Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos adhatok vízben (5 db)

8 hónapos a babám. Kell még neki forralnom a vizet, vagy adhatok már sima csapvizet?

Legjobb válasz: ha jól tudom, egy éves korig kell forralni a vizet nekik! Bár õszintén szólva nem hiszem, hogy bármi baja lenne a sima csapvíztõl, de jobb az óvatosság. Én már annyira megszoktam, hogy minden nap azzal kezdem, hogy forralok két liter vizet, hogy már fel sem tûnik:-)

ha jól tudom, egy éves korig kell forralni a vizet nekik! Bár õszintén szólva nem hiszem, hogy bármi baja lenne a sima csapvíztõl, de jobb az óvatosság. Én már annyira megszoktam, hogy minden nap azzal kezdem, hogy forralok két liter vizet, hogy már fel sem tûnik:-)
Mi baj a csapvízzel? Szerintem teljesen OK, ha felforralják. A forralás célja ugye a baktériummentesítés. Az ásványvíz talán steril? :) Mi egy éves koráig forraltuk a gyereknek a vizet.
én úgy vettem ki a kérdésbõl, hogy "sima" csapvíz. tehát forralás nélkül. bocs, ha félreértettem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
szerintem inkább ásványvizet adj neki. az én fiam 1 éves, még most is azt adok neki. az ásványi anyagokra szüksége van, ám a csapvíz nem elég tiszta egy éretlen gyomornak.
Én a kisfiamnak 1 éves koráig forraltam a vizet, aztán abbahagytam. Utána vörös foltok jelentek meg rajta, az orvos azt mondta "olyan ekcéma szerû", és kérdezte, hogy evett-e valami újat. 1 hónapig gondolkoztam rajta, hogy mi lehetett az újdonság(se mosópor, öblítõ, tejtermék, lisztes étel, ezeket már hamarabb is ette).Aztán eszembe jutott, hátha a csapvíz a ludas, ezért elkezdtem megint forralni. Ennek már 2 hónapja, és azóta se volt semmilyen kiütése:) Ezt csak azért írtam le, hogy más is tudja, van ilyen. Nekem van már egy 6 éves lányom is, neki nem volt baja a víztõl, és egyáltalán nem gondoltam, hogy erre is lehet egy gyerek érzékeny. Remélem nem hoztam rád a frászt:) De szerintem 1 éves koráig forrald még neki.

Adhatok-e 8 hónapos csemetémnek aszkorbinsavat vízzel feloldva?

Legjobb válasz: Már miért ne? A citromos teában is van aszkorbinsav. :) Meg a paprikában - bár azt még ne adj, mert felfújja. :)

Már miért ne? A citromos teában is van aszkorbinsav. :) Meg a paprikában - bár azt még ne adj, mert felfújja. :)
Igen, hisz ez a c vitamin porított változata. És patikustól tudom, hogy jobb, mint az egyéb c vitamin készítmények.
A kérdező hozzászólása: Okés! Köszönöm.
Igen, bár nem értem miért adod? Nekünk a cebion cseppet javasolta a doki, az is oldott C vitamin.

8 hónapos babónak adhatok vízben feloldott C vitamint?

Legjobb válasz: Miért nem adsz neki narancsot, vagy céklát?

Miért nem adsz neki narancsot, vagy céklát?
Én magamtól biztos nem adnék, megterhelheti a vesét. El kell olvasni a vitamin adagolását, lehet hogy egyenesen tilos! Legalább egy gyógyszerészt kérdezz meg!
Cebion C-vitamin cseppek tökéletes a babáknak! Gyerekorvos mondta! Az én 4hónapos lányom még szereti is a savanykás ízét!
Forralt lehûtött vízben lehet adni a Cebiont?


Nagyon savanyú lesz, anyatejet is cseppenthetsz a kanálra.
Szia.Én a Dvitamint reggel, öltözés után adom egyenesen a szájába cseppentem, már ügyi ki is nyitja.A Cvitamint pedig, a minden nap fissen elkészitett teájába rakom(kb.2dl-hez 10csepp), és ezt issza meg a nap folyamán.Szerintem savanyú, de ha elfogadja, adhatod úgy is, de külön-külön a kettõt:DBoldog babázást mindenkinek. 8hós manó anyuja
Szia! A kisfiam 1 hetes kora óta kapja (persze a cseppszámot fokozatosan emeltük) kanálban (külön-külön a C éd D vitamint), az esti szopi elõtt. Soha nem tettem hozzá se vizet se tejet mégis megeszi, így szokta meg. Szerintem próbáld meg h megeszi e, max ha nem akkor próbálj hozzá tenni valamit.

8 és fél hónapos babámnak adhatok már "felnőtt" gyümölcslevet? Ha igen, akkor hígítva? A vizet nagyon ritkán issza meg, tea és gyümilé mindig jöhet.

Legjobb válasz: Én nem adnék neki a beletett dolgok miatt-színezék, tartósítószerek,minden trutyi.Inkább Kubut-az kölyköknek való-neki még felesben.

Én nem adnék neki a beletett dolgok miatt-színezék, tartósítószerek, minden trutyi.Inkább Kubut-az kölyköknek való-neki még felesben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!