Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos napi (252 db)

Mennyit és milyen elosztásban alszik 7-8 hónaposod nappal és éjjel? Hogyan altatod?

Legjobb válasz: Nekem már 2 éves a kisfiam de így aludt: napi 2x. De. 9,10-tõl kb.12-ig. Du. 15-16. +,- fél óra mindkettõnél. Attól függ, hogy mikor ébredt reggel. Este 7-8 körül már aludt, reggel 7-8-ig. Éjjel 2-3x felébredt szopizott és aludt tovább. Nappal ha nem séta közben aludt el, akkor szopi közbe.

Nekem már 2 éves a kisfiam de így aludt: napi 2x. De. 9, 10-tõl kb.12-ig. Du. 15-16. +, - fél óra mindkettõnél. Attól függ, hogy mikor ébredt reggel. Este 7-8 körül már aludt, reggel 7-8-ig. Éjjel 2-3x felébredt szopizott és aludt tovább. Nappal ha nem séta közben aludt el, akkor szopi közbe.
7 hónapos a lányom, és nappal alszik 3x. Kb 2-2, 5 órát. Az éjszakát végigalussza, 8-6-ig. És pont 7 hónapos korára sikerült megtanítanom egyedül elaludni. Nem sírt szerencsére, fokozatosan leszoktattam a ringatásról, úgyhogy mostmár nem szakad le a derekam.
8 hónapos a kislányom, de.9-10-tõl alszik 1-1, 5 órát, és du. 2 körül is alszik 1 órát. Este 9-kor alszik el és reggel 7-7:30-kor kel, éjjel nem kel fel enni. Nem altatom, leteszem és magától alszik el.

8 hónapos babátok miket tud már? Miket eszik? Mennyit alszik? Hogyan telik egy napja?

Legjobb válasz: Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt,mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7,5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.

Már régebben volt (8 hónapja) de leírom, amire emlékszem, meg benne van a babakönyvben: Lány, akkor volt 7910 gramm és 76 cm(sz: 3950 gr/56 cm) 8 hónapos koráig egyszer evett délben eleinte csak gyümölcsöt , majd keverve zöldséggel, végül lett belõle csak zöldség, hozzá rizspehely, sinlac, csirkehús, mikor mi A többi anyatej volt, 8 hónaposan kezdett uzsira gyümölcsöt kapni. Akkor vezettem be sima natúr joghurtot, túrót. Reggel, délelõtt, délután, este ciczett, és éjjel még felket 2x. 8 hónaposan már ült, állt, mászott, lépegetett kapaszkodva ( 6 hósan ült fel, 6 hós 1 hetesen állt fel és 7, 5 hónaposan kezdett mászni) Aludt délelõtt és délután.
Bútor mellett sétálgat, ülni 1 hete ül, igaz térdelésbõl a sarkára teszi a fenekét :) napközben x2-3-szor alszik, összesen 3-4 órát. Étkezést még nem sikerült kiváltani, eddig az ebéb kiváltásával próbálkoztam, és most kezdtem el uzsonnára gyümölcsöt adni, egyébként anyatejes.
8 honaposan megtette az elsö önallo lepeseit.Reggelire zabot kapott kefirrel vagy bundaskenyeret vagy stb..., tizoraira gyümit esetenkent szopi is volt, zab/arpa/köles kasat, ebedre fözeleket, nokedlit egy kis pörkölttel, huslevest, uzsira megint gyümi vagy cekla vagy mas zöldseg leve vagy püre, vacsira pedig szopi 10 hos koraig. tetemes mennyisegeket evett mar 8 honaposan is, egy felnöttnek becsületere valt volna. A napirend: reggel keles 8-9 körül, jatek mese stb 11 körülig aztan ebed vagy tizorai etvagyatol függöen, aztan delben csicsi 1-3orat aztan vagy ebed vagy uzsi megintcsak a delelötti etvagyhoz merten, megint jatek seta stb, aztan felhat fele vacsi es hatkor fürcsi fogmosas aztan csicsi reggelig.
8 és fél hós a kisfiam, kb. 8, 5-9 kg és 70 cm lehet. Ügyesen kúszik, pár percig elül, de egyedül még nem tud felülni, sokat térdel és a popsiját felnyomja, nagyon muris :) Reggel-este szopizik, délelõtt gyümölcsöt (alma, banán, barack, meggy) kap Sinlaccal, ebédre kicsit darabosabb fõzeléket husival v. sajttal, délután tejmentes pépeket, pl. kölespépet kap gyümölccsel. Sajnos tejérzékeny, így tejes pépet nem kaphat és a túrótól is kiütéses lett, joghurtot ezért még nem is próbáltam, viszont a sajttól semmi baja, szerencsére. Elég jó alvó, az éjszakákat 1-2 kivételtõl eltekintve teljesen átalussza, nappal 2x alszik, az egyik kb. 2 óra, a másik kb. 45 perc, változó, hogy mikor. Amúgy nagyon nyugis, mosolygós baba, tök jól elvan mellettünk, simán csinálhatok tõle bármit, a lényeg, hogy a nagytesó (3 és fél éves) is ott legyen :) )))

8 hónapos babátok mennyit, ill. hányszor szopizik egy nap? Főzelékekből, gyümölcsökből mennyit eszik?

6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, de olyan nehezen megy minden... 100 ml-nél többet nem akar enni, és szopizni is keveset szopizik szerintem. napi 4-szer, de 5 perc alatt végez... kevesebb lehet a tejem?

Legjobb válasz: Ha nyugodt és tûr a napi 4szer 5 perccel akkor semmi baja. Az én fiam 8.5 hónapos úgy egy hónappal ezelõttig szinte alig evett, csak szopott. Mondjuk azt napi 6-7szer (éjjel is szopik) de 5-8 perc alatt simán végzett! És 3-4 órát elvolt így simán és az étel se érdekelte pedig 5 hónapos korától kóstoltattam vele. Most egy hónapja belehúzott az evésbe, tízóraira olyan 200 grammot eszik, ebédre vagy 220-230 at uzsira is olyan 200 gramm körül (vagy ha kimarad az uzsi akkor korai vacsira) este és reggel szopik 8ezt nem tudom mérni nem is mértem sose) és éjjel 1-2 szer ébred, ebbõl egyszer visszaaltatható csak úgy, egyszer szopik. Én nem aggódnék a helyedben:) Én is szeretném ha még gyakrabban lenne szopi de nem tudom erõltetni bele, ha egyszer nem kéri napközben.

Ha nyugodt és tûr a napi 4szer 5 perccel akkor semmi baja. Az én fiam 8.5 hónapos úgy egy hónappal ezelõttig szinte alig evett, csak szopott. Mondjuk azt napi 6-7szer (éjjel is szopik) de 5-8 perc alatt simán végzett! És 3-4 órát elvolt így simán és az étel se érdekelte pedig 5 hónapos korától kóstoltattam vele. Most egy hónapja belehúzott az evésbe, tízóraira olyan 200 grammot eszik, ebédre vagy 220-230 at uzsira is olyan 200 gramm körül (vagy ha kimarad az uzsi akkor korai vacsira) este és reggel szopik 8ezt nem tudom mérni nem is mértem sose) és éjjel 1-2 szer ébred, ebbõl egyszer visszaaltatható csak úgy, egyszer szopik. Én nem aggódnék a helyedben:) Én is szeretném ha még gyakrabban lenne szopi de nem tudom erõltetni bele, ha egyszer nem kéri napközben.
2 szer szopzik reggel és este tízóraira gyümit eszik , vagy joghurot-gyümivel 200 grot délben fõzeléket 220 -ot uzsi gyümi 190 gr vacsi 150 gr tejpép alvás szopi reggel 6-7kor szopi... ennyi, 11 kilós kiffiú amúgy :) ilyenkorban napi 500 ml tejet kell ennie-innia, és elég a napi 2 is, ne izgulj éhes tuti nem marad :)
Mi is 6 hónaposan kezdtük, szopik között kóstoltatok, halovány sikerrel. Napi ötször szopizik, normál adagot (nem mérem). A gyümölcsöket eszi, a zöldségeket nemigen. Tegnap döbbentem rá, hogy utálja a pépet. A kölesgolyót elrágja 1.5 foggal, ma banán darabokat evett, tegnap pici paradocsomos tonhalfalatokat nyammogott a tésztánkból. Délután megpróbálok neki fõtt répakockákat adni, kíváncsi vagyok... ja, majdnem 9 hónapos. Az asztmája miatt tejtermékeket nem ehet, pedig biztos elmajszolna 1-1 sajtkockát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak azért aggódom, mert 200g-ot hízott 2 hónap alatt...jön a foga az is nagyon bezavar. Emiatt sokszor kakil is. Ma pl. 5-ször, de hasmenése nincs.Szerintem az étvágya is emiatt olyan amilyen...
Ebben a korban a sok mozgás miatt kevesebbet híznak a babák. Ha jó a kedve (fogzást leszámítva), ha látod, hogy van elég pisi, akkor szerintem ne aggódj. Mi is hasonlóan állunk a hízással.
A kérdező hozzászólása: Rengeteget kakil, pisil. Gondolom a fogzás miatt most pláne. Tegnap 5x kakilt...mozog is sokat, forog, de még nem kúszik, mászik. Jókedvû. Csak a doktornõnk szerint a 600g-ot kellene havonta hízni és õ 2 hó alatt hízott 200-at...
Édes Istenem, ha minden hónapban fél kilót hízna, mekkora lenne mire oviba megy??? Tökéletesen hízik a babûád, szépen fejlõdik, semmit nem kell másként csinálnod!


2 kérdés: hányszor szoptatod 7-8 hónapos babádat egy nap? Honnan tudom, hogy megissza e az elegendő tejet egy nap?

Elmúlt 7.5 hónapos a babám. Mostanában elég korán kel, így mire a reggelijére kerül a sor körülbelül 9-10 órakor, addigra 2x is szopizik, aztán mostanában ebédrre se nagyon eszik f?zit, inkább szopizni vágyik. Napközben legalább 1-2 alkalommal szopik, aztán este 7-t?l akár 3x is, mire elalszik. Soha nem volt rengeteg tejem, nem volt nagyétvágyú a babám, 2 óránként szopizott mindig, mikor még csak anyatejes volt. Nem tudom, mennyit szopizhat egy alkalommal soha nem méregettem, viszont fejni fejtem, elég sokat, és elég nehezen jött bel?le, jó pár hónapos koráig sokat szenvedett, mert nehezen jött neki a tej.

Legjobb válasz: Az enyém 6 hónapos koráig csak szopizott, utána is nagyon kevés szilárd ételt fogadott el, fõleg szopizott. 8 hónaposan még nem is váltottam ki egyetlen étkezést se nála... Õ naponta 8-10x is szopizott (éjjel is többször), de soha nem mértem, mennyit... Azt, hogy elfogyasztotta-e az elegendõ tejet, amire szüksége volt, teljesen rá bíztam... A babák nem fognak önként éhezni, ha éhesek, hát jelzik... Hogy a tiéd inkább a szopit részesíti elõnyben, normális... de akár a fogzás is okozhatja. Adj neki annyiszor cicit, ahányszor csak igényli, 1 éves korig az anyatej kell(ene) legyen a fõ táplálék, a többi csak hozzátáplálás...

Az enyém 6 hónapos koráig csak szopizott, utána is nagyon kevés szilárd ételt fogadott el, fõleg szopizott. 8 hónaposan még nem is váltottam ki egyetlen étkezést se nála... Õ naponta 8-10x is szopizott (éjjel is többször), de soha nem mértem, mennyit... Azt, hogy elfogyasztotta-e az elegendõ tejet, amire szüksége volt, teljesen rá bíztam... A babák nem fognak önként éhezni, ha éhesek, hát jelzik... Hogy a tiéd inkább a szopit részesíti elõnyben, normális... de akár a fogzás is okozhatja. Adj neki annyiszor cicit, ahányszor csak igényli, 1 éves korig az anyatej kell(ene) legyen a fõ táplálék, a többi csak hozzátáplálás...
Ma volt nálam a védõnõ, azt mondta náluk lehet szuper-pontos digitális mérleget bérelni 3000 ft-ért egy hónapig (bp, iii ker) Nem tudom, hogy ez máshol is így van-e, de esetleg érdeklõdd meg. Még azt mondta, hogy a baba átlag egész napi fogyasztása anyatejbõl = testsúlya / 10. Az én babám 7 kiló, napi 700 grammot kellene ennie. 8 szor eszik, ez 87, 5gram lenne étkezésenként. Hozzátette hogy ez sem mindig stimmel, mert van hogy a tej erõsebb és nagyon kevés kell belõle... Ha boldog és elégedett, súlygyarapodása megfelelõ akkor ne aggódjak, mondta.
Ugyanúgy vagyok mint a 09:31-es, az enyém múlt héten volt 2 éves.
A kérdező hozzászólása: Jó, ha megmondod, hogy hogy mérjem szobamérleggel, lemérem, de nem hiszem, hogy kijelez 40-100g-ot pontosan:D
mérd le mennyiket szopik. Ha napi fél liter megvan (ha nem kap tápszert) akkoor elég neki. Ha kap, akkor a tápszer+anyatej=fél liter legyen
:) A babád jóllakik a tejjel? Ha igen, nem gond, ha nem tudsz már feni. Én soha sem fejtem, mégis több, mint 2 éve szopik a lányom :)
A kérdező hozzászólása: Hát csak onnan gondolom, hogy fogy, mert 1 héttel ez elõttig tudtam fejni, amibõl készítettem neki reggelit, most meg már nem tudok.:(
Tehéntejet 1 éves kora alatt semmiképp! Ha ennyiszer szopik, mibõl gondold, hogy nem tudod majd 1 éves koráig szoptatni? Ezt sehogy sem értem... Az étvágy meg nem mérvadó! Az állandóan változik, még nálunk felnõtteknél is. A fogzás is visszavetheti az étvágyat, hisz fáj az ínye. Majd, ha kibújik a foga, ismét többet fg enni. Különben meg egy 7 hónapos igencsak jól érzi az éhséget, ha megéhezik, nem fog önkéntesen éhezni... 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: 1 éves koráig nem hiszem, hogy tudom szoptatni:( abban bízok, hogy még kihúzzuk 1-2 hónapig. 1 hónappal ez elõtt több szilárd ételt evett, mint most. Még nem jött ki egy foga se, de már vagy 3-4 hete látom a két kis dombocskát az ínyén. Nem szeretnék neki tápot adni, de ha már nem tudom sokáig szoptatni, nem tudom, hogy meddig kellene adnom neki tápot. Annyira megoszlanak a vélemények, hogy mikor lehet tehéntejet adni a gyereknek. Még semmilyen tejtermékkel nem próbálkoztam, 9-10 hónapos korában akarok elõször.
ha hízik rendesen, akkor ne aggódj, eszik eleget! az hogy változik, mennyi fõzeléket fogad el, teljesen normális! tejes ételeket 1 év után szabad adni. az én lányom 8 hós, naponta 6-7x szopizik, 10 óra körül szopi után eszik gyümölcspürét, 1 körül szopi után fõzeléket.

Mi a napi etrendje a 7-8 honapos babatoknak?

Sziasztok,

Legjobb válasz: Az én lányom 6-8 hónapos kora kötzött egyszer evett szilárdat (gyümölcsöt, vagy zöldséget) 8 hónapos korától eszik kétszer, ebédre zöldség, hús, tészta, du meg gyümölcs, joghurt, túró.. Most 10 hónaposan már kap regglire pépet is. Mellette négyszer szopik még.

Az én lányom 6-8 hónapos kora kötzött egyszer evett szilárdat (gyümölcsöt, vagy zöldséget) 8 hónapos korától eszik kétszer, ebédre zöldség, hús, tészta, du meg gyümölcs, joghurt, túró.. Most 10 hónaposan már kap regglire pépet is. Mellette négyszer szopik még.
Szia! kisfiam 8 hónapos, így néz ki egy napunk: Reggeli:7-8körül 180ml tápszer Tízórai:10körül gyümölcs(egy banán, alma, körte) Ebéd:12-13. fõzelék csirkehusival(általában én fõzök), olyan 200gr Uzsonna:16 150ml tápszer, próbáltam már neki adni ilyenkor gyümölcsöt, vagy tejpépet, de nem hajlandó megenni, ilyenkor a tápszer kell Vacsora:19-20 210ml tápszer Van amikor még az uzsonna és a vacsora között eszik valami gyümölcsöt.
szia. mi 6 hosak vagyunk... de lehet korán csináltuk a dolgokat.: reggel 8 körül: 225 viz+tápszer dél körül: fõzelék husival, vagy lazacpéppel, kis szájban olvado tésztácskával vagy anélkül ... du 4körül: gyümi vagy pép, vagy mix este fél 8 -8 körül tápi... de a doki most mondta, hogy esetleg adjak neki estére is fõzeléket...., ugy talán jobban alszik.. néha , de van hogy oránként megébred a cumijáért. jövö héttõl megy bölcsibe, ott du-ra adnak majd neki fõzit, meg de. kapja majd a gyümit. ?????? én nem tom, hogy jol csinálom e...õ megeszi..... nincs baja, széklete is van... nem tom..
7 hónapos 8-9 között reggeli - 140-150 ml tápszer 12:00 . 13:00 között fõzelék + csirkemell általában 16:00 körül - tejpép gyümölccsel vagy activia keksszel vagy zöldségpüré vagy 140 ml tápszer 19:00 körül gyümölcs (banán, alma, körte vagy gyümölcsös bébidesszert) 22:30 körül 140 ml tápszer
21:52-nek: "kis szájban olvado tésztácskával"-ez milyen tészta? hol lehet kapni?

8 hónapos kisfiam hetek óta nem alszik rendesen. Éjszaka max 8 órát, abból 4 óra negyedóránkénti ébredéssel. Napközben 2szer félóra ha sikerül. Mit csináljak? Egész nap nyűglődik.

Legjobb válasz: Túl kell élni, lesz majd jobb is. Én mindig valami mozgásfejlõdésnél éreztem ezt a fiamon, és nem múlt el pár nap alatt! Meg persze, egy külön téma a fog, de gondolom, arról tudnál, ha az lenne most a gond. Levegõn nem alszik jobbat nap közben? 9 hónapos fiú anyukája

Túl kell élni, lesz majd jobb is. Én mindig valami mozgásfejlõdésnél éreztem ezt a fiamon, és nem múlt el pár nap alatt! Meg persze, egy külön téma a fog, de gondolom, arról tudnál, ha az lenne most a gond. Levegõn nem alszik jobbat nap közben? 9 hónapos fiú anyukája
A kérdező hozzászólása: nálunk a kúszáskor kezdõdött 6 hósan, addig átaludta az éjszakát. Most kezdett el mászni egy hete, azóta felül, feltérdel...Azóta még rosszabb a helyzet. Már tényleg minden altatást kipróbáltam, de se nappal, se éjjel nem alszik. De annyira álmos, nyûgös egész nap.
Elsõ vagyok! Hidd el, jobb lesz idõvel! Próbáltad már magadra kötni, hátha úgy egy kicsit jobbat aludna nap közben. Illetve ami nálunk bevált az éjszakai alvásra: elmentünk hosszúhétvégézni - sok érdekes, új dolog, minden izgalmas volt neki és végig aludta azt a 3 éjszakát!!!! nem akartam elhinni! :) 3 napja vagyunk itthon, persze kelni kell hozzá, de szerencsére nem félóránként, óránként, max kb 4-5 alkalommal. Kicsit ki kell zökkenteni a megszokott dolgaiból. Elmenni vele egy napos túrára, vagy barátnõzni, ahol más a helyszín, új dolgokat lát, stb.
Nekünk jön a fogunk és ezt csinálja a kisfiam mint a tiéd!De lehet mozgásfejlõdés is.Amikor már nagyon szenved adok neki nurofent éjszakára akkor szépen alszik és másnap nyugodtabb mert ki van pihenve. Szerencsére még csak egyszer kellett adni.

8 hónapos babátok mennyit alszik éjjel és nappal?

Az enyém óránként ébred éjszaka. Már nagyon el vagyok fáradva. Az első 4 hónapban magától aludt el, nem kellett ringatni és 1 evéssel reggel 1/2 9-ig aludt. Mitől változik meg vajon ennyire? Nappal 2-szer alszik, délelőtt1,5 órát és délután 2-2,5 órát.

Legjobb válasz: Az én lányom 6 hetes kora óta este 9-tõl reggel 8-9-ig alszik, 6 körül kel, akkor eszik álmában és alszik is vissza. Nappal délelõtt 30 percet és délután 30 percet alszik. Ha esetleg pont sétálunk, akkor a babakocsiban délután alszik 1-1,5 órát is, de a kiságyban a napi adag csak 2x fél óra. Igaz semmit nem tudok mellette csinálni, de cserébe éjjel végig alszik. :) Most 9 hónapos.

Az én lányom 6 hetes kora óta este 9-tõl reggel 8-9-ig alszik, 6 körül kel, akkor eszik álmában és alszik is vissza. Nappal délelõtt 30 percet és délután 30 percet alszik. Ha esetleg pont sétálunk, akkor a babakocsiban délután alszik 1-1, 5 órát is, de a kiságyban a napi adag csak 2x fél óra. Igaz semmit nem tudok mellette csinálni, de cserébe éjjel végig alszik. :) Most 9 hónapos.
Enyém is kábé óránként kel éjszaka, elég kimerítõ az tény. Korábban sokkal jobban aludt, pár hónapig az éjszakát is átaludta. Többször kel mint újszülött korában és szintén 8, 5 hós. Azt olvastam, hogy az intenzív mozgásfejlõdés, a fogzás vagy a sok inger miatt lehet a gyakori ébredés és sajnos teljesen megszokott ennyi idõs korban. Nem vigasztaló, de ez van.

Kislányom 2 nap múlva a 10 hónapot és még nincs foga! Kisfiamnál annó 6 éve már 8 honaposan volt. Mikor bujik ki majd a első fogacskája?

Legjobb válasz: 3 hónapos kora óta "fogzik" a lányom. Lassan 8 hónapos, a doki szerint az idén esélytelen, hogy foga legyen. :( Egyik ismerõsöm ikrei közül az egyiknek már 4 hónaposan kijött 2 foga, a másiknak 14 hónaposan jött ki az elsõ kettõ.

3 hónapos kora óta "fogzik" a lányom. Lassan 8 hónapos, a doki szerint az idén esélytelen, hogy foga legyen. :( Egyik ismerõsöm ikrei közül az egyiknek már 4 hónaposan kijött 2 foga, a másiknak 14 hónaposan jött ki az elsõ kettõ.
Ne aggódj, mindenkinél másképp alakul. A mi kislányunk 1 éves múlt pár nappal, amikor kibújt az elsõ foga. Most 17 hónapos és kint van 7 foga, plusz 3 jön.
Az én kisfiam 16-án lesz 10 hónapos, és neki sincs egy sem! 4 hónapos kora óta van alul egy fehér pötty ami egy picit bök és ennyi! De tényleg mint egy tû feje akkora csak..

Mi a napi menüje 7-8 hónapos babádnak, és mennyit alszik egy nap?

Legjobb válasz: Az én 7,5 hónapos babám, reggel 6-kor kel, akkor szopizik, délelõtt még 2x szopizik, délben fõzeléket kap a szopi után. Uzsonnára gyümit, este 6-7-kor tápszert, és 8-kor, lefekvés elõtt még szopizik. Már kezd kevés lenni neki a tejcsi, de nem tudom, hogy délelõtt mivel váltsam ki a szopikat. A tejpéppel próbáltam, de az nem kel neki. És mostanában már csak 1x alszik nappal kb. 2-2,5 órát. Éjszaka viszont 10-11 órát alszik, úgy hogy nem ébred fel egyszer sem.

A kérdező hozzászólása: Az én 7, 5 hónapos babám, reggel 6-kor kel, akkor szopizik, délelõtt még 2x szopizik, délben fõzeléket kap a szopi után. Uzsonnára gyümit, este 6-7-kor tápszert, és 8-kor, lefekvés elõtt még szopizik. Már kezd kevés lenni neki a tejcsi, de nem tudom, hogy délelõtt mivel váltsam ki a szopikat. A tejpéppel próbáltam, de az nem kel neki. És mostanában már csak 1x alszik nappal kb. 2-2, 5 órát. Éjszaka viszont 10-11 órát alszik, úgy hogy nem ébred fel egyszer sem.
Reggel 7- fél 8- kor kel. Akkor szopi. 10 gyümölcs kekszes 12-13 fõzelék szopi, ha igényli 4-5 joghurt vagy puding 7- fél 8 tejpép fürdés után szopi Ha éjszaka megébred, akkor csak folyadékot iszik félálomban. 8 hónapos múlt és örülök, ha 1, 5 órát alszik összesen egy nap. Tejpépbõl nem eszik meg mindent, mert vannak nagynevû, de elég tré ízûek. Szerintem a legjobb a Humana és a Milupa. Hipp nagyon nem jött be.
7 körül reggelire szopi 10 körül tízóraira gyümölcsöket kap, van hogy teszek bele neki babakekszet+szopi 13 körül ebédre fõzeléket kap (üvegeset)+szopi 16 körül uzsonnára szintén gyümölcs, keksszel, vagy tejpéppel 18:30 vacsi szopi Nem tudom, hogy mennyire valósan igényli még a tízórai, illetve ebéd után a tejet-vagy inkább csak megszokás-de azért én még megkínálom vele. Napközben mostanában nem igen alszik. Kb 1, 5 órát, ezt is két részletben. Viszont cserébe este 7-1/2 8-tól alszik reggel 6, 7-ig. Éjszaka nem kel enni. Inkább csak meg szokott ébredni; ilyenkor kap cumit és alszik tovább.

8 hónapos westie-m nagyon mohón eszik, és mindig éhes. Napi 3x kap enni mérsékelt adagot. (nem sok, de nem kevés) Ez normális?

Legjobb válasz: Egy jó étvágyú, egészséges kutya mindig éhes. :) Ezen nem tudsz változtatni, lehet, hogy már érdemes lenne áttérni inkább a napi 2x-eri étkezésre, egy kicsit többet, de mégse nagyon sokat, mert már 8 hónapos.. már nem neki való a napi háromszori kajálás. A mohón evés még a farkasfalkából van, hiszen minél gyorsabban esznek a falkatagok, hogy nekik is jusson.

Egy jó étvágyú, egészséges kutya mindig éhes. :) Ezen nem tudsz változtatni, lehet, hogy már érdemes lenne áttérni inkább a napi 2x-eri étkezésre, egy kicsit többet, de mégse nagyon sokat, mert már 8 hónapos.. már nem neki való a napi háromszori kajálás. A mohón evés még a farkasfalkából van, hiszen minél gyorsabban esznek a falkatagok, hogy nekik is jusson.
Az enyém 10 és fél hónapos Westie, de õ is nagyon gyorsan és mohón eszik. Ezzel nincs baj, mert ez azt jelenti hogy jó étvágyú egészséges kutyus.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!