Találatok a következő kifejezésre: 8 hónapja 2 (136 db)

Miért van az, hogy egyik cikluban már mensi előtt 2 héttel feszül a cicim, máskor meg csak mensi előtt 1 héttel kezdem el érezni? 8 hónapja nem védekezünk, de minden ciklusom másként zajlott.

Legjobb válasz: Hát igen ez nekem is így volt már tobb mint 8 hónapja próbálkoztunk nem jott ossze, pedig nekem elég pontos ciklusom volt. A melleim 2 hétig fájtak, feszultek, szinte csomósnak éreztem. Nekem a mastodynon cesppek maximálisan segítettek ezen a problémán. 4. hónapja folyamatosan szedem és kb a 2. hónaptól egyátalán nem fájnak a melleim max.1-2 napot a menzi elott és alatt. Nem tudom hogy a prolaktinommal-e lehetett gondom vagy az osztrogén-progeszteron szintemmel, de a cseppektol sokkal jobban érzem magam megszuntek a kellemetlen tuneteim és nem vagyok annyira fáradt sem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Baba még ugyan nincs de most egy kicsit szunetelunk már nagyon rágorcsoltem a projektre. De a pihi után remélem hamarosan végre pozitívat tesztelek.

Hát igen ez nekem is így volt már tobb mint 8 hónapja próbálkoztunk nem jott ossze, pedig nekem elég pontos ciklusom volt. A melleim 2 hétig fájtak, feszultek, szinte csomósnak éreztem. Nekem a mastodynon cesppek maximálisan segítettek ezen a problémán. 4. hónapja folyamatosan szedem és kb a 2. hónaptól egyátalán nem fájnak a melleim max.1-2 napot a menzi elott és alatt. Nem tudom hogy a prolaktinommal-e lehetett gondom vagy az osztrogén-progeszteron szintemmel, de a cseppektol sokkal jobban érzem magam megszuntek a kellemetlen tuneteim és nem vagyok annyira fáradt sem. Én csak ajánlani tudom mindenkinek. Baba még ugyan nincs de most egy kicsit szunetelunk már nagyon rágorcsoltem a projektre. De a pihi után remélem hamarosan végre pozitívat tesztelek.

Két kisgyerekes (6-8 hónap és 2-3 év körüliek) anyukák! Írnátok nekem napirendet (evés, alvás, séta, stb)?

Legjobb válasz: Szia! 3 éves múlt a kisfiam 7hós a kislányom. 6-7 körül kelnek akkor a kicsi kap, tejet, tápszert. 2 óránként alszik kb. és kb. 4 óránként eszik. Séta tízórai után. Nagyobbik 8-9 körül reggelizik kb. 2 felé alszik még. Este 7kor a kicsit fürdetem aztán apuka fürdeti a nagyobbat. A kicsi 8 körül már alszik a nagy 8-9 között és egy szobában alszanak.

Szia! 3 éves múlt a kisfiam 7hós a kislányom. 6-7 körül kelnek akkor a kicsi kap, tejet, tápszert. 2 óránként alszik kb. és kb. 4 óránként eszik. Séta tízórai után. Nagyobbik 8-9 körül reggelizik kb. 2 felé alszik még. Este 7kor a kicsit fürdetem aztán apuka fürdeti a nagyobbat. A kicsi 8 körül már alszik a nagy 8-9 között és egy szobában alszanak.

2 év 8 hónap már sok a tesók közt vagy fognak tudni együtt játszani majd?

Legjobb válasz: 2 év 8 hónap az egyáltalán nem sok.

2 év 8 hónap az egyáltalán nem sok.
Nálunk a "nagyok" között 2, 5 év van, a "kicsik" között 3, 5 év. A legkisebb és a legnagyobb nem tud csak egymással nagyon játszani (de ez már ugye 6 év ...).
Hm...én nagyon sokat játszottam a bátyámmal, 9 év van köztünk. Mondjuk ehhez kellett egy olyan tesó, aki tök kreatív és nagyon jó játékokat talált ki nekem. :)
2 év 10 hó van a fiaim között, a kicsi most 16 hós. Õk szinte egész nap együtt játszanak. Én is féltem, hogy mi lesz, de mióta mászik, és fõleg mióta jár a kicsi, tök jól elvannak együtt. A húgom és köztem is 3 év van, mi is mindig együtt játszottunk. Csak a kamaszkorom kezdetétõl az õ kamaszkora végéig volt mosolyszünet, azóta ismét happy minden :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! akkor jó lesz. :)

2 év 8 hónap körüli babának átlagosan mekkora a lába?

Tudom,buta kérdés,de leárazás van a siestában,és szeretnék venni a babámnak cip?t jöv? télre.Most 23 hónapos,és 24-es a lába.Szerintetek?

Legjobb válasz: Fú hát nagyon megsaccolhatatlan. Én pl. úgy jártam hogy 2 éves fiamnak októberben vettem cipit,bakancsot, hótaposót a méretében (ami azt jelenti hogy 1 centivel nagyobb a lábánál a cipõ). Na erre november végére kinõtte az összeset!! Vettem neki egy másik csizmát most télre, hát már azt is kinõttem tavaszra már 27-es cipõ kell neki... Én már 2 hónapra se merek elõre vásárolni, nemhogy egy évre... Tehát 2 évesen az én fiam lába is 24-25 es volt, most pedig 28 hós és 27es.

Fú hát nagyon megsaccolhatatlan. Én pl. úgy jártam hogy 2 éves fiamnak októberben vettem cipit, bakancsot, hótaposót a méretében (ami azt jelenti hogy 1 centivel nagyobb a lábánál a cipõ). Na erre november végére kinõtte az összeset!! Vettem neki egy másik csizmát most télre, hát már azt is kinõttem tavaszra már 27-es cipõ kell neki... Én már 2 hónapra se merek elõre vásárolni, nemhogy egy évre... Tehát 2 évesen az én fiam lába is 24-25 es volt, most pedig 28 hós és 27es.
kinõtte akart lenni, nem tudom hogy került oda az az m, bocsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Azt hittem most már nem nõ olyan gyorsan a lába, mint 1 éves kor után.Nem tudom mitévõ legyek.
Én sem mernék jövõ télre venni... most 26 hós.
Szerintem se vedd meg.A fiam októberben volt két éves, 25-ös lábbal, most február van, és a 27-es cipõ kell neki.Kiszáníthatatlan a lábméret.
az elsõ vagyok, na akkor ugyanugy jártunk az utolsóval ezek szerint:) ) szóval az a gond hogy még leárazva se lehet olyan olcsó a siesta és ha úgy jársz mint én, hogy beruháztam vagy 14 ezer ft-ot cipõre neki és végül egyiket se tudta hordani (csak a bõr cipit egy kcisit míg hideg nem lett) akkor meg végülis kidobtál egy csomó pénzt az ablakon.:/ Én most a liliputi oladlán a pediped felx-el szemezek állítólag az 2 méretet ölel fel a talpbetétje miatt.. Mondjuk az is jó marha drága..:( Na mindegy, bocsi az offért, csak ötletkedek.

8 hónapja szoptatok, az utóbbi 2 hónapban már megjött. Előtte, kb.2 héttel, a peteérés környékén, nagyon fáj a hasam, más is van ezzel így?

Nagyon b? folyásom is van, kb. 1 hétig, tojásfehérjés. Többször 1 nap cserélek tisztasági betétet. Szülés el?tt is éreztem az ovulációt, de olyankor csak az egyik petefészkem szúrkált, most az egész hasam fáj.

Legjobb válasz: A szülés utáni elsõ mensi sokaknál tök más, mint a szülés elõtt volt. Nekem mondjuk nem fáj, de sokszor érzek én is szurkálásokat peteérés környékén, mensikor pedig sokkal jobban vérzem és sokkal tovább, mint azelõtt. Kérdeztem dokit is, azt mondta, hogy normális dolog, ha megváltozik ilyenkor a dolog, és az is lehet, hogy így marad, de az is lehet, hogy pár hónap múlva minden visszaáll az eredeti állapotba.

A szülés utáni elsõ mensi sokaknál tök más, mint a szülés elõtt volt. Nekem mondjuk nem fáj, de sokszor érzek én is szurkálásokat peteérés környékén, mensikor pedig sokkal jobban vérzem és sokkal tovább, mint azelõtt. Kérdeztem dokit is, azt mondta, hogy normális dolog, ha megváltozik ilyenkor a dolog, és az is lehet, hogy így marad, de az is lehet, hogy pár hónap múlva minden visszaáll az eredeti állapotba.
Nálam fordítva van: én régen pöccre tudtam, mi mikor van, most viszont a félidõt se érzem, meg azt se, hogy várhatóan pár nap múlva megjön.. Mindez normális, a hormonális változások miatt van.

8 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését, azután vártunk 3 hónapot. Mindig 28. napra jött meg, de az utóbbi 2 hónapban volt valami fura először 30. napra, következő hónapban pedig 26. napra jött meg. Mitől lehetett ez a kavarodás?

Rendszeresen próbálkoztunk a szüneteltetés után, mert babát szeretnénk.Most 29. napnál tartok (remélem összejött). Ma reggel hányingerem is volt.(nekem mindig pontos volt a menstruációm)

Legjobb válasz: Természetes ciklus esetén nincs olyan nõ aki napra pontosan minden hónapban 28 napra menstruál. Egy-két napos csúszás mind két irányban elõfordulhat, a világon semmi jelentõsége nincs. Ettõl ez még orvosi szempontból is szabályos menstruációnak számít, nincs semmi ok az aggodalomra.

Természetes ciklus esetén nincs olyan nõ aki napra pontosan minden hónapban 28 napra menstruál. Egy-két napos csúszás mind két irányban elõfordulhat, a világon semmi jelentõsége nincs. Ettõl ez még orvosi szempontból is szabályos menstruációnak számít, nincs semmi ok az aggodalomra.

8 hónapig closty és duph. Kúrán voltam, de a kellemetlen tüneteket leszámítva semmi.1. ciklusom, hogy nem szedek semmit, gyógyteákat iszom. A hőm kb.36, 4 2-3 fokokat esett le többször. Megint ki kell tisztulnom a hormonokból? Nem is volt p. érésem?

Legjobb válasz: Szia!Én is ezt a két gyógyszert szedtem,de én úgy tudom,hogy a clostyt csak 3 hónapig lehet egyfolytában szedni,aztán 3 hónap szünetet kell tartani.Az orvosod idõközben nem ellenõrzött,hogy van e peteérésed?Mert azt minden hónapban figyelnie kellett volna! Egyébként én 3 hónapig szedtem a clostyt (elõtte fél évet próbálkoztunk gyógyszerek nélkül)és mikor abba hagytam akkor lettem terhes.Ha tudok még segíteni írj nyugodtan,és sok sikert nektek! Puszi:12 hetes pocakos

Szia!Én is ezt a két gyógyszert szedtem, de én úgy tudom, hogy a clostyt csak 3 hónapig lehet egyfolytában szedni, aztán 3 hónap szünetet kell tartani.Az orvosod idõközben nem ellenõrzött, hogy van e peteérésed?Mert azt minden hónapban figyelnie kellett volna! Egyébként én 3 hónapig szedtem a clostyt (elõtte fél évet próbálkoztunk gyógyszerek nélkül)és mikor abba hagytam akkor lettem terhes.Ha tudok még segíteni írj nyugodtan, és sok sikert nektek! Puszi:12 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nem jött meg 2 hete, neked egybõl sikerült a hormonok után? De fáj a méhem ez nem terhes tünet. A teszt 1 hete negatív volt!!
A kérdező hozzászólása: Azóta már a mensim sem jött meg és újból Norcolut hormont kaptam a petev. átjárhat. mûtét elõtt. Nagy a baj ugye? Tanács?

Szerintetek túlreagálom? 8 hónapja tart a távkapcsolatom a barátommal, még két hónap és hozzáköltözök. Tegnap elment munka után a haverjával sörözni, és azt akarta, hogy miután hazaér (hajnali 1-2 óra) felhív telefonon beszélni, elköszönni.

Én mondtam neki, hogy hétfőn érettségizek, ma ki szeretném magamat pihenni és a tanulásra koncentrálni, majd inkább ma beszélünk. Erre megsértődött, hogy nekem miért nem fontos az, hogy beszéljünk. Odáig fajult a dolog, hogy a végén jó szórakozást kívánt más férfiakkal. Azt hitte, hogy nálam most valami más pasi van, azért nem akarok vele majd beszélni. Azt is mondta, hogy most ezzel bebizonyítom azt, amit mindig is sejtett. Én csak néztem, hogy most mi van. Akkor miért van tulajdonképpen velem, ha ennyire féltékeny és nem tud bennem megbízni? Ma reggel azt mondta, hogy csak nagyon szeretett volna velem még beszélni és rosszul esett neki, hogy nem tudtunk. Meg hogy a távolság megbolondítja, és hogy nagyon hiányzok neki... Na de akkor is hogy mondhat ilyet? Kicsit összezavarodtam. Ti mit tennétek a helyemben? Miért nem tudja megérteni, hogy nekem az érettségi fontos?

Legjobb válasz: Tanulni ugyan nem kell, de pihenni nem árt. Mondjuk szombat este 1-2 körül mi van abban, ha felébreszt, váltotok három szót, aztán majd visszaalszol? Ilyenkor azt kell mondani, hogy jólvan, hívj nyugodtan, de lehet, hogy elalszom, akkor se aggódj drágám. Ennyi. BTW én örülnék, ha buliból hazafelé menet a páromnak ez lenne a legfontosabb, hogy még hallja a hangomat. Ez szerintem aranyos. A féltékenység része viszont nem olyan jó, de a távolság miatt védhetõ.

Tanulni ugyan nem kell, de pihenni nem árt. Mondjuk szombat este 1-2 körül mi van abban, ha felébreszt, váltotok három szót, aztán majd visszaalszol? Ilyenkor azt kell mondani, hogy jólvan, hívj nyugodtan, de lehet, hogy elalszom, akkor se aggódj drágám. Ennyi. BTW én örülnék, ha buliból hazafelé menet a páromnak ez lenne a legfontosabb, hogy még hallja a hangomat. Ez szerintem aranyos. A féltékenység része viszont nem olyan jó, de a távolság miatt védhetõ.
Hülye vagy kérdezõ. Azt mondtad neki pihenni akarsz a mai napon meg tanulni. Erre itt lógsz GYIK-en, szép. A másik, azért mert felébredtél volna a hívására éjszaka, ma még tudnál pihenni.
Én az elsõ válaszadóval értek egyet. Attól mert felhív éjjel 5 percre, te nem leszel fáradtabb reggel meg nem fogsz semmit elfelejteni, amit megtanultál.(ha mégis elfejeted, akkor meg nem tanultad meg...) Meg amúgy is ott volt 4 éved, hogy pihenj meg tanulj eleget, nem kell most mindent az érettségire fogni. Én örültem volna ha felhív éjjel csak azért, mert el akart búcsúzni, tök aranyos. úgyhogy a kérdésedre válaszolva, igen, túlreagálod.
A féltékenységet sokszor a saját rossz lelkiismeret szüli. És érettségi elõtti este hajnalban maradjon a seggén a telefonjával együtt. Ahelyett, hogy támogatna, még direktbe [email protected] Nem is értem, hogy nem képes felfogni, hogy eddigi életed egyik legkomolyabb feladata elõtt állsz. De mindenképp legstresszesebb. Nyilván, pár év egyetemi képzés távlatából az érettségi tényleg nem egy nagy dolog, de akkor, ott bizony az. Aki ezt nem érti meg, az vagy soha nem tette le, vagy egy önzõ alak, aki nem képes a "szerelme" helyzetébe belegondolni. A párod egy [email protected] 24F
én nem értem mi a bajod.. beszélni akart veled, te meg leráztad. höhh. érettségire meg nem most kell tanulni. volt rá 4 éved.
Szerintem semmi gond nincs vele, ha megmondod neki, hogy most ne hívj fel az éjszaka közepén, mert szeretném kialudni magam az érettségi elõtt. Ha ezt nem érti meg, elég önzõ.
mondjuk miért a haverjával sörözött...ennyi erõvel õ meg csajozni ment.... ha inkább sörözni megy ahelyett hogy felhívna...akkor nem értem a hisztiét. no mindegy :D

8 hónapja szültem, 2 hónapja kaptam injekciós fogamzásgátlót, mert előtte 2 hetente megvolt a menszeszem és 10 napig tartott, pedig szoptatam. Most meg egyáltalán nem jött meg, ez baj?

Legjobb válasz: Nem baj, az injekciós fogamzásgátlónál normális, ha nem menstruálsz. Ezt 90 naponta kell beadatni, elvileg, amíg kapod, nem fog megjönni. (Bár nem kizárt.) Csak arra figyelj, hogy ha már nem szoptatsz, kérj másik gyógyszert helyette, mert szoptatáson kívül nagyon felboríthatja a hormonháztartásodat és késõbb, ha újra babát szeretnél, nehezen ürül ki a szerveztedbõl és esetleg nehezen esel miatta teherbe!

Nem baj, az injekciós fogamzásgátlónál normális, ha nem menstruálsz. Ezt 90 naponta kell beadatni, elvileg, amíg kapod, nem fog megjönni. (Bár nem kizárt.) Csak arra figyelj, hogy ha már nem szoptatsz, kérj másik gyógyszert helyette, mert szoptatáson kívül nagyon felboríthatja a hormonháztartásodat és késõbb, ha újra babát szeretnél, nehezen ürül ki a szerveztedbõl és esetleg nehezen esel miatta teherbe!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!