Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos még nem (207 db)

Kislányom 8 hónapos, még nem vezettem be Neki a glutént. Olyan sok variálás megy ezzel kapcsolatban, ez baj?

Azt is hallottam már, hogy az új protokoll szerint minél kés?bb kell liszteset adni a babáknak. A kislányom még mindig anyatejes, rengeteget szopizik. 6 hónapos korától kezdtük meg a hozzátáplálást. Baj, hogy én még sosem adtam Neki babakekszet?

Legjobb válasz: Nyugodtan adhatsz neki, a gyümölcsébe tehetsz egy kiskanál darált kekszet. Mi már kb 5 hónaposan bevezettük (4 hónapos kezdtem a hozzátáplálást) most már a kezébe adom egészben és elmajszolja 9,5 hónapos.

Nyugodtan adhatsz neki, a gyümölcsébe tehetsz egy kiskanál darált kekszet. Mi már kb 5 hónaposan bevezettük (4 hónapos kezdtem a hozzátáplálást) most már a kezébe adom egészben és elmajszolja 9, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Joghurt gyümölccsel fõzelékbe?:) Na ezt most hirtelen nem tudom elképzelni :)
De most már a babádnak nyugodtan adhatsz kiflit is, hogy majszolja, hiába nincs vagy esetleg csak kevés foga van.Hidd el meglepõen ügyesen fogja enni, mivel a rágóreflex is ugyanolyan természetes, mint születéskor a szopóreflex.
1 éves kor alatt a tejet nem javasolják hogy add.Tejtermék az nyugodtan mehet.Túró(gyümölccsel keverve, túrós csuszának..stb), tejföl(fõzelékbe), joghurt(gyümivel, fõzelékbe), sajt(10 óraira, uzsira kenyér felvágott mellé).1 éves kor után pedig a tejet is lehet. A sárgabarack keksszel jó!De nyugodtan adhatod almához is, én volt hogy még banánt is tettem az almás keverékhez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó az oldal, de azt nem értem, hogy annyi helyen írják már 8 hónapos gyerekeknél a túrót, a joghurtot, a tejet. Én úgy tudom 1 éves korig ezek nem adhatóak, vagy rosszul tudom?
A kérdező hozzászólása: Most tízóraira vettem sárgabarackos, babakekszes bébiételt, ez megfelel majd a glutén bevezetéséhez? Szépen fokozatosan?
http://szuloklapja.hu/baba/body/receptek.php?KATEGORIA=Egyt%.. Ezt még elfelejtettem.Itt szerintem nagyon jó ki receptek vannak!!!Ott van minden, hogy hány hónapos kortól lehet.Én nagyon sokat merítettem ebbõl az oldalból.
De még a piciknek nem is kell ásznak lenni! :) 1 krumplit meg 1 répát megfõzöl, összeturmix aztán kész. Általában egyébként a 10 órait szokták kiváltani, aztán mennek szép sorban, de egyébként te tudod mi a jó nektek.Én pl az uzsonnát váltottam ki elsõnek, mert így jobban aludt éjjel a babám, mert jobban tele volt a pocója.Egyébként tejpépet kapott uzsira sokáig.Aztán reggel meg kóstoltunk gyümit.Hallgass arra amit érzel, és figyeld a babád.Pontosan azért mond annyi mindenki annyi mindent, mert mindenki máshogy csinálja! :)
A kérdező hozzászólása: Na látod, ezért vagyok én összezavarodva. Mindenki máshoz van szokva, mindenki mást mond. Jó lenne látni egy ilyen étrendi sablont, hogy lássam, hogy mit hogyan és mikor érdemes adni, milyen formában. Fõzésben sem vagyok egy ász ... Sajnos. Egyik legnagyobb kudarcomnak élem meg. Még csak nemrég kezdtem beletanulni. Picit ilyenkor elkeseredem.
Ja és bocsi..én magamból indultam ki, mert nálunk ilyen korban már a 10 órai ki volt váltva..de az én lányom tápszeres volt, az más!
Hát figyelj ez a te döntésed! :) Egyébként az én lányom soha sem kapott babakekszet, az elejétõl fogva háztartási kekszet kap.
A kérdező hozzászólása: Nem szokott reggel gyümölcsöt kapni! Délelõttönként még szopizik! Fél egykor ebédel, fél 5-kor uzsonnázik! A védõnõm egyébként mondta h reszelhetek Neki egy kis kekszet, de amikor ezt beszéltük akkor még kisebb volt és mondta h nem kell úgy elsietni. Remélem még nem késtem el vele...Babakekszet vegyek? Ami a drogériákban is kapható?
A kérdező hozzászólása: Kicsit el vagyok keseredve a hozzátáplálással kapcsolatban ... Semmi segítségem nincs. :( Persze a védõnõm nagyon segítõkész, de nem hívogathatom minden percben ha épp ismét nem tudok valamit. Bébiételt kap a kislányom, sokan azt mondják nem egészséges, jobb lenne ha házilag fõzõcskéznék Neki. Van aki viszont azt mondja, hogy nem tudhatom, hogy a piacon, kisboltokban vásárolt zöldégeknek nem tudhatom az eredetét ezért inkább bébiételt vegyek ... Próbáltam itthon fõzõcskézni a kislányomnak de egyszerûen amiket itthon fõztem Neki, nem ette meg, még a hideg is kirázta Tõle. :( Így maradtam a bébiételeknél. De sokszor annyira bizonytalan vagyok, hogy mit mikor vezessek be, meddig adjak 1-1 fajta ételt Neki... Nos, most akadt meg a szemem egy gluténos íráson és eszembe jutott, hogy tulajdonképpen én még azt sem kezdtem el bevezetni Neki. A mi családunkban sok az allergiás, anyukám, két tesóm, én is azok vagyunk, nekem az asthma-m is allergia alapú, ezért azt mondták vigyázzak a kislányomnál. Szóval néha kicsit elkeseredem.
Azt hiszem raktam vesszõt a kettõ közé! :) Természetesen külön értettem.Vannak olyan fõzelékek, amibe joghurtot kell rakni.Majd nézz körbe az oldalon, amit tegnap belinkeltem!És persze külön kell joghurtba gyümit rakni. :)

8 hónaposan még nem kúszik, nem mászik. Utalhat problémára, vagy csak lusta?

Játszószőnyegen körbe-körbe forog, de még nem emeli a popóját, nem próbál "kutyázni". Hasra és hátra tud fordulni, de nem túl gyakran csinálja ezt sem. Mikor lehet ebből mászás?

Legjobb válasz: Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.

Enyém 9 hónaposan kezdett el kutyázni, majd hátrafelé kúszni. :) Én is úgy éreztem, h mintha késõ lenne, de az enyém mondjuk kissé kövér(kés) baba is volt... Most már 5 éves, én nem látok semmi furát rajta, és így visszamenõleg se mostmár, bár én is aggódtam.
9 honapos és eg hetes a kislányom. 1 héttel ezelõttig csak kapálozott, meg körbe körbe forgott meg egyedül fel ült. 1 hét alatt elkezdett kutyázni, , és mászni. Szerint ne aggódj, egyik pillanatról a másikra történnek ezek a dolgok.
Az én kisfiam sem kúszott 8 hónaposan. Én nagyon aggódtam, mert sok anyuka beparáztatott, hogy bezzeg az õ gyerekük ilyen idõsen már szaladt. Voltunk neurológián, ahol kb kiröhögtek, hogy nincs semmi baja, ha 10 hónapos koráig nem kúszik, vagy 1 éves koráig nem mászik, akkor esetleg kell fejlesztés, de addig nincs gond. Majdnem 9 hónapos volt, amikor elkezdett úgy-ahogy kúszni, csak a kezével, a lábaival meg csak kapálózott, de néhány hét alatt belejött, aztán nem sokra rá elkezdett mászni is. Most 13 hónapos, áll, kapaszkodva lépeget, de még mindig legfõképpen kúszva közlekedik. Mostanában mindenhol azt olvasom, hogy inkább az a gond, ha túl gyorsan zajlik a babák mozgásfejlõdése, úgyhogy már nem aggódom :)
Szerintem csak lusta még. Én és nõvérem mind a ketten 1éves szülinapunkkor kezdtünk el járni nagy élmény volt mert pont mentünk a papámhoz és mikor megláttuk a lépcsõ tetején úgy rohantunk fel hozzá mintha már 2hónapja járnánk. Pedig otthon mindig csak kúsztunk hiába tettek anyámék a szekrény szélére almát hogy mennyünk oda érte mi kúszva mentünk :) Hát majd én is kiváncsi leszek hogy az enyém mikor fog el kezdeni járni igaz az még majd jó messze lesz mert elõbb még ki is kell bújnia :) 39+1hkm
Én babáim se kúsznak, 8 hósak. Kislányom kutyázik, már szinte lábujjhegyen áll, térdel hason, de nem tud elindulni. Kisfiam nem akrobatikázik, õ maga körül forog. Dévényes azt mondta, ha nem kúsznak 8 hós korukra, hívjam fel, de sok helyen 9 hót olvasok, most 1 hónapig izgulhatok...

2 napja fáj a torkom, nagyon, alig birok nyelni. Honnan tudhatom, hogy a fiam el e kapja? 8 honapos még nem tudja megmondani. Honnan tudhatom, bár elég nyügös, alig aludt éjszaka.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája
Ha nem akar enni akkor neki is fáj a torka, de ne stresszelj, nem biztos hogy elkapja, nálunk sokszor voltam hol én hol párom megfázva, de a gyerek nem kapta el!
Ugy van, a kis torka ha fajni fog akkor ezt az etvagyan veszed eszre. Nallunk is ferjem hazahozott a munkahelyerol egy szep kis virust (hasmenes, torok fajas, laz). Engem es a ferjemet is megviselt nagyon. A pici is elkapta mert ment a hasa 2 napig de ezt leszamitva semmi baja nem volt. Laza nem ment fel, az elso nap mintha nem evett volna olyan sokat mert gondolom fajt picit a torka de meg nyugos sem volt. Erosek ezek a pici babak ne felj.


Van itt olyan anyuka, akinek a gyereke még 8 hónaposan még nem mászik?

Pár napja kínlódik a kúszással (9kg egyébként), négykézláb rugózik. Lerakom a földre b?g, nagyon nem akarja a dolgokat. Csak a kiságyban érzi jól magát. Utálom, mikor mindenki írja, hogy az enyém már áll, már jár...

Legjobb válasz: A lányom kb. ennyi idõs volt, mint most a Tied, amikor kúszni kezdett, 11 hós koráig kúszott. Utána kezdett el mászni, 14 hósan indult el önállóan. 10 hósan állt fel.

A lányom kb. ennyi idõs volt, mint most a Tied, amikor kúszni kezdett, 11 hós koráig kúszott. Utána kezdett el mászni, 14 hósan indult el önállóan. 10 hósan állt fel.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm, fõleg a szózatos válaszolónak, jót nevettem, mert nagyon igazad van.
Kisfiam 9 honaposan kezdett el maszni es 1 hetre ra felallt. De a maszast is egyik naprol a masikra kezdte el, mar en is aggodtam, hogy kihagyja.Elindulni csak 13 honaposan indult el. Ne aggodj raer meg a babad.
11 hónapos korában kezdett el mászni, de akkor már lépegetett kapaszkodva, rá 2 hétre pedig elindult egyedül,
Én is nagyon utálom az olyan kérdéseket, hogy "Miket csinál 9 hónapos gyereked?" Soha nem válaszolok ezekre, és már elolvasni sem szeretem, mert azokban a válaszokban minden baba ül, mászik, feláll és lépeget! Integet, tapsol, és 3 nyelven mondja a Szózatot... Na jó, ez az utolsó megjegyzés azért túlzás, de néha olyan érzésem is van, hogy egyesek túlzásokba esnek! Az én babám mindjárt 10 hónapos, és most gyakorolja a felülést, még csak a popóját teszi le, és felemeli az egyik kezét. Valamint a napokban sikerült neki 2-3 mászás lépést megtenni! És õ még csak 7, 8 kg... Kutyázni is 3 hete kezdett! Szóval igen, vannak más 8-9 hónapos babák, akik még nem másznak. Ha ez vigasztal, nem vagytok egyedül!
8 hónapos, 7, 4 kg, és jelenleg a kúszás és a mászás között tart. A kutyázást már megunta, arra meg még nem jött rá, hogy nem csak a lábát kell felhúzni, hanem a kezét is rakni kéne elõre, és úgy jobban haladna. Egyszer majdcsak megtanulja :) Azt hittem, hamarabb fog mászni, mert 3 hónaposan már hasra fordult, de tévedtem. Szóval nem vagy egyedül a problémáddal. Egyébként nem is szeretném, ha már állna 8 hónaposan. :)
Nekem is igy volt a kisfiammal, most már 14hónapos mult, de nekem csak 10hónaposan kezdett el csak mászni, addig csak nyügizett, meg mérgeskedett, h nem sikerül neki, ja, és most is már áll, meg lépeget butor mellett, de önállóan nem, és nem is aggódok érte, én is csak 18hónaposan indultam el, lehet olyan lesz mint én. Majd ha ugy érzi a babád, h eljött az ideje, akkor biztosan fog mászni, ugyh szerintem nem kell aggódnod.:)
Jövõ héten lesz 8 hónapos a lányom. Még nem is fordul hasra, hátra sem, nem hogy másszon. Kúszó mozdulatokkal próbálkozik, de nem halad látványosan. Járunk gyógytornára, de kis bal oldali hypotonián kívül nem mondtak semmit. Ez sem jelentõs állítólag. Látta sima gyógytornász és Dévényes is. Nem aggódom, én és a párom is késõn kezdtünk csinálni mindent.
8, 5 hós a kisfiam, nem mászik, csak körbe-körbe kúszik és odagurul mindenhez, amit el akar érni. Sokat van hason, és kitámasztja magát, de nem nagyon látom, hogy hajlandóságot mutatna a mászás iránt. És még nem is ül önállóan, pár másodperc után eldõl, mint egy zsák. Van egy nagyon jó ismerõsünk, aki moztásterapeuta, neki megmutattam, azt mondta, hogy tökéletes a mozgása, semmi gond nincs vele, és egyáltalán nem törvényszerû, hogy 8 hós korában már mászni kell egy gyereknek. Az is lehet, hogy kimarad. Nekem a nagyobbik fiam 5 éves, õ nem mászott, 1 éves kora elõtt kb. 2 héttel elindult és utána mászott négykézláb.
Kisfiam 1O hónaposan kezdett kúszni, jövõ héten lesz 1 éves és még nem mászik. Járunk vele Dévény tornára, és már néha 4kézlábra áll, remélem ez már azt jelenti, nemsoká elkezd mászni...
Szia! 11 hós és nem mászik. 8 hós korától kezdve kúszik. 1 hónapja feláll, 2 hete felül. De mi gyógytornára járunk, mert törzsi hipotóniája van.
Nem mászott nyolc hónaposan, igaz nem is kúszott, sõt forogni sem forgott. A tied nincs még elkésve, nyugi.
az én fiam is kb. csak 10-11 hónaposan kezdett el mászni, aztán egy hónapon belul elkezdett járni is..
Az enyém sem mászik még, 8 hónapos. Kúszik a hasán és ez úgy tûnik, hogy neki elég.
9, 5 hónapos a fiam és még nem mászik.
Végre olyan válaszokat olvasok, ahol nem betegség, ha még nyolc hónaposan nem mászik a baba. Az én lányom 8 hónapos múlt, most kezdett el hason körbe forogni, néha kitolja a popsiját, de nem mászik és nem is nagyon kúszik. Ülni nagyon szépen ül és ha felültetem a kiságyba már feláll, de nem mászik.

Szerintetek az jó, hogy a gyerekorvos még mindig a HA Start 0+ tápszert írja fel a 8 hónapos babámnak? Nem tartalmazna több tápértéket egy nagyobbaknak való?

Majd persze őt is megkérdezem, de csak egy hónap múlva megyünk hozzá.

Legjobb válasz: A HA-s tápszerre 1 éves korig van támogatás. Semmi baja nem lesz, ha ezt kapja! Az én babám 10 hónapos és 1-es tápot iszik még mindig. A doktornõnk kiírt neki 5-6 hónaposan 25 dobozzal, hogy a támogatott áron be tudja spájzolni belõle neki. Annyit mondott, hogy alkalmanként egy adagolókanállal többet tegyek a vízhez. Szépen gyarapszik így is, 8,5 kiló. Kérdezz rá a dokitoktól, hogy nem írná e inkább a HA-1-et, azzal el lesz 1 éves koráig bõven. Ha nem íratod, akkor simán kell venned, úgy drágább. Nekünk kiíratva 890 FT volt, simán 1890 FT.

A HA-s tápszerre 1 éves korig van támogatás. Semmi baja nem lesz, ha ezt kapja! Az én babám 10 hónapos és 1-es tápot iszik még mindig. A doktornõnk kiírt neki 5-6 hónaposan 25 dobozzal, hogy a támogatott áron be tudja spájzolni belõle neki. Annyit mondott, hogy alkalmanként egy adagolókanállal többet tegyek a vízhez. Szépen gyarapszik így is, 8, 5 kiló. Kérdezz rá a dokitoktól, hogy nem írná e inkább a HA-1-et, azzal el lesz 1 éves koráig bõven. Ha nem íratod, akkor simán kell venned, úgy drágább. Nekünk kiíratva 890 FT volt, simán 1890 FT.
Szia, nekem a védõnõ mondta, hogy hasonlítsam össze a HA Start, a HA1-es, HA2-es tápszer összetételét...megtettem, és tényleg szinte teljesen megegyezik, annyira elenyészõ a különbség, tápértékben 1-2 kcal talán. Azt is mondta, hogy akár 1 éves koráig is kaphatná a Start-ot...
Szerintem már régen nem a startot kéne ennie a babádnak. Babáim pár hétig kapták azt, aztán 1-es HA tápot, majd 6. hónaptól 2-es tápot vettem. Szerintem nem véletlenül van így számozva a tápszer. Minden korban másra (is) van szüksége a babának. Furcsa, hogy pont egy orvos ezt csinálja.
Ha szabad megkérdezzem, miért iratod még mindig fel?Támogatás már nincs rá, elmész a patikába, rossmannba, dm-be és szépen megveszed a babád korához megfelelõ tápszert.
Bocs az off-ért, de érdekelne, hogy lehet az, hogy nekünk felírva is 2270 ft egy doboz HA tápszer?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Negyedik válaszolónak: Nekünk is annyi felírva, szerintem a Start 0+ kerül ennyibe (Milumil HA). Felírás nélkül 3000 körül van. Lehet, hogy az 1-es és a többi sokkal olcsóbb (van egy ilyen gyanúm).
Bocsi, nem a HA-s tápszerre gondoltam, nekünk sima 1-es van. Bocsi mégegyszer!

8 hónaposan még csak kúszni tud, mászni nem. De viszont már feláll bárhol egyedül és lépeget a bútorok mellett. Talán ki fog maradni a mászás. Más anyuka gyerkőce is van, volt így?

Pedig er?s,ha fogom a kezét is,magabiztosan áll,sétál.Olykor még egy kézzel is.Ti gyerk?cötök mikor kezdett el mászni?

Legjobb válasz: Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)

Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)
Mintha Én irtam volna ki a kérdést. 8 hós, csak kúszik, nem mászik, áll és segitséggel lépeget:) ) Amúgy szerintem hamarosan az is bekövetkezik.
Az én babám pont 8 hós.Már mászik, feláll egyedül, de még bútorok mellett nem lépeget, és csak ha mindkét kezét fogom tud menni. Minden baba más, lehethogy a tiednek kimarad a mászas, és mindjárt elindul maga. A barátnöm kislánya se mászott, viszont hamar kezdett járni
Az én fiam is elõbb állt, és cska utána mászott. 7 hónaposan állt, utána 2 héttel már lépegetett és cska 8 hónapsoan kezdett mászni. Most már alig érem utol:)
A mászás fontos, ha kimard a mászás késõbbi diszleksziára utalhat. Lányommal voltam 4 hónaposan neurológusnál, mert méhen belüli fekvésbõl adódóan csak az egyik oldalra szerette fordulni , mondta, hogy ha figyeljem késõbb mászik-e, mert az fontos. Hát mászik, mint gép, mind fiam is, lányom is 7, 5 hónaposan kezdett mászni.
Nem szabad vezetgetni, pont azért, h az esetleg kimaradt mászást is próbálgassa.Hagyni kell mindent, h magától csináljon, nem kell sürgetni a vezetgetéssel sem.
Sokáig azt hittem én is, hogy kimarad nálunk a mászás és a kúszás is, de 9 hósan egyszercsak elkezdett hátrafelé kúszni, inkább csak tolta magát, és 10, 5 hósan mászni. Azóta le se lehetne kötözni, mindenhova mászik, és feláll. Igaz, nagyon érdekes stílusban, mert az egyik lábával van csak térden, a másikat kinyújtja maga mellett, de váltogatja õket. És elõtte hiába csináltam akármit, nem akart mászni. Az ortopédus a 2. kontrollon azt mondta, hogy úgyis csak akkor fogja csinálni és azt ahogy õ gondolja. Amúgy, ha megtanul járni, és elesik, mászva fog feltápászkodni...nem? legalábbis, amíg csetlik-botlik. Sokaktól hallottam, hogy elõbb lépegetett, és így tanulta meg a mászást.
elõzõ vagyok: most 11 hós (egyébként egy éves korukig kellene elsajátítaniuk anélkül, hogy "gondot" okozna

8 hónapos babám nem eszik meg semmit, csak szopcsizik. Mit csináljak, hogy végre megegyen valamit?

Legjobb válasz: Az én 8 hónapos fiam is ezt csinálja mióta bejött ez a meleg, annyi különbséggel, hogy õ már rég nem szopizik, de rengeteget iszik. A tápszer sem kell neki, a fõzit kiköpi, a gyümi-joghurt-puding sem nyerõ most. Még a túró rudiból sem eszik 2 falatnál többet, pedig azt imádja. Ez van, nekik is melegük van, a lényeg, hogy legalább igyon. Nekem sem esik jól ebben a melegben a kaja... :D

Az én 8 hónapos fiam is ezt csinálja mióta bejött ez a meleg, annyi különbséggel, hogy õ már rég nem szopizik, de rengeteget iszik. A tápszer sem kell neki, a fõzit kiköpi, a gyümi-joghurt-puding sem nyerõ most. Még a túró rudiból sem eszik 2 falatnál többet, pedig azt imádja. Ez van, nekik is melegük van, a lényeg, hogy legalább igyon. Nekem sem esik jól ebben a melegben a kaja... :D
Nem kell erõltetni! A baba tudja, mi is a legjobb neki. Ebben a melegben jobban esik neki a folyadék, anyatej formájában kell neki! Az én kisfiam akkor csinálta ezt, amikor a foga jött, 10 hónaposan is szinte csak anyatejen élt, kb 1 évesen fogadta el igazán az ételeket.
szia, az enyém csak gyümit evett 1 éves koráig mellette nagyon sokat szopott. aztán megeszik most már mindent, 17.5 hós. nem erõltettem, mondjuk nem is lehetett volna. most viszont megint alig ezsik, csak iszik sokat, gondolom a meleg miatt. ne aggódj, õk tudják, mi kell nekik. ja és nem lett semmi baja akislányomnak, se vashiány, se semmi, pedig azzal szoktak riogatni.

Lehet baja a cicámnak? Május 8-án született kiscica, most 5 hónapos. Még nem kapott semmilyen injekciót. Egy hete kicsit levert. Bővebben lent.

Kis kandúr, teljesen benti cica. Emeleti részen lakunk a tet?re szokott kimenni ha van kedve. Whiskas eledelt kap, ritkán pár falatot t?lünk vacsi közben, ezek melett cicatejet is szokott inni. Whiskas alutasakosból naponta 3szor kap,f?ét-kor. Pár napja nem eszi meg mindet,próbáltam neki adni más husit (házit) rántottát kenyeret de nem is kell neki. Nem mondom hogy nem eszi a kajcsiját de nem úgy mint máskor.következ? hónapban viszem beoltatni az alap kötelez? oltásra. 5 hónapos,ma mértem 3 kg 20 dkg. ez egészséges? sokat játszunk vele, nagyon energikus is,de mi a baj vele? van vele valami egyáltalán? aggódom nagyon. megszerettem!!!! el?re is köszönöm

Legjobb válasz: A Whiskas felejtõs kaja, mind marketing táp! 5 hónapos, és 3,2 kg? Az szerintem rengeteg! Az enyém 6 és fél hónapos, és 2,5 kg. Így is kicsit teltebb. Ne etesd túl, szegény macska túl van etetve, ráadásul nem túl jó minõségû eledellel! A tojást, meg rántottát, meg az ilyen olajos zsíros ételeket felejtsd el, mert olyan hasmenést, és hányást kap a macska, hogy ihaj!

A Whiskas felejtõs kaja, mind marketing táp! 5 hónapos, és 3, 2 kg? Az szerintem rengeteg! Az enyém 6 és fél hónapos, és 2, 5 kg. Így is kicsit teltebb. Ne etesd túl, szegény macska túl van etetve, ráadásul nem túl jó minõségû eledellel! A tojást, meg rántottát, meg az ilyen olajos zsíros ételeket felejtsd el, mert olyan hasmenést, és hányást kap a macska, hogy ihaj!
A normál étrend: Sós vízben fõtt csirkehusi, (disznó semmiképp), valami közepes minõségû száraztáp. De mehetne a royal canin is 1.200 kg-ja. Egy 10 kg-os 12.500, ingyen házhoz hozzák, és fél évig elég, mivel egy jó minõségû prémium tápból sokkal kevesebbet eszik a cicus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. mit ajánlanál neki enni? azt hittem a awhiskas az jó. Van itt még olyan hogy Felix meg Kit Kat. ezek?? vagy ha nem akkor mégis mit? Állatboltban vettem neki olyan szárazeledelt amin rajta volt hogy erõsíti az egyik a szívét, a másikon pedig a szõre volt rajta. teljesen hozzá nem értõ vagyok.
A tasakost felejtsd el, ahogy elõbb írták. Annak nagy része szója és víz. Csak átfut a cicán. Inkább vegyél neki az árán jó minõségû húskonzervet, attól hízni sem annyira, izmosodik inkább.Meglátod, milyen kevés ürülék lesz. Hogy mérted meg? Mert én is soknak találom, amit írtál, bár a méretét nem tudjuk, lehet, hogy nagyobb testû is. Enyém egyik felnõtt, 3, 5 kg. A másik 5 kg, de õ akkora, mint egy kisebb kutya, pedig nõstény.
A kérdező hozzászólása: !1 cm hosszú, fejtõl törzs végéig és 26 cm magas. körülbelül. most mértem le. és nem értem, ne haragudjatok. mi az hogy húskonzerv? mert ugyebár az is van whiskasba, vagy más macskaeledelben.és én azt látom rajta hogy ugyan az a kettõ csak az egyik ki van adagozva a másik pedig több ideig elég felbontás után. tényleg nem értem, de annyira szeretném ha jó élete lenne a cicámnak. amúgy nem a hagyományos rövidszörû cica, elég bundás, és vastagabb a bundája mint a normális házimacskáknak, ezért olyan szép. nem tudom hogyan lehet képet feltölteni, különben feltölteném.
A kérdező hozzászólása: bocsánat, 41 cm hosszú
A kérdező hozzászólása: ez hasonlít a legjobban rá. minden leírás passzol. http://www.haziallat.hu/macska/macskafajtak/amerikai-rovidsz..
Súlya teljesen rendben van. Száraz tápot adjál neki, ne szoktasd rá a konzervre, hacsak nem akarsz ízesített vízért komoly összegeket fizetni.Arról nem szólva, hogy a tápértéke 0.Én a Kennels Favourite Kis-Kis macskatápját adom a cicámnak és gyönyörûen néz ki, egészséges.Ha a levertsége nem múlik vidd orvoshoz.

Kisfiam 8 hónapos, még anyatejes.6 hó óta 250grot hízott összesen. Ez nem kevés?

Most kezdi lassan elfogadni az ételeket,nem er?ltetek semmit.

Legjobb válasz: De kevés! Nekem egy hónap alatt hízott (hozzátáplált+tápszeres)ennyit kb. 8 hónaposom és a doki kevésnek ítélte! Az anyatej egy idõ után már nem kielégítõ táplálék!

De kevés! Nekem egy hónap alatt hízott (hozzátáplált+tápszeres)ennyit kb. 8 hónaposom és a doki kevésnek ítélte! Az anyatej egy idõ után már nem kielégítõ táplálék!
Hm... nekem kevésnek tûnik :( Erõltetni nem jó, inkább szoktasd minél többször. Egy kis gyümölcs egy kis ez, egy kis az... nálam nagyon bevált a reszelt alma, mert a savassága miatt kb másfél-2 óra múlva éhes lesz, így akkor adok neki fõzeléket. Reggel, este, esetleg éjjel adj már csak anyatejet szerintem...

5 hónaposan nem elég a tej, 8 hónaposan meg igen?

A babám 5 hónaposan már állandóan ny?gös volt, éjjel óránként kelt szopni. A véd?n? állította, hogy nem éhes, de én már nem bírtam, elkezdtem a hozzátáplálást, és teljesen elnyugodott. Tehát tuti éhes volt. Most 8 hónapos, és eddig szépen evett, de most 1 hete semmi. Nem beteg, nem jön a foga. Mi lelte? Csak szopik, és nem ny?gös, alszik egész éjjel. Ti ezt értitek? Most miért nem éhes?

Legjobb válasz: Jön a foga, betegség bujkál benne.,most ilyenje van..... Vagy lehet, hogy akkor 5 hónaposan mégsem azért volt nyûgös, mert éhes volt. Az én lányom 20 hónapos, még minig kel éjjel, ha fejem tetjére állok, akkor is, nagyon sokat eszik+ szopik.

Jön a foga, betegség bujkál benne., most ilyenje van..... Vagy lehet, hogy akkor 5 hónaposan mégsem azért volt nyûgös, mert éhes volt. Az én lányom 20 hónapos, még minig kel éjjel, ha fejem tetjére állok, akkor is, nagyon sokat eszik+ szopik.
a foga jön szerintem. nekem akkor nem kért kanalast a lányom. az anyatejnek van fájdalomcsillapító hatása (is).
Nálunk is volt hasonló visszaesés, amikor csak az anyatejet ette, mást nem, olyan 10 hónapos lehetett. 1 hónapra rá jött ki a foga, szóval ez is lehetett a háttéren.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!