Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos még nem kúszik, (11 db)

8 hónaposan még nem kúszik, nem mászik. Utalhat problémára, vagy csak lusta?

Játszószőnyegen körbe-körbe forog, de még nem emeli a popóját, nem próbál "kutyázni". Hasra és hátra tud fordulni, de nem túl gyakran csinálja ezt sem. Mikor lehet ebből mászás?

Legjobb válasz: Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.

Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.
9 honapos és eg hetes a kislányom. 1 héttel ezelõttig csak kapálozott, meg körbe körbe forgott meg egyedül fel ült. 1 hét alatt elkezdett kutyázni, , és mászni. Szerint ne aggódj, egyik pillanatról a másikra történnek ezek a dolgok.
Az én kisfiam sem kúszott 8 hónaposan. Én nagyon aggódtam, mert sok anyuka beparáztatott, hogy bezzeg az õ gyerekük ilyen idõsen már szaladt. Voltunk neurológián, ahol kb kiröhögtek, hogy nincs semmi baja, ha 10 hónapos koráig nem kúszik, vagy 1 éves koráig nem mászik, akkor esetleg kell fejlesztés, de addig nincs gond. Majdnem 9 hónapos volt, amikor elkezdett úgy-ahogy kúszni, csak a kezével, a lábaival meg csak kapálózott, de néhány hét alatt belejött, aztán nem sokra rá elkezdett mászni is. Most 13 hónapos, áll, kapaszkodva lépeget, de még mindig legfõképpen kúszva közlekedik. Mostanában mindenhol azt olvasom, hogy inkább az a gond, ha túl gyorsan zajlik a babák mozgásfejlõdése, úgyhogy már nem aggódom :)
Szerintem csak lusta még. Én és nõvérem mind a ketten 1éves szülinapunkkor kezdtünk el járni nagy élmény volt mert pont mentünk a papámhoz és mikor megláttuk a lépcsõ tetején úgy rohantunk fel hozzá mintha már 2hónapja járnánk. Pedig otthon mindig csak kúsztunk hiába tettek anyámék a szekrény szélére almát hogy mennyünk oda érte mi kúszva mentünk :) Hát majd én is kiváncsi leszek hogy az enyém mikor fog el kezdeni járni igaz az még majd jó messze lesz mert elõbb még ki is kell bújnia :) 39+1hkm
Én babáim se kúsznak, 8 hósak. Kislányom kutyázik, már szinte lábujjhegyen áll, térdel hason, de nem tud elindulni. Kisfiam nem akrobatikázik, õ maga körül forog. Dévényes azt mondta, ha nem kúsznak 8 hós korukra, hívjam fel, de sok helyen 9 hót olvasok, most 1 hónapig izgulhatok...

A lányom 8 hónapos elmúlt és még nem kúszik, az gáz?

Forog hasról hátra és vissza,emelgeti a popóját de a kúszás még valahogy elmarad...nem akarok ráparázni,de azért érdekelne más véleménye is!! Köszi

Legjobb válasz: az én fiam most töltötte a 8at és õ se kúszik még. igaz, mi gyógytornára járunk, mert feszes (még mindig egy kicsit). sztem õ mászni fog, kúszni nem is. a tied is feszes? én nem tudom, de sztem ilyenkor már azért kúsznak.

az én fiam most töltötte a 8at és õ se kúszik még. igaz, mi gyógytornára járunk, mert feszes (még mindig egy kicsit). sztem õ mászni fog, kúszni nem is. a tied is feszes? én nem tudom, de sztem ilyenkor már azért kúsznak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) ) szebb a reggelem ;)
Elsõ gyerekem nem kúszott, 9 hónaposan kezdett mászni. Második 9 hónaposan kezdett kúszni, 2 hét múlva már mászott. Ne aggódj, ha mozgékony, pörög-forog, hamarosan beindul! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget Mindenkinek! Jobban alszom :) )
még nem gáz, de ha egy hónapon belül nem mutat hajlandóságot a mászásra, én megmutatnám Dévény tornásznak.azért írtam hogy mászás, mert a kúszást elvileg 8.hónapra kellene tudni, de ha kimarad, akkor elég a mászás a 9.-re.ezt onnan tudom, hogy a fiam sem kúszott, egybõl mászott, igaz õ 7 hónaposan.
Az enyém is lassan 8 hónapos, és nem kúszik még. Szerintem még rendben van, bár én is örülnék, ha kúszna már! 4 gyerekes :)
A kérdező hozzászólása: Hát a gyerekorvos kb 2 hónapja látta a fél éves státuszon, de semmi ilyesmit nem mondott, csak annyit h legyen sokat hason ... ami meg is valósul addig, amíg hanyatt nem vágja magát :) )
hát ha a gyerekorvos nem mondta, biztos nem az. minket õ küldött el neurológiára, a neurológus meg gyógytornára
A kérdező hozzászólása: Huhh...a másodiknak nagggyooon köszi :) )
A kérdező hozzászólása: Hm...nem tudom h feszes-e, azt honnan lehet észrevenni?
Nem gáz egyátalán!van olyan baba akinél elmarad a kúszás.nyugi nyugi! 5gyermekes
9 hónapos korig kell kúszni és 11 hónapos korig mászni. Az enyém sem kúszott 8 hónaposan, de holnap lesz 9 hónapos és már szépen kúszik és egy-egy lépést már mászva is megtesz.

8 hónapos babám még nem kúszik. Gond lehet? Meddig várjak, hogy megmutassam szakembernek? Hogyan tudnám fejleszteni? Kell-e egyáltalán?

Nagyon értelmes, nyitott, jókedélyű kislány. Ahová el szeretne menni, odagurul. Sokat kommunikál, szóval nem tűnik problémás babának, csak még nem kezdett el kúszni. Kell aggódnom? Ja és nagy, hosszú baba, 74-es ruhákat hord. Később kezdett el forogni is, mosolyogni is, úgy tűnik mindent később kezd el csinálni, de utána turbózva :)

Legjobb válasz: Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)

Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)
Úgy tudom, hogy 9 hónapos korig kell megtanulniuk kúszni. Az én fiam is ekkor kezdte, 10 hónaposan már mászott, és felállt, már 1 éves múlt, és már tanulgat járni. Amúgy 7 hónaposan fordult õ is elõször, 8 hónaposan már ült.
szia, nekem 3, 5 honapos babám már végigkuszik az ágyon, viszont 3 éves kislányom abszolut nem kuszott.
Az én babám a forgással csúszott el, mert útált hason lenni. A gyerekorvos dévényi tornára akart küldeni, de kaptunk egy hónap türelmi idõt (hat hónaposan). Az interneten találsz videókat, hogyan kell megtanítani mászni én is innen vettem minden gyakorlatot és behoztuk szépen a lemaradást, gyakorlatilag megtanítottam forogni. Azóta mindent behozott szépen és semmi probléma nincs szerencsére, a võdõnõt többször kihívtam házhoz és a szõnyegen figyelte mit alkot a baba.


8 hónapos kisfiam még nem kúszik, mászik. Baj?

Legjobb válasz: Ha még nem akkor nem baj,ha egyáltalán nem az okozhat majd gondot,mivel a kuszással-mászásssal fejlõdik a két agyfélteke közti kapcsolat(vagy valami ilyesmi).A fiam nem mászott viszont hamar felállt és lépegetett,aztán rájött ha nincs kapaszkodó akkor biztonságosabb mászni,õ így csinálta de minden baba más,nincs lemaradva még a babád semmirõl,ne aggódj majd elkezd kuszni,mászni vagy menni...Jó babázást!

Ha még nem akkor nem baj, ha egyáltalán nem az okozhat majd gondot, mivel a kuszással-mászásssal fejlõdik a két agyfélteke közti kapcsolat(vagy valami ilyesmi).A fiam nem mászott viszont hamar felállt és lépegetett, aztán rájött ha nincs kapaszkodó akkor biztonságosabb mászni, õ így csinálta de minden baba más, nincs lemaradva még a babád semmirõl, ne aggódj majd elkezd kuszni, mászni vagy menni...Jó babázást!
Ismerek olyan babát, aki elõbb járt, és csak utána tanult meg mászni. Állni is elõbb tanult meg, mint ülni (fel is borult, mikor elfáradt).

Létezik még egy 8 hónapos baba aki nem forog (csak balra), nem kúszik-mászik, csak ül ha fel van ültetve? Le van maradva?

Legjobb válasz: Az én babám 8 hónaposan fordult elõször hátról hasra. Most 10 hónapos, kb. két hete kezdett el kúszni, de most már szinte mászik is. Tehát szerintem nem vagytok elkésve. Igaz, mi azért járunk Dévény-tornára, mert izomtónus-problémái vannak (kötött izomzat lábban, hátban, gyenge izomzat karban).

Az én babám 8 hónaposan fordult elõször hátról hasra. Most 10 hónapos, kb. két hete kezdett el kúszni, de most már szinte mászik is. Tehát szerintem nem vagytok elkésve. Igaz, mi azért járunk Dévény-tornára, mert izomtónus-problémái vannak (kötött izomzat lábban, hátban, gyenge izomzat karban).
A kérdező hozzászólása: kislány és 8.20kg.
A lányom 9, 5 hós, 9, 5 kg, 75 cm. Csak jobbra fordul, hason nem hajlandó lenni, nem kúszik, nem mászik, nem ül fel egyedül, nem is jár. Tökéletesen egészséges és nincs lemaradva!!! Nyugi :) ))
Még várj vele, de szerintem ha mondjuk 9-10 hós koráig nem kezd el mást (kúszás-mászás, forgás mindkét oldalra), akkor biztos ami biztos, mutasd meg egy szakembernek. Az én lányom 10 hós korában kezdett el kúszni, mászni (vagyis mászni még mindig csak hátrafelé). Elvittük egy szakorvoshoz, azt mondta, teljesen egészséges, Õ ilyen. Viszont engem legalább megnyugtatott. Ezért érdemes elvinni szerintem.
Hát nem tudom....lehet, hogy egy kicsit lustibb???? Az én 7hónapos(na, jó jövõ héten tölti)már rég mászik, forog oda-vissza, ül mint a cövek, most a felállással próbálkozik.
utolsó vagyok:70cm, 8.3kg
Szia! Mi két hét múlva leszünk nyolc hósak, nálunk szintén ez a helyzet. Forgunk oda, vissza ritkán. Nem kúszik, mászik. Egyenlõre pucsítja a popsiját. És ül, ha felültetem, meg a babakocsiban. Engem is bánt, dehát szokták mondani, h minden babának megvan a saját, egyéni fejlõdési üteme. Ha visszagondolok, akkor is meg voltam ijedve, amikor még nem akart hasalni, átfordulni, de csak megtanulta. Ezeket is meg fogja. Szerintem Te is erre gondolj! És igen, szerintem is lustik kicsit. :)
Az elsõ kislányom 6 hónaposan úgy mászott, hogy alig tudtam utolérni. 7 hónaposan felállt, 1 hétre rá felült. Jó húsban volt. Második kislányom pár nap múlva lesz 7 hónapos, de épphogy elkezdett kúszni. Mászással csak próbálkozik, egyik oldalon mindig behajlítja a térdét, de arra még nem jött rá, hogy közvetlenül utána a másikon is be kéne. Nem érzem úgy, hogy el lenne maradva, inkább nagyobbik lányomnak volt az átlagosnál gyorsabb a fejlõdési üteme.

A tesóm kisfia 8 hónapos és még nem ül meg egyedül, néhány mp-re sem. Nem kúszik, és 5 hónaposan fordult át először. Ez már gondnak számít?

Tesóm szerint minden rendben, nagyon ügyi a baba, totál ködösen látja a picit. Én viszont aggódom. Akiket én láttam eddig babákat sokkal ügyesebbek voltak. Áron, a kisfia, a mai napig megfeszíti magát, ha felvesszük, mindenkire vigyorog, kiskorában nehezen lélegzett, viszont beteg sosem volt. Ha tudtok, segítsetek, melyikünknek van igaza, nem szeretném a tesómat feleslegesen megijeszteni. Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Szia.Az én kisfiam most 1-éves és most kezdett el mászni eddig csak ült.Lehet,hogy meg kéne nézetni a tesód kisfiát ha még nem ül,de a kisfiúk mindig késõbb csinálnak mindent és ha nagy baba mint az enyém /80cm,és majdnem 13kg/kisebb korába sem volt kicsi mindenki csodálkozott rajta hogy milyen nagy.Szóval én csak a mi példánkat tudom felhozni a doki szerint nincs semmi baj vele 11-hónaposan tudott elõször magától felülni.Gondolom a dokit már kérdezte ez ügyben,hogy nincs-e baj.Én már nem idegeskedek majd egyszer õ is utoléri a többieket.

Szia.Az én kisfiam most 1-éves és most kezdett el mászni eddig csak ült.Lehet, hogy meg kéne nézetni a tesód kisfiát ha még nem ül, de a kisfiúk mindig késõbb csinálnak mindent és ha nagy baba mint az enyém /80cm, és majdnem 13kg/kisebb korába sem volt kicsi mindenki csodálkozott rajta hogy milyen nagy.Szóval én csak a mi példánkat tudom felhozni a doki szerint nincs semmi baj vele 11-hónaposan tudott elõször magától felülni.Gondolom a dokit már kérdezte ez ügyben, hogy nincs-e baj.Én már nem idegeskedek majd egyszer õ is utoléri a többieket.
Szerintem a doki elég babát látott, hogy lássa, hogy nem fura. Ha baja lenne, az anyja lenne a legnyugtalanabb. Ne foglalkozzatok ezzel, nem lóverseny. Tudja majd az anyja, mit kell csinálni, ne félj! Érezné, ha valami nem lenne rendben. Hidd el, jó az anyák ösztöne! Hiszen az "anyai ösztön" külön kifejezés! Teljesen idõben van, semmi gond. Ez nem a versenyszféra, mehet a saját tempójában nyugodtan. Azt hiszed a harmadik - negyedik gyereket valaki tornáztatja? Mégis elindulnak. Megnõ a bokor alatt is, ha tanítgatják jó, dehát az ágy alá dugva is megnõnének a gyerekek. Hadd csinálja a saját ritmusában. Ha az anyja-apja nem aggódik, akkor nektek kár lenne beleszólni. Mindegyik furcsa ám, mikor megszületik.
Én megnézetném orvossal, és tõle kérnék tanácsot.Én kisfiam 9 hónapos de már 1, 5 hónapja kapaszkodva feláll, mászik komppal közlekedik viszont nem forog.Mi voltunk neurologiai vizsgálaton pici korátol fogva mert volt elõzmény ami miatt kellett.a doki mindent rendben talált viszont azt mondta hogy a beszédfejlõdésére kihathat a késõbbiekben hogy nem forog.Tudom nem minden gyerek fejlõdik egyformán, de saját megnyugtatásotok érdekében kérdezzétek meg a dokit.Csecsemõtanácsadáson a védõnõ orvos mit mondott?
Vannak ilyen lusta babák, biztos kiegyensúlyozott, szemlélõdõ, elmélyülõ gyerek lesz, és alapos, nyugodt felnõtt. Ha vigyorog, akkor nem hiszem, hogy baja lenne, csak ilyen. Lehet, tudós lesz, nem olimpiai bajnok. Az orvos, védõnõ rendszeresen ellenõrzi, továbbküldenék, ha valami gyanúsnak tûnne.Szerintam ne aggódj! Lehet, hogy õ csak figyel, és hirtelen egyszerre fog mindent csinálni. A bolgár babákat pár évtizede még szorosan bepólyálva(szinte lekötözve egy bölcsõben)egy éves korukig a szobában tartották. Viszont mindig volt velük valaki, aki foglakozott velük. Amikor levették a pólyát, néhány hét alatt alatt felálltak, elindultak, behozták a lemaradást. Õ se késett le semmirõl még. Ki is volt az, talán Edison? Aki négy éves koráig egy szót sem szólt, és akkor kerek mondatokban megszólalt? Egyébként játszik(a kezével, lábával, szájával), gügyög? Az én fiam soha nem kúszott, kihagyta. Aki ilyen kihagyós, annak görcsös lehet az írása majd esetleg, de lehet fejleszteni. Sokat kell ringatni, hintáztatni. Van bölcsõje, hintája, karra veszik, ringatják, lovagoltatják?Van olyan menyezetrõl belógatható vászon hinta"szék", olyan, mintha egy hintaágy két végét egy helyre akasztanánk, az ebben való ringatózás kicsenek-nagynak egyaránt jót tesz. A babanet szerint az átlaggyerek 8-9 hónaposan ül fel. A 3.válaszban van. http://www.babanet.hu/faq/mozgas04.php
Most megnéztem, az én fiam is csak 9 hónaposan ült fel, de egy évesen egyedül elindult! Ami akkor(20éve)nagyon korainak számított. Ezek a mai babák a meglepõen gyorsak, egyik- másik.Talán a terhesvitaminok ? A barátnõm gyereke nem is ült nem is mászott, csak egyszer felhúzta magát. Merev lábakkal. S majd onnan visszatottyant. Sokáig csak így tudott leülni. Ha elõbb felállt. Különbözõ megoldások vannak :)
Szia!Mi voltunk a Petõ Intézet egyik kondutoránál kivizsgáláson a feszítés miatt 3, 5 hónaposan, javasolt rá tornát és azt mondta, hogy akkor van a gond, ha 6 hónapos korig nem hagyja el a baba és ha feszíti magát simogassuk és ne hagyjuk neki.Rá 1 hónapra voltunk kontrollon, sokat javult, mondjuk õ szépen is forgott és azt mondták, hogy legközelebb akkor menjünk csak, ha 9 hónaposan nem tud stabilan ülni önállóan pár percig legalább.Szóval én lehet, hogy a tesód helyében megnézetném inkább feleslegesen, minthogy ne vegyenek vmit észre, amit még idejében könnyebben lehetett volna kezelni.Persze lehet, hogy csak lassabban fejlõdik, de minden ok.Remélem, tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A tesóm lusta kicsit tornáztatni, lehet, hogy csak ez a gond nála. A mosolygás nekem azért fura, mert ilyen idõsen már kellene, hogy tartson kicsit az idegenektõl, nem? Egyébként gügyög, nézelõdik, de nekünk születése pillanatától furcsa volt, az az igazság. A doki-védõnõ nem nagyon foglalkozik vele, kérdezi, hogy minden rendben? Tesóm meg persze, nagyon ügyes a baba. De sose részletezik, mit jelent az ügyes. Tesómnak minden ügyes, amit a gyerek csinál.

Hány hónaposan kell másznia? 8 hónapos és a hasán fekve hátrafelé kúszik 4 kézláb kutyázik de nagyon bizonytalan még, ebből egyhamar nem lesz mászás.

Felállni sem áll fel, megültetve se marad úgy. Ez baj? Az orvosnál csak annyit kérdeztek hogy kúszik? Hát én nem tudom mit lehet kúszásnak nevezni. Ha valahová leteszem, 5 perc múlva nem ott van de inkább forog a tengelye körül.

Legjobb válasz: Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.

Az én kislányom is ennyi idõs és pont ezt csinálja! A kisfiam anno nem mászott soha. 10 hónapos koráig csak kúszott, onnan felállt és ment. De õ sohasem húzta maga alá a lábát. Ezért gondolom azt, hogy nemsokára mászás lesz a vége ennek a négykézláb hintázásnak. Én nem aggódnék. Fõleg, hogy az én kislányom is szóról szóra annyit tesz, amit te leírtál. Még talán annyi, hogy kétszer sikerült neki négykézlábból támasztott ülésbe felnyomnia magát. De ez csak kétszer volt.
nálunk ez volt a sorrend: megfordulás (6 hósan), kúszás (7), felállás (10), ülés (10), mászás (10, 5), járás (14) Javaslom, kérd ki gyógytornász, fejlõdésneurológus véleményét, ha aggódsz! Õk majd mutatnak olyan gyakorlatokat, amik jók lesznek nektek.
1 évesen "kell" csak. az én lányom is itt tart, 8 hónapos szintén. a tesója 7 hósan ült és kúszott. azt nem tudom, mászni mikor kezdett, de 10 hósan állt fel, és 14 hónaposan kezdett el menni. van még ideje :)
Jaj, dehogy menjél te bármiféle gyógytornászhoz.Kúszni 9 hónapos korig kell, szóval a picikéd máris gyorsabban halad mint a nagykönyv :) Mászni 11.hónapig "kell".Ne akard siettetni semmivel, hadd haladjon a saját ritmusa szerint.
Semmi baja nem lesz a picinek attól, ha a gyógytornász megnézi, és tornászik vele egy jót. Max. jól érzi magát, és jobbat fog aludni utána, anyuka pedig megnyugszik. Egypár otthoni gyakorlat és a mondókák, énekek sem fognak megártani, inkább színesítik a hétköznapokat, jó kedvet csinálnak babának-mamának egyaránt. Egy szakember elõbb megnyugtatná szerintem a kérdezõt, mint az amúgy jószándékú válaszadók, akik nem látják, nem is ismerik a picit...
Általában 8-10 hónapos kor között szoktak mászni, de ha már kutyázik, akkor nemsokára mászni is fog. "Felállni sem áll fel" A felállással még ráér, általában mászás után szoktak kapaszkodva felállni. "megültetve se marad úgy." Ne ültetgesd! Valószínûleg mászásból fog oldalra kiülni vagy állásból leülni. http://www.kismamablog.hu/mozgasfejlodes/baba-mozgasfejlodes
Hát az én lányom is sokáig kutyázot és kúszot. Majd 10 hónaposan felült és k.kicsivel késöbb mászot.Ha már kutyázik titi nem marad ki a mászás idõ kérdése és megindul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! A védõnõ azt mondta ráér a doktornõ meg ennyit kérdezett hogy ha kúszik akkor oké. Csak azért furcsállom, mert van vagy 10-15 ismerõsünk akik egyidõsek velünk (úgy értem a babámmal) és MINDEGYIK baba már feláll kapaszkodva, másznak, ülnek és már többen 2 hónapja!! Számomra volt furcsa hogy csak egyedül mi vagyunk "elmaradva" ennyi gyerek közül? Tehát ha 1-2 baba fejlõdnek gyorsabban nem furcsállanám, de így...
Szia Az én kislányom most lesz 10 honapos 15 -én még õ sem mászik de állandóan négykézlábazik , de még nem megy neki a mászás, ülni sem ül .Azt mondta a védõnõ vigyem el dévényeshez mert levan maradva a kortársaihoz képest , mert ha leültetem megkellene ülni, de õ még eldõl.Nem tudom mit tegyek mert tudom , hogy nagyon fájni fog neki , de ha muszáj.....De nem egy kapkodos tipus még foga sincs neki

Van még valaki, akinek nem kúszik még 7, 5 - 8 hónapos babája? Ez nem baj?

Eddig nem aggódtam, de már kezdek. :)

Legjobb válasz: Szia! A kislányom 8. hónap legvégén kezdett el kúszni, pedig már 6 hónapja járunk dévényes szakemberhez is. Melyik baba, hogy fejlõdik. Ne aggódj! :)

Szia! A kislányom 8. hónap legvégén kezdett el kúszni, pedig már 6 hónapja járunk dévényes szakemberhez is. Melyik baba, hogy fejlõdik. Ne aggódj! :)
A kislányom nem egészen volt 9 hónapos, amikor mászni kezdett. Igaz 2 hónappal elõbb született. De nem aggódtam, mindent csinál, amikor õ úgy érzi. A kúszást ki is hagyta egybõl! Csak mászik.
szia!az én lányom 8hónapos koráig nm csinált semmit!egyszer-egyszer véletlenül hasrafordult!betölt.a 8hónapot kijött az elsõ két foga(26-án lesz1éves és most jött ki a felsõ2), mászott, átfordult, mászásból felült, kapaszkodva felállt egy hónap alatt!nem gyõztem ámulni és bámulni!azóta meg se állt!:) most a sétálás van porondon!már elég, ha csak az ujjamat fogja! Sztem ne izgulj mert majd õ is beindul!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem aggódom :)
Az én lányom is 8 hónapos és még nem kúszik (csak próbál), pedig 6 hónapos kora óta gurul (szinte egész nap). Most hasonfekvésbõl oldalra emeli magát, mintha úgy akarna felülni, de úgy nem fog neki menni (csak erre õ még nem jött rá:-)). Én azt vettem észre, hogy most inkább szellemileg fejlõdött sokat (pár hét alatt), mert már "beszél", olyanokat, mint anya, adá-adá (ha kaját lát), felismeri a játékait, ha megkérdezem, hogy pl. hol a mak-mak majom?, akkor megkeresi és megfogja, de mozgásügyileg 2 hónapja nem sokat fejlõdött, ha csak azt nem, hogy a gurulást a tökélyére fejlesztette. Szerintem ne aggódj, majd egyik napról a másikra elkezdi csinálni a dolgokat.

Kislányunk 8 hónapos, simán átfordul hátárol a hasára meg vissza is! Nagyon jó kondiban van, csak nem akar még elindulni mászni, csak kúszik! Szerintetek ez normális, hogy ilyen korban, még nem mászik?

Legjobb válasz: Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.

Normális. Kicsit lassabban fejlõdik a lányod, mint az átlag, de hát ebbõl is látszik, õ különleges, nem átlagos kislány. :o) De tényleg, majd megtanulja, vagy az is lehet, hogy egybõl járni fog.
Normális, nincs még lekésve semmirõl. Az én kisfiam 9 hónaposan kezdett mászni, a kúszás szint ki is maradt, vagyis csak 1-2 napig csinálta, utána már mászott. Szóval 8 hónaposan még csak nem is kúszott, csak gurulgatott.
Tegyél elé inspiráló játékokat, telefont, labdát, távirányitótbaztán lrhet hogy azokra elindul. nincs elkésve semmivel..:)
Az én kislányom is 8 hónapos. Négykézlábra áll, onnan kinyújtja a lábait, és fel akar állni, de nyilván ez még nem megy kapaszkodás nélkül. Ha a bútorba kapaszkodik tesz néhány lépést, ha a földön van, a karjaival tolja magát, fõként hátra felé. Van még idejük, szerintem nincsenek lekésve semmirõl, majd rájönnek a mászás technikájára (már ha egyáltalán fognak mászni:)
Igen
Szerintem ne aggódj. Az én kisfiam ugyan 5 hónapos kora óta kúszott, viszont "csak" 8 hónaposan ült, és 9 hónaposan kezdett mászni. Aztán az egy éves szülinapja elõtt egy héttel kezdett el járni. Nem vagytok lecsúszva semmirõl, sem elmaradva, ne izgulj:)

8, 5 hónapos lányom még nem ül. Kúszik, nagyon gyorsan halad, forog, gurul, néha kutyázik. Mennyire árthat neki egy 5 perces ülés?

Majd 9 hónapos lesz (5 nap híján) keresztelőkor és a pap, azt mondta, jó lenne vele 5 percre beülni a padba. Gondolom tudjátok milyen padok vannak a templomba, szögegyenesen kell ülni. Õ az ölemben lenne. Mennyi árthat ez neki?

Legjobb válasz: Ha az öledben tartod és kicsit fogod a hóna alatt az nem árt neki hosszabb idõre se. De átrakhatod a válladra is néha, legalább a mögöttetek ülõk sem unatkoznak :)

Ha az öledben tartod és kicsit fogod a hóna alatt az nem árt neki hosszabb idõre se. De átrakhatod a válladra is néha, legalább a mögöttetek ülõk sem unatkoznak :)
A kérdező hozzászólása: :) Na igen. Köszönöm.
De ha felülteted megül nem?????
A kérdező hozzászólása: Megül, mert leteszi a két kezét maga elé, de támasz nélkül nem ül.
nem baj, nem kell ültetni, amíg magától nem ül fel, árthatsz is vele, mindent a maga idejében.a fiam 9 hós és nem ül, de nem gáz, akkor lesz igazán erõs a hátizma, ha mászik elõtte, akkor tuti nem lesz késöbb gerincferülése.nem véletlenül nem ül még, türelem( gyógytornász vagyok)
A kérdező hozzászólása: De most nem az a kérdés, hogy baj-e hogy nem ül? Hanem a keresztelõn árthat-e neki 5 perc ültetés?
igen, bocs, az apróbetût nem láttam:) dehogy árthat neki, szerintem nem! mint ahogyan nekünk sem árt, ha néha felvesszük a 10cm magas körömcipõt, de ha állandóan az van rajtunk, akkor bizony csúnya deformitásokat szerezhetünk
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon szépen!
Biztos, hogy nem árt! Mi külföldön élünk, itt egyáltalán nincsenek a gyerek ültetése ellen. Na nem mondom, hogy igazuk van (azt sem, hogy nincs), én sem ültettem a gyerekeket, amíg nem ültek maguktól, hiába várták volna el tõlünk. Na de itt úgy megy, hogy lehet ültetni a gyereket, kb. 7-8 hónapos kora körül. A védõnõ ellenõrzi, hogy ülõ helyzetben egészségesen tartja-e magát, és ha igen, akkor szabad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!