Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos csak (240 db)

Kislányom 8 hónapos, csak úgy alszik el, ha lefogom. Másnak is ilyen a babája? Ez normális? Nem hiperaktív?

Mióta megszületett probléma az alvás, mert nehezen alszik el es keveset is alszik. Rájöttem hogy ha le fogom a kezet akkor el tud aludni, különben nem, mert kalimpal, mindent fogdos, a fejet kaparja...stb... Aggódom hogy hiperaktív. Egész nap egy percre sem áll meg. Aztán elfárad de nem alszik el, csak ha lefogom. Keveset is alszik éjjel is es nappal is. A mozgás fejlődése is gyors. 8 honapos és mar kapaszkodva lepeget. Mászik, stabilan ül. 7 hosan felállt. Van akinek nagyobb hiperaktív gyereke van es ő is ilyen volt csescemonek?

Legjobb válasz: SZerintem nem hiperaktív, csak baba :) ismerkedik a világgal. Próbáld ki ezt :) és akkor nem kell lefogni: http://www.youtube.com/watch?v=9J_2exbK8Zo

SZerintem nem hiperaktív, csak baba :) ismerkedik a világgal. Próbáld ki ezt :) és akkor nem kell lefogni: http://www.youtube.com/watch?v=9J_2exbK8Zo
8 hónaposnál már nem mûködik ez a technika ami a videón van, olvass utána ha nekem nem hiszed. Amúgy az én lányom keze-lába is kalimpál szinte állandóan. Sokszor én is lefogom, ilyenkor hamarabb elalszik, mintha hagynám kalimpálni.
az en kisfiam is ilyen volt sokaig (allandoan kalimpalt) de kinotte olyan 3-4 honapos korara.Legalabbis azota semmi gond az altatassal.Mondjuk o tapos es a vacsi utan cumibol issza a tejcit aztan befordul es mar alszik is, ezt csinalja mar vagy 2 honapja.Persze hozzataeszem hogy csak akkor alszik el igy ha faradt, almos. Sokszor van ugy hogy beteszem a kisagyba es meg nem all, kalimpal gagyoraszik.Akkor inkabb kiveszem es jatszunk meg egy kicsit amig ki nem farad, utana mar megy siman az alvas.Zenet probaltad? nekem az is nagyon bevalik ha nyugos pl , akkor lenyugszik es el is alszik. Youtubeon beirod hogy lullaby, en a telomon szoktam elinditani es kb 10 perc utan mar ki is kapcsolom mert elalszik.
Én a lábát fogom le a 10 hónaposomnak, mert õ meg állandóan mászna :-) Hason alszik. Más ötletem nincs, nem engedem, hogy négykézlábra álljon, és elalszik. Úgyhogy nem vagy egyedül :-)
Én adok a kezébe valamit, amit gyûrögethet, amivel játszik az ujjacskáival, stb. Még félálomba is játszik a takaró csücskével és alszik tovább. Nálunk ez bevált. Lefogni nem lehet, én hagyom had álljon fel, ha fáradt sirdogál-jelzi, hogy tegyem le megint, megkapja a takaró csücskét és végül elalszik azt morzsolva. 9 hónapos baba anyukája
Kisfiam dettó ilyen, a mozgásfejlõdése is gyors.9, 5hónaposan már önállóan járt.Nálunk elég hosszú a lenyugtatási folyamat lefekvés elõtt.Nem szabad hagynom fürdés és lefekvés elõtt felpörögni, mert akkor 1, 5órát is altathatom.Eddig semmi más nem vált be.Most 13 hónapos.

Szilveszter egy 8 hónapossal? Csak nekem nem fér bele így?

Elõször megállapodtunk, hogy semmi felhajtást nem csinálunk, ez az év most errõl szól, igazán kihagyhatunk egy szilvesztert. Aztán beszélt pár baráttal a férjem és megjött a férjem kedve a bulizáshoz.

Legjobb válasz: Ezt így is kell csinálni! Mi a fontosabb? A gyermeked vagy egy buli? A párod is megérthetné, és otthon maradhatna hogy családi körben ünnepeljetek.

Ezt így is kell csinálni! Mi a fontosabb? A gyermeked vagy egy buli? A párod is megérthetné, és otthon maradhatna hogy családi körben ünnepeljetek.
Minden évben van szilveszter mit kell ebbõl felhajtás csinálni, mintha belehalnátok egy nyugis szilveszterbe. Ez nem anyatigris kategória ez normális felnõtt viselkedés.
Nem értem mit problémázol egyik válaszoló, nem kell túlgörcsölni simán meg lehet oldani mindent.
Amíg picik (pár hónapos) voltak a gyerekek, azt szerettem jobban ha hozzánk jönnek a barátok. Kimozdulni, fõleg sokáig idegen helyre nem vittem volna. Így megmaradt itthon az esti rutin, fürdés, vacsi, alvás. Utána aludt a szobájában, mi a nappaliban beszélgettünk, társasoztunk. Cigizni, szivarozni ki lehet menni. Mi amúgy sem dohányzunk, így elvárom hogy más se tegye a mi lakásunkban. Ez a gyerekek elõtt is így volt. Ha a baba felébred bemész hozzá, addig apuka állja a sarat a vendégekkel.
Hozzánk jöttek(és fél órán belül)és jönnek.Tavaly szilveszterkor a nagyobb 4 éves, a pici 3 hónapos volt.Semmi gond nem volt ebbõl.Hagytuk, hogy addig legyen fent a nagyobb, amíg csak akar.A picit a megszokott ritmusa szerint fektettem-etettem.Idén már a kicsi is 15 hónapos "nagy" lány lett.Mindketten nagyon várják a vendégeket(4-en jönnek).Idén már a pici is addig "bulizik", amíg ki nem dõl.Miután lefektetem õket, mi még beszélgetünk, iszogatunk, eszegetünk.Én lazán fogom fel.Boldog Új Évet Kívánok MINDENKINEK!2 fiú+15 hónapos csajszi anyukája
Mikor 3 hónapos volt a fiam, mi egy kisebb társasággal szilveszterértünk itthon. Mondjuk nálunk nincs bagózás a lakásban. És viszonylag takarekon volt a hangerõ is. Semmi gond nem volt. Szerintem kicsit túlkomplikálod ezt a dolgot. Kis hangzavar általában nem zavarja a gyerekeket, nem kell mindig suttogni meg labujjhegyen járni ha alszanak . Meg a máshol alvás sem, bár attól függ, hogyan szoktattatok eddig, szerintem nem árt, ha szokja az idegen helyeket is. A bagó természetesen nálam is tiltolistas.
Most komolyan mindenkinek ilyen jól alvó babája van?Nem hiszem el hogy egész éjjel nem ébred semmire, gondolom nem minden nap van ilyen helyzetben hogy zajonganak amikor alszik. Mi van akkor ha mégis megébred hogy altatod vissza a zajban? Hogy tudjátok elengedni magatokat? Mi tavaly elmentünk és mamánál aludt, eszem ágába nem volt oda hívni senkit meg elmenni vele. De egyébként nem mennék olyan helyre bulizni ahol baba van és aludna. Nekünk és a barátainknak se jut ilyen az eszébe!
Miért nem vigyáznak rá a nagyszülõk, vagy babyszitter?
Hozzánk is jönnek a barátok, a 6 hónapos baba mellé. Kaja kész, el van pakolva, meg van terítve. A kicsit a szobájában lefektetem, ha eljön az ideje, mi a nagyszobában beszélgetünk, társasozunk, iszogatunk. Cigizni nálunk a baba elõtt sem lehetett, eddig is gond nélkül kimentek az erkélyre, most is így lesz. BÚÉK!
Nagymamira nem tudjátok rábízni egy éjszakára?
Nyilván, aki menne hozzátok, az tudja, hogy baba van! Ha nem akar egy szivarért kint állni, akkor nem szivarozik. Ha ezt nem érné fel ésszel, akkor megmondanám. De én is úgy gondolom, hogy egy beszélgetõs este miért ne férne bele? Két évesen sem zavarná kevésbé! Sõt, szerintem egy baba még mélyebben alszik, mint egy nagyobb!
Amikor terhes voltam, már akkor sem hiányzott a szilveszteri felhajtás, amikor pedig meglett a baba, eszünkbe sem jutott máshol szilveszterezni vagy vendégeket hívni. Másfél éves a gyerek, ritkán alussza át az éjszakát, reggel 6-kor már "kukorékol", onnantól ébren van, inkább lefekszem idõben. A férjem dettó, neki sem hiányzik a bulizás, az megvolt az elmúlt 30 évben :) Várjuk a második csemetét, 5 hónapos vagyok, ha megszületik akkor utána még 2 évig biztos nem csinálunk szilveszteri hepajt, esetleg késõbb. Házibuli már volt, hatalmas udvarunk van, kint grilleztünk nyáron, van kint wc, csap, nem volt bemászkálás, azt be mertem vállalni, de a lakásban semmit.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cigizni még kimennének, de szivarozni tutira nem. Egy szivar 10-20 percig is eltart, nem fog addig kinn dekkolni a hidegben. És a szivarszagot egy nap alatt sem tudnám kiszellõztetni. Ráadásul mostanság sokat felsír a babám éjszaka a fogfájás miatt és amúgy is kel 2-3szor legalább, szóval nem úgy van, hogy lerakom és már csak másnap ébred fel. És ha ez még nem lenne elég, ezt az egész ötletet MA találta ki, se rend, se kaja nincs, bevásárolni, rendelni sem tudok már, én még dolgozom, 6-kor fogok végezni. Esélyem sincs elkészülni egy bulira. Más körülmények között, ha elõre tudom, persze simán megpróbálhatnánk. De ez a hirtelen jött szilveszter ötlet valahogy nem fér bele nekem. Menni meg azért nem akarok, mert akkor hajnali 3-kor hogyan fogjuk az alvó babát kirángatni az álmából, felöltöztetni, be a kocsiba és hazahozni? De felajánlottam, hogy hívjuk meg a barátokat jövõ héten egy vacsorára, és akkor mi is bulizunk kicsit.
A kisfiam fél éves, de el sem tudom képzelni, hogy ez az este másmilyen legyen, mint a többi. Igaz, a férjem szüleinél vagyunk, de eszünkbe sem jutna ma a buli. Nekem a legjobban egyébként is egy kiadós alvás esne.
Én is amellett vagyok, hogy hozzánk simán jöhetnek :) Nyilván nem ordít a zene, de ha nincs egy légtérben a baba, akkor azért nem is olyan hangos, egyébként sem jó teljes csöndben altatni. A cigisek pedig kimennek, nem kell túldramatizálni. Ha ti mennétek, az nyilván körülményesebb lenne, bár nem megoldhatatlan, de otthon kényelmesebb.
Mi lazák vagyunk, szóval belefért és belefér. Amikor pici volt, pár hónapos akkor mi hívtunk vendégeket. Amikor elaldudt a kicsi már fel nem kelt semmilyen zajra. Volt , hogy mi mentünk, de mivel mi eleve menõsek vagyunk, így mindkét gyerekem teljesen természetesen veszi. :) BUÉK!
Kisfiunk 8 hónapos volt az elsõ Szilveszterén, Õt lefektettük az emeleten, mi meg a konyhába voltunk, meg a nappaliba kb 10en, normális hangerõn szólt a zene, kártyáztunk, társasoztunk, boroztunk, pezsgõztünk, ettünk, beszélgettünk, kulturált volt mindenki aki cigizett az kint cigizett a teraszon, fiunk már bõven végig aludta az éjszakát, mint a bunda, nagyon jól sikerült senkinek nem kellett suttognia.Nyilván ha valakinek nagyon pici a lakása és a babája a csöndhez van szokva akkor más a helyzet.
Nekünk is úgy volt még Karácsony elõtt, hogy hármasban szilveszterezünk, 4, 5 hós kislányunk, férjem és én. Aztán meghívtunk 4embert. Simán bevállaltam a 4, 5 hós picivel. Kajákat már megcsináltam, baba apával nézelõdik, nekem meg még idõm is maradt, hogy itt irkáljak egy kicsit. Beszélgetni, "halk" zene lehet, nem kell csendben lenni ha a baba alszik. Cigizni meg kimennek a teraszra, ennyi.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Végül úgy oldottuk meg, hogy én maradok itthon, a babával, a párom meg addig marad ameddig akar. Azt mondta még éjfél elõtt hazajön, de majd meglátja, milyen lesz a hangulat. Meg lehetett volna oldani persze, jöhettek volna, akár mi is mehettünk volna. Egyszerûen csak nem volt kedvem rángatni a gyereket. Én hulla fáradt vagyok, sem készülni, sem bulizni nem volt hangulatom. Ahogy elõttem írták, már sokszor buliztam végig a szilveszter, egy nyugis simán belefér. Járunk el itthonról eleget, csak most pont nem így jött ki a lépés. Úgyhogy bevackoltam magam, lassan alszik a baba is a karomban, beraktam egy jó filmet és lazulok, nekem ez is tökéletes kikapcsolódás. (Nagyszülõkbõl csak anyós van a közelben, de tõle jelenleg fél a babánk, úgyhogy egyenlõre szóba sem jöhet ilyen téren, talán majd jövõre.) Köszi a válaszokat, BUÉK Mindenkinek!

Újpesten hol van strand? Elszeretném vinni a gyerekeimet úszni de nincs kocsi és nem szeretnék messze utazni velük mert a kisebbik 8 hónapos csak.

Legjobb válasz: Ujpesten mar nincs strand ... regebben volt a kulso Vaci uton, a Tungsram strand, de mar evek ota zarva van. Ott lenne az ujpesti uszoda, de mar az sem uzemel. Jelenleg a legkozelebbi helyek ujpest kornyeken: BVSC palya - Szonyi ut (M3-as kivezeto, a Mexikoi uttal szemben) es kaposztasmegyeren ott van az Aquawold Budapest.

Ujpesten mar nincs strand ... regebben volt a kulso Vaci uton, a Tungsram strand, de mar evek ota zarva van. Ott lenne az ujpesti uszoda, de mar az sem uzemel. Jelenleg a legkozelebbi helyek ujpest kornyeken: BVSC palya - Szonyi ut (M3-as kivezeto, a Mexikoi uttal szemben) es kaposztasmegyeren ott van az Aquawold Budapest.
Gyertek át a 204-es busszal Békásmegyerre, ott egy megálló a HÉV-vel a Csillaghegyi Strand (nincs messze). Szép környezetben van és nem drága, mint az a mûfényes gagyi Aquaworld.
Vagy a 204-es végállomásától át a békásmegyeri aluljárón, a túlsó oldalon van a 160-as busz, azzal néhány megálló a strand. A bejáratnál van a megállója.

Az normális ha 8 hónapos (1, 5 hét múlva lesz 8 hónapos) babám " még csak" gurul (hasról, hanyatt és vissza)?

6 hónapos kora óta begurulja az egész lakást, már próbálja felhúzni a térdét a kezével is szépen tartja magát, de a kettő együtt még nem megy, így kúszni sem nagyon tud még, bár próbálkozik. Mondjuk elég nagy a súlya (8,5 kg lehet most). Kinek mennyi idős korában kezdett forgásból kúszni a babája?

Legjobb válasz: ÓÓ nagyon édi lehet,hogy gurulva közlekedik.:)))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj,lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön,hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt,azt.

ÓÓ nagyon édi lehet, hogy gurulva közlekedik.:) ))Más babák meg fenéken csúsznak!Ne aggódj, lehet csak lustácska!Nekem ez volt az elsõ gondolatom.Ha próbálkozik hidd el nemsokára rájön, hogy tudja össze hangolni a kettõt.Nekem is így kezdte a babám.Kb 6 hónapos kora óta mászik.Egyébként a babámmal egy idõs másik kisfiú is elmúlt 8 hónapos mikor elkezdett mászni.Ne aggódj teljesen babafüggõ ki mikor hogyan csinál ezt, azt.
Ha már próbálkozik a kúszással, akkor fog kúszni. Ás ha kúszni fog, akkor utána biztosan mászni is. (Azért ha 9 hós koráig se kezdene kúszni, akkor vidd el orvoshoz, biztos, ami biztos.)
Ennyi idõsen nekem is csak ezt csinálta.9 hónaposan kúszott, 11 hónaposan mászott, felállt, és kapaszkodva lépegetett.
A lanyom is igy közlekedett 8 honapos koráig. Aztán felult, és felállt, kapaszkodva lepegetett, és csak utana mászott. Aztán 10, 5 honaposan indult el. Szoval a kuszas az kimaradt.

A Milupás tejpépból csak a 8 hónapos kortól való sztracsatellás a legnaqgyobb?

Vagy csak én nem találok más ízt? Vás fajtából van ennél nagyobb babának? Nem szeretnék még neki itthon készítet tejcsiből tejbegrízt adni? Vagy ti mit adtok helyette?

Legjobb válasz: hány hónaposnak kell? 8 hónaposnál fiatalabbnak nem adnék ilyesmit, ízesített, édesített, cukrozott dolgot semmiképpen. leginkább szopi, ha már nem szopizik, 4 hónapos kortól adhatsz neki tejmentes pépet, pld sinemilt, vagy sinlacot, 1 éves korig felírják receptre, ha gluténeset is adsz, pld van a milupa 7 gabonás pép, szintén tejmentes. vagy ha természtesebb dolgot akarsz, esetleg házilag készített rizstej lehetõleg barnarizsbõl, esetleg kókuszliszttel sûrítve, én 8 hónapos kortól ezt adom a szopi kiegészítésére.

hány hónaposnak kell? 8 hónaposnál fiatalabbnak nem adnék ilyesmit, ízesített, édesített, cukrozott dolgot semmiképpen. leginkább szopi, ha már nem szopizik, 4 hónapos kortól adhatsz neki tejmentes pépet, pld sinemilt, vagy sinlacot, 1 éves korig felírják receptre, ha gluténeset is adsz, pld van a milupa 7 gabonás pép, szintén tejmentes. vagy ha természtesebb dolgot akarsz, esetleg házilag készített rizstej lehetõleg barnarizsbõl, esetleg kókuszliszttel sûrítve, én 8 hónapos kortól ezt adom a szopi kiegészítésére.
A kérdező hozzászólása: Hát már 1 éves lesz!

8 hónapos kisfiam elég ha reggelire és vacsorára csak tejpépet kap vagy még tápszerre is szüksége van ennyi időssen?

Tízórai és uzsi gyümölcs. Ebéd f?zelék hússal.

Legjobb válasz: Szerintem este már sokkal laktatóbbat kellene adni neki,pl,én a este is fõzeléket adtam húsival csak akkor már tépkedtem bele egy kis kenyér belet mert így sokkal laktatóbb és éjjel sosem kelt fel enni,mert ha már 8 hónapos akkor már szinte mindent megehet,és a tejpép elég lenne csak reggelire és esetleg uzsonnára,tápszer helyet meg már ihat kakaót is persze csak tehén tejbõl,a kisfiamnál is így csináltam és makk egészséges a mai napig és nagyon jó evõ is lett nem kell neki órákig könyörögnöm,hogy megegyen egy tányér fõzeléket! 2éves kisfiú,és 4 hónapos terhes anyuka

Szerintem este már sokkal laktatóbbat kellene adni neki, pl, én a este is fõzeléket adtam húsival csak akkor már tépkedtem bele egy kis kenyér belet mert így sokkal laktatóbb és éjjel sosem kelt fel enni, mert ha már 8 hónapos akkor már szinte mindent megehet, és a tejpép elég lenne csak reggelire és esetleg uzsonnára, tápszer helyet meg már ihat kakaót is persze csak tehén tejbõl, a kisfiamnál is így csináltam és makk egészséges a mai napig és nagyon jó evõ is lett nem kell neki órákig könyörögnöm, hogy megegyen egy tányér fõzeléket! 2éves kisfiú, és 4 hónapos terhes anyuka
Az én kisfiam is 8 hónapos, reggelire és vacsorára tápszert kap. Én biztos nem mernék még neki kenyér belet, és tehéntejet adni.
Elvileg tápszerre is szüksége lenne 1 éves koráig, de a tejpép is tejalapú étkezésnek számít, úgyhogy ha azért nem kap tápszert mert nem eszi meg akkor jó a tejpép, de ha megeszi a tápit akkor inkább még azt adjad neki.
8 hónapos kortól BÁRMIT MEGEHET a gyerek! És a tápszer sem olyan fontos már ettõl a kortól, mi van azokkal e gyerekekkel akik nem esznek tápszert, nem is ciciznek és tehéntejet kapnak a bolti vizes tej helyett?? Akkor õk már nem is rendes gyerekek???? Minden anya máshogy gondolkodik errõl a témáról, nem tudom akkor miért kel 1-2 megjegyzést odabiggyeszteni a mondandótok végére, teljesen felesleges az anyuka úgyis azt fogja csinálni amit õ lát jónak!!

8 hónapos babám egyszerûen nem hajlandó mászni. Sokat forog hasról hátra és vissza, illetve néha kúszik, ha van kedve pár centit, de semmi több. Mostanában felhúzza a térdét maga alá, de a felsõtestével csak fekszik a földön. Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Az én lányom 8 és fél hónaposan ült fel, 9 és fél hónaposan kezdett mászni, pár napra rá felállt, 10 hónaposan kezdett lépegetni a bútorok mellett, most 13 hónapos lesz, de még nem megy egyedül.

Ne aggódj! Az én lányom 8 és fél hónaposan ült fel, 9 és fél hónaposan kezdett mászni, pár napra rá felállt, 10 hónaposan kezdett lépegetni a bútorok mellett, most 13 hónapos lesz, de még nem megy egyedül.
Utolso vagyok megint! En sem tudom massal motivalni, ugyanazt csinalom amit Te. Es ha nem eri el, ott hagyja es keres vmi kozelebbit. Lehet csak lustak a babaink. :-) Remelem...
A kérdező hozzászólása: Igen, azt csináljuk az egyik ismerõsöm tanácsára, aki szintén gyógytornász csak õ a katona módszert alkalmazza. Ezen kívül szerintetek mivel motiválhatom, hogy aktívabb legyen? Azt csinálom, hogy játékokat teszek elé elérhetõ távba. Ha eléri ok, ha nem akkor inkább hagyja... Nagyon félek, hogy esetleg valami baj lehet? Vagy lusta... Mindenképpen megnézetem szakemberrel, abból nem lesz baj.
Utolso vagyok! Igen a negykezlab ringatast kell gyakorolni, h a kezei is erosodjenek, mert azok gyengek egy kicsit. De azt mondta nem lesz problema es h ezt a laza izuletet is elnovi majd. A deveny torna tenyleg nagyon jo, az en kislanyom nem is sirt, tetszett neki. Csak a vegen kezdte mar unni, hisz majdnem 1 oras. :-) De az is lehet h az elso alkalom csak "bemelegites" volt...
A kérdező hozzászólása: Szakemberrel megnézetni végül is meg lehet. Sok jót hallottam a dévény tornáról. Reméljük nincs semmi komoly. Utolsó, milyen gyakorlatokat írtak elõ? Négykézláb hintáztatni vagy hasonló?
Ugyanezt csinalja az en 8 honapos babam is. En is aggodni kezdtem, mi elvittuk devenyeshez, jovo heten megyunk masodszor. Azt mondta h egy kicsit laza az izulete, de nincs elmaradva. Most gyakorlunk otthon, remelem hamarosan latni fogom a nagyobb valtozast, mert mar most ugyeskedni probal.
Kérdezõ nekem is 8 hónapos a fiam kúszig forog de még mászni nem mászik. Én azt csináltam, hogy letettem a földre és olyan távolságba tettem a játékokat, hogy csak kúszással érje el, de nem túl messzire, hogy legyen sikerélménye.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kezdtem el aggódni, mert az ismerõseim közül akinek ekkora a babája mind meséli hogy már mászik, feláll stb. Próbálom ösztönözni. De mivel segíthetnék neki, hogy aktívabb legyen? Dokinak mondtam, azt mondta lehet ki fogja hagyni a mászást, azt viszont olvastam, hogy nem jó.
Miért kéne aggódnod? 10 hónapos koráig "kell" másznia. A lányom is akkor kezdett pl., a világon semmi, de semmi baja nem volt.
azzal nincs baj, hogy 8 hónaposan nem mászik, ráér még :) amiatt aggódhatsz, hogy nem kúszik, most az lenne a fontos. próbáld meg ösztönözni, pár centi az kevés, az inkább "vergõdés" mint kúszás. esetleg az orvosnak is említsd meg, lehet megnézni az izomzatát
8 hónaposan aggódsz? Az én fiam 10 hónapos volt, mikor elkezdett mászni. Igaz 1 hónappal késõbb már önállóan járt, de a mászás késõbb jött neki össze. De ismerek olyat is, akinek elõbb járt, mint mászott a gyereke. Nincs semmivel elkésve a babád!
A kérdező hozzászólása: Bízzunk benne. Köszönöm a válaszokat. :)

Eszik és mégis keveset hízik. Miért? 8 hónapos és az elmúlt 2 hétben csak 100 grammot hízott. A védőnő kevesli, mit adjak neki enni?

Azt mondta gesztenye masszát tegyek délel?tt a gyümölcs mellé.Ti hallottatok már róla hogy attól jobban hízik?

Legjobb válasz: Nem tudom, mit akar a védõnõ? Igaz, nem írtad, mekkora a súlya a babádnak, de 8 hónaposan már ne is várjon senki 500 g hízást havonta :) Gondolom, már mozog, tehát ledolgozza a kalóriákat. Különben meg sosem a heti- 2 heti hízást kell nézni, hanem, hogy 1 hónap alatt mennyit hízik... lehet, hogy most épp nõtt a babád, majd a következõ hetekben hízik. Különben 8 hónaposan bõven elég 1000 g még 1 hónapra is, nem ,hogy 2 hétre... Az se gond, ha néha stagnál a súlya, az a fontos, hogy ne fogyjon!

Nem tudom, mit akar a védõnõ? Igaz, nem írtad, mekkora a súlya a babádnak, de 8 hónaposan már ne is várjon senki 500 g hízást havonta :) Gondolom, már mozog, tehát ledolgozza a kalóriákat. Különben meg sosem a heti- 2 heti hízást kell nézni, hanem, hogy 1 hónap alatt mennyit hízik... lehet, hogy most épp nõtt a babád, majd a következõ hetekben hízik. Különben 8 hónaposan bõven elég 1000 g még 1 hónapra is, nem , hogy 2 hétre... Az se gond, ha néha stagnál a súlya, az a fontos, hogy ne fogyjon!
Védõnõk és a táblázataik..... Mik a méretei a babádnak?
26-án lesz 8 hós a Kisfaim. Ma voltunk tanácsadáson, és a múlt havihoz képest 15 !!! dekát bírt hízni a Drágám. Eszik rendesen, de rengeteget mozog is. Nekem azt mondta a védõnõ a minap, hogy pl. a gyümölcsöket ne keksszel vagy babapiskótával dúsítsam, hanem fõzzek mellé krumplit, mert a keksz csak üres édes és még étvágyát is elveszi. A gesztenyemasszás sûrítésrõl még nem hallottam, csaak azt, hogy télleg tápláló és egészséges is.
Szerintem se aggódj. Az én lányom 9 hós, és 1 hónap alatt 110grammot sikerült felszednie. Pont ma voltunk tanácsadáson, de se az orvos se a védõnõ nem mondott rá semmit. Sokat mozognak már ilyenkor!!!
Most az én babám sem hízott, de nem tudok mit csinálni. Eszik, de mostanában nem túl sokat. Szerintem a foga miatt. Nem tömhetem bele a kaját, ha egyszer nem eszik... Különben én is attól tartok, hogy szólni fog a doki, hogy nem hízott.

A ferjem elvarna h. egy pelenka 10 oran keresztul legyen a 8 honapos lanyomon! Rettentoen zsugori pedig csak 6-7 pelust hasznalok naponta. Ti hanyat?

Legjobb válasz: Mikor 8 hónapos volt a fiam, kb.7-8 pelust biztosan elhasználtunk naponta. Most 16 hónapos, napi 5-6 pelus még mindig elfogy.

Mikor 8 hónapos volt a fiam, kb.7-8 pelust biztosan elhasználtunk naponta. Most 16 hónapos, napi 5-6 pelus még mindig elfogy.
Az általatok elhasznált pelenka mennyisége reális! Mondd meg a férjednek, hogy ha kell vécére mennie, akkor õ is tartogassa, vagy használjon kevesebb vécépapírt! Bár tudom, ez egy kicsit keményen hangzik, de ha a gyerek kakis, akkor azt ki kell cserélni!
8 hós.a kislányom.Mi kb 5-6 darabot használunk.Férjednek azért mutasd meg ezt az oldalt, de fõként azt amiket itt neked írtunk!!!
én reggel, tízórai, ebéd, uzsonna, meg este fürdetés után....5 -öt..
5-öt. Minden etetésnél cserélek. Elõfordul, hogy tisztába kakil, na akkor van +1.
Mi a Pampers 12 órás pelust használjuk.Napi 3db fogy vagy ha megindul a poci akkor 4db.
1éves a kisfiam, napi 4et használunk+ha kakil még akkor eggyel többet!Mi is a pampers active babyt hazsnáljuk, a 12órásat, de csak éjszaka van addig rajta, este 9töl reggel 9ig!
Ültesd bele a férjed a saját székletébe, és ne engedd h felkeljen belõle 10 óra hosszán át. Csókoltatom messzirõl is.
De jót röhögtem az utolsón :D 8 hósan mi is kb 6 pelust használtunk egy nap.
most 8 hós, és 5 pelus megy egy, ebbõl 1 egész éjszaka van rajta, maradék 4 nappal.
Nálunk sok pelenka fogy, mert elég érzékeny a bõre!
a fiam egy éves, ennek ellenére legalább 7-8 pelenkát elhasználunk egy nap.napi háromszor kakil, persze tiszta pelenkába.én meg nem fogom szarban hagyni, hogy kicsípje a popsiját.Én is megtörlöm magam wc után nedves törlõvel is, nem hagyom magam sza..osan.bocs a kifejezésért.
Hiába bírna ki a Pampers is akár 12 órát, én bizony akkor is kicserélem, ha már kicsit több pisi van benne. Akármilyen szuper nedvszívók is ezek a pelenkák, azért ne a pisis batyut cipelje már a gyerek. Amúgy az én kisfiam is a tisztába szeret bekakilni, így akár 6-8 fogy naponta, pedig már 10 hónapos. Nehogy már azon a napi 2-3 pelenkán spóroljon! Inkább a wc papír adagján, tényleg úgy van, ahogy elõttem már írták...
Hûha! Én csak 3-4 pelenkát használok nappal.Igaz Premium Care-t, és csak akkor cserélek ha érzem nagyon pisis. Amikor a Múller saját márkást használtam, akkor sokkal többet, mert mindegy mennyit pisilt, kakilt, állandóan tocsogott a kakiban-pisiben. Egyébként a Premium Care nagyon jó, én se gondoltam, a sima Pampers-szel se tudom összehasonlítani
Napi 4-et. Ha esetleg közben bekakil, akkor annyival többet.
Kb 5 db-ot használunk el. De! Mondta a védõben egy anyuka nekem, hogy napi 2-öt használtak, egyet éjszakára, egyet nappalra. Mert õ nem teszi tisztába a gyereket minden pisi után. Na, de mennyit iszik az a gyerek? Hányszor kakil? Eléggé ledöbbentem rajta. Igaz, a gyerek 2 évesen már szobatiszta volt, gondolom zavarta a nagyon pisis pelus. Egyébként egy fogatlan, nagyon igénytelen nõ volt, szóval azért szerintem ne ez legyen a cél. Én nagyon megsajnáltam azt a kisfiút.
Nekem gyakran kakáló fiam volt :) és csak tiszta pelusba volt hajlandó elvégezni a nagydolgot:) ) Így napi 6-7 fogyott. A lányom 2-3 naponta egyszer kakál így napi 4-5 pelus ha fogy. Szóval enm egyformák a babák:) de emlékszem én is kcist furcsállottam mikor a barátnõim kérdezték hogy hát hogy használunk ennyi rengeteg pelust egy nap...
8 hónapos fiam 5-öt használ el egy nap. Ha kakil, az +1.
Nekem 9 hónapos a lányom és napi 7-8 pelus megy el. Én is hallottam hogy valaki csak 3-at használ.
Éjjel rajta van 10 órát, sõt 12-t is. :o) Nem emlékszem pontosan 8 hósan mi volt, most egy éves, napi 4-et használunk. Nagy lányom aki már 3 éves, nem hajlandó, csak pelusba kakilni, pedig tud bilibe is, és egyébként is tök szobatiszta, na emiatt én is mérges vagyok. :o)
6 nálunk is elmegy.Nyáron amikor többet ivott, sokat pisilt, még több elment.Pálljon a férjed segge a pisiben 10órákat:-) bocsi nem rosszból irom, de az a 40valahány ft per pelenka nem nagy pénz.És csak hogy megynyugodjon, mondd meg neki hogy az én anyukám nekem napi szinten 15 pelenkát cserélt...
Az én 1 évesemnek kell napi 3-4 db, DE!!! Liberóbol. Ha azt vennétek lehet nektek is tovább bírná. Mondjuk az sem mindegy h hányszor kakil. Persze ha kisfiam egy nap többször kakil, akkor rögtön cserélek, de ált. csak 2szer van kaka.
Én napi 4-5-öt használok el a kislányomnak. Abból egy 12 órát van rajta, este 8-tól reggel 8-ig, napközben pedig 3-4 óránként cserélem.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek.megjegyzem, hogy an a 12h Pampers-t hasznalom.
kb 5-6 pelenka fogy naponta, 15 honapos a kisfiam

8 hónaposan még csak kúszni tud, mászni nem. De viszont már feláll bárhol egyedül és lépeget a bútorok mellett. Talán ki fog maradni a mászás. Más anyuka gyerkőce is van, volt így?

Pedig er?s,ha fogom a kezét is,magabiztosan áll,sétál.Olykor még egy kézzel is.Ti gyerk?cötök mikor kezdett el mászni?

Legjobb válasz: Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)

Szia, az én lányom 6 hónaposan kezdett mászni a fiam 8 hónapos volt amkikor nekiállt pedig azt hittem már nem fog megtanulni mászni. Egyszer csak egyik napról a másikra még is csak nekiállt. Kúszni nem is tudtak egyik sem. Én pedig se kúszni, se mászni nem tudtam :)
Mintha Én irtam volna ki a kérdést. 8 hós, csak kúszik, nem mászik, áll és segitséggel lépeget:) ) Amúgy szerintem hamarosan az is bekövetkezik.
Az én babám pont 8 hós.Már mászik, feláll egyedül, de még bútorok mellett nem lépeget, és csak ha mindkét kezét fogom tud menni. Minden baba más, lehethogy a tiednek kimarad a mászas, és mindjárt elindul maga. A barátnöm kislánya se mászott, viszont hamar kezdett járni
Az én fiam is elõbb állt, és cska utána mászott. 7 hónaposan állt, utána 2 héttel már lépegetett és cska 8 hónapsoan kezdett mászni. Most már alig érem utol:)
A mászás fontos, ha kimard a mászás késõbbi diszleksziára utalhat. Lányommal voltam 4 hónaposan neurológusnál, mert méhen belüli fekvésbõl adódóan csak az egyik oldalra szerette fordulni , mondta, hogy ha figyeljem késõbb mászik-e, mert az fontos. Hát mászik, mint gép, mind fiam is, lányom is 7, 5 hónaposan kezdett mászni.
Nem szabad vezetgetni, pont azért, h az esetleg kimaradt mászást is próbálgassa.Hagyni kell mindent, h magától csináljon, nem kell sürgetni a vezetgetéssel sem.
Sokáig azt hittem én is, hogy kimarad nálunk a mászás és a kúszás is, de 9 hósan egyszercsak elkezdett hátrafelé kúszni, inkább csak tolta magát, és 10, 5 hósan mászni. Azóta le se lehetne kötözni, mindenhova mászik, és feláll. Igaz, nagyon érdekes stílusban, mert az egyik lábával van csak térden, a másikat kinyújtja maga mellett, de váltogatja õket. És elõtte hiába csináltam akármit, nem akart mászni. Az ortopédus a 2. kontrollon azt mondta, hogy úgyis csak akkor fogja csinálni és azt ahogy õ gondolja. Amúgy, ha megtanul járni, és elesik, mászva fog feltápászkodni...nem? legalábbis, amíg csetlik-botlik. Sokaktól hallottam, hogy elõbb lépegetett, és így tanulta meg a mászást.
elõzõ vagyok: most 11 hós (egyébként egy éves korukig kellene elsajátítaniuk anélkül, hogy "gondot" okozna

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!