Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapos adhatok (147 db)

1 hét múlva lesz a kislányom 8 hónapos! Adhatok neki 8 hónapos babának való bébi ételt? Számít az az egy hét? Baba joghurtot pudingot ami tartalmaz tejet ti adtok 8 hós babának? Turó rudi rendes joghurt tejtermék mikortól adható?

Legjobb válasz: A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)

A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)
Adhatod a 8 hós babaételeket, legfeljebb turmixolod, ha nem fogadja el még a darabosat. Babajoghurtot és babapudingot én adtam lányomnak annó, igaz drága mulatság. Túró rudit még nem kapott (1 éves a lányom).
8 hósan az egyévesnek valót adtamm már, csak turmixolva, mert még nem volt foga. 3.5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ergo 8 hósan õ már minden kaját megismert. Most 11 hós és 100%-ban az én fõztömet eszi, csak felnõttkajákat.
1 hét alapvetõen nem számít, dehát akkor miért nem várod meg?! :) Baba yoghurtot nem adtam, csak natúr yoghurtot gyümölccsel 10-11 hónapos kortól, túrót, sajtot szintén ekkor. Puding tejes, én csak egy év után adtam. Túrórudit másfél évesen kapott elõször, azóta elvétve kap egyet-egyet.
Adhatsz neki nyugodtan 8 hónaposnak való bébiételt!Az én lányom 8 hósan már mindent megevett, még a darabos ételeket is pedig nemigazán volt akkor még foga.Joghurtot is kapott, danoninot, gyümis joghurtokat adtam neki.Nagyon szerette!

Kisfiam nov. 25-én lesz 8 hónapos, adhatok már neki azért 8 hónapos babáknak való bébi ételt, vagy várjak még vele?

Legjobb válasz: Szia! nekem más a véleményem egy kicsit. én adtam kislányomnak 6 hónapos bébiételt 5,5 hónaposan,és semmi baja nincs.Most 15 hónapot tölti 14-én,de már kap 15 hónapos bébikaját is,ha épp nem azt eszi amit mi!és mégis egészséges és semmi baja!De ha kétségeid vannak,szerintem nyugodtan hívd fel a védõnõdet!! Üdv.

Szia! nekem más a véleményem egy kicsit. én adtam kislányomnak 6 hónapos bébiételt 5, 5 hónaposan, és semmi baja nincs.Most 15 hónapot tölti 14-én, de már kap 15 hónapos bébikaját is, ha épp nem azt eszi amit mi!és mégis egészséges és semmi baja!De ha kétségeid vannak, szerintem nyugodtan hívd fel a védõnõdet!! Üdv.
én sosem a ráírt ajánlás alapján adtam a bébiételt, hanem elolvastam az összetételét és ha volt benne olyan, amit én még nem adnék, akkor nem adtam. Ha nem volt benne semmi olyan összetevõ, akkor adtam, függetlenül az ajánlott kortól, pont azért, mert nagyon változó a termékek ajánlása. Így 7 hónaposan kapott olyan ételt, amit 8 hós kortól ajánlottak, de volt olyan 4 hós kortól ajánlott étel, amit még 8 hónaposan sem adtam neki.
Én mindig megvárom, hogy betöltse a kort, nem véletlenül van így megállapítva, emésztõrendszerük fejlettségét figyelembe véve. Még akkor is, ha nagyon különbözõek a babák! Javaslom, nézd meg az étel összetételét is, nagyon eltérõek a különbözõ márkájú bébiételek (van pl olyan, amelyik már 4 hónaposnak is tesz bele húst).
Én úgy tudom, hogy mikor kijön a baba foga, már ehet szépen más dolgokat is az anyatej mellett. És manapság már 4 hónaposan kint van a foguk:-) Szerintem bébiételt nyugodtan adhatsz neki, a pacalpörkölttel várj még.-)
megkerdeztem a gyerekorvost mit nem szabad adni, amit meg szabad azt megkostoltatom vele es ha izlik megeszi ha nem nem.az en fiam 29en lesz 8 honapos, es mivel olszban lakunk a pizzateszta szelet is szereti a szalamit az egy milisre szelt sonkat mindenfele husokat, en azt adom neki amit mi is eszunk, 6honaposan kezdtuk a baba pepekkel, de nem szerette, semmi baja nincs, orul mikor leultetem a kisszekbe, 9 kilo es 77cm, szerintem add amit szabad a doki szerint es amit szeret a kicsi
Az en kisfiam 4honapos es mar az almat nagy elvezettel szopogatja.Nem hiszem, hogy artana a babadnak, ha 2hettel elobb adod az eloirt 8honapos bebietelt.Ha nagyon aggodsz, akkor a megszokott etele utan, adj par kiskanal kostolot, hogy szokja az uj izeket.De baja az biztos nem lesz!!!!

Kisfiam holnap lesz 8 hónapos! Adhatok neki natur joghurtot, sajtot, túrót?

És ha igen, hogyan csináljam?És vizes kiflit?Bár még csak 2 foga van!Köszi!

Legjobb válasz: A joghurtot és a túrót én mindig gyümölccsel kevertem össze neki. A sajtot pedig belereszeltem meleg fõzelékbe. A lányomnak még nincs foga, így nem adtam neki még kiflit. Õ most 8,5 hónapos. De felügyelet mellett már adhatsz neki kiflivéget elvileg.

A joghurtot és a túrót én mindig gyümölccsel kevertem össze neki. A sajtot pedig belereszeltem meleg fõzelékbe. A lányomnak még nincs foga, így nem adtam neki még kiflit. Õ most 8, 5 hónapos. De felügyelet mellett már adhatsz neki kiflivéget elvileg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És mindenbõl...jogyhurt, sajt, túró mehet a rendes amit mi felnõttek is eszünk?És ezeket is kell kostoltatni?
Fokozatosan vezesd be a tejtermékeket, legjobb ha natúr joghurtot adsz neki és ahhoz turmixolsz gyümölcsöt. Málnás, epres, erdei gyümölcsös joghurtot 1 éves korig semmiképp ne adj neki, mert az allergiát okozhat. Sajtból a trapista a leginkább adható. Kiflit én nem adtam a kislányomnak ilyen idõsen, már javában elmúlt 1 éves amikor kapott ilyesmit. Sok minden van benne, ami még nem neki való. Meg aztán én nem akartam rászoktatni arra sem , h folyton valamit nyamnyogjon, van napi 5 étkezés és közte nincs nassolás. Én ennek a híve vagyok , de ez csak az én véleményem.Nagyon könnyen lehet észrevétlenül kövér gyereket nevelni, ha mindig adunk valamit a kezébe.
az énunokahugom akkor már evett sajtot.. de csak olyat, ami jo vékonyra volt levágva
Az elsõ alkalmakkor csak pár kanálka joghurtot, túrót tettem bele a gyümölcsbe. Mi is a joghurttal kezdtük elõbb. A sajtból is csak minimális mennyiséget adtam elõször. Joghurtból natúr joghurtot és a babjoghurtot is próbáltuk, mindkettõt szereti. Túróból sovány tehéntúrót vettünk. Sajtból trappistát vettünk.
ezeket kell csak igazán kóstoltatni! én 10 hósan adtam elõször, és sajnos nem bírta. gyümölccsel keverve 1 kiskanál joghurtot, majd túrót, majdpici darab sajtot adtam. mivel nem bírta, kivárom az 1 évet az újabb próbával. vizes kiflit nyugodtan! nagyon szeretik majszolni.
persze, hogy kell, a tejtermékek allergizálnak! ne azt add amit ti esztek, tele van adalékkal és színezékkel, tartósítószerekkel, nincs szüksége a babádnak arra. vegyél natúr joghurtot és túrót, turmixolj bele gyümölcsöt. sajtból még csak trapistát adj


Kisfiam elmúlt 8 hónapos adhatok neki kiflivéget, laktózmentes túrórudit?

Legjobb válasz: Szintén 8 hónapos, én már adok neki. Túrórudinak csak a belsejét, csoki az apucié.

Szintén 8 hónapos, én már adok neki. Túrórudinak csak a belsejét, csoki az apucié.
Én is adok. Imádja majszolni a kiflit. Kettétörök egyet és eszegeti...
Ja, és én nem laktózmenteset adtam, hanem simát. Allergiás a babád, azért adod a laktózmenteset?
A kérdező hozzászólása: Nem azért mert ezt sulykolják !
Az én 8 hónapos fiam 1 hónapja eszi a Milka túrórudi túróját, a csokit nem kapja meg. Kiflit nem szereti, az nem olvad el úgy a szájában, mint a zsömle, vagy a kenyér, az utóbbi kettõt imádja, a kenyeret rendszeresen "ellopja" tõlünk, ha együtt eszünk... :D

Babám jövő héten lesz 8 hónapos. Adhatok neki 2-szer főzeléket?

Legjobb válasz: Kétszer egy nap? Persze! Az én kisfiam 7,5 hónapos és általában kétszer eszik fõzeléket egy nap.

Kétszer egy nap? Persze! Az én kisfiam 7, 5 hónapos és általában kétszer eszik fõzeléket egy nap.
ha eszik mellette gyümolcsöt, napi fél liter anyatejet/tápszert, akkor igen.
A kérdező hozzászólása: Reggel és este 150ml tápszer, délelõtt gyümölcs, délben fõzelék, délután megint fõzelék és este tápszer.
Szia! Az én kisfiam már 5 hónaposan napi 2-szer tápszer ( Reggel este)210ml 2-szer fõzelék husis( üveges vagy én készítem) 1-szer gyümi
ja bocsi lemaradt kb. 300-400 ml folyadék Baba tea meg víz!Mikor mi!

8 hónaposomnak adhatok már valamilyen kenyeret?

úgy értem vajas vagy lekváros, vagy valamivel megkent kenyeret,kalácsot?? pusztán esz őket..de nem tudom kenhetek-e neki vmit rá!?

Legjobb válasz: vajat megpróbálhatod, én szárnyas májast is kentem neki rá vékonyan, az enyém a kalácsot jobban meg tudta emészteni

vajat megpróbálhatod, én szárnyas májast is kentem neki rá vékonyan, az enyém a kalácsot jobban meg tudta emészteni
Én kis vajat kentem rá. Szerette és nem is volt tõle semmi baja.
Én már adtam neki ennyi idõsen. Vajas, vajkrémes, sajtos, májkrémes, tojáskrémes (csak sárgájából), körözöttes kenyeret.
Nuygodtan. Vajjal is eheti, lekvárral. Én a belsejét adom, mellé pici falatokban felvágott vagy maci sajt. De sajtot, sajtkrémet kenhetsz rá is. Kalácsot vajjal szoktam megkenni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! esetleg írnátok konkrét márkákat is, hogy miket adtok.. lekvárból, sajtból, vajból..stb
3-as vagyok, én ezeket adtam eleinte: vaj: Delma sajt, sajtkrém: Mackó lekvár: házi májkrém: azt hiszem Orsi szárnyas májpástétom volt Lassan 1 éves a fiam, most már nem nézem ennyire a márkákat, sajtból is pl. megvettem a Privátosat, vagy az olcsóbb vajat. Gagyit nem veszek, de van olyan, hogy a saját márkásak vannak olyan jók, mint a drágák. Nem a tescosra gondolok, hanem Privát, CBA, Reál. Ezeknek vannak jó termékeik (persze itt sem minden).
2-es vagyok. Én májkrémbõl Pick májast adok, ha lehet. Vaj lehet bármilyen, de fontos, hogy teavajról beszélünk, nem margarinról. A fiam 14, 5 hónapos, margarint most sem adok neki, csak teavajat. Sajtból én is Mackót szoktam, de szerintem mindegy egyébként.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!

8 hónaposnak adhatok húslevest, benne főtt répával és husival?

Legjobb válasz: a mienk az imádta,csak úgy vigyorgott mikor ezt kapta,

a mienk az imádta, csak úgy vigyorgott mikor ezt kapta,
persze:)
Természetesen. A miénk is imádja, leveskocka, vegata nélkül készítjük. Mindenféle zöldséget adunk neki belõle, krumpli, répa, húsi, de lehet benne más zöldség is.
Kislányom már 3 hónaposan is kapta!
A kérdező hozzászólása: Húst már régóta eszik, csak szeretnék áttérni az üvegesrõl a házikosztra.
Persze, hogy adhatsz, viszont nem véletlen, hogy nem ette... ne erõltesd neki a húst, ha nem kéri és örülj neki. Õk még ösztön lények, tudják, hogy mi kell nekik. A krumplit sem érdemes túlzásba vinni. Ajánlom ezt a könyvet. Nagyon jól leírja a babák táplálásának lényegét, pszichoszomatikáját: http://www.libri.hu/konyv/boldog-szulo-boldog-gyermek-1.html
Én 5 hónaposan adtam már neki húslevest, répát, krumplit. Nekem imádja. Már zöldséget is raktam bele neki, meg husit. Jó állagúra kell elkészíteni. Nekem a krumplitól általában minden olyan nyúlósra sikerül, mert nem akarom túl hígítani, de az én kisfiam 7 hónaposan szépen megeszi ezeket. Én mindenbe rakok krumplit neki, hagy szokja, mert nálunk ez alap kaja. A lényeg, hogy közben szoktam itatni, hogy jobban csússzon. Után meg simán megiszik 30-40 ml vizet még.
A kérdező hozzászólása: Az oké, össze is turmixoltam. Raktam hozzá levet is még, de egyszerûen az állaga nem olyan finom lett, ami csak úgy lecsúszik, mint a bébikaja, hanem olyan.. Nem tudom máshogy mondani, érdes. Megkóstoltam és nem "egynyeléses", hanem kétszer át kellet "kóstolgatni", nyammogni a nyelvemen nekem is, mire lement.
1. több krumpli, attól sûrûbb lesz 2. kevesebb lé 3. több krumpli és kevesebb lé Attól lesz teljesen pépes, ha összeturmixolod. Attól lesz sûrû, ha minimális vízzel turmixolod a krumplit, és a többi dolgot. Utána ha túl sûrû, tehetsz hozzá még levet. Fiam már pépesen eszi, ez esetben csak villával nyomkodom össze, pici lével felöntöm. 8 hónaposan picit ehet már darabosat is amúgy.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Valamiért nem kellett neki.. Szerintem az volt a baj, hogy besûrítettem két kocka krumplival. Még nem kapott ilyet, de néha egy-egy kiskanállal adtam neki a levesembõl, imádta, tátotta a száját az újabb adagért. Most meg.. Nem tudom, egyszerûen nem lett olyan pépes, mint a bébikaja. Pedig jó lenne, ha nem csak azt enné, mert elég sokba van így. Esetleg valami tuti tipp?
Igen!
nyugodtan
már jóval hamarabb is lehet neki adni.

Ínátok nekem kifejezetten főzelék recepteket (hússal/hús nélkül), amiket 8 hónaposnak adhatok? Vagy letölthető recepteket tudtok?

Legjobb válasz: Bármilyen zöldségbõl csinálhatsz fõzeléket, krumplival összefõzöd és egy kis fõzõlével összeturmixolod. A husit én elõre megfõztem, jégkockatartóban lefagyasztottam, így csak felmelegítem, és hozzáteszem a kész fõzelékhez. PL.: Spenót-krumplival (én anyatejjel hígítom, de vízzel is lehet), és egy tojás sárgája Cékla-krumpli-alma-hús Sütõben egybe sütve: sütõtök-alma-krumpli Cukkini-krumpli-hús Karalábé-répa-krumpli Póréhagyma-darált hús-paradicsomszósz-krumpli Kelkáposzta-krumpli-hús Tök-krumpli-hús Húsleves krumplival sûrítve Zöldborsó-krumpli-hús

Bármilyen zöldségbõl csinálhatsz fõzeléket, krumplival összefõzöd és egy kis fõzõlével összeturmixolod. A husit én elõre megfõztem, jégkockatartóban lefagyasztottam, így csak felmelegítem, és hozzáteszem a kész fõzelékhez. PL.: Spenót-krumplival (én anyatejjel hígítom, de vízzel is lehet), és egy tojás sárgája Cékla-krumpli-alma-hús Sütõben egybe sütve: sütõtök-alma-krumpli Cukkini-krumpli-hús Karalábé-répa-krumpli Póréhagyma-darált hús-paradicsomszósz-krumpli Kelkáposzta-krumpli-hús Tök-krumpli-hús Húsleves krumplival sûrítve Zöldborsó-krumpli-hús
Írd a keresõbe, hogy baba fõzelék, kidob jópár babaoldalt, ahol receptek is vannak, és pár blogot, ahol anyukák leírják, néha fotóval illusztrálják, mit fõztek babájuknak. Ezekre emlékszem fejbõl (már azt eszi a baba, amit mi), de vannak még jó oldalak. http://finomateszikababa.blog.hu http://szuloklapja.hu/baba/body/receptek.php?KATEGORIA=&ELET.. http://www.hoxa.hu/?p1=recept_lista&p3=&kerestxt=&hozzavalok..

8 hónaposomnak adhatok epret?

Legjobb válasz: Epret ne adj neki 1 évig, mert allergiát okozhat nála. Inkább banánt, almát ilyeneket.

Epret ne adj neki 1 évig, mert allergiát okozhat nála. Inkább banánt, almát ilyeneket.
Az eper emeli a hisztaminszintet, ami az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki. Viszont az, ami ezt kiváltja, nem az eper belsejében van, hanem az eper felületén az apró kis szemcsékhez tapadva. Vagyis hámozd meg az epret és egészségére a picinek!
Szerintem azt is vedd figyelembe hogy a babád hajlamos-e allergiára. Ha nincs a családban allergiás és a babán sem mutatkozott eddig hajlam, akkor ha megpucolod okés, de ha van allergiás a családban, babád fehér bõrû, akkor inkább várj vele. Nem marad le semmirõl, még rengeteg nyár lesz amikor élvezheti a zamatos eper ízét, kivéve ha allergiát vált ki a szervezete, akkor viszont nem is fog emlékezni rá milyen az íze az epernek.
Csak a magok allergizálnak! "Hámozd" meg és jó étvágyat! :)
Én adtam neki meghámozva, a gyerekorvos mondta, hogy így lehet.
Lányok, az epernek nem a kis szõrei allergizálnak ? Nekem ezt mondta a védõnõ ! :) ))
Hát, én biztos nem adnék neki! A baba yoghurtokban valóban van eper, de azt direkt úgy készitik el, hogy ne allergizáljon! Az én Lányom 18 hónapos, múlt héten hivtam a védõnõt, hogy adhatok-e már epret neki. Azt mondta, inkább várjunk még egy évet, mert az aprómagvas gyümölcsök nagyon allergének! Persze Te tudod, de én biztosan várok még egy évet és akkor a Lányom már 2, 5 éves lesz! Semmirõl nem marad le, inkább adj neki más, neki való gyümölcsöt! És nem igaz, hogy csak a magok allergizálnak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megértettem és nemsokára eszünk is!
Az enyém 14 hónapos és imádja az epret! Kutya baja! Szerintetek 30 évvel ezelõtt is megvárták, hogy betöltse az 1 évet? Pucold meg és úgy add neki! De a te döntésed!
Egyetértek. Bébidesszertekben is van.
A mai ajánlások szerint 1 éves kor alatt nem adható az eper.Ehet még eleget élete során, nem maradtok le semmirõl.A fenti válaszok ugyan inkább arra bíztatnak, hogy próbáld ki nyugodtan...hát nem tudom...nekem az olyan érvek, minthogy , , az én gyerekemnek se lett baja" meg hogy, , régen is adták"valahogy nem mérvadóak.Lehet hogy a tiédnek sem lesz baja de lehet hogy rohanhattok a kórházba a felpuffadt, fulladozó gyerkõccel és kaphatja a szteroidokat(családban volt allergiás reakció babánál-mondjuk ott mogyorótól 1 éves kor felett) Én a helyedben nem próbálnám meg, de a Te döntésed!
Én még nem adnék neki, hámozva sem, de ez a te döntésed kell, hogy legyen, ahogy a te/ti felelõsségetek a gyerek nevelése is. És nem igaz, hogy 30 évvel ezelõtt ezzel nem foglalkoztak, mert nekem anya mondta, hogy vigyázzak a szamócával a fiamnál, mert én allergiás voltam rá gyereknek, pedig már betöltöttem az 1 évet, mikor elõször kaptam.
A kérdező hozzászólása: Végül nem adtam se hámozva sem amúgy, várok még! Köszönöm a válaszokat és sajnálom a lepontozásokat, vannak még unatkozó honfitársak!

8 hónaposan adhatok neki tejfölt? Aztán jönne a túró, joghurt?

Mennyit adjak neki elsőre?

Legjobb válasz: Tejtermékeket nekem úgy mondta a védõnõ, hogy reszelt sajt, joghurt, túró eleinte. Tejfölt lehet hogy csak ezek után szabad elvileg. Én még nem adtam tejfölt, viszont a másik hármat szereti, nincs tõle baja.

Tejtermékeket nekem úgy mondta a védõnõ, hogy reszelt sajt, joghurt, túró eleinte. Tejfölt lehet hogy csak ezek után szabad elvileg. Én még nem adtam tejfölt, viszont a másik hármat szereti, nincs tõle baja.
Ja, pár kiskanállal kevertem a gyümölcsébe. Reszelt sajtot kis csipeteket adtam a szájába, meg fõzelékbe.
Az általam használt táblázatban a tejföl 1 éves kortól mehet, de nem tudom miért csak akkor.
Én egyébként joghurttal kezdtem, aztán túró, tejszín, nemsokára kefír és majd a sajt.
Ami én használok táblázatot ott is a tejfõl 1 éves kortól van. A savanyított dolgok azt hiszem adhatóak korábban is. Nekem 10, 5 hónapos a lányom és már jó ideje kap joghurtot, kefírt, sajtot. A fõzelékeit az utóbbi 1-2 hétben nem is eszi meg valamilyen semlegesítõbb hozzávaló nélkül, most jön az elsõ két foga.
Az enyém kapott 8 hónaposan már tejfölt, de én natúr joghurtal és sajttal kezdtem majd mikor ezektõl láttam, hogy semmi gond, akkor kapott tejfölt, meg vajat.Nekem is 1 év van a táblázatban, de gyakorlatilag mindenki adja már 8 hónaposan a védõnõm is mondta hogy nyugodtan.
Neke ma védõnõ és a dokinéni is azt mondta, hogy túró, sajt, joghurt, kefir mehet korábban, de a tejföl, tej és tojásfehérje csak 1 éves kor után.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!