-krumpli-marhahús cékla-krumpli-marhahús karalábé-rizs-csirkehús (ez karalábéleves volt - tehát rántással - csirkével összeturmixolva) Általában minden fõzelékhez megfõzöm a zöldségeket, a krumplit pici delikáttal ízesítem, a krumpli fõzõlevével hígítom megfelelõ sûrûségûre és összeturmixolom. A husit általában húslevesbe fõzök egy nagyobb adagot és lefagyasztom, így azt csak bele kell keverni a forró kajába és ki is olvad. 8 hós kislány anyukája

Szia! Én a héten ezeket csináltam: répa-krumpli-csirkehús sóska-krumpli-fõtt tojássárgája brokkoli-krumpli-marhahús cékla-krumpli-marhahús karalábé-rizs-csirkehús (ez karalábéleves volt - tehát rántással - csirkével összeturmixolva) Általában minden fõzelékhez megfõzöm a zöldségeket, a krumplit pici delikáttal ízesítem, a krumpli fõzõlevével hígítom megfelelõ sûrûségûre és összeturmixolom. A husit általában húslevesbe fõzök egy nagyobb adagot és lefagyasztom, így azt csak bele kell keverni a forró kajába és ki is olvad. 8 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: akkor adjak en is minden nap masat , mas fele etelt? a karalabe levest hogy csinalod mit teszel bele es csak azt adod neki ebedre?
Szia! 1. vagyok Nekem a gyerekorvos és a védõnõ javasolta 6 hósan, hogy már adhatok neki húslevesben fõtt zöldséget, husit, viszont én még nem adok joghurtot, tojássárgáját is csak 1-2 hetente 1x. 10 óraira mindig 2 étkezés közt adok gyümölcsöt és ebédre meg uzsonnára fõzeléket. A karalábé levest magunknak fõztem, csak a fûszerezés elõtt kivettem belõle egy kanál karalábét meg fõztem bele egy kis szem krumlit, rizset és ezt turmixoltam össze a kislányomnak egy kocka csirkehusival. Pici olajon csináltam rántást, felengedtem vízzel, beletettem a karalábét, amikor félig megfõtt, hozzátettem a krumplit meg a rizset. Nagyon ízlett neki :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom mindkettotoknek nagyon nagyon sokat segitettetek!!!!!! Minden jot kivanok es jo egeszseget es jo falatozgatast a bebiknek !!!! :) )))
A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem akkor ne adjak neki danoninot fotlen ?

Nátha esetén adhatók a 8 hós babámnak Coryzalia homeos szert, úgy hogy összetöröm és felolvaztom vízben?

Legjobb válasz: Én is így adom be a 8 hós babámnak. Forralt-lehûtött vízben (én nem is töröm össze :-) ) rázogatva felolvasztom. Bár azt írja, hogy nyelv alatti, de szerintem így is hat.

Én is így adom be a 8 hós babámnak. Forralt-lehûtött vízben (én nem is töröm össze :-) ) rázogatva felolvasztom. Bár azt írja, hogy nyelv alatti, de szerintem így is hat.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!

Hogy csináljam meg 8 hós kisfiamnak a cukkinit?

Mi illik hozzá?

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy meghámozom, feldarabolom és megfõzöm. Krumplival, csirkehusival nagyon szereti a kisfiam. Legutóbb reszeltem bele egy kis sajtot is. 8 és fél hós kisfiú anyukája

Én úgy szoktam, hogy meghámozom, feldarabolom és megfõzöm. Krumplival, csirkehusival nagyon szereti a kisfiam. Legutóbb reszeltem bele egy kis sajtot is. 8 és fél hós kisfiú anyukája
Elsõ vagyok. Az elfelejtettem írni, de természetesen leturmixolom. :-)
Én megpároltam, fõztem hozzá tésztát és tettem bele egy kicsi pulykasonkát és az egészet összeturmixoltam. Nagyon izlett neki. 7 és fél hós
Én eleinte csak magában pároltam, néha répával együtt csináltam. Most ízesítettem kaporral és nagyon finom lett. Nem tudom használsz-e már fûszereket, ha igen próbáld ki.

Milyen kalóriadús ételt ajánlanátok 8 hós babának? Jól csinálom? Vagy mit javasolnátok, hogy jobban csináljam?

Az az érzésem, hogy nem adok neki elég kalóriát. Hízni hízik de lehetne ducibb is a doki szerint.

Legjobb válasz: 8 hós lehet az ételek alapján

8 hós lehet az ételek alapján
A kérdező hozzászólása: Azt hallottam, hogy a napközbeni kalóriabevitel nagy szerepet jászik abban, hogy éjszaka megéhezik-e vagy sem. Illetve a mindennapi húst sem tartom jónak és szívesen kiváltanám valamivel, aminek tudom, hogy nagy tápértéke van.
Hány centi és hány kiló?
A kérdező hozzászólása: 75cm és 8900g. Kisfiú. Különben jól van, vidám, mosolygós, mászik, gagyog :)
Szerintem teljesen jó bár én akkor se adnék húst minden nap legyen tojás sajt máj stb. hús meg kb. 4x egy héten. Jól csinálod..
Miért kellenne hízlalni?? Az enyém -lány-8 hónaposan volt 8 kiló és 76 cm, eszmbe sem juott, hogy sovány, nem is volt az. Ráadásul sokat is evett illetve eszik Sõt most meg már soknak találom a 19 hónapos korához a 13 kg-ot és 86 centit. ja és az ébredésnek szerintem smmi köze az evéshez.
nem tudom, az én lányom csak bõven 1 éves kora után aludta át az éjszakát, pedig akkor már akkor is emberes mennyiségeket evett, sõt még most sem mondanám rá, hogy jól alszik éjjel van, hogy reggelig (7 körül) alszik, de van, hogy felébred 4-5 körül utolsó voltam ja én pl. 2, 5 éves koromig felkeltem éjszaka
segíteni nem tudok sajnos, de gondoltam leírom, hogy nálunk is ez van. egyidõsek a fiaink, kb. ugyanezeket eszi õ is, bár a fõzelékbõl keveset eszik csak, inkább gyümölcs. én sem tudom jóllakatni, és jóformán egész éjjel szopik, 2-3 óránként biztos felébred. nekem annyit mondott a doktornõ, hogy majd ha ehet már sajtot, túrót, tésztát is 10 hónapos kortól, akkor talán többet eszik, és jobban bírja. vagy megszereti a fõzit, mert gyümölccsel nem tud jóllakni... az én fiam egyébként 78 cm és 8300 gramm, szóval ti még jobban álltok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!