Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos hogy tudok (34 db)

miert, hogy nem eszi meg?
A kérdező hozzászólása: Ez a megfõzöd és pürésíted egy kis kruplival vagy murokkal storry ez nálunk nem vált be! Megkóstoltattam vele azt a borsót amit magunknak csináltam, egészben a szemek, az ízlik, dehát egy egész adagot nem adhatok tejjel, tejföllel, pirospaprikával! A májat belekevertem krumpliba só nélkül, az se ízlett.
A májat én megsütöttem és lereszeltem. Krumplifõzelékkel megette, megsóztam. Ha nincs baja tõle, akkor miért ne ehetne többet?
Ízesítheted neki fõtt hagymával/fokhagymával/petrezselyemmel, ezeket a legtöbb baba imádja.és tényleg jó íze van ezektõl!
A kérdező hozzászólása: A májat úgy készítjük pörköltnek, akkor adhatom neki úgy is??? Persze bors, csípõs nélkül?
A borsó nálunk se volt kedvenc. A karfiollal vigyázz, mert elég puffasztó.
Pirított máj, adhatsz persze. Én már adtam pörköltöt, de van aki csak 1 éves kor után. A védõnõnk szerint lehet.
adhatod, en is sutottem a majat. a borsot, karfiolt csonttal foztem akkor van egy kis ize is

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)


2 kérdés: hányszor szoptatod 7-8 hónapos babádat egy nap? Honnan tudom, hogy megissza e az elegendő tejet egy nap?

Elmúlt 7.5 hónapos a babám. Mostanában elég korán kel, így mire a reggelijére kerül a sor körülbelül 9-10 órakor, addigra 2x is szopizik, aztán mostanában ebédrre se nagyon eszik f?zit, inkább szopizni vágyik. Napközben legalább 1-2 alkalommal szopik, aztán este 7-t?l akár 3x is, mire elalszik. Soha nem volt rengeteg tejem, nem volt nagyétvágyú a babám, 2 óránként szopizott mindig, mikor még csak anyatejes volt. Nem tudom, mennyit szopizhat egy alkalommal soha nem méregettem, viszont fejni fejtem, elég sokat, és elég nehezen jött bel?le, jó pár hónapos koráig sokat szenvedett, mert nehezen jött neki a tej.

Legjobb válasz: Az enyém 6 hónapos koráig csak szopizott, utána is nagyon kevés szilárd ételt fogadott el, fõleg szopizott. 8 hónaposan még nem is váltottam ki egyetlen étkezést se nála... Õ naponta 8-10x is szopizott (éjjel is többször), de soha nem mértem, mennyit... Azt, hogy elfogyasztotta-e az elegendõ tejet, amire szüksége volt, teljesen rá bíztam... A babák nem fognak önként éhezni, ha éhesek, hát jelzik... Hogy a tiéd inkább a szopit részesíti elõnyben, normális... de akár a fogzás is okozhatja. Adj neki annyiszor cicit, ahányszor csak igényli, 1 éves korig az anyatej kell(ene) legyen a fõ táplálék, a többi csak hozzátáplálás...

Az enyém 6 hónapos koráig csak szopizott, utána is nagyon kevés szilárd ételt fogadott el, fõleg szopizott. 8 hónaposan még nem is váltottam ki egyetlen étkezést se nála... Õ naponta 8-10x is szopizott (éjjel is többször), de soha nem mértem, mennyit... Azt, hogy elfogyasztotta-e az elegendõ tejet, amire szüksége volt, teljesen rá bíztam... A babák nem fognak önként éhezni, ha éhesek, hát jelzik... Hogy a tiéd inkább a szopit részesíti elõnyben, normális... de akár a fogzás is okozhatja. Adj neki annyiszor cicit, ahányszor csak igényli, 1 éves korig az anyatej kell(ene) legyen a fõ táplálék, a többi csak hozzátáplálás...
Ma volt nálam a védõnõ, azt mondta náluk lehet szuper-pontos digitális mérleget bérelni 3000 ft-ért egy hónapig (bp, iii ker) Nem tudom, hogy ez máshol is így van-e, de esetleg érdeklõdd meg. Még azt mondta, hogy a baba átlag egész napi fogyasztása anyatejbõl = testsúlya / 10. Az én babám 7 kiló, napi 700 grammot kellene ennie. 8 szor eszik, ez 87, 5gram lenne étkezésenként. Hozzátette hogy ez sem mindig stimmel, mert van hogy a tej erõsebb és nagyon kevés kell belõle... Ha boldog és elégedett, súlygyarapodása megfelelõ akkor ne aggódjak, mondta.
Ugyanúgy vagyok mint a 09:31-es, az enyém múlt héten volt 2 éves.
A kérdező hozzászólása: Jó, ha megmondod, hogy hogy mérjem szobamérleggel, lemérem, de nem hiszem, hogy kijelez 40-100g-ot pontosan:D
mérd le mennyiket szopik. Ha napi fél liter megvan (ha nem kap tápszert) akkoor elég neki. Ha kap, akkor a tápszer+anyatej=fél liter legyen
:) A babád jóllakik a tejjel? Ha igen, nem gond, ha nem tudsz már feni. Én soha sem fejtem, mégis több, mint 2 éve szopik a lányom :)
A kérdező hozzászólása: Hát csak onnan gondolom, hogy fogy, mert 1 héttel ez elõttig tudtam fejni, amibõl készítettem neki reggelit, most meg már nem tudok.:(
Tehéntejet 1 éves kora alatt semmiképp! Ha ennyiszer szopik, mibõl gondold, hogy nem tudod majd 1 éves koráig szoptatni? Ezt sehogy sem értem... Az étvágy meg nem mérvadó! Az állandóan változik, még nálunk felnõtteknél is. A fogzás is visszavetheti az étvágyat, hisz fáj az ínye. Majd, ha kibújik a foga, ismét többet fg enni. Különben meg egy 7 hónapos igencsak jól érzi az éhséget, ha megéhezik, nem fog önkéntesen éhezni... 4 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: 1 éves koráig nem hiszem, hogy tudom szoptatni:( abban bízok, hogy még kihúzzuk 1-2 hónapig. 1 hónappal ez elõtt több szilárd ételt evett, mint most. Még nem jött ki egy foga se, de már vagy 3-4 hete látom a két kis dombocskát az ínyén. Nem szeretnék neki tápot adni, de ha már nem tudom sokáig szoptatni, nem tudom, hogy meddig kellene adnom neki tápot. Annyira megoszlanak a vélemények, hogy mikor lehet tehéntejet adni a gyereknek. Még semmilyen tejtermékkel nem próbálkoztam, 9-10 hónapos korában akarok elõször.
ha hízik rendesen, akkor ne aggódj, eszik eleget! az hogy változik, mennyi fõzeléket fogad el, teljesen normális! tejes ételeket 1 év után szabad adni. az én lányom 8 hós, naponta 6-7x szopizik, 10 óra körül szopi után eszik gyümölcspürét, 1 körül szopi után fõzeléket.

Lenne egy olyan kérdésem, nem tudom tudtok e segíteni, hogy a 8 hónapos babám 3-4 napja éjjel 1-2 óra körül felkel és sír, visszaaltatni csak nehezen tudom. Mi lehet az ok?

Legjobb válasz: Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.

Szia! Az én babám is 8 hónapos, most jött a 6., 7., 8. foga. Õ is ugyanígy volt, 4 éjszaka felébredt sírva és sokáig sírt. Neki még hõemelkedése is volt. Szóval, szerintem nálatok is a fog a bûnös.
nálunk ugyanez van a foga miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam egy gumócskát a felsõ ínén, ahol majd az elsõ két foga lesz, amellett, az lehet a fogacska majd? Alul van már két foga.

8 hónapos a babám. Azt mondták adjak neki kiflit meg babapiskótát, hogy tanulja a rágást, de még nincs foga. Ha egy nagyobb darabot "harap" le, el tudja majszolni, nem akad a torkán? Mit, hogyan adhatok neki?

Legjobb válasz: Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)

Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)
Az én kislányom 8, 5 hónapos. Kb. 8 hós korától csak a darabos ételt fogadja el. Akkora bújt ki a második foga. De babapiskótát már akkor is kapott amikor nem volt foga, hiszen az elázik, attól biztos, hogy nem fog megfulladni. A kiflibõl olyan nagy darabot nem tud leharapni, csak ami majd leázik neki ahogy majszolja, attól meg már megint nem fog megfulladni.
Szerintem is a kenyérhéjjal kezd, a felsõvel, és jól kapard ki a belét (azért ne szakadjon el).Ezt jól fel tudja áztatni a nyálával, én ezzel kb fél órára le tudtam kötni.
En 7 honaposan adtam neki kiflit, kekszet meg kenyerhejat a kezebe es szopogatta mert nem volt foga. Nagyon szerette, sot az alma cikket is (csak az almaval vigyazni kell, hogy amikor mar kicsi lesz az alma cikk el kell tolle venni, nehogy egybol bekapja). Most mar 8, 5 honapos es sajnos a kiflit mar nem merem neki odaadni mert amiota van foga egyszeruen bekapja es akkorat leharap belolle, hogy ugy kell kiszednem a szajabol mert fulladozik. Nem tudom miert kezdte ezt el csinalni, ezelott meg semmi gond nem volt. :(
Sajnos az én fiam is mióta 4 foga kinn van nem majszol, csak harap. Darabosat nem igen tudok adni neki. Nálatok meddig tartott ez az idõszak?
ja utolsóként még azt írom, hogy 10 hónapos.

8 hónapos babának lehet adni mézet? Kicsit köhög és azt mondják, hogy az jó ha mézet eszik, csak nem tudom hogy 8 hónaposan kaphat e mézet?

Legjobb válasz: 8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó,de egy-másfél év felett.

8ónaposan semmiképp.És a méz az egyik legnagyobb tévedés köhögésnél. Az édes még inkább izgatja a nyálkahártyát és még jobban fog köhögni. nagyobb babának se add köhögésre.Megelõzésre jó, de egy-másfél év felett.
Nem adunk egy, 1, 5 èv alatt mézet, afölött is max teában, nem töményen! Botulizmust okozhat.
Nem kéne, Én is úgy tudom, hogy durva allergiás reakciót válthat ki.
Persze, hogy adhatsz. Mi a sütõtökössel voltunk így, amíg nem volt szezonja.
Én az 1 évesemnek is adok, mert õ is nagyon szereti! :) ) Eszik mellette darabos kaját is, meg katonázgatunk sonkás kenyeret, de néha megesik, hogy ilyet kap, mert nagyon szereti!
Persze. Én a 10 hónapos fiamnak olyat is szoktam adni, amit 4 hónapos kortól ajánlanak. Fordítva lenne gáz, így nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:-))
26 hós a lányom, de rendszeresen kap 4 hós sütõtökös bébiételt, mivel imádja.
Én is adok a 14 hónapos fiamnak úgymond nem a korának megfelelõ bébiételt. :)

2 napja fáj a torkom, nagyon, alig birok nyelni. Honnan tudhatom, hogy a fiam el e kapja? 8 honapos még nem tudja megmondani. Honnan tudhatom, bár elég nyügös, alig aludt éjszaka.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is volt többször is torokgyulladásom, amíg a Picúrom pár hetes volt, de én mindig szájmaszkot viseltem olyankor egész nap. Csak akkor vettem le, ha ettem, de a Babám olyankor nem is volt velem egy szobában. Sokszor szellõztettem, állandóan kezet mostam fertõtlenítõs szappannal, és szerencsére egyszer sem kapta el. (kopp-kopp). Mihamarabbi gyógyulást Neked, és vigyázzatok a Picúrra! Üdv, 9 és fél hónapos kisfiú anyukája
Ha nem akar enni akkor neki is fáj a torka, de ne stresszelj, nem biztos hogy elkapja, nálunk sokszor voltam hol én hol párom megfázva, de a gyerek nem kapta el!
Ugy van, a kis torka ha fajni fog akkor ezt az etvagyan veszed eszre. Nallunk is ferjem hazahozott a munkahelyerol egy szep kis virust (hasmenes, torok fajas, laz). Engem es a ferjemet is megviselt nagyon. A pici is elkapta mert ment a hasa 2 napig de ezt leszamitva semmi baja nem volt. Laza nem ment fel, az elso nap mintha nem evett volna olyan sokat mert gondolom fajt picit a torka de meg nyugos sem volt. Erosek ezek a pici babak ne felj.

A babám 8 hónapos, és vegyesen kap enni (hol én főzök neki, hogy üveges bébi ételt kap). Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza?

A véd?n?t?l kaptam egy táblázatot, hogy mikor mit athatok neki enni, viszont a kész ételekben van olyan amit már 4 hónapos babáknak lehetne adni az én táblázatomban pedig 12 hónapos kortól adható csk. Akkor most kinek van igaza. A dologhoz hozzá tartozik, hogy a babám tej érzékeny és úgy t?nik, hogy allergiára hajlamos

Legjobb válasz: szia, a táblázatnak van igaza, sõt. pl ami a kiskönyvben van, aszerint aprómagvas meg ananász, meg citrus adható 1 éves kortól. de ha allergiás a babád, akkor bizony ne adj neki. mert a táblázat úgy lett összeállítva, hogy az allergiát nem veszi figyelembe. aszerint a tehéntej is adható 1 éves kortól. igen, ha nem hajlamos a baba az allergiára. az enyém 20 hónapos lesz, de tejet, aprómagvast, stb. nem kap még. majd 2 éves kortól, óvatosan, addig HA tápszert kap meg még szopik is valamennyit.

szia, a táblázatnak van igaza, sõt. pl ami a kiskönyvben van, aszerint aprómagvas meg ananász, meg citrus adható 1 éves kortól. de ha allergiás a babád, akkor bizony ne adj neki. mert a táblázat úgy lett összeállítva, hogy az allergiát nem veszi figyelembe. aszerint a tehéntej is adható 1 éves kortól. igen, ha nem hajlamos a baba az allergiára. az enyém 20 hónapos lesz, de tejet, aprómagvast, stb. nem kap még. majd 2 éves kortól, óvatosan, addig HA tápszert kap meg még szopik is valamennyit.
Senkinek. ha tejérzékeny semmi tejterméket nem adsz neki gondolom, a bébiételekben pedig általában normál tejtermék van. Az allergén dolgokat pedig hátra sorolod, hogy minél késõbb kapja õket. De igazán nem tudok okos lenni a dologban, mert én is csak azt láttam, hogy ekcémás, aztán elvittem allergiavizsgálatra, ami kimutatta neki a krumplit, paradicsomot, almát, sárgarépát, tejterméket, és mogyoróféléket is. Igazából elõször mit ad az ember a kruplit, almát.. ki voltam akadva. Most nem ehetünk tej és mogyoró tartalmú dolgokat, a többit pedig elvileg ehetjük ha hõkezelve volt, a paradicsomot és az almát pedig figyelni kell. Szóval adogatod neki, és figyeled lesz-e valami baja tõle, de én se tudtam egyértelmûen beazonosítani egyik gyerekemnél se, hogy mi volt az konkrétan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mi is ekcémásak vagyunk, de hiaba írom, hogy mit eszik, nem találok összegüggést. Allergia vizsgálatra még nem vittem, mert a védõnõ azt mondta, hogy megbizható eredménye csak 3 éves kortól van. Nem akarok neki semmi tejeset adni, csak pl a táblázatban a marha hús 1 éves kortól van bébiételben meg 4 hónapos kortól adják. Most akkor mi a helyzet? Eddig a táblázat szerint kapott enni.
marhahúst nem kaphat addig amíg tejet sem kap. ugyanúgy allergén. 1. válaszoló.
Szia! Ha az ételek alapján nem találsz összefüggést, akkor bizony endogén ekcémás... vagyis örökletes, aminek nem sok köze van a kajához. mindkét fiam endogén ekcémás, végigjártunk már mindent...
nekem erre a védõnõm azt mondta, hogy elvileg adható a bébikaja akkor is, ha olyan van benne, amit elvileg nem ehetne, pl eper.mert úgy készítik, hogy káros anyag ne kerüljön bele.
Én a táblázatnak hinnék, igaz sajnos abból is van sok változat és azok sok helyen ütik egymást. olyan táblázatot használj amit a védõnõ is javasol, és az üveges bébiételt is annak alapján vedd meg. pl. valóban vannak epres bébiételek 4! hós kortól. én nem adonék neki, pláne ha allergiára hajlamos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Nagyon hálás vagyok érte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!