Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos csak cicin hajlandó (3 db)

8 hónapos kisfiam csak cicin hajlandó elaludni. (Nappal és éjszaka is). Nem nagy már ehhez? Hogyan szoktassam rá, hogy egyedül aludjon el?

Legjobb válasz: Szia, mi ma töltjük a 9 hónapot és az én picim is csak igy volt hajlandó elaludni, de 1 hete teljesen magától leválsztotta magát (mondjuk szerettem volna tovább szoptatni, de igy alakult) és azóta oldalrafordul, cumi a szájába és alszik is.

Szia, mi ma töltjük a 9 hónapot és az én picim is csak igy volt hajlandó elaludni, de 1 hete teljesen magától leválsztotta magát (mondjuk szerettem volna tovább szoptatni, de igy alakult) és azóta oldalrafordul, cumi a szájába és alszik is.
az esti lefektetésnél kell kezdeni bucsu mese után kiságyba betéve egyedül kell elaludnia ha sírnifog csitigatni kell sírdogálni fog de ha jól van lakva akkor párnap és átáll éjjel vízecskével kináld mert arra majd nem fog felkelni mert az izetlen ki kell birnotok szépen nyugottan utána végig fogja aludni az éjszakát türelmes legyél és kitartó
( változni )akartam írni
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nagyon szeretek szoptatni, sok tejem is van, de olyan jó lenne már egyszer 3 óránál többet aludni éjszaka!
Az én fiam most 9 hós, és õ is csak cicivel alszik.Igaz az elmúlt napokban már 2-3x elaludt az apával is.Én úgy gondolom hogy elõbb-utóbb eljutunk odáig, hogy egyedül fog elaludni.Én annak örülök, hogy legalább alszik, mert ebben a korban már nem nagyon szeretnek aludni a babák.Mi is sokat vívunk az alvással, fõleg nappal de a cici többnyire bejön.Szerintem ne aggódj, sokan vagyunk így a babánkkal!
rajtad mulik minden te vagy a falka vezér párnapig kinálgatnám a cumis üveg böl víz v. üres teával nem bajha sír nem bajha nem kell neki érzi hogy ott vagy vele nem kell ölelgetni csak röviden beszélni neki elmenni töle majd rövid idö után ujjbol vissza menni ugyan azt csinálni nem meg véltozni nyugodt hallk rövid beszéd hiszen este van csak párnap és minden rendbejönn nálam be jött de én kitartó voltam és nagyon jó alvó a fiam és én is!(már 10 éves)
Utolsó válaszoló vagyok: Miért pontoztatok le?Én csak leírtam amit gondolok és mivel emberek vagyunk mindenkinek más a véleménye!!! De ez van! Sajnálom. :(

8.5 hónapos fiam éjszaka óránként, vagy 2 óránként felébred, és csak cicin hajlandó visszaaludni. Meddig fog ez így menni?

Aki ilyen helyzetben volt mikor és hogy szokott le a babája err?l,

Legjobb válasz: Szia! Hát ennyi idõsen a fogai is jöhetnek, ami éjjel jobban fáj neki hiszen nem foglalja le magát, így megébred egybõl. Nálunk ez hónapokig tartott, a lányom most 11 hónapos és most kezd rendezõdni a helyzet, most már csak 1x ébred éjjel, néha van hogy többször is.

Szia! Hát ennyi idõsen a fogai is jöhetnek, ami éjjel jobban fáj neki hiszen nem foglalja le magát, így megébred egybõl. Nálunk ez hónapokig tartott, a lányom most 11 hónapos és most kezd rendezõdni a helyzet, most már csak 1x ébred éjjel, néha van hogy többször is.
És a szomszédok? Mert nekem már így is irul-pirul a fejem. Sokszor, mintha forrásban lévõ vízbe tennénk, úgy üvölt. És éjjel ettõl megkímélném a jónépet!
Jó, akkor másképp fogalmazom :) A fiunk két órán át üvöltött az apja kezében.... Nálunk is ez volt, csak a cici kellett neki, senki és semmi más. Bepróbáltuk a kekszet, de sejtettük, hogy nem fog kelleni neki. Oké, hogy 3. éjjel hüppögött, de az elsõ kettõt nem nevezném annak, magyarul üvöltött, mint a sakál. 4. éjjeltõl viszot alszik, függetlenül a fogzástól.
Második vagyok. Sajnos a mi lányunk nagyon kitartó. Õ hüppögéssel nem éri be, ha esetleg nálam kiborul a szidol, és még mielõtt agyvérzést kapnék, kirohanok a szobából, és apa bemegy. Ugyanúgy üvölt, akár 2 órán át is. És nálunk még tõlem sem fogadna el semmi mást. Úgy röpül a pohár, mint a parancsolat. Aztán egyszercsak elszáll az álom a szemébõl, az ölembe térdel, és nagyon komolyan elkezd "beszélni". 1 éves, így már sok mondanivalója van. Ilyenkor meg nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Ma éjszaka is a harmadik kelés negyed 4kor volt, és 5ig nála idõztem. Sokszor elkeseredek! De nagyon!
5, 5 hónapos lányom 5 hete ébred 2 óránként, cicin alszik csak vissza.Szerintem, ha áttöri az ínyt a fog, akkor megszûnik ez a helyzet, legalábbis a következõ fogzásig.Emiatt viszont délutánig alszik csak szinte.
3. vagyok Apuka vízzel, kedvenc keksszel felszerelkezve ment be a fiunkhoz, persze semmit nem kért, csak sírt és nézett az ajtó felé, hogy én mikor jövök már.. Én szigorúan az ajtó másik oldalán sírdogáltam csak, Apa pedig a félhomályban ringatta, sétált vele a szobában, énekelt neki úgy 2 órán keresztül, míg végül sikerült elaltatnia. Ez ment 3 éjjel, de a 3. éjjel már csak fél órát hüppögött szegénykém. Innentõl pedig megszokta, hogy éjjel alvás van. Hááát, nehéz volt megállni, hogy ne menjek be, de tudtam, hogy akkor értelmét veszti az egész eddigi kínlódás. Sms-ben tartottuk egymásban a lelket :)
Második harmadiknak. És akkor apuka mit csinált vele? Hogy bírta? Tudnál errõl picit bõvebben... Köszi!!!
Szia, mi 11 hónapos koráig vártunk, addigra kijött 6 foga, utána viszont leszoktattuk róla, mert már hulla voltam teljesen. 3 éjjel az apukája ment be hozzá, sírt, de nem volt egyedül!!! A negyedik éjjelt átaludta és onnantól alszik rendesen, most másfél éves. Azóta is jött foga, mégsem ébred éjjel! Így most mindenki kipihent és boldog :) Sok idõ kellett, míg rászántuk magunkat, de utólag azt mondjuk, hogy megérte!
Nálunk 8 hónaposan kezdõdött. Akkor még nem a fogzás, csak valószínûleg ez a szeparációs szorongás. Aztán jöttek a rágófogak, most egy évesen ugyanezt csinálja....
Szerencsére kertes házban lakunk. Így is van egy kedves szomszéd, aki megjegyezte, hogy nem tudja mit csinálunk azzal a gyerekkel, hogy így üvölt, de teszek rá, hogy mit mond. Az õ gyereke is üvöltött, csak már elfelejtette. Ha társasházban laktok, szerintem nyugodtan megmondhatod a szomszédoknak, hogy bírják ki ezt a 3 éjjelt a saját érdekükben is, mert utána garantáltan csönd lesz :) ) Nálunk azóta nincs sírás éjjel, ha meg is ébred mondjuk hetente egyszer, akkor is fél perc alatt vissza tudjuk altatni, cici nélkül!

8 hónapos fiam csak cicin hajlandó elaludni! Hogy tudnám leszoktatni róla?

Már 2hónaposan megtalálta a hüvelykujját és azt szopizta alvás el?tt és ha felkelt akkor is visszaaltatta magát, de jött a fogzási fájdalom éjszaka sokszor felkelt sírva kimerültségembe magamhoz vettem és szopival tudtam csak megnyugtatni, volt, hogy így aludtunk el együtt, a vége az lett, hogy rászokott és csakis anyával cicin hajlandó elaludni. Minden rossz szokást mi alakítunk ki, egyébként nem is zavar, de volt már, hogy délután leszaladtam a boltba, közben felkelt a baba és addig ordított apának kitartóan amíg haza nem értem:-)

Legjobb válasz: Szerintem se szoktasd le, ráérsz ezzel, ha már nem szopizik, akkor már úgysem lesz cici. Igazságtalan lenne vele szemben, ha az általad kialakított és egyébként mindkettõtöknek megfelelõ rendszert felrúgnád. Biztos vagyok benne, hogy pár év múlva még hiányozni is fognak ezek az összebújós hónapok.

Szerintem se szoktasd le, ráérsz ezzel, ha már nem szopizik, akkor már úgysem lesz cici. Igazságtalan lenne vele szemben, ha az általad kialakított és egyébként mindkettõtöknek megfelelõ rendszert felrúgnád. Biztos vagyok benne, hogy pár év múlva még hiányozni is fognak ezek az összebújós hónapok.
Hát én vagyok a könyörtelen és kegyetlen anyuka, aki a kiságyába szoktatta a gyermekét. Ha cicin alszik el, akkor amikor felébred álmából akkor is a cicit fogja keresni - ergó nem fog tudni egyedül hosszabbat aludni, hacsak nincs ott anya cicije. :( Ennek hosszútávon van hatása. Az anyatej: fontos, de altató! Az altatásnak az a trükkje, hogy ébren kell lerakni. Nálunk is volt ilyen, és ha cicin aludt el a drágám, akkor fel is ébredt éjszaka, és kezdtük a cirkuszt. 5 hónapig alig alutdtunk, mert nem tudtuk mit kéne csinálni. Etetés után ébren kell lerakni, biztosítani kell róla, hogy anya megvan, szeretni, nem megy messzire, csak a másik szobába, és vigyáz rá. Mivel (ahogy mi is felnõttek) felébrend álmából néha néha (éjszkánként 3x-8x) azt az állapotot keresi ahogy elaludt, ha nem azt találja, akkor felébred és kérni fogja vissza ana cicijét, apa ringatását stb. nekünk bevállt. Azóta egyedül alszik el, éjjel 11-12 órát alszik, nappal 2, 5-3 órát egyhuzamban. ha érdekel még infó akkor tudod küldeni. sok sikert.
Ne szoktasd le! Az anyatejben fájdalomcsillapító, nyugtató és minden egyéb van. Nem kell leszoktatnod. 6 évesen már nem lesz ez:) Sokan ellene vanna, de engem nem érdekel. Az én 2 hónapos kislányom is majdnem mindig a cicimen alszik el. Kitartás!!! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/2/?order=1&ite..
Sziasztok! Én nem olvastam az aludj jól gyermekem, sõt nem könyvbõl nevelek gyereket, de szerintem is a legjobb mindenkinek, ha megtanítjuk a gyerekünket egyedül elaludni.Sok álmatlan éjszakától mentjük meg a családot.Én a 3-ik babát várom, és az elsõ kettõ az elsõ naptól a saját szobájába, a saját ágyában alszik.És láss csodát, nem lelkibeteg egyik sem, mint ahogy azt mostanában túldrámázzák.Sírni nem hagytam soha õket, nem is tenném, szerintem is a legfontosabb, hogy a kicsi biztonságba érezze magát, tudja, hogy szertjük, bízhat bennünk, nincs magára hagyva.Ha közelségre vágyik azt is megkapja, szóval minden igénye legyen kielégítve, de szerintem következetesen kell gyereket nevelni, ez az õ érdeke is.Meg kell tanulnia, hogy mindennek megvan a maga ideje, ez késõbb is így lesz.
ja és még annyi, hogy ez a "tanuljon meg egyedül elaludni" nézet, már kövület. Gondolom egyikõtök sem jár márványfarmerban:)
Kváncsi vagyok, hogy ki mit tesz a gyermekével, ha nappali etetésnél elalszik. Felrázzátok, hogy ébren legyen letéve?? A cumitól nem szopizik majd rendesen. A cumi az mami pótlék én nem szeretném pótolni magam semmivel, nem azért szültem...
Én egyetértek az utolsó elõttivel. Én is szépen megtanítottam a fiamat egyedül elaludni, már öt hónapos és sosincs hiszti a lefekvéssel. Pláne jó volt ez, ha arra gondolok, hogy kéthetente egyszer be kell mennem suliba (leveleõs), és olyankor csak este nyolcra érek haza, fél kettõkor indulok otthonról. Hát szép is lenne, ha az alatt az idõ alatt nem tudna elaludni a gyerek.
A második válaszoló vagyok. Megkövetem magam, mert teljesen félreértettem a kérdésed, a saját példámból indultam ki, de ahogy most elolvastam a válaszokat rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Én csak az esti altatásra gondoltam, nem a napközbenire. Nappal nálunk is magától elalszik, beteszem a kiságyba és szépen durmol, csak az esti szopinál alszik el cicin és velem. Errõl a nappali dologról én is azt javasolom, hogy próbáld meg leszoktatni, mert így nem tudsz majd tõle mozdulni és lehet, hogy még hónapokig szoptatni fogod. Biztos most páran felmordulnak, de nem próbáltad még a cumit?
Ez az utolsó válasz, az Aludj jól, gyermekem szerint van, ugye? Én is alkalmaztam az elsõ két gyerekemnél, aztán a harmadiknál nem jött be. Érdekes módon õ is cicin alszik el, de beteszem az ágyába, és alszik reggelig, nem ébred fel, kivéve, ha beteg. Most lesz 1 éves.
Érdekesek a vélemények! kár, hogy nem lehet tudni ki milyen tapasztalatok után beszél. ugyanis, ha még nem volt dolgod rossz alvó gyerekkel, hogy is tudnád, hogyan kell helyrebillenteni a rendet! A cumitól nem lesz rosszabb a szopási technikája! (szeritnem még a cumisüvegtõl sem- ott is csupán elkényelmesedik általában, mert a cumisüvegból jobban jön a tej általában mint a cicibõl ) A cumiból nem jön semmi! ha egy cumitól romolhatna a szopási technika, akkor a hüvelyk ujjától is, vagy a pelus sarkától is romolhatna! márpedig ez nincs így. és a legtöbb gyerek talál magának valamit amit lehet szopizni amikor nincs kéznél mami. Én az aludj jól gyermekem módszert alkalmaztam, és pont úgy történt minden, ahogy le volt írva! gondolom nem kis "kutató munka" van a könyv hátterében. Vessetek meg, ikább tudatosan és következetesen csinálom a gyereknevelést is. minthogy új módsezreket próbájak kitalálni amik vagy bejönnek vagy nem! Ha gond van, általában nem szakemberhez fordultok? Hát ha a védõnõ, és a gyerekorvos nem ért hozzá, van a piacon számtalan gyermekpszichológus aki igen, általában könyveket is jelentetnek meg :) szerintem érdemes ezeket forgatni, akkor is, ha nincs gond! 8-9 hónapos korban már szeparizációs félelmei vannak a babáknak. ilyenkor kezd bennük tudatosulni, hogy Mami és õk két külön ember. de még nem tudják, hogy ha mamai kimegy a szobából, akkor is megvan. Amit nem látnak, az nincs számukra. Ezért kell tudatosítani bennük, hogy Mami és Papi akkor is szereti õket, amikor nincsenek velük, és vissza fognak térni! Ha idejében szoktatod másokhoz a babát (nagyszülõk, nagynénik, nagybácsik, babysitterek stb) hamarabb fogja biztonságban érezni magát másoknál is mint a szülõknél. Ez nem jelenti azt, hogy a baba a mamit és a papit helyettesíti másokkal!! Továbbra is mami az elsõ az életébn, és hozzá fog ragaszkodni a legjobban. Azt kell a babával megértetni, hogy vissza fogsz jönni. és vigyázol rá, akkor is, ha éppen a másik szobában vagy. Ezt kezdheted nappali "tréninggel". ha pl van járókátok, vagy ott tudod hagyni a szobában egy 5-10 percre egyedül, úgy hogy megbeszéled vele, hogy most te kimész egy kicsit, de mindjárt visszajössz. Kezdheted 1-2 perccel, és figyeld a reakcióit. Nagyon fog örülni neked amikor visszamész. idõvel ki fogja bírni, ha lemosogatsz, vagy ha megfõzöl, és õ el lesz a játékaival. ugyanígy szoktathatod idegenekhez. ha meg van mindennek a ritmusa (etetésnek, altatásnak, játéknak, egyedüllétnek, olvasásnak stb) akkor nem veszi majd zokon amikor (akár naponta fix idõben) egyedül lesz hagyva egy fél órára. Az én fiam, amikor 1 éves volt kb. sokszor megcsinálta, hogy kihagyta a délelõtti alvást, de a kiságyába volt lerakva, és tudta, hogy most pihenõ idõ van, ha nem akart aludni akár egy órát is eljátszott az ágyában egyedül. aztán mintha aludt volna ment tovább a nap. Szerintem a rendszerességben, és s következetességben van a kulcs. Csak ajnlani tudom az Aludj jól gyermekem c. könyvet altatáshoz, mind nappalra, mint éjszakai altatára. Nálunk 2 nap alatt megtanulta, hogy hogyan kell egyedül elaludni, és onnantól este is nappal is ugyanolyan könnyen ment.
én vagyok az elõzõ, bocsánat, hogy regény lett. de szerintem nem kövület ez a nézet, és nem divat kérdése!
A modern anyuka biztos csak divatból szüli a gyerekét, mert az a módi mostanában, olyan trendi anyának lenni. Csakhogy egy gyereknek normális életvitelre van szüksége, rendszerre nyugalomra maga körül.És a következetes nevelés a gyerek érdeke is, mégha elavult is a dolog mára. Tisztán látszik a modern szülõk nevelése iskolákban, óvodákban, hát nagyon mélyre süllyedtek vele az tuti.Persze sokkal egyszerûbb ha a gyerek csak nevelõdik mint ha nevelik, mert az idõigényes, és problémás lehet, ezért nem foglalkoznak vele sokan.Pedig ezzel a fajta hozzáállással a saját gyerekeiknek õk az ellensége.
Most ezzel azt akarod írni, hogy "rend a lelke mindennek, aludjon a gyerek a kiságyában" vagy azt, hogy "aludjon cicin, mert az nyugodt környezet" Én az elöbbire tippelek, csak kicsit két értelmû a hozzászólásod. Ugyanis amint látom sokan olvasták ezt a kérdést akik elitélik a kövtkezetes nevelést, ezért is merült fel bennem ez a kérdés. (én vagyok az, aki a gyerekeit saját ágyukban altatja, éjjel is nappal is - én ebben hiszek, meg abban, hogy a gyerek nem attól érzi magát biztonságban, hogy az annya emlõin lóg, hanem attól, hogy kiszámíthatóak a napjai, az események körülötte stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, segítséget, de úgy gondolom nem mindenki találkozott már rosszul alvó gyerekkel. Nem az a gond, hogy fél egyedül a kiságyában stb. stb. Nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós, kacagós a fiam. Az elején kezdem, hogy Marcika kb. 2hetes korától alig aludt nappal és éjszaka meg ordított a hasfájástól. Mai napig is napi 1, 5 órát alszik napközben és legközelebb este. Az elsõ pillanatoktól nagyon élénken figyelt mindent, én is következetesen akartam nevelni, vagyis megszoptattam, büfiztettem, fent voltunk egy darabig énekelgettem neki stb. majd a kiságyába tettem hagyni egyedül elaludni. Ki kellett mindenféle vízuális ingert iktatni mert ha éppen mindig kiszúrt valamit figyelni. Ha hiszitek ha nem én sem gondoltam volna, h ilyen baba létezik. Ha éppen a redõnyt nem tudtam teljesen lehúzni akkor a csíkjait vagy a falvédõt nézegette és szinte küzdött az álmosság ellen, mint aki sajnálja rá az idõt, lemaradna valamirõl. Én a nem alvástól sokat megszédültem és 2hónap alatt 10kg-ot leadtam, utána megszünt a hasfájása és jobb lett. De ha csak cicin tudott elaludni akkor örültem, h valahogy elalszik mindegyhogy hogy. Nagyszülõk nincsennek apa dolgozik teljesen egyedül voltam a picivel. Egyébként nagyjából mindig ugyabban az idõben történik minden séta, evés, fürdés, alvás van napirendje a gyereknek. Az esti lefekvések szertartásszerûen mennek jó éjszakát kívánunk a csillagoknak, holdacskának ezek világító játékok a falon ilyenkor mindet le kell venni, jó éjszakát kívánunk mindentõl amik a képeskönyvben vannak stb.stb. És a gyerek tudja, h aludni kell és altatja magát! Ha nincs cici olyan önmegnyugtató módszereket csinál, h már gondoltam felveszem videóra mert senki sem hiszi el. Rázza a fejét ide-oda, fordul jobbra, fordul balra, fordul hasra majd vissza, hanyatt a két lábát emeli püföli az ágyra, szopizza egy ideig az ujját, szopizza a takaróját. Ha éneklek neki felélénkül, a cumitól felélénkül elkezd vele játszani, hagyom hadd csinálja maga. Nos lemértem a múltkor 53percig csinálta!!!!!! Majd anya cicire rakta és szépen elszenderedett! A babakocsival is katasztrófa volt nekünk 6 hónapos korig amíg nem tudtam felültetni és nem tudott nézelõdni ordított!!! A két kezemen megtudom számolni hányszor aludt el a 6hónap alatt a babakocsiban. Várom továbbra is a kommenteket és köszönöm az eddigieket. Ja még annyit, h napközben rengeteget mozog hogy hogy nem fárad el? és minden nap megyünk sétálni friss levegõn. Illetve még annyit, hogy volt hogy buli volt nálunk sok sok ember annnyira figyelt mindenkit, járt az agya, hogy egyszercsak a sok beszéd és a zene mellett elaludt mint a bunda:-)
A kérdező hozzászólása: Azt még kihagytam hogy mikor 53 percig altatta magát a végén elvesztette a türelmét és sírni kezdett és utána kapott cicit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!