Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos még nem kúszik, mászik (4 db)

8 hónaposan még nem kúszik, nem mászik. Utalhat problémára, vagy csak lusta?

Játszószőnyegen körbe-körbe forog, de még nem emeli a popóját, nem próbál "kutyázni". Hasra és hátra tud fordulni, de nem túl gyakran csinálja ezt sem. Mikor lehet ebből mászás?

Legjobb válasz: Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.

Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.
9 honapos és eg hetes a kislányom. 1 héttel ezelõttig csak kapálozott, meg körbe körbe forgott meg egyedül fel ült. 1 hét alatt elkezdett kutyázni, , és mászni. Szerint ne aggódj, egyik pillanatról a másikra történnek ezek a dolgok.
Az én kisfiam sem kúszott 8 hónaposan. Én nagyon aggódtam, mert sok anyuka beparáztatott, hogy bezzeg az õ gyerekük ilyen idõsen már szaladt. Voltunk neurológián, ahol kb kiröhögtek, hogy nincs semmi baja, ha 10 hónapos koráig nem kúszik, vagy 1 éves koráig nem mászik, akkor esetleg kell fejlesztés, de addig nincs gond. Majdnem 9 hónapos volt, amikor elkezdett úgy-ahogy kúszni, csak a kezével, a lábaival meg csak kapálózott, de néhány hét alatt belejött, aztán nem sokra rá elkezdett mászni is. Most 13 hónapos, áll, kapaszkodva lépeget, de még mindig legfõképpen kúszva közlekedik. Mostanában mindenhol azt olvasom, hogy inkább az a gond, ha túl gyorsan zajlik a babák mozgásfejlõdése, úgyhogy már nem aggódom :)
Szerintem csak lusta még. Én és nõvérem mind a ketten 1éves szülinapunkkor kezdtünk el járni nagy élmény volt mert pont mentünk a papámhoz és mikor megláttuk a lépcsõ tetején úgy rohantunk fel hozzá mintha már 2hónapja járnánk. Pedig otthon mindig csak kúsztunk hiába tettek anyámék a szekrény szélére almát hogy mennyünk oda érte mi kúszva mentünk :) Hát majd én is kiváncsi leszek hogy az enyém mikor fog el kezdeni járni igaz az még majd jó messze lesz mert elõbb még ki is kell bújnia :) 39+1hkm
Én babáim se kúsznak, 8 hósak. Kislányom kutyázik, már szinte lábujjhegyen áll, térdel hason, de nem tud elindulni. Kisfiam nem akrobatikázik, õ maga körül forog. Dévényes azt mondta, ha nem kúsznak 8 hós korukra, hívjam fel, de sok helyen 9 hót olvasok, most 1 hónapig izgulhatok...

8 hónapos kisfiam még nem kúszik, mászik. Baj?

Legjobb válasz: Ha még nem akkor nem baj,ha egyáltalán nem az okozhat majd gondot,mivel a kuszással-mászásssal fejlõdik a két agyfélteke közti kapcsolat(vagy valami ilyesmi).A fiam nem mászott viszont hamar felállt és lépegetett,aztán rájött ha nincs kapaszkodó akkor biztonságosabb mászni,õ így csinálta de minden baba más,nincs lemaradva még a babád semmirõl,ne aggódj majd elkezd kuszni,mászni vagy menni...Jó babázást!

Ha még nem akkor nem baj, ha egyáltalán nem az okozhat majd gondot, mivel a kuszással-mászásssal fejlõdik a két agyfélteke közti kapcsolat(vagy valami ilyesmi).A fiam nem mászott viszont hamar felállt és lépegetett, aztán rájött ha nincs kapaszkodó akkor biztonságosabb mászni, õ így csinálta de minden baba más, nincs lemaradva még a babád semmirõl, ne aggódj majd elkezd kuszni, mászni vagy menni...Jó babázást!
Ismerek olyan babát, aki elõbb járt, és csak utána tanult meg mászni. Állni is elõbb tanult meg, mint ülni (fel is borult, mikor elfáradt).

Létezik még egy 8 hónapos baba aki nem forog (csak balra), nem kúszik-mászik, csak ül ha fel van ültetve? Le van maradva?

Legjobb válasz: Az én babám 8 hónaposan fordult elõször hátról hasra. Most 10 hónapos, kb. két hete kezdett el kúszni, de most már szinte mászik is. Tehát szerintem nem vagytok elkésve. Igaz, mi azért járunk Dévény-tornára, mert izomtónus-problémái vannak (kötött izomzat lábban, hátban, gyenge izomzat karban).

Az én babám 8 hónaposan fordult elõször hátról hasra. Most 10 hónapos, kb. két hete kezdett el kúszni, de most már szinte mászik is. Tehát szerintem nem vagytok elkésve. Igaz, mi azért járunk Dévény-tornára, mert izomtónus-problémái vannak (kötött izomzat lábban, hátban, gyenge izomzat karban).
A kérdező hozzászólása: kislány és 8.20kg.
A lányom 9, 5 hós, 9, 5 kg, 75 cm. Csak jobbra fordul, hason nem hajlandó lenni, nem kúszik, nem mászik, nem ül fel egyedül, nem is jár. Tökéletesen egészséges és nincs lemaradva!!! Nyugi :) ))
Még várj vele, de szerintem ha mondjuk 9-10 hós koráig nem kezd el mást (kúszás-mászás, forgás mindkét oldalra), akkor biztos ami biztos, mutasd meg egy szakembernek. Az én lányom 10 hós korában kezdett el kúszni, mászni (vagyis mászni még mindig csak hátrafelé). Elvittük egy szakorvoshoz, azt mondta, teljesen egészséges, Õ ilyen. Viszont engem legalább megnyugtatott. Ezért érdemes elvinni szerintem.
Hát nem tudom....lehet, hogy egy kicsit lustibb???? Az én 7hónapos(na, jó jövõ héten tölti)már rég mászik, forog oda-vissza, ül mint a cövek, most a felállással próbálkozik.
utolsó vagyok:70cm, 8.3kg
Szia! Mi két hét múlva leszünk nyolc hósak, nálunk szintén ez a helyzet. Forgunk oda, vissza ritkán. Nem kúszik, mászik. Egyenlõre pucsítja a popsiját. És ül, ha felültetem, meg a babakocsiban. Engem is bánt, dehát szokták mondani, h minden babának megvan a saját, egyéni fejlõdési üteme. Ha visszagondolok, akkor is meg voltam ijedve, amikor még nem akart hasalni, átfordulni, de csak megtanulta. Ezeket is meg fogja. Szerintem Te is erre gondolj! És igen, szerintem is lustik kicsit. :)
Az elsõ kislányom 6 hónaposan úgy mászott, hogy alig tudtam utolérni. 7 hónaposan felállt, 1 hétre rá felült. Jó húsban volt. Második kislányom pár nap múlva lesz 7 hónapos, de épphogy elkezdett kúszni. Mászással csak próbálkozik, egyik oldalon mindig behajlítja a térdét, de arra még nem jött rá, hogy közvetlenül utána a másikon is be kéne. Nem érzem úgy, hogy el lenne maradva, inkább nagyobbik lányomnak volt az átlagosnál gyorsabb a fejlõdési üteme.


Kislányunk 8 hónapos, simán átfordul hátárol a hasára meg vissza is! Nagyon jó kondiban van, csak nem akar még elindulni mászni, csak kúszik! Szerintetek ez normális, hogy ilyen korban, még nem mászik?

Legjobb válasz: Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.

Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.
Normális, nincs még lekésve semmirõl. Az én kisfiam 9 hónaposan kezdett mászni, a kúszás szint ki is maradt, vagyis csak 1-2 napig csinálta, utána már mászott. Szóval 8 hónaposan még csak nem is kúszott, csak gurulgatott.
Tegyél elé inspiráló játékokat, telefont, labdát, távirányitótbaztán lrhet hogy azokra elindul. nincs elkésve semmivel..:)
Az én kislányom is 8 hónapos. Négykézlábra áll, onnan kinyújtja a lábait, és fel akar állni, de nyilván ez még nem megy kapaszkodás nélkül. Ha a bútorba kapaszkodik tesz néhány lépést, ha a földön van, a karjaival tolja magát, fõként hátra felé. Van még idejük, szerintem nincsenek lekésve semmirõl, majd rájönnek a mászás technikájára (már ha egyáltalán fognak mászni:)
Igen
Szerintem ne aggódj. Az én kisfiam ugyan 5 hónapos kora óta kúszott, viszont "csak" 8 hónaposan ült, és 9 hónaposan kezdett mászni. Aztán az egy éves szülinapja elõtt egy héttel kezdett el járni. Nem vagytok lecsúszva semmirõl, sem elmaradva, ne izgulj:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!