Találatok a következő kifejezésre: 8 hónaposan tud (67 db)

8 hónaposan tud már szavakat mondani babátok? Létezik ilyen, hogy ilyen korán már szavakat mondanak?

Az én fiam mondja:baba,addé,meme,ana.

Legjobb válasz: Enyém is ennyi idõsen mondott pár szót, aztán 9 hónaposan elkezdett menni és az fontosabb volt, tehát hanyagolta a beszédet. Most múlt egy éves már szalad és most kedz megint értelmes szavakat mondani. Általában az add oda és az ott a nyerõ szó:) Ja meg anyaaa

Enyém is ennyi idõsen mondott pár szót, aztán 9 hónaposan elkezdett menni és az fontosabb volt, tehát hanyagolta a beszédet. Most múlt egy éves már szalad és most kedz megint értelmes szavakat mondani. Általában az add oda és az ott a nyerõ szó:) Ja meg anyaaa
biztos, hogy létezik, hogy ilyen hamar mondogasson dolgokat. az én fiam 10 hós, most kezdett nagyon sokat beszélni, miután megtanult felállni. baba, az megy egész nap. az igen és nem is, bár nem akkor, mikor kell, csak úgy magában mondogatja. apa anya az viszont sehol sincsen:-(
Szia! Persze, hogy létezik:) Az én fiam is ilyen idõsen kezdett "magyarázni", de nem tudom mennyire tudatos ez még... Baba, mama, ete, ana...ezek mentek. Aztán 10 hónaposan elindult és 2 hónapig alig hallottam beszélni. Nemrég töltötte be az egy évet, mostmár ismét magyaráz. Jön-megy aztán mondja a magáét...de már pontosan tudja mire vonatkoznak ezek a szavak. Mindenfélét, többségét nem értem, csak találgatok. Apa, anya, nem, cica ezek már tisztán szólnak:)
a fiam 5 hós múlt, mikor elkezdte, hogy bababa, dadada, papapa, aztán 8 hónapos korára nála is kb. a mama, papa, baba, stb. ment. De szerintem nem volt akkor ez még tudatos.

Hogy telik 8 hónapos babátok napirendje, Mi finomakat eszik már? Mit tud a manócska?

Én fiam jöv? hónap elején lesz 8 hónapos és 6 hónapos koráig csak szopizott.Gyümölcsöt azt nagyon szereti,zöltségeket(f?zelékeket)hát azt kevésbé föleg ha esetleg üveges bébi kaját akarok adni neki.Jobban szereti/szeretné a mi kajánkat enni.Tejpépet is hol eszi hol nem de még igazából 1 szopit sem váltottunk ki.Álltalában ha rendesen eszik akkor is kap egy kis tejcsit utána.

Legjobb válasz: Szia, az én kislányom a jövõ héten lesz 8 hónapos, anyatejes. 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátápit, azóta 1 szopit sem sikerült kiváltani. A gyümiket megeszi úgy ahogy, a csirkemellet is, de semmiféle zöldséget nem hajlandó. Egy evésre kb 100 gramot eszik meg, ezért szopni szeretne utána még, mert éhes marad. Nem baj, nem sürgetem, majd belejön. Reggel 7-kor ébred: szopi, játék. 8:30-tól alszik 1 órát. 10-11 körül valami gyümi vagy husiféle 12 körül szopi, majd 2 óra szunya. Ha felébred, megint valami gyümi vagy valami, aztán szopi. 5 körül szopi. Fél 8-kor fürdik, 8-kor vacsi, akkor mindkét mellemet megeszi, és már alszik is. Éjjel nem ébred fel, meg se nyekken. Nagyon gyorsan tud kúszni, mint egy kis fóka, idõnként belegurul egyet, olyan katonaszerûen vetõdik :) Két hete rájött, hogy kell felülni. Oldalra fordul, és az alsó kezével feltolja magát ülõbe. Mióta erre rájött, azóta szinte csak ül egész nap. Van 2 foga, az egyik 3 hetes, a másik 1 napos. Most hogy ilyen meleg van, nem nagyon sétálunk, csak közértbe vagy piacra megyünk. Amíg hûvösebb volt, reggel és délután is mentünk kb 1-másfél órát. Mostanában már integet pápát, tök ari :) Ezen kívül sziszeg, zizeg, berreg, gagyog. Nagyon sokat mosolyog, röhög. Nem sírós baba, a fogzást nem érzi meg, abszolút nem nyûgös. Nagyon jó természete van, végtelenül nyugodt baba.

Szia, az én kislányom a jövõ héten lesz 8 hónapos, anyatejes. 5, 5 hónaposan kezdtük a hozzátápit, azóta 1 szopit sem sikerült kiváltani. A gyümiket megeszi úgy ahogy, a csirkemellet is, de semmiféle zöldséget nem hajlandó. Egy evésre kb 100 gramot eszik meg, ezért szopni szeretne utána még, mert éhes marad. Nem baj, nem sürgetem, majd belejön. Reggel 7-kor ébred: szopi, játék. 8:30-tól alszik 1 órát. 10-11 körül valami gyümi vagy husiféle 12 körül szopi, majd 2 óra szunya. Ha felébred, megint valami gyümi vagy valami, aztán szopi. 5 körül szopi. Fél 8-kor fürdik, 8-kor vacsi, akkor mindkét mellemet megeszi, és már alszik is. Éjjel nem ébred fel, meg se nyekken. Nagyon gyorsan tud kúszni, mint egy kis fóka, idõnként belegurul egyet, olyan katonaszerûen vetõdik :) Két hete rájött, hogy kell felülni. Oldalra fordul, és az alsó kezével feltolja magát ülõbe. Mióta erre rájött, azóta szinte csak ül egész nap. Van 2 foga, az egyik 3 hetes, a másik 1 napos. Most hogy ilyen meleg van, nem nagyon sétálunk, csak közértbe vagy piacra megyünk. Amíg hûvösebb volt, reggel és délután is mentünk kb 1-másfél órát. Mostanában már integet pápát, tök ari :) Ezen kívül sziszeg, zizeg, berreg, gagyog. Nagyon sokat mosolyog, röhög. Nem sírós baba, a fogzást nem érzi meg, abszolút nem nyûgös. Nagyon jó természete van, végtelenül nyugodt baba.
szia, 8, 5 hós kisfiú. 7 hós kora óta mászik, felül, feláll, tipeg a bútorok mentén. Tegnap óta mondja, hogy baba, de nem babára, csak úgy általában, ma vagy fél órán át gyakorolta, nagyon édi. A napunk: 6: ébredés, szopi, utána játék, ha reggelizem, õ is kap néhány falatot fél 8 körül fél 9: séta, elõször hintázás kb. 10 percig, utána alvás kb. 45 perc 10: szopi 12: fõzelék kb, 160 gr, 40 gr husival (ezeket ette már: répa, krumpli, sütõtök, tök, cukkini, kukorica, zöldborsó, zöldbab) 12:30-tól elvileg alvás, msot (negyed 2 van) még mindig fent van, már mindent bevetettem, most épp ordít amúgy eddig úgy volt, hogy alvás 12-13-ig, és utána fõzelék. 15: gyümölcs 18: gyümölcs husival, vagy zöldség husival (gyümik: alma, banán, körte, barack, meggy, szilva) 19:15: fürdés, utána még egy kis hempergés a nagyágyon 20:00: szopi, két-három perc, ebbe belealszik Éjjel: kb. éjfélkor ébred, csak úgy alszik vissza, ha mellettem aludhat, kb. egy órát szenved mire elalszik, kb ébred 4-kor, szopizik, alszunk tovább 6-ig. Két foga van. És most mennem kell, mert már nagyon ordít. Már mindent kipróbáltam az altatásra, de minden nap egy katasztrófa!!!!!!

8 hónapos babátok miket tud már? Miket eszik? Mennyit alszik? Hogyan telik egy napja?

Legjobb válasz: Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt,mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7,5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.

Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt, mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7, 5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.
Bútor mellett sétálgat, ülni 1 hete ül, igaz térdelésbõl a sarkára teszi a fenekét :) napközben x2-3-szor alszik, összesen 3-4 órát. Étkezést még nem sikerült kiváltani, eddig az ebéb kiváltásával próbálkoztam, és most kezdtem el uzsonnára gyümölcsöt adni, egyébként anyatejes.
8 honaposan megtette az elsö önallo lepeseit.Reggelire zabot kapott kefirrel vagy bundaskenyeret vagy stb..., tizoraira gyümit esetenkent szopi is volt, zab/arpa/köles kasat, ebedre fözeleket, nokedlit egy kis pörkölttel, huslevest, uzsira megint gyümi vagy cekla vagy mas zöldseg leve vagy püre, vacsira pedig szopi 10 hos koraig. tetemes mennyisegeket evett mar 8 honaposan is, egy felnöttnek becsületere valt volna. A napirend: reggel keles 8-9 körül, jatek mese stb 11 körülig aztan ebed vagy tizorai etvagyatol függöen, aztan delben csicsi 1-3orat aztan vagy ebed vagy uzsi megintcsak a delelötti etvagyhoz merten, megint jatek seta stb, aztan felhat fele vacsi es hatkor fürcsi fogmosas aztan csicsi reggelig.
8 és fél hós a kisfiam, kb. 8, 5-9 kg és 70 cm lehet. Ügyesen kúszik, pár percig elül, de egyedül még nem tud felülni, sokat térdel és a popsiját felnyomja, nagyon muris :) Reggel-este szopizik, délelõtt gyümölcsöt (alma, banán, barack, meggy) kap Sinlaccal, ebédre kicsit darabosabb fõzeléket husival v. sajttal, délután tejmentes pépeket, pl. kölespépet kap gyümölccsel. Sajnos tejérzékeny, így tejes pépet nem kaphat és a túrótól is kiütéses lett, joghurtot ezért még nem is próbáltam, viszont a sajttól semmi baja, szerencsére. Elég jó alvó, az éjszakákat 1-2 kivételtõl eltekintve teljesen átalussza, nappal 2x alszik, az egyik kb. 2 óra, a másik kb. 45 perc, változó, hogy mikor. Amúgy nagyon nyugis, mosolygós baba, tök jól elvan mellettünk, simán csinálhatok tõle bármit, a lényeg, hogy a nagytesó (3 és fél éves) is ott legyen :) )))


7-8 hónapos babád miket tud már?

Kisfiú, vagy kislány?

Legjobb válasz: Kisfiam 8 hónaposan kezdett el mászni, majd még aznap felállt. 2 nap múlva már kapaszkodva lépegetett. Ülni viszont még akkor nem tudott, majd csak 9 hónaposan. Apa és nem, ezeket szépen mondta és értette is. 8kg volt és 72cm, napjában többször szopott, de inkább csak ivás céljából, mert már elég szépen evett mindent, napi 5-6-szor evett/eszik. Szerette a hangját hallatni és hallgatni is, mindíg próbálgatta, sikítozott egész nap, most így lassan 1 évesen újra elõjött ez a szokása, fõleg ha nagyon tetszik neki valami. Délután például ment önállóan 3 lépést és annak nagyon tudott örülni. Akkor még napi 2-3 szor aludt, igaz keveseket, fél órákat csak. Miután felállt, a játékait hanyagolta, kezdett "önállósodni", pakolt, rámolt mindenhonnan, ezzel telt a napja. Miket evett? A tökfõzelék és a joghurt volt a kedvence, azóta is persze. Úgy 8-9 hónapos kora óta nagyjából a mi kajánkból eszik, persze kevesebb sóval, azóta nem is kapott bébikaját. Törtem, pépesítettem, szerencsére szereti a fõztömet, nem sírt az üveges cuccokért.:) És a te babád mit csinál?

Kisfiam 8 hónaposan kezdett el mászni, majd még aznap felállt. 2 nap múlva már kapaszkodva lépegetett. Ülni viszont még akkor nem tudott, majd csak 9 hónaposan. Apa és nem, ezeket szépen mondta és értette is. 8kg volt és 72cm, napjában többször szopott, de inkább csak ivás céljából, mert már elég szépen evett mindent, napi 5-6-szor evett/eszik. Szerette a hangját hallatni és hallgatni is, mindíg próbálgatta, sikítozott egész nap, most így lassan 1 évesen újra elõjött ez a szokása, fõleg ha nagyon tetszik neki valami. Délután például ment önállóan 3 lépést és annak nagyon tudott örülni. Akkor még napi 2-3 szor aludt, igaz keveseket, fél órákat csak. Miután felállt, a játékait hanyagolta, kezdett "önállósodni", pakolt, rámolt mindenhonnan, ezzel telt a napja. Miket evett? A tökfõzelék és a joghurt volt a kedvence, azóta is persze. Úgy 8-9 hónapos kora óta nagyjából a mi kajánkból eszik, persze kevesebb sóval, azóta nem is kapott bébikaját. Törtem, pépesítettem, szerencsére szereti a fõztömet, nem sírt az üveges cuccokért.:) És a te babád mit csinál?
Látom közben már leírtad miket tud a babád. Nem vagytok lemaradva semmirõl sem. Ismerõsöm lánya 9 hónaposan ült fel és 10 hónaposan kezdett mászni. Még lemaradt, hogy a fiamnak 2 foga akkor nõtt alul és 1 hónapos kora óta fürdetem a nagy kádban, azóta nem sír és imádja a pancsolást.
Az én lányom jan. végén született 3620g-al és 56cm-vel. Magától ül még egy 2-3 hete, mászik, mostmár mindenmerre a lakásban, kapaszkodva feláll. Most 8kg és nem tudom milyen hosszú, olyan 70cm körül. Õ is csiklandós, próbálja mondogatni hogy mama, meg ham-ham. Fõleg szopik, délelõtt kap egy kis gyümölcsöt meg délután fõzeléket. Napi 3x alszik fél óra-40percet. Jól eljátszik magában, felfedezi a lakást, de a 2.5 éves nõvérével is már eljátszogat. Sajnos 6 körül kel (de a másik lányom is) így 9 körül már jön is az elsõ alvás. Az éjszakát még nem alussza át, általában egyszer felkel szopizni.
Szia, a fiam január 28-án született, még nincs egy foga sem.reggel megeszik fél üveg gyümölcsöt, délben háromnegyed üveg húsos bébiételt, délután tejpépet, illetve nemrég kezdtem a joghurtot adni neki.És még többször szopizik naponta.Sajnos a hzikosztot nehezen fogadja el, illetve kis darabokra vágva a szájába téve szereti a kenyérdarabkákat, répát és a csirkehúst, májat-de ezekbõl még nagyon keveset eszik.7 hónapos mérésen volt 8260 gr., és 72 cm.Egész nap meg nem áll, és álmában is felállna, mászna- mászik, ül és áll, bútorok mellett lépeget.Õ is sokat sikítozik, és szótagokat ismétel:baba, mama-de inkább szereti a hörgést, visítást, brummogást.Szereti az énekeket és a mondókákat.Nagyon eleven, egész nap mellette kell legyek, de pont ilyen kisfiúra vágytam.Mostanában azért egyre könnyebb, már apával és a nagy nõvérkével is szépen eljátszik, nagyon szeretjük mind.
az enyém 8, 5 honapos, 7 hos kora ota mászik, felülni rendesen csak 8 honapos kora ota tud, áll kapaszkodva, néha lépeget, nagyon ügyes.egyedül nincs el max 5 perc, nem nagyon foglalja le semmi.van 8 foga.napközben 3 szor alszik.5 ször eszik, hasonloan mint a tied.70 cm 9200kg.nagyon akaratos, ha valamit nem kaphat, nem rághat meg, házimunkát nem nagyon tudok végezni mellette, csak ha itthon az apja, vagy valaki segit.nagyon anyás, mamával nincs el, állandoan velem akar lenni, éjjel eggyütt alszunk.
kislány ül, kúszik, mászik, feláll:) ezeket mondja: bábáb, mámá, ájájá, tetetet, brrrrr, heee ha kérdezem hol a lámpa, odanéz, megtanítottam hol a kígyó, boci, kutyus, kacsa, méhecske odanéz most tanítom az emberi arc részeit egy megérett a meggyet, szereti szereti ha énekelek neki, vagy mondókázok. egy hete kezdõdött a szeparációs szorongása, állandóan vele kell lennem, rámmászik, csimpaszkodik rajtam, ha nem lát világvége:) szopizik és csak délben kap fõzeléket. 3 nap múlva lesz 8 hós.
A kérdező hozzászólása: A elõzõbõl lemarad, hogy NEM kell õket sürgetni!
A kérdező hozzászólása: Napi 2x, ritkábban 3x alszik napközben, ha 2x akkor délelõtt 10 óra körül 1 órát és délután 3 körül még 1órát, ha 3x akkor fél órákat alszik! Az éjszakát 3 hetes kora óta végigalussza...de mióta jön a foga, este nehezen alszik el!
A kérdező hozzászólása: Az kimaradt, hogy császárral született, majdenm ottmaradtunk! A súlyát és a hosszát nem tudom, mert jövõ héten lesz 8 hónapos és akkor megyünk a védõnõhöz mérésre. De 7 hónaposan 69 cm és 7540gramm volt, olyan gyorsan nõ! Õ is nagyon szeret gõgicsélni, sikongatni, a babababa és a mamamam nagyon megy neki, ritka mikor nem gagyarászik! Õ is imád minden olyan dolgot, ami nem az övé...kapcsoló, fényképezõgép, telefon, kulcs, újság stb. Állandóan jár a keze-lába legfõképpen, ha boldog és örül valaminek! Szopik még õ is, de már nagyon keveset 2 napja, nem igazán kell neki, úgyhogy lehet ennyi volt a cici, azért sem írtam már... Nem nyáladzik annyira, de mindent megrág és a szájába vesz! Annyira értelmesen tud nézni, én is próbálom neki mondani, hogy mit szabad, mit nem, figyeli is, de még nem igazán foglalkozik vele! Szereti a csörgõ-sípoló-zenélõ dolgokat. Tv-t nem igazán engedem nézni, inkább zenét hallgatunk és éneklek-mondókázik neki! Én úgy gondolom, hogy tudják a gyerekek, hogy mikor kell neki, ülni, mászni, állni stb... kell õket sürgetni, így is eltelik hamar ez az egy év! Általában egy alkalommal mennyi tápszert, fõzeléket esznek meg a babáitok?
Most 9 hónapos, kislány. 7 hónaposan felállt, és szinte azonnal elkezdett bútorokba kapaszkodva lépegetni. Addigra már tudott ülni, mászni (kúszás kimaradt). Tulajdonképpen 2-3 hónapja ugyanúgy zajlik minden. Napi 2-3x alszik, de idõtartamra kb. ugyanannyit. 7-fél 8-kor ébredés, tápszer + szoptatás. 10-11-kor gyümi, 2-kor fõzelék. Fél 6 körül tápszer (nagyritkán tejpép), 8-kor fürdés, utána vacsi, tápszer + szoptatás. Napi 3x megyünk kutyát sétáltatni. A pontos napi programot nem tudom leírni, minden attól függ, hogy hányszor alszik. Van, hogy tízórai elõtt befárad, ilyenkor 3x alszik, és másképp alakul a napunk, mintha csak 2x aludna. De általában délelõtt megyünk el bevásárolni, ha valakihez látogatóba megyünk, azt délutánra idõzítjük. Tulajdonképpen minden másnap megyünk valahova. A kislányom napja úgy telik, hogy mindent szétrámol, lepakol az asztalról, kihúzogatja a fiókokat, és kipakol belõlül, leszedegeti a cd-ket. Az én napom pedig úgy telik, hogy pakolok utána, hogy megint le tudjon rámolni mindent. Már jó ideje egyik játék se köti le, csak a felfedezés és pakolászás. Szoktunk "bújocskát" játszani, és nagyon szeret újságot nézegetni (és széttépni). Most 75 cm, 7-8 hónaposan kb. 72 cm lehettett. A súlyát nem tudom, legutóbb 6 hónaposan volt mérve, akkor volt 7, 5 kg.

Kislányom 8 hónapos már 2 hete hogy felállt elöször! Azóta nagyon szépen próbál lépegetni is! Kúszni már 2 hónapja tud viszont mászni egyáltalán nem akar! Lehet hogy nem is fog?

Vettünk neki mászó hengert és mássz utánam micimackót de ? csak kúszik utána meg játszik vele!!

Legjobb válasz: az enyém is 5,5 hónaposan kezdett kúszni, 7 hónaposan mászni és felülni, és õ is 8 hónaposan állt fel. mondjuk sose lehet tudni, mert az enyém már 10,5 hónapos, és hiába lépeget a bútorok mellett, emellett még mindig nagyon sokat mászik. szerintem nem törvényszerû, hogy kimarad, de benne van a pakliban.

az enyém is 5, 5 hónaposan kezdett kúszni, 7 hónaposan mászni és felülni, és õ is 8 hónaposan állt fel. mondjuk sose lehet tudni, mert az enyém már 10, 5 hónapos, és hiába lépeget a bútorok mellett, emellett még mindig nagyon sokat mászik. szerintem nem törvényszerû, hogy kimarad, de benne van a pakliban.
Az én lányom nyolc hónaposan állt fel és azonnal lépegetett kapaszkodva és kb ugyanazon a napon kezdett el mászni is. Még lehet, hogy a tiéd is fog mászni.
Lehet felcseréli. Az én kicsim rettenetesen gyorsan tanult meg egymás után dolgokat. 7 hósan állt fel, és már lépeget bútorba kapaszkodva. Aztán rájött, hogy az imádott tárgyat elég lassan éri így el :) Addig nem nagyon akart mászni. Most meg mint a villám, egyik pillanatban itt, a másikban ott. :)
5, 5hónapos kora óta jár a fiam, most 7, 5hónapos, és egyre gyorsabban kúszik, mászni próbál. Rájött, hogy csak egy darabon tud haladni, kapaszkodni, azóta kúszik. Nem marad ki, ha nem engedsz neki, lepakolod a földre. Nálunk ez segített. Sajnos visít az enyém, mert járni jobban szeret, de egyszercsak abbahagyja. A másik, mássz vele te is. El fog kezdeni utánozni.

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)

Egy 8 hónapos gyerek tud "hisztizni"?

Tudom, tudom, hogy elvileg a szepa els? korszaka az anyától való eltávolodásról, a második korszak+dackorszak pedig az önálló akarat kialakulásáról szól, tehát addig nem is hisztizhetne a gyerk?c...

Legjobb válasz: Szepa.... Jesszus maris. Nem hiszti, mert írod, hogy 6 hónaposan kezdõdött. De még 8 hónaposan sem hisztiznek. Te írod magad a választ is. Maximum a testkontamtus nincs kielégítve, illetve nem sír, ha kézben van. Akkor? Nyilván pár hónap alatt lecseng ez periódus is. Ranschburg szerint a babáknak annyira kell a testkontaktus, mint a táplálék. Hiába jóllakott, ha nem veszi fel senki....

Szepa.... Jesszus maris. Nem hiszti, mert írod, hogy 6 hónaposan kezdõdött. De még 8 hónaposan sem hisztiznek. Te írod magad a választ is. Maximum a testkontamtus nincs kielégítve, illetve nem sír, ha kézben van. Akkor? Nyilván pár hónap alatt lecseng ez periódus is. Ranschburg szerint a babáknak annyira kell a testkontaktus, mint a táplálék. Hiába jóllakott, ha nem veszi fel senki....
Dehogynem hisztizik egy 8 hónapos. Az enyém olyan hisztit levág, ha elveszek tõle valamit, amivel kárt tehet magában, hogy csak pislogok. DE, a te babád nem hisztizik, hanem szeparáció szorongása van szerintem.
Ugyanezt csinálta az én kislányom is. Tudod mi volt a háttérben? Jöttek a fogai... Persze nulla tapasztalattal, elsõ babával én gondoltam mindenre, csak erre nem. Sajnos nagyon sokat sírt szegény, mert nem tudtam egész nap tartogatni, meg szórakoztatni tök egyedül. Akkor világosodtam meg, mikor egy hétig itt volt tesóm, és mindegy volt a kicsinek, hogy ki az, csak legyen lekötve a figyelme, játékkal, öleléssel, bármivel. Kibújt a két alsó foga, mint ha elvágták volna ezt az õrületet. De azóta is megszenvedtünk minden újabb fogacskát. Nem lehet, hogy nála is ez van?
A kérdező hozzászólása: Neki már kijött a két alsó foga, most nem jönnek újabbak (a doktornõ pont tegnap nézte, nincs jele, hogy jönnének). Egyszerûen nem tudom, mi lett vele, már gondoltam mindenre: frontra, egyebekre, de lassan két hónapja semmi nem jó neki. Az a fura, hogy néha akkor is sír, ha kézben van, és egész nap olyan, mintha fáradt lenne, holott így is nagyon sokat és jól alszik. Nem nyugtalan alvás közben, és 12-13 órákat alszik éjjel, plusz délelõtt 30-40 percet, délután 1-1, 5 órát. Nem értem, de kezdek kicsit kitikkadni...
Igen tud, 8-10 hónapos kor között kezdõdik a hiszti elõszele.Nem minden babánál, de az én kisfiam már 7 hónaposan is megmutatta hogyan tud, elég hamar kiakalult az önálló akarata, eléggé öntörvényû és makacs teremtés, ha valami nem úgy van ahogy elképzelte földhöz vágja magát csapkod ordít, dobálózik. ezt már 8 hónaposan is elõszeretettel csinálta, ne tudd meg most 14 hónaposan miket lerendez sokszor egy dac korszakos 2 éves is elbújhatna mellette. Vannak ilyen babák, vannak olyanok is akik csak 1, 5 éves koruk után mutatják, meg hogy van saját akaratuk és csak akkor akarják érvényesíteni.Az önálló akarat nem 2-3 évesen alakul ki ez nagy tévedés, már 7-8 hónaposan is van önálló akarata, de mondom baba függõ mennyire akarja érvényesíteni, 1 évesen meg az önálló "kis tini"- és a bújós anyás korszak váltakozik.
Lemaradt, hogy szerintem a te babád nem hisztizik, vagyis csak részben, más is van a háttérben.
Úgy gondolom, hogy egy 8 hónapos még nem hisztizik.Várjátok meg a másfél-2 éves kort, na akkor megtudjátok mi is az :) ) Szóval ennyi idõs korban inkább szeparációs szorongásról van szó.z egyik válaszoló írta, hogy hisztizik a hasonló korú babája, amikor elveszi a játékát.Ez természetes:) Az attól még nem hiszti:)

8 hónaposan még csak kúszni tud, mászni nem. De viszont már feláll bárhol egyedül és lépeget a bútorok mellett. Talán ki fog maradni a mászás. Más anyuka gyerkőce is van, volt így?

Pedig er?s,ha fogom a kezét is,magabiztosan áll,sétál.Olykor még egy kézzel is.Ti gyerk?cötök mikor kezdett el mászni?

Legjobb válasz: Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)

Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)
Mintha Én irtam volna ki a kérdést. 8 hós, csak kúszik, nem mászik, áll és segitséggel lépeget:) ) Amúgy szerintem hamarosan az is bekövetkezik.
Az én babám pont 8 hós.Már mászik, feláll egyedül, de még bútorok mellett nem lépeget, és csak ha mindkét kezét fogom tud menni. Minden baba más, lehethogy a tiednek kimarad a mászas, és mindjárt elindul maga. A barátnöm kislánya se mászott, viszont hamar kezdett járni
Az én fiam is elõbb állt, és cska utána mászott. 7 hónaposan állt, utána 2 héttel már lépegetett és cska 8 hónapsoan kezdett mászni. Most már alig érem utol:)
A mászás fontos, ha kimard a mászás késõbbi diszleksziára utalhat. Lányommal voltam 4 hónaposan neurológusnál, mert méhen belüli fekvésbõl adódóan csak az egyik oldalra szerette fordulni , mondta, hogy ha figyeljem késõbb mászik-e, mert az fontos. Hát mászik, mint gép, mind fiam is, lányom is 7, 5 hónaposan kezdett mászni.
Nem szabad vezetgetni, pont azért, h az esetleg kimaradt mászást is próbálgassa.Hagyni kell mindent, h magától csináljon, nem kell sürgetni a vezetgetéssel sem.
Sokáig azt hittem én is, hogy kimarad nálunk a mászás és a kúszás is, de 9 hósan egyszercsak elkezdett hátrafelé kúszni, inkább csak tolta magát, és 10, 5 hósan mászni. Azóta le se lehetne kötözni, mindenhova mászik, és feláll. Igaz, nagyon érdekes stílusban, mert az egyik lábával van csak térden, a másikat kinyújtja maga mellett, de váltogatja õket. És elõtte hiába csináltam akármit, nem akart mászni. Az ortopédus a 2. kontrollon azt mondta, hogy úgyis csak akkor fogja csinálni és azt ahogy õ gondolja. Amúgy, ha megtanul járni, és elesik, mászva fog feltápászkodni...nem? legalábbis, amíg csetlik-botlik. Sokaktól hallottam, hogy elõbb lépegetett, és így tanulta meg a mászást.
elõzõ vagyok: most 11 hós (egyébként egy éves korukig kellene elsajátítaniuk anélkül, hogy "gondot" okozna

Milyen következményei lesznek, annak, hogy a 8 hónapos fiam velünk alszik, és csak cicin tud elaludni?

Azért alakult így, mert 1,5 óránként szopizott éjjel-nappal, így magam mellé vettem az ágyba mert másképp nem tudtam pihenni, meg azért élvezzük is hogy ott van velünk,ez ment 4 hónapos koráig, akkor megkezdtem a hozzátáplálást, így kevesebbszer cicizett.Most még mindig velünk alszik, és 1-2-szer felkel cicizni, és eszik is bel?le.Próbáltuk elhúzni az etetések közti id?t, de mindig hisztériás sírás lett a vége. Nagyon anyás, és még most is napközben rá kell raknom cicire 2-3 óránként, tulajdonképpen cumizni. Sem a hüvelyk ujját, sem a cumit nem fogadja el, s?t megsért?dik, hogy ha ezekkel próbálkozom. A reggel és esti cicizést nem szeretném még elhagyni, de félek, hogy ez a túlzott ragaszkodás kés?bb a kárára lesz. Egyenl?re annyi a hátránya, hogy maximum 2 órahosszát van el mással, úgy hogy ha nem vagyok ott, aztán jön a hiszti...

Legjobb válasz: szia, nálunk is ez van, csak õ nincs el mással 2 órát se. :) de nagyon jó, mert imádjuk egymást, nagyon mosolygós, jó humorú baba, könnyû megvigasztalni. Én egyszer próbáltam 8 hónapos korában rácsosba szoktatni, hát teljes kudarc volt. Úgyhogy marad az együttalvás egyelõre, nem tudom, meddig. Anyósom pnt tegnap okoskodott, hogy nem jó így, de hát nem érti meg, hogy a babám inkább hányásig üvöltene, mintsem a kiságyban aludjon el. Az volt a duma, hogy minél elõbb megtanul alkalmazkodni, annál jobb. Hát szerintem ez nem alkalmazkodás lenne a részérõl, hanem részemrõl kínzás. Ha ennyire igényli, miért vonjam meg tõle? És fõleg hogy? Na mind1, amúgy õ 10 hónapos. szép lassan, szelíden vezetem rá, hogy nem mindig az õ akarata van, és másban képes alkalmazkodni, tehát nem hiszem, hogy nagyon el lenne rontva, nincs neki minden megengedve, és ezt tudomásul is veszi.

szia, nálunk is ez van, csak õ nincs el mással 2 órát se. :) de nagyon jó, mert imádjuk egymást, nagyon mosolygós, jó humorú baba, könnyû megvigasztalni. Én egyszer próbáltam 8 hónapos korában rácsosba szoktatni, hát teljes kudarc volt. Úgyhogy marad az együttalvás egyelõre, nem tudom, meddig. Anyósom pnt tegnap okoskodott, hogy nem jó így, de hát nem érti meg, hogy a babám inkább hányásig üvöltene, mintsem a kiságyban aludjon el. Az volt a duma, hogy minél elõbb megtanul alkalmazkodni, annál jobb. Hát szerintem ez nem alkalmazkodás lenne a részérõl, hanem részemrõl kínzás. Ha ennyire igényli, miért vonjam meg tõle? És fõleg hogy? Na mind1, amúgy õ 10 hónapos. szép lassan, szelíden vezetem rá, hogy nem mindig az õ akarata van, és másban képes alkalmazkodni, tehát nem hiszem, hogy nagyon el lenne rontva, nincs neki minden megengedve, és ezt tudomásul is veszi.
az én lányom kezdettõl fogva velünk aludt, és cicin aludt el. aggódtam én is, de magától megoldódni látszik a dolog, most 13 hós. néha elalszik egyedül, vacsi után befészkeli magát az ágyba, forgolódik egy kicsit, és elalszik. volt hogy a fejét elfordította amikor szopiztatni akartam, nem kellett neki. az evés végén, mikor már láttam hogy csak cumizik, kihúztam a szájából, és gyorsan benyomtam a cumit. az kicsit még szívta, aztán elaludt, és kiköpte. mostmár nem is cumizik.
Szia! Ne aggódj, nekem is az elsõ pillanattól velem aludt a lányom. Azért nem közöttünk, mert apája nagyon forgolódós, félt, hogy ráfekszik a picire. Mi úgy oldottuk meg, hogy a gyerekszobában egy kétszemélyes fotelágyon aludtam a picivel. Így nem volt gond az sem, ha apával akartam lenni, hiszen a kicsi jól aludt a saját szobájában, én csak átmentem a páromhoz, de aludni már a baba mellé feküdtem. Nagyon bevált, apájának sose kellett éjjel gyereksírásra ébrednie, igaz, nekem se, hiszen a cici mindig ott volt, amikor már forgolódott, egyedül is ügyesen megkereste és kiszolgálta magát, így én hírbõl se ismertem a kialvatlanságot meg az éjszakai balhét. 18 hónapos volt a lányom (már pocakban a kistesó, a nagy 19 hós, még szopizik) amikor vettünk neki egy új ágyat, ami nagyon tetszett neki. Onnantól kezdve este, miután cicin elaludt, mindig abba raktam le. Persze én ott maradtam a szobájában a fotelágyon. Elõször csak alig pár órát aludt az ágyában, majd lemászott mellém. Aztán egyre több idõt aludt a saját ágyában, mostanra meg már majdnem mindig átalussza az éjszakát, persze ha mégsem, engem ott talál a szokott helyen. :-) Így nincs gond, nem volt egy csepp sírás sem. A napközbeni cicizéseket folyamatosan elhagyta, csak a délutáni alváshoz kéri, de ha nem vagyok vele, akkor anyukámmal is elalszik, illetve szuper jókat alszik babakocsiban is. Nagyon szépen szokott le, mindenféle törés nélkül, egyetlen hónap elég volt, hogy magától elkezdje a leválást. Én hagyom, hadd tegye a saját tempójában. Nem lesz baj, biztos vagyok benne. Önállósodni csak akkor lehet, ha ott a biztos háttér, ami támaszként bármikor elérhetõ. Az a gyerek mer nyitni a világ felé, aki saját akaratából teheti, kényszer nélkül. Ezt tanította nekem egy nagyon okos ember, akinek rengeteget köszönhetek. Ezt tartottam én is, tartom ma is, s láss csodát: a lányom kiegyensúlyozott, vidám, nevetõs, nem fél semmitõl, nem hisztis, már az éjszakát is átalussza... Egyébként egyik barátnõm kislánya (ugyanúgy nevelte, mint én az enyémet, mindig együtt aludtak) két és fél évesen kijelentette, hogy saját ágyat kér. Kapott, azóta sem alszik a szüleivel. Szóval ne stresszelj rajta, mindent jól csinálsz, a kisfiad szépen le fog szokni a folyamatos rajtad lógásról - de ne most várd még, nyolc hónapos, most fog a szeparációs félelem idõszaka következni, ilyenkor a legnagyobb hiba drasztikusan leszoktatni! Szépen magától meg fog oldódni minden, csak így tovább!
Egy másodpercig se aggódj! Nálunk pontosan ugyanez volt az elsõ két gyerekkel. Most a harmadiknál már a kiságyat fel sem állítottuk, egyértelmû volt, hogy hozzánk költözött be közénk. Imádjuk mikor egy baba köztünk szuszog. A legnagyobb mikor ovis lett és ezáltal "nagylány"-nak érezte magát, szó szerint kikövetelte magának a saját ágyat. Magyarázta azzal, hogy õ már nagylány és csak a babák alszanak a szüleikkel együtt és nem külön ágyban. Egyetlen egy éjjel sem jött át hozzánk utána, ma már 11 éves. A középsõ gyerekünk 3 éves és már õ is saját ágyat kért magának, hiszen nagyfiú. A legkisebb 3 hónapos, cicizünk éjjel-nappal. Sosem hagytuk sírni õket, sosem szoktattuk le erõszakkal semmirõl. A cicirõl maguk szoktak le, cumit, cumisüveget sosem kaptak, de cicit mindig, még mikor csak megnyugtatásra vágytak, akkor is. Sosem szopták ezáltal az ujjukat sem. Úgy tedd, ahogy a szíved diktálja, mindennek megvan a maga ideje. Minden gyerek életében eljön az önállósodás pillanata, amiben nem gátolni, hanem megerõsíteni kell. Lehet 1 évesen, de lehet 3 évesen jön ez el. Egyszer mindegyikük lemond a cicirõl, pelusról, szülõi alvásról. Hagyd, hogy saját maga érje el a fejlõdési szinteket és ne dõlj be a modern kor "tudományos" hülyeségeinek. A titok, hogy te magad is el tudd engedni a megszokott dolgokat és fejlõdni a kicsivel együtt. (vagyis ne akard babaként kezelni továbbra is, mikor már erre nincs szüksége)Így elkerülhetõ a 10 éves korig szülõkkel alvó gyerek esete.
Szia! Az én babám 18 hónapos és még szopik (mondjuk nekem nem cumizik, hanem eszik belõle nagyon sokat). Nekem is úgy volt sokáig, hogy csak a cicin aludt el és megmondom neked õszintén, hogy ez szerintem mindenkinek így volt jó, mert éjjel sokszor felébredt és egybõl tudott szopni, mikor felkelt, aztán nekem sem kellett 6-szor felkelni a kiságyhoz. Aztán 14 hónapos kora után ez jelentõsen mérséklõdött. Addig nem volt el senki mással 1-2 óránál tovább. Én azt mondanám neked saját tapasztalatomból (bár minden gyerek más), hogy ahogy nõ, egyre jobban fog leszokni. Nálunk a nappali szoptatásokat már abszolút nem igényli, éjszaka is tovább alszik, pedig eddig éjjel min. 3-4 alkalommal fenn volt a ciciért. Most már csak kb. 2-3-szor és ennyi a szoptatás (plusz napközben 1, ha nagyon akarja). Minden gyerek más, erõltetni nem szabad, de folyamatosan el fogja hagyni a korral meg persze nem kell elé tenni. Mi azt tapasztaljuk, hogyha nem vagyok a szobában, fel sem kell a ciciért annyit, aztán mikor bemegyek, megérzi és felkel. A te babád még nincs 1 éves és az írásod alapján a szoptatások száma a korának teljesen megfelelõ.
Szia! Nálam ez volt és van jelenleg is! A nagyfiam 10 éves a kicsi 1 éves. Velünk alszik a kicsi és szopizik 2X éjszaka. A nagy ugyan így volt anno. Ovi elött vettünk egy szupi ágyat Neki és vele aludtam 2-3 éjszakát, aztán pedig elalvás után ott hagytam és így szépen magától kialakúlt az éjszakai alvása. Most ugyan így tervezem a kicsivel. Már nem lessz tesó, úgyhogy ki élvezem ezt a 2-3 évet a kicsivel, hogy velünk alszik és a férjem is imádja, sõt..! A nagynál sem bántam egy percig sem az eggyütt alvást, és semmi hátrányát nem éreztem a babánál és Nálunk sem a késöbbiek folyamán!!
szerintem probáld meg leszoktatni mert ezt a hibát mi is elkövettük kislányommal és most kétés fél évesen is köztünk alszik valamikorátbujik hozzánk de egy évbe telt mire átszoktatuk sirás nélkül.Bár én nem olvastam semije könyvet akaratbol csináltam mert aludni szeretem volna
Sajnos rászokott a kisfiad egy kellékre (jelen esetben cici és az hogy köztetek van) ahhoz hogy el tudjon aludni. Ebbe a hibába a legtöbb szülõ bele esik. Így mi is. Csak én szerettem volna tenni ellene mert nem volt apával egyáltalán magánéletünk. És ez mellett még rosszul is aludtam, mert mindíg azt néztem hogy nem fekszem -e rá a gyerekre. Hát változtattam. Vettem egy könyvet (a címe: A suttogó mindent megold) és kiolvastam. Nagyon sok jó és praktikus tanács van benne. És persze arról is ír hogy hogyan térjünk vissza a helyes útra, ha valamit elrontottunk. Van benne direkt erre is módszer. Nekünk nagyon bevált. Manóka azóta az ágyában alszik és végre mi is pihenünk. =)
Szerintem ez még nem vészes, a kozmetikusom viszont annál inkább. 5 éves a kisfia, és kéri a "didikét", szerintem ez már egy kicsit beteg.
21.42-es én teljesen egyetértek Veled! És örülök, hogy ezen az oldalon azért még vannak normálisan gondolkodó anyukák, mert egyébként rettentõ elkeserítõ szerintem ez a gyûlölködés és szemellenzõs viselkedés, hogy mindenki azt hiszi, hogy csak az a megoldás lehet a jó, amiben õ hisz, és ami az õ gyerekénél mûdködött, minden mást lepontoz, rosszabb esetben elküld még a francba is... azért kíváncsi lennék kik ezek... lehet ha látnánk õket személyesen, szóba sem állnánk velük...
Szerintem minden baba más, így nem lehet tudni, hogy a te kisfiad le fog-e szokni magától a dologról, vagy neked kell-e erõltetni hogy változtasson ezen a szokásán. Szerintem mindkét eset benne van a pakliban. A kérdés az, hogy kivárod-e amíg önállóan elhagyja, vagy hogyha már neked terhes a dolog, vagy úgy érzed, hogy most már elkélne egy kis segítség, akkor én is tudom ajánlani Tracy Hogg Suttogó címû könyvét, ahogy már elõttem is tette egy anyuka (apropó, nem értem miért kellett azt a választ lepontozni???? iszonyat hasznos könyv annak, aki szeretne változást elérni és nem a gyerektõl várni, hogy magától kitalálja hogyan kéne viselkednie, na mindegy...) Szóval csak annyit akartam mondani, hogy minden baba más, minden eset egyedi és minden anyukának meg kell találnia a saját gyermekéhez a kulcsot, és azért nem kell senkit leszólni/lepontozni mert az õ babájánál más megoldás vált be...
Semmi gond nem lesz, ne aggódj. 8 hónaposan az én lányom is cicin aludt el, éjjel többszür is fölkelt cicizni és onnantól velünk aludt reggelig és persze többször cicizett. Egy éves kora elõtt õ választotta el magát a cicitõl és mintha egyszerre nagylány lett volna, a saját ágyában alszik egész éjjel. Nem csináltam semmit, csak nem görcsöltem, hogy mi lesz és bíztam benne, hogy tudja, mi kell neki. Ha ölbe akar jönni, mindig fölveszem, babusgatom és úgy gondolom, hogy mivel megbízik bennem, így képes volt elszakadni tõlem, hisz tudja, hogy cici nélkül is megkapja a testi közelséget, babusgatást bármikor. Érdekes egy folyamat volt ez a változás, engem is meglepett, hogy magától tette ezt és ilyen hamar. Azóta ha lehet, még közelebb vagyunk egymáshoz, sokat puszilkodunk, hiszen annyira ki tudja már mutatni a szeretetét, az érzéseit. Gyönyörû idõszak ez! Bár a többi is az volt!
Kedves Mindenki! Elég furcsa, hogy a kérdezõ tanácsot kér, mert le szeretné szoktatni a babáját az együttalvásról, és akitõl tanácsot kap erre vonatkozóan, úgy látom azt szépen lepontozzák azok, akik együttalvás-pártiak. Szerintem egyikkel sincs gond, minden attól függ, hogy a szülõk hogy állnak ehhez a kérdéshez. Miért kell elítélni valakit, aki azt szeretné, hogy a gyermeke külön ágyban aludjon? Az már nem jó szülõ? Utólagos bocsánat az OFF-ért.
Jajjj de jó olvasni benneteket:) Ugyanez volt a szitu mind a két gyermekemmel. Imádtam velük aludni, a cici mindig kéznél volt, sokszor nem is tudtam volt e fent éjszaka. nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekek, akik soha nem cumiztak és nem szopták az ujjukat. 2 éves korukra mind a ketten leszoktak a cicirõl és külön ágyon alszanak azóta. 2 éves koruk elõtt már megvan az a kis értelmük, hogy megértik, mit mondasz nekik. Mondogattam, hogy a cici már a kicsi babáknak való, elromlott, kell majd a kistesónak. Emellett fokozatosan hagytuk abba a nappali szopizásokat, egy idõ múlva csak reggel és este szopiztak. Kaptak ágyat, ami nálunk varázs volt. A lányom nagyon imádta, örült a saját ágynak, büszkén aludt benne. A fiamnak is nagyon tetszett, akkor cseréltük le a lányom ágyát emeletesre. Fiamnál is fokozatosan maradt abba a cicizés. Csak az elalvásunkhoz kellett. Ekkor segített apa. Én átköltöztem másik szobába és apával elaludtak ügyesen. kb 4-5 éjszaka volt, hogy felébredtek és kerestek, volt kis sírás, de szépen visszaaludtak. 1 hét múlva már átaludták az éjszakát. Úgyhogy szerencsére mind a ketten jól viselték. Amúgy ez a cicirõl való leszoktatás szerintem minket anyákat jobban megvisel ;) Úgyhogy ha minden renden van, benneteket nem zavar, hogy veletek van a kicsi, akkor ne is rágódj ezen. Majd ha esetleg valami iatt teher lesz, akkor ráérsz agyalni rajta. Érdekes ezt mondani, magam sem gondoltam volna, de én a fiamat már azért szoktattam le, mert nagyon rossz volt a mellemnek, hogy szopizott. Amúgy kismama voltam, mind a kettõjük leszoktatásánál. Szerintem a pocalakónknál is ugyanez lesz a helyzet :) Boldog babázást! 4 éves kiscsaj, 21 hónapos kissrác, 21 hetes pocalakó anyukájuk
A kérdező hozzászólása: Tényleg ugyanaz a helyzet. Nekem is mosolygós, meg jókedvû. Én csak amiatt aggódom, hogy mi lesz velünk majd ovi kezdéskor? Ha addig sem szokik le rólam akkor az még nagyobb trauma lesz neki, hogy otthagyom idegen helyen, idegenek közt. tudom, hogy van beszoktatási idõszak, de akkor is.Anyámmal és öcsémmel, aki 3. gyerek, ugyan ez volt, 10 éves koráig nem volt hajlandó kiszállni a szülõi ágyból. Ezt azért szeretném elkerülni. Azért érdeklõdtem, hogy hátha valaki volt már hasonló helyzetben, és hátha meg oldotta azt a gyerek sérülése nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül. Az együtt alvás minket nem zavar, sõt élvezzük, ezzel nincs is probléma. Arra voltam kíváncsi, hogy mire számíthatok, meddig tart majd ez az idõszak. De megnyugtat, hogy a legtöbben azt írtátok 2 éves korára leszokik róla. Nekünk ez így teljesen jó. Én csak attól tartottam, hogy ovi idõszakig szopni fog. Remélem addigra sikerül megtanítanom magától elaludni. Annak aki lepontozta a válaszadókat, üzenem, Õ biztosan egy szuper anyuka (vagy apuka) aki mindig mindent tökéletesen csinál. Gratulálok neki. A többieknek, még egyszer köszönöm!

FP. Tanuló focilabda jó ajándék egy 8 hónapos kisfiúnak? Megéri megvenni? Van valakinek ilyen? Szereti a babád? Mit "tud" egyébként ez a játék?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.

Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!