Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos aki (171 db)

Nyáron lesznek a lányaim 7-8 hónaposak. Akkor vihetem már őket strandra?

Legjobb válasz: Simán. A mienket 3 hónaposan már lubickoltattuk.

Simán. A mienket 3 hónaposan már lubickoltattuk.
Igen persze.
Medencés, kiépített strandra, élményfürdõre gondolsz? Én oda annyi idõsen még nem vittem a lányaimat, és a gyerekorvos, és védõnõ sem ajánlotta. Ezt most persze úgy értem, hogy nem vinném bele a medencébe, még a pancsolóba sem (vagyis pláne oda nem) Ilyen helyen azért nagyon könnyû fertõzést összeszedni, még felnõttnek is. Persze szoktam látni, hogy egészen pici babákat is bevisznek, még pár hetes újszülöttet is, ami azért már az agyrém kategória nekem. Viszont természetes vízbe, pl. Balaton, Velencei tó már viheted. Mivel van természetes tisztulása, ezek sokkal kevésbé fertõzésveszélyesek.
Strandra én sem merem vinni, nem is tudom mikortól lehet, de nyáron lesz az én kisfiam is júliusba-augusztusba 8-9 hónapos és a Balatonba szeretnénk már bevinni.
Az én ikreim 6 hónaposan voltak elöször anno a Balatonban. Azon a nyáron strandon nem voltunk. Tavaly viszont már igen, (másfél évesek voltak), akkor már nem féltem semmitõl.
Nekünk sem a védõnõ, sem a gyerekorvos nem javasolta a strandot.Így nem vittük (viszont a Tiszában pancsolt egyet)

Most hord a kislányom 80 -as ruhákat - 8 hónapos - akkor tavaszra milyen méretet kell vegyek neki?

Most kezdett el mászni, és sokan mondták hogy akkor hagyjam a ruhákat mert most majd fogyni fog, merthogy le mozogja a súlyát. Na de igazából téli ruháink vannak 80-as ig és tavasszal nyilván nem ilyenekben szeretném majd "járatni" : )

Legjobb válasz: Szia, szerintem 86-nál semmiképp sem hord majd nagyobbakat, én tavaszra mivel mindjárt itt van, még 80-ast vennék, nyárra már 86-osakat, de õsszel is jók lesznek azok...Nem nõnek már ilyenkor akkor ütemben! A 92-es már általában a 2 évesek mérete!

Szia, szerintem 86-nál semmiképp sem hord majd nagyobbakat, én tavaszra mivel mindjárt itt van, még 80-ast vennék, nyárra már 86-osakat, de õsszel is jók lesznek azok...Nem nõnek már ilyenkor akkor ütemben! A 92-es már általában a 2 évesek mérete!
Szerintem 86-ost vegyél, az bõven elég lesz... Kb ennyi idõsen az én lányom is 80-ast hordott, most 10 hónapos és 86-os a mérete, de szerintem még sokáig jó lesz rá... Vannak 92-es ruhái is, de azok még nagyon nagyok (nadrágok nagyon hosszúak, és mivel felállt már azt egyáltalán nem tudjuk még használni, nehogy elessen a szárában, ha hosszabb, a felsõket, ami nagyon cuki...és épp nincs tiszta ami illene a szereléséhez...azt néha ráadom úgy, hogy felhajtom az ujját), pedig a lányom nem olyan csöpp, 80 cm és 12 kg...
86-os elég lesz neki, nem fog olyan gyors ütemben nõni már, ha dundi baba, szerintem akkor is jó lesz. Fogyni nem hiszem hogy fog, csak kisebb mértékben fog hízni. Vagyis 1 éves kora után lehet, hogy csak havi 250-300 grammit hízik havonta, ami teljesen normális.

Adjak Aloés natúr gélt a kislányomnak (8 hónapos), aki anyatejes de naponta háromszor szilárdat is eszik a cici mellett?

Megfázásos betegségek ellen és úgy általában gondoltam... Gondolom, jobb mint a Cebion vagy más mesterséges vitaminok. Vagy szerintetek, ha anyatejes, akkor fölösleges? Köszi.

Legjobb válasz: Csak egy kérdésem van: Minek adnál natúr aloés gélt a gyereknek? A cebion sokkal jobb egyébként, fõleg egy olyan pici gyermeknek, mint a kislányod.

Csak egy kérdésem van: Minek adnál natúr aloés gélt a gyereknek? A cebion sokkal jobb egyébként, fõleg egy olyan pici gyermeknek, mint a kislányod.
Szia! A lányom 5 hónapos és születésétõl kapja. Anyatejes a mai napig. A Cebionról sokat nem tudok, de tudtommal szintetikus. Legalábbis a használatiban benne avn a felhívás a mellékhatásokról. A szintetikus vitaminok hatóanyagának csak tört része hasznosul. A gélben van C vitamin (is) és az emberi 350 összetevõkbõl kb.240 benne van, ami azonnal felszívódik, mert nem kell a szervezetnek átalakítani. Nem én mondom, orvosok mondták így, azért írom ide le. Azért teszel vele jót, mert segíti az immunrendszer kialakulását, tisztítja és méregteleníti a bélrendszert, így sokkal ellenállóbb lesz a babád immunrendszere (ami ugye ott található ) és a bélbolyhok is sokkal több tápanyagot tudnak majd hasznosítani. Ha van még kérdésed a gélrõl vagy más termékrõl, privátban szívesen segítek, hogy melyik mire jó. Szép napot!
Ja, nem kérdeztem, de gondolom a Forever (FLP) sárga kannás gélt írtad.
ehez nem tudok hozzaszolni, csak elmondanam, hogy a babam 10 honapos, anyatejes es mar ketszer volt beteg, az anyatej sem ved meg mindentol. pedig nagyon vigyazunk ra, de ebben az idoben elkerulhetlen, nem lehet burokban nevelni. az apja orvos es hazahozza a korhazbol a fertozeseket sajnos.
Az én lányom is ezt kapja születése óta, szereti nagyon, és még nem volt beteg.8 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. Megrendeltem. Kedves második, írok privit, mert több mindenünk is van a FLP-tõl és szeretjük.


Ez termeszetes? 8 honapos a kislanyom es meg nem bujt ki egyetlen foga sem. Mar 4 honapos koratol kinozza, de sehol semmi. Van mas is hasonlo helyzetben? A dokino azt mondta, hogy ha 10 honapos koraig nem jon ki, akkor elkuld fogorvoshoz.

Legjobb válasz: Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:)) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:)) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!

Mi 7 hónaposak vagyunk, egyetlen fog nélkül:) ) Bár már régóta folyik a nyála, és rágja az öklét de semmi jele a fogacskáknak. Szerintem semmi gond nincs ezzel, tõlem örökölte:) ) Nekem is vastag, erõs a fogínyem ezért nehezen törtek át a fogaim, anyu mesélte, hogy 1 éves koromban még nem volt fogam. Nem sokkal késõbb elestem, beütöttem a számat, felrepedt az ínyem, és egymás után 8 fog bújt ki. Mondjuk azt nem értem, hogy miért küld a dokitok fogorvoshoz, nekem az mondta, hogyha nem bújik ki neki 8 hónapig egysem, akkor a D vitamint emeli, eddig napi 1 cseppet, onnantól majd 2 cseppet kell neki adni. Bodog babázást!
Semmi baja nincs még. Nekünk azt mondta a doktornõ 2(!) hónaposan, hogy mindjárt áttöri az ínyét a fogacska, annyira ki akar jönni. nagyon kínozta, egyetlen éjszakát sem aludtunk végig. Már elmúlt 8 hónapos mire kijött!! Most olvastam egy pár cikket, keress rá az interneten: az sem gond, ha 1 éves korában bújik ki a fogacska. Jó babázást!
Szia! Az én lányomnak 9 hónaposan jött ki a foga, de akkor 3 hét alatt 4, úgy, hogy kb. 3 hónapos kora óta "mindjárt elõbújik" volt a lemez. Ne aggódj, majd csak fogas lesz a fogatlanka.
És mit tesz vele a fogdoki? Kihúzza az inybõl?? Megröntgenezi, hogy van e az inye alatt fog??? Bekeni valami csodaszerrel? Bocsi, de szerintem marhaság! A barátnõm fia kéthós kora óta nyálzott ugy, hogy a ruhája mindig merõ nyál volt, állandóan kendõ volt a nyakán. 11 hós volt mire felül kijött két foga. Vagyis fogatlanka volt, de közben már járni tudott:) szóval õk is jópár hónapig várták a fogakat a nyálcsorgás miatt. Én még nem hallottam fogatlan gyerekrõl...:)
Az én nagy lányomnak 11 hónaposan jött ki az elsõ foga. A mi dokink szerint, minél késõbb bújnak ki a fogak, annál erõsebbek lesznek. Lehet, hogy van benne némi igazság, mert 13 évesen tökéletesek a fogai, még 2 + foga is van :) ), a tejfog még nem esett ki, de mellé nõtt a maradandó fog. Nem tudom, hogy mit tudna tenni a fogorvos a babád fogaival..elõhúzza? protézist csinál neki??? Egyébként az én 7 hónapos kislányomnak sincs még 1 foga se, nem is indul neki. Ettõl még nem lesz semmi baja, nem kell vele foglalkozni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszokat.Most megnyugodtam, mert mar kezdtem nagyon aggodni.Egyebkent Mi is azon nevettunk a ferjemmel, hogy protkot csinal majd a fogdoki?Nem ertjuk miert kuld oda.Akkor meg varunk, majd egy szep napon csak elobujjnak azok a fogacskak!Boldog babazast Nektek is!:-)

30 hetes terhes vagyok a védöm azt monta hogy 7 honapos terhességnek felel meg de én ugy számoltam hogy 8 taposom akkor most mennyi vagyok?

csak azért kérdezem mert haránt fekvéses a babám és monta a dokim hogy az nagyon veszéjes hamarab is jöhet a baba de nem mindegy hogy 8 honapra vagy 7 re jön 2007 9 30 án volt utoljára menszeszem

Legjobb válasz: Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc,és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2,5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy,és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy,hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött,ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket,hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra,de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el,azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)

Elõször is: Még csak 29 hetes vagy és nem harminc, és még 75 napod van szülésig.Számoljunk átlag 30 napos hónapokkal.Az még 2, 5 hónap.Tehát még csak a 7. hónapban vagy, és nem a 8.ban.A 8.ba úgy 2 hét múlva fogsz lépni.(Akkor lesz még vissza 60 nap.) Amúgy tök mindegy, hogy 7 vagy 8 hónapos koraszülött, ugyanis egy koraszülött mindig is az..persze mondanak ilyeneket, hogy a 7. ben nagyobb az esély mint a 8 ban az életben maradásra, de errõl hivatalos statisztika nincs.Hidd el, azért bent fog õ maradni a 36. hétig:)
a 32. héten lépsz be a 8. hónapba!
Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2008-07-06 Fogamzás feltételezett ideje: 2007-10-14 Betöltött hét: 29 Hátralévõ napok száma: 75 Trimeszter: harmadik Magzat átlagos méretei: * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 363 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 77 milliméter * THQ (mellkas átmérõ): 72 milliméter * FL (combcsonthossz): 55 milliméter * Súly: 1250 gramm * HC (fej körfogat): 272 milliméter * AC (has körfogat): 192 milliméter
Szia! Az én babám is harántfekvéses volt még a 32. héten is, aztán szépen befordult már azóta. Most már 40 hetes és 5 napos vagyok, nem jött elõbb. Sõõt... Szerintem csupán ettõl nem lesz koraszülött, nem kellene aggódnod.
Szia! Ne izgulj, a barátnõnek a babája 39.héten fordult be, õ is harántos baba volt végig. Múlt hét hétfõn megfordult neki, és szombaton megszült. Nagyon vigyázz magatokra. Kellemes további terhességet! 23 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat de nem mindegyik kalkulátor egyforma terhességi hetet mutat

Akinek későn fordult hasra a babája (7-8 hónapos korban), mikor fordult?

Többi mozgást is később csinálta?

Legjobb válasz: Szia!Az én kislányom 8 és fél hónapos korában fordult meg hátról hasra.Régebben,úgy 6 hónapos korában megcsinálta háromszor,aztán semmi.Elvittem gyógytornászhoz,már aznap otthon megfordult.Csináltam vele itthon a tornát,semmi nehéz,"gurítani" kell,segíteni neki hátról hasra,aztán hasról hátra és így tovább.Ezt minden pelenkázás elõtt megcsinálom vele és nagyon hatásos,azóta szépen megfordul.Többi mozgással kapcsolatban annyit tudok írni,hogy most 9 hónaposan próbálkozik a mászással és úgy nézem,hogy szeretne kiülni oldalra,de egyenlõre még nem sikerül.Valószínû az is közrejátszik,hogy 1 hónappal korábban született.

Szia!Az én kislányom 8 és fél hónapos korában fordult meg hátról hasra.Régebben, úgy 6 hónapos korában megcsinálta háromszor, aztán semmi.Elvittem gyógytornászhoz, már aznap otthon megfordult.Csináltam vele itthon a tornát, semmi nehéz, "gurítani" kell, segíteni neki hátról hasra, aztán hasról hátra és így tovább.Ezt minden pelenkázás elõtt megcsinálom vele és nagyon hatásos, azóta szépen megfordul.Többi mozgással kapcsolatban annyit tudok írni, hogy most 9 hónaposan próbálkozik a mászással és úgy nézem, hogy szeretne kiülni oldalra, de egyenlõre még nem sikerül.Valószínû az is közrejátszik, hogy 1 hónappal korábban született.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, hogy írtál. Én is forgatom régóta, most újból 2x voltunk Dévényesnél, nem tudom menjünk-e még. Azóta( pár napja) oldalra fordul már, kisfiamnál is ebbõl lett a megmozdulás 1-2 hét után(ikrek).

8 hónapos a babám. Azt mondták adjak neki kiflit meg babapiskótát, hogy tanulja a rágást, de még nincs foga. Ha egy nagyobb darabot "harap" le, el tudja majszolni, nem akad a torkán? Mit, hogyan adhatok neki?

Legjobb válasz: Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)

Már adhatsz neki kenyérhéjat, kölesgolyót nyugodtan. a babák nagyon okosak, ha nagyobb darab kerül a szájukba azt nem fogják lenyelni, megpróbálják elcsócsálni, ha esetleg túlságosan hátra is csúszik, akkor reflexszerûen öklendezni kezdenek. Az enyémnek 11 hónaposan bújt ki az elsõ foga, de már 8 hónaposan nem evett meg semmit pürésítve. Kapott a kezébe kiflit, kenyérhéjat, bulátát, fõtt zöldséget, gyümölcsdarabokat és mindent szépen össze"rágott" az ínyével. Persze ilyenkor nem szabad egyedül hagyni, jobb a békesség :)
Az én kislányom 8, 5 hónapos. Kb. 8 hós korától csak a darabos ételt fogadja el. Akkora bújt ki a második foga. De babapiskótát már akkor is kapott amikor nem volt foga, hiszen az elázik, attól biztos, hogy nem fog megfulladni. A kiflibõl olyan nagy darabot nem tud leharapni, csak ami majd leázik neki ahogy majszolja, attól meg már megint nem fog megfulladni.
Szerintem is a kenyérhéjjal kezd, a felsõvel, és jól kapard ki a belét (azért ne szakadjon el).Ezt jól fel tudja áztatni a nyálával, én ezzel kb fél órára le tudtam kötni.
En 7 honaposan adtam neki kiflit, kekszet meg kenyerhejat a kezebe es szopogatta mert nem volt foga. Nagyon szerette, sot az alma cikket is (csak az almaval vigyazni kell, hogy amikor mar kicsi lesz az alma cikk el kell tolle venni, nehogy egybol bekapja). Most mar 8, 5 honapos es sajnos a kiflit mar nem merem neki odaadni mert amiota van foga egyszeruen bekapja es akkorat leharap belolle, hogy ugy kell kiszednem a szajabol mert fulladozik. Nem tudom miert kezdte ezt el csinalni, ezelott meg semmi gond nem volt. :(
Sajnos az én fiam is mióta 4 foga kinn van nem majszol, csak harap. Darabosat nem igen tudok adni neki. Nálatok meddig tartott ez az idõszak?
ja utolsóként még azt írom, hogy 10 hónapos.

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)

Vannak itt edesanyak, akiknek 7-8 honapos kisfiuk van? Szoptatjatok-e meg? Miket csinal a babatok, felul, stb?

Legjobb válasz: Az én fiam pont ma 8 hónapos. :) Sajnos kb. 2-3 hónapos kora között teljesen elapadt a tejem, így tápszert kap. Kúszik, gurul össze-vissza. Négykézláb áll és hintázik, még nem indult el. Ülni még nem tud, de már egy pár alkalommal négykézlábból kiült oldalra. Nagyon vidám játékos, próbálgatja a hangját, ha lehet így mondani, a saját nyelvén halandzsázik. Kedvence a távkapcsoló, mindent megtesz érte, hogy elérje. :) Már van 3 és fél foga, 2 alul, 1 felül és egy félig felül. Hirtelen ennyi... :) Neked?

Az én fiam pont ma 8 hónapos. :) Sajnos kb. 2-3 hónapos kora között teljesen elapadt a tejem, így tápszert kap. Kúszik, gurul össze-vissza. Négykézláb áll és hintázik, még nem indult el. Ülni még nem tud, de már egy pár alkalommal négykézlábból kiült oldalra. Nagyon vidám játékos, próbálgatja a hangját, ha lehet így mondani, a saját nyelvén halandzsázik. Kedvence a távkapcsoló, mindent megtesz érte, hogy elérje. :) Már van 3 és fél foga, 2 alul, 1 felül és egy félig felül. Hirtelen ennyi... :) Neked?
A kérdező hozzászólása: Az en kicsikem 8 honapos lesz 23.an, tegnap felult eloszor, igaz meg elborul, de ujra es ujra probalkozik! Hintazik, gurul hasrol hatra meg vissza is, maszni viszont nem maszik! O meg szopik, mellette minden felet eszik, igaz foga meg nincs, talan jobb is, mert igy is neha harap az inyjevel!
A mi babánk 2-an azaz tegnap volt 8hónapos, nagyon fürge kisfiú, forog kúszik most kezdet mászni egyedül felül ülve játszik, feláll bárhol ahol kapaszkodni tud, saját nyelvén beszélget. Még nincs fogunk. Mostanában gond van az etetéssel valahogy nem akkar enni kkanából , pedig eddig szépen evett , lehet a foga miatt, tapszert eszik. Nagyon élénk igazi örökmozgonk van.

Az nagy próbléma, hogy 8 hónaposan nem fordul át? Mindig felállni, mászni próbál ülésből. Ha fekszik akkor meg felülni.5 hónapos volt amikor kétszer átfordult, de azóta sem.

Legjobb válasz: Szerintem igen, nagy baj. Vidd el, nézesd meg. A fiam 8 hós, már rég óta mászik, feláll, forgolódik. miért csak most, 8 hósan merült fel benned ez a kérdés?

Szerintem igen, nagy baj. Vidd el, nézesd meg. A fiam 8 hós, már rég óta mászik, feláll, forgolódik. miért csak most, 8 hósan merült fel benned ez a kérdés?
szio szerintem gon, de fél éves elleneörzésen meg se nézték vagy kérdezte meg a kedves védönö kötelezö??? Vidd be dokihoz lehet elküldnek másik orvoshoz és megnézik mi a gond, de ne egy hónap mulva
A kérdező hozzászólása: De kérdezte, mondtam, hogy nem csinálja. Nem mondott semmit erre. Mászni próbál õ is, meg felállt, de ülésbõl mindezt.
Szerintem is baj, az én fiam is régóta mászik, kúszik, áll, ül, forgolódik, lépeget, most 9 hónapos, szerintem nézesd meg átfordulni már rég kellett volna, ha többit csak most kezdené nem lenne baj.
Szerintem vidd fejlõdésneurológiai rendelésre, ortopédiára, mutasd meg gyógytornásznak. Biztosan fognak tudni mondani valamit, hogy mit csináljatok, és miért lehet ez.
Az én 7, 5hónapos lányom se szokott forgolódni, egészen egyszerûen azért, mert utál a hátán feküdni. Ha a hátára teszem le, gyorsan hasra fordul és az egész napját képes hason tölteni. Próbál mászni, felállni stb. Szerintem nálatok sem az az oka, hogy nem tud, hanem hogy nem akar átfordulni, hiszen egyszer-kétszer azért megcsinálta.
A kérdező hozzászólása: Ha a hátára rakom ordít. De ülve meg azt unom, hogy elindul, de hasra esik és elkezd sírni. És akkor nem bírom 5 percnél tovább kinlódni hagyni. Vagy hagyjam?
A kérdező hozzászólása: Ja ez az elindulás a másszásra értem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!