Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos aki már (42 db)

8 hónapos lányom már nem sokat cicizik, tejem sincs már sok. Lehet már neki adni gyerekitalt? Ha nem, akkor mit adhatok neki helyette?

Legjobb válasz: Pl tápszert? 2-es tápszer mehet 6 hónapos kortól, a 3-as 9-10 hónapostól. Nem kell megilyedni tõle, a babatej is tápszer, csak azt már nem úgy "szólítják". Pont emiatt, hogy sokan annyira tápszerellenesek és mégiscsak jobban hangzik, hogy az 1 éves gyerekem babatejet kap. Mert amúgy a babatejek 1 éves kortól vannak.

Pl tápszert? 2-es tápszer mehet 6 hónapos kortól, a 3-as 9-10 hónapostól. Nem kell megilyedni tõle, a babatej is tápszer, csak azt már nem úgy "szólítják". Pont emiatt, hogy sokan annyira tápszerellenesek és mégiscsak jobban hangzik, hogy az 1 éves gyerekem babatejet kap. Mert amúgy a babatejek 1 éves kortól vannak.
3- as tápszert vegyél neki. Van a dm babylove az csak 1200 kb. , de van milupa hipp beba ami 2000-2500 ft. Nem mindegy az ára mert ha reggel este megiszik 210 milit, 1 hétig elég egy dobozzal, de így megvan a napi tejadagja. Tejitalt 1 éves kortól lehet adni, annak más az összetétele, mert egy 1 éves már mindent eszik mellette!

Vennék egy kis medencét itthonra. A 8 hónapos kisfiamat már beletehetem? És ha igen akkor a pelenkát levegyem róla vagy rajta haggyam? !

Legjobb válasz: Babaúszás már 3 hónapos kortól van, szóval nyugodtan tedd bele. Szerintem le is veheted róla a pelust, vagy vegyél úszópelenkát, akkor a víz is tovább bírja.

Babaúszás már 3 hónapos kortól van, szóval nyugodtan tedd bele. Szerintem le is veheted róla a pelust, vagy vegyél úszópelenkát, akkor a víz is tovább bírja.
Én simán beraktam pelus nélkül, legalább végre szabadon volt a kis popója :) Mi társasházban lakunk, így kint az erkélyen pancsikolhatott, ott ha pisilt is esetleg az se olyan nagy baj, feltörlöm :) És 8 hósan már azért tudtam hogy reggel rak egy nagyobb adagot meg ebéd után közvetlenül, de délután pancsizáskor sosem történt baleset :)
Szöeegéénny!! :( Hát vedd már le! Hát a kis popsija hadd legyen már neki picit csupaszon! Annyi vizet azért még ki tudsz cserélni, de sose kakilnak bele. Aztán meg legyen kicsit a félárnyékban is csupaszon! Nem jó mindig a gumiban fülledni!
Nyugodtan beleteheted és vedd le róla a pelenkát. Vagy ha nagyon nem akarod hogy véletlen belekakiljon akkor vegyél olyan pelust amivel berakhatod a vízbe. Bár nekem már 11 hónapos a lányom, már sokszor medencéztünk, még soha nem kakilt pisilt bele.
vannak úszóbugyik ilyen kicsiknek., Ezek nem igazi pelenkák, nem is kell bele pelust tenni, de ha baleset történik, akkor nem szivárog ki semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Mostmár bátrabban veszek medencét, és ültetem bele a picit.

Nyáron lesznek a lányaim 7-8 hónaposak. Akkor vihetem már őket strandra?

Legjobb válasz: Simán. A mienket 3 hónaposan már lubickoltattuk.

Simán. A mienket 3 hónaposan már lubickoltattuk.
Igen persze.
Medencés, kiépített strandra, élményfürdõre gondolsz? Én oda annyi idõsen még nem vittem a lányaimat, és a gyerekorvos, és védõnõ sem ajánlotta. Ezt most persze úgy értem, hogy nem vinném bele a medencébe, még a pancsolóba sem (vagyis pláne oda nem) Ilyen helyen azért nagyon könnyû fertõzést összeszedni, még felnõttnek is. Persze szoktam látni, hogy egészen pici babákat is bevisznek, még pár hetes újszülöttet is, ami azért már az agyrém kategória nekem. Viszont természetes vízbe, pl. Balaton, Velencei tó már viheted. Mivel van természetes tisztulása, ezek sokkal kevésbé fertõzésveszélyesek.
Strandra én sem merem vinni, nem is tudom mikortól lehet, de nyáron lesz az én kisfiam is júliusba-augusztusba 8-9 hónapos és a Balatonba szeretnénk már bevinni.
Az én ikreim 6 hónaposan voltak elöször anno a Balatonban. Azon a nyáron strandon nem voltunk. Tavaly viszont már igen, (másfél évesek voltak), akkor már nem féltem semmitõl.
Nekünk sem a védõnõ, sem a gyerekorvos nem javasolta a strandot.Így nem vittük (viszont a Tiszában pancsolt egyet)

Ha 6-8 hónapos babátokkal már jól működő napirendetek van, és váratlanul sokkal hosszabban alszik, akkor felébresztitek?

Vagy utána burul minden?

Legjobb válasz: Én nem ébresztem föl, mert szerintem inkább az a lényeg, hogy egymás után jöjjenek a dolgok, így ha késõbb ébred, késõbb kap enni. Ha elcsúszik a nap, akkor olyan 20-30 perccel késõbb fürdetem, általában másnapra visszaáll a rend.

Én nem ébresztem föl, mert szerintem inkább az a lényeg, hogy egymás után jöjjenek a dolgok, így ha késõbb ébred, késõbb kap enni. Ha elcsúszik a nap, akkor olyan 20-30 perccel késõbb fürdetem, általában másnapra visszaáll a rend.

Ez termeszetes? 8 honapos a kislanyom es meg nem bujt ki egyetlen foga sem. Mar 4 honapos koratol kinozza, de sehol semmi. Van mas is hasonlo helyzetben? A dokino azt mondta, hogy ha 10 honapos koraig nem jon ki, akkor elkuld fogorvoshoz.

Legjobb válasz: Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:)) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:)) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!

Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:) ) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:) ) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!
Semmi baja nincs még. Nekünk azt mondta a doktornõ 2(!) hónaposan, hogy mindjárt áttöri az ínyét a fogacska, annyira ki akar jönni. nagyon kínozta, egyetlen éjszakát sem aludtunk végig. Már elmúlt 8 hónapos mire kijött!! Most olvastam egy pár cikket, keress rá az interneten: az sem gond, ha 1 éves korában bújik ki a fogacska. Jó babázást!
Szia! Az én lányomnak 9 hónaposan jött ki a foga, de akkor 3 hét alatt 4, úgy, hogy kb. 3 hónapos kora óta "mindjárt elõbújik" volt a lemez. Ne aggódj, majd csak fogas lesz a fogatlanka.
És mit tesz vele a fogdoki? Kihúzza az inybõl?? Megröntgenezi, hogy van e az inye alatt fog??? Bekeni valami csodaszerrel? Bocsi, de szerintem marhaság! A barátnõm fia kéthós kora óta nyálzott ugy, hogy a ruhája mindig merõ nyál volt, állandóan kendõ volt a nyakán. 11 hós volt mire felül kijött két foga. Vagyis fogatlanka volt, de közben már járni tudott:) szóval õk is jópár hónapig várták a fogakat a nyálcsorgás miatt. Én még nem hallottam fogatlan gyerekrõl...:)
Az én nagy lányomnak 11 hónaposan jött ki az elsõ foga. A mi dokink szerint, minél késõbb bújnak ki a fogak, annál erõsebbek lesznek. Lehet, hogy van benne némi igazság, mert 13 évesen tökéletesek a fogai, még 2 + foga is van :) ), a tejfog még nem esett ki, de mellé nõtt a maradandó fog. Nem tudom, hogy mit tudna tenni a fogorvos a babád fogaival..elõhúzza? protézist csinál neki??? Egyébként az én 7 hónapos kislányomnak sincs még 1 foga se, nem is indul neki. Ettõl még nem lesz semmi baja, nem kell vele foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat.Most megnyugodtam, mert mar kezdtem nagyon aggodni.Egyebkent Mi is azon nevettunk a ferjemmel, hogy protkot csinal majd a fogdoki?Nem ertjuk miert kuld oda.Akkor meg varunk, majd egy szep napon csak elobujjnak azok a fogacskak!Boldog babazast Nektek is!:-)

A jelenlegi törv. Szerint aki 2012-ben mehet nyugdíjba, azt is érinteni fogja az új nyugdíjtörvény, és az utolsó pillanatban derül ki, hogy mégsem mehet? Ha pedig már megkezdte a 8 hónapos felmentését, és ha az letelik, akkor se munkahely se nyugdíj?

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy vonatkozna arra, aki már elkezdte letölteni a 8 hónapos felmentését. Visszamenõleg nem hinném, hogy bárkit is érintene. Pl. ott van a táppénz változtatása április 1-tõl. Én november óta nem mehetek dolgozni, az orvosom nem engedi ezért táppénzen vagyok. Rám nem vonatkozik az új törvény, mert én folytatólagosan vagyok táppénzen, nem pedig megszakítással.

Nem hiszem, hogy vonatkozna arra, aki már elkezdte letölteni a 8 hónapos felmentését. Visszamenõleg nem hinném, hogy bárkit is érintene. Pl. ott van a táppénz változtatása április 1-tõl. Én november óta nem mehetek dolgozni, az orvosom nem engedi ezért táppénzen vagyok. Rám nem vonatkozik az új törvény, mert én folytatólagosan vagyok táppénzen, nem pedig megszakítással.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos a felmentés nem biztosítja be a 2012-es nyugdíjbamenetelt, az csak a munkaviszony megszûnését jelenti, nyugdíjazás indokával. Az a gáz, hogy nem közlik, még melyik születési évjáratra marad érvényes a mostani törvény kifutólag, és melyiktõl számít az új törvény, ami õsszel születik meg és 2012. jan. 1-tõl lép érvénybe. Na, ezt nem mondja meg senki odaföntrõl, és lebeg a 2012-es nyugdíjba vonulás.

Ehhez mit szóltok? 5 évesen szült egy kislány, aki 8 hónaposan már menstruált.

http://hetivalasz.hu/vilag/otevesen-szult-a-vilag-legfiatala..

Legjobb válasz: Érdekes sztori, de így velveten olvasva azért vannak kétségeim. Ha egy orvostudományi lapban írták volna, akkor jobban elhiszem. De ha igaz, akkor kiherélném azt, aki felcsinált egy 5 éves gyereket. De az anyja sem lehet smemi, ha nem tûnt fel neki, hogy a 8 hónapos gyereke menstruál...vagy legalábbis nem vitte orvoshoz.

Érdekes sztori, de így velveten olvasva azért vannak kétségeim. Ha egy orvostudományi lapban írták volna, akkor jobban elhiszem. De ha igaz, akkor kiherélném azt, aki felcsinált egy 5 éves gyereket. De az anyja sem lehet smemi, ha nem tûnt fel neki, hogy a 8 hónapos gyereke menstruál...vagy legalábbis nem vitte orvoshoz.
áááááá áááááá áááááá
30-as évek, Dél-Amerika. Fotók is vannak róla.
A szomorú az, hogy ha nem menstruál 8 hónapos korától és nem esik teherbe, soha nem derül ki, hogy megerõszakolták. Ha orvoshoz vitték volna a menstruációval, nyilván akkor is szül, mert 5 évesen nem kapott volna fog.gátlót, ha egyáltalán létezett akkor (asszem már igen).
50-es évektõl van fogamzásgátló.
És hány hasonló kislányról nem derül ki... Lehet ezen szörnyülködni, de ma is nap mint nap megtörténik ugyanez...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A napokban is történt egy hasonló. http://www.civishir.hu/bulvar/2013/02/07/094810/kilenceves_k.. Én ezt elítélem! Egyáltalán nincs gyerekkora a kislánynak…

Érdemes-e még 5 hónapos 8 kg-os babának elektromos hintát venni, aki már inkább ülne, mint feküdne? Még nem tud ülni, de előbb fog ülni, mint átfordulni.

Legjobb válasz: szia! Mindenképpen olyat ami 12 kg-ig jó és állítható háttámlás!fiamnak volt 9 kg ig való hinta ami nem volt állítható azt eladtuk már!most van egy 12 ig való!most 10 hónapos és imádja,és igen csak kihasználtuk mi is 5 hónapos korában vettük õ is nagy baba most 10 kg!szerintem érdemes valami hasonlót:http://jatek.teszvesz.hu/babajatek/babahinta_hintalo/babymoo..

szia! Mindenképpen olyat ami 12 kg-ig jó és állítható háttámlás!fiamnak volt 9 kg ig való hinta ami nem volt állítható azt eladtuk már!most van egy 12 ig való!most 10 hónapos és imádja, és igen csak kihasználtuk mi is 5 hónapos korában vettük õ is nagy baba most 10 kg!szerintem érdemes valami hasonlót:http://jatek.teszvesz.hu/babajatek/babahinta_hintalo/babymoo..
honnan tudod, hogy mit fog elõbb csinálni? azért az ülés elég kemény dolog, elég négykézlábra kell állni, mászni kicsit és utána ül ki. a forgással erõsödne a gerince a kutyázáshoz... csak kíváncsi vagyok!
Én nem vennék.Az én lányomnak volt 12 kilóig való, de nem volt még 7 kiló sem amikor eltettem.Pedig jó márka volt (FP), dönthetõ háttámlával, de mikor próbálkozott az üléssel, volt, hogy elõrebillent.Nemtudom, hogy lehet-e olyat kapni, aminek 5 pontos öve van, de én mindenképpen olyat vennék a helyedben, ha venni akarsz.Vagy varrjál rá magad 1-1 hevedert a vállához, hogy ne bukjon elõre. 14 hós kiscsaj anyuja
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Abból merészeltem gondolni, h elõbb fog ülni, h inkább ül szívesebben, mint hason fekve lenni ill háton! Súlyából kifolyólag hamar elfárad hason, meg hát lusti is. Van egy 12 éves lányom, Õ már 2 hónaposan átfordult, igaz nem rendelkezett ekkora paraméterkkel! 1/3 : tesz veszes hinta nem rossz, de mindenképp adaptereset keresek, ha még egyáltalán meggyõzöm magam!
Én nem vennék már a helyedben. Kb ekkora volt a fiam mikor eladtam a miénket. Volt, hogy elõrebillent benne, mert ugye félig ülõ helyzetben van, onnan már elég könnyen elõre billentette magát és elõbukott a hintában. És folyton ki akart mászni belõle. Úgyhogy én eladtam és vettem egy ilyent. http://jatek.vatera.hu/babajatek/babahinta_hintalo/rozika_va.. Nem bántam meg, imádta a fiam, most 13 hónapos, 12 kg és 85 cm, a mai napig imádja, most már úgy állítom be neki a magasságot, hogy a lába elérje a földet, vettem hozzá hintarugót és rugózik, ugrál vele. Kiesés esélye nulla, felállni nem tud benne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, Én is így gondoltam....

Ha a kislányom 7 és fél hónapos, de már 8 foga van (fent és lent 4-4) akkor adhatok már neki rágni babaiskótát, kenyérhéjat? Vagy mit adjak neki darabos kaját? Mert állandóan rágna valamit.

Legjobb válasz: Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:)! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!

Szia! Vannak gluténmentes kekszek, ha nagyon rágna és már adnék neki, gratulálok a sok fogatokhoz:) ! Boldog babázást kíván 9 hónapos anyuka, nekünk még csak 4 fogunk van, de az én kislányom csak a darabos ételeket rágja, amúgy kekszet nem eszik úgy magába, de ha beletöröm gyümölcsbe akkor elnyammog rajt!
a babapiskóta csak nevében az, túl sok cukor van benne, azt nem. Ha rágcsálni akar simán próbálhatsz almadarabkákat is.

Milyen tápszert adnátok 8 hónapos kisfiúnak, aki eddig HA-s tápszert kapott ) nincs allergiája vagy ilyesmi, csak ezt írta a dokinő), de már utálja?

Olyat szeretnék, ami könnyen emészthet?...és megbízható márka!

Legjobb válasz: Mi is a Mipupa Milumil HA tápszert adtuk az elején, majd váltottunk a Milupa Milumil simára. A 6 hónapost már kaphatja, hamarosan meg már a 9 hósat is. Az én fiam szerette.

Mi is a Mipupa Milumil HA tápszert adtuk az elején, majd váltottunk a Milupa Milumil simára. A 6 hónapost már kaphatja, hamarosan meg már a 9 hósat is. Az én fiam szerette.
Én 6 hós korában váltottam sima tápszerre a HA-sról. Minden féle márkájút megvettem neki, mert nem akarta enni. Végül a Mildibénél maradtunk, mert azt ette meg egyedül, hiába az a legolcsóbb.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!